Keresés

Részletes keresés

empT Creative Commons License 2011.04.26 0 0 367

Én épp most készülök a két immáron jóllakott Gongylust összeengedni, hátha lesznek porontyok :)

Továbbá egy megdöbbentő tény: Ottokár épp most szürcsöl vizet. Én azt hittem a Gongylusok nem isznak :D igazából a légynek sprickoltam, de Ottóka rákapott az ivászatra :) nagyon kis aranyos.

Drukkoljatok, hogy sikeresen egyesítsem az erőket :)

japantanar Creative Commons License 2011.04.26 0 0 366

Hát még én hogy drukkolok, képzelhetitek...:DD

-Dorothea- Creative Commons License 2011.04.26 0 0 365

Komolyan pezsgőt bontunk, ha megérkeznek a manók Erikhez és minden oké lesz velük, illetve a későbbiekben sem merült fel semmi nemű komplikáció!:))

 

Igen, sajna a szomorú statisztika Angliából történő utazással együtt 2/5. Ez akárhogy is számolom 40%, szóval még így sem olyan rossz, de én mégis megszerettem őket külön-külön is. A túlélők már remélem megmaradnak, most aktuális a 4. vedlésük, a nagyobb a 7 cm-t verdesi már, a pindur-pandur olyan 4 cm-es:)

 

Hamarosan érkezik hozzánk 2 kis viridis is, már nagyon várjuk őket is. :)

 

Köszi empT itt is a pénteki léleköntést!:)) <3

 

Üdv mindenkinek és lassan összehozhatnánk egy fúrum találkozót, mit szóltok?:)

erik97 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 364

Helló japantanar. Oké, köszi. De nem mindig leszek gépnél, gondolom nem fogod megkérdezni, hogy küldheted-e =) Szal nyugottan küld amikor tudodha nemtudok viszaírni akkor is. És köszi, helló =)

japantanar Creative Commons License 2011.04.24 0 0 363

Holnap ünnep, kedd,szerda, csütörtök dolgozom...nincs időm közben postára futkozni (ezt akartam elkerülni). Péntek pedig a hétvége miatt nem jó, mert akkor a küldemény esetleg csak hétfőn érkezik.

Türelem:) Megírom, ha feladtam.

erik97 Creative Commons License 2011.04.24 0 0 362

Helló japantanar. mondom a ,,címzett" nevét xD

Vincze Erik és köszi. Akkor mikor tudnád feladni a manókat postán? (Akkor sürgösségi postával vagymi és álljuk a kölcséget ugy add fel)

Helló és köszi.

Előzmény: japantanar (361)
japantanar Creative Commons License 2011.04.24 0 0 361

Értem, már csak a címzett neve kellene... Gondolom azt mégsem írhatom rá, hogy Erik97:))

erik97 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 360

és emPt nekem nem engedte elküldeni ugyhogy ideirtam

Előzmény: empT (356)
erik97 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 359

Helóó

itgen Tát Irányitó szám 2534 és Rózsa út 5. be lakunk

akor majd irj mikor küldöd nah menem kell helló és kössz

 

Előzmény: japantanar (358)
japantanar Creative Commons License 2011.04.23 0 0 358

Ugyan-ugyan, ez tök vicces:) Engem már kezd szórakoztatni... A nevem egyébként Zoltán, de ez majd rajta lesz a küldeményen. nem titkolózom, csak a felesleges levélváltást akarom elkerülni.

Erik, kérdezd meg édesapádat, mi a címetek:))) Az irányítószámot végső esetben leszedem a Magyar Posta honlapjáról... Na eddig tartott: Tát 2534 (szerintem egy percen belül sikerült;)

Keleti gyors Creative Commons License 2011.04.23 0 0 357

Erik! Ne élj vissza a jóindulattal! Ha valamit nem szeretne az a jó ember, azt ne erőltesd.

Rákattintasz a felhasználónévre -> kiadja azt, hogy e-mail cím: elküld, katt, elküldi. Nem kell a neve sem, mert nem neked kell a név és cím, hanem te küldöd el az ő címére a neved, lakhelyed, utcanév, házszámmal ÉS az a bizonyos 4jegyű irányítószámmal! Ha ennyi ideig tudtál várni, ez a pár nap nem számít. ADDIG FEL TUDSZ KÉSZÜLNI A KISMANÓ ELJÖVETELÉRE!!! ;) Olvass, keress, böngéssz, keress tartóedényt, indíts zsákmányállattenyészetet, stb. Ha rovarozni akarsz, türelmet is kell tanulnod.

