Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 651

Ha visszaolvasol, ott van valahol.

Előzmény: homokhat (650)
homokhat Creative Commons License 2014.11.20 0 0 650

köszönöm gyors válaszodat! Az ügyvéd szerintem 30-50 ezer alatt na igen vállalja, jól gondolom szerinted? 

Előzmény: Blue_Sky_007 (649)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 649

Nem kell félni, de mindenképpen ügyvéd.

Nálam ma csak "ellenőriztek" és a nyomáscsökkentőt cserélték, egy nap szabim, és a szomszéd segítsége "kellett".

Normális volt, még beszélgettünk is azokról, amikről itt olvastam.

Nem kommandós volt, hanem sima melós, és azt mondja, ők is félnek, mármint a dolgozók. A melósok ellenőrzik a kommandósokat, a kommandósok a melósokat, így megy, mindenki megfélemlítve. Ha a melós bizonytalan, akkor inkább jelenti a plomba problémát, mert ha a kommandós utána ellenőriz, akkor a melós is ki van rúgva.

Nekem már új órám van, új plombákkal, elvileg nem zaklatnak többet.

Előzmény: homokhat (648)


homokhat Creative Commons License 2014.11.20 0 0 648

Sziasztok Sorstársak!

 

Tegnap óta mi is beálltunk a sorba, elvitték a gázórát. Csere miatt jöttek minden előzetes bejelentés nélkül. Nem voltam otthon, így felhívtak, mondom nem vagyok otthon menjen be nyugodtan a feleségem otthon van. A szerelő egyedül volt és azt mondta, hogy gázóra csere miatt jött. Fotó jó sok, majd kis tükör elő, benézett a plomba mögé, majd telefonon hívta a kollégáját, hogy nézze már meg  2005-ben használtak-e "bordás" plombanyomót? , mert szerinte "disznólábasnak" kell lennie. A választ nem tudjuk  de arra hivatkozott,  hogy lekel szerelni, mert nem tűnik eredetinek. Majd telefonált valakinek, hogy jöjjön ide tanúnak a jegyzőkönyvhöz. Én is megérkeztem csodálkozva látom, hogy még mindig itt a  a szerelő, így már én is vártam a kb 30-40 Km-ről érkező munkatársát. Megérkezése után, ő is megerősítette a plomba "bordás" "disznóláb" kérdését. Na leszerelték , mágnesezés is kimutatható az egyik sarkában, meg karcos a hátulja. Nem fenyegetőztek, nagyjából normálisak voltak. Szóval a kérdés bordás vagy disznóláb? Ja még azon a sárga műanyag izén egy szám eltérés volt az ő adataik szerint. Megtaláltuk az eredeti átvételi papíron azok jók voltak , tehát aki rögzítette az írta el valamikor.

Féljek e nagyon ? és fogadjak ügyvédet  ? 

ErkölcsTan Creative Commons License 2014.10.17 0 0 647

 

Kamu független igazságügyi szakértői trükkel is lop a Tigáz

 

Ami viszont megfigyelhető és egyértelmű a két képen. A "szakértő" anyagvetemedési, gyűrődési és látószögbeli eltérési hibát kíván másnak beállítani. Ezek figyelembe vételével a két plombalenyomat inkább azonosnak, mint eltérőnek ítélhető. A szakértői csalás a legszembetűnőbben a B5 részletnél, az eltérő ötös szám felső szára közti eltérő távolság természetes voltánál csíphető fülön. Aminek aránya érdekes módon pont megegyezik a szabad szemmel is jól látható bal oldali plombaköralakzat tökéletes körhöz való összenyomásával, azaz torzításával. Tehát a két kép, vagy lenyomat eleve torzítva van egymáshoz képest. A külső torzulások természetes módon jelentkeznek a belső 5-ös számnál is. Nagyon primitív trükk, de ezzel 468 ezer forintot lehet jogtalanul elcsalni, sőt hatósági eljárások által gyakorlatilag elrabolni másoktól.

