Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

dr.Stefan76 2014. febr. 25. Creative Commons License 617

Mondjatok mar meg legyszi, hogy igaz lehet az hogy ezek a Tigaz -tol kuldott ellenorzo alakok barmikor bejohetnek a Tulajdonos teruletere es lakasaba, akar ejszaka is barmikor anelkul hogy kuldenenek elotte egy ertesitest idopont egyeztetese celjabol ? ? ?  Mert akkor ezek szerint tilos elutasni otthonrol, soha sem lehet tudni mikor jut eszukbe jonni, es ha nincs otthol senki a ki beengedje oket hogy kedvukre osszejarkaljak az egesz lakast akkor allitolag kihivjak a kommandos osztagot es eroszakosan behatolnak ? ? ?  Mert az o (sajat) szabajzatukban allitolag ez all !?!

Vadkeleti 2014. jan. 25. Creative Commons License 616

A saját birtokodon belül te felelsz érte. Ha nem nyúltál hozzá, semmi gond. Ha te, vagy más buherálta, az bukta, mindenképpen.  Az, hogy ki vizsgálja, teljesen mindegy, az eltérést a vak is látja a plombán. Amikor az enyém mellé tették a referenciát, egyértelműen látszott, hogy az enyém nem eredeti. Sőt, a plomba hátsó részén sem olyan volt a nyomat. Kár lett volna vitatkoznom. Azzal a barom szerelővel viszont szívesen elbeszélgetnék egy kietlen helyen, szemtanúk nélkül, aki 5 éve, házvásárlás után nem vette észre az eltérést.

Előzmény: andrascellspan (615)
andrascellspan 2014. jan. 15. Creative Commons License 615

Üdv mindenkinek.

Mi is belekeveredtünk ebbe a szabálytalan vételezés ügybe a Tigáznál.

Kicsit már olvasgattam a neten és kettő kérdésem lenne:

-Omh plomba sérülésre hivatkoztak a szolgáltatónál (amivel megtörtént a szabálytalan vételezés)

  Hogy és milyen mértékben felelek az Omh plomba épségéért

- valamint egy Fegyver és nyomszakértő vizsgálta a készüléket ez szabályos-e (ki végezheti?)

 

Köszönöm a válaszokat!

Blue_Sky_007 2014. jan. 15. Creative Commons License 614

Régebben írtam, hogy nálam tavaly volt óra csere, sajnos nem voltam itthon de "3 tagú bizottság" várta a szerelőt, a fiam mindent videózott. Nem is volt gond. Mondjuk nem is szarakodom az órával , megy a vegyes kazán a pincében.

 

Abban teljes mértékben egyetértek, hogy aki csal azt ki kell rúgni, aki tényleg órát buherál (mert ne tagadjuk van ilyen is) azt meg meg kell büntizni, de nem a szolgáltató jogkörében, hanem egyből rendőrségre adni.

Előzmény: Törölt nick (613)
Törölt nick 2014. jan. 15. Creative Commons License 613
Az ilyen csaló szerelőnek a börtönben a helye, akkor meggondolná a többi, hogy csaljon vagy sem. Egyik szomszédnál aki a főgázhoz tartozik, nála a fazon a csőzáró plombát roncsolta meg. Szerencséje, hogy felvette mobillal, persze nem vette észre, amikor tudtára adta és beleírta a kegyzőkönyvbe, hogy felvétel van a műveletről, rögvest visszakozott. Folytatás majd később, mert varja a határozatot, utána lép a sajtó felé.
Előzmény: Blue_Sky_007 (612)
Blue_Sky_007 2014. jan. 15. Creative Commons License 612

Persze hogy valtozik. Mivel az orak nagy reszet lecsereltek nem magnesezhetore igy mar nincs ertelme azzal vadolni az illetot. Nem vedem a tigazt  mert raadasul utalom is oket de ne kepzeljuk hogy nem probalkozik a lelemenyes magyar. Sajos a baj az hogy a szereloiket anyagilag erdekeltte tettek de erkolcsileg nem. Az rendben van ha keres es talal machinalt orat es bejelenti. De ha teved a szerelo es artatlanul vadol akkor bizonyos mennyisegu hamis gyanusitas utan ket labbal kellene kirugni oket. Szerintem

Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick 2014. jan. 14. Creative Commons License 611
Érdekes, hogy módszertan változás történt Tigáznál, mert nem a mágnesezésen van hangsúly, hanem a plombák kinézetén. Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb mivel rukkolnak ki.
Vadkeleti 2014. jan. 14. Creative Commons License 610

Nyugodtan várd a postást, hamarosan fogsz kapni egy ajánlott levelet, benne a szakértői vizsgálat időpontjáról. 

Előzmény: Supair (608)
sjohn 2014. jan. 14. Creative Commons License 609

Miért nem kérdezed meg tőlük?

Előzmény: Supair (608)
Supair 2014. jan. 14. Creative Commons License 608

Sziasztok.

november közepén cseréltek gazórat nálam és a cserét végző szakember úgy ítélte , hogy a plomba színe mintha elutne a szokásostól így a protokoll szerint bedobozolta és vizsgálatra küldte .

az órát én is le fotóztam nem nyúltam hozzá és várom a fejleményeket .

