Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Spenót szept. 14. Creative Commons License 166704

Tényleg jó volt így. Jövőre majd kussolok. Amúgy a futóstílusnak sem használ a duma. Sarokra nem érkeztem, mert akkor egyből szól a térdem, de bedőlés max. 200m-en volt.

Előzmény: sneci (166696)
Spenót szept. 14. Creative Commons License 166703

Gratula az elsőhöz! Jól kitoltál magaddal ezzel az időeredménnyel ;)

Előzmény: Nordschleife (166695)
Spenót szept. 14. Creative Commons License 166702

Köszi! Ennyire féltem a záróbusztól. Jövőre majd még jobban fogok félni :)

Előzmény: viktor a takarító (166693)
Alg szept. 14. Creative Commons License 166701

No akkor Wizzair, vaahonnan nem is olyan régről indítva.

 

Tavaly nyáron, egy kisebb magánéleti válság után kezdtem el futni és teljesítménytúrázni, azelőtt maximum heti egy foci volt, de inkább annyi sem. Viszonylag hamar meglett az első cél, egy órán belüli 10km (itt is örömködtem kicsit, talán krilin okosított előtte). Télen nem jártam futni, ellenben egész sokat túráztam, főleg Januártól. A csúcspont Március volt két 50km feletti túrával, az egyik egész embertelen tempóval. Mindez arra volt jó, hogy Áprilisban egy bő 19km-es túrát futva, 2:23 alatt sikerült teljesíteni, ami nagyon jól esett (közben is, utána is). Májusban megint beindult a futás, közel 100km volt a havi adag. Június második fele és a teljes Július szinte nulla futás (20km alatt a havi), munkahelyváltás, nyaralások és egyéb programok miatt kimaradt. Augusztus újra 50km futás és ugyanennyi túra.

 

Na ilyen előzményekkel láttam meg valamikor kedden, hogy most lesz a Wizzair félmaraton, és kérdeztem rá a futó hölgyismerőseimnél hogy mennek-e. Mint kiderült, mindenki ment, köztük egy nagyon régi és egyik legközelebbi barát is elsőbálozóként, szóval nagyjából 10 perc gondolkodás után neveztem be (az Intersport túranapot szerencsére elszámolta a rendszer BSI rendezvényként, megkaptam a kedvezményt).

 

Előzetes terv: első félmaraton, tudom hogy kb. a 170-es pulzushoz tartozik az a tempó ami a 2 órához kell, de az első 10(igazából 11 lett) km-en óvatosságból 160-ra korlátoztam a pulzust, nem akartam semmiképpen elfutni az elejét.

 

Még előzmények: Pénteken céges teambuildingen voltunk egy wellness szállodában, amit jól ki is használtam, feltöltöttem minden tápanyagraktárat (értsd: degeszre ettem magam), szaunáztam, úsztam, gyógyvizeztem, cserében péntekről szombatra alig aludtam (4-5 órát maximum). Szombaton már 6 után lefeküdtem, óra reggel 5re beállítva hogy kényelmesen felkészülhessek. Este kilenc körül leizzadva, hascsikarásra ébredek, innen két óra küzdés egy enyhe hasmenéssel (megijedtem kicsit), alvás tovább. Ma hajnalban szakadó eső, takaró alól elmormogtam e b+-et, aztán pár perc múlva elállt.

 

Reggeli: zabkása tejjel és aszalt gyümölcsökkel, egy energiaszelet, magnézium, sportital. Találkozó a csajokkal 8 után, valaki kicsit elkésett, a tömegben csak a 4. zóna végére tudtunk bejutni az említett elsőfeles futótársnővel, kék lufik kicsivel előttünk, nem baj, neki ők kellenek, én meg majd meglátom. Rajtszám övön, mellette 2 gél, 2 Mg shot.