 

Kamu független igazságügyi szakértői trükkel is lop a Tigáz

  Most került a kezembe először egy ilyen "független igazságügyi vizsgálatnak" titulált, azaz hazudott izé. Ízé, mert nem is tudom minek nevezhetem.  Mint minőségbiztosítást tanult szakember darabjaira szedem, amely által az ilyen elfogult és szakmaiatlan zugfirkálmányokat[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2014.10.15 0 0 646

 

Kalocsai Gábor ügyvédet és másokat is kérek, ha vannak gázórán végzett "Független Igazságügyi Vizsgálatnak" titulált, azaz hazudott jegyzőkönyveik, azokat a részemre a személyes adatok kitakarásával juttassák el. Kitakarás nélkül is lehet, bizalmasan kezelem és majd én fogom kitakarni. Szívesen venném az ők általuk megtett ellenérveket is. Most került a kezembe először egy ilyen jegyzőkönyv és mint minőségbiztosítást tanult szakember darabjaira kívánom szedni, amely által az ilyen elfogult és és szakmaiatlan zugfirkálmányokat a Tigáz nem fogja tudni a jövőben az általuk elkövetett csalás bűncselekménye egyik becsapó eszközeként használni. Címem:

 

vilagnezet@index.hu

ErkölcsTan Creative Commons License 2014.10.03 0 0 645

A valós és megrázó történet a Tigáz és Más Gázos Cégek Által Megkárosítottak Jogaiért közösségben került megosztásra a facebookon és Zsuzsa engedelmével itt is.

 

Üdvözletem!

 

Örülök, hogy rátaláltam erre a csoportra, mert hátha tudnak segítséget, tanácsot adni az ügyemmel kapcsolatban.

 

Szeptember 22-én reggel 9 óra tájban megjelent a kapunk előtt 3 megtermett férfi a Tigáz DSO képviseletében (komolyan olyan érzésem volt, mintha TEK jött volna letartóztatni, mint egy terroristát), hogy kikössék a gázt. Értetlenül álltam az eset előtt, mivel noha az egyik csekket valóban késedelmesen adtam fel (sajnos nem velünk egyedül fordul elő, hogy megcsúsznak egy nem várt kiadás miatt), a kikapcsolás pillanatában már a tárgyhavi csekkem is be volt fizetve. Ezt a jelen lévőknek szépen be is mutattam, eddig a pontig be sem engedve a 3 megtermett férfit az udvarba. Erre közölték, hogy őket ez nem érdekli, mert noha látják, hogy a követelés már teljesítve van, nem tehetnek semmit, nekik akkor is ki kell kötni a gázt. Gondoltam, egy fityiszt engedem be őket a kertbe. Mondtam nekik, hogy ha egyszer látják, hogy be van fizetve, legyenek egy kicsit tekintettel arra, hogy terhes vagyok, egy másik, 2 éves kisgyerekkel és idős, beteg, vak apukámmal vagyok itthon, és ha kikötik a gázt, se fűteni, se főzni (következés képen vizet melegíteni) sem tudok. Igazolom akkor rögtön a Tigáz Zrt felé a dolgokat, ők pedig menjenek nyugodtan tovább. Ekkor már kezdtem nagyon feldúlt lenni, de közben minden igyekezetemmel azon voltam, hogy ne törjek ki, mert a bennem növekvő magzatomra kellett gondolnom, aki egy ilyen stressz hatására dönthetett volna a távozás mellet, amit terhességem jelenlegi szakaszában nem élt volna túl (rosszul is lettem aznap, másnapra pedig vérezni kezdtem, de szerencsére nem vetéltem el).

