Keresés

Részletes keresés

VEE Creative Commons License 2008.02.02 0 0 568

Megismétlem, hogy mely készülékekre ajánlottam fel a nettó 200 ezer forintot:

 

- Olyan falszárítókra, amelyek a földmágnességet vevőként felfogják és adóként az akár 8 m-re lévő vizes falba sugározzák, mindezt külső energiaforrás nélkül. Ilyenből vagy féltucat van forgalomban több százezer forintért.

 

- Vízkőmentesítőkre, amelyeknél  nyomócsőre teszik a berendezést.

 

- Gázcsőre teendő eszközre, amitől jobb lesz a jazán hatásfoka.

 

- Mosógépbe rakandó mosógolyóra, ami nélkülözhetővé teszi a mosószert.

 

Ezt már nemcsak itt, hanem a legnagyobb példányszámú építészeti magazinban is kihirdettem, de senki nem reagált rá. Az a baj, hogy az újságírók sem vették fel a témát, pedig bárhol szívesen nyilatkoznék névvel, arccal. Sjanos a sajtó nagyon gyáva, pedig a felelősséget (például pereket) én vállalom.

 

Azért veszélyes a téma, mert az előttem szóló esete bizonyítja, hogy még a nem laikust is be lehet ugratni, mert ha egy szakember a saját feleségét sem tudja meggyőzni, akkor elképzelhető, hogy milyen egyszerű a forgalmazók dolga a hozzá nem értőkkel. 

Előzmény: kobormuki (565)
Ricsimo Creative Commons License 2008.02.01 0 0 567

 Kóbmuki Szia!

 

Ebbe a topicba már én is írtam kifejezve kétkedeésemet.

 

Az egyik kutatóintézetben dolgoztam én is, bár nem idevágó területen,de a vizsgálatokba és a felmerülő nehézségekbe ennyire mint te, nem gondoltam bele.

Személy szerint nagyon köszönöm közlésed, olyan ténykre hívtad fel a figyelmet amelyek szükségesek ennek a hosszú vitának a tudományos eldöntéséhez.

Idáig minden rendben.

 

Azonban fel kell hívnom a figyelmed, a mágnesező készülékek műszaki kivitelezésére.

Nekünk is van egy 70 000 Ft-ért vásárolt "vízkőmentesítőnk"

Hogy ér-e valamit nem tudom, nem is érdekel.

Kívívta magának az asszony jogosan, mert vizünk 24 N keménységű, megmértem, és nyilvánvaló hogy ő szenved vele. (Én meg tőle) Így nem lehet már szava.

 

Szkeptikus vagyok már csak azért is, mert milyen mágneses, elektromágneses tér mérhető,  egy 3/4-es horganyzott vascső belsejében amire cca. 4m huzal van tekercselve?

Az egész szerkezet áramfelvétele még túlozva is csak 10- 15 W.!

 

Üdv:

R

 

 

Előzmény: kobormuki (565)
mmormota Creative Commons License 2008.02.01 0 0 566
Gyakorlati célra ajánlott, kereskedelmi forgalomban levő készülék működőképességéről van szó. Az elvárt működés nem valamiféle a kimutathatóság határán levő halvány lehetőség, hanem konkrét, határozott effektus.

Ha ezt nem lehet viszonylag egyszerú kísérletekben szignifikáns eredménnyel kimutatni, akkor a készülék nem jó. Ez ilyen egyszerű.
Előzmény: kobormuki (565)
kobormuki Creative Commons License 2008.02.01 0 0 565
Én egy hazai kutatóintézetben dolgozom (nem portásként :-), és nem tudtam megállni, hogy a 200 Eft-os "potya pénzre" ne reagáljak. Az 564 hozzászólást ugyan nem olvastam végig, de vettem a faradságot, hogy megnézzem a tudományos folyóiratokat, hogy mit írnak a témáról. Meglepetesemre sok cikket találtam, még az utóbbi 1-2 évből is. A cikkeket felületesen átnézve, azt a következtetést vontam le, hogy a mágneses térnek van hatása a gócképződésre (nucleation), ezen keresztül a CaCO3 kristályosodására is. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nem a kalcium hanem valamilyen mágneses tulajdonságokkal bíró részecske okozza a gócképződést, pl. csőből kioldódó vas, de ez találgatás nincs bizonyítva)

Ezeket a kísérleteket azonban nehéz reprodukalhatóan végezni. Azaz ha valaki a konyhában kiönt két azonosan megtisztított pohárba kezelt és kezeletlen vizet az eredmény attól is fog függni, hogy a pohárban milyen nyomnyi szennyezés marad, milyen csövet, edényt használt a kiöntés közben, mennyi por szállt a poharakba, stb. Reprodukálható eredmenyeket csak azon kutatók kaptak, akik nagyon tiszta vízben feloldottak Ca vegyületet és ebbe szabályozott mennyiségű CO2-t vezettek be és ezzel az oldattal végezték a kisérleteket.

