Keresés

Részletes keresés

navycolt Creative Commons License 2002.03.03 0 0 39
Hát... a zebráknak rengeteg színváltozatuk van, a tökfehértől a majdnem feketékig, sőt akadnak a fejecskéjükön konytot viselő állítólag rendkívül közkedvelt ponytok is.

Látogasd rendszeresen a www.zebrafinch.com -ot!

navycolt

reffencs Creative Commons License 2002.03.01 0 0 38
Köszönöm a kiokítást. Nagyobb kalitka a gyerek miatt úgyis becsúszhat (ld. emil).
Egyébként milyen pintyféle az, ami tök olyan, mint a zebra, csak sokkal sötétebb barna? És párosodik-e az a zebrával, vagy totál külön faj?
Választ!
Ref.
Előzmény: navycolt (37)
navycolt Creative Commons License 2002.02.14 0 0 37
Ismét figyelni!

Kutyák árából új kalitkát venni!

Cirkepipi, Navycolt utasításait követni, elvárásaiknak megfelelni!

Lakást pintyekkel elársztani!

ENNEK ÖRÜLNI!!!

reffencs Creative Commons License 2002.02.13 0 0 36
Értettem!
Előzmény: navycolt (35)
navycolt Creative Commons License 2002.02.04 0 0 35
Kutyákat eladni, pintyekkel törődni!
cirkepipi Creative Commons License 2002.02.03 0 0 34
JAJ.
Valamit nagyon félre pötyögtem. Egzoták.
Előzmény: cirkepipi (33)
cirkepipi Creative Commons License 2002.02.03 0 0 33
Sziasztok.

Látogassátok meg a www.diszmadarmagazin.hu oldalt, ott az archivumban keressétek meg a 2001/12 számot. Abban kezdődik egy sorozat az exoták tartásáról. Érdemes lesz végig követni. Biztos sok fontos infot meg lehet tudni belőle.

Előzmény: reffencs (32)
reffencs Creative Commons License 2002.02.02 0 0 32
So-so, a kicsik elpusztultak 1 naposan, a nagyok jól vannak.
Sokat nem érek rá vele foglalkozni: 5 kiskutyánk született, rámegy azokra az idő.
Ref.
Előzmény: navycolt (31)
navycolt Creative Commons License 2002.01.31 0 0 31
Héjj Ref!

Pintyek okék?

reffencs Creative Commons License 2002.01.20 0 0 30
Megpróbálom, csak előbb zsozsót kell szereznem:-))
De legalább rászoktak a lágyizéra.
Kössz!
Ref.
Előzmény: navycolt (28)
navycolt Creative Commons License 2002.01.19 0 0 29
erezd=ereszd
navycolt Creative Commons License 2002.01.19 0 0 28
Reffencs, mielőtt Cirkepipi relativizálná a mondandómat, kérlek halgass rám! Végy kb 25 ezer forintot, szerezz két nagy (jó nagy) kalitkát, rendezd be őket hangulatosan (zegzugos ülőrudak, hinta), a tetejüket takard le, szerelj fel fürdetőket, és ha annak a párnak így se megy, az egyik régi kalitkába tedd át a hímet/tojót, tartsd ott egy hónapig aztán az új kalitba (ami jó nagy és szép) erezd vissza!

Éljenek a pintyek!

Meglásd, menni fog!

