Keresés

Részletes keresés

Mártikn Creative Commons License 2017.07.13 0 0 780

Kedves B!

Elkeseredésemben talàltam ebben a pillanatban ezt a fórumot és megdöbbenve olvasom a tartalmilag teljesen megegyező eseteket. 2 éve kezdődött a rémàlmunk. A szakértői vizsgálat is megàllapította a szabàlytalan gàzvételezésünket. Persze sokkolt minket, becsületes fogyasztók lévén! Ügyvédet fogadtunk, de első fokon buktuk a pert, ami a papírok alapjàn, személyes megjelenésünk nélkül zajlott. 24.000,-ft illeték és 40.000.-ft perköltséget róttak eddig rànk (ezt épp ma kaptuk meg). Ettől estem még jobban kétségbe. 

Megkérdezhetem, hogy mennyi ügyvédi költséggel úsztàtok meg? Lehet, hogy vàltanunk kell ügyvédet?

Nekünk a plomba mintàja nem stimmelt. Persze az eredeti mintàról soha nem làttunk és írtunk alà papírt, ezért nem is értem a bíróság döntését. 

Tudnàl valamit tanácsolni az àltalad tapasztaltak alapjàn? 

Előzmény: ButaIrodista (777)
Mária Szánthó Creative Commons License 2017.07.09 0 0 779

Kedves Mindenki! A gázszolgáltató értesítése alapján egy hete a gázmérőm igazságügyi szakértői vizsgálatát végezték  el, amihez  Dr. Szabó Zoltán jogász, mérnök, szakértő segítségét kértem. A gázmérő szakértői vizsgálata után Dr. Szabó Zoltán Úr boldogan tájékoztatott, hogy lezárult az ügy, nem lesz bírósági folytatás. Közel 3 hónapos idegeskedésemnek, nyugtalan alvásomnak lett vége. Megmenekültem a több évig tartó pereskedéstől, s mindezt Dr. Szabó Zoltán Úrnak köszönhetem.

Szeretném ajánlani szakértői vizsgálathoz és bírósági eljárásokban Dr. Szabó Zoltán Úr segítségét mindazoknak, akiket a gázszolgáltató szabálytalan gázvételezéssel megvádolt és ködbérrel fenyeget. A jogi képviseletemet a meghatalmazásom alapján a Kun és Varga Ügyvédi Irodán keresztül Dr. Szabó Zoltán Úr látta el. Telefonszáma: 06-20/56-34-480, címe: 1026 Budapest, Balogh Ádám utca 26/B szám fszt. 1.

 

ButaIrodista Creative Commons License 2017.06.08 0 0 778

Előző hozzászólásom kiegészítem az ügyvédi iroda pontos megnevezésével:

a TIGÁZ gázmérő igazságügyi szakértői vizsgálatnál jogi képviseletemet a KUN ÉS VARGA ÜGYVÉDI IRODA látta el, elérhetőségei 1026 Budapest, Balogh Ádám utca 26/B. szám fszt./1, 06-20/56-34-480.

 ButaIrodista Creative Commons License 2017.05.28 0 0 777

Sziasztok! 
Úgy látszik, a rémálom folytatódik. Engem is elért ez év március végén, amikor is megjelent nálam két szerelő és közölték, hogy matricát kell ragasztaniuk az órára. Merthogy ettől lesz ezután hiteles... vagy nem.
Leginkább utóbbi, ugyanis közölték, hogy nem az a plomba van az óra alján, mint ami az ő füzetükbe oda van rajzolva, szóval nem egyezik, viszik az órát és majd jó függetlenül jól megszakértik.

 

Egy darabig nyugodt voltam, mert párom is velem volt, aláírtuk a lezárt dobozt, meg ami ilyenkor sablonblabla, jegyzőkönyvben természetesen nem ismertem el, hogy hozzányúltam volna, hiszen nem történt ilyen.

A baj az utánakérdezősködéskor kezdődött. Ember nem volt, aki nem azzal kezdte, hogy nagyon vigyázzak, mert ezek még a saját anyjuknak is megállapítanák a szabálytalan vételezést...

