Keresés

Részletes keresés

saválló Creative Commons License 2020.01.17 -1 1 118922

Ég, és föld a különbség . Tuneziaban "csak" a Földközi- tenger van, ott szinte 0 élővilággal . Egyiptomban pedig ott a Vörös-tenger gyönyörű élővilággal számtalan  kirándulási  lehetőséggel. J

Előzmény: Ivett Stadler (118921)
Ivett Stadler Creative Commons License 2020.01.17 0 0 118921

Sziasztok!

 

Tavaly nyáron Tunéziában voltunk, most gondolkodunk Egyiptomon.Valakinek összehasonlítási alapja? Tunézia és Egyiptom közt?

 

Köszönöm.Ivett

saválló Creative Commons License 2020.01.11 0 0 118920

Írd be a bal oldali keresőbe: Hilton Long Beach

 

Már nem Hilton, de lesznek vélemények róla, én is voltam ott.

Előzmény: Maria Franyo (118919)
Maria Franyo Creative Commons License 2020.01.10 0 0 118919

Sziasztok!

 

Long Beach Resortról valami info? Köszönöm szépen

Katze85 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 118918

Sziasztok, próbáljatok nekem segíteni. A családból egyedül én jártam eddig Egyiptomban. A párom is én is búvárkodunk. Amiért a párom még nem volt ott annak oka irtózik az arab emberektől. Idén viszont rábeszéltem, hogy csak egyszer jöjjön el velem ( tudom ha egyszer ott lemerül már  vissza tudom majd csalni). Vinnénk a gyerekeket, akik sziklás tengerparthoz szoktak ezért nem is érdekes hogy homokos rész van e. Inkább legyen korallos gazdag elővilág. Vacilálok Hurghada és marsa között. Ami fontos olyan szállodát keresek ami itthon is megállná a helyét, ez alatt tisztaságot és a konyhát értem. Marsa alamban pl jaz Lamaya amit néztem esetleg erről vki? Hurghadan tipp? Ha van pár csúszda a hotelben az plusz de aqua park azért ne legyen. Nem szeretném egész napot ott tölteni gyerekekkel mikor ott a vörös. Előre is köszönöm 

Jóskabp Creative Commons License 2020.01.01 0 1 118917

Minden fórumtársnak sikeres, utazásokban gazdag, boldog új évet kívánok!

mammamia28 Creative Commons License 2019.12.30 -1 0 118916

Sziasztok!

Új vagyok ebben a topikban, egy kérdésem lenne.

Valaki ismer Hurghadán egy Omar nevű idegenvezetőt, aki merülést, safarit, quadozást szervez/vezet?

Ajánlották ismerősök, véleményt szeretnék kérni, előre is köszönöm.

Heidi Rössler Creative Commons License 2019.12.28 0 0 118915

Köszöm a felvėtelt a csoportba.Januarba 10.én megyünk elöször Egyiptomba a Sunwing Makadi Bay.Lenne egy kėrdėsem, fakultatìv programokat ki szervez a szållodan kìvűl Kairoba es luxszorba mennėnk.Mert ugy hallottam hogy igy olcsobb, mint a szållodån keresztűl.Meg egy kis tåjėkoztatåst is szivesen vennėk a låtnivaloròl.Előre is köszönöm a tåjėkoztatåst.

carapelli Creative Commons License 2019.12.19 0 0 118914

Köszönöm szépen!

Feltehető ez lessz,ha nem kapok valami jobb ajánlatott.... :-)

Előzmény: Dettixx (118913)
Dettixx Creative Commons License 2019.12.19 0 0 118913

Ez a facebookról van, 2019. április.