 

Hiába érveltem, kértem, a legnagyobb terjedelmű vezéregyéniség elkezdett fenyegetőzni, és itt jön a csavar a dologba. Azt mondta nekem, ha nem engedem be őket a kertbe, hogy kikössék a gázt, akkor nekiállnak az utcán bontani, ami nekem 160e ft-ba fog kerülni. Ne erre elvesztettem minden maradék türelmemet és nyugalmamat, nem beszélve arról, hogy meg is ijedtem. Feldúltan, és nem is igazán úrinői modorban közöltem velük, hogy akkor kössék ki, valamint kívántam a kedves családjuknak is hasonló helyzetet, bár nem használtam trágár szavakat. Ezután bejöttem a házba, rájuk csuktam az ajtót, feljöttem az emeletre, hogy tájékoztassam az édesapámat a helyzetről, valamint próbáljak beszélni a Tigáz ügyfélszolgálattal telefonon (persze ezt sem hagyták, mert miközben elkezdetem a telefonálást, bejöttek és beszélni, magyarázni kezdtek, így a hívást meg kellett szakítanom). Erre a vezérbika (én csak így hívom), hívás nélkül bejött utánam a házba a csukott, de nem kulcsra zárt ajtón), mondván, hogy menjek le. Az idegességtől nem igazán tudtam már mondani semmit, csak annyit, hogy mindjárt megyek. Erre a pali még beljebb jött, és még erőszakosabban kért, majdhogynem felszólított a saját házamba, hogy menjek már le.


Hogy megvédjem a kisfiamat az ijedségtől, fel kellett zárnom az emeletre. A gázt pillanatok alatt kikötötte a legcsendesebb tag, a trió harmadik képviselője meg aláíratta velem a papírokat, majd szó nélkül elhúztak.


Még aznap, némi faxolgatás után sikerült igazolni a Tigáz ZRT felé a befizetést (bár nem értem, mi közöm ahhoz, hogy a szolgáltatónak 2 hét egy befizetés lekönyvelése, és a lassú adminisztráció miatt miért köteleznek jogtalan büntetésre, mikor az adott pillanatban már nem volt jogos a követelés, mert az részemről teljesítve volt, illetve azt is megkérdeztem a diszpécser hölgytől, hogy egy falkányi rossz arcú emberhez is merészen bemennek-e kikötni a gázt, okoskodnak-e, mikor 3-4 hangosabb tag összefogva elkezdi őket fenyegetni, mert bár ugyi könnyű a vétlen nőket, idős embereket megfélemlíteni; érezhetően zavarba jött), de a gázt visszakötését csak másnapra vállalták.


Kedden a Tigáz Zrt alkalmazottja megérkezett a visszakötése, akinek kínomban elpanaszoltam, hogy jártam előző nap. És itt a lényeg. Az ember teljesen felháborodva közölte, hogy a DSO képviselőinek semmi joga nincs az utcai levágásra, erre csakis a Zrt jogosult, miután megkérte a közterületi bontási engedélyt, ennek idejéről a delikvenst ajánlott levélben előre értesítik (2 esetben van azonnali vágásra lehetőségük, lopás észlelésekor és hibaelhárítás esetén). A DSO tagjai vállalkozók, akik 3 alkalommal próbálkozhatnak elzárással, ha a tulaj beengedi őket az ingatlanra, utána az esetet visszaadják dolgavégezetlenül a Zrt-nek, aki megkezdi az utcai vágáshoz szükséges papírok beszerzését.


Magyarul engem, egy terhes asszonyt megfélemlítettek, megzsaroltak, hogy bejussanak az ingatlanra, majd engedély nélkül, magánlaksértést megvalósítva még a házba is erőszakosan utánam jöttek, hogy a jogsértő magatartásukat folytassák.


Cukor a tetejére, hogy a szept.30-án érkezett októberben esedékes fizetési határidejű számla szerint 13700ft túlfizetésem van...


Egyenlőre panaszt emeltem a Tigáz Zrt-nél, akikkel annyit közöltem, hogy semmiféle írásos szöveget nem adok be, mert ha én írok, az kizárólag a rendőrségi jegyzőkönyv részére lesz, ahol feljelentem őket a fent leírt zsarolás, megtévesztés, magánlaksértés miatt. Nem tartom jogosnak a kikötés miatti pénzbírságot sem, mert mikor a kikötés megvalósult, az összeget részemről már teljesítettem, az már had ne az én gondom legyen, hogy mennyi idő alatt könyvelik le.