 

Rajt, hajrá. Megyek a kolleginával, beszélgetünk, nézelődünk, élvezzük, pulzus 160-ra szögezve, kéklufira szépen lassan közeledünk, tökéletes. Előző munkahelyről beér "a Jogász", váltót fut, lepacsizunk, továbbmegy. Féltávnál elnyomom az egyik magnéziumot+gélt és szólok hogy én most elindulnék meghalni. Igenlő válasz, meghalhatok, hát hajrá, pulzuscél 170, tempó cirka 25-30mp-el lett gyorsabb (6:15 -> 5:45-50). Élvezem, helyezkedek, előzgetek, a másik két lányt is hátba(fenékbe)csapom, megyek tovább, erős vagyok. Rakparton a frissítőnél egy iso-t is elvettem (előtte, utána csak vizet). Rakpart fordító 15-nél: nem tudom ki zenélt de arany keze van, Metallica, AC/DC, királyság. Tartom a tempót, 16km-nél második gél+Mg, még mindig jól megy. Nyugati, Monspart Sarolta, emelkedőn fel, le, magam is meglepődöm mennyire élvezem. Westendnél azért már érzem a fáradtságot, 18-nál valahogy kavics kerül a cipőmbe, nem baj, már nem állok meg, kibírom. Utolsó frissítőponton már nincs szükségem semmire, Hősök tere, célegyenes. Utolsó 200m-en a legjobb pillanatok, egy idősebb sporttárssal egymás mellé kerülünk, sprintelünk a célig (közben a görcs húzogatja picit a vádlimat). Célban nevetés, pacsi, "nehogy már egy ilyen fiatal lehagyjon". Csajok nem sokkal lemaradva futnak be.

 

2:07:13, talán maradt benne 3-4 perc, több biztos nem, az előző esti közjátékot is tekintve elégedett vagyok, és hát valljuk be, ennyi fel (nem) készüléssel nem érdemeltem volna meg a 2 órán belüli időt. Talán ha van rá 2-3 hetem, meglett volna. Holtpont nem volt, kb. egyenletesen fáradtam, a mozgás nem esett szét, nem kezdtem el a lábamat bámulni, megvolt végig a 150 körüli lépésszám, ez jó.

 

Jövőre 1:50 a cél, csak hogy legyen hová fejlődni :)

 

Cipő: Merrell Bare Access 3, közepesen párnázott zero-drop cipő, imádom.

 

Az itt közkinccsé tett tudást, tapasztalatokat pedig köszönöm :)

Nordschleife szept. 14. Creative Commons License 166700

Elnézést, a nagy izgalomban nem vettem észre, h melléütöttem egy számnak. Tehát 48:35 a valós!

Előzmény: sneci (166698)
pom-pom57 szept. 14. Creative Commons License 166699

Ne sírjál már! 10 perccel voltál jobb a tervezett álomidődnél. Nem elég cirmogni a verseny előtt? Vagy most csak sajnáltatni akarod magad? Fogyasztottál ma reggel kefirgombát?

Gratula.

Előzmény: Spenót (166690)
sneci szept. 14. Creative Commons License 166698

"A 10 km-es részidőm 38:35(4:51/km), ú...."

 

Ez biztos??

 

sneci

Előzmény: Nordschleife (166695)
-sanci- szept. 14. Creative Commons License 166697

Hali! Nem én kiabáltam, csak a Lánchídnál buzdítottam a népet (itt még mindenki vidám volt :), meg az elsők befutóját néztem meg. Érdekes mennyire másképp futnak a Kenyaiak, olyan könnyedén adják elő, kívülről tök látványos, belülről meg sose látnám őket :)

Azért jól nyomtátok, gratula mindenkinek! Tegnap kicsit feszegettem volna én is a határokat, gondoltam megy már stabilan a 4:30 legalább egy órán át, de 4km után csúfos lassulás lett a vége. Grrr.

Előzmény: krilin (166687)
sneci szept. 14. Creative Commons License 166696

Sajnos már nem volt lehetőségem szólni, hogy ne beszélgess!!

Nagyon sokat kivesz az emberből.

