Keresés

Részletes keresés

Glázser Bozsó Creative Commons License 2008.07.27 0 0 6
Ki a rák az az Indy? És mi a rák az a Való Világ?

Attól tartok eltévesztetted a házszámot!
Előzmény: retisonic (5)
retisonic Creative Commons License 2008.07.27 0 0 5
Szia Bozsó! Nagyon jó a topik! Indy már a Való Világban is rokkolt ezerrel, de nekem a pornófilmje az igazi etalon. INDY ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Glázser Bozsó (-)
getsicksoon Creative Commons License 2008.07.27 0 0 4
valóban, mi indisek, el vagyunk hallgatva :(((((((((((((
Előzmény: Glázser Bozsó (-)
spurs84 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 3
a Petőfin már én is sokszor hallottam Arctic Monkeys-t,Wombats-ot stb. amúgy meg ott az MTV is,az idei Sziget programját is meg lehet nézni...szóval szerintem nincsenek "elhallgattatva":) és van egy viszonylag széles tábora Mo.-n a stílusnak
Előzmény: Glázser Bozsó (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 2
Én ugyan nem hallgatom, de mások mondják, hogy a Petőfi Rádió zenei kínálata jó irányba fejlődik. Talán ott elcsíphetsz ezt-azt.
Glázser Bozsó Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1
A szokásos nullázás is megvolt, mehetünk tovább! :)
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 0
0
Glázser Bozsó Creative Commons License 2008.07.26 0 0 topiknyitó
Azért nyitottam ezt a topikot, mert tudtommal ilyen nincs még! :)

Bevallom, kicsit elhamarkodott volt ez a lépés, mert még csak ismerkedek ezzel a stílussal és képviselőivel. Egy filmsorozat háttérzenéjeként fedeztem fel, teljesen magával ragadott! Végre valami modern, végre valami friss, ami nem disszonáns (józanul is élvezhető), van benne melódia, de mégsem nosztalgia... ;)

Tisztelem a korábbi évtizedek nagyjait, eddig szinte csak azokat hallgattam, főleg rockot, de nem csak azt. Azonban kissé szomorú voltam, hogy ha igényes és dallamos zenét akartam hallgatni, akkor a már rongyosra hallgatott albumokat kellett újra meg újra elővennem, mert 1990 után igen kevés zene látott napvilágot, ami elnyerte a tetszésemet.

A pop és a soul műfajában találtam ilyen ifjú tehetségeket: Alicia Keys, Joss Stone, Nelly Furtado, Amy Winehouse, Scissor Sisters, stb., de a rockzenében nem igazán.

Persze örültem a rock reneszánszának még az ún. nu metal felbukkanásakor, azonban az valahogy nem lett az én zeném.

És akkor most itt van! Némelyik előadót hallgatva olyan érzésem támad, mintha a korai U2 vonalán mentek volna tovább, nem másolva, hanem továbbfejlesztve ezt az irányzatot. Mintha ez lenne a második új hullám! :)


A Budapesten fogható rádiók között mindenféle megtalálható, adott műfajokra, stílusokra álltak rá, ezt az egyet, mármint az indie rockot azonban egyik sem játssza. Érdekes módon az új Petőfi az alternatív popra állt rá, kiegyensúlyozásként talán oda befért volna. Vagy a mindenféle rockot játszó Pont FM kínálatába...

Vajon miért van ez a stílus nálunk elhallgatva? Azt gondolják, hogy ez speciálisan az angolszász kultúrához kötődik, nálunk annyira más a közízlés, hogy itt nem lenne elég széles közönsége? Túlontúl rétegzene?

Szerintem a tinédzserek sem feltétlenül a Tokio Hotelre visítoznának, meg az emo-tól falcolnának, ha ismerhetnék ezeket! :) Pl. Sherwood, In-Flight Safety, Mates Of State, Earlimart, Kate Voegele, Pilot Speed, MGMT, ..., de még a poposabb hangzású Keane-t is ide sorolnám.

Vélemények?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!