Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

SzaboZE Creative Commons License 2005.12.12 0 0 530

Valószínüleg kis összegről volt szó? Hmm? :))

 

SzaboZE

Előzmény: marusz77 (529)
marusz77 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 529

Okulásképp a mai állapotokról:

 

2005 November 15.-én volt egy kisebb koccanásos balesetem amiben ártatlan voltam.

 

A károkozó egy (és akkor tessék kapaszkodni)

 

 

Külföldi srác volt aki

a haverja kocsiját vezette

Köbe biztosítással.

 

Összeteszem a két kezem, és ezúton is köszönöm a srácnak hogy elismerte a felelősségét, mert ma dec 9.- én már át is küldték a kártérítési összeget!!

 

A hozzávetőleges kronológia a következő volt:

 

Nov 15 baleset

18,-a: kárfelvétel

22.- e: hivatalos kárérték meghatározása (telefonon)

24.- levél tőlem, hogy kp,-s kárrendezést kérek

dec 9- itt a pénz.

 

Volt mostanság a környezetemben jópár balesetes ügyintézés s jelzem, ez az ügyviteli gyorsaság inkább jobb volt mint az átlag, mint rosszabb.

 

Elégedett vagyok, s örülök, hogy a sok korábbi story már csak a múlté

DegeneraBocsinka Creative Commons License 2005.06.10 0 0 528

Üdv!

Ha gazdasági totálkárt állapít meg a biztosító kárszakértője, akkor mire kell odafigyelni, hogy nagyon nagy bukóba ne kerüljön az ember?

Másfél hónapos autó, 10%-os Casco Önrész, hitelre vásárolva, 20%-os kezdőbefizetéssel, és a törészúzás sajnos önerőből, partner nélkül történt...

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 527

Asszem ez a cikk témába vág. Bocs, hogyha már volt.

 

Amúgy Bodolai faxságokat írt, így kellett volna kezdenie:

 

"1. Tetszett volna biztosítónál biztosítást kötni..."

Woller Creative Commons License 2005.01.29 0 0 526

Most akkor elégedett vagy? Én addig nyúznám őket ameddig van bennük egyetlen forint. Ha Te már lusta vagy, keress meg priviben, csak egy megbízási szerződés kell, és utalás után százalékos tocsikdíj! ;)

Már vannak indexes referenciáim is! :)))))

Előzmény: rugo- (525)
rugo- Creative Commons License 2005.01.28 0 0 525

Kösz. (megdolgoztattak rendesen :()

 

A késedelmi kamat is benne van az utalt összegben.

Van néhány pont ahol lehet(ne) vitatni az összegszerűséget, hogy mért annyi az annyi..., de sz@rok bele, elegem volt, a jav költség visszajött, sőt egy pici "fájdalom díj" (értékcsökkenés gyanánt) is van benne, ugyhogy részemről konyec...lezártam az ügyet.

 

(Érdekes módon nem kértek nyilotkozatot hogy "további követelése nincs.". Valamint "normális világban" szerintem az ilyen  ügyeket max 3 hét alatt simán le lehetne rendezni...1 hét kárbecslés/nyilatkozat/service ajánlat etc, 1 hét kérszakértés, 1 hét biztositási jogalap birálat egyebek)

 

rugo

 

Előzmény: Woller (524)
Woller Creative Commons License 2005.01.28 0 0 524

Gratulálok! Szép munka volt! ;)

 

Akkor most írj egy levelet, hogy a kamatokat is legyenek szívesek küldeni! Csak úgy poénból...

Előzmény: rugo- (523)
rugo- Creative Commons License 2005.01.27 0 0 523

 4 hónap és 3 nap elteltével megérkezett a zseton a számlámra.

rugo

Woller Creative Commons License 2005.01.18 0 0 522

Ne gondold, hogy majd a bank és ők elintézik a dolgot!

 

 

Te a banknak tartozol, amire az autó csupán fedezet. Mivel az autó fedezet, ezért Neked arra nagyon vigyáznod kell, mert ha nem fedezi a tartozásod akkor csalásszerű dolgot követsz el. Ha hagyod, hogy elintézzék egymás közt a pénzügyeket, az olyan mintha egy haverodnak mondanád, hogy "Te haver! Lógsz nekem 4 kilóval, én az autómra pont annyival a banknak, fizesd már ki majd helyettem!"  De ebben az esetben Te még nem is szólsz senkinek, csak gondolod, hogy ők egymásra találnak. Ez nem így van.

