Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2005.11.09 0 0 162
Én már ezer éve nem láttam mohai ágnest.

Pesterzsébet tuscóban tyúk akció volt tegnap(369 pénz/kiló) majdnem elcsápultam,de a napközbeni 15 fok még mindig meleg a kocsonyához.
Előzmény: tuutuu (161)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.08 0 0 161

Én nem tudom melyik, de amikor bejött a piacra, reklámozták, mint állat, aztán a konkurrencia bemószerolta őket, hogy sima csapvíz. Na ezután nyomtak bele CO2-t,

meg dumát váltottak, így már hibátlan az eszme..:{{{

Mindegy, én Mohai Ágnes-sel fogok próbálkozni, az van itthon mindig. Kíváncsi vagyok, bár az alapanyag mindig erősen befolyásolja a minőséget.

Előzmény: Dydand (160)
Dydand Creative Commons License 2005.11.02 0 0 160
De-de, az a Bonaqua. Ásványi anyagokkal dúsított VÍZ, igen. A reklámja pont ezért tetszik: elmondják ők rendesen, hogy nem ásványvíz, viszont 100 emberből 99 nem veszi észre:)
Üdv: dy
Előzmény: eMM (159)
eMM Creative Commons License 2005.10.30 0 0 159
Az a Naturaqua lessz.Azért olyan pisi izű.A BonaQa az csak hasmenést,hasgörcsöt okoz.
Előzmény: tuutuu (158)
tuutuu Creative Commons License 2005.10.30 0 0 158

Ez off, de ugye tudod, hogy a BonAqua (azt, hiszem, de valamelyik) pesti csapvíz szénsavval?..:}}

On

Oké, majd teszek egy próbát, hátha észlelem a különbséget, valamelyik igazival.

Elég sokat isznak ilyet a csajok itthon, majd csórok..

 

Előzmény: eMM (157)
eMM Creative Commons License 2005.10.30 0 0 157
Olcsót,mert mind1.Az a lényeg hogy ne csapvíz legyen.(Mert nem szeretem az időnként bekerülő 100-200 féle méregkutyvalékot.Csapvizet csak mosogatni,meg tisztálkodásra használok.Ja és WC-t lehúzni is alkalmas.)
PLD Balfi, Pannon Aqua,Tesco gazdaságos,de jó lehet a LIDL-es ivóvíz is.
Inni már bugyborékosat iszom és jobban válogatok.Pld legyen neki azért némi ásványi anyag tartalma,(600-800 mg/liter felett) és ne legyen vacak.Meg méregdrága se legyen.Nestlé,meg BonaQua,NaturAqua, ilyesmi, alapból kicsukva.
Előzmény: tuutuu (154)
szysssz Creative Commons License 2005.10.30 0 0 156

Jó, jó! Mondjátok itt KOCSONYA, KOCSONYA!

De egyet sohase feledjetek: az igazi KOCSONYA a miskolci: amiből zöld béka kacsintgat Reád!!!  -:))))))

tuutuu Creative Commons License 2005.10.30 0 0 155

Na, erre is visszatérek: valóban, fél nyolckor szétmértem, az első tányér ment be még melegen a hűtőbe, és mikor írtad a leveled, már a múlté is lett..

Félek is, hogy most reggel már bárd kell a szeleteléshez..:}}}

A zöldekból pici darabokat szoktam beletenni, meg nálunk a főtt tojás is elfér benne.

Rá bors, citrom. Nekem..

Előzmény: kulináris kóstológia (150)
tuutuu Creative Commons License 2005.10.30 0 0 154

Erre külön kérdezek: nem reklám miatt, de milyen fajtát? Gyanítom, lehet eltérés.

Lehet, egyszer megkockáztatom..:}}

Előzmény: eMM (152)
tuutuu Creative Commons License 2005.10.30 0 0 153

Kösz a véleményeket, én még sosem tudtam( nem is akartam) 4 óra alatt kocsonyát főzni. De pl. húslevest se főztem még úgy, hogy 4 óra múlva a hús ehető legyen ( a léből már 2-3 óra múlva jókat lehet enni), de pl. anyósom két óra alatt, semmi lehabozás, ilyesmi, nagyon finom leveseket csinált. Csak sose merem megpróbálni, hogy hadd robogjon..

