Keresés

Részletes keresés

Sandor Creative Commons License 2003.05.02 0 0 17
A D4 kulonbozo valtozatainal hw elteres is van, de ez a sw-t nem zavarja.
Az enyem meg MIDITOM-tol valo, valamikor 1993-bol. 1.01 -es volt anno. Na mostmar nem az :))
Lenyegi kulonbseg a dobok athallasainak lekezeleseben van. Ez a XTALK parameter.
D4-et igazabol nehez a piacon halaszni, mert meg mindig jo. Ritkan eladjak akik DM5-re valtanak.
A polifoniat pedig igen konnyen el lehet fogysztani! Nem kell semmi mas, csak hosszu hangokat nem group modban jol megcsapdosni :((
Sajnos 2 db az igazi....
Udv,
Sandor

Sandor Creative Commons License 2003.05.02 0 0 16
Elado hatszogletu Finkey elektromos dob. 3 felso, 1 labdob. Allvanyokkal, labgeppel, vagy anelkul.
25/20 e Ft.
westpoint Creative Commons License 2003.04.21 0 0 15
hi!

össze akarok rakni egy elektromos dobcuccot (de csúnyán hangzik így!!).
az alap egy roland octapad 80, amihez a hat külsö bemenetet használnám fel pergő, basszus stb.
egy pc lenne a hangmodul.

nézegettem kész triggerelt gumipadokat, de az
iszonyú kemény volt, mintha vmi falapot ütnék.
A Vdrum (ha jól emlékszem a nevére) müa. hálós ütőfelület, ami mondjuk már egész finom, na az meg
iszonyú drága : (((
Magamnak csináltam már itthonra gyakpadot megfelelően puha, és ellenálló gumilapból.
Az ilyen házi jellegű padot egy megfelelő triggerrel lehetne használni a fenti célra?
Csinált már valaki házilag ilyet?

wp

kanpauk Creative Commons License 2003.02.17 0 0 14
Köszi! Egyelőre nem találtam sehol D4-et :((( Ha régebbi szoftvere van, tul nagy macera upgradelni?
Előzmény: miklos127 (13)
miklos127 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 13
Na, kész a d4-esem. Benne van az új progi, 1.04, az Atec Mo. rakta bele 4000 forintegységért. A fejleményeket megírom.
K.!
A d4 60-80 ropiba kerül manapság. Mielőtt veszel egyet, mindenképpen nézd meg, milyen verziójú szoftver van benne, ne ess abba a csapdába, amibe én estem. Csak 1.04-est vegyél. Az enyém egyébként 65 eFt volt.
aiwa Creative Commons License 2003.02.10 0 0 12

Eladnám Pearl dobfelszerelésem gyönyörű állapotban egyedi kivitekben. Mahagoni fa, Teljes Remo bőrözés, állványok, lábgép, + nagydobtokot is adok hozzá!
Nagyon jó hangja van, képeket tudok róla küldeni!
Az árban megegyezünk.
Akit érdekel mindenképp hívjon mert egyedi darab!
Tel 20 9185151

kanpauk Creative Commons License 2003.02.04 0 0 11
Sziasztok!

Surgosen szuksegem lenne egy dobagyra. Egy D4-est szemeltem ki, de barmi mas megoldas is erdekelne. Kellene nemi info, mostansag mibe kerulnek ezek a cuccok. Pl egy Yamaha TMX-ért kicsit sokallom a 80.000-et...

THX

miklos127 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 10
Hi MM!

Kösz a segítséget, de most elsősorban a note stealing és a korrekt paraméterezés vannak terítéken. Triggereim vannak. A ddrum dupla pergő-trigger cucca is inkább csak érdekel, mert jó ötlet, de 19 ropiért inkább házat veszek vazee!
Aztán az is lehet, hogy végül eladom a D4-et és veszek egy komolyabbat, DM5, vagy ilyesmi.

