Keresés

Részletes keresés

atyus Creative Commons License 2010.07.01 0 0 238

236 db, nem 15-20 ezer. Mindegy, ahogy látom itten csak a feltételezésem, hogy lenyúlta a szoc kormányzat a 24 milliárdot, az novum. Persze ezt nem tudom. Azt látom, hogy egy-két fontos katona előzetesben van, de az vszínűleg más ügy miatt.

 

Azt gondolom, ha a szakik szerint a Zengő a zideális, akkor azt oda kell. A virágot meg télleg ki lehet ásni, aztán vissza lehet telepíteni. Ezt komolyan mondom. :)

 

Az ebédes jármű pedig nem okozhat nagy környezetszennyezést. Mi nem jó ezekben az állításaimban?

Előzmény: BENTA (235)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.01 0 0 237
Valószínű, hogy be is látja...
Előzmény: Törölt nick (236)
BENTA Creative Commons License 2010.07.01 0 0 235
Ez nem munka, hanem kuncsorgás kérlekszépen:)! Tessék homlokod vertékével kikukázni ebből az alig 15-20000 hozzászólásból kikotorni a lényeget:)
Előzmény: atyus (234)
atyus Creative Commons License 2010.07.01 0 0 234
Hiszen azt teszem, itten könyörgök a mesternek... :)
Előzmény: BENTA (225)
sandinista Creative Commons License 2010.06.30 0 0 233
A fene tudja, úgy tudom Obamaáék jegelték a projektet. Az oroszoktól volt némi tapogatózás, hogy beszállnának egy rakétavédelmi rendszerbe
Legutóbb felmerült Románia és Bulgária is, mondjuk ezeken helyszíneken nem lógna ki annyira lóláb, mert ugye ez hivatalos indoklás szerint nem az orosz fenyegetés miatt kell, hanem a közel-keleti miatt.
Előzmény: Qqberci (232)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.30 0 0 232
Nekem is úgy rémlett, hogy valami EWS lett volna, ami most tán Lengyelországba kerül?
Előzmény: sandinista (231)
sandinista Creative Commons License 2010.06.30 0 0 231
Olyan is van ott, de oda akarták telepíteni a rakétavédelmi rendszer radarját is.
Előzmény: Qqberci (230)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.30 0 0 230
Előzmény: Qqberci (229)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.30 0 0 229
Ez meg mintha nem légtérellenőrző radar lenne...
Előzmény: Antisystem (224)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.30 0 0 228
Előzmény: Antisystem (223)
sandinista Creative Commons License 2010.06.30 0 0 227
Nézd, azokkal most nem lehet mit kezdeni, azok - jelen formában SZVSZ sajnos - létező realitások. Kezdeni azzal lehet, amiről szó van éppen...

Ha jól értelmezem Hende hadügyér óvatos nyilatkozatait itt-ott, a Hármas miatt én nem aggódnék komolyabban, szvsz megkezdődött a Zengő újbóli finom elültetése a köztudatba. Én ezt csak helyeselni tudom, a Hármashegy amúgy is egy vicc, az egyetlen, a Zengő mellett technikailag még vállalható alternatívát "a zemberek nem akarják". Persze az is meglehet, hogy még évekig folytatódik ez a nevetséges huzavona a helyszínek körül...

Bármi, ami nyugat fele tart, és itten megy át...
Azt nehezen hiszem, hogy semmi, mert arra nem adna a NATO ennyi dellát, a semmiért nem szokás sok pénzt áldozni...


Amelyik repellő keletről nyugat felé tart az mire hozzánk ér minimum egy Nato ország légterén áthalad, szóval nem a nyugat felé tartó eszközök felderítéséről van szó.
A della történetének nézz után Valki László "A radartelepítéssel kapcsolatos nemzetközi jogi kérdések" című írásában
Előzmény: Antisystem (214)
sandinista Creative Commons License 2010.06.30 0 0 226
Ez az Obama kormányzat által jegelt jenki rakétavédelmi rendszer része lett volna, semmi köze a légtérellenőrzéshez. (Amúgy ezzel a rakétavédelmi rendszerrel szemben nekem is fenntartásaim vannak)
A slavkovi (austerlitzi) pedig nagyon helyesen azóta felépült, és ott ahová eredetileg is szánták.
Előzmény: Antisystem (224)
BENTA Creative Commons License 2010.06.30 0 0 225