 

Az élmény beszámolók nekem nagyon sokat segítettek. Ezért én is viszonoznám ezt. 2019 ápr. 7-14-ig voltunk Hurghadan a Caribbean world resortban. Első utunk volt Egyiptomba. Fél 1-kor szálltunk le és legalább fél órát vártunk a bőröndökre visszafelé is( Al Masria). 3 szállodához vittek embereket mielőtt minket ki tettek fél 3-kor. Így elég fáradtan érkeztünk meg, és sajnos a 20 dollár sem segített hogy egymás mellett lévő szobát kapjunk igaz másnap az idegenvezetőnk próbált segíteni mutattak is másik épületben egymás mellett lévő szobákat de nem mentünk át mert a gyerekeknek is jobban tetszett ahol voltunk egymás alatt lévő szobában. Így ez már nem is számított később. Szobák mindig rendben voltak, sőt. Közel voltunk szinte mindenhez: étterem, recepció, bár, disco, színház, boltok. A strand messzebb volt de ott is volt étterem és bár ahol koktélok, fagyi, pizza, kávé volt egésznap. Frissen facsart gyümölcsleveket 2 euróért odahozták a napozó ágyakhoz. Tengerpart homokos élővilág nem igazán volt de nekünk tökéletes volt. Teve, ló,quad, búvárkodás, szóval sok mindent ki lehetett próbálni helyben.A szálloda tetszett, kert gyönyörű kiszolgálás is rendben volt, csak a középső büfében volt rossz de ott nagyon. Koktél helyett málna szörp, kapucsínó és forrócsoki helyett valami lötty ami ihatatlan volt, de csak itt a többi helyen rendben volt. A héten egyszer ehettünk a Barbecue étteremben egyszer az olaszban. A Barbecue szuper volt de az olaszban pont a tészták voltak ehetetlenek de marha finom volt. Minden este volt műsor és annak ellenére hogy csak a gyerekek beszélnek angolul érthető volt és szórakoztató. Fakultatív programok: Luxor fárasztó volt de megérte, Norbika aranyos volt és segítőkész. Sznorkelezés szuper volt csak rövid. A quadozást is nagyon élveztük. A tevegelést is letudtuk jókat nevettünk. Hurgadha kirándulást is rövidnek találtuk de Ahmed sokat mesélt és mindenben segített. Összességében nagyon jól éreztük magunkat. Remélem hamar megyünk újra.

Előzmény: carapelli (118910)
Dettixx Creative Commons License 2019.12.19 0 0 118912

Szia.  Kiscsillag rakta fel még 2017-ben.

 

Tegnap hajnalban értünk haza a Caribbean World Resort Soma Bay-ből. Készítettem egy beszámolót róla, amit ide is felteszek.

 

 

Caribbean World Resort Soma Bay  5*

 

2017. július 23 – 30.

Kartago Tours

(Negyedik egyiptomi út)

Mivel viszonylag kevés infot találtam erről a szállodáról, ezért próbálok egy átfogóbb leírást készíteni.

 

A szálloda Soma Bay-en található, Hurghadától kb. 50 km-re, a Makadi öböltől 15 km-re. A transzfer kb. 1 óra volt a repülőtérről.

Ebbe a szállodába társasággal mentünk, négy db. kétszemélyes szobát béreltünk. Mivel a szálloda teltházas volt, ezért nem tudtak minket egymás melletti szobákba elhelyezni, de ez egyáltalán nem okozott problémát.

Szálloda, medencék

A szálloda nagy területen fekszik, de könnyen körbejárható, és ha az ember megismeri, minden nagyon könnyen rövid utakon megközelíthető. Küllemében tekintve a szálloda gyönyörű, csodálatos parkokkal és kertekkel. Az épületek egyforma narancssárgás színűek, kétemeletesek. A tenger felé U alakú az egész, középen nagy medencével. A recepció és a főétterem  egymás mellett van a bejáratnál, a tengertől kb. 400 méterre. Az épületek a medencét körül ölelve két sorban helyezkednek el. A szobák a szokottnál nagyobb méretűek, erkéllyel vagy terasszal. A tengerparthoz közel található egy kisebb medence, amiben aqupark van. A medencében nem sokat fürödtünk, bár nagyon kellemes. A vize nagyon tiszta, egyik vége sekélyebb, benne kiülős részekkel. Benne bár nincs, de nem is hiányzott, mivel közvetlenül mellette található a medencebár.

 

Étkezés

Talán ez a leggyengébb pont, de egyiptomi viszonylatban még így is jónak számít. Ami különlegességnek számít, az az, hogy a főétterem előtti téren minden este grilleztek valami finomat, volt, hogy többfélét is. Itt osztják a felszeletelt dinnyéket, gyümölcsöket, ill. néha itt sütik a fánkokat frissen.

