A sajt fondue elkötelezett hívei vagyunk rég:). Mi símán ugyanabban az edényben melegítjük elő gáztűzhelyen, ezután mécsessel tartjuk a kívánt állagot. Picit mindig lekap, de le lehet kaparni, és nagyon finom az is a végén!
Hétvégén tsokifondue volt, háááát, ezserossz:). 3dl tejszínt melegítettem !!!símán a mécsesen, ehhez nem kell tűzhely!!! , ment bele egy tábla ét-, egy tábla tej-, egy tl fehércsoki, reszelt narancshéj, illetve citromhéj és őrölt korianderrel ízesítettem.
Mártogattunk bele síma babapiskótát, banánt, almát, narancsot. A megmártott falatkákat őrölt magokba forgattuk (mandula, mogyoró, dió, stb..) hmm
Régen volt egy nagyon jó Fondü bár a Keleti Károly utcában, viszonylag közel a Mechwart térhez. Legalább 15 éve nem jártam ott, úgyhogy a minőségre nem tudok garanciát adni. :-)
Sikerült a pasztát is beszerezni. Már leadtam a rendelést fél kila ementálira, gündel fondue lesz valószínű. Előtte lőtérre megyünk lődözni, vicces lesz remegő kézzel fonduezni. :)
Igen fémből van, de mintha lenne rajta vmi bevonat (de ennyi pénzért kétlem hogy vmi nagyon olasz teflon) szal talán nem fogok leégetni semmit :) Pasztát megnézem, köszönöm! Hétfőn izzítjuk! :)
Ha a fémrácsot és a szivacsot le- ill. ki tudod belőle venni, akkor valszeg jó hozzá a paszta. A mi régi égőnknek nem lehetett levenni a fedelét, csak denszeszt lehetett beletölteni. Egyébként ha már ég, nem annyira büdös a szesz sem.
A KIKA-ban (B.őrsön) a pénztárak közelében lévő állványokon volt a 3-as zselés paszta.
azt hogy kell megnézni hogy jó e bele a paszta? ez egy letakarható nyeles fémtartó, benne volt szivacs és fémrács. Remélem pasztás a kicsi, nem akarom a kis lakást spiritusszal büdösíteni. 790 pénzért vetted a kikában? csöppet hülyének érzem magam, kikában 5000ért találtam (netes katalógus)...na mind1, örülök neki
Én a KIKA-ban vettem a múltkor, 3 db-os volt 790 ft (ha jól emléxem). De nézd meg, hogy ebbe jó-e a paszta, mert pl. a mi régi (eredeti svájci) készletünk égőjébe csak folyékony denaturáltszeszt lehetett beleönteni. Az újban már lehet mind a kettőt égetni.
Sziasztok! Hát cselekedtem. Ezt a szerintem szépséges fondue szettet vettem a Oktogon utáni Kátayban 4995 forintért (van vagy 10 féle egészen 50.000HUFig) Pasztát hol találhatok?
No meg egy fondü bárt is kinéztem ahova elvinném (Valentin nap az évfordulónk :)) így ha mondanátok pár fondüt amit bátran kikérhetünk így első alkalommal, nagyon örülnék! Vmit ami mindenkinek ízlik :)
Kedvesemet szeretném meglepni egy fondue szettel de abszolút amatőr vagyok a témában. Tudnátok javasolni pár helyet ahol viszonylag olcsón hozzá tudok jutni egy készlethez? Mire kell figyelni a vásárlásnál?
Mi is kulon edenyben csinaltuk ovatossagbol,de legkozelebb siman a vas-edenyben csinaljuk mert nem eg le. Egy gerezd fokhagymaval dorzsoltuk ki elotte,(meg palinkaval is kioblitettuk bar szerintem nem sok haszna volt).
:) Fondü :). Mi is felavattuk a tavaly karácsonyra kapott kis készletet, ez kerámia edényes. Én sima fémedényben a tűzhelyen megcsináltam a cuccot (kaptunk svájci fondüsajtos cuccot :) ), aztán átöntöttem a kerámiába, ami alatt csak egy teamécses tartotta melegen (és melegen tartotta). Szolidan kenyérkével és almával mártogattunk, meg mandarin volt még mellé. Finom volt szerintem, az embernek nem ízlett :), úgyhogy valami sima sajtos házikészítésű lesz a következő. Meg a csokis :).
Mi is karira kaptuk a fondü készletünket (öntöttvas). Égőpasztát sehol nem kaptunk, de tiszta alkohollal, vagy denaturált szesszel tökéletesen működik, és nem is büdös.
Persze azért óvatosabban kell bánni vele, hogy ki ne boruljon.
Em-nek üzenjük, hogy sajt-fondüt készítettünk szilveszterkor, és nem égett le. A többieknek meg köszönünk mindent, mert nagyon sokat segítettek abban, hogy egyáltalán neki merjünk állni.
Zománcos edényben készítem el a gázon. Először kidörzsölöm az edényt 1-2 gerezd fokhagymával, utána beleöntöm a recept szerinti mennyiségű fehérbort és melegítem. A reszelt sajt(ok)at közben fokozatosan szórom bele. Jó tempósan kell kevergetni, mert hajlamos összeállni egy "gumitömbbé". Borssal és reszelt szerencsendióval fűszerezem. A végén egy kupica cseresznyepálinkában elkeverek egy-két kiskanál étkezési keményítőt, és megfelelő állagúra besűrítem. Ekkor átöntöm a kerámiatálba, alágyújtjuk a spirituszégőt, és lehet mártogatni a kenyérkockákat. Érdemes a villára szúrt kenyérkockákkal egyben kevergetni is a masszát, hogy ne kapjon le az edény aljára.
Én nem tenném rá, de esetleg kérdezd meg a boltban. Báááár, sajnos manapság az eladók többsége annyira nem ért a szakmához, azt mondja, amit hallani akarsz. :-( Erre az olasz típusú mázas kerámiaedényre talán rá lesz írva, hogy mit szabad vele csinálni. Esetleg lángelosztóval próbálkozz, akkor nem csinálsz benne maradandó kárt.