MidiMan Creative Commons License 2002.11.25 0 0 9
Hááát. Én nem mondtam hogy olcsó...:)
A Clavia a cuccaiért elkéri a pénzt.
Viszont ők jót csinálnak.
Meglehet venni olcsóbban is a dolgokat.
Ha kell tudok segíteni. Küldj mail-t ha érdekel a dolog.
miklos127 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 8
Baszki, megnéztem a ddrum triggert az absolute.hu-n! A pergőre való dupla trigger (az, ami a kávát is veszi) 19 eFt-ba kerül! (Tizenkilencezer!) Namost, ennyiért nem veszek, kapják be. Mindjárt megnézem, hány EUR, ha nem itt, a balkánon veszem meg, de kitérek a vallásomból, ha több lesz, mint 40 EUR. Ja, azt mondanom se kell, hogy nincs nekik, miért is lenne? Hogy magyar kereskedő áruba pénzt fektessen?!? Nehogymá'! Ki hallott már ilyet?! Gondolom, ha bemennék, még fotót se tudnának mutatni - szerencse, hogy van internet.
MidiMan Creative Commons License 2002.11.25 0 0 7
Hi!
A DDrum triggereket nem itthon vettük.
De úgy tudom az Absolute forgalmazza.
Nézz utána a honlapjukon.
miklos127 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 6
Hi MidiMan,

"Sok modul, ha megszólal egy új hang, kioltja a régit"- szerencsére a D4 a mai napig az egyik legjobb modul a piacon, 16 hang polifóniás (csak dobmodul!), úgyhogy csak akkor lopja el a legrégebben lecsengő hangot, ha a 16 hang polifóniát kihasználtad - ez négy végtaggal nem kis teljesítmény...

Pár kérdés:
A DDrum triggereket itthon vettétek? Hol, mennyiért? (A dupla pergő-trigger csábítóan hangzik!) És mit csináltok az akusztikus dob saját hangjának kioltására?

Üdv
M

MidiMan Creative Commons License 2002.11.22 0 0 5
A zenekarban ahol játszom, már lassan 4 éve használjuk az akusztikus dobra szerelhető DDrum triggereket. A dobosok -megszokás után- általában elégedettek vele. Már aki ismeri az elektromos cuccokat. Az akusztikus fan-ek, persze ágálnak ellene -amit én meg értek-, mivel sűrübb játéknál már azért más az érzet. De szerintem erről nem a triggerek tehetnek, hanem a modulok. Sok modul, ha megszólal egy új hang, kioltja a régit, és ez természetellenesen hat. Az első beállítás, az hetekig is eltarthat, amíg minden klappol. De utána már áldás a dolog. Pillanatok alatt eléred ugyan azt a hangzást bárhol, bármikor. Tehát ezeket a triggereket merem ajánlani bátran. A pergő trigger, az dubla, a kávát külön szedi. De lényeges a jó modul hozzá!
Üdv.
miklos127 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4
Hi All,

Írt nekem az Alesis. Igaz, hogy egyelőre csak a Tech Support, és nekem a Parts Dept kell, de valami elindult. A Tech Support nem biztos benne, hogy van még ilyen chipjük. Ha nincs, eladom a D4-emet (hál' Istennek népszerű itthon). A másolás is jó lenne, csak hát kéne egy új D4, aminél a tulaj bele is megy, hogy kiszedjem a ROM-ot, és barkácsoljunk. Megtudtam, hogy az upgrade nem csak a paraméterekben hoz változást, hanem néhány software "bug"-ot is kijavítottak. Pl itt van a note stealing, amikor megütöd, 'oszt nem szólal meg, hát elég annoying... :-( Megoszlanak a vélemények, de valószínű, hogy ezt is kijavították.