Mit tehetek, hogy az ügy ne sikkadhasson el, mert arra gondolok, ha egy idős, beteg ember kerül szorult helyzetbe, konkrétan pont olyanba, mint az enyém, akár az életével is fizethet az erőszakos, hazug bűnöző Tigáz DSO alkalmazottai miatt, akik bűncselekményt is hajlandóak megvalósítani, csakhogy a fő vállalkozó megkaphassa az elvégzett (mert csak azután fizetnek) munka után a pénzét.

 

Üdvözlettel: X. Zsuzsanna

 

felvezetővel, képpel és bővebben itt olvasható:

 

http://vilagnezet.blog.hu/2014/10/03/lelancolt_gazorak

dr.Stefan76 Creative Commons License 2014.09.16 0 0 644

azelot miért kototték ki ?

Előzmény: ErkölcsTan (643)
ErkölcsTan Creative Commons License 2014.09.16 0 0 643

 

A blogbejegyzés végén lévő utóiratban szerepel, hogy a Tigáz befosott

és a demonstráció előtt visszakötötte a gázszolgáltatást.

 

 

 

 

Előzmény: dr.Stefan76 (642)
dr.Stefan76 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 642

várjuk a fejleményeket ! !

 

visszakotod magadnak a Gáz-t, orát honnan veszel ? ?

Előzmény: ErkölcsTan (641)
ErkölcsTan Creative Commons License 2014.09.14 0 0 641

T. Cím!

 

Alulírott dr Simonyi Endre (2030 Érd, Temes u. 36.) az alábbiakkal fordulok Önökhöz:

Vitába keveredtem a TIGÁZ Zrt egy általam jogtalannak tartott követelése miatt. Álláspontom alátámasztására szakértői véleményt szereztem be, amit a TIGÁZ számára megküldtem.

 

A TIGÁZ azonban 2014.09.01.-én a Btk. 318. § (1)-ba ütközőcsalással ingatlanomra bejutva, a 2008. évi XL. törvény a földgázellátásról 29. § (3) előírásait be nem tartva, kikapcsolt a gázellátásból, és a Btk. 323. § (1)-ba ütköző zsarolással, szorult helyzetünkkel visszaélve, arra akarnak kényszeríteni, hogy ne csak a meg sem kapott csekket fizessük be, hanem még a – meg nem nevezett – hatóság által zárolt összeget is, ha ismét gázhoz akarunk jutni.

 

Úgy döntöttem, hogy ezt nem tűröm tovább, és a sajtó képviselőinek, valamint más személyeknek a jelenlétében helyreállítom a jogellenesen megszüntetett gázszolgáltatást, és tájékoztatom a jelenlevőket arról, hogy ezt miért tehetem meg jogszerűen. Ezzel példát kívánok mutatni, minden hasonló módon károsítottnak!

 

Erre f. hó 17.-én 11 órakor kerül sor, és a meghívottakat meg kívánom vendégelni, ezért kérem, legkésőbb f. hó 15.-ig tájékoztassanak arról, hogy hányan – és kik – jönnek Önöktől?

 

Üdvözlettel, Érd, 2014.09.11.

 

forrás:

Demonstráció a Tigáz ellen

  A Tigáz és Más Gázos Cégek Által Megkárosítottak Jogaiért közösség egy tagja, most hasonlóan hozzám, tökösebb lépésekre szánta rá magát. Saját maga indítja újra a jogellenesen lezárt gázszolgáltatását. Elvileg számtalan törvénymegerősítést is lehet rá[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

ErkölcsTan Creative Commons License 2014.08.20 0 0 640

Hibás termék a gázóra is

 