reffencs Creative Commons License 2002.01.15 0 0 27
Nem tudom, miért, de elpusztultak a picik. Erre két napja jöttem rá: a nőstény egyáltalán nem ment be a fészekbe, és folyton verekedett a hímmel.
Jaj, jaj:-(
Ez miért van???
Mikor próbálkoznak újra?
Ref.
Előzmény: cirkepipi (26)
cirkepipi Creative Commons License 2002.01.14 0 0 26
reffencs!
Az, hogy nem hallod a hangjukat az nem feltétlenül rossz jel, mert ilyenkor még nagyon halkak és többnyire elhalgatnak, ha a szüleik veszélyt jeleznek (vagyis te közeledsz feléjük). Sőt igyekszenek a fészek aljára lapulni.
Az enyémek is viszonylag kopaszak voltak...
Ha nem eszik a lágyeleséget próbálkozhatsz KICSI lisztkukaccal is a szakkönyvek szerint, bár az enyémek azt nem ették (és én is nehezen toleráltam a jelenlétüket).
Vigyázz!!! Most ne háborgasd semmiképp a párocskát.
A többi tudnivalónak még utána nézek szakkönyvekben.
Szerintem próbáld meg azt, hogy a két kalitot távolítod el egymás mellől. JA, CSAK A FIÓKÁTLAN KALITKÁT SZABAD MEGMOZDÍTANOD.
Majd még jövök valamikor.
üdv.
Cirkepipi

ui.:GRATULÁLOK!!! (azért ugye aranyosak a picik?!)

Előzmény: reffencs (25)
reffencs Creative Commons License 2002.01.12 0 0 25
Zebrások segítség!!
Tegnap, navycolt utasítása szerint meg akartam cserélni a két fiút, de kiderült, hogy az egyik (éppen a veszekedős) csapat fészkében a 3 tojásból 2 kikelt! Tök kopaszak és kussolnak! Ez egészséges???
Mit kell csinálnom???
Közben nem eszik a lágyeleséget, ha jól látom, a fiókáknak is a magféléket viszik be.
HELP!
Ref.
reffencs Creative Commons License 2002.01.10 0 0 24
Nos, kopasztani nem kopasztanak, de egyre gyakrabban verekednek vércsevijjogással, tollhullással. A fürdőre tojnak. Az egyik csapat a lágyeleségre is. Ugyanazok a répára is. De nem adom fel!!!
Üdv: ref.
Előzmény: cirkepipi (23)
cirkepipi Creative Commons License 2002.01.07 0 0 23
Navycolt!
Mit tegyek, ha az én pintyeim nem szeretik a répát? Bár csak ritkán adok nekik, de úgy tűnik mintha kiválogatnák a lágyeleségből... Ezzel szemben a kalit rácsai közé dugott almaszeletet nagyon szeretik.
Szerintem a párok szétválasztása nem biztos, hogy jó ötlet, hisz az egyik pár többé-kevésbé szereti egymást és ha pl.: a kalitka méretével van a gond, akkor hiányoznának egymásnak. Ezt onnan gondolom, hogy amikor még csak két pintyem volt külön kalitkába tettem őket (egymás mellé), mert a tojó minden nap rakott tojást (a kalit aljára) és nem akartam, hogy nagyon kimerüljön (lehet, hogy nem a legjobb megoldást választottam). Tehát egyik nap, amikor benyúltam a hímhez, hogy enni adjak neki kiszökött a kezem mellett (direkt, nem véletlen rémületből...) és ahelyett, hogy a szobában röpködött volna össze-vissza, mint azt máskor tette, ráröppent a tojó kalitkájára és minden irányból megpróbált hozzá bejutni... (nagyon aranyos volt)
Tehát lehet, hogy a párok szeretik egymást (főleg, ha nem kopasztották meg egymást) és akkor nem lenne jó szétválasztani őket.
Talán...
Előzmény: cirkepipi (22)
cirkepipi Creative Commons License 2002.01.07 0 0 22
Szerintem annyira nem súlyos a helyzet.Bár nem tudom, de nem hinném, hogy ez döntően befolyásolta volna, hogy eddig nem szaporodtak. Az enyémeknek sem volt egy ideig (nem tudtam, hogy kell és csak később olvastam róla).
reffencs!
Az egyik kaitkámon nekem is csak két "ajtó" van ezért én úgy oldottam meg, hogy arra az ajtóra akasztom a fürdetőt, amin benyúlok a kalitkába.Benyúlni úgyis csak etetéskor szoktam és olyankor mindig cserélek vizet is...
Egyébként a fürdők mérete igen eltérő (nekem a kettő között is elég nagy különbség van). Tehát mielőtt megvennéd a fürdetőt mérd le, hogy mekkora rés van a kalitkán. Egyébként 350-500 Ft körül lehet kapni, bár gondolom ez függ az adott állatkereskedéstől is.
Sok sikert.
Ja, ha esetleg nem fürdenének meg azonnal, ne keseredj el. Már nem emlékszem, de szerintem az én pintyeim se fürödtek meg azonnal (És a fiú pintyem nem is szeret annyira fürdeni, mint a lány vagy a kicsik. Ma sem fürdött meg...)
Előzmény: reffencs (21)
reffencs Creative Commons License 2002.01.06 0 0 21
Mintha ez olyan egyszerű lenne! Egy kalitnak két ajtaja van, egyiken lóg a fészeknek való doboz, a másikon nyúlok be, ha kell.
Szóval fürdő muszáj. Anélkül nincs is pintyezés:-((
Megteszek mindent, de csak a jövő héten. Ugye nem baj?
Ref.
Előzmény: navycolt (20)
navycolt Creative Commons License 2002.01.06 0 0 20
Nincs FÜÜÜRRRDŐŐŐŐŐ?????