 

sneci

Előzmény: Spenót (166690)
Nordschleife szept. 14. Creative Commons License 166695

Én is gratulálok mindenkinek aki teljesítette a célt. Nekem ez volt az első, így biztosan örök életre való élményt kaptam. A tervezett 1:45-ön belülre is simán befértem: 1:41:20(4:48/km), úgyh rettenetesen örülök. A 10 km-es részidőm 38:35(4:51/km), úgyh a második felében még gyorsultam is. 5-10 km között én is nagyon éreztem a magas páratartalmat, de előtte és utána már annyira nem zavart. Összességében nagyon elégedett vagyok, hisz ha szakadt volna az eső vagy ha közel 30 fok lett volna, akkor azért valószínűleg kicsúszok a tervből...

sneci szept. 14. Creative Commons License 166694

Akkor az -az idők alapjá- István lehetett.

Miért nem löktél meg?

Gratulálok! Jó az az idő, nem lehet mindig 5 perccel gyorsabban futni.

 

sneci

Előzmény: krilin (166689)
viktor a takarító szept. 14. Creative Commons License 166693
Na persze, záróbusz :))
Gratula a legrosszabbhoz, mert ennél csak jobb lesz, per defitionem ;)
Előzmény: Spenót (166690)
Alg szept. 14. Creative Commons License 166692

Basecamp-et használok, ott simán vagdosom az elejét-végét, bár pulzus nincs benne... (.GPX)

Előzmény: krilin (166691)
krilin szept. 14. Creative Commons License 166691

Nem állítottam le a célban az órámat.

Garmin Mapsource-ban le tudom vágni a fájl végét?

Egyszer próbáltam, de eltűntek a pulzus adatok. Gondolom rossz volt formátum.

TCX-et használjak?

Spenót szept. 14. Creative Commons License 166690

Régen nem gondoltam volna, hogy ennyire fogok majd egyszer örülni életem legrosszabb félmaratonjának. :-) Remélem, ezzel becsületesen lezártam életem utolsó punnyadós időszakát.

 

Régi, nagyontitkos topictársunkkal mentünk végig beszélgetve. 2:14 lett vagy mi.

Tök rendes volt, mert úgy csinált, mintha elfáradt volna, így 20 km-nél huszáros hajrába kezdtem. Valósággal úsztam a levegőben, de a célban majdnem a sarkamra lépett... :-) 

 

Köszönöm mindenkinek a szurkolászást, küönösen Snecinek a záróbusszal riogatást!

 

Gratula minden futótársamnak! Idén én lettem a leglassabb, de jövőre annyi nektek! :-) 

 

 

Spenót@poraiból.feltámadt.futónövény.hu

krilin szept. 14. Creative Commons License 166689

Sneci téged is láttalak, de pont akkor láttál meg valakit mögöttem, így nem sikerült a tervezett jelentőségteljes szemkontaktust megteremtenem :)

Előzmény: sneci (166686)
krilin szept. 14. Creative Commons License 166688

Igen, én is találkoztam Pinyoval, nem csak ő velem.

Meg is egyeztünk benne, hogy ennél még edzésen is jobban szokott menni a futás..

 

Maratoni felkészüléseden, célidődön egyébként változtat valamit a mai nap, vagy nem akarsz ennyire előreszaladni?

Előzmény: Pinyo (166678)
krilin szept. 14. Creative Commons License 166687

Gratulálok én is minden teljesítőnek!

 

Nekem ma nem sikerült hoznom a kitűzött célt, ha diplomatikusan akarok fogalmazni :)

1:29:42 lett, ami több mint 5 perccel rosszabb a tavaszi eredményemnél.

 

A hátrány nagy részét a táv második felében szedtem össze, amikor egyre lassabb lettem, de már addig sem alakultak a dolgok a terv szerint.

Talán az 5. km-től jöttek a baljós jelek. Kezdtem kicsúszni a 4 perces ezrekből. Sanci pont valahol itt bíztatott, a Lánchídnál. Köszi utólag is! Visszafelé jövet is te kiabáltál rám?