Padok.
Nekem arra kéne, hogy rárakom az akusztikus cuccra, bekötöm és mehet a móka. Namost, ha nem a saját cuccomon játszom, hanem mondjuk egy próbateremben egy szaron, akkor is jól jönne egy ilyen "add-on" felszerelés. A kis fekete gumipadok tehát nem jók (kicsik), és nem is jó rajtuk játszani.
A saját cuccomra egyébként valószínűleg kipróbálom azt a szövött vászonbőrt vagy mi a f@szt , állítólag ugyanolyan érzés, mint az igazi és triggerelni is könnyű, plusz nincs saját hangja. Próbálta valaki? (Asszem a Pintech gyártja).

OFF

Mellesleg tegnap kipróbáltam egy Sonor Force 2001-est, baszki, tényleg csak a könnyű hangosítás és a profi hangok miatt használok modult, az érzés, amit egy ilyen cucc ad, mint ez a Sonor, az uánozhatatlan!

ON

Üdv
M

MidiTom Creative Commons License 2002.11.18 0 0 3
miklos127:
figyu! Ha a gyártó aszongya, hogy bármelyik modulba betölthető az 1.04, akkor van egy tök falusias módszer.
Ki kell olvasni egy új D4 Eprom-ját, és beégetni egy üresbe (vagy a régi szoftvert tartalmazót felülírni), és betolni a helyére. Kész.
A lényegi eltérések egyébként a triggerelési paraméterek kezelésében vannak. AZ 1.04-ben talán kicsit könnyebb beállítani az akusztikus dobok trigger jeleinek a kezelését.
Előzmény: miklos127 (1)
Li2ard Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2
Szia! Az általam kipróbált elektromos dobok között az egyetlen, amit viszonylag jól használhatónak ítéltem, az a Roland V-Drum (A trigger padek: PD-80, PD-100) - Ezt szoktam használni néha gyakorlásra, de rendszerint hamar elegem lesz a fejhallgatós dobolásból, és inkább kikapcsolom a hangmodult. Viszont a dobot megütni már majdnem olyan, mint az igazi. (a "bőrt" egyébként a Remo gyártja) A Yamahának vannak még állítólag jó trigger padjei, de azokat még nem próbáltam. A fekete, gumilap kinézetűekről (kényelmi szempontból) sok jót nem tudok mondani.

Li2ard

Előzmény: miklos127 (-)
miklos127 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 1
Szia Tom!

Máris sikerült némi infot szereznem, sajna főleg csak az államokból. Írt egy faszi, hogy ő upgradelt, úgy, hogy az Alesis Parts Department-től kellett megrendelni egy chip-et, jelképes $22-ért, és egyszerűen kicserélni a régivel. Azt írta, hogy nagyon megéri a csere, valószínűleg annyira sokkal jobb az új. Már csak egy kérdés van: supportálja-e még az Alesis a D4-est, legalább így, alkatrész-szinten.

Üdv
M

MidiTom Creative Commons License 2002.11.18 0 0 0
Nem vagyok tuti biztos abban, hogy a D4 4 féle verziója gond nélkül egymásba alakítható. Emlékeim szerint kisebb hardver variációkat is csináltak a modulban, és nem tudom, hogy emiatt minden hardver minden eprommal kompatibilis-e?
Előzmény: miklos127 (-)
miklos127 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 topiknyitó
Hi All!

Nem biztos, hogy frankó itt, a Midi alatt, de nem találtam jobbat, szóval.

Két kérdés:
Ki tud segíteni abban, hogy hol lehet Alesis D4-hez upgrade-ként ROM-ot szerezni? (Upgrade-elnék 1.01-ről 1.04-re). Érdekel mindenféle tapasztalat, ha valaki pl. már keresztülment ezen...

Másik:
Akusztikus dobok triggerelése. Szép téma, ugye? Könyvet lehetne róla írni, kezdjük el gyűjteni az infót. :-) Elsősorban az érdekel, hogy a pergőt hogyan triggerelitek, hogy a környezeti zaj ne zavarja (false triggering), és mégse vesszen el hang.
Van egyébként valamiféle vászonbőr v. mi fene is, direkt erre a célra. Tapasztalat?
Gumilapok? Van jóféle, amitől nem fáj a csuklód?

Rgds
Mik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!