Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 2008.07.19 0 0 7952

röviden: egy szar

bővebben..nagyon szar ;)

 

lanra cserélik ahol hdsnet van..kőkorszaki (1999 óta létező) kábelnet tulajdonképpen..hétvégén egy modem sebességét sem elérő kulimájsz..

 

digi lan a nyerő most!

Előzmény: larson666 (7950)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.19 0 0 7951

Szia!

Technikailag (felhazsnálói oldalról) ugyanaz, mint a UPC-nál az eddig Chelo néven futó ún. szélessávú kébeles internet hozzáférés. Ha DigiKébel előfizető vagy, és az ottani hálózat minden elem erre alkalmas (azaz optikai kábelen ér a közelbe a TV és az "internet", az optikai hálózat és a Közötted kialakított hálózat is alkalmas arra, hogy mindkét irányban működjék adatátvitel, ez az ún. "visszairányúsított" kábeltévé hálózat) és még a Digi ügyfélszolgálata is tisztában vele, hogy a e lakásodba "lógó" koaxiális kábelen elvileg lehetőség lehet szélessávú internetet is szolgáltatni (UPC-ék például ezt nem minden esetben tudják: tudod, a számítástechnika ördöge..), akkor megrendelés után buherálnak kicsit egy elosztó dobozban (az utcán vagy a lépcsőházban), hogy csak Nálad (és aki még előfizet) lehessen használni a szolgáltatást, illetve másnál ne okozzon zavarást (TV vétel) az internet szolgáltatás [valamint más se zavarhassa, blokkolhassa az ott elérhető internetet!] amikor is szűrőket és ún. iránycsatolókat (ez az aminek hangzik!) ikatatnak be. Majs kapsz egy ún Kábelmodemet, amibe UTP-Ethernet felületen (LAN, helyi hálózat -> a PC hálózatri kártyájába dugandó) ún. Patch kábel segítségével csatlakoztathatod a PC-det.. Egysebekről szerintem majd akkor. Onna ugyanis majdnem olyan, mint egy ADSL vagy szélessávú mobil internet (amikor máér minden be van állítva).

Esetleg ún. LAN-os internet hozzáfrésre is alkalmas a Nálatok elérhető (Digi Kft-s) hálózat, amikor direkt egy külön ún. UTP kábelt (szélessávú adatátviteli kábel) visznek a lakásodba és akkor már nincs "kábelmodem", hanem pontosan úgy fogod élvezni az internetet, mintha egy igen nagy sávszélességű "szerverről" (komoly nagycéges hálózat) élne az internet-hozzáférésed.

 

Nos, ha nem értettél valamit, az NEM a te hibád, kérdezz vissza bátran, akár e-mail-

ben is, én és szvsz bőven a többeiek si segíteni fognak!

 

Sok sikert, üdv.:

Maus Robi 

Előzmény: larson666 (7950)
larson666 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 7950
Sziasztok! Elmondaná valaki, mi az a HDS net? Úgy tudom, a digi szolgáltatja ezt, mindenhol elérhető? Hol tudnék ennek utánanézni? Köszönöm előre is a válaszokat!

Üdv!

larson
talismoon Creative Commons License 2008.07.09 0 0 7949

"Sávszélesség emelést azért nem tartok valószinűnek,mert lassacskán a LAN-ra átkötés jön.
De új csomagok,amikben van nagyobb sávszélesség, olyat elképzelhetőnek tartok."

 

Szerintem azert kene emelni, mert sokan vannak akik nincsenek olyan helyzetben, hogy a kozeljovoben LAN-ra tudjanak valtani, raadasul ugye mivel sokan attertek/aternek mar/majd LAN-ra igy egyre kevesebb felhasznalo van a kabelneten, tehat valoszinuleg siman beleferne emeles, es nem a mai szemmel mar igen alacsony kategoriat kepviselo max. 2mbit letoltessel biro csomag lenne a csucs.

LAN bekotesi lista a weboldalotokon nem frissult 2008. 04.24. ota, ugytunik mintha a digihenger megallt volna. 