És tudod! A Google a barátod! :)

Előzmény: erik97 (355)
empT Creative Commons License 2011.04.23 0 0 356

Erik, ne legyél már ennyire gyökér légyszíves! Kattints rá a felhasználónévre és ott megtalálod az e-mail címet...ilyen Qrva egyszerű.

Előzmény: erik97 (355)
erik97 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 355

Helló megint japantanar. Nemtudom elküldeni az e-mail-t, mert nemtudom a nevedet. Nem lehetne, hogy megadod az msn.-címed? Tom, nemakarod, hogy írkáljanak neked, de valahogy megszeretném oldani =)

Előzmény: japantanar (352)
erik97 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 354

Helló japantanar. És jövő héten Hétfőtől szerdáig nem tudnád őket elküldeni? Nagyon örülnénk neki =) akk. megpróbálom elküldeni adataimat. Ez a Tátnak az irányító száma is kell? vagy mi az? Az a 4 számból álló? Inkább elküldöm. Akkor remélem megtudod oldani, hogy elküld őket Hétfőtől szerdáig akkor aszem szerdán még nem vok suliban =)

Köszike. Helló.

                                 :-)

 

Előzmény: japantanar (352)
japantanar Creative Commons License 2011.04.23 0 0 353

Még annyit, és ezt már mások is írták: próbálj tájékozódni, olvasni a neten!!! Ne várd azt tőlünk, hogy mindent aprólékosan leírunk, amit egyébként simán meg lehet találni, akár magyarul is...

japantanar Creative Commons License 2011.04.23 0 0 352

A postán természetesen elsőbbségi küldeményként fogom feladni, tehát elméletileg 1 nap alatt oda fog érni, rossz esetben 2.

A címedet simán meg tudod írni privát üzenetbe, ha rákattintasz a nevemre (japantanar), akkor felajánlja az e-mail küldés lehetőségét. Ott megadhatod a pontos címet. Persze nem garantálom, hogy azonnal küldöm, mert pl. jövő héten eléggé elfoglalt vagyok, és csak pénteken tudnék postára menni, de akkor már nem adom fel, mert a hétvége bekavarna.

Terrárium terén nincs túl nagy elvárás, a lényeg, hogy külön kell őket tartani, mert megeszik egymást. Én pl. egyelőre tejfölös dobozokban, műanyag poharakban tartom őket egyesével, az elég sokáig jó, mert van helyük a vedléshez. Fontos, hogy minimum 3x olyan magas legyen a hely, mint amilyen a méretük, hogy nyugodtan tudjanak vedleni.

erik97 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 351

Helló megint, japantanar

Apa aztmondta, nemtudja mikor jár vagy fog járni pesten, ezért aztmondta, legyél oly szíves, és küld el a kis manókat póstán. (ha lehet tegyél nekik be útravalót =)  ). És apa azt mondta úgy legyél szíves elküldeni őket, hogy a postaköltséget vagy mit, mi álljuk. Amugy hogy van ez a postázás? Nemtudod mikorra tudják kiszállítani? Gondolom van olyan posta ami még aznap vagy másnapra kiszállítja nem?

Erre kíváncsi vagyok, szóval létszi írd le. Mert ha lehet, a leggyorsabb postával jöjjön nem? Hogy ne haljanak meg a kis Manók =).

Majd írj, gondolom van msn. címed, add majd meg, és ott leírom, hogy hova küld el őket. Köszike.

Helló =)...

Előzmény: japantanar (347)
erik97 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 350

Helló japantanar =) Am. kis 1-2 vedléses Hierodula membranacea-kat adnál? Jó lenne. Akkor megkérdezem apát, hogy neki mikor jó, megmutatom neki a levelezésünket, vagyis hogy mien hej lenne jó neked, és remélem igent mond. Csak kéne terrárium is. Annyira jó lenne, ha még a Húcvéti szünetben meglennének a kis manócskák =) Am eddig az apa csináltatta a Tarantuláknak, meg a kis Kaméleonomnak is a terráriumot csak elkéne mondani neki, hogy hogy nézzen ki. nah Helló

 