Na az tényleg baj!

Figy! Minden madarakkal foglalkozó boltban akad ilyesmi, ráakasztod kívülről a kalitka oldalára, a rácsokat ott értelemszerűen eltávolítod - persze ez csak akkor elkerülhetetlen, ha nincs a kalitkán (és majd' mindegyiken van) egy második "ide tessék akasztani a fürdetőt" ajtó.

A fürdő, egy kb 10*10 es átlátszó műanyagkocka, aminek hiányzik az egyik oldala, az alját egy medence fogja közre, amit feltöltesz kb 3 cm mélyen vízzel - tovább úgyse menne, mert csak addig tart a medence.

Nagyon jók, amikor fürdenek!

reffencs Creative Commons License 2002.01.05 0 0 19
Hajajj, nincs fürdető.
Ez lehet az ŐSOK?????
Jézusmária.
Ref.

Ps: milyen az??
El se hiszitek, már 2 éve van pintyünk.
Jó ez a fórum, kellett!!!

Előzmény: cirkepipi (18)
cirkepipi Creative Commons License 2002.01.05 0 0 18
Reffencs!
Arról még nem esett szó, hogy vajon van-e nekik fürdőjük (vagy csak egy itatójuk). Nagyon szeretnek fürdeni (napi rendszerességgel)
Előzmény: reffencs (17)
reffencs Creative Commons License 2002.01.05 0 0 17
A két lak egymás mellett van. Nagy-nagy baj??
A nagyobbítást életem párjával meg kell beszélni, meg hely sem tudom hová: most a szekrény tetején van a kalit, bár onnan még majd' 1,5 m a plafon: nagy a belmagasság.
A szekrényre ma du. tettem fel őket, mert ellik a kutya, beengedtük és a pintyek nem bírták.
Ref.
Előzmény: navycolt (16)
navycolt Creative Commons License 2002.01.05 0 0 16
Jól jöhet még, ha a kalitkákat a fal mellé teszed, és ha a tetejét ha nem is feded le valamivel, de közel teszed plafonhoz, szekrény tetejéhez stb. Nagyobb biztonságban érzik magukat.

Mennyire van közel egymáshoz a két lak?

