Létezik ugye a bún bó Hué leves (valójában másfelé kunkorodnak az ékezetei), azt nagyon imádom. Az egyik összetevője egy vietnámi fokhagyás párizsi, ami viszont nem nagyon finom. Így nagyon megörültem, amikor találtam egy intézményt (Saigon, Szondi utca) ahol ezt a nyilván nem könnyen beszerezhető összetevőt magyar kolbásszal töltött karajjal helyettesítik és sokkal jobb tőle, mint az autentikus. No abban a levesben ajánlanám megkóstolni mindenkinek, aki a KTK-t nem értékeli.
Félreérthetően írtam elnézést, a nyers hús volt bolti, de mi sóztuk, pácoltuk, füstöltük, így erős túlzással, közelít a háztájihoz.
Az az igazság, belefáradtunk a disznóvágás körüli sok teendőbe. Talán, ha télen felénk szalad egy fél házi disznó perzselve, nagyjából felvágva, ismét belevágunk és lesz igazi szalonnánk, sonkánk, kolbászunk, ha nem, marad a spar, metro, ....-ban vett húsból készült áru.
Igen, de azt csak ma. Pénteken mindig megyünk hal ügyileg. Ilyenkor a halak általában 25%-al olcsóbbak, mint máskor. A leértékelt húsok feletti pocon voltak kötözött füstölt dolgok. Ez az új, közeledben lévő Lidliben volt.