Keresés

Részletes keresés

refuse Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1211
"Dr. Sineger Eleonóra szenvedélybetegségekkel foglalkozik immáron tizenöt esztendeje. A Magyar Addiktológiai Társaság elnöke és az Országos Addiktológiai Intézet megbízott igazgatója. A marihuána és a többi canavis-származék valóban veszélytelen drog?

Dr. Sineger Eleonóra: Ma már ezt egyáltalán nem lehet mondani, hiszen pszichés függőség szinte azonnal kialakul. Tehát az első bevétel után a fiatal úgy érzi, hogy ő szórakozni képtelen másképp, csak ha ezt a kendermámort megérzi. Középiskolás pácienseimtől tudom, hogy már az első elszívástól is "beparázott".
Tehát így mondják ők, hogy tetszik tudni, doktor néni, beparáztam tőle.
Mondom: ez mit jelent? Hát azt jelenti, hogy mit tudom én, rögtön féltékeny kezdtem lenni a barátnőmre, mert úgy éreztem, hogy az én fiúmra pályázik.
Ilyen ellenséges érzület keletkezik.
Na most az után, hogy elmúlik a hatása, akkor ez csökken, de egy tartós szívásnál - tehát ami hetente vagy később naponta előfordul -, ott sajnos ezek a problémák szervülnek, úgyhogy a végén általában kórházi kezelés lesz belőle.
Hogy félreértések ne essenek, van olyan, aki kipróbálja a marihuánát, elszív egy marihuánás cigarettát, és utána nem lesz problémája.
De legyen bár egy icike-picike kis hangulati zavara, pánikra való hajlama, depresszióra való hajlama, abban a pillanatban ez sajnos manifesztálódik.
Na most ki az a tinédzser, ebben a korban általában mindenkinek van egy kis problémája, ha más nem, egy önértékelési zavara, és ezek fölnagyítódnak a marihuána hatására.

Azt hallottuk, hogy a kávé, illetve a nikotin és az alkohol sokkal veszélyesebb. Az is függőség, mégsem büntetik.

Valóban veszélyes függőséget okozó szerekről van szó.
A különbség az, hogy az alkohol mértékletes ivása nem káros az egészségre.
Napi négy gramm tiszta szesz elfogyasztása esetén jön létre a függőség 10-15 év alatt.
Ez azt jelenti, hogy ha minden nap meginnánk két üveg sört avagy fél liter bort vagy fél deci pálinkát. A nikotinnál az a probléma, hogy sajnos az életkort nagyon nagy mértékben lecsökkenti, ha valaki naponta egy doboz cigarettát vagy ennél többet elszív.
Mégsem a személyiséget teszi tönkre, nem épül le.
A kreativitás nem csorbul.
A drognál megáll a fejlődésben, utána már nem fog tudni tanulni, dolgozni.
A legtöbb esetben az élete erről fog szólni, hogyan kell beszerezni a kábítószert.
A kávé esetében egy stimuláló szerről van szó, kábító hatása egyáltalán nem létezik, sőt, hát a munkavégző képességet jótékonyan befolyásolja.

Hollandiát szokták emlegetni, hogy lám-lám, milyen jól élnek a hollandok, és ott nyugodtan lehet kábítószert fogyasztani. Nem büntetik.

Már kilenc éves kortól elkezdik - most már lecsökkent a korhatár - a marihuána szívását, és emiatt már ők is gondolkoznak azon, hogy szigorítani kellene a törvényeket.
A többi európai ország zöme pedig tiltakozik, hiszen a drogturizmus Hollandiából a többi európai ország felé halad, tehát mindenképpen szükség lesz majd egyfajta harmonizációra.
És én remélem, hogy nem a liberalizáció irányába történik majd a harmonizáció.
Természetesen nem a fiataloknak az érdeke az, hogy a marihuána szabadon fogyasztható legyen, hanem a mögötte álló droglobbié. "

refuse Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1210
tény:

Müller sziget Péter az utsó fellépő szavai:

Mindenkinek szüksége van mámorra!

azt hiszem, ez elég egyértelmű fogalmazás.

