Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.26 0 0 48

Javítok, Puerto Rico nyerte a Centrobasketet, Mexikó lett a második. 

Előzmény: Törölt nick (46)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.06.26 0 0 47

Azt ne feledd hogy az egyik olimpiai selejtező Torinóban kezdődik alig másfél hét múlva, és ott az olaszok mögött 16 ezer néző fog állni, úgy hogy minden idők egyik legerősebb olasz kerete körvonalazódik, egy Hackett - Belinelli - Datome- Gallinari- Bargnani ötös mögött ott lesz Gentile, Aradori, Melli, vagy olyan új-hullámos játékosok mint Della Valle vagy Abbas, akik szerintem most fognak berobbani a nemzetközi élvonalba, és persze az edző Ettore Messina is garancia lehet a sikerre.

 

Az olaszok tegnap gyakorlatilag kivégezték ( 49 ponttal is vezettek...) a Brooklyn Nets centere Andray Blatche által húzott és szintén olimpiai selejtező házigazdájaként próbálkozó Fülöp Szigeteket, ma pedig Kanadával játszanak a bolognai felkészülési tornán.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.26 0 0 46

Az amerikai válogatottnak 2010-ben sem volt túl acélos kerete, mégis meg tudták nyerni a tornát. Ott is volt sok hiányzó, köztük James, Bryant, talán még Anthony is. Durant akkor kerettag volt, s ha jól emlékszem, Curry is, bár utóbbi még csak a szárnyait bontogatta. Veretlenül lettek világbajnokok, egyedül a brazilok tudták őket megszorongatni (70-68) az egyik csoportmérkőzésükön. 

Egyébként az idei keret nem olyan rossz, de nagyon sajnálom, hogy nem láthatom se Curry-t, se Jamest, se Westbrookot a válogatott színeiben. Egy ilyen bombasztikus szezon után szívesen megnéztem volna, mit produkálnak a nemzeti csapatban. Annak viszont örülök, hogy Kyrie Irving ismét magára öltheti a Team USA mezét. :) 

 

 

Szerintem egy jó, izgalmas olimpiának nézünk elébe kosárlabda szempontjából. Az A csoportban még van két kiadó hely, szerintem ezt a két helyet Szerbia és Franciaország fogja megkapni a selejtezős küzdelmeket elnézve. Bár ki tudja, lehetséges, hogy Kanada jut be a franciák helyett, tavaly óta elég jól összekapták magukat az elmúlt évek sikertelensége után (2014-ben még a VB-re sem jutottak ki, és 2010-ben is katasztrofális teljesítményt nyújtottak). Az idei keretükről azonban még semmit sem tudok. A franciák viszont elég komoly kerettel készülnék, Tony Parker még 34 évesen is vállalja, emellett ott van Alexis Ajinca, Joffrey Lauvergne, Boris Diaw és Nicolas Batum, akik ugyancsak NBA-játékosok. Az Euroligából Nando De Colo és Thomas Heurtel is csatlakozik. Nem lesz könnyű dolga Kanadának, az biztos, de előtte még meg kell verniük a törököket és Szenegált. Az afrikaiak nem jelentenek szerintem veszélyt a számukra, de elnézve a törökök keretét, nagyon ők sem. Az NBA-triójukból egyedöl Ömer Asik van keretben, Ersan Ilyasova és Enes Kanter sehol, emellett elég sok is a fiatal játékos. De azért még így sincs rossz keretük. 

Szerintem az A csoportban USA mindenkit agyonver, nem kérdéses, hogy csoportelsők lesznek, viszont Kína, Ausztrália, Venezuela valamint a két selejtező útján bejutó csapat között elég nagy csata lehet a még maradék három helyért. 