'Tájékoztatnál? :)'

 

Nem! Dolgozz meg érte.:))

Előzmény: atyus (218)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 224

Na, ezt tényleg elqrtam lányos zavaromban:), összekevertem 2 radart. Ez még megépült azóta - dacára a tiltakozásoknak - ez nem fog:

 

A cseh-amerikai tárgyalások a radarállomástól, amely Prágától mintegy 60 kilométerre délnyugatra a Brdy katonai körzetben épülne fel, májusban kezdődtek. Végleges döntés az ügyben jövő tavasszal várható. Felmérések szerint a cseh lakosság mintegy 60 százaléka a radarállomás létrehozása ellen van

 

ÜdV

Előzmény: Antisystem (223)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 223

Ja, egyébként meg - ha nem lenne nyilvánvaló - nem sajátos és specifikus magyar problémáról van szó:

 

Csata az austerlitzi NATO-radar körül
2005. október 14. 14:34

OLVASTA MÁR A MÚLT-KOR TÖRTÉNELMI MAGAZINT? LAPOZZON BELE!
Nem csak a magyaroknak, de a cseheknek is megvan a maguk problémája egy, a hadsereg által rendkívül fontosnak minősített NATO-lokátorállomás tervezett felállítása miatt.

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=11169

 

Csak hogy törihez illő forrást ajánljak - tudtommal ez sem épült még fel, és reményeim szerint NEM IS FOG.

 

ÜdV

Előzmény: renegade (221)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 222

"Egy történelemben otthonosan járó számára nyilván nem okoz gondot a személy, és kontextus beazonosítása... horribile dictu úgy rémlik, kötelező tananyag:))"
Lehet, hogy az usákoknál kötelező tananyag, itt nem. És semmi köze sincs a témánkhoz.

 

Engedelmeddel először erre reagálnék csak, de hát ha ezt nem érted, akkor semmit nem értesz... pedig hát szokták érteni, általában nem győzöm elkapkodni a fejem az értés elől... annyiban kétségtelenül igazad van, hogy Lincoln 2. beiktatási beszéde az USA-ban valszeg már általánosban előkerül, nálunk azé minimum a középiskola szintje egy ilyen forrás... amennyiben hiába amerikai történelem, az ujkori rabszolgatartás felszámolása az emberiség egyetemes történelmének alapvető része. (és mostanság Obama megválasztása és beiktatása kapcsán is soxor és sokan emlegették ezt a beszédet)

 

Az értelmezések között annyi a különbség, hogy Lincoln ezt a gondolatsort tényközlésként mondja el, sacckb hogy "ha mi ennyit vétkeztünk egy embercsoport ellen, és az a sorsunk, hogy ezt visszakapjuk, akkor ezt el kell foganunk" én meg inkább óhajtó módban, a végén egy "amen"-nel - mondjuk:) - ja és persze nem önmagunkra, mi nem gyarmatosítottunk, nem raboltunk kontinenseket az őslakosaiktól, nem hajigáltunk atombombákat... a két világháborúhoz volt némi közünk, mint tevékeny statiszta...

 

ÜdV

 

 

Előzmény: renegade (221)
renegade Creative Commons License 2010.06.30 0 0 221
Na, pont ez az, amit legfeljebb pszeudo-demoráciának hívnak, elitista mocsoknak, mert egy igazi demokréáciában senki nem vitatná el a demosz jogát, hogy maga döntsön, valami érdekli-e, egyetlen rohadt "élcsapat" sem venné a bátorságot, hogy megszabja, a demosz mit hallhat, és mit nem.

Te komolyan gondolod, hogy egy kongresszuson egyetlen épeszű történész benn maradna az előadásod harmadik mondata után a teremben, ha olyasmiket mondanál, mint amiket itt hangoztattál? Hát lehet nem bekérni a szervezőknek az előadásod vázlatát, de saját magukkal tolnának ki, mert legközelebb a kutya se jelentkezne az általuk szervezett kongresszusra.