Bár itt off, de a múltkori tyúkos kőlevest direkt nem haboztam le, hát eztán sem fogom: tiszta maradt, és finom.

 

Na a lényeg: most 8 órán át főtt a szentem, és "elég finom" minősítést kapott..:}}}

eMM Creative Commons License 2005.10.29 0 0 152
Igen a 4 óra fővés az a minimum de ha több nembaj.ha sokáig fől,valóan nem árt ránézni,meg pótolni az elpárolgott vizet,külöben jön a szén effektus.
és én csakis bugyborékmentes ásványvizet használok hozzá nem csapvizet.Mondjuk leveshez, meg teához is.
Előzmény: kulináris kóstológia (150)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.29 0 0 151

:-)))

Szervusz Jucó1!

 

De jó, hogy írtad! A leszűrésen átsiklottam, pedig tudom, hogy úgy kell! 

Előzmény: jucó1 (149)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.29 0 0 150

Szépjóestééét tuutuu!

 

20:42-t jelez telcsim: a NAGY MŰ 11:30 óta már biztosan hűlőfélben van kitányérozva lakásotok leghűvösebb helyén dermedésre váratva, ami a hajnali hőmérséklet ígéreteket tekintve finom vasárnapi kocsonyát sejtet reggelitekre... 

   

Kocsonyának, jó húslevesnek, hurkábavalóknak lassú forrás, sok/több idő kell.

 

Tuutuu!

Ez tény, tagad6atlan, mert elkapkodni, pl. kuktában főzve nem uaz. az íz jön ki

- még 1szerű bablevesnél sem -!

Ehhez persze (kocsonyánál) kell a fejes /héjában főtt foki, + a makói hagyma), zöldségek, stb., melyek a porciózásnál nálam megelőlegezett hamis húslevesbetétként végzik a kocsonyá(sodás)tól függetlenül.

 

A hivatkozott 4 órás intervallum elegendő idő (lehet) egy átlagos mennyiségnek ígérkező kocsonyához, de szóóóljanak itt a TÖBBIEK is saját tapasztalatok alapján, mert sztem minden véleményből tanulni lehet, mivel mások a szokások, az ízesítések... ezzel együtt szinte minden kocsonya FINOM!

Főztöd történelem: mostanságra dermednie kell kocsonyádnak, csupán vasárnapi élménybeszámolódat kell kivárnunk, bármikor is olvassuk AZT!

 

(Megjegyzem: az erősebb zubogtatástól zavaros lesz/lenne a kocsonyalé is, mint a húslevesek általában, tehát a lassú tűznél lesz tiszta levűbb a kocsonya leve is!)

 

J ó   é t v á g y a t!

 

Üdv.: kulináris

Előzmény: tuutuu (147)
jucó1 Creative Commons License 2005.10.29 0 0 149
A kocsonyát nagyon lassan kell nagyon sokáig főzni. Én általában reggel felteszem főni, és éjféj körül szűröm le. Vagy ha este tudod csak elkezdeni, akkor reggelre lesz kész. Jobban szeretem nappal, mert így rá tudok nézni.
Anyukám már felejtett nagy lángon egy nagy fazék kocsonyahúst( tele sonkával, csülökkel ), ami reggelre szénné égett. A bűz meg elviselhetetlen volt.
Előzmény: tuutuu (147)
kumisike Creative Commons License 2005.10.29 0 0 148
A kocsonya csak ép hogy pezsegjen.Azt nem szabad sietetni.
tuutuu Creative Commons License 2005.10.29 0 0 147

Üdv!

Kocsonyának, jó húslevesnek, hurkábavalóknak lassú forrás, sok/több idő kell.

 

Most így kocsonyafőzögetés közben visszaolvasgattam, vajh' ki mennyi ideig főzőcskézi a kocsonyát?