A B csoportban már csak egy kiadó hely van, szerintem az olasz-horvát-görög trióból lesz ott valaki, úgy gondolom, a horvátok a legesélyesebbek. A mexikóiak totál esélytelennek tartom, hiába nyerték meg az idei Centrobasketet, pocsék a csapatuk idén. A Bahama-szigetektől is közel 15 ponttal kaptak volna ki, de a végére összeszedték magukat, és sikerült 3 ponttal győzedelmeskedniük. Ráadásul a Real Madrid húzóembere, Gustavo Ayón nem áll a válogatott rendelkezésére. De ki tudja, lehet, hogy tudnak meglepetést okozni. Iránt meg Tunéziát szerintem hagyjuk, nekik nagyon kevés esélyt adok. :)

A B csoport talán nem lesz annyira izgalmas, mint az A. Én Brazíliát meg Nigériát biztosra veszem, hogy nem jut tovább. Ha jól tudom, a braziloknak jelenleg 9 NBA-játékosuk van, abból jelenleg egy sincs benne a nemzeti csapatban. Olyan szempontból viszont izgalmas lehet, hogy 1-4. hogyan lesznek a helyezések. Spanyolokat tartom a legesélyesebbnek, de talán a litvánok okozhatnak meglepetést, viszont azt sem tartom kizártnak, hogy a selejtezőből továbbjutó csapat szerzi meg az első helyet, akik szerintem a horvátok lesznek. Az argentinok idén nem készülnek valami erős kerettel, nincs se Luis Scola, se Andrés Nocioni... De talán még így is jobbak lesznek Brazíliánál. 

Előzmény: i perseguitati_ (45)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.06.26 0 0 45

Hát megint lemondta a többség. Ettől függetlenül nem gondolnám hogy ez az amerikai válogatott, ha nagyon akarja, ne tudná díszlépésben megnyerni az idei Olimpiát.

Nekem volt szerencsém 2014-ben a spanyol VB-n az akkori amerikai válogatott utolsó három meccsét (negyeddöntő, elődöntő, döntő) élőben látni a helyszínen, azt a csapatot is leírták előtte a rengeteg hiányzó miatt, sőt a VB alatt is folyamatosan kapták az "ívet", elsősorban a spanyoloktól, de a nemzetközi sportsajtó  nagyobbik része is beállta abba a sorba, akik egyfolytában B vagy C csapatozták Hardenéket, és a sajtótájékoztatók kérdéseinek nagy része is arról szólt hogy miért nincs itt Kobe, James vagy Durant, és milyen érzés őket pótolni. Ez szemmel láthatóan is kurvára febaszta az amerikai játékosok agyát, ehhez még rátett egy lapáttal hogy a spanyol közönség jó része folyamatosan fütyülte őket. Emiatt pedig az a válogatott olyan motiváltan játszott, és a zseniális Mike Krzyzewski úgy összerakta őket, hogy szerintem a 92-es Dream Team óta, ez volt a legjobb amerikai kosárlabdacsapat a sportág történetében. Pedig Steph Curry akkor még maximum  a nem túl gusztusos fogvédő rágcsálásával, és azzal hívta fel a figyelmünket,  hogy a döntő után majdnem összetörte az egyik tv társaság kameráját... :)

 

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.26 0 0 44

Team USA kerete az olimpián:

 

Kyrie Irving
Kyle Lowry
DeMar DeRozan
Klay Thompson
Draymond Green
Kevin Durant
Carmelo Anthony
Paul George
Jimmy Butler
Harrison Barnes
Deandre Jordan
DeMarcus Cousin


Bőven vannak hiányzók... Hol van Westbrook, James, Curry? Esetleg még Dwyane Wade. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.23 0 0 43

 

Elég jól játszott a Puerto Ricó-i válogatott, voltak szép megmozdulásaik ezen a mérkőzésen. Bár azért meg kell hagyni, ez a kubai csapat nem képvisel valami magas színvonalat. :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.20 0 0 42

Kezdetét vette a 2016-os Centrobasket, ami a közép-amerikai illetve a Karib-térségi országokat érinti, szám szerint 10-et. Ez a torna egyben egy selejtező is, melynek az első öt helyezettje kvalifikációt nyer a 2019-es világbajnokság selejtezőjének "A" Divíziójába, valamint a 2017-es FIBA Americupra és a 2018-as Centrobasketre. 

Eddigi eredmények: 

 

Nicaragua - Kuba 50-98

Panama - Antigua és Barbuda 103-48

 

Virgin-szigetek - Bahama-szigetek 82-74

Costa Rica - Dominikai Köztársaság 58-79

 

Kaposváron egyébként volt korábban egy bahamai válogatott, ő most nincs ott a tornán.