Egyre több ismerőstől kaptam a megerősítést, így elkezdtem komolyan utánajárni, hogyan védhetném meg magam, hisz eszembe nem jutott nézegetni, miféle plomba van odaragasztva. Abszolút fölöslegesen, mert nem csináltam semmit, de ez a kutyát nem érdekli jelen állapotban, szóval az utolsó utána pillanatban találtam meg ezt a fórumot és a segítő tanácsokat, hozzászólásokat.

Csak megerősíteni tudom az előző oldalon talált jó véleményt Dr. Szabó Zoltán ügyvédről, aki - mint utóbb kiderült - egyben szakértő is. Telefonszáma: +36-20/563-4480.

 

Sajnos nem tudtam az előírt időben megjelenni személyesen az óra szakértői vizsgálatán, de ügyvéd úr az utolsó pillanatban is készségesen ugrott és segített.

Személyes tapasztalatból csak megerősíteni tudom, hogy akinek a gödöllői TIGÁZ-zal akad "elszámolnivalója", annak Dr. Szabó Zoltán ügyvéd és szakértő úr hathatós segítség lesz.

 

Sajnos kisemberként, egymagukban sokan elvéreztek, akik nem szerelkeztek fel már jó előre jogi pajzzsal, utólag több ismerősöm számolt be hasonlóról. Nekem is mondták, hogy ágyúval minek menni verébre, hisz tisztességes összegű gázszámlát fizetek alternatív energiaforrás megléte mellett, de utólag derült ki, hogy bizony érdemes volt beruházni a (jogi) ágyúra, különben most fizethetném a súlyos többszörösét igazságtalanul.


Mert Mari nénit Dagasztófalváról, meg Pista bácsit Nógrádfröccsöntúlról gyerekjáték zaklatni, lehúzni. Ugyanezt érdekes módon nagyfogyasztókkal, komolyabb cégekkel még sosem hallottam eljátszani.

 

Ismétlem, csak ajánlani tudom az ügyvéd urat műszaki és jogi szakértelmével együtt mindenkinek, aki hasonló csúnya helyzetbe került önhibáján kívül.

ErkölcsTan Creative Commons License 2017.04.03 0 0 776

 

A gázelosztó és gázszolgáltató cégekbe épült "szervezett bűnözői csoportok" egy ideig az úgynevezett önmágnesezési trükkel tettek szert eléggé jelentős plusz jövedelemre és amikor az lebukott és már a bírók előtt is ellehetetlenült, áttértek a gázóra mérésügyi plombájának önrongálásának, meg nem egyforma trükkjére. ... de már ez is lebukóban van. Mi lesz a következő trükk?

 

bővebben:

 

https://www.facebook.com/BiroiOnkenyEllen/posts/1378285182264211

 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2017.03.29 0 0 775

 

 

GÁZÓRA PLOMBA PROBLÉMÁK TÖBBSÉGÉRE EZ A BÍRÓSÁGI HATÁROZAT RÉSZLET A MEGOLDÁS, mert fura módon nagyon sok ezzel ellentétes jogtalan és önkényes határozat is születik.:

 

"Ebből következően a fent hivatkozott GESZ 18.5 pontjában foglaltak nem teljesültek. A plomba sérülésére az engedélyes csak abban az esetben hivatkozhat, ha azt a felhasználó dokumentáltan, azonosítható módon, sérülésmentes állapotban vette át a földgázelosztótól. A plombák számára, azonosítójára és sérülésmentes külsejére vonatkozóan a felhasználót írásban tájékoztatni kell. A munkautalványt a felperes felesége aláírta, mely szerint „ A fogyasztó elismeri, hogy a ... Zrt. képviselője jelenlétében a mai napon felszerelésre került plombákat, azok számát és sértetlenségét leellenőrizte." A Munkautalvány csupán a két műanyagplomba készülékadatát jelöli meg, a perbeli ügyben jogilag releváns fémplomba a fent ismertetettek alapján nem szerepel rajta, tehát azt a felperes dokumentáltan, azonosítható módon nem vette át. Ezen okból nem foghatott helyt az alperes azon érvelése, mely szerint a Hitelesítési bizonyítvány igazolja a gázmérő sértetlenségét, mivel ezen tényt a felperes nem ellenőrizhette annak szabályszerű átvétele hiányában. Az alperes nem kérheti számon egy olyan plomba rendelkezésre állását, amelyről a felperesnek nem volt tudomása.


