Keresés

Részletes keresés

gma Creative Commons License 2016.02.11 0 0 64

Farkaskám ettől is full vékony volt, pont ezt adtam neki  :(

Előzmény: VANESSZA 1 (63)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 63

Huskynak a Taste Of The Wild (halas) Puppy lenne a legmegfelelőbb. Mi is azt használunk. A kutya imádja, és gyönyörű a szőre. Nem mellékesen nagyon magas a fehérje tartalma így ideális választás.

Előzmény: Péter Sándor (61)
gma Creative Commons License 2016.02.07 0 0 62

Szia,

 

nyers etetés kizárt? Nem gondolok ilyen nagyon tudományos dolgokra, farhát, nyak, comb, néha máj.

Az én farkaskámat ez tette rendbe, nem fejlődött rendesen a táptól (TOTW, Real Nature Wilderness)

Napi 1x megkapja aztán jónapot (mellé adok neki omega olajat és msm-et)

 

Előzmény: Péter Sándor (61)
Péter Sándor Creative Commons License 2016.02.06 0 0 61

Sziasztok!

 

Egy 14 hónapos Husky-m van. Az a probléma, hogy rengeteg tápot próbáltunk, de valahogy túlságosan sovány. Azt hozzátenném, hogy heti 4x futunk. Hízlalás terén megfelelő választás lenne a Taste of the Wild?

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

gasenka1 Creative Commons License 2015.09.29 0 0 60
Előzmény: aszucsa (59)
aszucsa Creative Commons License 2015.09.23 0 0 59

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Magyarországi forgalmazó elérhetőséget keresek Taste of the Wild vagy Purizon kutyatápra. Sajna, a jól bevált gugli most nem segített... Köszönöm előre is!

IoD Creative Commons License 2015.03.11 0 0 58

Sziasztok!

 

Itt egy kipróbált házilag is elkészíthető jutalomfalat recept:

 

Csirkés-zöldséges jutalomfalatok

 

Hozzávalók:

- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g zabpehely
- 6-7 púpozott evőkanálnyi apróra tépett csirkehús (pl. sült csirke maradékból, vagy a levesből)
- 125 g zöldborsó és felaprított sárgarépa vegyesen, megfőzve
- 1 tojás
- kb. 125 – 150 ml zöldség- vagy húsalaplé

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a csirkehúst, ezt is elkeverjük. Beledolgozzuk a tojást, majd lassan adagolva a folyadékot is. Addig gyúrjuk, amíg el nem érjük a kissé ruganyos tészta állagot, amit már lehet nyújtani.
Hozzávetőlegesen fél centiméter vastag kört formázunk és tetszőleges kiszúróformákkal kivágjuk a jutalomfalatokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben durván 30 percig sütjük őket, míg szépen meg nem barnulnak.

 

 

Ha szeretnétek még ilyen és más kutyákkal kapcsolatos hasznos ötleteket bemutató oldalt nézegetni, ajánlom a következőt:

 

https://www.facebook.com/internetofdogs

 

 

oOZozOo Creative Commons License 2015.02.21 0 0 57

Szia! Én örülnék a meghívónak! :)

Előzmény: tartarus01 (52)
Attila Vicen Creative Commons License 2014.12.18 0 0 56

Kutyáknak, főleg, ha kis testűek, mindig több húst adjunk, és kevesebb, zöldséget, és gabonát. A nagyobb testű kutyáknak sokkal hosszabb az emésztőrendszerük, ezért képesek rá, hogy megemésszék, a zöldségeket, gabonákat. A kis testű kutyáknak rövidebb az emésztőrendszerük. Minden kutya ragadozó! A kutyák nyálösszetétele más mint a növényevő állatoké, hiányzik belőle a keményítőt lebontó enzim!A kutyák  pont, hogy savas, a fehérjék lebontására leginkább alkalmasra lett beállítva, ami bizonyítja, hogy a kutya húsevésre termett. A kutyák gyomra csak egy zsák, ami tízszer savasabb mint a növényevőké, májuk húgysavból is tízszer többet képes kiválasztani, a kutya hugya savas a miénk inkább lúgos. A ragadozók nem izzadnak, a bőrükön ehhez nincsenek nyílások, pórusok. Nekünk vannak pórusaink, mi izzadunk a bőrön keresztül. Mindent összevetve a kutyák, és a macskák is húsevésre születtek, ezért lehetőleg adjunk nekik minél húsosabb eledelt, mint az Orijen, vagy Acana tápok, amikhez itt egész jó áron itt hozzájuthatsz, garantáltan originál csomagolásban: https://kutyajatek.com/hu/

 

Én az Orijen Freeze Dried tápot adom az enyémnek, igaz csupán 5 kiló, de pont ezért éri meg drágább, de sokkal jobb minőségű tápot venni. Ez a táp 7000- ft körül van ami 12 napig elég neki, és ha kiszámolom, az kevesebb mint 600-ft ra jön ki naponta. Ha veszek két kis 150g alutálcást neki naponta ugyanott vagyok. De így jó minőségű szín húst kap! 