 

Ha valaki tudna live streamet a mérkőzésekhez, nagyon hálás lennék! Már tegnap is néztem volna a mérkőzéseket, de nem találtam sehol se online streamet. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.04 0 0 41

A spanyolok már ki is hirdették bő keretüket idén nyárra. Ha jól számolom, minden NBA-játékos benne van a keretben, Ricky Rubio-tól kedzve Pau Gasolig.

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.26 0 0 40

Szégyen ez a maláj válogatott... 80 ponttal kikapni. 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.26 0 0 39

Megkezdődött a FIBA Asia Championship is...

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.20 0 0 38

Úgy néz ki, az EB-aranyérmesnek kikiáltott szerb válogatott nem hogy a második, de még a harmadik helyet sem szerzi meg a tornán...

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.15 0 0 37

Ma 18:30-tól Spanyolország - Görögország, 21:00-tól pedig Franciaország - Lettország negyeddöntők. Előbbi mérkőzést élőben közvetíti a Sport2.

albamama Creative Commons License 2015.09.15 0 0 36

Vannak szép jelenetek, és a végén a szombrerók ... na az nem visz mindent, de jól néz ki.

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.15 0 0 35

Venezuela nyerte a 2015-ös FIBA Amerika-bajnokságot:

 

albamama Creative Commons License 2015.09.13 0 0 34

A csehek épp most alázzák a horvátokat.

albamama Creative Commons License 2015.09.10 0 0 33

Engem nagyon meglepne, ha nem a spanyolok nyernének.

A németek nagyot fognak küzdeni hazai pályán, de jobbak a spanyolok.

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 32

A spanyol-német meccsre nagyon kíváncsi leszek. Ha a németek megverik a spanyolokat, és a törökök megverik Izlandot (utóbbi szerintem 100%), akkor Gasolék nem jutnak tovább a legjobb 16-ba, ami elég nagy visszaesés lenne a spanyol kosárlabda számára. Viszont a németek részéről elég szomorú lenne, ha hazai pályaelőnyük ellenére nem jutnának tovább...

Egyébként a B csoport eléggé pocsékul lett összerakva... Szerintem Izlandot kivéve mindegyik csapatnak a legjobb 16-ban a helye. Olaszok, spanyolok, németek, szerbek, törökök... A D csoport ennek pont az ellentettje: Litvánián kívül egy olyan csapatot sem tudnék mondani onnan, amelyik ott lehetne a nyolcaddöntőben. Esetleg Belgium vagy Lettország, de inkább előbbi. No de Csehország? A magyar válogatott is elverte tavaly 83-68-ra! Ukrajna? Tavaly kinn voltak a VB-n (hogy mi módon jutottak oda ki, fogalmam sincs), de ezen a tornán rémesen gyengék, és pár évvel ezelőtt EB-pótselejtezőben a magyar válogatott 93-67-re (nem biztos, hogy ez volt a hivatalos végeredmény, de én úgy emlékszem, kb. 6 éve ekörül vertük őket) verte! Észtország? Litvániát sikerült megszorongatniuk, de ezt leszámítva nem egy szuper csapat. 

Előzmény: albamama (31)
albamama Creative Commons License 2015.09.09 0 0 31

Holnap két jó meccs lesz, de a Sport2-n!

 

14:30 Kosárlabda (élő)

Férfi Eb, csoportmérkőzés, Szerbia - Olaszország

 

 

17:45 Kosárlabda (élő)

Férfi Eb, csoportmérkőzés, Németország - Spanyolország

albamama Creative Commons License 2015.09.09 0 0 30

Mondom én, hogy nagy liblingek lettünk :-)

 

Sport1, ma:

 

14:30   Kosárlabda (élő)

Férfi Eb, csoportmérkőzés, Törökország - Szerbia

 

17:45   Kosárlabda (élő)

Férfi Eb, csoportmérkőzés, Olaszország - Németország

Előzmény: Lecso11 (29)
Lecso11 Creative Commons License 2015.09.08 0 1 29

... és szerdán és csütörtökön is adják a meccsüket.

 

A pozitívum, hogy holnaptól már lesz mellette másik 2 meccs is (török-szerb, orosz-francia illetve másnap a szerb-olasz, izraeli-francia).

 

Azért az szomorú, hogy a csoportkörből az olyan csapatok meccseit egyáltalán nem közvetítették vagy nem fogják közvetíteni, mint Litvánia, Görögország, Horvátország vagy Szlovénia.

