Keresés

Részletes keresés

Új_építésű_lakás_veszélye Creative Commons License 2007.04.14 0 0 3
Lehet egy nem  létező ház referencia?Gestor referencia
Új_építésű_lakás_veszélye Creative Commons License 2007.04.14 0 0 2

A részletek:

 

Jelenleg egy hatalmas gödör tátong az építkezés helyszínén. Ez még nem lenne baj, de már kiválasztották a lakók számára a közös képviselőt.

 

A GESTOR cég weblapja igényesen van elkészítve, de ez félrevezető lehet.

 

Egy ismerősöm a Szaturnusz Házban vett lakást. Ott is a Gestor kft lett kiválasztva. Állítólag 3 ajánlat közül választottak, gyakorlatilag a kiválasztás indokaira nem kaptak választ.

 

Ott a cég 148 Ft/nm közös költséget fizettet be a lakókkal.

Ez azért baj, mert magas. Indokolatlan egy új háznál, ahol a garanciális javítások miatt a karbantartások semmibe se kerülnének.

 

De most jön a meglepő dolog!

 

A képviselet szinte nem intéz semmi fontosat a lakók érdekében. Nem jelenti a hibákat, a beruházótól nem szed közös költséget az át nem adott területek után.

Ennek persze oka van, sejthető:

A kiválasztásukért cserébe teszik ezt a szívességet.

 

A kivitelezőnek így nem fogja a hiábakat kijavítani, és a projektcégét az előtt számolja fel, hogy a lakóknak sikerülne a hiábakat kijavíttatni.

Állítólag a díjazásukat önkényesen megemelték. Nem volt rá engedély. A könyvelő azt mondta, hogy a szerződésben benne volt. Elővették azt, de nem találták benne. Akkor jött egy másik alak, aki már azt mondta, hogy nem is emelték meg. Ellenben véletlenül maguknak az infláció mértékével arányosan többet utaltak át.... Erről nem a könyvelő szokott dönteni, ő csak végrehajt...

 

A közös területeket úgy vették át, hogy nem jeleztek semmilyen jelentős hibát. Pedig nincs ablak a lépcsőházban és beesik az eső, a hó. És nem is terveznek beépíteni...

 

Más hibákkal kapcsolatosan a számon kérések alatt mutattak valamilyen levelet, hogy jelezték a hibát. Amikor rákézdeztek, hogy mivel is igazolja az érkeztetését, nem tudott mit mondani. Azaz vélhetően csak egy kinyomtatott lapot mutatott fel, de nem adta át a kivitelezőnek. Amikor felszólították, hogy ajánlott levélben ezt tegye meg, olyasmit mondtak, hogy nem jeleznek hibát, mert nem látják értelmét.

És beesik az eső a lépcsőházba, málik a vakolat...

 

Egy másik esetben Füstös Ferenc, a tőle 1 hétre igényelt dokumentumokat 2 hét alatt sem adta át, és kijelentette, hogy nincs ideje. Akkor fel kellene mondania a szerződést... De nem teszik, mert határozott időre kaptak felhatalmazást, így addig csak dől a pénz...

 

Ez sokszoros költséget jelent a lakóknak. Főleg, hogy a beruházó cég megszüntetése után nem lesz kihez fordulni a javítások ügyében.

 

Állítólag a egy postaládát a bejelentéseknek 22000 Ft-ért rakatott ki... És hiába, mert az aláírással átvett bejelentésekkel sem foglalkoznak. Akkor mi lesz a sorsuk a ládába dobott papíroknak?

 

Addig védi a beruházót, amíg az el nem tűnik. És a szerződésével kapcsolatos viták döntési jogát egy bizonyos Válaszott Bírósághoz utaltatta, ahol fellebezésnek hely nincs.... Vajon miért pont ehhez??? Kell ehhez magyarázat?

 

A lakók így valószínűleg még több százezer forintot fognak fizetni a lakás vételárán felül, mert nem tudják időben érvényesíteni a jogaikat.

 

És a Jazzloft is őket fogja megkapni....pedig még csak gödör van a lakások helyén.

 

Új_építésű_lakás_veszélye Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1

Van egy rossz hírem a vevők számára....

 

választásicsaló Creative Commons License 2007.04.06 0 0 0
L0ft :)
Előzmény: csabiman (-)
csabiman Creative Commons License 2007.04.05 0 0 topiknyitó
Csak azt sajnálom, hogy a Swing-ház nem valósul meg, és hogy tk. ez a központi, növénnyel benőtt malomépület a lebontás sorsára jutott.

Így persze naposabb, tágasabb lett a park, és könnyebben elmennek a belső lakások is, de akkor is..!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!