Keresés

Részletes keresés

Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.31 0 0 14600

A három eddig ismerté vált szám közül szerintem messze ez a legjobb. Konkrétan ilyen bombasztikus balladát a Stand By Me, Al Around The World, Don't Go Away óta nemigen írt.

Van remény, hogy nem lesz annyira rossz az az új lemez. Azért jól esne most már ízelítőnek valami faldöngető rock szám is.

Előzmény: Boy in the dirty shirt (14598)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 14599

Köszi a beszámolót, előjöttek a fesztiválozós emlékek, hehe :)

Előzmény: emgergo (14583)
Boy in the dirty shirt Creative Commons License 2011.08.30 0 0 14598

Már a YouTube-on is:

 

 

Perfekt.

Előzmény: emgergo (14597)
emgergo Creative Commons License 2011.08.30 0 0 14597

Nekem az pont marhára nem tetszik, Beatles - Rain, csak D-kategóriás.

 

Van már If I Had A Gun is.


Az viszont tetszik :)

 

Mondjuk 7/10, valami hiányzik nekem belőle.

 

http://kroq.radio.com/2011/08/30/world-premiere-noel-gallaghers-high-flying-birds-listen-to-a-brand-new-exclusive-track-if-i-had-a-gun/

Foley Creative Commons License 2011.08.30 0 0 14596

Ez egész jó lett:

 

emgergo Creative Commons License 2011.08.26 0 0 14595

Noel szerint van profi sokkamerás minőségi felvétel... bár azokra az évekre szerintem nem emlékszik :D

 

A Lord Don't Slow Me Down-nak van egy duo edit verziója is, nekem az jön be a legjobban.

Előzmény: rossgeller (14592)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.26 0 0 14594

Mármint ezt a Liam-es verziót nem hallottam még.

Előzmény: Mr Mustard (14593)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.26 0 0 14593

Nem hallottam, tetszik nagyon. Jó dögös, olyan kicsit, mint a Bag it up.

Előzmény: rossgeller (14592)
rossgeller Creative Commons License 2011.08.26 0 0 14592

ha az a fos knebworth vhs minoseg lesz inkabb tartsak meg :)

 

ezt ismeritek?

Előzmény: emgergo (14587)
emgergo Creative Commons License 2011.08.25 0 0 14591

Persze, szerintem is lehet várni :)

Előzmény: vega19 (14590)
vega19 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 14590

emgergo:

OKÉ, de én még nem 100%, hogy megyek Bécsbe. Szerintem itt nem viszik el a jegyeket 2 perc alatt, mint az Oasis-nál...úgyhogy még rágom egy kicsit ezt a dolgot.

Előzmény: emgergo (14584)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.25 0 0 14589

A Morning Glorynál remélhetőleg már ezt az elvet fogják követni.

Erről jut eszembe. Ha valaki tud eladó Shakermaker, Some Might Say és Cigarettes and Alcohol maxi single-ket, kérem szóljon. Csak ezek hiányoznak a gyűjteményemből.

Előzmény: Mr Mustard (14588)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.25 0 0 14588

A DM DVD valóban parádés kiadvány. Az ha jól emlékszem 10 éves évfordulóra jelent meg. Ugye?

Akkor még korai volt (mert a nagyon átfogó box setek idejét manapság éljük), hogy minden b-oldalas számot is audióban összegyűjtsenek rá. Habár úgy lett volna teljes és tökéletes.

Előzmény: emgergo (14587)
emgergo Creative Commons License 2011.08.25 0 0 14587

Noel egy német interjúban célzott arra, hogy 2015-ben lesz (What's The Story) Morning Glory húszéves újrakiadás, Knebworth DVD-vel :)

 

Ha olyan színvonalas, mint a Definitely Maybe DVD, akkor simán jöhetne.

emgergo Creative Commons License 2011.08.25 0 0 14586

Köszi az ajánlatot, meghallgatom. :)

 

Nagyon kellemes meglepetés volt. Az Elbowot ismertem már valamennyire, de a Feedertől csak egy-két számot. A közönség (bár kevesen voltak Feederen, szerintem úgy háromezren) is jól vette.

Előzmény: Mr Mustard (14585)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.24 0 0 14585

Örülök, hogy a Feedert és az Elbowt a pozitív élményeid között említetted. Nekem ezek az édesbús dalok nagyon bejönnek. És Grant Nicholast az egyik legjobb brit dalszerzőnek tartom. A Comfort in Sound albumuk majdnem tökéletes.

Előzmény: emgergo (14583)
emgergo Creative Commons License 2011.08.24 0 0 14584

Egy jelentkezést felírhatsz.

Előzmény: vega19 (14577)
emgergo Creative Commons License 2011.08.24 0 0 14583

Na, csak észhez tér a két lökött. Vagy rájöttek, hogy csak rossz sajtót hoz.

 

+++

 

Szóval, teljes fesztiválbeszámoló, csak eddig vagy dolgoztam, vagy rohangáltam.

