Keresés

Részletes keresés

bagira3 Creative Commons License 2000.02.12 0 0 411
Hello CsabA!
Köszi a választ.
Még valami felvet?dött bennem: ha jól emékszem van olyan kvazár amelyik egy anyaghíddal kapcsolódik egy galaxishoz (asszem Makarian 205-nek hívják). Ilyen esetben mi van az anyaghíd vöröseltolódásával?
üdv
bagira

ui. A többi kérdésemre nem tudtok valaszoli? (Bérmilyen ötletre nyitott vagyok)

NevemTeve Creative Commons License 2000.02.11 0 0 410
Bocs, de ha egy ötéves gyerek rosszul számol, az még nem azt jelenti, hogy a matematika mint olyan hibás... Ha egy félművelt újságíró azt mondja, hogy a planéták hatnak ránk, az még nem jelenti azt, hogy ez az asztrológia hivatalos álláspontja... ez kb olyan kérdés, mint az hogy 'hogyan hat a hőmérő a hőmérsékletre ?', sőt inkább 'hogyan hat egymásra két hőmérő, hogy azonos értéket jelezzenek ?'
Előzmény: Újlaki (409)
Újlaki Creative Commons License 2000.02.10 0 0 409
Akkor, mivel ez nem asztológus-téma, bátorkodnék OFF-topic lenni.

Az asztrológia kb.olyan tudomány, mint aamit az a biloógus művel, aki, kitépve a bolha lábait, a hiába kiadott "ugorj" parancs után beírja a kísérleti jegyzőkönyvbe, hogy "A bolha hallószerve a hátsó lábaiban található." Ezzel egyenértékű az a tudományos megállapítás, hogy "A napkeltét a kakaskukorékolás okozza."

Ha van - már pedig, úgy tűnik, van - hasonlóság az egyidőben született emberek között, annak nagyon is földi okai vannak: az évszakok váltakozása a táplálkozás, a mozgás, a napfény megléte vagy hiánya stb. miatt olyan hormonális és anyagcsere stb. változásokat hoz létre az anya és a magzat (vagy akár az apa) szervezetében, amelyek valószínűleg kihatnak a születendő gyermek tulajdonságaira, és amelyek nyilvánvalóan valamiféle korrelációban vannak az éves keringési periódussal.

Ezt a megfigyelés-halmazt azonban valamiféle egészen távoli állócsillagok látszólagos formációjára visszavezetni enyhén szólva csacskaság. Ebből következően az elnevezés hibás: ha amagát asztrológiának nevező empírikus tapasztalat-gyűjtemény valaha is tudományos igénnyel akar fellépni, akkor először az "asztro" előtagtól kell megszabadulnia. Onnantól egészen jól beleilleszkedhetne valahova interdiszciplináris ágazatként a genetika, a táplálkozástudomány, orvostudomány, élettan, szolciológia stb. egyfajta határterületén.

Sysygy Creative Commons License 2000.02.10 0 0 408
Oki-doki.

Ráadásul pont az utolsó témában mindenféle irónia nélkül írtam, amiket írtam.

Előzmény: Nibiru (407)
Nibiru Creative Commons License 2000.02.10 0 0 407
O.K. nincs harag. Egyébként az utolsó témára gondoltam.
Előzmény: Sysygy (406)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.10 0 0 406
:-(((((
akkor rosszul fejeztem ki magam

Amúgy melyikre gondolsz? Úgy általában, vagy a mostani témára?

Valóban néha csipkelődök, főleg olyankor, amikor a másik oldalról is van hozzászólás, ami a szívemhez közelebb áll.
De ezen ne sértődj meg kérlek!

Előzmény: Nibiru (405)
Nibiru Creative Commons License 2000.02.10 0 0 405
Csak az a baj, hogy érezni a gúnyt a hozzászólásodból. Ez gyakran előfordul a szűk látókörű embereknél.
Valamikor ugyanígy megmosolyogták (vagy megölték)
azokat az embereket, akik másnak vélték a világot, mint amit a többség hitt. Minden tudományágban jellemző ez.
Én nem voltam rest, nem röhögtem ki azokat, akik asztrológiával mernek foglakozni, inkább utánaolvastam, hogy hogy is van ez. És nagyon sok érdekességre bukkantam. Új információkkal lettem gazdagabb. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna megmosolyogni, vagy lehülyézni azokat, akik ezzel foglakoznak!
Én büszkén vallom, hogy nem kinevetni kell az ilyesmit, hanem inkább egy kicsit belemélyedni, hátha valami újat talál az ember. Mindegy, hogy régészetről, fizikáról, asztrológiáról, vagy tudom is én miről van szó.
Előzmény: Sysygy (404)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 404
Nibiru:
Ez így van.