Membrános gázmérő G6, 250 mm csonkkal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszámlázása egy gázóra elzárásért és visszakötéséért (ledugózás és dugó kiszedése) két darab vadiúj gázórát lehet vásárolni. Az is fura, hogy az órák gyárilag hitelesített "mérőműszerként" kerülnek eladásra. Szerintem itt ugyan akkora katyvasz van sokak fejében, hogy mi a mérőműszer és mi nem az, mint Egely Györgynek az úgynevezett vitalitásmérőjével kapcsolatosan. Ami a valóságban  csak a körülötte lévő levegő mozgásának irányát és intenzitását méri. Nem más mint egy 72 ágú szélforgó.  Tehát nem nevezhető gázmérő mérőműszernek semmi olyasmi tárgy, ami adott esetben, egy mágnest az oldalához elhelyezve, gázmennyiség helyett mágneses erőtér változást mér. Punktum.

 

 

 

Az Ügyben a fogyasztóvédelmi hatósághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fogok fordulni, mert gázóra egy 15-30 eFt közötti árazású hibás termék, amelyet kereskedelmi forgalomban is lehet kapni. Kérni fogom a hibás termékek forgalmazásának a betiltását. Tehát nem hiteles, hanem egy hibás mérőeszköz, mert a mágnesezhetőséget kötelezően ki kell küszöbölnie a gyártóknak. Nem mágnesezhető anyagok használatával, vagy nagyobb védőtávolságokkal.

Igen, ilyen egyszerű a Tigáz és más szélhámos maffiacégek leoboáztatása, lemónikaluinszkiztatása, ha gondolkoztok egy kicsit és nem a hülye tanácsokat adó ügyvédek és hökömcirkuszi bíróságok hipnózisában éltek.

ErkölcsTan Creative Commons License 2014.08.14 0 0 639
ErkölcsTan Creative Commons License 2014.08.13 0 0 638

A naplóbejegyzésem is hatásos a Tigáz "maffiaszerű" viselkedése ellen. Érdemes elolvasni és megosztani is. Továbbá a fotón a mi családi házunk fűtésrendszerének központja van, szívesen társalgok műszaki kérdések tekintetében is.  

TiGáz csalás és garázdálkodás

Most fogalmazom a feljelentést a Tigáz-Eni és TIGÁZ-DSO felmenő és lemenő cégei al és felvállakozói ellen. Csalás és garázdaság miatt. Elboldogulok vele magam is, de aki akar az magának segít, ha valamilyen módon csatlakozik a feljelentésemhez. Ha másként nem hát olyan[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: xyztigaz (637)
xyztigaz Creative Commons License 2014.07.29 0 0 637

Segitseget kernek, ha valaki tud reagalni. Ket Tigazos jott ellenorizni. A gazora elott kozoltek, hogy ellenoriznek, nem leolvasnak. Felesegem kozben 4 gyereket kezelt, sajnos nem dobta ki oket. Ha valaki, hat ok buheraltak meg az orat, szakerto kezekkel.

Ez nem lesz resze a szakertoi velemenynek, de mennyire vedheto jogilag igy a tortenet, ha ott beigazolodik, hogy manipulalt volt az ora?

bencematesz1 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 636

Na ma volt a vizsgálat. Ügyvéddel mentem. " Nem történt szabálytalan vételezés"!!

Csomó költség, szabadság......de vége.

üdv,

ui. az ügyvéd úr Dr. Szabó L.Zsolt volt.

larus1 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 635

A szakértői vizsgálatra az ügyvéddel mentem, akit régi ismerősként üdvözöltek a TIGÁZ részéről:-)). 37.000.-Ft volt a megbízási díja.

 

A szakértő korrekt módon kétszer bemérte az órát, megállapította hogy nincs eltérés a két mérés között, a számsorban az eltérésre ( ami miatt a szerelő vizsgálatra küldte az órát) azt mondta, hogy ez előfordul ennél az óratípusnál. Köszönöm a megjelenést, viszlát.