Bizony Neked kell kijárni a biztosítónál, hogy fizessenek, max annyit tudsz tenni, hogy a bank számlaszámát adod meg, így ebből nem lehet vita, és a biztosítónak oda KELL utalni a lét. Aztán majd elszámolsz.

 

A másik lehetőséget már itt előttem leírták.

 

Sajnos ebben az esetben késedelmi kamat sem jár, mert nem hoztál engedményező papírt a finanszírozótól, és nem adtad meg az ő számlaszámukat sem.

 

Hogy az ügyeket 200Km-ről nehéz intézni......

 

SOHA nem beszélni kell, hanem levelezni, ugyanis az a hivatalos nyilvántartott érintkezés, és tök mindegy, hogy a borítékra milyen címet írsz!

Előzmény: ATA- (520)
bunker Creative Commons License 2005.01.17 0 0 521

Én kb. két és fél éve belementem az elöttem lévőbe (a haverom volt! :-))) és kb. fél éve kaptam meg a köbétől a levelet, hogy kifizettek neki x összeget. Már meg sem volt a kocsija.

Röhej.

Előzmény: ATA- (518)
ATA- Creative Commons License 2005.01.17 0 0 520
Azért is nem foglalkoztam eddig az üggyel,mert kb.most egál a tartozásom,meg a szerintem behajtható lóvé(kamatokkal). Intézzék el egymás között.Nekem már nagyon tele van a t..öm az egésszel. Most majd rástartolok az ügyre.Az a szivás, hogy 200 km-röl nehéz ügyeket intézni.
SzaboZE Creative Commons License 2005.01.16 0 0 519

Ilyen baromságot is már rég hallottam... Téged nagyon palira vettek! Igazolás kell a banktól, hogy felveheted a káresemény során felmerülő pénzösszeget. Szóval melegítsd csak fel az ügyet és minden kamatot követelj!

Előzmény: ATA- (518)
ATA- Creative Commons License 2005.01.16 0 0 518
Hello mindenkinek. Úgy látom vannak itt gondjai másoknak is. De lehet,hogy én vagyok a rekorder? Röviden leirom. Az akcio időpontja 2002.!!!!! december 19. Előztem egy lepukkant IFÁT. (Tipikus KÖBE ügyfél) bocsi. Úgy gondolta,hogy balra kellene kanyarodnia,hát megtette.Auto jobb oldal felszakit, (Fiat Scudo 1,9TD)azután belenyom a bal árokba.A sofőr persze nem érezte magét hibásnak.Kihivtam a zsarukat,akik meggyőzték,hogy jobban jár,ha beismeri.Ezután aláirt mindent.Köbe nagy nehezen kiküldött egy független szakértőt,kárfelvétel 2x. A szakértővel semmi gond nem volt, korrektül járt el.Kárérték 1.3 MHuf. Ajánlat kb.2hónap mulva jött.420 EHuf.TK.Kérdeztem tőlük,hogy a szállitási költséggel mi lesz.Azt mondták nem kaptak róla számlát.A kárszakértö pedig ajánlott levélben elküldte!Elveszett!Ezen túllépve,egyezkedni kivántam velük az árról.Közölték,hogy semmi esetre sem fognak nekem fizetni,mivel az autót hitelre vettem.Fizessem ki a hitelemet,majd utána tárgyalunk. Ha lenne miből,nem hitelre vásárolok.Most itt tartunk.Az auto nekem munkaeszköz,ugyhogy 2 honap után megjavittattam.Az üggyel nem értem rá eddig foglalkozni,de úgy tudom itt nincs elévülés.Most kihajtom rajtuk vhogy. Hát ennyi,Bocs,hogy sokat irtam,de ez is csak a fele kb.a történetnek. Szevasztok.
rugo- Creative Commons License 2005.01.14 0 0 517

Igen, elfogadtam hogy GT-s (Pontosabban nem nagyon volt mit elfogadni mert közölték hogy GT-t állapítottak meg és kész. Ezután kértem meg hogy mennyi a roncsérték, aztán számolgattam.)

