Keresés

Részletes keresés

gstyle Creative Commons License 2001.04.19 0 0 169
ftp://mp3:mp3@141.150.40.77/e:/mp3z/h i p h o p & r a p/
Fiuk, lányok erre az ftp címre nézzetek el MINDENFÉLEKÉPPEN. Az albumok könyvtár fantasztikus!!!!!! Itt szinte minden van, mindenkitől!
GangstaBoy Creative Commons License 2001.04.19 0 0 168
Un-T:
Hat ez a ket film bizony engem is erdekelne! Mar en is regota kersem oket, de eddig minden erdemeny nelkul! Ha megszerzed, szolj! Koszi!

GangstaBoy

Előzmény: Un-T (165)
GangstaBoy Creative Commons License 2001.04.19 0 0 167
Hali!

Siman behuzod wav-ba (hangkartya: audio in) es azt konvertalod at mp3-ba... Ez is egy megoldas! :-)

GangstaBoy

Előzmény: Un-T (165)
gstyle Creative Commons License 2001.04.19 0 0 166
Csak egy kérdés srácok!
Keresek egy grabbelő progit, amivel kazettáról lehetne mp3-ba tönöríteni. Az Audiograbber csak 22/64-ben akarja felvenni a zenét. Én pedig mindenáron 44/128-ban akarom. Ha valaki tud egy ilyesmi progit, amivel profin megoldhatnám a dolgot.
Légyszi segítsetek.
Szeretném már átirni egykét albumot kazettáról Cd-re(BDP,Ghetto Boys, Afrika Bambaataa, The DOC, Kool Moe Dee, Jezzy Jeff & Fresh Prince, Mantronix, Run DMC stb).

Pleeease, Pleeease, Pleeease (by Mr. James Brown)

Un-T Creative Commons License 2001.04.19 0 0 165
Tényleg, nincs meg vkinek a BREAK I, II ?
Jó lenne végre megnézni. Tavaly az USAban is érdeklődtem utána, de akikkel kapcsolatba kerültem vagy nagyon fiatalok voltak, vagy nem érdekelte őket a Hip Hop. Sok időm meg nem volt vele foglalkoznom, úgyhogy vhogy itthon kéne rátalálni.
birs Creative Commons License 2001.04.19 0 0 164
Sziasztok!

A http://virtualhungary.com/amen/dalszovegek.htm-en olvastam ezeket:

"Az underground néhány más szereplôje is alkalmazta a ritmusos énekbeszédet (Menyhárt Jenô az Európa Kiadóban, Hegyi Zoltán a Sexepilben, például), de az elsô, kimondottan rap-számokkal (Brék, A rock and roll az ...) Pajor jelentkezett… A 90-es évek egyik legnagyobb kasszasikerét arató rap/pop-produkció, a Rapülôk kiagyalója, Geszti Péter is elismerte Pajor érdemeit.

Xantus János tökéletesen ráérzett a pillanatra: egy-két évvel korábban még nem lett volna érdemes, egy évvel késôbb már nem lett volna lehetséges filmre menteni a Neuroticot. Ugyanis Pajor Tamás, akinek rock-pályafutása a 17 éves korában megismerte evangéliumtól való tudatos elhajlás története volt, ezt élte, ezt hirdette, a forgatás idején, szinte egyik hétrôl a másikra megtért.

Ahogy a kamerába mondta, "a drog helyére beült a Szentlélek". Ezért is lett a film címe: Rock-Térítô.

Mielôtt végképp kikészítette volna magát, találkozott a Teremtôvel - legalább is megélte az Istennel való találkozást -, s ennek hatására visszatalált a testi és lelki egészség útjára. Megtisztult, megtagadta korábbi életét és műveit (nem is jelentek meg a Rock-Térítô filmzene-kazettáján kívül), s Ámen nevű új zenekarával hivatásszerűen is hozzálátott a hit terjesztéséhez, a HIT-Gyülekezete tagjaként. Nem pusztította el önmagát, bár ha folytatja, lehet hogy belôle lett volna a magyar underground rock elsô áldozata."