 

De ha nem ügyvéddel mész, akkor beleköthet akármibe, amit Te nem tudsz helyből  megcáfolni, utólag pedig bonyolultabb a dolog tisztázása ügyvéd bevonásával is.

Előzmény: bencematesz1 (634)
bencematesz1 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 634

szia, és mi lett a vége???

szerinted mennyi kb. az ügyvédi képviselet??? (elég trén állunk anyagilag)

 

köszi

BN

Előzmény: larus1 (633)
larus1 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 633

"2008-ban egy 2005-ös gyártású készüléket szereltek fel. Esetleg ha valahol futott már 3 évet és felújították de nem rendesen..."

 

2008-ban nálunk 1992-es gyártású órát szereltek fel, amit 2012-ben vittek el, szintén szakértői vizsgálatra.

Előzmény: bencematesz1 (631)
larus1 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 632

Az órabevizsgálásra a TIGÁZ ügyekben járatos ügyvéddel kell menni, az a leg költséghatékonyabb megoldás.

 

Ha egyedül mész, vagy akár viszel magaddal valakit, a TIGÁZos szakértő simán megvezet, a vége 540.000.-HUF csekken.

Előzmény: bencematesz1 (631)
bencematesz1 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 631

szia, nagyon köszönöm a válaszodat.

Mi nem "loptuk a gázt" de 2008-ban egy 2005-ös gyártású készüléket szereltek fel.

Esetleg ha valahol futott már 3 évet és felújították de nem rendesen........

Az is idegesít, hogy annyi a bajuk, hogy a OHM plombák hátulja nem egyforma hosszú.

Az eleje a plombáknak sértetlen, gyári, egyforma. A kijelző nem karcos. 

Emiatt izélgetnek, ahelyett, hogy fel sem szerelték volna eltérő hosszúságú plombákkal.

Sajnos elég sok rémhír terjeng a neten a tigázzal kapcsolatban.

üdv,

BN

Előzmény: Törölt nick (630)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.17 0 0 630

Kérdéseket, még ha logikus is feltehetsz, de válasz már ott van a kezedben, hogy ekkor  és ekkor jelenjen meg óra ellenőrzésre.

 

A szerelőnek kötelességük bárminemű eltérés esetén az órát bevizsgáltatni, mert ha nem így tesznek, akkor kirúgják őket. Attól nem kell tartani, hogy "ha nem nyúltatok az órához" és gyári sértetlen állapotban van, megkötbérezzenek.

Érdemes jelen lenni, hogy lássad és ha kell védekezz így, mint a levélben feltett kérdéseid szerint tetted.

Vigyél magaddal egy tanút, hogy ha esetlegesen a későbbiekben védekezni kell, akkor legyen egy plusz valaki, aki az állításoddal együtt védekeztek. Amikor vizsgálatra mész, akkor jelen lesz egy képviselő Tigáztól és egy igazságügyi szakértő, egy műszerész. Elején kérdezni kell, hogy a szakértő kicsoda, micsoda és van e erre kimondottan gázóra bevizsgálásához engedélye.  Vizsgálatot pontról, pontra vezetnie kell a szakértőnek, hogy mit miért csinál, elemez. Vizsgálat végén kötelessége adni egy példányt a szemrevételezésről, vizsgálatról és azon szerepel majd az ő adatai, azonosítószámmal. Ha problémát találnak az órán akkor kérni kell egy olyan papírt tőlük, hogy mutassák meg azt a jegyzőkönyvet, amikor a felszerelésnél dokumentálták, hogy az óra sértetlen, gyári állapotú é a plombák eredetiek voltak. 

1. szemrevételezik a karcosságot, sérüléseket keresnek az órán.

2. levágják a plombákat és ellenőrzik azok sértetlenségét, eredetiségét.

3. végeznek egy nyomáspróbát, hogy azok a tűréshatáron belül mér e?

4. megnézik az óra delejezettséget, mágnesezettséget.

4. leszerelik a mérőszám fedlapot és bevizsgálják, hogy belenyúltak e?

