Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23892

Ez jól hangzik. Mi csak  a vendégek utáni maradékot eszegettük ma meg.

Előzmény: nagypapi51 (23888)
Logofet Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23891

Érdekes, pont az merült fel bennem, hogy Huszár vagy a Borkonyha marhalevese a jobb, nekem nagyon hasonló a kettő ízvilága és megközelítése. Pár nap különbséggel próbáltam ki a kettőt, a Beszállóban finomabb volt maga a lé, de a hús és a répa nem győzött meg, a Borkonyha sokkal egyenletesebb produkciót nyújtott, nagyjából döntetlen nálam a kettő, nálam Széll a nyerő ez ügyben a gulyásával. 

 

Nem igazán értek most egyet veled, pont azt látom, hogy elkezdtek felkapott szakácsok is hagyományos ételeket készíteni, némi csavarral legfejebb. A kérdés az, hogy Józsi miért nem készít egy rendes gulyást nekem Mezőcsáton vagy Nyíregyházán. Azt mindketten tudjuk, hogy olcsó étel jó minőségben az nem létezik, túl magas a rárakódó költség még akkor is, ha olcsóbb valamivel az alapanyag.  

Előzmény: Hepci (23890)
Hepci Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23890

Az a baj az "egyszerű" és "olcsó" magyar ételekkel, mint a perkelt, hogy sok velük a meló. Így aztán felkapott nevű honi szakácsok ritkán tökölnek velük szívesen, inkább készítenek sztéket, halat vagy kacsamellet, amiket jó alapanyagból pár perc alatt össze lehet hozni látványos minőségben.

Húslevest is csak akkor csinálnak szívesen, ha sikerül valami olyat összehozni (pl. Mogyorósi kacsalevese vagy Huszár K. keleties marhahúslevese), amire a gurmákok is felkapják a fejüket és hosszasan méltatólag ír róla az Index, meg a Gault Millau.

Előzmény: Logofet (23887)
DN3 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23889

Még nem... :-)

Amúgy persze ettem én már nagyon finom pörkölteket, meg egyebeket is korábban, de ez a borsos marha most nagyon kellemesen meglepett, és igazi kulináris élményt adott. Sajnos ilyen már egyre ritkábban ér minket, és erről nem feltétlenül az éttermek tehetnek, hanem az, hogy annyi jó helyen ettünk már Caipivel, hogy egyre nehezebb minket meglepni. El vagyunk kényeztetve, na! :-) Régen bezzeg, amikor az első Cordon Bleu-t ettem, azt hittem az a gasztronómia csúcsa, most meg egyszerűen átlapozok fölötte, már ha egyáltalán készítenek ilyesmit azokon a helyeken, ahova járunk.

Persze lehet, hogy másnak meg ez a borsos marha nem jelentene ekkora élményt, bár ezt kétlem, hacsak nem vega az illető. :-)

Előzmény: Boszorka (23886)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23888

...Nem ettél te még nálam borsos tokányt...

Vagyunk így néhányan. :)

 

Ma  - igaz, nem marha - tárcsán sült dám bélszínt és szarvas hátszínt ebédeltünk vörösboros-unicumos aszalt szilvával... sajnos a legközelebbi alkalomra egy évet várni kell, de kibekkeljük!

Előzmény: Boszorka (23886)
Logofet Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23887

Én is kiválóan érzem magam egy csárdában, ha és amennyiben jó ételt adnak, és netán még a cappuccino fogalmát is ismerik. Pont az a kínom, hogy egyre kevesebb az ilyen hely, ahol egy tisztességes húslevest ehetnék grízgaluskával, vagy egy marhapörköltet nokedlivel, és ubisalival. 

 

Szétszakadt a mezőny -ami sajnos részben érthető gazdasági folyamat-, tudok nagyon jót enni nem olcsón, előre asztalt foglalva; pocsékat -nem feltétlenül- olcsón, de nagyon hiányolom a megbízható közepet.  

Előzmény: Caipi (23884)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23886

" életemben ez volt a legjobb marhából készült étel amit ettem"

Nem ettél te még nálam borsos tokányt.:-))))

 

Egyébként német vendégekkel pénteken a Rosensteinben ebédeltünk. Az egyik sokat utazó és nagy gurmet hírrel bíró vendég, totál el volt ájulva a kajától és a helytől is. Én már rég nem ájulok el, mert ismerem, de megbízhatóan jó volt minden. hatan hat félét ettünk. Illetve többet, mert többen ettek levest és desszertet is.