Újlaki:
:-))))

(bár én nem vagyok rokonod, de mosolyogni olyan jó)

Előzmény: Nibiru (403)
Nibiru Creative Commons License 2000.02.09 0 0 403
Én az egyik gyermekemmel (három van) egy napon születtünk!
Az asztrológia egyébként szerintem szintén nem egy rossz tudomány, nagyon sok igazság van benne, csak az a baj hogy sokan úgy kezelik, mint valami "nagykönyvet", amiben minden benne van. Ez pedig nem igaz.
Egy másik topicban már egyszer feltettem a kérdést: tudod mi a különbség alkímia és kémia között? Mert ha igen, akkor te sem veted el egyértelműen az asztrológiát.
Asztrológia nem = horoszkópkészítés.
Előzmény: Újlaki (400)
NevemTeve Creative Commons License 2000.02.09 0 0 402
Nem akar nekem valaki egy kis matek-orat tartani a gravitacios palyakrol ? Tegyuk fel hogy csak egy csillagom es egy bolygom van, szeretnem tudni milyen palyan haladhat.

Azt ertem (elhiszem), hogy d2r/dt2 = -C*r/r3

Azt is elhiszem, hogy ebbol kaphato 0.5*(dr/dt)2 = C/r + E

Mar "csak" azt nem tudom, hogy innen hogyan lépjek tovabb, hogy megkapjam r-et az idő függvényében.

Nibiru Creative Commons License 2000.02.09 0 0 401
CsabA!

Érdekes jelenség amit leírtál, a világ sok izgalmas relytélyt tartogat számunkra, de ennek mi köze a "zufókhoz"? Csak nem "szürkék" dolgoznak a Távfűtő Műveknél? :)
Ha pedig tudsz a második élményemre magyarázatot, igencsak megköszönném. Bárcsak ilyen egyszerű volna!

Előzmény: CsabA (397)
Újlaki Creative Commons License 2000.02.09 0 0 400
Én pedig gyakran vagyok telepatikus kapcsolatban a kisebbik lányommal. A legvártalanabb helyzetben ugyanazt mondjuk. Ilyenkor egymásra nézünk, röhögünk egyet: "Vízöntők!" Ugyanis egy csillag alatt születtünk, ő meg én.

A röhej az, hogy én természetesen az asztrológiában sem hiszek. Viszont olyan jókat lehet nevetni!

Előzmény: CsabA (397)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 399
Ha az előző felsorolásomból kihagytalak volna, bocs.

Szupi a történeted.

Gálvölgyivel szólva:
"Imádom a focit" :-)

És volt olyan személyes ismerőse a családomnak, aki vízerek felderítésével foglalkozott. Na vele kapcsolatban is van érdekes történetem.

Előzmény: CsabA (397)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 398
Látod Újlaki, most már a "zufó" szó is létezik, mert használjuk, és tudjuk milyen értelemben. És attól, hogy nem hiszek benne, még tudhatom, mások (a többség) mit ért alatta. Akár Isten. A szó létezik, tudom, mások mit értenek alatta, mégse hiszek benne. (húúú, most aztán jöhettek nekem, hogy akkor miben hiszek)
Erre két válaszom van:
Mikor miben.
"És én hiszek... a lé-zer sugárban" (Zorán)

Sysygy

Előzmény: Újlaki (396)
CsabA Creative Commons License 2000.02.09 0 0 397
Kedves Nibiru, a második élményedet egyértelműen meg tudom magyarázni, de nem szeretném elvenni tőled a meghökkentő szép élmény varázsát. (Egy bűvésztrükk is elveszti hatását, ha megmagyarázzák.)

Ami az első élményedet illeti, hasonló velem is megesett úgy 15 évvel ezelőtt. Persze én nem próbáltam magyarázni földönkívüli emberkék tevékenységével. Az eset a következő volt:

Egyik reggel arra ébredtünk, hogy de késő van, egy csomó óránk nem járt. Aztán kiderült, hogy azok az órák, amik megbolondultak mind egy vonal mentén sorakoztak a lakásban. Négy ilyen óra volt, amelyek közül három megállt. A három mind más típus volt: egy fali ingaóra, egy mechanikus közönséges vekker és egy fali elektroümechanikus óra (nem kvarc). A negyedik egy kvarcóra volt, amely lenullázta magát abban az időpontban, amikor a többi óra megállt. Az azután eltelt időt mutatta. Mint mondtam, a különös az volt, hogy a négy óra egy vonalban volt egymással. A házunkban lévő többi órával nem történt semmi. Az azért figyelemre méltó volt, hogy a vonal keresztülment a Fővárosi Távfűtőművek velünk szemben lévő fűtőművén. Bár azt nem tudom mi köze lehetne a fűtőműnek az órák megállásához.