 

Szóval kezdtem elcsúszni, de eleinte ezzekkel nem annyira törődtem, 'majd a következő km kicsit jobb lesz, és faragok a hátrányon', ezzel nyugtattam magam. De sosem lett jobb, még a lejtős részeken sem hoztam. (Talán mert előtte emelkdett? :)).

10 km körül már kezdtem érezni, hogy nemhogy javítás nem lesz, de egyre jobban lassulok. Sőt egyre nagyobb kedvem van lassulni. Megerősítésképpen kezdtek egyre többen visszaelőzni. Az óra számlapja is már bőven a 4:10-es tempót nyaldosta.

 

Talán a 13. km-től sikerült beállni egy 4:30-4:50 közötti tempóra, ami már ment végig, de ezzel is egészen az utolsó 100 méterig csak jött el mellettem a mezőny. A pulzus hol 170 hol 180 ha kicsit jobban vitt a lábam.

Nyugati felüljárót még megnyomtam picit, mert az jól esett a Lánchídon is, hogy az emelkedőn picit elmaradnak az üldözők. Persze ez csak színjáték volt, blöff, utána mindig félre kellett húzodni összeszedni a tüdőm széthullott darabkáit.

 

Westend közepén fogtak be az 1:30-as iramfutók. Kicsit váratlan volt, pedig csak az órára kellett volna nézni, az össz átlagra. Gondoltam ez egy jel, menni kell velük, itt az új motiváció. Ez egy jó cél lesz, az 1:30-at nem elengedni. De egyre csak távolodtak.

Hagytam is őket. Megálltam kólát inni a Ferdinánd hídnál. Az jól esett, bár tudtam, hogy semmi hatása nem lesz, a tartalékokat már rég elhasználtam.

 

A GPS egyébként már nagyon rövid idő eteltével a valósnál hosszabbat mért. Amikor csippant az óra mindig tudtam, hogy lasan jönni fog egy km tábla. Legközelebb maradok a kézi köridőnél, vagy footpod. Legfeljebb nem lesz track-em, na bumm.

 

Olof palme sétánynál ért utol V.Péter FB pólóban, vagyis azt gondoltam ő az, mert személyesen még nem találkoztunk. (A célban végül beigazolódott a sejtésem, ahol Ákibácsival is összefutottam.)

Innen vele mentem egy ideig, aztán a cél előtt még pár másodpercre rákapcsoltam, de csak, hogy frisebbek legyenek másnap a lábaim, nem akartam én senkit lehajrázni, távol áll tőlem az ilyesmi :)

2-3 embert azért még visszalőztem.

 

Na de tök jó is volt abban, h nem jött össze a cél. Így Anya és a gyerkőcök időben kiértek szurkolni, pont látták a befutómat, tudtak drukkolni.

 

Azt hiszem hiba lenne csak a párás időre fogni a rossz teljesítményt. Szerintem állóképességi hiányosságaim vannak :)

Na de elemezgetni még ráérek.

 

Ha jobban hallgatok a pulzusra, és nem a tempót figyelem (tipikus hiba, ráadásul nem is először követem el), akkor valószínűleg nem borulok meg ennyire, de ma akkor sem lett volna csúcsdöntés.

Úgyhogy hamar könnyen túlteszem magam ezen. Visszavágó sem lesz, majd csak tavasszal.

 

Ami viszont nagyon érdekel, mert egy civil BKV-ssal sikerült jól összeszólalkozni rajta, hogy a 79-es troli a Baross tér (Garay utca) végállomástól járt-e a módosított Hermina út útvonalon az Erzsébet királnyé útjáig, ahogy a félmaraton tájékoztató füzetben volt. Utazott valaki vele, látta valaki?

sneci szept. 14. Creative Commons License 166686

Kicsit megbízhatatlan vagy, nem gondolod?