Előzmény: japantanar (347)
empT Creative Commons License 2011.04.22 0 0 349

Én drukkolok, hogy sikerüljön az Idolo szaporítás :) egyszer majd én is bevállalok egy ilyen gyönyörűséget, ha rendeződik a kis életem :)

nekem még nem párosodtak a Gongylusok, ez jövő hét elején fog megtörténni, mert én nem tudom milyen csontikat adtak nekem ott sopronban, de összesen két légy kelt ki basszus...eddig ilyen problémám nem volt, de most végre be tudok majd vásárolni (remélem) Kistekiben, és akkor kedden hancúr lesz (remélem még nem késő, bár a nőstény még nem csinált egy petetokot se, úgyhogy reménykedek) és, ha neked esetleg most nem lesz pici, nekem meg igen, akkor adok nagyon szívesen, úgyis egy alom :D

Meg most van egy kb. L7 hím Cilnia humeralisom. Ha valakinek van hasonló nősténye, akkor majd adultként nagyon szívesen vállalok "fedeztetést" :D Ő egyébként imádnivaló, nagyon kis játékos-barátságos. Magam is meglepődtem milyen jófej, kb. mint egy cica :) őt még könnyebb tartani, mint a Gongylusokat, mert nem kell lámpázni, viszont kell neki víz (napi 1-2 spriccelés részemről). Strapabíró egy jószág, mert mindig úton van velem, és nem igazán sokkolja a dolog, inkább kíváncsi. Szóval egy ilyet mindenkinek tudok ajánlani, nekem ő szerelem volt első látásra :)

Előzmény: japantanar (348)
japantanar Creative Commons License 2011.04.22 0 0 348

helyzetjelentés a többieknek (Eriknek is:))):

A zenészek (Hegedűnyakú, Gongylus gongylodes) időközben mind adultak lettek, de a hímeim elég gyorsan elpusztultak... Nem tudom, mi történhetett, remélem rövid életük során teljesítették férfiúi kötelességüket:) Már van több petetok is, de úgy tűnik, hogy az első adagok terméketlenek.

Hymeopus coronatus (orchideautánzó) nőstényeim is szépen felfalták a hímeket, de néhány esetben szerintem volt kopuláció. Náluk szerintem roppant nehéz a párosodás megszervezése, mert rendkívül erős a nőstények kannibál hajlama. Szóval itt is csak reménykedni tudok, már van 2-3 petetok.

Idolomantis diabolica!!!! : Most ott tartok, hogy egy hete van egy adult nőstényem, és mellette egy adult hím, ami viszont már legalább egy hónapja "beérett". Most azon izgulok, hogy a fiú nehogy kidőljön, mielőtt a nőstény fogadóképes lesz. Mondjuk eddig még soha nem jutottam, de bosszantó lenne, ha most sem jönne össze.

japantanar Creative Commons License 2011.04.22 0 0 347

Igen, valóban nem írtam legalább 3 napja, de lehet, hogy van az több is... Én nem a neten élek, bocs.

Ami a felajánlást illeti, az még továbbra is él, de azért azt tisztázzuk: én csak azért javasoltam ezt a megoldást, hogy egy egyszerű, kezdőknek való fajhozz juss. hidd el, nem szokás ingyen osztogatni állatokat, vagy ha tudsz ilyet, szólj nekem is. :) Más fajt nem tudok felajánlani ingyen, egyelőre még pénzért sem.(Idolomantis diabolica, hymenopus coronatus... hát ezek valóban nem olcsó, és nem könnyen tartható fajok. Én is elég sokat áldoztam rájuk, de a hobbi már csak ilyen.)

Arra meg végképp nincs időm, hogy regényeket írjak olyan dolgokról, amik a neten megtalálhatók.Tessék keresni, olvasni, tájékozódni.

Ami a telefonszámomat és címemet illeti. ide biztosan nem fogom kiírni:(( Őszintén szólva kicsit attól is tartok, hogy privátban megadjam, mert attól félek, állandó telefonügyeletet kellene tartanom.

Először beszéld meg édesapáddal, hajlandó-e a fuvarra, hogy átvegyétek az állatokat. Ha igen, akkor megbeszélünk egy találkozóhelyet, és időpontot. (Az esetemben a találkahely Budapesten a Kisföldalatti (M1, sárgametró) Mexikói úti végállomása, ott van parkoló stb.) ha ez nem megy, akkor végső esetben hajlandó vagyok postán elküldeni, de ebben az esetben a rizikó a iéd, hogy útközben elpusztulnak (Adok/ küldök több darabot is...)