 

A Frequency most már St. Pöltenben van, így át lehet ingázni Bécsből. A plusz költségek ellenére megéri, mert Béccsel szemben St. Pöltenben semmi érdekes nincs (szép az óváros, azt annyi). Két színpad van, a Race Stage olyan 40-45 000, a Green Stage 10 000 embert bírhat el.

 

A brutálisnak bátran nevezhető időben első nap sikeresen kiértem egy Two Doors Cinemára, amit valamiért a közönség nagyon kajált, aztán elkaptam egy Clueso nevű német arcot/formációt, aki egész érdekes volt.


Pedig a német nyelvet nem éneklésre, hanem parancsnoklásra teremtették.

 

Jött a The National, ami nem sok mindenkit mozgatott meg. Az énekes egy állat, megivott egy üveg bort, ballada alatt beleüvöltött a mikrofonba, a végén meg kiment a külső kordonon keresztül a közönség közé, na az azért sikert aratott. Zeneileg kifejezetten jó volt, az Interpol viszont sivár dögunalom. Szerintem a Gallagherek se kezelik olyan hú de jól a közönséget, no de itt kb. 2 mondat hangzott el a koncert alatt.

 

Reakció a közönségtől kb. mint egy döglött csigától.

 

Miután a nép bepunnyadt, Beady Eye-ra csak többen lettek, de lelkesebbek nem. Bent a kordonon belül volt buli (olyan 4. sort fogtam), kívül bambultak. Igaz, ami igaz, nincs is olyan húzós sláger, amire nagyon beindultak volna, a legjobb fogadtatást tán a The Roller, a Bring The Light meg (ezen meglepődtem) a Wigwam kapta. Mondjuk abban Liam üvöltött egy akkorát, hogy majdnem leszállt a fejem.

 

Standard setlist fesztiválra, nem volt For Anyone, Three Ring Circus meg Wind-Up Dream, minden más igen az albumról, plusz Man of Misery és Sons of the Stage a végén. Zeneileg SOKKAL jobban van beállítva, mint az Oasis: egyértelműen halkabb, más a gitárválaszték (Gibson Les Paul talán senkinél sem volt, sok "csilingelős" gitár viszont igen), Liamnek nem kell az elemekkel (értsd: brutális hangerő) küzdenie, és kifejezetten jól tolja mindenki. Főleg Sharrock :))) Szóval Liamre van optimalizálva, és látványosan jobban énekel, tán a Kill For a Dreamnél reszelt túl sokat.

 

A hangzás nagyon bejött, a számok viszont egy fesztiválon még nem viszik el a bulit - látszik, hogy nincs megszórva kiemelkedő dalokkal, csak átlagosokkal és jókkal, ezt meg a rajongók veszik, mások kevesen. No meg nincs énekeltetés, meg tapsoltatás, és a sógoroknak az kell. Liam be is szólt a végén (kösz, hogy kijöttök, és úgy tesztek, mint akit érdekel is :) ), egyébként jól elvolt. Főleg, mikor egy ikerpár erős csöcsöket lengetett az arcába, meg is kapták dedikálva a Bring The Lightot ("This is for those sistas down there").

 

Ami a legjobban bejött: Bring The Light (valami kurva jó élőben), Wigwam, The Morning Son, Man of Misery

Ami kevésbé: Millionaire (pedig a For Anyone mellett a kedvencem az albumról), Standing On The Edge Of The Noise (kicsit javult az albumhoz képest, de ez se segített sokat rajta).

 

Összességében 7/10 és megnézném klubkörülmények között, kevésbé zombi közönséggel (aminek ráadásul a nagy része a fő fellépő német Seeed!-et várta). Mondjuk elvoltam néhány olasszal meg osztrákkal :)

 

---

 

A Beady Eye miatt a Kaiser Chiefsről (ki szervezte a programot, grrrr) csak az Oh My God-ot láttam, az jó volt. De a fórumokon panaszkodtak, hogy ott is sült hal volt a közönség. Aztán 35 perc Kooks (közepes) után megfújtam a sípot a nap felett.

 

+++

 

Másnap néhány semmi nyomot nem hagyó zenekar után a Feeder nagyon pozitív meglepetés volt (végig lendületes meg jó koncertet adtak a brutál melegben), aztán átnéztem Elbowra. Az egyébként rendkívül szimpatikus énekes azzal kezdte, hogy pazar a naplemente (eszméletlen szép fényhatások voltak, ez igaz is volt, csak aztán megjelent egy kurva nagy sötét felhő és villámlani kezdett.

 

Na erre mondta, hogy "that looks doomy". Egy rögtönzött "Cloud Fuck Off" c. dallal :))) kedveskedett a felhőnek, de az cseszett ki velünk. Pont menedékbe húzódtam, mikor úgy leszakadt az ég, hogy semmit nem lehetett látni az esőtől. Koncert félbeszakad, technikai szünet, főleg, mert folyamatosan villámlott is. Aztán visszajöttek a ráadásra. Egyébként az Elbow zenéje nekem nagyon bejött, csak ennek a hajnal hármas, félkómás időpont lenne a jó idősávja, mert nem egy pattogós cucc :) De szép és élőben nagyon igényes.