Előzmény: DN3 (23885)
DN3 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 23885

Ugyan nem vacsora, hanem egy kései brunch (12-16h) elégedett részvevői voltunk ma a Buddha-Bar Étteremben. Minden nagyon rendben volt, a büféválaszték és a főételek is. Utóbbiból hárman háromfélét ettünk, valószínűleg én választottam a legjobbat, nevezetesen borsos marhahúst wokban sütve. Nekem nagyon ízlett, életemben ez volt a legjobb marhából készült étel amit ettem, persze némely steakeket nem ideszámítva. :-)

A hely maga nagyon hangulatos, egyszerre elegáns és barátságos. Külön kiemelném a kiszolgálás minőségét, a felszolgáló nők rendkívül udvariasak, kedvesek, figyelmesek és közvetlenek, de úgy, hogy nem esnek abba a túlzott bizalmaskodásba, amit máshol már tapasztaltam, és én annyira azért már nem szeretek.

Rég voltam már ennyire elégedett egy hellyel, de tényleg!

Caipi Creative Commons License 2017.09.17 -1 0 23884

Attól függ, kihez szól az utolsó mondat. Átlag Józsiék nem a Borkonyhában fognak megállni útközben, hanem a Fütyim Csárdában, ami nagyon jó hely, mert jó sokat adnak. :) 

Előzmény: Logofet (23883)
Logofet Creative Commons License 2017.09.16 0 0 23883

Félreérthető voltam, a galambmell  nem a rendelés után nem készült el, hanem a napi előkészítés során, így előre jelezték, hogy hiába szerepel az étlapon, ne kérjük. A "tökéletes étel" fogalma nálam nem azt jelenti, hogy nagyon jól elkészített, hanem azt, hogy remekül kitalált, remekül elkészített, tökéletesen passzolnak egymáshoz minden tekintetben a felhasznált alapanyagok, stb. Idejét nem tudom, mikor ettem ennyire kiválóan elkészített szarvast, ráadásul nagy szívfájdalmam, hogy a magyar éttermek többségében mostohagyerekként kezeli a vadat, vagy nincs vagy gyengus, miközben az egyik legjobb, jó minőségben megkapható hazai alapanyagról van szó.   

 

Ráadásul az 1 Michelin-csillag jelentését sem árt helyén kezelni: “A good place to stop by while on your journey.” Ennek szerintem bőven megfelel a Borkonyha, miközben bőven megfizethető is. 

Előzmény: cszoli (23880)
A Nikk Creative Commons License 2017.09.15 0 0 23882
Előzmény: nagypapi51 (23876)
Caipi Creative Commons License 2017.09.14 0 0 23881

Mi egyszer voltunk, és semmi problémánk nem volt, csak éppen semmi nem adott kulináris élményt. Szimplán finomak volt minden, részemről ennél azért többet várok egy Michelin-csillagos helytől. 

Előzmény: Logofet (23879)
cszoli Creative Commons License 2017.09.14 0 0 23880

Azért egy Michelin csillagos helyen, ha 8 ételből 3 volt tökéletes, egy meg nem készült el, én nem mondom magam elégedettnek.

Amikor anno mi voltunk ott, elégették a libamájat, és ezután a szenes részt gondosan lefele fordították. Nekem ez nogo. Hiba mindig becsúszhat, de ezt mielőtt kimegy az étel, fel kell fedezni és kicserélni.

Én azóta nem jártam ott, nem is tervezem.

Előzmény: Logofet (23879)
Logofet Creative Commons License 2017.09.13 0 0 23879

Amennyire tudom, megoszlanak a vélemények a Borkonyhával kapcsolatban. Mi hétfőn látogattuk meg hármasban, az élmény nagyon kellemes volt. Ha valaki úgy megy oda, hogy ő most egy Michelin-csillagos étteremben akar vacsorázni, akkor talán nem esik hasra, de ha "csak" egy jó vacsora reményében, akkor kifejezetten jól jár. Három olyan ételt kaptunk -összesen 8 félét ettünk, sajnos a galambmell nem készült el- , ami tökéletes volt a maga nemében, se hozzátenni, se elvenni nem lett volna érdemes belőle semmit, ezek megmutatták, hogy miért kapta a csillagot az étterem. Ami kicsit meglepett, hogy ezek mind a napi ajánlat részei voltak, pedig az étlapon stabilan szereplő tételeknél gondolná azt az ember, hogy azok nagyon-nagyon jók. Finom az étlapon szereplő őz, de a szarvas édesburgonya pürével, erdei gombákkal viszont tökéletes, simán azt venném fel az étlapra. 

