Kedves Látogató!
Ezt a Topicot az évekkel ezelőtt Magyarország Dél-Dunántúli vasútvonalain közledő horvát 1142-es sorozatú villamos mozdonyok tiszteletére nyitottam!
Van egy fantasztikusan jó hírem.A nyáron nyaralás címszó alatt felkeresem az országát a mozdonynak.Képek nem biztos,hogy lesznek,de ha mégis valami szerencsével sikerül lekapnom a mozdonyt jelentkezem a képekkel.
Erre en is gondoltam mar anno (EU - nem EU biztonsagi lepes, stb.), de oszinten szolva: HANYSZOR MEGY AT GYEKENYESEN (vagy akar Kelebian is) RADIOAKTIV DOLOG, ES PLANE VAGONBAN????
Pont annyira vicces az a detektor ott, mint a hiperszuper alat vagy novenyegeszsegugyi PALOTA a Gyekenyes es Zakany nevu kisallomas kozt, mikozben dolga nuku ...
Az elso keped Murakeresztur-rol van, a vezetektarto oszlopok szerkezetebol latszik, na mindegy... Kar, hogy ez a reggeli szemely igy ossze van firkalva...
A 4. kepedkez kerdes: A mozdony mar az ivben van (balra hamarosan oh., jobbra meg Gyekenyes allomas HZ feloli valtoi hamarosan, te meg a guritodomb vaganyan alsz (amit mostanaban mar nem igen hasznalnak, sajnos...)). Na, a kerdes csak az, hogy a mozdonytol balra mi a fene az a sarga - fekete srehen csikozott kis oszlopon allo es kb derekmagassagban levo vizszintes szurke doboz, amibol raadasul ketto is van, a kielpo fovagany mindket oldalan, egymassal szebe forditva (a fotodon persze csak a kulo iven levo latszik).
Ez valami detektor, ami mit szamlal vagy mer vagy miert is van ott???
A kedvenc mozdonyom volt akkor mikor még bejárt Magyarországra a Craccovia Nemzetközi gyorsvonatot fogatólva.Szerintem már egyik Bp-i pályaudvaron se látható manapság ez a mozdony.