Előzmény: albamama (28)
albamama Creative Commons License 2015.09.08 0 0 28

17:30 Kosárlabda (élő)

Férfi Eb, csoportmérkőzés, Németország - Törökország

 

 

Asszem, ingyen kapja a Sport1 a meccseket, cserébe mindig a németeket nézhetjük.

i perseguitati_ Creative Commons License 2015.09.06 0 0 27

Izland egy nagyon kellemetlen stílusú csapat, ráadásul ebben a bitang erős B csoportban mindenki rajtuk akar majd energiákat spórolni, de ez nem ment sem a németeknek, és nem megy most az olaszoknak sem. Amikor egy csapat így tud, csapatszinten is, 50 % környékén triplázni, azzal nagyon nehéz mit kezdeni, és nincs más fegyver mint bedarálni őket.

Észtország nagyon kilóg lefelé, a belgák nekem már tegnap is tetszettek, nagyon jó meccset játszottak a lettekkel, akár tovább is juthatnak. Az oroszok szar kezdése nem meglepetés, jó eséllyel még ebből a lagymatag csoportból sem jutnak tovább, egyszerűen ez egy gyenge válogatott, gyengék voltak már 2 éves is, és azóta sem nagyon fejlődtek.

Egyelőre nekem a spanyolok sem tetszettek, nagyon nem tudtak felpörögni, és elég messze vannak a top formájuktól, de az igaz, ha valakik, ők tudják, nem az első három meccset kell megnyerni ahhoz hogy Európa bajnokok legyenek hanem az utolsó hármat.... Jelen állás szerint a szerbeket és a franciákat is jóval esélyesebbnek tartom az aranyra mint a spanyolokat.

Előzmény: Törölt nick (24)
albamama Creative Commons License 2015.09.06 0 0 26

http://www.eurobasket2015.org/en/default.asp

 

14:45 Kosárlabda (élő)

Férfi Eb, csoportmérkőzés, Szerbia - Németország

Sport1

nanakonda Creative Commons License 2015.09.06 0 0 25

SRB-ESP 80:70 Nem is meglepetés! Szerintem a Szerbek meg is nyerik ezt a EB-t!

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 24

Egy kicsit meglepődtem a német-izlandi meccs eredményén. Azt gondoltam, minimum 25-tel nyernek majd Nowitzkiék. 71-65-ös eredmény nem valami szuper teljesítmény, ráadásul a németek hazai pályaelőnnyel is rendelkeztek. 
A spanyol-szerben még jobban meglepődtem... Az első negyed végébe épp, hogy csak belekukkantottam, 21-11-re mentek a spanyolok. Szinte biztos voltam a győzelmükben. Aztán a szerbek fordítottak, és 70-80-ra legyőzték Pau Gasolékat.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 23

Hollandia vezet Grúzia ellen. Jelenleg 31-40-re. Mégsem olyan rosszak ezek a hollandok, bár még nem nyerték meg a meccset. Azok a csehek pedig, akiket mi tavaly rendesen elkalapáltunk Szolnokon, 70-47-re vezetnek Észtország ellen. Szóval vannak nálunk gyengébb csapatok is az EB-n. Észtországon kívül szerintem Izland sem jobb nálunk, és rajtuk kívül is lenne pár csapat, akiket meg tudnánk verni. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.31 0 0 22

Nigéria lett a 2015-ös AfroBasket bajnoka, miután a döntőben 65-74-re legyőzték Angolát. Érdekesség, hogy az AfroBasket történelmében ez Nigéria első aranyérme. 

 

Bronzmérkőzés: Tunézia-Szenegél 82-73

 

Nigéria ezzel a győzelemmel kvalifikálta magát a 2016-os riói olimpiai játékokra, míg Angola, Tunézia és Szenegál selejtezőben (?) indulhat. 

 

A torna végeredménye: 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.30 0 0 21

"Angola valóban az utóbbi évek, évtized legeredményesebb afrikai gárdája, de szerintem nem feltétlenül a legjobb. Ők játsszák legtudatosabb és legkorszerűbb kosárlabdát a kontinensen, ők tekinthetők leginkább csapatnak, de az meglepne ha idén ők nyernének."