Most éppen olyan , (háát, izeg-mozog ) a fazékban, amit korábban írtam. Ez fél 12 óta fő, akkor forrt fel, és még nincs okom egerészni rajta, hogy a rántott lábhoz csontozgassak..:}}

Már főztem úgy, hogy este elindítottam, aztán reggelre jó lett..

A könyvekben meg 4 óránál többet nem írnak. Nem fogom jobban zubogtatni, csak kérdem, ki hogy' van ezzel?

Előzmény: kulináris kóstológia (138)
eMM Creative Commons License 2005.10.21 0 0 146
Szerintem napközben még meleg van a kocsonyának,nem jó a tizenfok.Pedig már nagyon készülök 1 lyó kis tyúkkocsonyára.
tuutuu Creative Commons License 2005.10.14 0 0 145

Üdv!

Nem tudom, mennyire voltak elégedettek a lehetőségekkel: amikor közeledett a front, mind a 40 disznót levágták, és szétosztották a falunak, ne az oroszok vigyék el...}}

A kukoricagóréban én már csak 60 méteres síkfutást tudtam rendezni az unokatesóimmal, a kulák minősítés nem használt sokat..

 

 

Előzmény: kulináris kóstológia (140)
Boarhunter Creative Commons License 2005.10.12 0 0 144
Hmmm, libatöpörtyű rulez...
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.12 0 0 143

:-)))

Amelyik macsek perzselten kimarad a kocsonyából, esténként libabőrösre fázza magát...

Boarhunter Creative Commons License 2005.10.12 0 0 142

 csak a macsekokkal kell vigyázni. :))

Ja. Mielőtt belefőzi őket az ember, lyol le kell perzselni a szőrüket és levágni a körmüket...

Előzmény: Mooni (141)
Mooni Creative Commons License 2005.10.12 0 0 141

Sziasztok!

Én is főztem múlt hétvégén!!

Egész jó lett, a nagyja már el is fogyott. Már elég hideg is van esténként, csak a macsekokkal kell vigyázni. :))

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.07 0 0 140

Szevasz Tuutuu!

 

Írod:

A kézihajtású ventillátorral?

Olyat egyszer láttam valahol.

 

Kérdezem:

Ma hogy látod a +tapasztalt múlt időt? Nem lehet, hogy annyira tellett hentes volt Öregapád(ék)nak? ... És elégedettek voltak lehetőségükkel? Val'szeg annakidején igen ... Oly' korban élve vágták disznócskájukat....

Nem kötözködöm!

 

Üdv.:

kulináris

Előzmény: tuutuu (139)
tuutuu Creative Commons License 2005.10.07 0 0 139

Üdv!

A kézihajtású ventillátorral?

Olyat egyszer láttam valahol.

Én attól haltam meg, amikor Apám közölte, hogy amikor maguknak vágtak disznót, zabszalmával pörzsölték, mert attól jobb a szalonna..:}}}} (Hentes volt Öregapám).

 

Előzmény: kulináris kóstológia (138)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.07 0 0 138

Stefiadri (kocsonyául is) szépen szólsz...

 

Most, hogy éppen drágul(t) a palackos gáz, nem lenne gáz, ha bevállal6nám a(z)

(f)üstfelügyelőséget, mit segédletünkkel belepakolsz hadd rotyogjon!

Kocsonyának, jó húslevesnek, hurkábavalóknak lassú forrás, sok/több idő kell.

 

(Hej, Stefiadri!

Gyerekkori szalmapörzsöléses disznóvágásokat juttattad eszembe, meg a kukoricacsutkás pörzsölőket ... Istenem!? .................................................................)

 

A hideg majd jőni fog, s a miskolci módra rezgő téli kocsonyák mellől gondol6unk vissza az októberi - mint akár a mai is, - verőfényesre!

 

A fagyasztó hidegben (majd) legfeljebb fagyálló gyümölcspárlattal teszünk óvintézkedést a siserehednyi pusztítók/fogyasztók fagyállóságára.

No, ezt virtuálisan már ki is főztük, csüccs asztalhoz! Jó étvágyat, így délidőben!Egészségünkre!