Előbb-utóbb nagyobb kalitkát kell venned nekik, mert NINCS ELÉG NAGY KALITKA és úgy tűnik, a picijeidnek elég kicsi!

reffencs Creative Commons License 2002.01.05 0 0 15
Az egyik csapat nagyon foglalkozik egymással, még tojás is van: 3 db, de pont ők azok is, akik veszekednek (nem tolltépésig!). És egyik sem ül a tojásokon, amit megépített fészekbe tesznek. Pedig nincsenek zargatva.
A másik pár még fészket sem rak, nem párosodnak, a tojó ugyan tojik tojást, de csak a fészek aljába és kész. Ők nem eszik a lágykaját se, és tök idegbetegek, ha valaki csak közel megy a kalithoz, tombolás van.
A kalitka kb. 45x25x45-ös. Van benne hinta és faág meg ülőkék. Meg szépia is.
Ezek az adottságok. Reszeltem nekik répát is, a normálisabbak eszik.
A cseréről még gondolkodom.
Kössz: Ref.
Előzmény: navycolt (14)
navycolt Creative Commons License 2002.01.05 0 0 14

Mekkora az a nem olyan pici kalitka?

A lágyeleséget előbb-utóbb enni fogják, de javasolok egy radikális megoldást (amit természetesen nem kell feltétlenül komolyan venned): cseréld ki a himeket!

Érvek: ha tépik egymást, az olyannyira elfajulhat, hogy egyik teljesen lemeztelenitheti a másikat, és a tollazat már soha nem nő vissza normálisan. A profi tenyésztők kizárják azt a madarat a szaporitandó állományból, amekyik ilyet tesz!

Ha kicserélted őket, mindkét kalitkában lesz egy olyan madár, amelyik szereti a lágyeleséget, és akkor másik már pusztán kiváncsiságból is belekostól (és akkor még nem is szóltunk az irigységről)

Egyébként ha épp nem veszekednek, foglalkoznak egymással? (Kurkászás, összebújás, udvarlás, és a másik fél giccsbe hajló módon való körülrajongása stb.)

reffencs Creative Commons License 2002.01.05 0 0 13
Nem isa voltak négyen együtt, nem bontottam ketté: de a többi probléma közül bármelyik lehetséges... Bár szerintem nem túl kicsi a kalitka, de elég unalmas:-((
Majd javítok.
Az egyik csapat nem eszi a lágyeleséget.
Most mi lesz?
Ref.
Előzmény: navycolt (12)
navycolt Creative Commons License 2002.01.05 0 0 12
A lehetséges problémák:

- A fantasztikus négyest te bontottad ketté, vagy hagytad őket, hogy válasszanak?

- Egyszerűen nem szeretik egymást...

- De az is lehet, hogy a kalitka pici!

- Van elég olyan játékuk, amivel lekötik magukat? (ülőrudak cselesen elhelyezve, hinta, csengő - ez utóbbiról sokan állitják, hogy nem érdekli őket, de ne higgy nekik).

- Túlzsúfolt a kalitka, repülési nehézségek...

reffencs Creative Commons License 2002.01.05 0 0 11
Nyilvánvaló volt számomra, hogy a kekszet le kell reszelni, a tojást meg összenyomkodtam, nagyon tetszett nekik!
A két pár két külön kalitban lakik.
De újabb segítség: miért balhéznak a párok egymással? Vijjognak, mint a szárcsák és tépik egymást, ahelyett, hogy szaporodnának. Ez mitől van?
A répát akkor reszeljem?
Ref.
Előzmény: navycolt (10)
navycolt Creative Commons License 2002.01.04 0 0 10
A kekszet törd porrá! Máskülönben idegenkednek tőle, és talán ott is hagyják. A tojást pedig egy villával nyomkodd szét. Alkalomadtán tehetsz bele reszelt sajtot is, de vigyázz vele, mert a lágyeleség is fél nap alatt megromlik (ezért nem érdemes több adagot csinálni), de ha sajtot is teszel bele, akkor kb két órát bírja. Keverhetsz hozzá (mintahogy írtam) répát is!

Reffencs! nem tartod a párokat véletlenül egy kalitban? Mert az nagyon gáz, ha szaporítani akarod őket, tojásrakás helyett minden idejüket a háborúzásnak szentelik!

Éljenek a zebrapinytek!

Pá pápápápápápá párábáppááá!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!