 

Az egesz tortenet ketarcu felhasznaloi oldalrol, a 15/15mbit LAN csomag annyiba kerul mint a 2/1mbit kabelen, oszinte legyek ez ellenerzest valt ki ez belolem, es valtanak LAN-ra, de nem lehet, mert nincs (nalam meg csak kb. idopont se tudtak mondani az ugyfelszolgalaton amikor erdeklodtem), ezert orulnek par mbit plusznak is amig megerkezik a LAN, es nem lennek ezzel egyedul szinte biztos :)

 

 


 

Előzmény: digikabel01 (7938)
ovl Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7948

Mint írtam, az utóbbi időben nem volt gond, ha meg volt, ezzel kezdtem (modem-router kihúz, majd felvillany-beharang-fel_csiga-beháló), és volt olyan, hogy tényleg nálam volt a gáz, nem a szolgáltatónál (ezt írtam előző hozzászólásombam 7903). Ám mint tudjuk ha hiba vagy baj van, mindig másnál keressük először az okát... Ezzel együtt is az a véleményem, hogy 1-2 éve a hdsnet (jó, most már digikábel) nem volt a toppon, ám úgy tűnik felzárkóz(tak)-(nak).

 

Egy fura esetet tudnék mesélni, annó 4-5 éve lehetett:

Aquincum, Pók utcai lakótelep. GatesGroup (ma már megvette a RubiCom - vagy egyesült vele - vagy átalakult) mint szolgáltató (LAN internet) kapcsolatban volt egy céggel... Egyszer csak eltűnt a vonal. A fórumon olyan hírek jöttek-mentek az eset után, hogy valaki elvágta a kábeleket...éjjel xy helyen.

Shabba (Shabbarulez) [nick] szerintem tud felvilágosítást adni erről...bár lehet, hogy azok a fura dolgok a cégek közötti fizetek-nem fizetek kérdéshez tartozik - fene tudja.

Előzmény: ZE (7947)
ZE Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7947
Az áramtalanítsd, indítsd újra, stb. jobb esetben részei a standard hibakezelési folyamatnak, ezen nem kell csodálkozni.
Előzmény: ovl (7943)
ZE Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7946
Ahogy elnéztem, a CC-tek is a nektek kiosztott számmezőt használja, a kérdés csak az, hogy azok is a standard, szolgáltatásként (khm...) kínált VoIP-rendszeren dolgoznak, vagy csak hívószámuk alapján vannak nálatok, és főközponti oldalon vannak a hívások oda beforgatva? Lehet ugyanis (csak tipp), hogy egy VoIP szolgáltatást érintő hiba kihathat a CC működésére is...
Előzmény: digikabel01 (7944)
ovl Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7943

Elveszett hívások... ZE megfogalmazása a jó példa.

Én többek között erre gondoltam, mikor dikikabel01-nek írtam. Csörög, csörög, csörög, oszt annyi... (modjuk nekem az utóbi egy évben nem volt nagy gondom, kivéve az ip-cím kisztás átállását nemrég)

Mondjuk az is igaz, hogy az ügyfélszolin jól állnak a csókához, és segíteni próbálnak, bár a "húzzuk ki a modemet a konnektorból, vagy a routert" néha idegesítő válasz tud lenni!

Viszont volt egy olyan esetem is, amikor az ügyfélszolisnak igaza volt, és én voltam a sztyupid júzer - amit nem mondott ki konkrétan, és végig türelmes, szakszerű volt velem (a problémámmal) szemben, míg helyre állt a rend.

 

Ezzekkel együtt élve viszont továbbra sem állnék át egy nagy MULTI szolgáltatására...té-sekhez semmiképp. Elvből.

Bár lassan a digikábel is multi lesz...

Előzmény: ZE (7942)
ZE Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7942
Volt szerencsém néhány "picit nagyobb" :) call-center üzemeltetésében résztvenni... Ha rendkívüli esemény történt, akkor a terhelés megugrása miatt rövid időre megnőtt az elvesztett hívások száma, azonban a szolgáltatás minőségi paramétereit nem ilyen rövid távon, hanem mondjuk havi bontásban mérik, így ezeket a "burst" jellegű terheléseket ezek a statisztikák jó esetben elfedik. Ez persze annak az ügyfélnek, akinek a hívása elveszett, annak sovány vigasz, azonban nem cél egy CC-t a jellemzően alacsony valószinűséggel bekövetkező jenetős forgalomra méretezni.

