Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62352

A sopszkában paprika is kellene hogy legyen, a görögben viszont olajbogyó, így ez egyiknek sem szabályos.

 

Előzmény: nagypapi51 (62350)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62351

Majdnem :) Csirkemell, kolozsvári szalonna, görög saláta. A coleslaw stimmel :)

Előzmény: nagypapi51 (62350)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62350

Szépek! Bőrös karaj, coleslaw, sopszka?

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62348)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62349

Természetesen munkafelügyelő is volt a helyszínen 😆

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62348

GrillszezOn

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62347

Sztem egyértelmű volt, hogy csak máj, mert hát kacsát miért tekernél baconbe? :)

Előzmény: dulci_nea (62346)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62346

Hát.. nem. :/ Este elkészítem, holnap épp csak megenni van időm. De lég-fritőzben melegítem.

Végülis igazad van. Ha elő van készítve, ugyanannyi idő frissen is. 

 

Belekavarodtam a helyesírásba is. Úgy néz ki, mintha kacsa meg a mája lenne. Ízlésem szerint egy szóba írtam volna, de 3 tag nem lehet.

Előzmény: nagypapi51 (62345)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62345

...Ma és holnap, baconba tekert pecsenyekacsa mája...

Gondolom holnap nem a mai maradék lesz, hanem újból frissen sütöd.

Előzmény: dulci_nea (62344)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62344

Ma savanyúkáposztás gombaleves. Ebben végezte a nagyonszáraz kolbász. Kevert almás sütemény.

 

Ma és holnap, baconba tekert pecsenyekacsa mája. Zelleres krumplipüré, ecetes cékla.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62343

 

...a sonkale nem arra valo, hogy belefozzuk a tojast!...

Jaja, pl. arra, hogy ma tejfölös tarhonyás krumplilevest főzzek vele.

(egyébként, ha nagypénteken főzöm a sonkát, nyilván a végén

beleteszem a levébe az alaposan megmosott tojásokat)

Hétfőn kacsacomb, krumplipüré, kompót.

Előzmény: homerx (62340)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 3 62342

ergo: ha homerbácsi csirkét sem eszik, akkor marha... :)

Előzmény: homerx (62341)
homerx Creative Commons License 2024.04.07 -1 0 62341

folyamodvany 1

- de homerbacsi csirket sem eszik

- akko maha.

Előzmény: homerx (62333)
homerx Creative Commons License 2024.04.07 -1 1 62340

hat ezaz! a sonkale nem arra valo, hogy belefozzuk a tojast!

Előzmény: nagypapi51 (62339)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62339

Köszi, van is reservé 3 adag, de nem tojásfőzésre használom. :)

Előzmény: H_G (62338)
H_G Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62338

Az mióta akadály, a sonkalé remekül fagyasztható későbbi felhasználásra.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (62337)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62337

Az állag nem a zsíros víztől, hanem a főzés idejétől függ, egyébként igazad van.

Én a 6,5-7 perces főtt tojást preferálom, ilyenkor a sárgája még zselés.

Valószínűleg én is a sonkalében főztem volna, ha már egy héttel korábban

nem főzöm meg a sonkát :)

Előzmény: tuktikka (62336)
tuktikka Creative Commons License 2024.04.06 -1 0 62336

Sztem a sonkalében főtt tojásnak nincs párja. Pont a zsíros főzővíz miatt nem lesz igazán kemény olyan kellemes állagú és ízű.

Előzmény: nagypapi51 (62325)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62335

Évi egy-két alkalommal elmegyünk "dagonyázni" valamelyik wellness szállodába.

Előzmény: nagypapi51 (62334)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62334

Amúgy szállodákba nem járunk, ha csak Vasas Gizi szakellenőri terepgyakorlatait

nem tekintjük annak, ahová állandó meghívásunk van - Retyezát, Nova, etc...

Ilyenkor a reggelim rántotta, sajt, paradicsom, uborka, tea.

Virslit, felvágottakat mindenhol kerülöm, de Rausorban általában van bundáskenyér,

sült kolbászka, vinete, azok jöhetnek. :)

 

Előzmény: öreg_néne_b (62321)
homerx Creative Commons License 2024.04.06 0 4 62333

egesz biztosan :)

- he, lui, ez micsoda?

- macka

- de mi macskat nem eszunk

- akko kuta

- de kutyat sem

- akko cike

Előzmény: H_G (62332)
H_G Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62332

(Mondjuk azt nem tudom, még mindig űzik-e ezt a helyettesítést.)

 

Előzmény: H_G (62329)
H_G Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62331

Nagyon sok van már, ami örvendetes.

Előzmény: nagypapi51 (62330)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62330

Most olvastam, hogy a Falk Miksa u-ban nyílt egy új vietnámi.

Előzmény: H_G (62329)
H_G Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62329

Létezik ugye a bún bó Hué leves (valójában másfelé kunkorodnak az ékezetei), azt nagyon imádom. Az egyik összetevője egy vietnámi fokhagyás párizsi, ami viszont nem nagyon finom. Így nagyon megörültem, amikor találtam egy intézményt (Saigon, Szondi utca) ahol ezt a nyilván nem könnyen beszerezhető összetevőt magyar kolbásszal töltött karajjal helyettesítik és sokkal jobb tőle, mint az autentikus. No abban a levesben ajánlanám megkóstolni mindenkinek, aki a KTK-t nem értékeli.

 

Előzmény: nagypapi51 (62319)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62328

Ez persze így egész más.

Amíg bátyám élt, mi is készítettünk ezt-azt, füstöltünk sonkát, disznósajtot, kolbászt,

de ez már múlt idő sajna :(

Előzmény: Mooni (62327)
Mooni Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62327

Kedves vagy, köszönöm. :)

Félreérthetően írtam elnézést, a nyers hús volt bolti, de mi sóztuk, pácoltuk, füstöltük, így erős túlzással, közelít a háztájihoz. 

Az az igazság, belefáradtunk a disznóvágás körüli sok teendőbe. Talán, ha télen felénk szalad egy fél házi disznó perzselve, nagyjából felvágva, ismét belevágunk és lesz igazi szalonnánk, sonkánk, kolbászunk, ha nem, marad a spar, metro, ....-ban vett húsból készült áru.

Előzmény: nagypapi51 (62326)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62326

Miért haragudnánk? Sztem Bh, és öreg néne  kivételével mindnyájan 'bóti' sonkát veszünk/eszünk.

Előzmény: Mooni (62324)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62325

Félreértés ne essék, szeretem a tojást, csak a kőkeményre főzöttet nem.

Húsvétkor  6 perces volt a sonka mellé, még zselés-folyós a sárgája.

Rántotta, lágytojás bármikor jöhet :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62322)
Mooni Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62324

Remélem, nem haragszotok meg, hogy én is hozzászólok a témához, még 1 kis sonka. :) 

Sajnos a hús bolti volt, csak a többit csináltuk magunk, azért nem lett rossz.  

 

 

szkati Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62323

Igen, de azt csak ma. Pénteken mindig megyünk hal ügyileg. Ilyenkor a halak általában 25%-al olcsóbbak, mint máskor. A leértékelt húsok feletti pocon voltak kötözött füstölt dolgok. Ez az új, közeledben lévő Lidliben volt.

Előzmény: nagypapi51 (62301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!