Amen (1989)
A Föld show-ja (1991)
Szabad vagy (1992)
Eufória (1999)

Előzmény: Un-T (159)
gstyle Creative Commons License 2001.04.19 0 0 163
De jó is lenne újból megnézni a Break I és II című filmet!
Előzmény: Un-T (159)
SvinGergely Creative Commons License 2001.04.19 0 0 162
No hát igen, Busa mestert télleg nem tudom bedolgozni... egyszerűen hihetetlen módon érzi a HipHopot. Ha egy órán keresztül nem vennék ki a kezéből a mikrofont, akkor addig freestyle-ozna, és még mindíg nem menne a minőség rovására. Olyan trükköket sző bele a szövegekbe, hogy csak 10 másodperces késéssel esik le, akkor viszont utólag is beszarok. :o) mindemellett nagyon közvetlen és nincs elszállva magától. Elég fura módon ismerkedtünk meg: a decemberi mikrofonpartin éjjel kettő körül éppen egy sarokban punnyadtunk legjobb barátommal, és már terjengett a levegőben, hogy lassan indul a freestyle. Egyszer csak elmegy a büfé felé egy srác, piros fordított fullcapben, de menet közben mindkettőnket lespanol. Kérdezem Mátét: ez ki volt? Ő meg azt hitte, valaki a sulijából. Ennyiben maradtunk... legközelebb már csak a színpadon láttuk. Azóta viszont akárhányszor találkozunk, mindíg van egy-két normális szava. Több ilyen ember kellene a hazai színtérre; minden nagyképűségtől mentesen true, és közvetlen.
No, ennyit a 'nyalásból'. :o)

Viszont: akinek nincs jobb dolga május 1-én este, jöjjön Szentendrére, mert HipHop party lesz a Postás strandon. Majd (igény esetén) még szolgáltatok bővebb infót, de ami már biztos: AngeL26 szervezi, és az egész a SliDeRS Foundation szűkebb-tágabb posse-jára lehet számítani (igen, Busa is ott lesz :o)). Bővebbern később.

Előzmény: djkalo (158)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.19 0 0 161
en ismerem, es telleg jo. valszeg Robyek is eppen a Freestylerrol koppintottak. de nem gaz, mert jo lett a magyar valtozat is...
Előzmény: djkalo (158)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.19 0 0 160
akkor pontositok: lejjebb csak break es az electric boogie fo elemCSOPORTjait irtam le. break eseten mind a negy reszhez elemek tomege tartozik. tehat:

break:

0) alaptamasz (ez nem elem, csak enelkul nem lehet break-elni: egy kezed a gyomrodban, azon tamaszkodsz, tested a padloval parhuzamos, labak terpeszben lebegnek, nem erhetnek a foldre)

1) up-rock:

alapeleme a futas hatrafele + labkeresztezes (kozben gatya markolaszasa: ez freestyle ugralgatas, csak kis reszben kotott, nagy reszt improvizativ, nincs is nagyon neve)

scorpion = skorpio (par masodpercig egy kezre allas, kozben a labak a levegoben szetterpesztve)

szalto, flikk

2) floor-rock:

alapeleme a sixstep = hatlepeses (ez kb. pokjarasban labkeresztezes, hat lepes ir le egy kort. rengeteg valtozata van, ez is nagyreszt improvizativ, minel erdekesebb, kitekertebb, es minel gyorsabb, annal jobban nez ki. a legviccesebb az, hogy MAR ez is kurva faraszto. :])

3) spin vagy egyeb akrobatikus elem: rengeteg fajta van

backspin = hatonforgas (a legegyszerubb, eroteles lokessel kinyomott lapockakon valo, profi esetben hihetetlen gyors forgas)

windmill = szelmalom, helikopter (1980-ig a break legnehezebb eleme volt, ma alapelem: alaptamaszbol ellokes, hatrafordulas, majd vissza alapba, lab foldretetele nelkul. profik mindezt ugy be tudjak porgetni, hogy kez hasznalata nelkul forognak igy... van tobb valtozata)

headspin = fejenforgas (kozben lab kinyujtasaval szabalyozhato a forgas sebessege)

handspin = kezenforgas (egy darab ruha, pl. a treningfelso ujja segitsegevel az alapallas megforgatasa rohadt gyorsan, lab nem erhet a foldre)

turtle = teknos (az alapallasban valo forgas a kez valtogatasaval, lab nem erhet le, ruhadarab nelkul)

swipes = derekcsavar (pokjaras-szeru allasabol oldalra ugras, es egy csavarral visszaallas pokallasba)

one-hand-jumping = egy kezen pattogas (alapallasban egy kezen ugralas korbe, kozben lab nem erhet a foldre, nagyon fajdalmas :])

two-hands-jumping = valtott kezes pattogas (az alapallasban a kez valtogatasa, lab szinten nem erhet le)