Előzmény: stefiadri (135)
Mooni Creative Commons License 2005.10.07 0 0 137

Fül a fejjel, farok, köröm, bőrke az alapvető alapanyag, amiből főzöm. Fűszerezés megegyezik, talán kicsit több fokit teszek bele. Ja és babért. Mintha nem olvastam volna a hozzávalók között.  Zöldséget én is teszek bele, viszont a dermedt kocsonyában nem szeretem a répát. 12l-es a fazék, persze kevesebb lesz, amennyit elfő.

Hurkagyártásra és persze evésre már bejelentkezett a sógorom is, úgyhogy tényleg üstnyi adag lesz belőle. :))

Hozzávaló kg/ rizs kg arányt nem tudnál mondani? Eddig ránézés alapján készült, de talán nem ártana némi kapaszkodó.

Előzmény: stefiadri (135)
petike23 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 136

Helló Boar,

 

akkor megnyugodtam.

Jó drágán lehet venni mangalica termékeket (Mangold), egyszer megkóstoltam, de nem vettem észre különbséget a "házi" sertéssel szemben.

 

Anyósom szerint :) a mangalica zsírsertés, régen volt nagyon népszerű, amikor a teli zsírosbödön jelentette a kalóriát: manapság inkább a hússertéseket tartják.

 

Üdv: Péter

 

 

Előzmény: Boarhunter (129)
stefiadri Creative Commons License 2005.10.07 0 0 135

Kint az üst alá aláfüstölünk, aztán had főjön. Azt, hogy gázrózsával vagy fával tüzelünk alá, attól függ van-e elég fa, ill. ha gyorsabbra akarjuk, akkor mindenképpen gáz. Imádom mikor az a sokminden rotyog a nagy kondérban :-))))

 

Kulináris: kocsonyát se lenne rossz kint az üstben főzni, de ahhoz tényleg kellene pusztító népség és hideg (vagy +hűtő) is! Oszt jöhetne a kóstológia :-)))))

Előzmény: Mooni (128)
tuutuu Creative Commons License 2005.10.07 0 0 134

Üdv!

Off

Tényleg kacérkodok vele, de Húsvét óta tervezem, hogy visszaveszek a lendületből,

mert lassan hurkának látszó tárgy leszek...}}

 On

Való igaz, hogy rengetegféle módon készül, pl. nejem olyant szeretne enni, amiben són, és fokhagymán kívül nincs más, mert Ő azt szereti.

( Ha akar, főz magának olyat..:}}})

Előzmény: kulináris kóstológia (133)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.05 0 0 133

 

tuutuu:

Csak nagyon szeretem a kocsonyát, ...

 

nem pontosan ugyanezen összetevőkkel ugyan, de Tiéddel egyezően annyiban húsleveses irányultságom, hogy a kihalászott fokifejeket, vöröshagymát, zöldséget stb. felerősített levesként is megeszem, elkészítem tésztával besűrítve, míg a kocsonya megalszik... kellemesen sűrű levest tudok varázsolni a nevezett pótlékokból.

 

> A fűszerekkel úgy vagyok kb. mint TTamás kolléga, én kicsit húslevesebb irányba viszem ( bár 8 literesnél?) szóval 2-2 zöldség, egy szál lestyánlevél, 1 kutyapöcse-paprika, borsok, másfél fej fokhagyma, egy nagy, vagy két közepes vörös, ilyesmi.

 

Hogy OFF is legyek: szombati bográcsos halászlénk is halkocsonyásodott .......

a megmaradó tészta miatt lett felforralva. FINOM VOLT frissen és újra forralva is.

 

 

Érdekes: a kocsonya is (tájegységenként, hagyományként?) mennyi féle módon készül?! Mindegyiket érdemes lenne megkóstolni OTT, helyben!

 

Stefiadri!

Léécccike nem aggódni, legfeljebb meglepünk a kocsonyamaradékaid elfogyasztásáig! TeCCCik szólni az előttem beíróknak is?!

Nem rossz ám a Társaság .... éjszakára nem maradunk, nem maradnánk!... Ha mégis, akkor odakint hálózsákban a csillagos sátorunk alatt.

 

Mindenkinek jóízű kocsonyázást!

 

  

 

 

Előzmény: tuutuu (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!