Keresés

Részletes keresés

ogrEicsab Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172785

Paljoc koffeinmentese hibátlan Brikkában! ( ha épp van neki?!)

Előzmény: _BP__ (172780)
Mylord3 Creative Commons License 2017.04.27 -1 1 172784

Kofimentes szemeseket javasolok neked, Győrben a Kapucziner, vagy esetleg a pécsi Danetti, igaz már régen néztem ezek kínálatát, ha lesz időm, holnap talán én is rájuk nézek.  Üzletben szerintem nem kapsz az igényeidnek megfelelő szemest. www.porkolde.hu Ők is árulnak kofimentest.

Előzmény: _BP__ (172780)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172783

Szia, nem, nem pont ilyenre, mert ez egy szenzor autóba. nekem olyan kell, amit az E61-es fej szerviznyílásába lehet tekerni. Többféle létezik. Vannak barkács és vannak gyári megoldások, bármelyik érdekel. Ilyesmi, mint ez:

Előzmény: vénkecsi (172782)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172782

Azaz hogy van, csak a címben +55 fokig írják, a termékleírásban meg 155...

https://www.conrad.hu/hu/tt-electronics-ab-ntc-homerseklet-erzekelo-40-55c-m12x15-9408200910-502254.html

 

Előzmény: vénkecsi (172781)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172781
Előzmény: olaszpresszo.hu (172778)
_BP__ Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172780

Sziasztok, tudnátok ajánlani olyan szemes KV-t, ami nagyon alacsony koffeintartalmú és jól működik kotyogóssal? (Brikka)

Köszi

Katoczi Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172779

Nem tudom, de több gépen is láttam Voltcraft fejhőmérőt, az meg a Conrad saját márkás cucca gyakorlatilag.

Előzmény: olaszpresszo.hu (172778)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172778

Szia, van nekik menettel rendelkező hőmérőjük amit bele lehet tekerni az E61 fejbe? 

Előzmény: Katoczi (172777)
Katoczi Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172777

Conrad (Voltcraft) nem játszik?

Előzmény: olaszpresszo.hu (172776)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.04.27 0 0 172776

Sziasztok, keresek E61-es fejhőmérőt. Van valakinek esetleg eladó, vagy ötlete, hogy hol lehet venni ilyesmit?

szegab Creative Commons License 2017.04.25 0 0 172775

Szerintem hívd fel a hivatalos szervízüket.

 

Kávé Profi Kft. 1118 Budapest,

Budaörsi út 42.

Tel.: +36 30 649-0035

 

http://www.kaveprofi.hu/szervizkoumlzpont.html

 

Én egyébként a napokban vettem a Cremesso gépet és nagyon meg vagyok vele elégedve. A kávéjuk nagyon finom és krémes. :)

Jó lenne majd később találni hozzá kompatiblis kapszulákat. :)

 

 

Előzmény: kbhont (172372)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.04.24 0 0 172774

Megkaptam a választ közben, kösz.

Előzmény: olaszpresszo.hu (172773)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.04.24 0 0 172773

Srácok, van itt valaki a fórumon, akinek manuális E61-es fejes gépe van? Olyan, aminél a karral kell működtetni a "solnoidot" a csapolás után, nem elekromos kütyü van ott. Kérdeznék valamit tőle a működéssel kapcsolatban, mert nem tudom, hogy a nálam lévő normálisan műxik-e.

olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.04.24 0 0 172772

Sajnos nekem is van hasonló (az enyém Tur-Mix feliratú, barna) nagyon szép esztétikai állapotban. Kést cserélnék benne, hogy lehessen használni, de nem találtam sehol. Az enyém így csak kotyogóhoz tud megfelelő őrleményt, nem eszpresszóképes. 

Előzmény: blues_fan (172771)
blues_fan Creative Commons License 2017.04.24 0 0 172771

+ olyan késmérete van, ami a világon sincs (38-39 mm síktárcsa).