 

Az eső szerencsére elállt, így pont jó lett az idő a Kasabianra, ami fejleszedősen jó volt, és még a közönség is életjeleket adott. Nagyon jó setlist, Pretty Green kabát Tom Meighanen :p - én eddig háromszor maradtam le róluk itthon, és nagyon elégedetten távoztam. Annak ellenére, hogy sok helyi marha csak a Fire-t várta.

 

Aztán jöttek a germánok, azzal, hogy "most jön az igazi", értelmes ember ilyenkor elmegy a másik színpadhoz. Ott a Dropkick Murphys zúzta vígan a folkpunkot, azt hiszem, az ötödik számnál köszöntek csak be, de az első sorok akkor már félholtak voltak a pogótól. Nem kiemelkedő, de jó volt.

 

+++


A harmadik napi program ölég trágya volt, így későn mentem ki. A Jimmy Eat World rém gyenge volt, a Ting Tings két számig jópofa, aztán unalmas, így Carl Baraton kötöttem ki. Jó kis ártalmatlan gitárpop. A végén nekivetkőzött és eljátszotta a Don't Look Back Into The Sunt, amit a helyi csajok visítással (és ki tudja, még mivel) jutalmaztak.

 

Aztán elkövettem egy hibát, mert a Stereo MCs-be csak belenéztem, és visszamentem a nagyszínpadra Rise Against-re. Brrr. Dara, dara, dara, de még unalmas is volt eléggé, gondolom, ennél tudnak többet.


Tökmindegy, úgyis mindenki a Foo Fighterst meg a Chemichal Brotherst várta (utóbbi tolta a kisszínpadon). A többséggel együtt a Foo Fightersre szavaztam, és megérte: jó dalok, rohadt jó koncert, a dobos óriási, Dave Grohl meg üvölthetne kevesebbet, de akkor is nagyon király. A Times Like These nálam az egész fesztivál legjobb dala volt. Egykor takarodó, hajnali négyre (elromlott a vonat, basszus) értem a szállásra, aztán másnap mentem dolgozni 17-01-ig, ami eléggé megfektetett.

 

Drága hétvége volt, de nagyon jól éreztem magam :)

 

 

Fesztivál top 5:

1. Kasabian

2. Foo Fighters

3. Beady Eye

4. Feeder

5. Elbow

 

+++

 

Szolgálati közlemények:

1. Bécsben szállásként erősen tudom ajánlani a Hotel Lehrerhaust. Régimódi, de kvázi olcsóbb, mint egy youth hostel, gyönyörű tiszta, jó környéken van, öt perc a Városháza, tíz a Hofburg.

 

2. Én mennék a Gasometerbe :)

 

 

Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.24 0 0 14582

Hát itt szem nem marad szárazon. Meg kell a szívnek szakadni.

Amúgy meg így lemezmegjelenés idején ugyebár... Gábor Zsazsának tulajdonított híres mondás jut az eszembe.

Előzmény: 86c (14581)
86c Creative Commons License 2011.08.24 0 0 14581
Előzmény: Mr Mustard (14580)
Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.24 0 0 14580

Azt hittem kiesik a szemem. Úgy kigúvadt mikor ezt olvastam. Noel bocsánatot kért...

 

http://uk.news.launch.yahoo.com/dyna/article.html?a=/110824/408/j2du5.html&e=l_news_dm

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 14579

Várjuk :)

Előzmény: emgergo (14576)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 14578

Erősen gondolkozom rajta, még nem láttam őket élőben, jó lenne.

Előzmény: vega19 (14577)
vega19 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 14577

Október 13. Bécs - Beady Eye...most kérdeztem meg az Andrássy úti TEX irodában és 10.300 Ft körül van a jegy. Még gondolkodom, hogy kimenjek-e Bécsbe, mert Amszterdamban már voltam koncerten...többiek?

Megy valaki innen a fórumról?

Előzmény: emgergo (14574)
emgergo Creative Commons License 2011.08.22 0 0 14576

Majd jól megírom, ha magamhoz tértem :))

Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.19 0 0 14575

Jesszusom. Ezek most tényleg pereskedni fognak?

 

http://www.nme.com/news/oasis/58722

emgergo Creative Commons License 2011.08.18 0 0 14574
Éés... Októberben Beady Eye a bécsi Gasometerben :) meglesz idén kétszer is :))
vega19 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 14573

Jó szórakozást! Várjuk a beszámolót majd ide a fórumra.

Előzmény: emgergo (14572)
emgergo Creative Commons License 2011.08.17 0 0 14572

Holnap azt hiszem, van esélyem egy jó formában levő Beady Eye-ra, mert két japán koncertet leszámítva egyhónapos pihenő után lesznek :)

Mr Mustard Creative Commons License 2011.08.10 0 0 14571

http://www.nme.com/news/noel-gallagher/58541

 

When the rain comes, they run and hide their heads

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!