Kutya Játék Creative Commons License 2014.11.30 0 0 55

Szia! Nálunk csak a legjobb kutyatáp márkák találhatóak meg, pl: 8IN1ACANADOG CHOWEUKANUBAFLATAZORJACKORIJEN,PANZIPURINA PRO PLAN és ROYAL CANIN. Kiszállítás az ország egész területén. A száraz táp segít eltávolítani a lepedéket kutyánk fogairól, és így jelentősen hozzájárulva kedvencünk egészségéhez.

Anita 78 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 54

Szia. Nekem van egy Angol bulldog kutyám,most 5 éves. Allergiás pázsitfűfélékre,poratkára stb kb 2 éve kezdődött nála,folyamatosan nyalogatja a talpát és vakarózik.Semmi nem segít neki több 1000 ft.-os immunerősítőket,olajakat,sampont mindent megvettem neki,csak hogy jobb legyen de semmi nem használ. Nehéz tápot is választani mert mindenki mást mond,hogy melyik a jó,de én olyat szeretnék ami legalább egy kicsit hozzájárul ahhoz,hogy jobb legyen legalább egy kicsit a szőrének,bőrének hátha egy kicsit csökkenti az allergiás reakciót. Az általad említett táp tényleg tudna segíteni,vagy esetleg ha valakinek lenne valami jó ötlete szívesen várom.előre is köszönöm. Anita

Előzmény: CaneCorso Italian (50)
tartarus1 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 53

Kutyatáp analízis

Most egy angol nyelvű lap kerül ismertetésre, a Dog Food Analysis . Ez egy független szervezet, mely 2005 óta létezik online. Több mint 1500 terméket vizsgáltak már meg, és folyamatosan frissítik az eredményeiket. Az angol tudással rendelkezőknek sem kell aggódniuk, mert nagyon[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

tartarus01 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 52

Sziasztok!
Én is azok közé tartozok akik rengeteg fajta tápot vásároltak már. A gabonamentes kutyatápokat szeretem, különösen a Purizon és a Taste of the Wild tápokat, mert sokkal olcsóbbak éz Acanánál és pláne az Orijennél, amiket szintén nagyon jó tápoknak tartok. 70-80% hús, maradék meg zöldség, gyümölcs, gyógynövény, ásványi anyagok, pro és prebiotikumok, 0% gabona :)
A gabona nem a kutyának való, de ugye valamiből meg kell élni a táp gyártójának is, és nem mindenki szeret 1000ft-ot kiadni a táp kilójáért, ezért a gabonákkal olcsóbbá tehető a kutyus étele.
Ha ilyen tápot választunk sem biztos, hogy lesz probléma, hisz a legtöbb felnőtt kutyának nem szokott lenni hasmenése a gabonás tápoktól,bár a búza tartalmútól egyre több rosszat hallok, a glutén miatt. Embereknél is egyre gyakoribb probléma.
A BOSCH kutyatáp bár tartalmaz gabonákat (árpa, kukorica, rizs) még nem hallottam rosszat róla, én is próbáltam és az is nagyon jó táp. Szerintem ár-érték arányban az egyik legjobb.
Én a zooplusról szoktam rendelni, mert alapból jók az árak, de ezen felül rengeteg kedvezmény, kupon vehető igénybe. Nem magyar székhelyű, hanem német, így nem is 27% az áfa, hanem 16%.
Ha valakit érdekel, akkor tudok küldeni meghívót, amivel azonnal 10% kedvezménnyel vásárolhat, további kedvezmények mellett.

joppika Creative Commons License 2013.10.14 0 0 51

Sziasztok Kutyás társaim!

Nézegettem a hozzászólásokat, én csak annyit tudok mondani, hogy a vegyes táplálás a legjobb, a kutyámnak adok tápot is, de inkább házikoszttal etetem. Nincs semmi baja, nem allergiás, se nem beteg. Szuper jó ötleteket a www.kutyamenza.hu oldalról lestem el, vannak rajta receptek is ha bizonytalanok vagytok.  Üdv. Joppika

CaneCorso Italian Creative Commons License 2013.08.19 0 0 50

Több mint 10éve foglalkozok kutyákkal. Állateledel boltot üzemeltettünk, vágóhidakra, kutyatáp gyárakba jártam. Minden tápot kipróbáltunk (Hills, Royal Canin, Acana,Josera,Dog Chow és még sorolhatnám) Ami a piacon létezik mind megvolt. Ismerem az összes piacon kapható táp üzletkötőjét, beszállítóját, tudom mit tesznek bele, mivel hülyítik az embereket...