És elég egyértelműen tükrözi a tüntetés igazi célját :(

Előzmény: kvantum (1196)
refuse Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1209
Ki tudja, ki volt az 5. riportalany a friderikusz műsorában, aki végül is nem szólalt meg így nem is tudtuk meg ki ő?.
Arra virágmintás ingű fürtös hajú fiatalemberre gondolok, aki a Friderikusz riportere mögött középen állt a kendermagosok és a idfesek között a bejátszás alatt.
Hendok Creative Commons License 2003.05.02 0 0 1208
"Könnyű drogok anyák napjára" címmel indítottam egy topikot, még elég kevesen szóltak hozzá.
Nos, az emberiségnek mindig is szüksége volt hallucinogén anyagokra. Ezen anyagok egy része kevésbé (marihónalja), másik része igen ártalmas (technokol rapid, kokó, heró stb.)Elég gond van a legális szerekkel (pia, cigi) is. Sőt valószínű, hogy az alkolhol és a cigaretta még nagyobb társadalmi progbléma mint a dorg. Miét kellene még egy pusz gondot a nyakunkba szabadítani? Perszer egy szál joint-tól egy felestől, vagy egy pohár (két pohár) bortól esetenként egy átlumpolt éjszakától nem leszel a társadalom szemete. De nagyon sokan nem tudják hol a határ. És a határ mindenkinek máshol van. És a határon könnyű átbillenni. Tehát a következtetésem: átgondoltabb a terjesztőket szigorúbban büntető törvények+jobb felvilágosítás+aktívabb és társadalmi méretű prevenció+nehezebb hozzáférhetőség=kevesebb önpusztító ember. Ha jobb szellemi állapotba kerül a magyar társadalom, ha a katasztrofális egészségügyi mutatóink javulnak, ha a diákoknál nem lesz sikk a cigi és a pia, a tabletta és a füves cigi akkor majd vissza lehet térni a könnyű drogok legalizálásának témájára is.
Végkövetkeztetés: a drogok legalizálása melletti bármilyen tüntetés nem időszerű, rossz célt szolgál és a szabadság nevében már sok emberellenes dolgot cselekedtek. Ja és az már régen nem igaz, hogy nálunk egy szál kábszeres cigiért hosszú éveket kell börtönben sinylődni... És gondolom ha valakinek fáj a feje az ellenszere nem az hogy jól seggbe rúgatja magát és akkor már nem a fejfájására fog figyelni Teccikérteni? ... Egyébként mutasson nekem valaki egy korrekt, nem pénzéhes, a választópolgárokat alázattal szolgáló, tisztességes szakmailag megbízható POLITIKUST! Hendok
elefantkillah Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1207
ajaj ef!
már megbocsásss de "de ha ezen múlik, akkor nosza, népszerűsíthetjük a heroint is, majd csak utána módosítjuk a törvényeket" ezt bírtad írni a rengeteg eszeddel. itt mindenki arról ugázott, hogy a marihuána és a heroin között van némi különbség. néha tényleg azt hiszem hogy pénzér csinálod
Előzmény: refuse (1205)
Kártékony Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1206
Érdekes.
Az is, hogy ennek ellenére mind a nagycsaládosok, mint a keresztény értelmiségiek tiltakoznak:

Refuse. A KERESZTÉNY bánomisénkik véleménye semmivel nem ér többet, mint bármi más csoport véleménye. Nem valami kitüntetett jogosultságú csoportról van szó, csak pár majomról, aki szeret hisztizni. És speciel jól szórakozom rajtuk és nagyon-nagyon-nagyon magasról leszarom őket.

Előzmény: refuse (1187)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1205
Hát a tizenévesek biztosan nézik. :(

"Népszerűsíteni se kell egyébként, épp arról van szó, hogy igencsak népszerű"

az evvel kapcsolatos reakciókat tekintve még nem annyira. :)

de ha ezen múlik, akkor nosza, népszerűsíthetjük a heroint is, majd csak utána módosítjuk a törvényeket.

megaztán bizonyos körökben a kommunista ideológia is népszerű volt. Talán meg kellett volna tartani azokat a törvényeket is. :(

Előzmény: kvantum (1204)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1204
Ok, 1191, elgépeltem:)

Beetetés? ..hmm
Meg ez a zárjegy-duma... hmm
...túl szép lenne ilyen hamar:-)

VV-t meg úgyse nézheti a gyerek, mert ciciket is mutogatnak benne, fúújj... nem?
:-)

Népszerűsíteni se kell egyébként, épp arról van szó, hogy igencsak népszerű, és a törvények nem követik a változásokat...

De tudod, 1191:-)

Előzmény: refuse (1203)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1203
Ja, és ha már a horgászokat előhoztad.

Ez a beetetési időszak.

Először elfogadtatjuk a társadalommal, aztán népszerűsítjük.

A következő VVbe már nem Zsótikát szavazunk be, hanem egy fodorgabikát.

Had lássa a gyerek, mi a trendi és a frankó!

Előzmény: refuse (1202)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1202
1911?

