Keresés

Részletes keresés

Tgr_ Creative Commons License 2009.03.12 0 0 22
Nyilván azért, mert akik csinálják, nem ismerik olyan jól az alapelveit, mint te.
Előzmény: Simply Red (-)
cíprian Creative Commons License 2009.03.12 0 0 21
A wikipédia küzdelem a crackpotokkal szemben. Akkor vagy hiteles, ha a küzdelem részese vagy.
Előzmény: Simply Red (20)
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 20

Megpróbáltam kompromisszumos megoldást  találni, de kemény ellenállásba ütköztem.

 

Rövid ideig talán még látható a küzdelem itt:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Perry

Előzmény: Tokaji Faszú (13)
cíprian Creative Commons License 2009.03.12 0 0 19
Teljes mértékben egyetértek veled.  Manapság a buta liberális a legjobban mérgező számunkra. Az okos liberálisra viszont egyre nagyobb szükségünk lenne...
Előzmény: Szajci (18)
Szajci Creative Commons License 2009.03.12 0 0 18

Néhány gondolat, mint aktív Szerkesztő!

 

1. sajnos a jelölt változatokat nem úgy használják, mint annak volt valaha a célja. Mi volt a célja? Az, hogyha valami idióta azt írja, hogy te f.sz, te kis kö..ög, akkor az ne látszódjon. Sajnos emiatt a hasznos dolgok sem látszanak meg. Az lenne a legjobb, ha nem azzal kéne nekem sem szórakoznom, hogy visszaállítom a káromkodásokat, a személyes véleményeket, hanem tudnék foglalkozni ami engem érdekel (jelenleg a horvát városokat fordítom horvátból, hogy aki magyar és szeretne lemenni a tengerpartra, az tudjon tájékozodni a dolgokról)

 

2. Teve, az nem megoldás, hogy odalinkeled az angol iw-t. Ha egyszer meglesz a magyar oldala valamikor, akkor az embernek mindig az angolra kell nézni-e? sőt továbbmegyek, akár berakhatná a thai iw-t is, hiszen a thaiföldi dolgok ott vannak. Ha nem lenne pl. budapest cikkünk, akkor az angolról kellene olvasni, ha érdekel valami róla. hozzáteszem nem is tudok angolul.

 

Sajnos a wiki sem tökéletes rendszer. A legfőbb gond, hogy kevés a szerkesztő. Én utálok vitatkozni, épp ezért próbálok kimaradni a vitákból és olyat szerkeszteni, amiből nem lesz vita. Én ezt tanácsolom mindenkinek. üdv

Előzmény: Tokaji Faszú (16)
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 17
Töknmindegy, minek nevezed, és az is, hogy mi volt ezzel a szándékotok. Tény az, hogy egy megtekintett lapon végrehajtott változtatás csak egy kegyúr jóváhagyásával lép életbe. Ez akármit is mondasz, ütközik a Wikipedia alapelveivel. Nyugodtan nevezetjük cenzúrának is.
Előzmény: Tokaji Faszú (16)
Tokaji Faszú Creative Commons License 2009.03.12 0 0 16
Ezek nem lektorált lapok, ha már kritizálod a jelölt változatokat, esetleg utánanézhetnél, mi is az. A megtekintéskor csak a nyilvánvaló vandalizmust, súlyos elírásokat igyekszünk szűrni, tartalmilag nem értékeljük a cikkeket.
Az angol wikin teljesen más lenne a jelölt változatok bevezetése, mint nálunk, nagyságrendekkel több cikk és szerkesztő. Azért ne hidd, hogy csak a fene nagy szabadságra való törekvés az akadály.
Előzmény: Simply Red (15)
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 15
És ezt a problémát nekünk magyaroknak persze mindenképpen másképp kell megoldanunk, mint az angoloknak.

Így alapvetően lektorált lapot csináltatok az eredetileg szabadnak tervezett enciklopédiából. Nekem nincs semmi bajom a lektorált lapokkal, ha azt nem Wikipediának hívják.
Előzmény: Tokaji Faszú (14)
Tokaji Faszú Creative Commons License 2009.03.12 0 0 14
A megtekintett változatok azért kellenek, mert egyre több a vandalizmus, a wp látogatottsága túllépte a kritikus határt. Ha minden második cikk azzal kezdődne, hogy PINA, akkor meg az lenne a baj.
Előzmény: Simply Red (12)
Tokaji Faszú Creative Commons License 2009.03.12 0 0 13
Aki a magyar Wikipédiát olvassa, nem arra vár, hogy lépten-nyomon az angol változatban kössön ki. Tudtommal sehol nem szokás a belső linkeket más nyelvű WP-re irányítani. Azon pedig, hogy vannak szokások, meg szabályok, felesleges kiakadni. Ha mindenki összevissza és úgy csinálna mindent, ahogy az neki tetszene, akkor az anarchia lenne. Valamiféle rendszer, szokásjog _kell_.
Előzmény: NevemTeve (9)
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 12
Ez hülyeség. A magyar wikipédián szabadon lehet szerkeszteni.

Szerkeszteni éppen lehet, csak nem látszik, mit írtál, ha egy "megtekintett lap"-ot szerkesztesz, hacsak nem vagy "járőr".Láthatóvá csak a kegyúr (járőr) tudja tenni. A járőrség meg nem jár mindenkinek, azt ki kell érdemelni. Ez az ami szöges ellentétben áll a Wikipedia alapgondolatával.