A kérdés pusztán az, hogy ha te eldöntötted jó diktátor módra, hogy akkoris a Zengőn lesz a radar, ha a fene fenét eszik is, akkor miről folytattál volna társadalmi vitát, és minek. Hogy megadd a demokrácia, a demosz krátoszának látszatát, illúzióját?

Miből gondolod, hogy én diktátor lennék? Három hónap alatt mindenki elmondhatja a magáét. Az általam létrehozott bizottság -- csupa szakértő, tehát elitista mocsok gazember -- eldönti, kinek van igaza, és onnantól nincs vita. Jelen esetben kimondatott, hogy a Zengő az egyetlen pont, ahonnan szinte akadálytalan a körbelátás. A lokátor minimális környezetterheléssel jár, amennyiben építeni kell egy rövid, és nem közforgalmú utat. Ennyit megér a dolog, persze a sötét zöldeknek nem, de ők néhány ezren vannak, az ország lakossága meg tízmillió fő. A biztonsági aggályaid meg igen nagy ostobaságok, lásd a hozzászólásom végét. Azt hiszem, nem hagytam ki semmit, tehát ideje lenne már nekiállni annak a lokátornak, mert szükségünk van rá.

Mondjuk engem zavarna, ha nagy nyilvánosság előtt csinálnék hülyét magamból,
Csak szólnék, hogy éppen valami olyasmit teszel:)))


Csak szólnék, hogy láthatólag nem ismered Dobó részletes életrajzát, fogalmad sincs a Török Birodalom katonai lehetőségeiről, céljairól, és eme boldog tudatlanság mögé rejtőzve ontottad mégis az okosságokat. Komolyan azt gondolod, hogy a tudatlanságot azzal lehet kompenzálni, ha a másikról azt állítod, hogy ő a hülye?

De most komolyan, miért kell neked mindenbe beleszólni, amihez se a tárgyi tudásod, se a vele kifejlődő szakmai logikád nincs meg? Én se verem a nyálam a paksi atomerőműről szóló topikban, mert nem értek az atomfizikához -- de nem is akarom azzal kárpótolni magam, hogy elitista mocsoknak bélyegezzem a szakszerűséget, és azt állítsam, hogy a szakember a hülye.

Egy történelemben otthonosan járó számára nyilván nem okoz gondot a személy, és kontextus beazonosítása... horribile dictu úgy rémlik, kötelező tananyag:))

Lehet, hogy az usákoknál kötelező tananyag, itt nem. És semmi köze sincs a témánkhoz. A légtérellenőrző radar nem támadó fegyver, és rajtad kívül senki sem tekinti provokációnak. A szerbek sem. Az arabok, perzsák, pastuk, tádzsikok meg pláne nem. Konkrétan lexarják, mit építenénk itt.
Előzmény: Antisystem (216)
sandinista Creative Commons License 2010.06.30 0 0 220
Miért, szerinted, ha tőled lopnak, az feljogosít, hogy te is lopjál másoktól? Ugye, nem? Mellesleg meg nem katonai célból annyit kukkolják, amennyit akarják, ahogy nem katonai célból mi is másokét... egy légiközlekedési vagy meteorológiai radarral semmi gond, a radar nem ördögtől való:)

Az analógia rossz, a lopás bűn, a légtérszuverenitás biztosítása viszont nem az, hanem minden ország elemi érdeke és kötelessége. És mivel a repülőgépekre a legkevésbé jellemző, hogy az államhatáron materializálódjanak csak úgy a nagy semmiből, ezért logikus, hogy mindez nem biztosítható amennyiben a radarok nem látnak át az országhatáron. Néhány banánköztársaságot leszámítva minden civilizált országban a légtér ellenőrzése, az adott ország fegyveres erőinek a dolga.
Előzmény: Antisystem (209)
atyus Creative Commons License 2010.06.30 0 0 219
Itt azt írták, hogy hazai programra radarozna. Na mindegy. A szerbeket Koszovóról kiválóan megfigyelik a jenkik a Bond Steelről.  Nekünk nyilván nem feladatunk egy civil repülési radar hadi használata. Azt mondom legjobb lenne, ha a Zengőn épülne fel. Ha az a legalkalmasabb, hogy XVI Benedek pápa ne tudjon szökni a helikofferrel. Véleményed?
Előzmény: Antisystem (183)
atyus Creative Commons License 2010.06.30 0 0 218

 

Tájékoztatnál? :)

Előzmény: BENTA (181)
Qqberci Creative Commons License 2010.06.30 0 0 217
nagy baj van: a falum völgyben van!

