Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Nekem egyszer egy frissen összerakott (más tipusú) motornál volt ilyen. Elmúlt. Arra jutottam, hogy nem lehetett elég olaj a lamellák között. A régiek előzetes olajban áztatást is tanácsoltak (parafánál)
Egyhengeres pannoniánál tapasztaltam olyat, hogy nagyon hosszú (fél év :( ) állás után először használva "nem szépen kapcsol össze a kuplung...
Másokkal beszélgetve ilyesmi esetekről szóba került a nem megfelelő olaj (szerintem kicsi az esély erre, bár hallottam olyat, hogy van aki nagyon híg olajat is használ - automata olaj )
Akit érdekel a téma, itt tényleg özönlenek a P20-asok valódi akcióban, korabeli profi versenyfotókon, orvérzésig. Az igazi Szakosztály! Köszönet Csanádi úrnak.🙏