Előzmény: Eördögh (7939)
ZE Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7941
Az újpalotai Sárfű utcában tavaly késő ősszel már tutira bent volt az UTP-kábel, LAN-os net azóta sincs. (Legalábbis tippelem, mert listán nincs fönt a ház)

Ami biztos, hogy korábban láttam rendszeresen Digi-s autót a ház előtt parkolni (tipp: vagy itt lakik valaki, vagy erősen dolgoztak valamin), mindegy, holnap beugrok az üsz.-ra. Csak az a kérdés, hogy mikor tudjuk nyélbe ütni a szerelés részét a dolognak (bár van "némi" rálátásom a dologra, így akár szereld magad csomagban is jöhetne: splitter van, szűrő is akad (TV-felőli ágba), csak modem köll...)

Az ADSL-szolgáltató ugyanis durván (17-i dátummal tájékoztatott a 13-i dátummal készült számlán szereplő emelésről) elba...ta a dolgot, bár a panaszlevélre javított: egy év hűségnyalatkozattal nyolcezeré' adná a netet, de csak augusztustól...
Előzmény: Digger (7940)
Digger Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7940
helo,

nálunk a 6. ker podm-munkácsy utcában már vagy 5 hete bedrótozták a PC-kig a LAN-os netet, a szerelő azt mondta 2-3 hét és lehet használni. Lassan eltelik a duplája. Tudsz vmi bíztatót mondani?
Előzmény: digikabel01 (7938)
Eördögh Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7939
és olyan még nem volt,hogy mindenki foglalt lenne.

ehhez képest nekem is volt már olyanom egy-két szombati szolgáltatás-kieséskor, hogy két-három percnyi várakoztatás után eluntam, és letettem a telefont.
Előzmény: digikabel01 (7938)
ovl Creative Commons License 2008.06.28 0 0 7937

Ez eléggé egyszerre jelent meg.

Még a végén azt hiszik a fórumozók, hogy én vagyok Te.

Ám az utolsó kérdésemre ha tudsz, válaszolj. kösz.

Előzmény: digikabel01 (7935)
ovl Creative Commons License 2008.06.28 0 0 7936

csaó ZE!

 

Ha már olyannyira megváltozott a HDSNET, hogy ide is írnak, talán a digikabel01 tagtól kellene kérdezni, lehet hamarabb jutsz információhoz, mint a távrecsegős felhívom-várakoztatnak-és nemtudnak semmit mondani vonalon :-)

 

szóval digikabel01 mi a kabát?

 

( bár eléggé mókás, hogy itt kell kapni választ kérdésekre, de legalább valaki a hdsnet-től volt oly bátor, hogy sok-sok év elteltével írt ide... )

 

ja, és lenne egy kérdésem digikabel01-hez (ha válaszol ZÉ-nek):

frankón beállt a net a 2/1Mbitre, igaz régebben alkalomhoz illően, mint menyasszony pártában sokkal gyorsabb volt :-(

LESZ ESETLEG SÁVSZÉLEMELÉS? MERT AZ ÁR AZ OKÉ, NEM MAGAS, DE 2Mbit LETÖLTÉS MANAPSÁG ELÉGGÉ ZŰRÖS!

 

 

 

Előzmény: ZE (7934)
ZE Creative Commons License 2008.06.27 0 0 7934
Újpalotáról milyen publikus infók vannak? A Sárfű u. és környékére mikorra várható a kábelmodemesdit kiváltó UTP-s megoldás? Az ADSL-es szolgáltatómra most rágtam be (nem kicsit, bár sikerült az ÁSZF, NHH és "állásfoglalás kérése" kifejezéseket tartalmazó levelemmel meglepően gyors reakciót kapni), de ha nincs biztató jövőkép, akkor maradok...
Előzmény: digikabel01 (7928)
ZE Creative Commons License 2008.06.27 0 0 7933
A routered belül vagy 192.168.x.y vagy 10.x.y.z alakú címeket fog osztani, ez így rendben is van.
Előzmény: duct (7930)
duct Creative Commons License 2008.06.27 0 0 7932
Nem ragaszkodom:)
Csak így van összekötve.Nem az enyém a gép csak megkértek,hogy rakjam be a routert.
Valószínűleg megvan a hiba.A hálókártya mac-adresét adtam be a routernek (nálam ,ugye ez volt beregisztrálva ) itt meg mivel usb-s gondolom a kábelmodem mac-adrese van beregisztrálva? No majd délután megpróbálom a modem mac -adresést clónozni.
Szerintetek is ez lehet a bibi? Vagy esetleg valami más?
köszi
Előzmény: digikabel01 (7931)
duct Creative Commons License 2008.06.27 0 0 7930
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene
Adva van egy régi webstar-os kábelmodem(ha jól emlékszem) amire szeretnék routert tenni ,hogy a notebookot vezeték nélkül lehessen használni.A gép és a modem usb-n van összekötve.Hogyan tudom beállítani ,hogy működjön?
Dinamikus ip cím osztásra állítottam a routert és lehúztam az usb-t és utp-vel csatlakoztattam ,de csak 10. ......-es ip címet ad:(
A hálókártya mac adres-ét megadtam a routernek.Mit kellene még tennem?
köszi előre is
nicko Creative Commons License 2008.06.27 0 0 7929