Van az étteremben külön gyereksarok, gyermek menüvel. Itt a gyerekeknek rajzfilmeket vetítenek, amíg  a szülők esznek.

Egy héten egyszer mindenki elmehet vagy az arab, vagy az olasz étterembe. Mi az arab éttermet választottuk. Nagyon finom parázson sült csirkecombot és koftát (marhahúsból készült fasírtszerűség) tálaltak helyben kemencében sütött pitával, mártogatósokkal, salátákkal. Hozzá rosé bort kínáltak.

 

 

Kb 6-7 bár található a szokásos helyi italokkal és koktélokkal.

 

Tengerpart

Ez a leggyönyörűbb tengerpart, amivel eddig valaha találkoztam. Finomhomokos, hosszan elnyúló, lassan mélyülő és kristálytiszta. Akik nem tudnak úszni, itt azok is biztonságban érzik magukat. A part pálmafákkal körülvett, teljesen tiszta. Igaz, az élővilág nagyon szegényes –amit tudtunk is előre-, de azért van egy kis nézelődni való. A molóknál a középső lejáróval szemben van egy kicsike zátony, tőle kb. 10 méterre jobbra 1-2 kisebb. A kis korallzátonyoknál sok szép hal él. Pillangóhalak, sügérek, néhány bohóc, picasso. Láttunk ott egy nagy, kb. 4 kilós Napoleont, meg a korallok között megbúvó murénát is.

 

Fakultatív program

Nagyobb látnivalóért elmentünk Sharm El Naga-ra az iroda szervezésében. Olyan gyönyörű korallzátonyt még soha nem láttam, beleértve a Giftunt is. Itt már a térdig érő vízben is rengeteg hal úszkál, pár méterrel beljebb meg a nemrégen felfedezett hatalmas zátony.

Ez a kirándulás buszos, a parton finom ebédet kaptunk.

Életem nagy vágya is teljesült itt: kipróbáltam az into-merülést. Óriási élmény volt!

 

Vásárlás

A szálloda területén van vásárlási lehetőség. Árulnak cipőket, táskákat, van ékszerüzlet, (nem arany és nem igazi márkás órákkal) többféle bazáros, parfüméria, gyógyszertár. De az árakkal nagyon elszálltak. Mivel monopolhelyzetben van itt minden árus, ezért alkudni sem nagyon engednek. Ha valaki vásárolni szeretne, érdemes bemenni a városba, akár fakultatív program keretében is.

Animáció

Mi ugyan nem vettünk részt a programokon, de nagyon lelkes az animátorcsapat, látszik, hogy élvezettel szórakoztatják az embereket.  Esténként pedig színvonalas programok vannak a gyerekeknek.

Összegzés:

Nagyon jól éreztük magunkat. Mindenki kedves, barátságos. A szálloda igazi gyerekbarát, ezért is sok kisgyermekes család választja nyaralása helyszínéül.

Szívesen visszamennék ide bármikor.

 

Előzmény: carapelli (118910)
Akár Kati Creative Commons License 2019.12.16 0 0 118911

11762 hsz,

Előzmény: carapelli (118910)
carapelli Creative Commons License 2019.12.16 0 0 118910

Sziasztok!

Nyáron tervezünk Egyiptomba utazni,nyaralni.

Homokos,vízparti szálloda,lehetőleg homokos part. Ezekkel a meg kötésekel tudtok valamit ajánlani?


CARIBBEAN WORLD SOMA BAY-t néztem ki,volt már itt valaki?

Vélemény?

 

Köszönöm!

saválló Creative Commons License 2019.12.12 0 0 118909

Szia!

 

Olyan hotel ahol lehet sznorizni is, és homokos is legyen a partja akkor a Makadi- öböl szállodái körül kell keresgélned vagy esetleg Marsa-Alam.

 

Elsőre inkább a Makadi-öböl hoteljait nézném, irodák kinálatában mindehol van részletes leírás a hotelről, strandról, tudsz összehasonlítgatni a képek alapján, és az árak terén is.