Amúgy nekem erre tényleg nincs sok időm...

erik97 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 346

Helló empT. Am én is gondolkoztam, és japantanar Hierodula membranacea manókját szeretném mégiscsak, amit ajánlott, csak az a baj, h. kb. 3 napja nem írt =S

Előzmény: empT (345)
empT Creative Commons License 2011.04.21 0 0 345

Kedves Erik,

 

ad1. mielőtt posztolsz egy üzenetet, olvasd át, mert gyakorlatilag néha érthetetlen, hogy miket írsz. Bár ez lehet csak engem zavar, mint tipománt.

ad2. Az Idolomantis diabolica tartása rendkívül nehéz, illetve az egyik legdrágább faj is egyben, így nem ajánlanám neked a tartását (még én se vállaltam be egyelőre) Javaslom, hogy fogadd el Japántanár rendkívül kedves ajánlatát és ne akarj visszaélni vele. Továbbá ne gondolkozz nem kezdőknek való fajok tartásán.

Egyébként csak Keletigyorsat tudnám ismételni: Google a barátod, a Google mindenki barátja.

 

Dóri neked meg itt is: :************ <3

Előzmény: erik97 (342)
Keleti gyors Creative Commons License 2011.04.21 0 0 344

Hadd kezdjem a végéről. Nekem nincsenek kismanóim.

A kismanók még nagyon sérülékenyek és nem mindegyik olyan életerős. Időnként lepottyan sajnos 1-2 láthatólag minden ok nélkül. Dorothea a megmondhatója. 100 frissenkikelt manóból nem marad meg mind a 100.

Ha elindítasz időben takarmányállattenyészetet (muslinca, légy, tücsöktenyészet, és főleg repülőket), akkor nem olyan zsebbenyúlós az etetésük.

Előzmény: erik97 (342)
-Dorothea- Creative Commons License 2011.04.21 0 0 343
Hű, mi van itt, ebben az internettel átszőtt világban, van még aki nem tudja használni a keresőt? Ma ismét elvesztettem egy ereje teljében lévő L3-as kismanót:( mivel semmit nem találtam és hallottam az előző elvesztése után így csak az agyonvegyszerezett csapvíz lehetett, mert tegnap spricceltem be a növényét. Talán ez hasznos infó lehet kínai manókkal próbálkozóknak.:*(
erik97 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 342

Heló Keleti gyors. Nekem kinézetileg, az Idolomantis diabolica tetszene, csak nemtudom, honan tudnék szerezni, és h. apa venne-e nekem. Mert ugye már van kis Kaméleonom, Tarantulám, és hát sokba kerül a tücsmücs.Ezért is szeretne apa csokicsótányt tenyészteni, van is itthon 100db. körül. Nah mind1. Szóval. De ha japantanar ad egy kis, 1-2 vedléses Hierodula membranacea-t, vagy más fajtát ami még jól néz ki de ingyen, mivel ő mondta, hogy ingyen ad. Szóval ha ingyen ad még jó kinézetűt, akkor nekem az is megfelel, csak az Idolomantis diabolica-t néztem ki magamnak ugy tegnap vagy aszem még ma. Nah de ha japantanar ad nekem ingyen ad valamiet, nekem az is megfelelne, de ha más fajtát és nem csak Hierodula membranacea-t adna ingyen, azért megnézném őket amiket ajánlana fel nekem. De gondolom az ijen Orchidea meg Idolomantis diabolica meg a szép kinézetűek sokba is kerülnek szerintem még ha 1-2 vedlés körüliek is. De ha nem kerülne sokba és volna eladó pár imádkozója (picik), akkor lehet, hogy vennék japantanartól. csak azt várom, hogy küld-e nekem linkeket azokról az imádkozókról, amiket még úgímond (ingyé) adna =) Nah mentem aludni, szia. Am. ha neked is lenne kis imádkozód 1-2 vedléses, és adnál, akkor írhatnál meg küldhetnél róla linket is. nah helló =)

Előzmény: Keleti gyors (341)
Keleti gyors Creative Commons License 2011.04.20 0 0 341

Erik! Az én első tanácsom az lenne, hogy nézz szét a neten.