5. kettévágják az órát és belül megnézik a membránok állapotát.

 

Főbb vonalakban ennyi fog történni és pontról, pontra dokumentálják és ez alapján fognak postán küldeni a bevizsgálásról egy szakértői jegyzőkönyvet. Mellékelnek egy határozatot is az óra bevizsgálás eredményéről. Ha bibi van, akkor mellé tesznek egy csekket a kötbér összegről.

 

Ha véletlen olyan határozatot küldenek amiben Téged elmarasztalnak gázlopás gyanújával, akkor szigorúan 8 napon belül válaszolni kell és keresni kell egy hozzáértő ügyvédet. 

Előzmény: bencematesz1 (629)
bencematesz1 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 629

Üdvözlet Mindenkinek!

Kis segítséget szeretnék kérni.

Tigáz „szakembere” 2014.04.22-én korszerűsítés címén leszerelte a mérőóránkat, majd felvett egy jegyzőkönyvet

miszerint az OHM plombák elől hibátlanok, sértetlenek DE a hátul eltérő hosszúságúak??!!!!!

Szabálytalan vételezés tényét nem állapították meg.

Kaptam levelet, hogy Gödöllön bevizsgálják 2014.06.25-én! Következő levelet írtam a tigáznak de válaszra sem méltattak.

Mi tévő legyek????????????????

köszönöm előre is a segítségeteket!

 

 

Tísztelt Hölgyem!

 

Az alábbi kérdéseimre szeretnék választ kapni, ezért kérem szíveskedjen levelemet továbbítani az ellenőrzési régió vezetőjének.

 

2014.04.22-én mérőkorszerűsítés címén gázóra csere volt lakásomon. A szerelő megállapította, hogy az OHM plombák

(habár sértetlenek) de eltérő hosszúságúak!!!! Plombák sértetlenek csak az egyik egy kicsit rövidebb…………..

 

Kérdéseim:

1, 2008.11. hónapban miért 2005 évi gyártású gázmérőt szereltek fel? Esetleg felújított gázmérő volt?

2, Az árukiadójuk, raktárosuk a gázmérő kiadásakor miért nem észlelte, hogy a gázmérő hátulján az egyik OHM plomba eltérő hosszúságú????

3, Az árukiadó kiadta….szerelő miért nem vette észre szereléskor, átadáskor illetve miért nem rögzítette e tényt a munkalapon???

4, Kollégáik hibái miatt miért kell nekem kivennem egy szabadnapot illetve 98 km-t utazni a vizsgálatra?????

5, Minden év februárjában kijönnek ellenőrizni a gázmérőt, minden alkalommal fényképeket készítenek a mérőről ( ez 2009.02 hó óta 6 db ellenőrzés).

Ellenőrnek miért nem tűnt fel az  OHM plombák eltérő hosszúsága?

6,Felszereléskor miért nem volt probléma az OHM plombák eltérő hosszúsága???

7, Ha ragaszkodnak a vizsgálathoz akkor esetleg közelebbi helyszín megoldható??

 

Előre is köszönöm észrevételeimre, kérdéseimre adandó válaszukat és fáradozásukat.

 

Tísztelettel,

istvan_ma Creative Commons License 2014.04.01 0 0 628

Velünk is hasonló történt, mint amit jónéhány fórumozó leírt.

A szolgáltató emberei jöttek órát cserélni, míg az egyik cserélt, a másik elterelte a figyelmemet és ezt követően közölték, hogy "nagyon sokba fog ez nekünk kerülni, mert karcos az óra!!!"

 

Nagyon felháborodtunk, mikor 540000 eftot akartak megfizettetni velünk!

 

Mi ügyvédet fogadtunk, aki segítségével, eredményesen lezártuk az ügyet.