1990 (egy kezes kezenallasban tengely koruli forgas)

superman (kung-fu-szeru felugras ugy, hogy a levegoben egy pillanatra a folddel parhuzamos a test)

flares = ollo (a tornaszok Thomas-kore ugyanez: ket kezen tamaszkodva a labak forognak korbe)

mule-kicks = oszver-rugas (allasbol elore ket kezre ugras majd, vissza)

donkey = szamar (ugyanez, csak hatrafele, kozben vallad leer a foldre)

crown = korona (a helikopter egy valtozata)

air-track (egy hihetetlen oldaliranyu megpordules a levegoben, ebbol lehet egy eletre megrokkanni, ha szarul esik az ember)
headslide = fejencsuszas (szo szerint: nekifutasbol kb. 45 fokban par meter csuszas a fejen, fanatikusok sapka nelkul csinaljak)

van meg par, most ennyi jut eszembe. van, aminek meg a nevet nem tudom. szal a profi break-es ilyenekbol kb. 3-at sut el egymasbol atmenve egy forduloban. raadasul a verprofi ritmusra porog...

4) freeze:

ebbol is sokfajta van, lehet sajatot is kitalalni: a leggagyibb az egy kezen + fejen megallitott kb. 45 fokos fejenallas. van kezenallasos, fejet hatraeroltetett fejenallasos, hid-szeru, stb...

Előzmény: djkalo (157)
Un-T Creative Commons License 2001.04.19 0 0 159
Végigolvastam az egész cuccost, aztán 1-2 dolog eszembejutott.
-A Neurotic 1 80-as évekbeli undergrund csapat, annak idején 1ik elvont elvont haverom mutatta a gimiben (80-ak évek végén). A Mozi cimű számuk tényleg nagyon jó HipHop oldalról nézve is. Multkor találtam meg vhol a neten, ugyhogy MP3ban megvan, ha vkit érdekel.(pl ebben a számban hangzott el Az Árral Szemben slágere: Neked a divat mondja....
-Rapülők jelenség, ha nem eröltették volna a Rap csapat filinget, akkor egész elfogadható lett volna, az akkori dancefloorba teljesen jól beleillett, ami a legtöbb Rapbarátot bántotta, az az volt, hogy mivel akkoriban nem nagyon volt Mo-n rap, minden hozzá nem értő azt hitte, hogy ez az, pedig nem.....
-egyébként én is imádom a rapet, főleg az OldSchoolt. Van 1-2 audio és MP3 is. Ami viszont nagyon érdekel: régi breakzenék (amit 2 éve az AC által szervezett Orczy kerti bulin DJ Zulu nyomott a párbajon, azt azóta is visszasírom), alapfilmek (Break I, II), és persze olyan bulik, ahol ez a zene a fő (a Fortunaba el kell néznem)
-a hiphop.hu kezd egész jó lenni (már régen jártam ott)
-hallott vki a Stilus nevű csapatról, két fiatal srác volt úgy a 90-es évek elején, nagyon gyerekhanggal, de 1-2 érdekes ötlettel. Nekem van tőlük néhány számom, de semmi mást nem tok róluk

Na ennyit elsőre, kicsit elszaladt velem a ló......
Peace

djkalo Creative Commons License 2001.04.18 0 0 158
Roby D tényleg nem olyan vészes...legalábbis az Electric Boogie cimű szám...
A freestylerrel össze mixelt változatát ismeritek? szerintem tök király....

Millenium Battle-en nem voltam csak a DMC-n, az nem volt rossz....Volt olyan része amin jót lehetett rögni. Az egyik srác....már nem emlékszem a nevére hozott magával vmi MC-t.....nahát képzelhetitek....hol volt az szegény Busa-hoz...képest /Aki nem ismerné Busa-t...Busa egy igazi Beat-box-os csákó/

Ami a Rapülőket illeti, hát tény hogy elég pop-osak...ők is még a synthi-pop kategóriát súrolják....hisz 90-es évek legeleje...de azért mondanivalót szerintem hordoznak az ő számaik igencsak. A Lapát, a Piti Wumen, a Műdal a kedvenceim...

djkalo Creative Commons License 2001.04.18 0 0 157
KingaLany: Köszi a breakt elemek részletes bemutatását...később még néhányat megemlitettél...mondanál ezekről is néhány szót? "scorpion, superman, sixstep, mule-kicks, donkey, headslide..."