Nem biztos hogy baj, Taliándörögd is völgyben van, 'oszt ott épült fel a mocskos komenyista Molnyija távközlési állomás, ami most meg a Nyugatot szolgálja...

Előzmény: Törölt nick (192)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 216

Tudod, az igazi demokráciákban ez úgy működik, hogy ha te ordas hülyeségeket próbálnál értő közönség előtt előadni, akkor a közelébe se engednek a mikrofonnak, mert az előadás vázlatát előre be kell adni

Na, pont ez az, amit legfeljebb pszeudo-demoráciának hívnak, elitista mocsoknak, mert egy igazi demokréáciában senki nem vitatná el a demosz jogát, hogy maga döntsön, valami érdekli-e, egyetlen rohadt "élcsapat" sem venné a bátorságot, hogy megszabja, a demosz mit hallhat, és mit nem.

 

Én általában a demokrácia híve vagyok, már csak azért is, mert életem első három évtizedét diktatúrában éltem le. De ha én lettem volna a miniszterelnök, a társadalmi vitát lebonyolítottam volna három hónap alatt, utána pedig felépíttettem volna a lokátort a Zengőn.

Értem. A kérdés pusztán az, hogy ha te eldöntötted jó diktátor módra, hogy akkoris a Zengőn lesz a radar, ha a fene fenét eszik is, akkor miről folytattál volna társadalmi vitát, és minek. Hogy megadd a demokrácia, a demosz krátoszának látszatát, illúzióját?

 

Mondjuk engem zavarna, ha nagy nyilvánosság előtt csinálnék hülyét magamból,

Csak szólnék, hogy éppen valami olyasmit teszel:)))

 

A pacifistaságról meg annyit, hogy én csak egyet szeretnék, azt, ami ezen hírhedett szavakban leíratott:

if God wills that [the war] continue, until all the wealth piled by the bond-man's two hundred and fifty years of unrequited toil shall be sunk, and until every drop of blood drawn with the lash, shall be paid by another drawn with the sword, as was said three thousand years ago, so still it must be said "the judgments of the Lord, are true and righteous altogether

 

Egy történelemben otthonosan járó számára nyilván nem okoz gondot a személy, és kontextus beazonosítása... horribile dictu úgy rémlik, kötelező tananyag:))

 

ÜdV

Előzmény: renegade (213)
renegade Creative Commons License 2010.06.30 0 0 215
Mivel ez esetben 100%-osra vehető, hogy nem minket támadna senki - lévén semmi oka rá - ühüm.

Mert így majd megtámadnak bennünket, mi? Elképzelem, ahogy egy vazirisztáni törzsfő hírét veszi, hogy Magyarországon üzembe helyeztek egy radart, ami arra való, hogy a saját légterét ellenőrizze. Erre a törzsfő összehívja a törzsi gyűlést, és megtanácskozzák, hogy ezt meg kell bosszulni. Hogy miért, az rejtély ugyan, mert őket semmilyen módon nem zavarja, a velük történendőket nem befolyásolja, de meg kell bosszulni mindenképpen. Hát roppant életszerű, mondhatom...
Előzmény: Antisystem (208)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 214

És a bánkúti, a békéscsabai az smafu, azért már meg sem támadnak? Vagy a Natonak (is) adatokat továbbító kőrishegyi, püspökladányi és ferihegyi HC radarok miatt? Vagy a még meglévő dunántúli RT századok miatt?

Nézd, azokkal most nem lehet mit kezdeni, azok - jelen formában SZVSZ sajnos - létező realitások. Kezdeni azzal lehet, amiről szó van éppen...

 

Mégis milyen infora gondolsz ami _rajtunk_ kívül bárkit is igazán érdekel?

Bármi, ami nyugat fele tart, és itten megy át...