Ott nagyon sok minden van! A google-ba beírod, hogy "mantis", vagy az általad keresett imádkozó latin nevét és csak úgy ömlik hozzád az információ! Már a magyar oldalakon is vannak nagyon jó leírások a külföldit pedig az "oldal fordítása" segítséggel tudod lefordíttatni (ami nem lesz túl tökéletes, de úgy-ahogy érthető). Ha a guglin nem a web-en, hanem a képek közt keresel, szintén latin névvel, akkor pediglen megnézheted, melyik tetszik neked külalakra. Persze, ha valamelyik elnyerte a tetszésed, attól még nem biztos, hogy olyan könnyű tartani is!!! Sőt!!! No! Itt jön az, hogy mik az igényei, az adott mantisnak és te azt tudod-e neki biztosítani állandó jelleggel? Például akár télen is tudsz-e majd neki biztosítani élő táplálékot? És még sorolhatnám a páratartalmat, a terrárium nagyságát, a szellőzést, stb.

3 sorban nem lehet ezeket leírni, de:

"A Google a Te barátod!" :)

 

erik97 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 340

Heló japantanar. Ha öszejön ez az átadás-átvétel dolog, akkor szeretném, ha leirnád, hogy-hogy rendezzem be a terráriumot. Ezalat aztis értem, h. mien legyen neki a talaj. Vagy ha öszejön ez a dolog, és elmegyek apával a kis imádkozóért, és eszembe lesz, akor lehet ott is megkérdezem. Csak tudod, mindig job ha valami megvan írásban =) Heló.

 

Előzmény: japantanar (337)
erik97 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 339

Helló megint, japantanar. Még azt kérdezném, am. nem akarok visszaélni azal az ajánlattal, h. ingyen adnál 1 imádkozó sáskát, de van másfajta imádkozód amit ugyan igy odaadnál? Ami nem egy egyszerű kinézetű imádkozó sáska? hanem egy bonyolultabb kinézetű? Vagy esetleg küldenél linket azokról az imádkozó sáska fajokról ami otthon van neked és nekemadnál ugymond ,,ingyen" ? De télleg nem akarok ezzel az ajánlatoddal viszaélni. Persze ha másfajtát nem akarnál adni, akor jó a Hierodula membranacea is. Amugy nembaj h. tegezlek =) ? jah és teleponszámot ne felejts leirni meg lakcímet. Ámbár ha apa megengedi és elmenne az imádkozóért, gondolom ugyis felhívna, hogy mi merre-hogyan. Nem? És akor megbeszélnétek, hogy meikőtöknek mikor hogy jó, és remélhetőleg én is mehetek vele a kis imádkozóért. De mindenféle képpen ici-pici imádkozót szeretnék pár nposat vagyis 1-2 vedléseset. Olyan édik.nah ha tudsz más fajt is adni (hejesbítek) adnál, akkor küldesz róluk linket? Ahogy mondtad, ne töltögess ide fel ha nincs rá időd meg kedved. Már annyira várom h. nekem is lehessen imádkozóm anyira jólennee, ha még ezen a hét közben meglehetne. Léci írj le h. te h. gondolod ezt az egészet, h. amit kérek meg hogy hogy érnél rá meik napon, jó lenne ha leirnád h. hogy érsz rá meik napon meddig. Köszi. Már anyira szeretnék 1 kis imádkozóóót. Gondolom megértesz, szerintem te is így kezdted. Nah akkor megyek, Jóestét =) És bocs, ha zavar a tegezésem elején nem tudtam h. menyi idős vagy szal érted nyilván meg hogy mondtam h. ird le mikor vagy fent h. irogasunk folyamatosan ne napról-napra nem tudtam, hogy nem érsz rá azért bocs. Úgy vetem észre kicsit felhuztad magad rajta de bocs. Nem akarom elszurni az ajánlatod vagy ijesmi. Mostmár télleg mek, Jóestét. =)   (I' Love Mantis) =)

 

erik97 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 338

Heló japantanar. Szóval azt mondod, vannak most egészen kicsi imádkozó sáskáid, ez a Hierodula memranacea? Anyit szeretnéki még, hogy ha lehet, megadod a telefonszámod? És beszélek apával, hogy elmegyünk-e érte oda ahol laksz vagy ijesmi. Ha még áll az ajánlatod h. adsz egy imádkozó sáskát. Köszi.Heló.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!