Előzmény: Mylord3 (172770)
Mylord3 Creative Commons License 2017.04.24 -1 0 172770

Tettek fel egy kis retro quick mill KV-darálót a jófogásra.

Igazából nem is tudom, hogy alapból ez mennyire eszpresszóképes, nekem azért megragadta a fantáziámat, de aztán passzoltam is a dolgot.

/Ja... amúgy az eladó tájékoztása szerint fűszert daráltak vele, de esetleg az az üveg babtartály, lehet, hogy valakinek épp hiányzik az övéről./

https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=quick%20mill

H_G Creative Commons License 2017.04.23 0 0 172769

Teljesen pontos megfelelője nincs, saját néven a Saeco nem is próbál előre PID-elt fémházas masinát eladni. De a lényeg a kar, annál még a bojler sem fontosabb alkatrész -- bármi, ami a nyomásfokozós kis műanyagkaruk köré épült, már nem lehet jó akkor sem, ha platina a burkolás és cibetmacskát is adnak hozzá.

 

Ennyi pénzért szerintem Rancilio Silvia, a PID-elésre könnyen találni szakembert.

 

Előzmény: Joe.kv. (172768)
Joe.kv. Creative Commons License 2017.04.23 0 0 172768

Pontosan melyik saecoval egyezik meg?

Szépen megtévesztik a népet.

Ajánlás valami hasonló vagy keressek egy régebbit és újítassam fel?

vénkecsi Creative Commons License 2017.04.23 0 0 172767

Azért tudok én finom is lenni ha kell  :)

 

Szóval - nem gondoltam volna hogy ennyire kényes a tömésre, mennyiségre, előmelegítésre, őrlési finomságra!

Apránként csak kialakul, és köszönet a fórumnak is!

Most hogy írod ezt a színültig töltést, és 2 mm-re lenyomást. Először nem jött be, de rájöttem hogy túl finomra őröltem az anyagot. Visszavettem a darálón, már nem annyira liszt-szerű (de a bolti darálásnál finomabb), ezen kényelmesen átmegy a forróvíz ahogy kell.

Ízre is sokkal kellemesebb már.

Na meg még egy dolog, amire nem figyeltem !

Eddig egy elég lapos széles párhuzamos falú (6 cm átm.) Vereco csészébe engedtem a nedűt.

Ebben persze hogy szétterült , eltűnt a krém :) amit hiányoltam.

Most elővetettem asszonnyal (vendéglátós) a régi "utasellátós" csészéket... lehet még az is segít a minőségen !?  :D

Előzmény: mlas45 (172761)
H_G Creative Commons License 2017.04.23 0 0 172766

Dehogy ér! Saeco jobban hangzó névvel és fémházban, de a ház szerepe a kávé finomságában elhanyagolható -- szemben a karéval, ami ugyanaz a vacak.

 

Előzmény: Joe.kv. (172765)
Joe.kv. Creative Commons License 2017.04.23 0 0 172765

Sziasztok

Véleményt kérnék erröl a gépről.

La pavoni dolce espresso pressurizzato dempid

Megér újonnan 380€ vagy tudtok ajánlani valami hasonló tudás szintűt?

 

1rs Creative Commons License 2017.04.21 0 0 172764

köszi

Előzmény: ogrEicsab (172763)
ogrEicsab Creative Commons License 2017.04.21 0 0 172763

Simit keresd itt a fórumon, de nem biztos, hogy épp ráér!

 

http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=1452140

Előzmény: 1rs (172762)
1rs Creative Commons License 2017.04.21 0 0 172762

üdv mindenkinek,

pesten tudtok szakit, aki vállal silvia tuningot (pid, rézscső)?

köszi előre is.

mlas45 Creative Commons License 2017.04.20 -3 1 172761

110 kilós férfiemberként kicsit ráteszed a kezed, és máris megvan a 25 kg :))

Tökmindegy, mennyivel nyomod meg (egy bizonyos szint felett) a víz úgyis fellazítja... persze ha sok van benne, és nem tud dagadni, akkor befulladhat még akkor is, ha nem túl apró.