Azt nehezen hiszem, hogy semmi, mert arra nem adna a NATO ennyi dellát, a semmiért nem szokás sok pénzt áldozni...

 

ÜdV

Előzmény: sandinista (212)
renegade Creative Commons License 2010.06.30 0 0 213
Köszönöm a féltő gondoskodásodat, de én talán maradnék a saját véleményemnél, és annak minden lehetséges módon való hangoztatásánál... ugye nem baj?

Mondjuk engem zavarna, ha nagy nyilvánosság előtt csinálnék hülyét magamból, de hát különbözőek vagyunk, van, aki erre még büszke is.

Valóban, egy hardcore diktatúrának, vagy olyan lelkületet képviselőknek szokott olyan ötlete lenni, hogy meg akarják mondani, hogy mi a tények "helyes értelmezése" és mi a tények "helytelen értelmezése". Más helyeken ez nincs szokásba

Dehogy nincs. Tudod, az igazi demokráciákban ez úgy működik, hogy ha te ordas hülyeségeket próbálnál értő közönség előtt előadni, akkor a közelébe se engednek a mikrofonnak, mert az előadás vázlatát előre be kell adni, és abból már látszik, értesz-e az adott témához, vagy sem. Ha nem, akkor sajnos marad neked az internet, ahol aztán mindenki olyan büszkén ágálhat a legnagyobb baromságok mellett, hogy csak na. De ettől a baromság még baromság marad, az illető meg csak annyi fórt kapott, hogy nem látja a másik arcát, amikor az továbbgörget az egérrel.

És ezek pont ugyanannyira legitim vélemények, mint a tiéd... se jobban, se kevésbé...

Legitim abban az értelemben, hogy mindenkinek joga van kimondani a véleményét. De ettől még a véleménye lehet életveszélyes hülyeség. Arra a radarra szükség van, hogy miért, azt már sokan leírták. Én általában a demokrácia híve vagyok, már csak azért is, mert életem első három évtizedét diktatúrában éltem le. De ha én lettem volna a miniszterelnök, a társadalmi vitát lebonyolítottam volna három hónap alatt, utána pedig felépíttettem volna a lokátort a Zengőn. Nehogy már pár ezer hőzöngő félhülye fontosabb legyen, mint a tízmilliós lakosság biztonsága (a hőzöngőket is beleértve!). (És akkor még a bajba jutó repülőgépeken ülő emberekről nem is szóltam!)
Előzmény: Antisystem (207)
sandinista Creative Commons License 2010.06.30 0 0 212
Mivel ez esetben 100%-osra vehető, hogy nem minket támadna senki - lévén semmi oka rá - ühüm.

Jól értem szerinted egy esetleges kalandor "nyugati" akció során, azért támadja, vagy nem támadja meg az országot valaki, mert van, vagy nincs a Mecsekben lokátor?
És a bánkúti, a békéscsabai az smafu, azért már meg sem támadnak? Vagy a Natonak (is) adatokat továbbító kőrishegyi, püspökladányi és ferihegyi HC radarok miatt? Vagy a még meglévő dunántúli RT századok miatt?

Akkor legalább még utólag se gyűlölködhetne egyik oldal se, hogy miért láttuk el infoval x-et vagy miért nem láttuk el infoval y-t... hisz nincs infonk... senki sem zsarolhatna, mert nincs mit zsarolni (ugye manapság a legnagyobb érték az info)... tárhatjuk szét a kezünket kelet fele is, meg nyugat fele is, észak fele is meg dél fele is...

Mégis milyen infora gondolsz ami _rajtunk_ kívül bárkit is igazán érdekel? Vegyél már elő egy térképet és meg mekkora területet lát be a Mecsekből egy lokátor...
Előzmény: Antisystem (208)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 211

Tudod, az a probléma, hogy Magyarország biztonságát csak a NATO tudja garantálni,

Ja, miután Magyarország egyáltalán létező "nemzetbiztonsági kockázatai" onnan gyünnek, hogy részt veszünk a NATO-USA konglomerátum kalandorakcióiban, és az összes potenciális "antimagyar" a NATO-ban nyüzsög...