Ami a történelmet illeti..megint csak gratulálni tudok....egy dolog van csak amelyet kiegészitenék...méghozzá a Kraftwerk-es ügy. A Kraftwerk tényleg ős-techno...bár inkább a factory elnevezést szokták rá alkalmazni. Aki esetleg nem ismerné, a zenéjük szimplán gépzajokból áll. A 80-as években ebben igen egyedülállók voltak. A factory stilust végül is ők alapozták meg, sajna a maiak sokszor meg sem közelitik a Kraftwerket. A techno kialakulásában egyébként még a synthi-popnak volt igen nagy szerepe. A mai dance-techno és happy hardcore zenék majd később a house a trance zenék a 80-as évek elejére vezethetők vissza....a 80-as évek nagy slágerei is mind ebbe a kategóriába sorolandók...majd jött némi keveredés a Kraftwerkkel...ill egyre jobban erősödött a Dj-k jelenléte és igy a synthi popzenék is egy része erőteljesebb ritmust kapott és ugyanakkor csökkentek benne a dallamos részek. Ebből lett a techno. Azok a zenék melyek ezt az utat nem követték alkotják ma a dance stilust.

SvinGergely Creative Commons License 2001.04.18 0 0 156
(csak a sarokból...) Ejjha, de megindultatok ma éjjel :o)

CSak olvasom az okosságokat, hozzászólni érdemben nem tudok, megszakítani sem akarom a "Return to da Roots"-témát sem, de azért csak érdekelne:
Volt valaki a Millenium Battle-n? És ha igen, meséjjen má'...

Előzmény: gstyle (155)
gstyle Creative Commons License 2001.04.18 0 0 155
Fenyőhöz tuti semmi közük.
Én úgy tudtam Punk zenét nyomnak a kor megfelő lázadóiként. De egy zenéjüket sem hallottam. Később próbálkozott a Pajor más stílusokkal is.
Ennyi amit tudok róluk.
Előzmény: KingaLany (153)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 154
ja, es ma mit csinalnak?
Előzmény: KingaLany (153)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 153
ne bassz! :)

es semmi kozuk nem volt Fenyohoz vagy az Elso Emelethez? milyen zenet muveltek?

Előzmény: gstyle (152)
gstyle Creative Commons License 2001.04.17 0 0 152
Müller és Pajor (Tamás)?? Talán a '80-as évekeleje-közepe, és a zeneker neve Neurotic(valami ilyenre emléxem).
Előzmény: KingaLany (149)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 151
ha hihetetlennek tunik, gondoljatok arra, hogy a break-et Magyarorszagra 1984-ben Fenyo Miki (!) hozta be, aki ugye eredetileg rock-n-roll-os fazon. break-klubokat alakitott es allitolag adott is ki "break-zene" (hip-hop) lemezeket is anno.

MEGVAN, BAZZE! ertem, mire gondolt a csavo a Mullerrel meg a Pajorral. Fenyo Mikire! bazze! nincs meg ebbol valami valakinek?

Előzmény: KingaLany (150)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 150
ez erdekes kerdes. Pa-Do-Do nyilvan ugy onmagaban nem az. kb. olyan, mint a Rapulok. van benne rap is (a Szabo Janos cimu szamban pl. tok jo), de a kultura az mas. inkabb pop.

de az Elso Emelet mi? szerintem lehet old skool hip-hop-nak nevezni. :) segitsetek mar!

Előzmény: anarchoid (101)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 149
ja, aki abszolut nem ismeri az old skool hip-hop-ot, annak ajanlom:

Robby D - Dopetalak (tipikus oldskool break-beat szam)
Robby D - Electric boogie (tipikus old skool electro-beat szam)

mielott hatalmas fikazasokat zuditanatok ram, hogy milyen szar ez a Robby D, azert elarulnam, hogy Robby D new skool es old skool zenet is nyomat. ugye eddig csak a new skool-os oldalat ismerhettuk, de tavaly ota a ket maxijaval visszahozta az old skoolt. es, ami igaz az igaz: a new skool zenei ugy szarok, ahogy vannak (Mr Hoember meg egyeb kocsogsegek), de az Electric boogie es a Dopetalak meg a maxin levo tobbi szam egy break-esnek a hazi oltarra valo gyonyoruseg. ha a szoveg egy kicsit bena is, hangzasban, dallamban semmivel sem gazabb egy amerikai old skool szamnal.

es amennyiben nem derul ki, hogy ki is az a Muller es Pajor (en az Elso Emeletre gyanakodtam), akkor az elso magyar old skool hip-hop rapper szemelyeben Robby D-t ismerhettuk meg, aki - mint tudjatok :] - a nyolcvanasokban nagy (?) break-es volt.

egyebkent az old skool hangzas (es a break) 10 ev szunet utani visszahozasa Europaban (erdekes, Amerikaban NEM) trend: Music Instructor, Bomfunk MC's, stb...