 

naegyszóval az van hogy "jól" nemigen lehet kijönni a buliból én úgy látom, ha szerencsém van akkor a ráfordított zsozsó visszajön (és le kell nyelnem hogy van egy értékcsökkent/törött/javított autóm, meghogy vétlenül elcsesztem egy rakás időd energiát a dologra) Ja és a károkozó már pár nap után eladta a rocsát és azóta már réges-rég el is feledte az egész ügyet...

 

rugo

 

Előzmény: Woller (515)
docgoyo Creative Commons License 2005.01.14 0 0 516

Helló srácok!

Csak most olvastam végig a sztorit, két hasonló esetet is végigcsináltam már, az egyik perrel végződött - természetesen a KÖBE ellen - de a végén szerintem nyerni fogunk.

A másik esetben hasonló volt a tényállás, a biztosító sokáig halogatta a fizetést, én megcsináltattam a kocsit számla nélkül, a végén a biztosító kevesebbet fizetett. Azt tanácsolták, hogy adjak be egy nyilatkozatot, hogy nem elegendő az általuk kalkulált összeg, és mivel számla nélkül csináltattam a kocsit, nem bizonyítható az összeg egyértelműen, nyilatkozom, hogy x pénzbe került.

A vége az lett, hogy az eredeti összeget megemelték. Ugyan nem pont annyi lett, mint amennyit én mondtam (persze ez nem is volt valós szám...), de többet adtak, mint amennyit először ígértek.

A dolog jó három éve történt, és a kárösszeg 100 000.- Ft körül volt, így lehet, hogy nem alkalmazható a te esetedben is, de talán megéri megpróbálni.

Arra sajnos nem emlékszem, hogy melyik biztosító volt a ludas.

 

Mindenképpen azt ajánlom, hogy ügyvéddel intézd az ügyet, ha pereskedni kell, a KÖBÉ-nek kell állni az ő munkadíját is!

 

Üdv,

golyó

Előzmény: rugo- (514)
Woller Creative Commons License 2005.01.14 0 0 515

Így már jó, értem. Erre mondtam ,hogy a biztosító kezdi az alkudozást lásd 100 000Ft! Az nagyon fontos, hogy utána ne írj olyat alá, hogy további követelésed nincs...

Ha jól értem, akkor nem egy olyan javítási ajánlatot adtál be, ami a totálkár határ előtti, hanem elfogadtad, hogy totálos. ???

Előzmény: rugo- (514)
rugo- Creative Commons License 2005.01.14 0 0 514

Csináltattam egy EUROTAX értékbecslést (eladási!)

A biztosítóból kihúztam hogy mennyi roncsértéket állapítottak meg.

A kettő különbözete amire max számítani lehet, azzal hogy a biztosító az EUROTAX-os értéket bizonyára alacsonyabbra hozza ki. (1-200 eFt lehet az eltérés max - de még nincsenek meg a végleges számaim, ezt csak úgy magamtól gondolom...)

 

Megalkudtam a javítóval hogy mennyi az annyi. (a "hivatalos" márkaszervizes csont gyári horror árnál lényegesen alacsonyabb összegből meg lehet a verdát csináltatni - mint ahogy itt tanácsoltátok valat... A dolog a gyakorlatban remekül müködik!)

 

A két szám nagyjából fedte egymást + én mindenképpen meg akartam tartani az autóm (gyokorlatilag karosszéria elemek és a jobb hátsó futómű sérült) mert végig én nyomtam a pedált (ismerem), kevés benne a km (55000) valamint a várható összegből max egy hasonló de ismeretlen (ki tudja mennyira hajtották szét, mit csináltak vele) autót tudtam volna csak venni.

 

A fentiek után kiszámoltam a kárigényem, és megküldtem a felszólítást...

 

Nem tudom ez mennyire hatotta meg őket, de az általuk mondott összeg az kb egy százassal kevesebb mint amit én követeltem. Erre én azt mondom hogy -bár nem örülök nek- de nem nagyon tudok mást tenni, elfogadom.

 

Természetesen még benne van a pakliban hogy a zseton megérkezése után megnézetem szakértővel és üzleti alapon még próbálkozunk...

 

remélem nincs hó a hegyekben !