Rutherfold akkor fedezte fel az atommagot. :D

Egyébként meg persze nem propagálni akarják, csak azt a bizonyos falat áttörni.

Aztán valahol már gyártják a zárjegyeket. :(

Előzmény: kvantum (1200)
Nargile Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1201
A reklámszlogenek nem az értelemre hanem az érzelmekre hatnak és inkább asszociatívak. :(

Ez igaz. De ez esetben azért fontosak az ilyen szlogenek, hogy a társadalomban élő előítéleteket és dezinformációt le lehessen küzdeni: be kell mutatni, hogy a kender nem valami sátáni gonosz dolog, ugyanúgy ahogy a bor vagy sör sem az. Csak a rossz emberek teszik rosszá.

Előzmény: refuse (1197)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1200
Nem szoktam füvet szívni.
Előfordult már, de nem szoktam.
:-)

1911 válasz?

Előzmény: refuse (1199)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1199
lehet, hogy ez is a te szellemi terméked? :d

egy spangli utáni ötlet? :DD

Előzmény: kvantum (1198)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1198
...és a 1191-re nem válaszolsz?

(Egyébként nem kell bemutatnod a reklámszlogeneket - írtam már párat:-)

Előzmény: refuse (1197)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1197
A reklámszlogenek nem az értelemre hanem az érzelmekre hatnak és inkább asszociatívak. :(

Előzmény: kvantum (1196)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1196
...és lécci ne feltételezgess meg találgass meg vélj meg gondolj, hanem inkább gondolkozz meg próbálj meg a tényekből kiindulni, ok?
:-)
Előzmény: kvantum (1195)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1195
Engedd szabadon a kendert! – ezzel a felszólítással szervez vasárnap demonstrációt a Kendermag Egyesület. Képviselői elmondták: nem a drogozás propagálása a céljuk. A tüntetés része egy nemzetközi sorozatnak, melynek keretében 210 városban gyűlnek össze a tiltó drogpolitikát ellenzők. A tüntetők szerint a büntetőjogi tilalom fenntartásának nincs visszatartó ereje, viszont számos negatív következménnyel jár, továbbá sérti az önrendelkezéshez való jogot. A tüntetők nem népszerűsítik a kábítószer fogyasztását, hanem azt mondják: létező helyzet, hogy százezres nagyságrendben próbálnak ki és használnak drogot a magyar fiatalok, s hogy nem szabadna a társadalomnak bűnözőnek tekintenie a fogyasztókat.

Ja: és a horgászok is velünk vannak:-)
"...A kendermagot, mint a legjobb etetőanyagok ritkán nélkülözhető alkotórészét majd minden keszeghorgász ismeri..."

Előzmény: refuse (1194)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1194
"engedd szabadon a kendert!"

elég egyértelmű táncrahívás. :(

Előzmény: kvantum (1188)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1193
Egyetértek.
:-)
Előzmény: Nargile (1184)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1192
CSak _ef (refuse) hivatkozik rendszeresen iylen szervezetekre...

Ha én megalapítom pl a Felnőtt Férfiak Egyesületét, akkor ez az FFE 4 millió ember nevében nyilatkozhat?
hmm...:-)

Előzmény: figyelő (1191)
figyelő Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1191
Sajnos, "civil szervezeteink" döntő többsége vagy a pártállámból átmentett akármi, vagy néhány ugribugri magánbulija...
Mindegyik szervezetnek legalább 3.5 millió tagja van...
Előzmény: kvantum (1188)
figyelő Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1190
Oszt mit számít azoknak a "keresztény értelmiségieknek" a hisztije, akiknek egyetlen szavuk sincs a kereszténységre hivatkozó nejlonokkal kapcsolatban. Sőt...
Nyugodtan tiltakozzanak - a maguk kis csoportján kívül szavuknak erkölcsi hitele nincs.
Ráadásul rendszeresen hibbantságokat zagyválnak, mintha a hibbantság valami keresztényi dolog volna...
Előzmény: refuse (1187)
Nargile Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1189
Minden egyes mondatból árad a legsötétebb demagógia, egyetlen mondat sincs ami ne tartalmazna tárgyi tévedéseket. Körülbelül mint amikor az MDF a kendermagnak nézte a kenderleveleket... Ennyire értenek a témához a fiúk.
Előzmény: refuse (1187)
kvantum Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1188
DEKRIMINALIZÁCIÓ

...éééérted?

..ja... nekem 3 gyerekem van, az már nagycsalád?:)
Mert a "nagycsaládosok" engem nem kérdeztek meg, amikor a nevemben is tiltakoznak...