Sajnos a gócképződés mechanizmusa még nem tisztázott: több elmélet létezik, amelyeket még nem tudtak egyértelműen bizonyítani. A problémat feltehetően nem a kutatók ügyetlensége okozza, hanem több tényező:

 

1) Míg szilárd fázisban vagy vakuumban az egyedi atomok (sőt ennek alkotórészei is) jól vizsgálhatók, folyadék fázisban kis mennyiségben összekapcsolódó atomok/molekulak („góckezdemények”) jóval nehezebben vizsgálhatók és csak közvetett adatokat lehet mérni. (Tehát nem úgy müködik mint a science-fiction filmekben, hogy csak berakják az anyagot és a készülék azonnal megmondja, hogy mi és milyen mennyiségben van benne)

2) pénz,pénz, pénz - ennek a részleteibe nem akarok belemenni, csak nagyságrendek miatt írom le, hogy egy nagyműszer akár több százmillióba is kerülhet (és akkor a pótalkatrészekről, vegyszerfogyasztásról, stb. nem is beszéltem)

 

Visszatérve a 200EFt-os ajánlatra: minden nehézség nélkül tudok az "ujjamból szopni" egy logikusnak tünő magyarázatot, a papir bármit elbir...DE, egy magára valamit adó kutató ilyet nem tesz, csak akkor ha kísérletekkel is tudja bizonyítani az állításait. Ez a pénz a kutatók fizetéséhez képest ugyan sok, de egy - ismeretlen mechanismust igazoló - kutatási program indítására nagyon kevés. Ehhez nagyságrendekkel(!) többre van szükség. Néhány kísérletet persze lehetne végezni, de ha valaki szeretné a részleteket megérteni, ahhoz egy jól átgondolt, hosszú és bonyolult műszereket is igénylő kísérletsorozatra van szükség. Ezért nem kopogtatnak a kutatók az ajtón.....

 

Visszatérve a fő kérdésére, hogy működik-e a mágneses vízlágyító vagy sem. Először azt lenne érdemes tisztázni, hogy mit tekintünk jó működésnek? Ha labor körülmények között bebizonyítják, hogy 60 fokon, 24 óra alatt, 4000 Gauss erősségű mágnest használva, 6.5 pH-n, 20 nk keménységű vízből 30%-al kevesebb vízkő képződik az jó eredmény? Tud ebből bárki következtetni a sajat házának/lakásának várható eredményére? Egyáltatlán a több tucat készűlék közül menyikről beszélünk? Nyilvánvalóan ezek kicsit különböznek egymástól.

 

Ezek után nindenki döntse el, hogy kaphat-e választ a kérdésére....

Előzmény: VEE (563)
jerk Creative Commons License 2008.01.26 0 0 564
nem, Ü. :-(
vagy Crăciun fericit! ;-)
vagy: nIn
Előzmény: tere (562)
VEE Creative Commons License 2008.01.26 0 0 563

Elnézést kérek, ha idekevertem a vízkőmentesítőt, de mint az 513-as hsz-ban írtam, az ilyen mosógolyókra is kiterjedt a felajánlásom - amit a legolvasottabb építészeti folyóiratban nyilvánosságra is hoztam évekkel ezelőtt -, azaz hogy nettó 200 ezer Ft-ot kap az a magyar egyetemen tanító fizikus vagy vegyész, aki az általam csodakészülékeknek nevezett szerkezetek működésének tudományos alapját néhány soros nyilatkozatban igazolja.

 

A köztudottan nem túl fizetett szakemberek közül egy sem jelentkezett a potya pénzért.

 

 

Előzmény: hubab (559)
tere Creative Commons License 2008.01.26 0 0 562
Ű? :)
jerk Creative Commons License 2007.12.24 0 0 561
Kellemes Karácsonyi Űnnepeket!
hubab Creative Commons License 2007.12.18 0 0 560
Előzmény: hubab (559)
hubab Creative Commons License 2007.12.18 0 0 559

Szerintem meg nem erről van szó, Big Blaster eredeti beírásában is, meg az én tudomásom szerint is olyan golyóról van szó, amit bele kell tenni a mosógép dobba a mosandó ruhák közé.

