Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23729

Nem értek hozzá, sima fogyasztó vagyok csak. Mint ilyen tudom,mert tapasztalom, hogy igenis lehet megfizethető áron jót adni. Sajnos a jó is elromlik néha, de legalább évekig jó volt, pl. a Rézkakas. Most majd kereshetünk másik helyet ahol lehet igazi jó steaket kapni. Van viszont olyan aki tartja a szinvonalat, enyhén emelkedő árakkal, iylen pl. a Rosenstein. Szerintem ő se jótékonysági intézmény, tehát nem lehetetlen a dolog. Biztos tudod te is, hogy a főnök és a fia ott állnak minden nap és dolgoznak. Nyilván rajta van a szemük mindenen. Nem a hirtelen meggazdagodásra mentek rá, hanem az állandóságra. nekik van igazuk, szerintem. Kár hogy nincs még néhány száz hasonló hely Pesten és Budán is természetesen.

Előzmény: Logofet (23728)
Logofet Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23728

Engem speciel érdekel, a fizetéseket messze eltúlzottnak érzem, de közben más tényezők hiányoznak -amortizáció, bevezető időszak tetemes mínuszai, stb.-, de az valóban igaz, hogy egy nettó 800 forintos ELÁBÉ-jű terméket bruttó 4500-5000 forint között kellene tudni eladni, az 19-21%-os alapanyagköltséget jelentene, amire rendkívül kevés az esély. 

Előzmény: Boszorka (23721)
ZsuR Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23727

Nekem ezzel az egesz rendszerrel bajom van - szerencsere nem vagyok suru latogatoja a vendegloknek.

 

A borravalonak motivalo szerepe volt... igaz? Erre a munkaltato kevesebbet fizetett berkent, mert majd a borravalo kiegesziti a keresetet.

 

Aztan a pott van az a helyzet amikor a szolgaltatas nem okoz megelegedest, sot... es akkor a borravalo bele lesz epitve az arba.  

 

Nezzuk csak... nem kell jol fozni, nem kell jol felszolgalni - a penz ott van... en ilyen helyre inkabb nem megyek.  Ez azt sugallja, hogy "tudjuk, hogy nem latunk jol vendegul - de egyszerubb emelni az arakat mint jobban dolgozni...."

Hepci Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23726

Ennyi marhaságot összehordani, a nettó 350 rugót kereső mosogatótól a kizárólag rántott húst fogyasztó vendégekig...

Előzmény: A Nikk (23720)
Hepci Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23725

Vannak 10+ % szervizdíjat felszámoló helyek is, ott túlkapás lenne adni még bármit.

Ahol 10% alatt van, fel szoktam kerekíteni 10-12 %-ra, ha elégedett vagyok.

Előzmény: A Nikk (23723)
Tu Sok Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23724

Szervizdíj megléte esetén sehogy, az a borravaló.

Mondjuk én ~10% borravalót adok egyébként, de ha csapnivaló volt a kaja, akkor semmit.

A szervizdíj feltüntetésével levették a vállamról a döntés felelősségét...

Előzmény: A Nikk (23723)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.12 0 0 23723

juteszembe. Tapasztaltabb kollegáktól kérdem, külföldiként. Ha a számla tartalmazza a szervizdíjat, akkor hogy mérendő a borravaló?

A Nikk Creative Commons License 2017.07.12 0 0 23722

...na ja. 6226 forintot kér egy fiktív rántotthúsért a nemlétező éttermében, miközben a Roseinsteinben 6800 a szarvasbélszín.

Előzmény: Boszorka (23721)
Boszorka Creative Commons License 2017.07.12 -1 0 23721

Kit érdekelnek ezek az eszmefuttatások? Van étterem, ahol megoldják jót adnak rendes a kiszolgálás is és van ahol valamilyen okból ezt nem tudják megoldani. Sajnos a második kategória a gyakrabban előforduló. Az újabb vendéglők nem a normális fogyasztóknak főznek, hanem gasztro bloggereknek, sajnos.:-(((

Előzmény: A Nikk (23720)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.12 -1 0 23720
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.07.10 -2 0 23719

De megéri....:)) (már aki szereti a paclat, tudom, az egyik legmegosztóbb kaja)

Előzmény: nagypapi51 (23718)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.07.10 -1 0 23718
Előzmény: Mazsola0070 (23715)
homerx Creative Commons License 2017.07.10 -1 0 23717

na, ennek orulok :) augusztus kozepen megyunk le, de nem hiszem, hogy ettermezunk. hugomek telken korosparton lesz tuzrol pattintas :)

Előzmény: A Nikk (23716)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.09 0 0 23716

Kösz a tippet! Teljesen korrekt a hely, és én is szeretem süllőt:)

 

Előzmény: homerx (23714)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.07.09 -2 0 23715

Mi is Szarvasról származunk, a Halászcsárda régen nagyon jó hely volt, mostanában hallottam egy-két rosszat is róla...