 

üdv

 

rugo

 

Woller Creative Commons License 2005.01.13 0 0 513

Ügyes vagy!! :)

 

Még azért lehetnek olyan gondok, hogy utalásba tették, de az aláíró elment síelni. Nem kívánom, de számíts rá, előfordulhat. :(

 

Akkor van vége, ha a lóvé a számládon van. Azért érdekelne, hogy milyen összeget találtál kimagadtól a javításra, és az az összeg hogyan jött. Ez a tanácsod azért nem jó, mert volt már olyan, hogy elszámolták magukat, és sokkal többet utaltak, mint ami jár, meg olyan is, hogy abból a számból kiindulva kezdtek arabosan alkudni.

Előzmény: rugo- (512)
rugo- Creative Commons License 2005.01.13 0 0 512

És lőn csoda!

 

majdnem négy hónappal a káresemény után (perrel fenyegető leveleim és telefonos taprolódásaim nyomán/hatására(?)) ma délelőtt hívtak és közölték hogy a dolog "sinen van", a kártérítési összeget "utalásba tették" és cca 4-5 napon belül meg fog jelenni a számlámon, a papírokat küldik...

Az összeg nagyjából passzol az elvárásaimmal, kb fedezi a gép javítására fordított összeget - persze az értékcsökkenést sajnos nem (remélem a számlán is annyi lesz mint amennyit telefonba mondtak)

 

Tanulságként a következőket javaslom azoknak akik hasonló helyzetbe kerülenek:

 

(persze ez csak olyan esetre vonatkozik amikor egyértelműen vétlen áldozata vagy az esetnek és nem csont új gépről van szó - az enyém 5. évében volt/van)

 

1. a baleset helyszinén szerezd be legalább két tanú irásos nyilatkozatát az esetről (ez a későbbiekben nagyon hasznos tud lenni)

 

2. ha személyi sérülés nincs, ne kérj rendőri intézkedést (ha rendőri intézkedés van, akkor amig a rendőrség le nem zárja az ügyet rá se néznek a papírjaidra)

 

3. az autód megszemlézése során követeld hogy a kárbecslő azonnal szemlézze meg a károkozó gk-t is valamit szerezze be a károkozótól a nyilatkozatot amiben elismeri vétkességét (ez a jogalap elbirálásához kell, nálam 2 hónappal az eset után kezdtek ezek után menni és marha nehezen ment a dolog)

 

4. Minden szükséges papirról csinálj fénymásolatot (biztos ami biztos)

 

5. kb 2 héttel a szemlézés után kezd el hívogatni a kárszakértő céget (Pécs) hogy elkészítették-e a szakértést és megküldték-e a biztosítónak? Hogy GT van vagy nincs azt már itt elárulják - ha megkérdezed. Ez alapján eldöntheted hogy elkezded javíttatni a gépet vagy letolod a szemetesbe :) (A gyári, originál alkatrészekkel történő márkaszervizes javítás az horror...felejtsd el, javíttasd a gépet szakemberrel, megbizható helyen, de jobbára bontott alkatrészekből! A fontos biztonsági elemeknél viszont tartsd magat a gyári/új cuccokhoz! Igy valami elviselhető ráfordítással összehozható az eredeti állapottal majdnem azonos gép.

(viszont pénz kell hozzá mert mire a gép elkészül is fizetned kell addig a biztosító tuti hogy még nem fizet)

 

javitassam vagy eladjam a roncsot? Ez egy nehéz döntés.

Ki kell kalkulálni a dolgot:

 - kérj a márkaszerviztől árajánlatot (ezt a kárbecslőnek is oda kell adni)

 - járj utána hogy bontott cuccok felhasználásával mennyiből lenne meg a gép javítása

 - csináltass egy törés előtti forgalmi (eladási) EUROTAX értékszámítást

 - becsüld meg hogy mennyi lehet a roncsérték

 - a kettő különbözete amire maximum és kb számíthatsz

 - ha az autó első tulajos, jó állapotu meg a szívedhez nött és a roncsérték + kártárítésből nem tudsz jobbat venni, no meg egyéb okok miatt sem akarod lecserélni akkor érdemes javításon gondolkodni.

 

6. a akárszakértői vélemény elkészülte után egy héttel kezdődően kezd el nyaggatni minden lehetséges formában a biztosítót (telefonon, levélben, személyesen)

 

7. Ne bizz abban hogy "majd csak történik valami" Ha nem nyaggatod Őket semmi sem történik, a papírjaid pihennek a fiók mélyén.