Mindamellett el tudom képzelni, hogy a hivatalos leírásában hivatkozhat a mágnes vízre gyakorolt hatására, végül is így is átfolyik a víz a golyó elég nagy átmérőjű furatain, csak persze idő kérdése.

Szerintem a befolyó vezetékre szerelt változat az egy másik termék, persze ettől a működési elv még lehet azonos.

Ha csapra szerelem, akkor a víz csak egy pillanatig tartózkodik a mágneses térben, ha a mosógép dobba teszem, akkor pedig igaz kaotikusan, de többször is ki van téve az átfolyó víz a feltételezett hatásnak.

Előzmény: VEE (558)
VEE Creative Commons License 2007.12.16 0 0 558
Azért jó lenne majd visszaolvasnod, mert itt a vízcsőre teendő olyan szerkezetekről van szó, ahol nem számíthat a mechanikus hatás. Olyan berendezésekről, amelyek működését a forgalmazóknak még egyetlen hazai méréssel és/vagy egy magyar egyetemen oktató fizikus vagy vegyész rövid nyilatkozatával sem sikerült igazolni.
Előzmény: hubab (557)
hubab Creative Commons License 2007.12.16 0 0 557

Csak most bukkantam erre a topikra, nem volt erőm végigolvasni, pedig a téma az én fantáziámat is izgatta. Azért beírom a tapasztalatomat.

A nejem már vagy 8 éve kapott egy ilyen csodagolyót Németországból, örömmel mutatta. Én mint nagy szkeptikus azt mondtam neki, ablakon kidobott pénz volt, amivel persze nem voltam népszerű.

Viszont az eredmény az volt, hogy az eszköz használatbavétele után a mosógépből töménytelen mennyiségű vízkő jött ki, büszkén mutatta is a nejem.

Én elütöttem a dolgot azzal, hogy persze, az izmos kis gumigolyó mágnesbéléssel szép módszeresen végigdöngöli a dobot a ruhatöltettől függő intenzitással, lassan, de biztosan minden négyzetcentimétert végig jár, és a merev vízkőlerakódást megrepeszti.

A fene se tudja, hogy van-e egyéb hatása, de végülis ez is valami...

jerk Creative Commons License 2007.12.16 0 0 556
különben, már itt se vagyok...
Előzmény: VEE (553)
jerk Creative Commons License 2007.12.16 0 0 555
lsd.532/533- például...
Előzmény: VEE (553)
jerk Creative Commons License 2007.12.16 0 0 554
Én például nem, de űzöm a javából. Mert a tagadás tagadásának tagadása se valami nívós vitakultúra, pedig azt megtűritek. Aki jóhiszeműen, nem kételkedéssel, csupán kíváncsisággal közelít egy probléma irányába, azt nyugodtan le lehet hülyézni, vagy legjobb esetben kigúnyolni. Ez szerinted a tudományos vitakultúra?!

Előzmény: VEE (553)
VEE Creative Commons License 2007.12.16 0 0 553

Komolyan gondoljátok, hogy ez a stílus egy Tudomány rovatba illik?

 

Így tényleg elmarad az, akitől távol van ez a vitakultúra.

Előzmény: jerk (552)
jerk Creative Commons License 2007.12.16 0 0 552
kinyalod...
Előzmény: Ügyeletes Ápoló (551)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2007.12.16 0 0 551
jerk
Abbahagyod, vagy bekedvenceljelek? Az összes következményeivel.
Előzmény: jerk (550)
jerk Creative Commons License 2007.12.16 0 0 550
Mint már több topikban is írták neked, te egy beteg ember vagy. Ha elfeledted volna, szívesen idézek. Mégis, sokszor annyira szórakoztató tudsz lenni, hogy – ember a talpán – aki még betegként bír kezelni. Nekem most sem sikerült, a röhögéstől le kellett ülnöm, - a számítógép elé. Ha már szerinted pályavesztett vagyok - maradtam volna a művészeteknél, meg a nőknél – szájízed szerint („szalonna, meg kolbász" nélkül, sok Zöldséggel, némi tokoferollal) válaszolok:

azt mondta a papbácsi / beteg embert nem bántni / nem tudom én megállni.

Tehát folytatom magasztos eszmefuttatásod:

-          doktor bácsi, Kutuzov megvert!