Előzmény: Vicike21 (118908)
Vicike21 Creative Commons License 2019.12.11 -1 0 118908
Sziasztok!
Még nagyon zöldfülű vagyok Egyiptom terén. Olvasgattam a fórumot de még nincs nsgyon konkrét elképzelés, így a vissza keresés is nehezebb...
Szóval, párommal szeretnénk ketten utazni. A legideálisabb szálloda partja szép korallos, olyan ahol lehet snookerezni is illetve betudok sétálni a vízbe csak úgy fürdeni egyet. (Addig eljutottam hogy ez alapján Sharm el Sheikh kiesik, mivel ott egyből mély a víz...)
Fontos hogy közvetlen vízparti legyen.
All inclusive ellátás, de úgy látom nagyon mast nem is lehetne kérni. 🙂
Árban Maximum 220-230000ft/fő jöhet szóba.
Várom a saját tapasztalatokat, véleményeket hogy ki mit ajánlana.
Jóskabp Creative Commons License 2019.11.26 0 0 118907

Többször is voltunk Hurghadában, és akár a régi, az új városrészben jártunk, nyugodtan lehetett nézelődni, vásárolgatni. Gorombaságot vagy szitkozódást az árusok részéről nem tapasztaltunk :)

saválló Creative Commons License 2019.11.25 0 0 118906

Európai tengerparti nyaralóhelyen mi is szoktunk esténként sétálni mondjuk a parti sétányon senkitől sem zavarva, ha van "bazársor" akkor ott is nyugodtan nézelődni, beülni egy kávézóba inni vmit stb...stb....ez Hurghadán már sajnos régóta nem működik.

 

Persze meg lehet próbálni.....

 

Ahogy már írtam a reptéri bazársor + a hurghadai fixárasokban lehjet nyugodtan nézelődni, azokban nem rángatnak be a boltjukba.

 

A "sétálóutcán" jönnek sorban eléd mindenáron erősködnek, hogy menjél be a boltjukba.....ha pedig nem akarsz semmit sem tőlük, és illedelmesen azt mondod köszönöm nem....sziztkozódva kiabálnak rád kígyót békát, és hadd ne soroljam.

Előzmény: Dettixx (118904)
Dettixx Creative Commons License 2019.11.25 0 0 118905

Köszönöm. Megnézem. 

Előzmény: Jóskabp (118903)
Dettixx Creative Commons License 2019.11.25 0 0 118904

Nem a vásárlás a célom, hanem a nézelődés. Szeretek vacsi után sétálni egyet ott, ahol épp nyaralok. Nálunk ez szokott az esti program lenni. 

Előzmény: Dettixx (118901)
Jóskabp Creative Commons License 2019.11.23 0 0 118903

Városban levő hotelként ajánlom figyelmetekbe a Sinbad Aqua Hotelt, amely Hurghada új negyedének központjában van. Ez a városrész: Mamsha. Itt a hotelből kilépve rögtön bevásárló utcákban találod magad. A hotel jó, meg voltunk vele elégedve. Tengerpartja homokos, olyan élővilág nincs, ami sznorkelezőknek érdekes lehet. A bazározás, vásárolgatás nem okoz problémákat, de az árusok valóban kicsit rámenősebbek a törökországi bazárokban tapasztaltakhoz képest.

Előzmény: Dettixx (118896)
saválló Creative Commons License 2019.11.22 0 0 118902

" Vagy egyáltalán lehet vagy biztonságos esténként a városban bolyongani? "

 

Bazározás...esti séta...nézelődés....

 

Hm...Egyiptom nem Európa nem olyanok az üdülőhelyek, mint bárhol a kontinensünkön.

 

Hurghadán is van "bazársor", üzletek, fixáras boltok, de ugyan miért mentek oda shoppingolni vagy pihenni kikapcsolódni?

 

A klasszikus bazározás fogalma ott már régen nem létezik, sok évvel ezelőtt sem tudtál nyugodtan nézelődni mert úton  útfélén jöttek eléd, megszólítottak a kereskedők, hogy gyere be hozzám meg így meg úgy....képtelenség volt nyugodtan nézelődni már akkortájt.

 

Erre volt " orvosság " a fixáras üzletek, ott ki voltak írva az árak, nem terrozált senki sem, ott nem a duplájáról vagy a háromszorosáról indult a csak neked mert te magyar vagy ár.