 

Én határozottan lenyomom, kb. 2 mm-re lesz a felső szűrőtől, a csapolás végére látszik a lenyomata a pogácsában.

Előzmény: vénkecsi (172760)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172760

Dehogy öntöm! 110 kilóba elfér egy rendes dupla is :)

Egyébként találtam egyszemélyes betétet, bár egy darab likas pléhdarabért 6000 Ft... :(

http://www.ebay.it/itm/FILTRO-1-TAZZA-SAECO-VIA-VENETO-CPMBI-60x25-S-T-124650121-MONTA-SUL-99-DEI-MODE-/112066985800?hash=item1a17b67f48:g:qp8AAOSwRgJXkyKi

Sebaj, megrendelem!

 

Egyébként lefolyik 23 sec. alatt a dupla is, de a céges ugyanezt 20 alatt leadja és mindig sokkal finomabb és krémesebb.

Lehet bennem van a hiba vagy a darálásban, de a kolleganő darált téglája ráadásul nem is a többezer forintos verziókból való.

Előzmény: H_G (172759)
H_G Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172759

Rosszul csinálod, ami szerinted "elég apró" őrlemény, az valójában már túl finom, ha nem folyik le 25-30 mp. között.

 

Szimplás kosár meg talán egyáltalán nincs is ehhez a Saeco generációhoz, de a dupla félig töltésével azt akkor sem lehet helyettesíteni. Inkább készíts duplát és öntsd ki a felét.

 

 

Előzmény: vénkecsi (172758)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172758

Egyértelműen vallom én is, hogy bizonyos mértékben tömöríteni kell. De pl. azt a bookmarkot :D már töröltem, ahol azt javasolták, gyakorolni kell a 25 kilós nyomást akár fürdőszoba mérlegen , és akkor jó a tamper :o

Amúgy ahogy az első verziót leírtam, szintig töltve és a kart ütközésig elfordítva pont 4-5 mm mélyre összenyomja a darálmányt, aminek az eredménye egy elég kemény egybeálló pogácsa főzés után. Ha ezt bolti darálmánnyal főzöm, nincs is gond, de most hogy elég apróra állítottam a darálót, a dupla adag már nehezen folyik le.

Mivel nincs még felezős méretű kosaram (bocs hogy nem ismerem a szakkifejezéseket) , egy adag esetén én is természetesen lazán (1-1,5 kp nyomással) letömörítem az őrleményt.

Katoczi Creative Commons License 2017.04.19 0 1 172757

Ez nettó butaság (hogy finom legyek). Addig rendben, hogy peremig elegyengeted a kávét, de utána tömöríteni kell, ha jó eredményt akarsz (ennek a fokáról lehet vitázni, de nem érdemes). Ha nem jön le, akkor durvábbra kell darálni. Ha előre daráltból készítesz kávét, akkor meg tedd vissza a nyomásfokozót. 

A munkahelyi vs otthoni gép témában: a hab kell neked, vagy a kávé. A munkahelyiben vsz benne a nyomásfokozó, amitől sok a hab, de rosszabb a kávé. 

Előzmény: vénkecsi (172754)
H_G Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172756

Na, azokat a helyeket töröld sürgősen a bookmarkjaidból, mert ez agyalágyult javaslat. Olaszo.-ban is divat az ideálisnál finomabbra darálás és alig-tamperolás, de azért az nem egyáltalán nem tamperolás -- és attól, hogy az ottani friss kávékkal működik, még nem várhatjuk, hogy itthon is ad majd bármit keserű és híg löttyön kívül.

 

Ha már egyszer NYF-mentesítetted a kart, akkor nincs mese, rendesen kell darálnod (a kikisérletezett finomságúra) és tömörítened, csak akkor kapsz újra cremát -- viszont az már valódi lesz, nem csak utánzat.

Előzmény: vénkecsi (172754)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!