A gázmérő megrongálása miatti méretlen gáz vételezése nem bizonyított."

 

Tigáz és más gázos cégek által megkárosítottak jogaiért zárt facebook csoportban már ezzel azonosan érvelek már több éve. Most hogy már van egy, de lehet, hogy több jogkövető bírósági határozat is az ügyben, ami teljes egészében fel is van töltve a csoport oldalán fáljként, csak ütni kell a vasat azon önkényeskedő bíróknál, akik ezt nem akarják betartani.

 

Minden érintetnek javaslom, akik esetei még bírósági tárgyalás előtti időpontban vannak, hogy: Tegye fel az ügyvéded a gázos ügyvédnek kérdésként: 1. Mekkora pénzösszeget kaptak a gázszerelők ilyen esetekért? (30-50ezer a közszájon forgó) 2. Tud a gázszerelők pénzjutalom miatti szándékos rongálásairól? ( sok volt kandi kamerás is)

man311 Creative Commons License 2017.02.26 0 0 774

A mérőt elvihetik előtted dobozolva, mert az övék.

A golyóscsapot nem, mert nem az övék. Akkor zárod-nyitod, amikor és ahányszor akarod.

Előzmény: diszk (771)
cmlHunter Creative Commons License 2017.02.23 0 0 773

Előzmény: cmlHunter (772)
cmlHunter Creative Commons License 2017.02.23 0 0 772

Üdv!

 

Nem tudom kinek milyen képei vannak, vagy mivel akarták csőbe húzni, de rakok fel két képet. Szerintetek ez tényleg hamis plomba és tényleg csavarhúzó nyom a belső szerkezetben, miszerint át lett állítva a számláló?

Egyáltalán csavarhúzóval kell piszkálni, hogy átállítsák a számlálót? Ha lenne egy szétszedhető gázórám, kipróbálnám... hogy is működik ez, de egyenlőre csak annyit tudok hogy a Tigáz szerint ez piszkálva volt.

 

 

diszk Creative Commons License 2017.02.18 0 0 771

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy köteles vagyok-e megengedni a tigáz/főgáz óraellenőrzésre kiküldött szakembereinek, hogy a mérőóra előtti golyós csapot leszereljék és elvigyék? Esetleg volt-e már valakinél hasonló kérés.

 

Tulajdonképpen egy szúrópróba szerű ellenőrzéssel kezdődött a dolog. Éppen a kazánházat festettük, ezért minden le volt takarva. Padló, kazán, csövek, óra. Persze mondtam, hogy jöjjenek máskor, de fenyegettek, hogy ez azt jelenti akadályozom őket a munkában és ... Ok! Beengedtem őket és nagy csodálkozásuk közepette - hogy nem hazudtam és tényleg festés van - jól megnéztek a letakart csövezést a kazánt és mérőórát is. A golyós csapon nagyokat hümmögtek és törték a fejüket. Valamit magyaráztak, hogy el kellene vinniük, de akkor már mindannyian csúnyán néztünk rájuk a festés kellős közepén, szóval beérték azzal, hogy képeket készítsenek róla. Talán, ha legközelebb nem festékfoltosan és festéktől csöpögő hengerrel a kezemben várom őket többet is akarnak. De megtehetik-e?

 

 

Adrienn Bognár-Nebusz Creative Commons License 2017.01.18 0 0 770

Kedves Mindenki!

 