Előzmény: refuse (1187)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1187

Érdekes.
Az is, hogy ennek ellenére mind a nagycsaládosok, mint a keresztény értelmiségiek tiltakoznak:

"Hálát és rettegést az édesanyáknak!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége megdöbbenéssel értesült a kormányváltás után megalakult Kendermag Egyesület demonstrációjáról, melyet a könnyű drogok fogyasztásának legalizálása céljából szerveznek.
Ízléstelen és megbotránkoztató, hogy a szervezők a drogkampányukat anyák napjára időzítik.
A demonstrálók gondoskodnak arról, hogy a gyermekeiket féltő szeretettel vigyázó anyai szívekbe az anyák napján az öröm mellé üröm, a rettegés is bekerüljön.

Eléggé el nem ítélhető, hogy az eredendően értéket és szépséget közvetítő, így az emberi lelket gazdagító művészetek képviselői (filmrendező, író) beállnak a legveszélyesebb önpusztító szerek terjesztésének szolgálatába.
Az édesanyák nem akarják, hogy gyermekeiket megkísértsék a marihuánát és hasist szívó drogosok. Az édesanyák nem akarják, hogy a "csekély mennyiségű" és "könnyű drogokat" kipróbálják a gyerekeik, hogy aztán "nagyobb mennyiségű" és "kemény drogok" az életüket követeljék. Az édesanyák nem akarják, hogy gyermekeik belőtt drogosok bűncselekményeinek áldozatává váljanak.
A drogtörvény liberalizációját 2002. decemberében - a felmérések szerint - a magyar lakosság 80 százaléka ellenezte. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) akkor két hét alatt több mint százezer tiltakozó aláírást adott át Mádl Ferenc köztársasági elnöknek. A KÉSZ most is tiltakozik az önpusztító drogok minden fajtájának népszerűsítése ellen.
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) "

Előzmény: Nargile (1186)
Nargile Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1186
Anyák napja és a hisztéria-biznisz

NOL • 2003. április 28. 16:59 • Szerző: Tamás Tibor

„Engedd szabadon a kendert” – jelszóval gyűlnek össze május 4-én azok, akik jogot kérnek arra, hogy maguk döntsék el: alkalomadtán elfogadják-e, élvezzék-e a könnyű drogokat. Akik ugyanazt a jogot kérik, amit egy pohár bor vagy egy szál cigaretta esetén senki, akár legkonzervatívabb polgártársaink sem vitatnak el másoktól. S akik elvárják, hogy a törvény garantálja számukra a könnyű drogok nyílt használatának jogát, ahogyan cserébe a társadalom is elvárhatja tőlük a felnőtt felelősségtudatot.

A könnyű drogok legalizálásának kérdése minden látszat ellenére nem a jobboldaliak és baloldaliak vitáinak tárgya. Mindkét táborban megtalálhatók a legkülönbözőbb politikai meggyőződésű emberek.

Amint felmerül azonban a kender szabadságának kérdése, a hisztéria-bizniszben utazó populisták azonnal ijesztgetésbe kezdenek. A „hagyományos értékeket” kezdik védelmezni, hogy ezáltal azt az érzést keltsék, mintha valaki fenyegetné azokat.

Az idei kampány új színnel is gazdagodott: a populisták kiderítették, hogy a marihuánanap anyák napjára esik. Borzalom, szörnyűség. Nem lehet itt másról szó, mint előre megfontolt szándékkal megtervezett galád merényletről.

Eddig sajnos nem derült ki egyértelműen, miben is áll pontosan a gonosz összeesküvés, ezért csak találgathatunk. Lehet, hogy a május 4-i marihuánanap miatt anyák milliói maradnak majd egy csokor virág nélkül? Lehet, hogy anyukák, akiket szombat éjfélig még szerettek a gyermekeik, vasárnapra hideg közönybe ütköznek?

Hát, mindez nem túl valószínű. Sokkal jobban fenyegeti ennél az édesanyákat, hogy álszent politikai kampányban párolnak belőlük szimbólumot.

Biztosan vannak persze olyan anyák, akik valóban kaphatók a hisztériára és gyűlölködésre – különösen, ha jól megijesztik őket. Május 4-e azonban azoknak az édesanyáknak is ünnepnapja, akik szeretik a jó zenét és a jó társaságot. Normális, derűs emberek, akik akarnak és tudnak is bízni felnőtt gyermekeikben, s akik éppen ezért meg is tudják óvni családtagjaikat attól, hogy az előttük megnyíló lehetőségeket felelőtlenül használják.

Szerintem nekik is szól a május 4-i meghívás.