-          Ne búsulj fiam, megbékélsz te Ilonán…

 

 

Előzmény: pint (548)
jerk Creative Commons License 2007.12.16 0 0 549
no comment...
Előzmény: pint (548)
pint Creative Commons License 2007.12.15 0 0 548
ezt csak te szeretnéd, hogy így legyen. a valóságban ez egy olyan döntetlen, hogy te még egyetlen fia érvet, se bizonyítékot nem tudtál felhozni, ezért személyeskedni kezdtél. úgy döntetlen ez, mint ahogy a bolond szerint ő napoleon, az orvos szerint meg nem. 1:1
Előzmény: jerk (547)
jerk Creative Commons License 2007.12.15 0 0 547
Szerintem ez a topik már rég „kiégett”. Két tábor közötti (szerencsére csak) szópárbaj döntetlen maradt. Újat már egyikünk se mond, ismételjük önmagunkat. No meg személyeskedünk: lásd pint versus jerk. A szkeptikusak nem kapták meg az óhajtott bizonyítékokat, a kísérletezők táborában pedig, maradt az optimizmus: igenis a jelenség, hőhatáskor, nemtapadó kicsapódásokat eredményez. Így hát mindenki maga dönti el - barkácsol, vesz, felszerel ilyen típusú készüléket, vagy marad annál, hogy már bizony nem létezik elektro-mágneses vízkezelés és belátása, meg zsebe szerint harcol a vízkövesedés ellen.

Néhány jókoponya nick-társunk már rég rájött a fentiekre és ki is vonult a topikból (WHo 111, Tami BT, VEE, tere, -, hogy csak néhányat említsek). Elegük lett a steril fecsegésekből.

Hát nekem is. Most már véglegesen kilépek, s mivel más topikba nem járok, ég veletek.

 

Viszont –

Most, mikor mifelénk -20 fokra süllyedt a hőmérők higanyszála, bizony két új indítóakkumulátort is kellett vennem. Innen az ötlet - egy új topik, a következő címmel:  REGENERÁLHATÓ AZ ELSZULFÁTOSODOTT AKKU ?

Szégyenemre be kell vallanom,  PC kezelési tudásom annyira primitív, hogy nem sikerült megnyitni egy ilyen topikot. Lehetséges, hogy a rendszergazda (a csak össz. 70 hozzászólással) nem enged? Annak idején nekünk FORTRAN-t tanítottak, a Felix 256-ost pedig, mely egy tornateremnyi szobában volt felszerelve, csak az ajtó ablakán át mutogatták.

Tehát, ha valakit érdekel a téma, nyissa meg a topikot. Előre köszönöm.

 

jerk Creative Commons License 2007.12.15 0 0 546
Csak lágyabb víz és kemény gáz- v. villayszámla.
Előzmény: pistaszka (545)
pistaszka Creative Commons License 2007.12.14 0 0 545
Vízlágyítás.Forraljunk vizet.Ebböl lesz lágyvíz
jerk Creative Commons License 2007.12.14 0 0 544
Én ha lehet szeretnék lágyvizet kapni a vízművektől!

Miért én gondolkodjak és költsek még külön a lágyításra!

Sajnos nem lehet. Óriási befektetést igényelne a vízművektől, az amúgy is drága víz sokaknak megfizethetetlen lenne. Nem gondolod, hogy egy szegény országban igen nagy luxus volna a lágyvízben való feredezés és a kaka azzal való lehúzása. Ki igényli és teheti  – vegyem műgyantás ioncserélő berendezést.

 

Az elektro-mágneses vízkezelés nem lágyít, csupán vízkőlerakódás mentesítő, megelőző.

 

Előzmény: pistaszka (541)
jerk Creative Commons License 2007.12.13 0 0 543
A logikusan gondolkodó számítógép például úgy fordította le a "I want to break free" Queen-idézetet, hogy "ingyen el akarok törni" :-) – ez tetszik, vajon mit szólna hozzá Freddie?

 

Persze, hogy a fűtőszál hőmérsékletének növekedésével, persze, hogy nem (gitár, v. hegedű) húrok, hanem automatizálási hurok – ami ugyancsak tükörfordítás – románból. Nagyszerencsém, hogy nekem nincsenek diákjaim!