Sajnos ugyan ebben a szituációban vagyunk, mint itt legtöbben. Lassan 2 éve (áprilisban) jött egy telefonhívás édesapámnak, hogy jönnének ellenőrizni. (már így utólag itt volt furcsa a dolog, mert soha nem telefonon értesítenek, ha jönnek leolvasni). Édesapám jelezte, hogy külföldön tartózkodik, de édesanyám otthon lesz menjenek. 2 ember jött leolvasni (ez is elég furcsa mert általában egyedül szoktak) és mikor bementek az egyikőjük anyukámnak tett fel pár kérdés még a másik bement a spejzba, ami elég kis helyiség és pár pillanat múlva mondta, hogy szabálytalan vételezésről van szó, mert a plomba nem az eredeti. Ezt nem tudjuk mi alapján mondta, hisz a védő burok alatt található a plomba és az nem látható, csak akkor, ha le van véve. Leszedték az órát, az egyikőjük ugyan úgy kérdezte anyukámat, a másik kivitte a teraszra (nem volt jelen édesanyám). pár kérdés után mondja a benti úr, hogy menjenek ki legyen jelen édesanyám, hogy minden rendben van. Szóval felvették a jegyzőkönyvet. Mentünk rendőrségre feljelentést tenni, akik az ügyben nem tettek semmit és azzal lezárták a dolog, hogy nem megállapítható, hogy ki tette így felfüggesztik 5 évre az ügyet. Egyszer nem jöttek ki és nem nézték meg a helyszínt. Energetikai hivatalhoz is elküldünk mindent, mellette a sok levelezést, amit a Tigázzal váltottunk, miszerint ők is követelik az 540.000 ft-ot. Mi ugye állítottuk a mi igazunkat, hogy nem mi tettük. 2016 őszén már közjegyzői fizetési meghagyást küldtek, mi arra úgy válaszoltunk, hogy megyünk bíróságra. Meg is jött a határozat, hogy a mai napon lesz a tárgyalás. 3 órás cincálás után a bírónő és a tigáz ügyvédje, csak azt fújták, hogy a plomba és a gázóra nem volt jó, a körülményeket pedig egyenlőre nem vizsgálták. Nagyon el vagyok keseredve, mert igazságtalanul és átverve érzem/érezzük magunkat és ha az ő javukra dönt a bíróság, akkor valószínűleg dupla pénzt kell fizetnünk :(

Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 769

Amúgy ....a szolgáltatók csak azokat szivatják akik szivathatók. Családok, nyugdíjasok ilyesmi. Ha gengszter vagy be se mernek menni hozzád. Én ismerek olyan bűnözőt akinek 2-3 milliós gáztartozása van és nem merik kikapcsolni , mert felhívta az illetékes tigázost a fickó hogy megkeresi ha kikötik a gázt. Hát igy nem kötötték ki :)

Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 768

Nekünk anno az e-onnal volt ilyen ügy. plomba nem stimmelt szerintük. 150.000 ft kötbért követeltek. pár levélváltás, általuk fenyegetőzés, mi meg válaszban megírtuk , hogy ha lopással vagy rongálással vádolnak, akkor jelentsenek fel. harmadik levél után elnézést kértek és törölték a kötbért. Ámen

Előzmény: Nyurga Nyúl (762)
Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 767

Akit a szolgáltatók jogosulatlan vételezéssel, plomba rongálással vádolnak, javaslom, jelentse fel a szolgáltatót a rendőrségen. Mivel lopás, rongálás felderítése a nyomozóhatóság feladata. Akinek nincs vaj a füle mögött, az nyugodtan mehet a rendőrségre. Több nyomozót is megakart már szivatni tudtommal több szolgáltató, úgyhogy jó eséllyel segítenek a fogyasztóknak.

Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 766

Tegyél feljelentést a rendőrségen, mivel téged lopással vádol a Tigáz. Ha nem vagy bűnös, akkor majd a nyomozóhatóság eldönti. A Tigáz nem nyomozóhatóság. Ha bűnös vagy bűnhődj, ha ártatlan vagy akkor perelj rágalmazásért és rosszhírkeltésért valamint hamis váddal pereled be a Tigázt. Ne hagyd magad. Tapasztalat. És nyertesként mondom

Előzmény: Zsuzsanna Cselőtei (764)
nixon70 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 765

A 735. hozzászólásban van pár elèrhetősèg.

Előzmény: Zsuzsanna Cselőtei (764)
Zsuzsanna Cselőtei Creative Commons License 2017.01.15 0 0 764

Üdvözletem!

Családom is a Tigáz maffia áldozatául esett. A korholt vád: nem megfelelő OMH plomba, illegális gázvételezés, melyet a Tigáz "független" igazságügyi szakértője a szakvéleményében megfogalmazott. A tarifa a szokásos, 540.000 Ft. Természetesen a rágalomiratban megállapított cselekmények elkövetésére nem került sor. Az általunk felkeresett jogász 10 % esélyt se adott igazunk és becsületünk bizonyítására. Első lépésként a Tigáz panaszirodájának küldtük meg észrevételeinket. Olyan embertől szeretnék tanácsot kérni, akik hasonló ügyben "szereztek" tapasztalatot és a problémájuk végül sikeresen megoldódott,  mert számomra nem elfogadható, hogy a XXI. század korrupt rendszerében egy tisztességes család ne tudja igazát bizonyítani. Érdekelne, hogy kihez lehet fordulni, mit célszerű tenni? Hálásan megköszönöm a tanácsokat!

dr.Stefan76 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 763

NE fizessetek semmi szin alatt ! !