 

8. Célszerű kész tények elé állítani őket: számold ki magad a kértérítési igényedet és irásban küld meg azzal hogy 8 napon belül a késedelmi kamatokkal együtt utalják az összeget... (Ebből látszik hogy nem nézhetnek madárnak, tudod hogy mi a dörgés...)

 

9. ha semmi reakció nyugodtan "fenegyetőzz" perrel (ez nem fogja őket megijeszteni, de egy kicsit talán gyorsabb ügyintézésre ösztökéli őkete.

 

10. folyamatosan nyaggasd őket (telefonon, személyesem, levélben)

 

11. ismételd a 10-et.

 

12. légy határozott de mindig udvarias, ne hagyd hogy elboruljon az agyad...!

 

13. ha telefonon érdeklődsz tök felesleges a kárügyintéződet kérni, mert a kapcsolás után úgysem veszi fel a telefont... Sokkal hasznosabb ha megkéred a "telefonos ügyfélszolgálatos" hogy ezt-és ezt kérdezze meg a kárügyintézétől, ez és ez a kérésed, ezt-és ezt szeretnéd megtudni és szíveskedjen visszahívni. (Ezt betartják, minden ilyen igéretük után a megadott időpontban rendesen visszahívtak)

 

Hát kb ennyi amiket tanácsolni tudok.

 

 

Összességében ha a dolog nem húzodott volna el 4 hónapig (szerintem ugyan ezt 2 hét alatt le lehetett volna rendezni) akkor olyan túl nagy problémát nem is látnék a dologgal.

 

Köszöm minden topiclakónak az értékes tanácsokat amellyel engem is elláttak a dolog kezdetén és amelyek nagyban segítettek hogy azért eljutottam idáig hogy itt állok a dolog rendeződésének küszöbén.

(Remélem nem kiabálom el a dolgot és nem ér semmi "meglepetés")

 

üdv

 

rugo

 

Előzmény: Woller (511)
Woller Creative Commons License 2004.12.10 0 0 511
(=8
Előzmény: Woller (510)
Woller Creative Commons License 2004.12.10 0 0 510
( nap az átvételtől számítva! Utána még visszapostázási idő. Ha eddig nem kapkodtál, ne kapkodj...
Előzmény: rugo- (509)
rugo- Creative Commons License 2004.12.10 0 0 509

Azt nem, sőt semmit sem, semmi reagálás.

Mivel a levelembe azt írtam hogy ha 8 napon belül nem rendezik a dolgot akkor jön a per...és mivel a 8 nap lassan letelik készülök a következő lépésre.

 

rugo

Előzmény: Woller (508)
Woller Creative Commons License 2004.12.10 0 0 508
kicsit bővebben! elutasító levelet kaptál?
Előzmény: rugo- (507)
rugo- Creative Commons License 2004.12.09 0 0 507

Hol lehet  polgári peres eljárást kezdeményezni? (Hova kell és milyen papírokat beadni?)

 

:(

 

Előzmény: rugo- (506)
rugo- Creative Commons License 2004.12.03 0 0 506

Na ja. Nem akartam elkapkodni a dolgot

 

:)

Előzmény: Woller (505)
Woller Creative Commons License 2004.12.03 0 0 505
hát nem vagy egy kapkodó idegbeteg......  :)
Előzmény: rugo- (504)
rugo- Creative Commons License 2004.12.03 0 0 504

Na, elment a felszólító levél hogy a késedelmi kamatokkal együtt számított kárösszeget 8 napon belül fizessék ki ...

 

Várom a fejleményeket.

 

rugo

Woller Creative Commons License 2004.11.29 0 0 503
Gazdálkodó szervezetek között a banki alapkamat kétszeresét illik fizetni.
Magánszemély esetén a banki alapkamat...

Ez a késedelmes fizetésre vonatkozik, és éves szinten értendő.
Viszont minden biztosítóra vonatkozik!!!!
Gina01 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 502

hungária biztosító az eljáró.....

 

Előzmény: rugo- (500)
Gina01 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 501
persze h hallgatok:-) semmi közük hozzá, h kinek adom el a roncsot....
Előzmény: Woller (499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!