Előzmény: KingaLany (145)
gstyle Creative Commons License 2001.04.17 0 0 148
Na viszont én akkor helytelenül egybevettem, minthogy szeretem nézni és hallgatni.
Előzmény: KingaLany (146)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 147
es azt honnan a nathabol veszed, hogy nem vagyok lany???
Előzmény: djkalo (137)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 146
pontositas:

electric boogie - tanc-stilus
electro-beat - a hip-hop zene egy alfaja

:[ nem hagyhattam ki, bocs

Előzmény: gstyle (141)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 145
"Tortenelem 2. resz"

meg egy adalek a multkorjaban irt hip-hop eredetrol. most ismertem meg meg melyebb gyokereit a dolognak. multkor onnan kezdtem, hogy eloszor volt a break, majd ahhoz lett a zene.

most megtudtam, honnan valo a break. a break ket iranybol indult:

USA nyugati partja: az 1960-as evekben itt kezdte meg mukodeset az Electric boogaloo nevu csoport, amely a kesobb kialakult tanc, az electric boogie (popping) megteremtoje. inspiraltak oket az akkoriban USA szerte jellemzo rajzfilmek, es a Japanbol erkezo robot-kiserletek hire, az akkori ur-utazasok hire (lasd moonwalk). igy a meglevo pantomim elemeket tovabb fejlesztve, ezeket zenere kezdtek alkalmazni. az utcan mutattak be tudomanyukat, es hamar nepszeruek lettek, tobb tv-show sztarjaiva valtak.

USA keleti partja: az 1960-es evek vegen itt kezdett kialakulni a break, amely - most kapaszkodjatok - a RUMBA nevu es egyeb latin-amerikai tancokra alapult. nyilvan a jo mozgasu feketek es a delebbrol erkezett bevandorlo hispanoidok kezdtek muvelni. multkor lattam a teveben egy RUMBA tancshow-t, hat, majd beszartam, nem is csak az alap-elemek, hanem egesz bonyolult elemek is ugyanazok, mint a break-tancben (scorpion, superman, uprock, sixstep, mule-kicks, donkey, headslide...) persze a break sokkal bonyolultabb ma mar... 1970-es evekben, mint mondtam mar, hatottak ra a kung-fu elemek (helikopter, derekcsavar), majd 1980 korul jott a fejenforgas, ami uj eletet lehelt bele...

na, szoval ez a ket iranyzat a hetvenes evek kozepen talalkozott egymassal, es innen ered a mai break. a ket al-faj egyebkent egymas ellentete, az egyik erot kivan es porgos (gyk: break), a masik koncentraciot kivan es darabos (gyk: electric boogie). megis mindketto utca- es parbaj-tanc.

erdekes lehet az is, hogy kesobb, a turf-war-okkal (gengszter haborukkal) ismet elojon a keleti-nyugati oldali ellentet.

szoval az eredetet vizsgalva kulonos a zene alakulasa is. a ket korai alfaj mutatja a ket fenti iranyzatot. az elso a break-beat. aki figyelte a legregibb (1985 elotti) old skool hip-hop zenet, felfedezheti a legtobb szamban a RUMBABOL is ismert hangszereket. az a kasztanyetta, tehenkolomp meg ilyenek. ez nem vicc, hallgassatok meg egy HermanKelly-t vagy ZebRocSki-t! eleinte szo sem volt rap-rol. az kb. 1980 korul tunt fel a szkreccselessel egyutt. es bizony, meg kell mondani oszinten: eleinte kicsit benacska volt a rap es a szkreccs is, sokszor nem sikerult utemre nyomni. (pl. korai Afrika Bambaataa) a gaz az, ha valaki erre ma sem kepes (ezert gagyi Zolee es Dopeman, akik nem is igazi hip-hop-osak, bar feldolgoztak allitolag a Rapper's Delight-ot)

a masik figyelemre melto vonulat az electro-beat iranyzat. a korai old skool hip-hop electro-beat :) tele van mondenfele misztikus robot-hangzassal es furcsa zajokkal, nyilvan, mert electric boogie-hoz keszult javareszt. a legviccesebb azonban, hogy elmondhato a szkreccs elhagyasaval es egy kis felgyorsulassal ebbol az agbol alakult ki a mai techno zene egesze. vicces: a korai Kraftwerk-et (nemet os-techno) szokas a break, igy a hip-hop korebe sorolni, mert akkor a ket mufaj meg egy volt (hip-hop es techno). amugy regen TELLEG break-eltek Kraftwerkre is...