Előzmény: Nyurga Nyúl (762)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2016.12.29 0 0 762

Üdvözletem! Keresem, de a választ nem találom arra, hogy ha valaki szembeszáll a szolgáltatóval, és a pert megnyeri, akkor mi az ő költsége? Tegnap tudtam meg, hogy egy kedves ismerősöm került abba a kétségbeejtő helyzetbe 2 éve, hogy a gázszolgáltató (Főgáz) kirótta rá a félmilliós kötbért. Azóta ő is próbálkozott itt-ott ( (ingyenes ügyvédi tanácsadás, fogyasztóvédelem -a pontos részleteket nem tudom), de beszélgetésünkkor azt mondta, hogy annak sincs sok értelme, hogy pereljen, mert ha nyer, akkor meg a perköltség ( ill. ami ilyenkor fizetendő) terheli őt, ami tulképp annyi, mint maga a kötbér. Az ügye 2 éve húzódik, és most novemberben kapta meg a követelésre a végrehajtási végzést. Budapestről van szó. Kérem, ha valaki esetleg tudja, hogy még lenne visszaút, és az mi, segítsen! Tényleg ártatlan, bepalizták (összetörték a plombákat levételkor), de ott tart, hogy részletfizetést kér a sarcra, és majd valahogy fizeti (egyedül él és egy ideje munkanélküli). Elhatároztam, hogy ha lehet, segítek neki, és őszintén szólva jó lenne, ha valaki irányt mutatna, illetve megmondaná, hogy mit érdemes tenni, illetve, mit nem. Előre is köszönöm, ha valaki tanácsot ad!

farkzoli Creative Commons License 2016.12.28 0 0 761

Az ünnep alatt félszemmel láttam egy riportot erről az esetről, ott meg is nevezték a lelkiismeretes gázost, Dekmár György, nyilván a cikkbeli "bizonyos D. Gy. Csongrádról". Van is ilyen:

http://fegkazan.hu/orszagos-szervizhalozat/orlangos-keszulekek-vizmelegitok-turbos-gazkeszulekek/csongrad

Az egész riport abban a szellemben készült, hogy a gázos tényleg az életüket mentette meg, lófaszt volt ott kipécézés, meg csőbe húzás. Legyenek inkább hálásak, hogy életben maradtak a hibátlan gázberendezésük mellett.

(én már hallottam villanyszerőt is azt mondani, hogy ő tulajdonképp az emberek életéért küzd)

Előzmény: farkzoli (758)
nixon70 Creative Commons License 2016.12.25 0 0 760

Tuti, hogy lenyúlás, de több hunyó is van a történetben. :-(

Előzmény: reimre (759)
reimre Creative Commons License 2016.12.23 0 0 759

Ez inkább tűnik "helyi jelenség"-nek. Bár ha az üzlet beindul akkor országos is lehet, elég sokan vannak akik csakazértsem költöttek el ~1 millió (nagyjából soha meg nem térülő) forintot kondenzációs kazánra, elképzelhető, hogy ezt a tömeget óhajtják rendszabályozni és egyben komoly pénzeket keresni egyesek.

Előzmény: farkzoli (758)
farkzoli Creative Commons License 2016.12.22 0 0 758

Új, szintén hatósági hátszeles maffia lépett színre?

http://index.hu/gazdasag/energia/2016/12/22/gaz_futes_kikapcsolas_szerelo/

ErkölcsTan Creative Commons License 2016.12.06 0 0 757

Aki meg akarja előzni az esetleges gázóra plomba és méretlen vételezési eljárást, amelyeknél sorozatos bírói visszaélések is megtörténnek, annak javaslom, írjon az adott gázszolgáltatójának, hogy ennek megelőzése céljából kéri ellenőrizzék le jelenlegi plombákat és helyezzenek a gázórára a plombánál biztosabb ellenőrző matricát. Mert az elavult plombázás annyi hibalehetőséget hordoz magában, hogy emiatt ártatlanul is meggyanúsíthatják. Jogilag ezt majd köztünk lévő jogász, vagy ügyvéd tudja kiegészíteni, de úgy tudom, hogy a bejelentési és vizsgálati kérelem kizárja az esetleges későbbi gyanúsítgatás jogi lehetőségét, még akkor is, ha ezt nem teljesítik.