 

Az évek során EGYETLEN EGY TÁPRA tudom rámondani hogy igen !! Ez a legjobb TÁP! Ez pedig nem más mint az INALCAN HIGH ENERGY és az ACC ENERGY. A két táp ugyan az csak a csomagolás más, mert más fele exportálják Spanyol országból. Ettől a tápoktól többszörös győztes kutyák kerültek ki. Olyat is tudok (NEM 1ET), aki ezzel etet, de egy neves tápok szponzorálják ezért azt mondják az újságok, reklámok, hogy Ő azzal a táppal etet...pedig nem hanem ezzel Inalcan High Energy. A drága tápot pedig eladja a neten. Reklám és pénz... ennyiről szól ez a biznisz is mint minden más manapság (a gyógyszer ipar,egészség ipar, és az is amit mi megeszünk) Csak annyit még hogy a magyar mentő kutyák amik külföldre járnak embereket menteni keresni, ezt a tápot eszik.... ehhez még hozzáfüzni való sem kell.

 

Sok kutya van manapság aki allergiás... ez is mind a bizniszről szól, de ne menjünk bele... nem a kutya egészsége a cél hanem a profit, és a betegség, mert abban is pénz van. Kinek adnák el a gyógytápokat 2500Ft/kg-os áron ha nem lennének olyan kutyák?

Ez a táp 2hét alatt teszi rendbe a kutyát az allergiától (amit még az orvosok is csak tippelnek mi lehet, aztán ráfogják hogy csirke allergia). Vicc. Folyamatosan gyógyítom ki a kuytákat ezzel a táppal, amiket a többi táp elrontott és megbetegített. Viszketés, szőr hullás, sebesre kaparás.... aki ezekkel a problémákkal küszködik tovább nem kell keresgélnie.. Csak vegyen neki egy normális kutyatápot. Ne hagyjuk hogy az egészségből pénzt csináljanak...

 

www.kutyabolt.eu 

sznoemi Creative Commons License 2013.02.12 0 0 49

Acana puppy & junior száraztápom van eladó

899 ft/kg

 

Ha valakit érdekel, akkor írjon

szekeresnoemike@freemail.hu

 

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 48
A konzervet meg semmilyet megnem eszik. :(
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 47
Én ezt találtam. Idáig Lightos tápot ettünk, de ahogy hallottam az orvosi diétás tápok nagyszeműek. Hill´s Prescription Diet

Ezek csak orvosnál kaphatók, de nagyszeműek.! :(A Hill´s Prescription Diet termékek klinikus állatorvosok által kifejlesztett teljes értékű tápok, melyek az állatok különböző klinikai rendellenességeinek kezelését hivatottak támogatni különböző táplálékigények tükrében. Ezek csak a klinikus állatorvosok felügyelete mellett alkalmazhatóak. Ezek megfelelő alkalmazása pontos diagnózist kíván meg.  Egynél több betegség jelenléte esetén a diétás feltételek kialakításakor nagyobb figyelmet kell fordítanunk a megfelelő etetésre. Tudjuk, hogy nincsen olyan gyógyszer, mely minden esetben eredményesen használható, ugyanígy nincs minden betegségre egyformán használható táp sem. A több mint 20 Prescription Diet termék legtöbbje mindkét, száraz és konzerv formában is rendelhető. Az állatok klinikai kondíciója rendszeres időközökben ellenőrizendő a kezelő állatorvos által, és menet közben a diétás kezelés időtartama a rendellenesség súlyosságához igazítható. A vizsgálat alapján eldöntendő, hogy tovább etessük-e a diétát, vagy elegendő volt, vagy/és váltani kell-e egy másik Prescription Diet termékre.

Termék Javallat Canine/Feline a/d anorexia Canine/Feline b/d agyi elöregedés Canine/Feline c/d struvit húgykövesség Canine/Feline d/d táplálékallergia Canine/Feline h/d szív-, vese-, májbetegség Canine/Feline i/d emésztőszervi megbetegedések Canine/Feline k/d vese- és szívelégtelenség Canine/Feline l/d májbetegség Canine/Feline n/d daganatos megbetegedések Canine/Feline p/d vemhes szukák, eclampsia Canine/Feline r/d elhízás Canine/Feline s/d struvit húgykövesség Canine/Feline t/d fogkő Canine/Feline u/d urát, oxalát húgykövesség Canine/Feline w/d elhízás, cukorbetegség Canine/Feline z/d táplálékallergia

Előzmény: Ercsi 84 (46)
Ercsi 84 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 46

Szia

 

Van egy fajtája ami orvosnál,vagy állatpatikába lehet kapni:

Prescription Diet™ Canine r/d™ with Chicken

A Prescription Diet™ Canine r/d™ kifejezetten túlsúlyos kutyák számára készült.