 

Látod-látod, ideje, hogy egy elektomágneses vízkőmentesítőt szerelj a bojlerod víztápjára. Csupán 9000 –ért (+áfa) megveheted a Panelectrontól. Az is lehet, hogy pont német őseidnek v.melyik leszármazottja gyártja (Németből importálják). Más megoldás: poháröblítős polifoszfát kezelés, ez még olcsóbb, kérdés, hogy bőröd érzékeli-e a 2-3 ppm foszfát iont, - v. méregdrága szennyező gyantás ioncsere
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.12.13 0 0 542
>mit kellene értsek ezen?!
-hát hogy felmerült bennem, hogy a magyar nem eléggé egyértelmű nyelv. (Ja, őseim németül beszéltek 1947-ig) De amúgy valójában minden nyelv kétértelmű, úgyhogy ezt csak félig komolyan mondtam... A logikusan gondolkodó számítógép például úgy fordította le a "I want to break free" Queen-idézetet, hogy "ingyen el akarok törni" :-)

>az írottakból ember legyen a talpán, aki azt érti amit te szeretnél:
-Hát szegény diákjaim...
-Pedig a két modat szerintem világos és ugyanazt jelenti, de akkor kiírom a csak gondolt részeket:

Te: -Nagyobb nyomáson stabil módosulat, azért.
(mert az aragonit csak) nagyobb nyomáson stalil módosulat (és a bojlereddben nem elég nagy a nyomás), azért.

Ugyancsak te: -Nem, azt írtam, hogy azért, mert nem elég nagy a nyomás.
Nem (érted az állításomat), (korábban) azt írtam, hogy azért (nem képződik aragonit), mert nem elég nagy a nyomás (a bojleredben)


>majd a fűtőszál növekedésével nő az ellenállás, csökken az igényelt energia…és íme a legegyszerűbb, leghatékonyabb automatizálási húrok!
-gondolom a fűtőszál hőmérsékletének növekedésével meg a húrok = hurok.

A teljes folymat valahogy úgy zajlik, hogy este kifürödjük a meleg vizet. Megérkezik az éjszakai áram. A vízkőmentes fűtőszálnak jobb a hűtése, így nem melegszik föl annyira, nem nő meg annyira az ellenállása, azaz hamarabb felmelegíti a vizet, addig a pontig, ahol a hőkapcsoló lekapcsolja. A vízköves fűtőszál pedig lassabban melegít.
Az én bojlerem esetében nem csak a megnövekedett hőmérsékletből adódó pár százalékos időnövekedésről van szó, hanem már a hőérzékelő is a (feltehetően több vödör, min. 15 éve nem lett tisztítva) vízkő alatt, a fűtőszálhoz közel van, így be-ki kapcsolgatva fokozatosan melegít.

Nyereség, hogy a későbbi felmelegítés miatt (mondjuk nem éjfélre, csak hajnali háromra lesz max. hőfokú) kisebb a tárolási vesztesége a vízkövesnek.
Veszteség, hogy a forróbb fűtőszál miatt lefelé, a fűtőcső vége felé nagyobb a veszteség, de kimérnem nem sikerült, olyan kicsi ez.
Jó közelítéssel mondható, hogy a vízkő nem befolyásolja a fogyasztást.
Előzmény: jerk (540)
pistaszka Creative Commons License 2007.12.13 0 0 541

Vízlágyítás ide v oda!

Én ha lehet szeretnék lágyvizet kapni a vízművektől!

Miért én gondolkodjak és költsek még külön a lágyításra!

jerk Creative Commons License 2007.12.13 0 0 540
1.Szövegértés: kezdek kétségbeesni, hogy egy használhatatlan nyelv lett az anyanyelvem, őseim kényszer-magyarosítása folytán. – mit kellene értsek ezen?!

2.Lehet, hogy a csavarhúzód csak a balos menetet szereti, mert az írottakból ember legyen a talpán, aki azt érti amit te szeretnél:

Én: -ha csak nem égi sugallatra képződik ez az aragonit, miért NE jelenne meg bojleremben is, nemde

Te: -Nagyobb nyomáson stabil módosulat, azért.

Ugyancsak te: -Nem, azt írtam, hogy azért, mert nem elég nagy a nyomás.

De hadd ne bogozzam a szart.

 

3.Ehhez a gőzbubiknak a csapon kéne kifolyni,ami elég nehezen megy. Eleve a csap ugye az idő nagy részében zárva van. Alul van a fűtőszál, felette 1-1,5 méter víz…

Meggyőztél, még ha mindig nyitva lenne a csap, akkor is az említett időkülönbség a te javadra áll. Ez nem fazéknyi vízréteg, amin a bubik áttörhetnek.