Előzmény: Nibiru (393)
Újlaki Creative Commons License 2000.02.09 0 0 396
Kedves Nibiru!

Nem szívesen kételkedem mások szavaiban, ezért azt mondom, ha ilyen határozottan állítod, akkor nyilván láttál valamit. Hogy mit, annak eldöntése nem könnyű.

A "zufó-hívéssel" az a probléma, hogy a bizonytalan észlelésekre épülő szilárd meggyőződés ellentmond minden módszernek, elvárásnak és józan észnek.

Ha valaki felfedez egy új jelenséget, egy új törvényt, előjön egy új elmélettel, akkor először is saját maga megpróbálja az összes lehetséges módon kritizálni, cáfolni. Ha ezt az első próbát kiállta, akkor jön a második kör, a közvetlen kollégák, pályatársak szedik ízekre. Ha ekkor is megfelel, akkor jön a nagy világméretű mustra, és csak akkor kap a dolog valamiféle elismertséget. 100 százalékos bizonyosságról még ekkor sem mindig lehet beszélni. Szándékosan kihagyom most az egyik legfontosabb kirtériumot, a megismételhetőséget, hiszen az az ilyen marginális észleléseknél nehezen volna kivitelezhető.

A "zufóknál" fordítva van: ha valamire nincs magyarázat, kész a magyarázat: zufó volt.

A két dolog megbízhatósága a skála két ellentéets végén található. Ha egyáltalán.

Előzmény: Nibiru (393)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 395
Utolsó mondatod kapcsán:
Eszembe juttattál egy esetet, amikor én is láttam valamit. Életem egyik legjobb vicce. Rajtam kívül egy ember látta, akiről tudok (ő is ott volt). Láthatták volna mások is, csak éppen nem néztek fel a hajnali órákban talán munkahelyükre siető emberek a kocsijukból.

(Ha eszembe jut, ezen mindig csak nevetni tudok. Se akkor, se most nem gondoltam, hogy ez "ufó" lenne. Épp ezért is mondtam el, hiszen megkérted a társaságot, hogy ne ufózzunk, de ez nem az, szóval mért ne)

És én is kérek mindenkit, hogy ne ufózzunk. Továbbá kérem Újlaki, DcsabaS_, Nibiru, stb. asztaltársakat, hogy ne hagyják el a topicokat, nélkülük szegényebb lenne a Törzsasztal közönsége.

Szeretem különböző emberek különböző látásmódjával tágítani látókörömet, úgyhogy nem is vacakolok sokat, este elmegyek egy beszélgetésre, ahol Szabó István a meghívott vendég.

sziasztok
Sysygy

Előzmény: Nibiru (393)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 394
Köszönöm.
Előzmény: Nibiru (393)
Nibiru Creative Commons License 2000.02.09 0 0 393
Kedves Lefty, és Sysygy!

Mivel ketten is kértétek, röviden leírom hogy történtek az események:

Előre
Előrebocsátom, nem vagyok semmilyen "Elraboltak Körének" vagy "UFo_t Látottak Társaságának", és ha lenne ilyen sem mennék el, kár lenne rá az időt fecsérelni. Attól még ugyanolyan tudatlan maradnék, - mint ahogy az emberiség is - ezen témát illetően. Nem beszélve arról az egyébként nem logikus tényről, hogy bár én átéltem ugyan valamit, de ha más mondaná el az alábbiakat nekem, attól függetlenül, hogy tudom, hogy vannak UFO-k, sem hinném el az illetőnek amit mond, és pszichésen sérült feltűnési viszketegnek bélyegezném magamban. Az internet más, mert így a közvetett kapcsolat révén nem adja az ember az arcát a dologhoz.