 

Hárman - jó pár pohár pezsgő némileg megdobta a számlát-, 48 ezret fizettünk, ami bőven korrekt. Részemről erősen ajánlom mindenkinek a Borkonyha meglátogatását. (Azt talán mondanom sem kell, hogy a kiszolgálásra nem lehetett panasz, korrekt, pontos és gyors volt, nem a nyomulós típusból, az már nyilván egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyi törődést vár el, én nem szeretem, ha percenként zaklat a pincér.)   

nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 23878

Jövő péntekig még eljuthatsz, akkor húzza le a rolót.

 

Előzmény: Caipi (23877)
Caipi Creative Commons License 2017.09.12 0 0 23877

Olvastam, szomorú is lettem. Mindig készültem, aztán nem jutottam el soha. :(

Előzmény: nagypapi51 (23876)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 23876
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 23875

Valamelyik Hunyady vagy Bródy? novellában volt, hogy a vendéglő kirúgott csaposának a főnök

"Akinek pont ő kell, vegye fel" ajánlólevelet adott :)

 

Előzmény: nagypapi51 (23874)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 23874

Csak leírtuk a tapasztaltakat, ezek után "ön dönt" :)

 

Előzmény: seci (23873)
seci Creative Commons License 2017.09.06 0 0 23873

Szoval most ez a "Hova NE menjunk vacsorazni Pesten" :D

-seci

Előzmény: Boszorka (23872)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.06 0 0 23872

Hát nem lesz a törzshelyünk az biztos.

Előzmény: Caipi (23870)
Caipi Creative Commons License 2017.09.06 0 0 23871

De persze a társaság tényleg überelte mindezt, és amúgy egy hangulatos hely lehetne.

Előzmény: nagypapi51 (23868)
Caipi Creative Commons License 2017.09.06 0 1 23870

Én is fűznék hozzá...

a pincér nem tudja, van-e pezsgő

ugyanő azt sem, hogy milyen sör az egyetlen csapolt

itallap nincs

ezer évig vártunk az ételre, mégis langyosan érkeztek

az egyik vendég étele joval később érkezett, mint a többieké

az egyik italt harmadszorra kérve kaptam meg

a szóban remulád kihozva fokhagymás majonézzé változott

az igen kopottas vécében olcsógagyi műanyag kiegészítők :)

az egyik vécéfülkében olyannyira nem volt világítás, hogy még a kiégett körte sem volt ott

 

 

 

 

Előzmény: Boszorka (23869)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.06 0 0 23869

Mindehhez hozzá tenném még a tenyérnyi lehelet vékony papirfecniket,  szalvéta címen.

Rejtélyes dolog persze, hogy egy ilyen hely, hogy tudott hétköznap este majdnem teljesen tele lenni.

Előzmény: nagypapi51 (23868)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 23868

Hát, a Bubba's Captains Pub (lánykori nevén Víghajós/John Bull pub, ) csak erős ráncfelvarrás után lehet javasolt hely. Közepesen lepukkant belső, lassú és olajszagú konyha, kissé modoros felszolgálók. Az adagok mérete megfelelő, de az ár/érték mérleg inkább az ár felé billen.

A kellemes társaság feledtette a hiányokat, sajnálom, hogy a 'kihívó' nem lehetett jelen :(

 

nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 23867

A skótok problémás népség :)

 

Előzmény: Boszorka (23866)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.05 0 0 23866

Most optimista vagyok, remélem mindenki felépült már közben. Ha meg nem, akkor mi hatan jól kibeszéljük azokat, akik nem jöttel el.:-)))

Előzmény: Caipi (23865)
Caipi Creative Commons License 2017.09.05 0 0 23865

Nem, de most éppen ugye csak mi, ti és nagypapiék biztosak....

Előzmény: Boszorka (23864)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.04 0 0 23864

OK! Remélem senki nem felejtette el a dátumot. Ketyo biztos jön.

Előzmény: nagypapi51 (23860)
Hepci Creative Commons License 2017.09.04 0 0 23863

Megeshet, hogy a tervezők buzik. (Ha Boarhunter mégis összefüggést tárt fel.)

[:D]

Előzmény: Boszorka (23859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!