 

Aki hasonló cipőben jár javaslom, hogy keresse meg ügyvédünket dr. Tóth Levente ügyvéd urat (www.drtothlevente.hu), aki naprakész a témában.

reimre Creative Commons License 2014.03.01 0 0 627

Abszolút nem nyúlt az órához a kutya se. Legutóbb épp a dso pittbulljai nyúltak hozzá, egyszer kikötötték (jogtalanul) majd másnap vissza. Mindkét esetben az ő általuk írt jegyzőkönyv bizonyítja, hogy az ingatlan tulajdonosai közül senki nem volt jelen egyik esetben sem(!). Úgyhogy próbálkozni azt lehet, de bukni fognak.

Előzmény: Törölt nick (625)
reimre Creative Commons License 2014.03.01 0 0 626

Ez pontosan így lesz, plusz még az érkezésük előtt körbe lesz fényképezve az óra a napi újsággal. Állítólag a karcolgatásról már leszoktak, mostanában az OMH plombák bizonyulnak sorozatban "sérültnek". 

Előzmény: nixon70 (624)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.01 0 0 625

Nekem anno fehérre lehetett festeni ,mondták kb 8 éve ezelőtt. Lehet jelenben már sárgára kell, azt nem tudom.

 

Ellenőrzés előtt pedig sok fotót kell készíteni egy jó minőségű digitálissal, mert ha belerondítanak a készülékbe, akkor látható a különbözőség. Plombák a legérdekesebbek, hogy eredetiek legyenek és sértetlenek!!! Karcosság annyira nem gáz, mert az idő vas foga is koptatja, hanem inkább a többi. Számláló sértetlensége, nyomáspróba egyezősége, csőzáró plombák sértetlensége, ólomplombák sértetlensége. Ha itt valamilyen problémát látnak, akkor kötelezően elrendelik a szakértő általi vizsgálatot, amelyet a szolgáltató jelöl ki. Aláírni csak akkor szabad ha egyetért a leírtakkal. Külön jegyzőkönyvek készülnek a cseréről és a mérőműszerről. Ha valamivel nem ért egyet, akkor szigorúan belevetni a megjegyzésekbe, hogy nincs tudomása szabálytalan vételezésről és nem ismer el semmilyen felelősséget emiatt! Fotók készültek az óráról, tanuk is jelen voltak a helyszínen akik szemrevételezték az óra sértetlenségét. Aláírásukkal hitelesítik a jegyzőkönyvet, mert lehet és kell is nekik, mint tanuknak. 

Ha tiszta a lelkiismerete és valóban nem nyúlt az órához és más sem, akkor nem lesz probléma. Ellenkező esetben ők sem hülyék és kiszúrják a bakit, ilyenkor van lehetőség megegyezni velük, alkudni egy készpénzbeli fizetségre ami lehet 50% kedvezmény is. Persze ez csak a bevizsgálás után történhet meg és ha ők felajánlják. Részletfizetést is kérhet. Bevizsgálásnál ha elrendelik a szakértői vizsgálatot, ott kell lenni és érdemes egy ügyvéddel menni, mert ő tudni fogja, h mik az Ön jogai és a szolgáltató kötelezettségei.

nixon70 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 624

Videokamera+tanu(nem Pelikán eftárs)legyen.

Egy milisekundumra se hagyd egyedül őket.

Előzmény: reimre (623)
reimre Creative Commons License 2014.03.01 0 0 623

Na asszem elkezdődött a visszavágó a fogyasztóvédelmi bejelentésért. Mondjuk ezúttal kivételesen nem másztak át a kerítésen és valami arrajárót se próbáltak bepalizni a jegyzőkönyv aláírására, csak egy "zártlakás értesítőt" hagytak (merhogy épp senki se volt otthon), egy telefonszámmal, időpont-egyeztetésre "mérőóra ellenőrzés céljából". Itt az ideje felkészülnöm.

asdf_ Creative Commons License 2014.03.01 0 0 622

Szerintem a gazcsovet gazcsosargara fessuk, ha mar egyszer festesre kerul sor (meg az is lehet, hogy eleve olyanra kotelezo).

Előzmény: Törölt nick (621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!