Szóval:
Először 1978 dec-ben történt velem a következő:

Felfelé menet a Tátrába egy buszon ültem, szól a zene egy magnóból, este van, hátrafelé bámulok ki az ablakon, mögöttünk két autó cammog, nagy a hó, előttünk is két autó cammog, keskeny az út, előzni lehetetlen, veszélyes.
Ahogy nézek kifelé az ablakon, látom, hogy valami selymes fényű tárgy lassan közeledik felénk, majd valami fényes pont lesz látható rajta, majd elhalad fölöttünk.
Közben leálltak mögöttünk a kocsik, a busz is leállt, zene megszűnt, nem tudtuk mi van.
Egszercsak egy nagyon erős fénycsóva "körülnézett mellettünk" néhány másodpercig, majd kb 30 másodperc múlva(legalább is én annyinak érzékeltem) újra lett áram mindenütt, el lehetett indítani a buszt, elindultak az autók is.
Egyetlen dolog maradt. Akkoriban nagy divat voltak azok a bizonyos "kvarcórák". (Értem ezalatt azokat a tajvani ipari hulladékokat, amiket annak idején csempésztek az országba.)
Ezek az órák mind 0:00 perccel újraindultak.
A hangulatot most nem írom le, mert nem regényt írok, de látni kellett volna az emberek arcát.
Én addig nem is hallottam idegen égi járművekről.

Második alkalommal 1989 (vagy 90?)a feleségemmel akkor még csak menyasszony, felmentünk a Szabi hegyre, hogy körülnézzünk arra felé, hogy milyen lakásokat nem tudunk majd megvenni magunknak ha összeházasodunk.
Szóval egy kis "az ujjunkat a bilibe lógatás" címen arrafelé kocsikáztunk. Már éppen indultunk volna lefelé a hegyről amikor egyszercsak ott volt az a valami, Budapest fölött lebegett, és nem mozdult. Megálltunk az autóval és figyelni kezdtük. Egyszercsak színes fények kezdtek el villogni a tárgy teljes felületén, mintha színes vakuk villantak volna. Mondtam is a nejemnek, hogy ez tiszta "3.típusú találkozások".
Aztán a fények megszűntek, a tárgy szürkén lebegett még egy kis darabig ugyanott, majd anélkül, hogy megmozdult volna - eltűnt!
Kerestem az újságokban, de nem írtak semmit az esetről.

Nem kábszerezem, és nem ismerek senkit akinek akár egyszer is ilyen élményben lett volna része, vagy legalább is nincs tudomásom róla, mert nem igazán foglalkozom a dologgal. Magyarán nem mesélem fűnek fának a dolgot, mert nem akarom, hogy bárki is hantásnak tartson.
Most is csak azért hoztam szóba a dolgot, mert Újlaki meg egy páran gúnyosan nyilatkoztak a témát illetően, én csak a védelmére keltem a dolognak.

Ha valakinek még kérdése van, írjon magán levélben, nem akarom, hogy ez a jó kis topic el UFO-sodjon. Ha valakit jobban érdekel a téma, annak annyi az irodalma mint a szemét. Hogy persze azokból mennyi az igaz, és mennyi a porhintés, nem áll módomban válaszolni.
Én csak láttam valamit. Ennyi.

Sziasztok : Nibiru

Előzmény: Lefty (388)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.08 0 0 392
Nibiru:
Nem mondom, hogy nem hiszek az ufókban.
De mivel még nem volt semmilyen személyes tapasztalatom velük, ezért arra sincs okom, hogy higgyek bennük. Sőt, még egy közeli ismerősömnek se, akinek elhinném. De ha mesélsz részleteket, esetleg elgondolkozom, hogy elhiggyem-e vagy sem.

Sysygy
(sajnos előítéletem azt súgja, hogy ezután sem fogok hinni :-) )

Előzmény: Nibiru (387)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.08 0 0 391
Valahol mintha épp azt írtad volna, hogy egy szó azt jelenti, amit az emberek értenek rajta. Márpedig a többség a kis betűvel írt ufó szó hallatán nem a per definitionemedre gondol.

Üdv.:
Sysygy

Előzmény: Újlaki (385)
Lefty Creative Commons License 2000.02.08 0 0 390
DcsabaS nagy kár,hogy eltűnt.Azóta halódik a topic.
Ufo voltak,vannak,lesznek.
Előzmény: Sysygy (384)
PETYUS Creative Commons License 2000.02.08 0 0 389
En mar lattam olyan embert, aki latott ufot, de nem volt rajta ufogumi.
Lefty Creative Commons License 2000.02.08 0 0 388
Kedves Nibiru!

Ezt nevezem mázlinak,mindjárt kettőt is láttál???
A következő kérdéseket szeretném feltenni,fenttartva a jogot,hogy egyelőre nem foglalok állást az ügyben:
Milyen volt az első élményed?
Milyen volt a második?
Van-e összefüggés a kettő között?
Csak UFO-kat láttál vagy E:T:-)ket is???
Egyik ismerősöm szerint aki ufokat lát,az vagy nagyon régóta kábitószerezik,vagy nagyon korán kezdte.Ezt rólad nem feltételezem,de olyan ritkán találkozom olyanokkal,akik kétszer is ...
És olyanról hallott már valaki,hogy valaki háromszor találkozott UFO-val???