Van konzerben is meg száraz tápban is.

 

 

Én most másikat veszek neki,a boltba kaphatót, Light változatot.

De szerintem jobb az első.

Nézd meg a Hill's oldalán,ott írnak róla bővebben is.

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 45

Szia!

 

Nem baj, köszönöm szépen kipróbálom majd.A hills táp az a zsírégetős apró száraz gyógytáp?

 

Janik & Geó

Előzmény: Ercsi 84 (44)
Ercsi 84 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 44

Szia!

Remélem,hogy nem baj ha én is válaszolok...

Én most egy ideje Hills tápot adok Picurnak,kimérem neki,és szerintem jó... Fogyott is egy kicsit. Jó benne az is,hogy imádja,és apró szemű. Picur is az apróbb tápot szívesebben eszi,mint a nagyobbakat.

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 43

Szia rege2!

 

Kéne egy kis segítség. A Yorkis fórumról ismered geót! http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9167328&go=104257406 közben ivartalanítva lett és szedett fel egy kis felesleget!

Segítenél összeállítani neki az evésnél!

Tápot Belcando lightot eszik mert az a legkisebb szemű. De hallottam gyógytápokat is kis szeműben. tudnál valamiben segíteni?

Jelenleg 8,30 kiló igaz ano rendes régi méretű de szeretnénk az orvossal legalább egy fél kilót lefogyasztani!. Lefényképezem a tápot amit most eszik.

 

 

Janik & Geó

Előzmény: Rege2 (34)
K.Kitti85 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 42
Végülis én most eukanubát adok a kutyusomnak. Nincs vele gondom, csak az állatorvos a fülembe ültette a bogarat, hogy miért adok a kutyának olyan tápot ami érzékeny gyomrúaknak van, mert még kicsi, így nem tudjuk, hogy hogy reagálna a másik tápra..., meg lent a gazdik is dicsérték nagyon az Orijent, végülis én azért szeretném kipróbálni az Orijent mert összetevőiben sokkal jobbnak tűnik mint bármelyik másik, és hát az ára semmivel sem több mint a eukanuba.

Köszönöm egyébként a segítséget:)
Előzmény: kutyasadri (40)
kutyasadri Creative Commons License 2010.07.27 0 0 41

Szia!

 

A hillset én kissé zsírosnak találom, és valóban tartalmaz szóját is.

Az üzletben több vezető táp van, de általában nem ezt választják a vásárlóink...

Előzmény: DaisyBaba (38)
kutyasadri Creative Commons License 2010.07.27 0 0 40

Szia!

 

Én is etetem kutyáimmal az orijent, szeretik, de csupán szárazon nem mindig eszik meg, így ők néha kapnak mellé egy kis gépsonkát, virslit, és hasonló finomságokat is.

Az eukanubával kapcsolatban sincs rossz tapasztalatom, van néhány vásárlóm, aki ezt eteti. Állateledel üzletem van, szívesen segítek e témában.

Előzmény: K.Kitti85 (39)
K.Kitti85 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 39
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Orijenről és a eukanubáról?
DaisyBaba Creative Commons License 2009.07.29 0 0 38
A hill's tápról mi a véleményetek? mert hogy szója is van benne...
dodefan Creative Commons License 2009.05.06 0 0 37

NutraNuggets és NutraGold kutyatápok felnőtt kutyák részére a bolti ár negyedéért!

dodefan@freemail.hu

HelLopez Creative Commons License 2008.06.01 0 0 36
Egyetértek - én is végigolvasom majd.
Előzmény: trevisana (35)
trevisana Creative Commons License 2008.05.31 0 0 35

Nagyon köszi, végig fogom olvasni. A mi dokink azért ennyire nem adta el magát talán, legalábbis nekünk nem ajánlotta ezeket sosem, a Happy Dog-ot igen, és ő mondta a csirkementes kaják fontosságát is, tehát annyira nem "elmaradott" :-)), talán csak a fehérjeszázalék-kérdésben :-))

Még egyszer köszi, jól megnézem magamnak a fórumot. Magamnak is igyekszem a legjobbat (a lehetőségeim határán belül), a kutyám sem érdemel kevesebbet :-))

Előzmény: Rege2 (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!