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2016.12.02 0 0 756

A Bírói Önkény Ellen mozgalom újabb tette a Tigáz és behajtó cégei bűncselekményei ellen, amiben sajnos a bűnüldöző szervek jelenleg még inkább bűnpártolást végeznek. Ezt akarjuk átfordítani. Üldözzék és ne támogassák őket. Hiszen azért lennének.

 

A Bírói Önkény Ellen mozgalom második konkrét tette.2016. október 3-án egy Tigáz és behajtó cégei bűncselekményeinek áldozata tett feljelentést az egyik járásbíróság elnökénél az ottani egyik bíró ellen. Amelyhez ezen mozgalom facebook oldalának adminja, a Bírói Önkény Ellen mozgalom nevében társult és támogatja azt. Idézünk a szövegből: “Tárgy: 1. FELJELENTÉS, Hivatali mulasztás, Hivatali visszaélés és Bűnpártolás alapos gyanúja miatt. Elévülés miatti intézkedés hiánya tény. 2. ......... bírói mentelmi jogának feloldásának kérése a büntető eljárás lefolytatása miatt. 2016.05.31.-én 9.30 kor kezdődő .......pernél” már az elején kiderült, hogy a pervitel egyértelműen elévült. Ezt az eljáró bíró gyakorlatilag meg is állapította ráutaló magatartása és beszéde alapján. Ennek ellenére a „felperestől” még is olyan pótbeadványokat kért, amelyek nem módosíthatják és nem is módosítják, a már akkor is egyértelmű elévültséget. A pert még sem utasította vissza, nem zárta le. Engem meg felesleges dolgok beadására, felesleges munkára és költségekre próbált jogellenesen kötelezni. Ezzel egyértelműen hivatali visszaélést követett el és a körülmények miatt álláspontom szerint bűnpártolást is. ....... bíró továbbá állandó jelleggel megbírságolásommal fenyegetett valahányszor próbáltam előadni a további jogszerű pervitelt gátló tényeket. A „felperes” „jogszerzése” nem volt jogszerű az ügyben feljelentés van folyamatban, mind a Tigáz Zrt, Tigáz-DSO kft és az EOS Faktor Zrt ellen. Az ügyben a nyomozás, vagy értesítésem elhúzódása elképzelhető, mert szervezett bűnözés minősítést is kértem rá és valószínűleg az is. Nem hagyta azt sem elmondani, hogy a Tigáz Zrt.-hez hasonlóan, a jogegyenlőség elve alapján, nem-e adtam-e el én is a Tigázzal szembeni kb 600.000 forintos, a Tigáz Zrt károkozásai által keletkezett követelésemet. Természetesen vele együtt a nem létező tartozásomat is. A jog, a törvények és a logika szabályai szerint nem lehetek perviselő fél sem egy elévült, sem szervezett bűncselekmények által kreált, sem olyan ügyben, ahol tartozás és követelés lenne a tárgy, de azt már én is átruháztam. Ezen okok miatt az eljáró bíró, személyem alperesi helyzetbe való kényszerítése törvénysértő. A pervitel az elévülés miatt is törvénysértő. Alapjaiban rosszhiszemű. Felvetül a Bírónál az alapos gyanú a bűnpártolásra is. Kérem a Bíróság felelős vezetőjét az adott törvénysértő Bíró mentelmi jogának feloldását. Kérem az ügy adott bírótól való elvételét, törvénysértések, elfogultság, de minimum szakmai alkalmatlanság miatt. “ Az eset az igazságszolgáltatás a jogállamiság ellen vétett súlyos eset, ami ellen fellépnünk volt szükséges és kérjük azokat akik hasonló visszaéléssel találkoztak, vagy azok áldozatai, csatlakozzanak hozzánk és közös erővel tenni is tudunk ellene.

