A lengyeleknél megjelent Star vízágyút esetleg nem tervezik a Jelczhez hasonlóan magyar színekben kiadni nálunk?
Esetleg felvetheted nekik, hogy ez kevés ráfordítással megvalósítható lenne. Lesz a jövőben pár betervezett Star és Jelcz, amik helyett ezt talán érdemesebb lenne kiadni, ha maradunk a lengyel márkáknál.
Sajnálom a fa-sz-állító Pragat, hogy a helyére csempészték a vízágyút.
A Liaz 706 és az ADK, valamint valamilyen H6 a garázsban megvan régebbről, a két katonai, a vízágyú és a Kraz nem érdekel, a jugó Rábán meg még gondolkodom.
Így lesz egy nyugodt év végém. :-(
Értem, hogy költségoptimatizálás és nem mindfg új és talán valamennyire országspecifikus, épp ezért nem értem a Praga, az AVIA emelős, a kukás és a felsővezeték-szerelő hiányát.
Becsomagol, kitesz, elad. Lehetne (ugye erről feémérésem nincs, de) többek számára is érdek és pénztárcanyitogató modelleket besorolni.
A többi, más sorban nem látott, de nálunk tervezett (pl. szippantósm vagy egy-két nem egyedi darab Rába, vagy Csepel) megjelenésének meg természetesen örülök és köszönöm.
Én is egyetértek veled, mert jó, hogy indult ez a sorozat. Valóban olyan modellek is jönnek, amiről 1-2 éve nem is gondolhattunk volna. Csak van egy-két olyan modell, aminek nálunk nem lesz nagy keletje. Azt viszont pont jó lenne elkerülni, hogy 3-4 veszteséges kiadás után visszavágják a sorozatot. De az biztos, hogy a valóságban 1-2 db-os példányokra, vagy nem nagyon ismert típusokra kevesebb lesz a kereslet, mint egy-egy ismertebb típusra. Jó példa erre a ZIL-130 tgk. Két madaras nagy bolt is tele volt a következő szám megjelenése előtti napon a ZSK-100-as változattal és szerintem ugyan ez lesz a sorsa az 1db-os ZiL-130 tűzoltónak is. De ha a hosszú platós G változatot, vagy a hókotrót hozták volna helyette, arra nagyobb kereslet lett volna (szerintem). Vagy elég lenne néha a festésen változtatni, mert egy Rába is nagyobb keresletet generál Hungarocamion felirattal, mint egy lengyel, cseh, vagy szerb fuvarozó vállalat felirataival. Vagy a legutóbbi Kamaz 5511 is narancs színben kelendőbb lett volna.
Ezzel teljesen egyetértek. Az Atlaszos sor sem volt rossz de ez nagyon jó. Ebből elég kevés amit nem vettem meg. Kezdem kicsit bánni hogy nem fizettem elő rá.
Az én véleményem szerint felesleges úgy tekinteni erre a sorra, hogy miért nem 100% magyaros tartalommal érkezik, kicsi piac lehetünk mi a nagyobb országok mellett, inkább annak kell örülni, hogy egyáltalán elindították nálunk is, beleterveznek a sorozatba néhány eddig sosem elérhető hazai felépítményt és van lehetőség néhány modellt gyártói áron megvásárolni.
Ellenpéldaként tudom mondani az én esetemet az általam kedvelt 1:24 személyautós sorral, ami itthon ugye nem volt elérhető, az összes darabját külföldi kiadásokból kellett összevásárolnom legalább dupla, de olykor még magasabb árakon.
Hát személy szerint én a vizágyút és az IFA h6 ot nem fogom megvenni. A többi jöhet. A Prága v3s-t nagyon sajnálom. Remélem az is jön valamikor mert nekem az egyik kedvenc teherautóm.
De a K19 típusjelű, két tengelyes billencs volt a téma központjában.
Azért látod az oldalfalat magasabbnak (mert magasabb), mert ez egy másik típus. Ez egy három tengelyes billencs. A képedet kinagyítva tisztán látszik a "C" tengely részlete.
Egy ilyen van a képeden (mindkettő elejére 26.230 van írva).
Ha már Kamaz 5511. Egyszer volt szerencsém vezetni egyet. Amikor csinálták a Bartók Béla úton a burkolat cserét, szedték fel a kockaköveket, akkor az egyik volt osztálytársam bátyja ott fuvarozott egy ilyen járgánnyal. Megengedte, hogy egy fuvart csináljak én is este. Jó kis élmény volt.
Nagyon jó állapotban van ez a Kamaz még a gumiabroncsok is. Szerintem lehet egy hallgatólagos megegyezés a különbözőgyártók között, ha azonos modellt készítenek azt nem csinálják azonos színben. Az SSM modell hozza az eredeti Kamaz színeket a billencsben, de a markolós változat vagy keki, vagy szürke-kék. A Krazokat is hozza keki (tábori zöldben), míg az AIST inkább postás zöld színben. Vagy a Nas avtoprom hozza a kék MAZ-okat, míg a Modimio is gyárt kék fülkét de eltérő árnyalatban, de narancssárgában főleg. Lehet, hogy a legendás teherautók ezért nem hozza a narancs színű Kamazt.
Ha már ennyire Kamaz lázban égünk engedtessék meg,h feltegyek én is egy képet. Tavaly novemberben láttam a Bosnyák tér felújításánál. A kedvenc gyerekkori szín összeállításában pózolt. Sajnálom,h nem ebben a színtervben adták ki. Controlman fórumtárs! Ha még nem késő szeretnék javasolni egy modellt. Ez pedig a MAZ 503A billencs kék színben ahogy itthon is dolgoztak. Köszönöm!