Ciprus kapcsán kinek a biztonságát szavatolta a NATO, nem emléxel véletlenül? A NATO tag Görögországét vagy a NATO tag Törökországét? Szerinted mit szavatol a NATO, ha egy slota-féle barom megfelelő pozicióba kerül? Ébren szoktál álmodni?

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (210)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 209

És az nem zavar, hogy a minden környező ország így szerbek rádiólokátorai is "kukkolják" a magyar légteret, legalábbis annak egy részét?

 

Miért, szerinted, ha tőled lopnak, az feljogosít, hogy te is lopjál másoktól? Ugye, nem? Mellesleg meg nem katonai célból annyit kukkolják, amennyit akarják, ahogy nem katonai célból mi is másokét... egy légiközlekedési vagy meteorológiai radarral semmi gond, a radar nem ördögtől való:)

 

ÜdV

Előzmény: sandinista (204)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 208

A Nyugat az Nyugat-Európa, a Nato vagy a USA?

 

Nézd, ha mellékelsz hozzá egy hidegvágó/kalapácsot, hogy ezt szét lehessen szedni, akkor lehet, hogy meg fogom tudni jelölni, hogy leginkább az USA. Voltaképp a NATO-val az a legnagyobb baj, hogy nem egy nyugis, békés, összeurópai védelmi rendszer, a centruma minden tekintetben máshol van... 


Oké, tegyük fel úgy lesz ahogy írod, és valami "jól megérdemelt bajba" sodorja magát a "Nyugat". Jobban fogod magad érezni akkor ha a magyar légtér egy jelentős része nincs ellenőrizve?

Mivel ez esetben 100%-osra vehető, hogy nem minket támadna senki - lévén semmi oka rá - ühüm. Akkor legalább még utólag se gyűlölködhetne egyik oldal se, hogy miért láttuk el infoval x-et vagy miért nem láttuk el infoval y-t... hisz nincs infonk... senki sem zsarolhatna, mert nincs mit zsarolni (ugye manapság a legnagyobb érték az info)... tárhatjuk szét a kezünket kelet fele is, meg nyugat fele is, észak fele is meg dél fele is...

 

ÜdV

 

 

 

 

Előzmény: sandinista (203)
Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 207

Türelmesen végighallgatni ekkora butaságokat, kedvesen rád mosolyogni és nyelni egyet, na ez egy házasságban még elmegy, de itt nem égetném magam a továbbiakban a történelemmel a helyedben.

Köszönöm a féltő gondoskodásodat, de én talán maradnék a saját véleményemnél, és annak minden lehetséges módon való hangoztatásánál... ugye nem baj?

 

Még azokat a tényeket is, amiket ismersz, teljesen rosszul értelmezed, de az arcod akkora, mint egy ház

Valóban, egy hardcore diktatúrának, vagy olyan lelkületet képviselőknek szokott olyan ötlete lenni, hogy meg akarják mondani, hogy mi a tények "helyes értelmezése" és mi a tények "helytelen értelmezése". Más helyeken ez nincs szokásba, ottan képesek felfogni, hogy mondjuk egy 56-ot tarthat valaki teljes joggal forradalomnak is a saját nézetei szerint, ellenforradalomnak is a saját nézetei szerint, progressziónak is vagy regressziónak is a saját álláspontja szerint... sőt, még akár horribile dictu antiszemita pogromnak is, mint a TÖRTÉNÉSZ David Irwing - ugyebár...

 

vagy a hozzád hasonlóan elvakult pacifistáknak "kompetencializmus, a Nyugat mocska".
...khmmm... én nem vagyok elvakult pacifista, még csak különösebben pacifista se...

 

Az egyetlen jó döntés, ha megépítjük azt a lokátort, éspedig a Zengőn.

Elfelejtetted hozzá tenni a kulcsszót, hogy SZERINTED. Mások szerint meg ez nem így van, mások azt a nézetet képviselik, hogy nem ott kell ilyet építeni, vagy egyáltalán nem kell most ilyet építeni, vagy nem ilyen módon/konstrukcióban kell ilyet építeni. És ezek pont ugyanannyira legitim vélemények, mint a tiéd... se jobban, se kevésbé...

 

ÜdV

Előzmény: renegade (202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!