Lefty

Előzmény: Nibiru (387)
Nibiru Creative Commons License 2000.02.08 0 0 387
Kedves Sysygy!

Én hiszek az ufókban, jobban mondva nem hiszek, hanem tudom, hogy vannak, mivel volt szerencsém kétszer is látni ilyen járművet életemben. Mázlista vagyok. Mondták egyesek. Én mázlit nem mondanék, de a lényeg, hogy nem vagyok "UFÓ hívő"
sem "Zufó-hívő" én úgy fogadom el őket ahogy vannak. Vannak és kész. Néha lezuhannak, gyakran látni őket itt-ott, nem avatkoznak bele semmibe, figyelnek.
Egyébként szerintem nem kell az hozzá, hogy ufót láss a saját szemeddel, mert ha igazán nyitott szemmel jársz a világban, akkor rájösz, hogy vannak.
Ha adódik egy semmivel, vagy maximum elméleti szinten magyarázható eset, amiről szinte minden embernek más a véleménye, akkor miért ne jöhetnének szóba a földönkívűliek?
Tunguzka esetében persze én sem tartom a dolgot valószínűnek, mert nem hiszem, hogy az a civilizáció, aki Isten tudja honnan ide jött minket szemmel tartani, a földre hidrogénbombákat dobálna. De ez egy dolog.
Ellenben én is káros marhaságnak tartom, amikor egy csoport, vagy személy mindent a földönkívűliekkel próbál magyarázni, még a legegyszerűbb dolgot is.

Ez az X akták sorozat azonban már nem tetszik nekem sem annyira.

Előzmény: Sysygy (384)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.08 0 0 386
:-)))
de nem is UFO, hanem ufó, illetve Zufó volt, amit mondtam.
A definicicával amúgy tökéletesen egyetértek.
Előzmény: Újlaki (385)
Újlaki Creative Commons License 2000.02.08 0 0 385
"Hát ez a topic sem a Zufóhívők asztala. "

Már miért ne lenne? Jómagam például tudományosan megalapozott bizonyossággal hiszek az ufók létezésében. Minden olyan jelenség, amit a repirányítók nem (vagy még nem) tudtak egyértelműen azonosítani, UFO. Per definitionem.

Minden más természetesen csak egy szó félreértéséből és félremagyarázásából fakadó tévelygés. Amolyan "modern" lángoló csipkebokor. Mikrohullámú.

Előzmény: Sysygy (384)
Sysygy Creative Commons License 2000.02.08 0 0 384
Hát ez a topic sem a Zufóhívők asztala. (Szegény 6Boci) :-)

Csak így tovább CsabA és Újlaki mesterek!
Apropó, hová tűnt DcsabaS_?

Ja, és hogy el ne felejtsem:
Csalódtam a X-akták utóbbi részében. Semmi konkrétum Tunguzkáról, ráadásul Muldert is megfertőzték a "marsi" vírussal. (És hiába szökött meg, mert ellenszer az nincs) és itt vége a résznek. Szóval :-(((
Vagyis erre még egyszer vissza kell, hogy térjenek, ami viszont :-)
Sőt, Krájcsek már csak félkarú rablót játsszhat :-))
(bocs az offokért)

Sysygy

CsabA Creative Commons License 2000.02.07 0 0 383
Kedves 6Boci, ha pár száz méter magasan robbant volna föl egy hidrogénbomba, akkor ott akkora kráter keletkezett volna mint innen Arizóna. A pár száz kilóméter már jobb lenne.
Előzmény: 6Boci (381)
Újlaki Creative Commons License 2000.02.05 0 0 382
Lehet, hogy kvark-bomba volt?

Ha tényleg érdekel a dolog, és odafigyelsz, elolvashatod, hogy üstökösmag felrobbanása a legvalószínűbb ok.

A csodákra hajlamosak természetesen tetszés szerint válogathatnak az egyéb magyarázatokban. Pár ötlet:

* A zöld emberkék szalonnát sütöttek.

* Szent Péter leejtette a kugligolyót.

* A negyedik dimenzió egy pillanatra beakadt a harmadikba, és az szikrázott egy kicsit.

* Süsü, a sárkány kitátotta a száját és üde lehellete megcsapta a tajgát.

Előzmény: 6Boci (381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!