na, egyelore ennyit, most mar en is unom... :]

Előzmény: KingaLany (144)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.17 0 0 144
toltsd le a Napsterrol. ott a negy leghiresebb szamuk nagyon sokaknak megvan, en is onnan szereztem:

Hey you, Rock Steady Crew
Skillz
Uprock
Breakdance electric boogie

amugy aki nem tudna, a Rock Steady Crew az egyik leghiresebb break-tanc*** csoport az Egybesult Allatokban. a porgo elemeket is tudjak, de, mint a nevuk is mutatja, a padlo-rock-osabb tancelemeket* es a popping-ot** muvelik hihetetlen modon. nekem van par Mr. Wiggles felvetelem, ahogy electric boogie-zik, valami fenomenalis. a csapat tobbszor is szerepelt break-filmekben (asszem Break 1, 2, Flashdance).

*** break-tanc elemei (sorban):
1) up-rock = fenti-rock (gatya fogasa kozben hatrafele futas, ossze-vissza ugralas)
2) floor-rock = padlo-rock (pokjarasban, hason, haton, mindenhogy rocky)
3) spin = porges (fejen, haton, terden, kezen, mindenhogy)
4) freeze = fagyas (megmerevedes egy bizonyos testhelyzetben, pl. felig fejenallva, haton, stb.)

** electric boogie (popping) fobb elemei:
1) robot, isolation (kirakatbaba, terminator-mozgas)
2) waves = hullam (egesz testen atmeno, neha mozgasserultre, neha rajzfilmfigurara vagy orias hernyora hasonlito hullamzas)
3) moonwalk = holdjaras (olyan csuszkalas, mintha futoszalagon menne a csavo. ja, ezt nem Michael Jackson talalta ki, hanem o vette at az utcatancosoktol...)

ezek utan kb. nem lehet csodalkozni a Rock Steady Crew szamainak cimen, es mondanivalojan. ugyanis vegig arra biztatnak mindenkit, hogy tancoljon igy. ez amugy nem csak rajuk jellemzo, hanem az osszes "belevalo" :) old skool hip-hop egyuttesre (Newcleus, Music Instructor, DJ Def Cut, DJ ZebRocSki, Afrika Bambaataa, West Street Mob...)

Előzmény: gstyle (143)
gstyle Creative Commons License 2001.04.17 0 0 143
Volna egy kérdésem!
Volna-e valamelyőtöknek Rock Steady Crew. Zenék vagy album, még kb.'80-as évek elejéről.
De legalább a "hey, you" című zene.
Előzmény: gstyle (142)
gstyle Creative Commons License 2001.04.13 0 0 142
Ja és '89 óta Public Enemy, NWA és Ice-T. rajongó elsősorban. Másodsorban az összes többi.
De a BDP is nagyon király.
Előzmény: gstyle (141)
gstyle Creative Commons License 2001.04.13 0 0 141
Hali!

Nos akkor kezdeném a sort.
nagyon szeretem James Brown-t, Jimmy Hendrix-t a Cranberries-t, a '70-es évek funky zenéit.
Nagyon szeretem a női R&B csapatokat.
En Vogue Funky Divas album az egyik kedvencem. Jelenlegiek közül a Destiny's Child zenéi tetszenek a legjobban.
Összegezve:
rap, soul, funky, hip-hop, electric boogie, rock, metál, r&b, és nagy tisztelője vagyok Bob Marley-nak.

Egyenlőre ennyi.

Előzmény: djkalo (140)
djkalo Creative Commons License 2001.04.13 0 0 140
Svin...nem tudom pontosan hogy most melyik gecózásodra kéne gondolnom...
Ami az Intersong bulit illeti, persze tudok róla...én igérem egyszer elmegyek a nyugatihoz is vasárnap, csak sajna én vasárnap este már Szegeden szoktam lenni...de majd igyekszem...

Halihó mindenki....azért remélem előbb utóbb válaszoltok néhány kérdésemre...tényleg kiváncsi lennék ti mit gondoltok erről-arról....

Ne aludjatok, aludni nappal kell éjjel buli + net van :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!