 

Bírói Önkény Ellen mozgalom

 

https://www.facebook.com/notes/b%C3%ADr%C3%B3i-%C3%B6nk%C3%A9ny-ellen/b%C3%ADr%C3%B3-feljelent%C3%A9se-az-adott-j%C3%A1r%C3%A1sb%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1g-eln%C3%B6k%C3%A9n%C3%A9l/1250018108424253

 

 

 

 

Bea030 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 755

Köszi ! Ma beléptem csak fel kell , hogy vegyenek ?

Előzmény: ErkölcsTan (708)
ErkölcsTan Creative Commons License 2016.11.01 0 0 754

Miért politikai érdek, hogy káosz legyen a gázszolgáltatásban és az emberek figyelme mással legyen elvonva. Ezért nem csinálnak rendet, mert óriás korrupció leplezésére jó a káosz:

 

http://444.hu/2016/10/26/tudomanyosan-levezettek-hogy-a-met-uzlete-korrupcio-lehetett

 

Előzmény: ErkölcsTan (753)
ErkölcsTan Creative Commons License 2016.10.28 0 0 753

Tigáz “független igazságügyi szakértő” és a bűnpártoló bíró?

2016. október 10-én egy áldozat házaspár és ezen mozgalom facebook oldalának adminja együtt tett rendőrségi feljelentést az egyik rendőr kapitányságon B. Ferenc magát “független igazságügyi szakértőnek nevező” egyén ellen csalás alapos gyanúja miatt. A házaspárt B. Ferenc gázóra vizsgálati csalása miatt ártatlanul ítélte el első fokon egy bíró 468 ezer forint kötbér és perköltség viselésére, ami összesen majdnem 800 ezer forintos összeghatárt is eléri. A bírói önkény miatt, ami érdekes módon nem vette észre a csalást, a feljelentés egy példányát kérték megküldeni az illetékes körzeti törvényességi felügyeletnek.

A “szakértő” leírása mind tartalmában, mind minőségében eltér a szokványos szakértői anyagoktól. Nyugodtan nevezhetjük “zugirat”-nak is.  Csak három fő hibát emelünk itt ki.
1. Mágneses vizsgálatot végez, olyat amit sehol sem fogadnak el, mert kb a kávézaccból való jövőjóslás szintjén van, de elfelejti leírni, hogy mi is az az alkatrész amit mágnesezéssel befolyásolni lehetne, mi annak az anyaga, milyen távolságra található az óra külső védő dobozától.
2. Egy minta plomba képet hasonlít össze az órában lévő plomba képével és nagy valószínűség szerint végzett egy ferde fotózást, ami miatt egy 10% torzulás keletkezett a két kép között. Ő szerinte ez plomba hamisítás egyértelmű jele. Amikor az lehet anyagzsugorodás is.
3. A “szakértő”  kijelentése, hogy “a gázmérő működése befolyásolásra került, szabálytalan vételezés történt”  erősen sérti a logikai következtetés szabályait. Ez egyszerű logikai hiba, csalás. Mert ha mind igaz is lenne hibajelek, amit írt, az történhetett másként is. Például az óra felújításakor, amelyen átesett.
Az eset az igazságszolgáltatás a jogállamiság ellen vétett súlyos eset, ami ellen fellépnünk volt szükséges és kérjük azokat akik hasonló visszaéléssel találkoztak, vagy azok áldozatai, csatlakozzanak hozzánk és közös erővel tenni is tudunk ellene.

 Bírói Önkény Ellen mozgalom

https://www.facebook.com/notes/b%C3%ADr%C3%B3i-%C3%B6nk%C3%A9ny-ellen/tig%C3%A1z-f%C3%BCggetlen-igazs%C3%A1g%C3%BCgyi-szak%C3%A9rt%C5%91-%C3%A9s-a-b%C5%B1np%C3%A1rtol%C3%B3-b%C3%ADr%C3%B3/1214044048688326

nixon70 Creative Commons License 2016.10.11 0 0 752

735

Előzmény: Tünde Szabó (751)
Tünde Szabó Creative Commons License 2016.10.11 0 0 751

Sziasztok ! 

Ügyvédet keresek gázóra levétel miatt :( Kérlek segítsetek !!! Ha lehet akkor Nyíregyháza vagy Debrecen környékéről. Sürgős lenne !!!! Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!