 

sneci

Előzmény: amatőr (166681)
batman07 szept. 14. Creative Commons License 166685

Gratulálok mindenkinek! Látom született egyéni csúcs is. :D

 

Én is teljesítettem a távot. 1:45 alatt szerettem volna teljesíteni, oda is álltam be, de mivel jó erőben éreztem magam, kicsit gyorsítottam. Így 1:38:43 lett a vége. 165-ös átlag (174 max) pulzuson, átlag sebesség 4:38/km. Szuper volt minden, este szakadt az eső, de a versenyre a párát és mindent elfújt a szél. Borús, 17 fokos időben toltuk, ideális volt. Szuperül éreztem magam, végig vigyorogtam. Legközelebb lesz mit megjavítani.   Az 1315. lettem 8688 indulóból.

 

Lassú Nyíl szept. 14. Creative Commons License 166684

Gratulálok, különös tekintettel (:-) a szisztematematikusan felkészülőkre.

Előzmény: amatőr (166681)
Alg szept. 14. Creative Commons License 166683

Jelentem túléltem, éremre 2:07:13 került, hosszabb beszámoló (csak hogy SK is örüljön :P hamarosan).

Első fele 160-as pulzuson óvatoskodva, második fél perccel jobb kilikkel 170 felett kicsit. Maradt benne az biztos, de nem baj.

Előzmény: pom-pom57 (166682)
pom-pom57 szept. 14. Creative Commons License 166682

Ejnye-bejnye!! Elmaradtál 1 mp-el. Azért ne keseredj el nagyon .Ígérem jövőre  megpróbálom fejben lefutni a 1:44:44-et.Remélem nem jön közbe zavaró tényező  porclágyulás,kefirgomba mérgezés stb.

 

Gratulálhatok mindenkinek?.Remélem  elfogadjátok egy már visszavonult tiszavirág életű  mára már inaktívvá vált  futótól.  

Előzmény: amatőr (166681)
amatőr szept. 14. Creative Commons License 166681

No igen, Pinyo pontos volt.

Én nem.

A listára beírt 1:44:44-es időm helyett 1:44:45 lett a hivatalos eredményem.

Levonom a konzekvenciákat. Például futhatnék órával is a kezemen.

Előzmény: Pinyo (166678)
viktor a takarító szept. 14. Creative Commons License 166680
Gratula minden teljesítőnek. Az idő jó volt, a pára kicsit sok, de még ok.
10-nél hoztam a tervet 48:05, aztán jött egy 5:03-as kili, és ez sok volt. Az elejetől a határon futottam, a pulzusommagasabb volt a tervnél, de bírtam. Épp csak semmi tartalékom nem maradt. Nem tudtam gyprsulni. Nagyon kifutottam magam. 1:40:30. +31mp. De azért jó volt :)))
És hogy mennyire a határon toltam, 5kili után 175 körül volt a pulzusom. 175 az átlag is, 189 a max. Laktátküszöböm ennél tuti alacsonyabb. A végén akartam pörgetni, behozni 1:40 alá, de nem volt oxigénem és erőm. Ennyi volt ma bennem és azt kifacsartam tövig. :-))
Norka30 szept. 14. Creative Commons License 166679

Ez az eso utani para kicsinalt. Mentem mint a guzu, de 2:05-nel nem futotta jobbra. Mar a rajtnal izzadtam. 

 

Spenot orul, latom :) 

Pinyo szept. 14. Creative Commons License 166678

nem esett

találkoztam krilinnel

visszamentem 1:44:44-re és amatőrrel is találkoztam

Ennél több pozitívumot nem találtam a mai versenyemben.

Spenót szept. 14. Creative Commons License 166677

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

rrroka szept. 14. Creative Commons License 166676

Esőt megúsztuk, de szerintem sokat segített a lanolin a vízhólyagok ellen, megúsztam egy 8 és fél órás 50 km-t mindenféle harci sérülés nélkül.

Köszia  tippet, szerintem a maratonon is kenem majd. :) 

Előzmény: procaliber. (166632)
krilin szept. 14. Creative Commons License 166675

A radarkép egyelőre bíztató. A front felfelé tolódott az utóbbi órákban. Csak maradjon is így.

 

 

 

Előzmény: Spenót (166674)