De, hogy még se legyen teljesen igazad, veszteség csak van: a bojler szigetelésén átsugárzott hő, a vízkő által megnyújtott melegítés-ciklus alatt (mondjuk 40-30=10 perc alatt). Elismerem, ez szinte elhanyagolható. A nagy veszteség csak az izzószál kiégése lenne.

 

4. lsd.502: „A villanybojlerbe betáplált elektromos energia mindenképpen hővé alakul” – így igaz! Folytatom: majd a fűtőszál növekedésével nő az ellenállás, csökken az igényelt energia…és íme a legegyszerűbb, leghatékonyabb automatizálási húrok!

Persze ez badarság, nikelinnél, ha jól emlékszem, 100 fok kb. 0,5-0,7 ohmot jelent.

Előzmény: Csavarhúzós (539)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.12.13 0 0 539
Szövegértés: kezdek kétségbeesni, hogy egy használhatatlan nyelv lett az anyanyelvem, őseim kényszer-magyarosítása folytán.

>Azt írtad azért keletkezik a bojlerben stabilabb szerkezetű kalcit, mert nagyobb a nyomás.
-Nem, azt írtam, hogy azért, mert nem elég nagy a nyomás. (ez persze, mint közben kiderült, hülyeség, de most a kommunikáció alacsony hatásfokára akarok rámutatni)


Te: -ha csak nem égi sugallatra képződik ez az aragonit, miért NE jelenne meg bojleremben is, nemde
Én -Nagyobb nyomáson stabil módosulat, azért.

>ha nem létezne vízgőzös energiaveszteség, tehát a buborékok hőátadási sebessége/idője nagyobb a víz sebességénél/átfolyási időjénél.
-Ehhez a gőzbubiknak a csapon kéne kifolyni, ami elég nehezen megy. Eleve a csap ugye az idő nagy részében zárva van. Alul van a fűtőszál, felette 1-1,5 méter víz, annak a felső részéből vezet el a kifolyócső. Szóval a gőzbuborék felmegy, majd egy éles kanyarral bele a csőbe, végig a vízvezetéken, ki a csapon, oszt' elillan? Szerintem már fel se ér víz tetejére, szinte pillanatszerűen összeomlik.
Kísérlet: fogóval fogj egy nyitott sörösdobozt, aminek az aljában kevés víz van. Forrald fel, és a gőzzel öblítsd ki a levegőt a dobozból, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsd a száját a vízbe. Egy roppanással szinte azonnal összenyomódik a doboz. A vízgőz a hidegebb vízhez érve pillanat alatt lekondenzál és a külső nyomás összegyűri a dobozt.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=yGYo7wG1x5A

>Ha neked van igazad, akkor működik az előbbiekben leírt „autó-automatizálási” hurkom.
-Írd le részletesebben is, mert nem igazán jött át, mire gondolsz.

>Az Aquapol készüléket már nálunk is reklámozzák. Erről, mint már kétszer is itt leírtam, nincs, nem lehet véleményem. Viszont az elektro-ozmózisos falszárítást (mint elektro-kémiai szakember) elismerem, ki is próbáltam- külső, egyenáramú segédlettel.
-Az ormózis az rendben van, működik. "Gravomágneses" tér meg nincs, de ehhez mondjuk egyetemet kell végezni, hogy gyanús legyen. De már érettségivel is gyanús lehet egy szerkezet, ami max. negyed köbméteres térből összegyűjti az ott lévő sugárzási energiát, majd egy sokkal nagyobb térre lesugározza, és attól ott változások történnek.
-Ha vannak gravomágneses micsodák, azok eleve ott vannak a falban is, mégpedig töményebben, mert az sokszor fél köbméteres térrész.
-Ha tudjuk a kémiát, akkor hozzágondoljuk, hogy nem csak hidrogén, de oxigén is fejlődik (vagy valami más de ugye a töltésekkel kezdeni kell valamit) Nüansznyi energiával nagy falfelületet (kapillárisok) beborítani képes mennyiségű hidrogént fejleszteni - hát...
-Ha az apoláris hidrogén adszorbeálódik, akkor a légkörből a nitrogén meg az oxigén miért nem? Ha nem köt erősen, akkor viszont a folyamatosan távozó hidrogén pótlása óriási energiát igényel - ha lehetne "gravomágnesesen" vizet bontani, akkor nem jóval drágább módszereket használna az ipar....
Előzmény: jerk (535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!