kötözgessétek csak át de közben sasoljátok a bixet is..novemberben 3G volt csúcsidőben azóta a lan tejeszkedésnek köszönhetően 8G-t nyaldossa..szakad is emiatt rendesen este 8 után..

kéne ott is fejleszteni mert így megfog hasalni a cucc..külföldről nem is szólva..

http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=iszt-c6509-2&portid=Te4/3

mechand Creative Commons License 2008.06.26 0 0 7927
Üdv,
A 6. kerben is igen rossz mostanában a net. nagyon sokszor megszakad vagy iszonyú lassú. esténként rendszeres a kimaradás, persze nappal nem tudom mi a helyzet mert akkor nem vagyok otthon, de ez elég idegesítő.
ZE Creative Commons License 2008.06.26 0 0 7926
Elfogad, és ö'öm meg bódottá lesz. Persze, vehetnének szerverre tanusítványt, de elsődlegesen a dróton futkorászó adatok titkosítása, nem pedig a hitelesség volt a cél.
Előzmény: REmekElek (7925)
REmekElek Creative Commons License 2008.06.26 0 0 7925
Ezt írja ki a digi levelező ha be akarok lépni:

A ssl.hdsnet.hu érvénytelen biztonsági tanúsítványt használ.

A tanúsítvány nem megbízható, mert saját maga által van aláírva.

RE
blg Creative Commons License 2008.06.25 0 0 7924
nekem is változott az IP-címem, más változást nem tapasztaltam. sebesség jó, nem szakad.
(kábel 2/1, Kőbánya)
Előzmény: ovl (7922)
Eördögh Creative Commons License 2008.06.25 0 0 7923
nálunk (Kőbánya) mostanában folyton szakadozik, egy-kétnaponta elmegy akár órákra is, és viszonylag sokszor hagy ki pár percre is. a kábelmodem+router áramtalanítása sem segít rajta.
az ügyfélszolgálat meg mindig ugyanazt hajtogatja, hogy „tudunk róla, már dolgoznak rajta”, és amikor sokadszorra megkérdeztem, hogy nem lehetne-e mondjuk csak hetente egyszer borogatni a napi egy helyett, akkor azt a flegma választ kaptam, hogy „azért dolgozunk rajta, hogy holnap már ne kelljen”. ehhez képest persze másnap is volt kimaradás.
Előzmény: ovl (7922)
ovl Creative Commons License 2008.06.25 0 0 7922

Észrevettetek az utóbbi napokban némi változást?

Ugyanis nekem megváltozott az IP címem és a letöltési sebesség sem ugrik már az egekbe, hanem a 2Mbit környékén tátikázik! Viszont pl. az Origo eddig több mint egy percig korzózott mire megjelent a tartalom, most meg a sebességhez mérten normálisnak tűnik a letöltődés ideje. 

(hagyományos kábel vonal 2/1Mbit)

nemethgee Creative Commons License 2008.04.29 0 0 7921
mostanában szakadozik a net, hol van hol nincs, de ma velem is történt egy furcsaság
2/1Mbit re vagy előfizetve és most 19-20Mbit volt a letöltési sebességem...
az a baj hogy elment a net én áramtalanítottam a modemet és most már megint csak 2Mbit :)
nicko Creative Commons License 2008.04.26 0 0 7920

nekem ezt

 

megyek reklamálni hogy nem éri el a tiédét :pp

nicko Creative Commons License 2008.04.26 0 0 7919
;)
Előzmény: magyarfilm (7918)
magyarfilm Creative Commons License 2008.04.26 0 0 7918
Öcsém ezt a sebességet dobta ki a speedtest :)
http://www.speedtest.net/result/264156677.png
Attiska Creative Commons License 2008.04.25 0 0 7917
Na, megint frissült a kispesti lan lista tegnap, a Petőfiben már a 22-nél jának, de nekem ez még édeskevés. :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!