 

Megvan rá az esélyük, hiszen Tunézia legyőzésével döntőbe jutottak. :) Így Nigéra-Angola finálé lesz, és én utóbbi gárdát tartom esélyesnek a győzelemre. Bár Nigéria még okozhat meglepetést. :) Szerintem megérdemelnék ők is a győzelmet, sőt ki merem jelenteni, hogy jobban megérdemlik mint Angola. Nagyon jól játszottak eddig, és a keretük se akármilyen játékosokból áll: NBA-s, D-Ligás, Euroligás, olasz, izraeli és lengyel első osztályú játékosok alkotják a keretet, igazából csak légiósokból áll a csapat, egy olyan játékosuk sincs, aki hazája bajnokságában játszana. Megérdemelnének egy aranyérmet, és mindenképpen ott a helyük a 2016-os riói olimpián valamint a 2019-es kínai világbajnokságon. Bár az még egy kicsit odébb van. :)

 

Tunézia - Angola 51-58

 

"Azt nem tudom milyen úton jutottak ki a tavalyi Vb-re, de ott bizonyították hogy rém gyengék ahhoz a szinthez."

 

Egyiptom a 2013-as Afrika-bajnokságon Szenegállal, Elefántcsontparttal, és Algériával került egy csoportba. Szenegáltól 70-72-re, Algériától 67-63-ra, Elefántcsontparttól pedig 69-62-re kaptak ki. Ugye a lebonyolítás szerint nem a csoport első két helyezettje jut tovább (pedig szerintem ez lenne a legkorrektebb), hanem a csoportból mindenki, és így kialakul a nyolcaddöntő mezőnye. Tehát ahogy alattam is írta valaki, a csoportmeccsek nem a továbbjutásról, hanem az erősorrendről döntenek, ergó mindegyik csapatnak megvan rá az esélye, hogy döntőbe jusson, még akkor is, ha az a csapat utolsó lett a csoportjában. 

Kérem szépen, a nyolcaddöntőben Egyiptom 77-67-re verte a sokkal erősebb tunéziai válogatottat, majd a negyeddöntőben 74-73-ra verték a Zöld-foki szigeteket. Az elődöntőben 70-63-ra bizonyultak jobbnak Szenegálnál, majd a döntőben 57-40-re maradtak alul az angolai válogatott ellen. Így ők lettek a második helyezettek a kontinenstornán, s ezzel kvalifikálták magukat a 2014-es világbajnokságra, ahol megmutatták (ahogyan te is írtad), mennyire nincsenek azon a szinten. Bár Tunézia sem nyújtott valami kiemelkedő teljesítmény a 2010-es törökországi VB-n... 

 

 

Előzmény: i perseguitati_ (19)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.29 0 0 20

Az amerikaiak pont leszarják egy ideje ezeket a tornákat. Utoljára 2007-ben is csak azért indultak, mert úgy leszerepeltek a 2004-es Olimpián, a 2006-os Vb-n hogy nem kvalifikálták magukat a pekingi Olimpiára. Így 2007-ben megvették a torna rendezési jogát, és egy brutális kerettel ( Kobe Bryant, Lebron James, Jason Kidd, Carmelo Anthony, Chauncey Billups, Amare Stoudemire, Deron Williams, Dwight Howard,Tyson Chandler, stb..)  meg is nyerték a FIBA Americas-t, de ez nekik kb annyit jeletett, hogy kvalifikáció pipa...

 

 

Előzmény: Törölt nick (17)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.29 0 0 19

A Realt véletlenül írtam kétszer, a másodikat Real legyen Dallas Mavericks :)

 

Az egyiptomiak addigi veretlenségére írtam hogy csalóka, mert sokat nem várok tőlük (ki is estek simán a negyeddöntőben). Azt nem tudom milyen úton jutottak ki a tavalyi Vb-re, de ott bizonyították hogy rém gyengék ahhoz a szinthez.

 

Angola valóban az utóbbi évek, évtized legeredményesebb afrikai gárdája, de szerintem nem feltétlenül a legjobb. Ők játsszák legtudatosabb és legkorszerűbb kosárlabdát a kontinensen, ők tekinthetők leginkább csapatnak, de az meglepne ha idén ők nyernének.

Előzmény: Törölt nick (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!