 

De még jobb volt hazautazáskor a reptéren a millió fixáras (éjjel nappali bazársor) boltban a "bevásárlás" vagyis ami kellett, hiszen idő volt rá, és ott sem mászott senki a nyakadba, és a fix ár ellenére még alkudni is lehetett.

Előzmény: Dettixx (118896)
Dettixx Creative Commons License 2019.11.22 0 0 118901

Köszönöm a segítséget,  még van időm meggyőzni a páromat, hogy valamelyiket engedje el.

wongkok Creative Commons License 2019.11.21 0 0 118900

Makadi Red Sea szállodákból van ingyenes shuttle busz Hurghadába napi 2X, Heti 6 napon keresztül (asszem vasárnap nem megy). Az új városrészbe raknak ki (Grand hotel), 2,5 órára. Annyi elég is.

Előzmény: seci (118897)
wongkok Creative Commons License 2019.11.21 0 0 118899

Ilyen nem nagyon van. A part vagy homokos lassan mélyülő, vagy korallos ahol van élővilág is. A makadi sem ilyen. Mert azon a részén ahol homokos ott nincs élővilág... Talán a Sunwingnél, de az sem a klasszikus homokos part, hanem a letaposott korallokon mész keresztül. Szóval ott is inkább cipőben... Nem tudom melyik Grand hotelre gondoltál, de talán a Grand Makadira … De egyik sem tartozik a minőségi hotelek közé (The Grand Hotel Hurghada, Gran Makadi)...

Előzmény: Dettixx (118896)
Laci_BP Creative Commons License 2019.11.21 0 0 118898

Igen erre leginkább a Makadi öböl hasonlít, csak a bazárért utazni kell. Igaz sok külvárosi hurghadai hoteltől szintén. Pl. Prima Life, Sunrise Royal, red sea hotelek, Jaz hotelek. Ezek árban magasabbak, mint az átlagos bevárosi hurghadai hotelek, de a színvonal is magasbb.

Előzmény: Dettixx (118896)
seci Creative Commons License 2019.11.21 0 0 118897

Mondjuk mi meg nem voltunk (csak terv jovo tavaszra) de Makadi + shuttle bus? Ahogy olvasgattam eleg sok szallodanak van ilyenje, beruccansz a varosba, amikor olyanod van estenkent.

-seci

Előzmény: Dettixx (118896)
Dettixx Creative Commons License 2019.11.21 0 0 118896

Sziasztok!  Ismét kérdezni szeretnék, mert egyszerűen nem találok olyan helyet, amit a párom szeretne. Vagy az egyik feltétel teljesül, vagy a másik.

Szóval van olyan hotel, ahol van lassan mélyülő homokos tengerpart, de van élővilág, lehet halakat, korallokat látni, és ha kilépsz a szállodából vannak üzletek, butikok, bóvli boltok, ahol nézelődni lehet? 

Vagy egyáltalán lehet vagy biztonságos esténként a városban bolyongani? 

Először a Grand hotelra gondoltam, de ott nincs esténként nézelődni való. Hurghada központjában pedig nincs a vízben látnivaló. 

 

Szóval ha nem tudok előállni valami jó hellyel, akkor ugrik Egyiptom, és valahol máshol kell keresgélnem.  Köszönöm előre is.

Knelli Creative Commons License 2019.11.18 0 0 118895

Kedves Utazók,

Valakinek nem maradt véletlenül egy doboz, még nem lejárt Antinal tablettája?

Már visszautazás után jelentkeztek a tünetek.

Természetesen kifizetem.

Köszönettel

 

csavarboltos Creative Commons License 2019.11.16 0 0 118894

Pár információ Kairóba utazóknak. Leírom a fontosabb látnivalók belépő árait. Piramisok 200 EGP , Szakkara 180 , Memphisz 80, Citadella 180 , Kairó múzeum 200 , Fáraó villák 250 EGP.  Víz 1,5 l 8-10 , Üdítő 30 , Ebéd 100 EGP , természetesen alku kérdése. 2019 november .

seci Creative Commons License 2019.11.07 0 0 118893

Bocs, szoval ha Red Sea Hotels-ek is johetnek, akkor? 

 

Makadi Spa Hotel ?

 

-seci

Előzmény: seci (118891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!