Előzmény: VT22 (2)
NevemTeve Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9
Én pl. azt vettem észre, hogy az angol szócikkekre mutató linkeket lelkes önkéntörpök átírják a semmibe mutató magyar linkekre, azzal, hogy ez a szokás, és ha valakit érdekel, majd csinál magyar szócikket pl. egy számunkra teljesen érdektelen angol miniszeterelnökről... persze, mi sem valószínűbb (pl erről az oldalról beszélek: Csengetett, Mylord?)
CiniKuss Creative Commons License 2009.03.12 0 0 8

Muszáj ezt nekünk így csinálni!

 

Mint ahogy sok minden mást muszáj nekünk ebben az országban úgy csinálnunk ahogy nekünk diktálják.

 

Valamikor anno az egész "keresztény" Európának muszáj volt úgy csinálni, ahogy az akkori nyomás diktálta. És ez akkor kőkeményen kihatott a tudományra is! Nem is olyan rég meg másfajta "keresztesek" igyekeztek egyre több helyen befolyással élni. Aztán meg - kissé keletebbre tolódva - vöröscsillag színe alatt folytak a dolgok.

 

Időnként - a sok borzalom közepette - fű alatt fel-felbukkantak nagyszerű dolgok is. Ám amikor a hatalom vérszemet kapva ezekbe beletenyerelt...

 

Ma nem a vallás vagy egyéb ideológia, hanem a gazdaság álruhájában tetszelgők kényszerítik az embereket muszájra. Először csak kisebb - kisérleti - terepen. Aztán amikor a magyar modell beválik, akkor jöhet ennek is a globalizálása. A tudományos ismeretterjesztés területén is!

 

Úgy látszik, ezek a dolgok mindíg és mindíg ugyanúgy alakulnak a történelem során, ám ezeket a jelenségeket a tudomány nem kutatja - ki tudja milyen felűről érkező nyomás miatt.

 

Talán ez a topik alkalmas lehetne erre az eszmecserére - amíg ki nem moderálják.

 

Ugyanis a PoliDili rovatba lehetne ezt naivan elképzelni, ám az kizárólag orbángyurcsányozó hely, és semmi köze bármiféle tudományhoz...

 

 

 

Előzmény: Simply Red (-)
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 7
Upsz, eltűnt az a hozzászólás, amire válaszoltam. Az utolsó miondatomból kitalálhatjátok, miről szólt.
Előzmény: Simply Red (6)
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 6

Ennek megvan a normális kezelési módja. A lapot csak bejelentkezett felhasználók szerkeszthetik, és a renitens felhasználókat letiltják. De alapból mindenki írhat bele, és nem kell valami kegyúr hozzájárulása, hogy a beírás látszódjon is.

 

De amikor kuncsorogni kell azért, hogy ugyan már, hadd javítsak ki egy égbekiáltó hülyeséget a Coriolis-erő jóváhagyott szócikkébeben, ráadásul a kegyúr még el is utasítja a kérést, ott már valami nagy baj van. Az angol Wikipedián még soha nem ütköztem ilyesmibe, pedig gyakran javítgatok ott is.

 

(egyébként érdekes, hogy a jobbosok már a Coriolis-erőt is birtokukba akarják venni:-))

pint Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5
miért, mi kell a szerkesztéshez? én most kipróbáltam egy szócikken, és belépés nélkül is engedett szerkeszteni
Aln 663 1189 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 4
Meg mikor olyanból lesz elege az embernek, mikor azon vitatkozik pár nyelvészkedő, hogy GySEV az GYSEV. Tök mindegy, hogy a cég úgy írta 125 éven keresztül (2 éve nagy GYSEV-el írja meg ROeEE helyett Raaberbahn ami egy vicc.) A GySEV ők szerint az GYSEV mert ez az állat vasúttársaság nem tudja hogy köllött volna írni a nevét több mint egy évszázadon át. Ezzel hetek elmentek. Ők még a történelmet is átírják majd későbbb?
Előzmény: Council of 50 (3)
VT22 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2
Ez hülyeség. A magyar wikipédián szabadon lehet szerkeszteni.

Akik arról sírnak hogy diktatúra van
1, nem értik az irányelveket vagy nem akarják elfogadni azért repülnek
2, vagy csak hallották valakitől aki az (1)-es pont miatt repült, hogy a "gonosz zsidó világösszeesküvés" betette oda a lábát és ez olyannyira tetszik nekik, hogy terjesztik is. És akkor nem kell szerkeszteni, mert az erős összeesküvés képe megmagyarázza a semmittevést.
cíprian Creative Commons License 2009.03.12 0 0 1
Pl. Nevem Teve írhat bele, te nem?  :-)
Előzmény: Simply Red (-)
lelki_társ Creative Commons License 2009.03.12 0 0 0
"A Wikipedia alapelve a teljes nyitottság. Korlátozás csak kivételes esetekben van. "

A Régi Szép Idők.:(((((((((
Simply Red Creative Commons License 2009.03.12 0 0 topiknyitó
Szóval, miért kell nekünk mindent máshogy csinálni, mint ahogy az ki lett találva? Nem lenne jobb, ha valaki, akinek nem tetszik a Wikipedia működése, az más néven egy saját enciklopédiát csinálna?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!