 

Ami még nagyon jó, a Régimódi Étterem, a pacaljuk pl. utánozhatatlanul finom.

Előzmény: homerx (23714)
homerx Creative Commons License 2017.07.09 -1 0 23714

en ugyan szarvasi vagyok, de 80 ota csak visszajaro lelek vagyok. sajnos nem ismerem az aktualis gasztroterkepet a kornyeken. regen a halaszcsarda jo hely volt, meg ugy 3 eve is jo halakat ettunk ott. ez ott keszult.

 

Előzmény: A Nikk (23713)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.09 0 0 23713

ja, már értem, Szarvason lett volna a helyes.

Előzmény: homerx (23710)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.09 0 0 23712
A Nikk Creative Commons License 2017.07.08 0 0 23711
Előzmény: homerx (23710)
homerx Creative Commons License 2017.07.08 0 0 23710

mi az a szarvasban es kornyeken?

Előzmény: A Nikk (23709)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.08 0 0 23709

Szarvasban illetve környékén hol lehet jót enni?

 

szkati Creative Commons License 2017.07.08 0 0 23708

Ma egy nagyon jó kis helyre vitt a fiunk. Akácfa utca és a hely neve BpBARbq. Isteni marhaoldalast, hátszínt, meg egyebeket ettünk salátákkal, töltött krumplival és szószokkal. Igazi barbecue!  A tálalás meg jópofa. Papír tálcákon, papír tányérokon( igazi evőeszközzel), de ezek a papírügyek nem a gagyi fajtából valók. Nagyon finom volt és mindenkinek csak ajánlani tudom!

Boszorka Creative Commons License 2017.07.05 0 0 23707

Rézkakas, Sas utca.

Előzmény: perrier jouet (23706)
perrier jouet Creative Commons License 2017.07.05 0 0 23706

"Ma nagy csalódás volt, az évek óta legjobb steak elromlott."

 

melyik? 

Előzmény: Boszorka (23703)
lola31 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 23705

Ez nem ételkultúra vagy nevelés kérdése.

A gyerekek egyszerűen más emocionális kapcsolatban vannak az étellekkel mint a felnőttek. Ezért van az, hogy sokszor a Michelin csillagos szakács gyerekei is sültkrumplit eznek halrudacskákkal. Azután ez az idő múltával átalakul.

Előzmény: Hepci (23694)
Boszorka Creative Commons License 2017.07.02 0 0 23704

Akinek négyfélét "kell" föznie az selber schuld.

Előzmény: Caipi (23701)
Boszorka Creative Commons License 2017.07.02 0 0 23703

Tőlem nem várta el senki, mégis mindig főztem. Igaz akkoriban este ettünk főtt ételt. Mikor egyedül éltem, akkor is főztem magamnak. Nem komplikált akármit, hanem egyszerü gyorsan készülő dolgokat. Most sincs másként. Ha nincs időm akkor elmegyünk enni, nem hamburgert vagy hasonlót, különben pedig naponta főzök. Néha van maradék és azt is megesszük másnap.

 

Ma nagy csalódás volt, az évek óta legjobb steak elromlott. Nem tudtuk kideríteni  mi történt, mert a hely amúgy rendben van.

Előzmény: Caipi (23698)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.02 0 0 23702

Az velem nem fordulhat elő, hogy én valamit főzzek, ha nincs rá kedvem-időm-energiám. Elmegyünk étterembe, oszt' jónapot.

Előzmény: Caipi (23701)
Caipi Creative Commons License 2017.07.02 0 0 23701

Persze, ha van kedved hozzá, az úgy okés meg szuper. De nem egy olyat ismerek, aki folyton csak sír, hogy neki naponta négyfélét 'kell' főznie, mert ez ezt kér, és a másik meg azt, na az ilyet nem értem. 

Előzmény: A Nikk (23700)
A Nikk Creative Commons License 2017.07.02 0 0 23700

Számomra a főzés egyrészt relax, másrészt egyfajta család iránti gesztus, összekötöm a kellemeset a kellemessel.

Előzmény: Caipi (23698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!