Előzmény: refuse (1185)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1185
"Nagycsaládosok a kendernap ellen

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete közleményben tiltakozik az "Engedd szabadon a kendert" című rendezvény ellen.
2003-04-29 23:30:51

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete közleményben tiltakozik az "Engedd szabadon a kendert" című rendezvény ellen.

A NOE erélyes tiltakozását fejezi ki a Kendermag Egyesület által tervezett "Engedd szabadon a kendert" című rendezvénnyel szemben. Különösen sérelmesnek tartjuk, hogy mindez anyák napján történik, arcul ütve ezzel mindazokat, aki akár kábítószert fogyasztó gyermekükért harcolva, akár gyermekeinkért és fiataljainkért felelősséget érezve küzdenek a kábítószer-fogyasztás ellen. A szervezők álságos módon hangoztatják, hogy nem a marihuána-fogyasztás népszerűsítéséért kampányolnak, rendezvényük egészében mégis ezt a célt szolgálja. Fiataljainknak alkotmányos joga, amelyet gyermekvédelmi törvényünk is megerősít, hogy maximális védelmet kapjanak mind testi, mind lelki egészségük megőrzésében, és ebben a közösségekre is felelősség hárul. A cannabis fogyasztása mind rövid távú, mind hosszú távú fiziológiai és pszichikai hatásait tekintve romboló, és utat nyithat a keményebb drogok felé. Amíg a társadalom felelős közösségei az egészségügy, az oktatás, a rendőrség és civil szervezetek bevonásával óriási energiákat és anyagi eszközöket fordítanak felvilágosításra és a szenvedélybetegségek megelőzésére (az alkoholfogyasztás és a dohányzás visszaszorításáért is!), addig értelmiségünk egy része sajnálatos módon éppen a törekvések, erőfeszítések rombolásában jeleskedik.
Szomorúnak találjuk, hogy az akcióban részt vevő, nemzetközi hírnevet szerzett művészek nem a saját területükön igyekeznek értékekre nevelni példát adva a jövendő generációnak, hanem ismertségükkel visszaélve akcióikkal egy rosszul értelmezett szabadságfelfogás alapján önpusztító életmintákért szállnak síkra. A cannabis-fogyasztó felnőtteknek szabadságukban áll saját egészségükkel azt tenni, amit akarnak (bár későbbi függőségük, betegségük gyógyításának árát a társadalommal fizettetik meg), nincs azonban joguk másokat is - elsősorban a fiatalokat, akikért különös mértékben felelősek vagyunk - egészségüket károsító cselekedetekre buzdítani.
Ezúton hívunk mindenkit, a fiataljainkért felelősséget érző és tiltakozásunkkal egyetértő személyeket, szülőket, pedagógusokat, orvosokat és más szakembereket, valamint civil szervezeteket, hogy igyekezzenek mindent megtenni a kábítószereknek nemcsak a terjesztése, hanem az elfogadtatása ellen is!

Nagycsaládosok Országos Szövetsége "

Előzmény: Nargile (1184)
Nargile Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1184
Felkérünk minden józan gondolkodású embert, hogy vegyen részt ezen a rendezvényen és nyilvánítsa ki tiltakozását az értelmetlen tiltó politika ellen!
A könnyű drogok legalizálása elleni kampány merénylet a fiatalok ellen és nagyban veszélyezteti a fiatal korosztályt.
Előzmény: refuse (1183)
refuse Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1183
"Tiltakozzunk a Drog-demonstráción!!

A "Friss Levegőt!" polgári kör felhívja az ország minden polgárának figyelmét a 2003. május 4-én /vasárnap/ délután 16-órakor Budapesten, a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő, a könnyű drogok legalizálása melletti demonstrációra.
A demonstráció a világ 200 városában egyidejűleg zajlik.
Felkérünk minden józan gondolkodású embert, hogy vegyen részt ezen a rendezvényen és nyilvánítsa ki tiltakozását.
A könnyű drogok legalizálása melletti kampány merénylet a fiatalok ellen és nagyban veszélyezteti a fiatal korosztályt. Jogunk és kötelességünk tiltakozni az ilyen megmozdulások ellen.
Minden jóérzésű szülőt szeretettel várunk május 4.-én a Vörösmarty téren délután 4 előtt

Köszönettel: "Friss Levegőt!" Polgári Kör "

Előzmény: kvantum (1153)
specialist Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1182
igen, de tegyük hozzá, hogy a demagógia az ő esetében mélysötét ősbutasággal párosul.
Előzmény: elefantkillah (1181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!