Kérdésem az lenne így közel két hónap múltán , hogy mennyi idő egy ilyen bevizsgálás vagy , ha minden rendben volt akkor nem is jelentkezik a szolgáltató ?

Köszi : Zsolt 

Kiss Béláné 1960 2014. jan. 5. Creative Commons License 607

Az én esetem úgylátom egyedi,mert nem elég hogy rám fogták az idegen vételelezést,vagyis a lopást,de  még a leszerelt órában levő 620m3 vagyis 92 000ft értékű gázt is kiakarják velem mégegyszer fizettetni.Ugyan is a 620m3 jóváírása helyett kiküldtek nekem egy 0-ás csekket.Pedig bizonyítékaim is megvannak(a leszerelt óra állása,az addig kifizetett óra állás,és persze az erről szóló csekk.Lényegében ezért is kapcsoltak ki minket.Arra hivatkoznak hogy az új órában használtuk el,és ez ott hiányként mutatkozik.De mivel a régit elvitték,így csak az új órában tudtuk elhasználni a kifizetett gázt Ráadásul karácsony előtt mi is kaptunk egy szép kis levelet,amiben az 540000ft-os kötbért felére csökkentik,de ehhez alá kellene írni egy papírt amiben elismerem az idegen vételezést.

Valaki járt már így?

Törölt nick 2014. jan. 4. Creative Commons License 606

Szia!!!

 

Irj email-t üzenetem van a számodra !!!

Előzmény: Vadkeleti (604)
Törölt nick 2014. jan. 3. Creative Commons License 605

Lefényképezték az órát mikor ellenőrizték tulajdonos váltáskor ?

Mutattak olyan órát amivel őssze tudtad hasonlítani hogyaz általad aláírt óra megfelelő igen vagy nem?

Másiki a lenyomatok közötti kűlőnbség adodhat abból is hogy 1 dolgozó 2 szer sem tud úgyan úgy úgyan oda ütni egy bélyegre ,vagy pontosan  úgyan úgy alátartani 1 présnek ami üti a lenyomatott a plombára, ez hogy elvan csúszva kifogás nem lehett.

 

Előzmény: Vadkeleti (604)
Vadkeleti 2014. jan. 3. Creative Commons License 604

Mifelénk az óraolvasók nem szakemberek (nálunk egy középkorú nő szokott jönni). Nem vizsgálgatja, nem fogdossa az órát, hogy nehogy az a vád érje, hogy manipulálja, karcolja, mágnesezi, akármi. A szerelő (aki az óra cserét végezte) kérés nélkül mutatott egy aznapi, előző fogyasztónál lecserélt órát, sajnos látható volt a különbség a lenyomatok között.

Előzmény: Törölt nick (603)
Törölt nick 2014. jan. 3. Creative Commons License 603

Szia !!!

 

5 ével ezelőtt lefényképezték az órát vagy a jegyzőkőnyvben szerepel hogy milyennek kell lenni az OMH plombámnak , Pl. sorozat száma lenyomata színe mérete a leolvasónak nem tünt fel az évek során hogy valami nem megfelelő? 

Csak azt lehett követelni amiről tájékoztattak .

Az óra leolvasó szakember aki fek ismeri milyenek a tiltott vételezésre utaló nyomok.

A szakértő vizsgálta -e hogy a OMH plomba mennyire van el oxidálódva (mattulva ,szürkülve , mert 1 új blomba fényes ezűst szinü .

Kérni kell őssze hasonítást egy úgyan olyan órát úgyan anyi időst (évjáratút megnézni hogy azon a kérdéses blomba hogy néz ki. Biztos hogy van mert a szolgáltató nem 1 db.szokot ezekből vásárolni, és lehet hogy pont változtattak esetleg a blómbán  gyártáskor.

Én azt gondolom hogy ha ezekről nincs szakértői vélemélny akkor nem bizonyitható a tiltott vételezés .

Előzmény: Vadkeleti (602)
Vadkeleti 2014. jan. 3. Creative Commons License 602

Van fejlemény. Meg volt a vizsgálat, a referenciamérés jó volt, mágnezettséget nem néztek, a számláló ólom plombáját nem eredetinek ítélték. Mivel 5 éve, amikor a házat vettem, aláírtam a jegyzőkönyvet, hogy minden szép és jó, valamint a fogyasztásunk kevesebb volt mint az előző tulajé, ezért 540000-20%=432000Ft -ba került a mutatvány. Kértem, hogy nézzük meg évekre visszamenőleg a fényképeket az óraállásról, sajnos csak a számlálórész,és az óra sorozatszáma látszanak. Azt mondták, amúgy sem lenne perdöntő, mert az 5 évvel ezelőtti jegyzőkönyv számít, amit aláírtam.

Előzmény: kojakhu (587)
ikarus255 2013. dec. 27. Creative Commons License 601

Az EON sokkal normálisabban viselkedett, mint a TIGÁZ, volt szerencsém mindkettőhöz.

A TIGÁZ nál, a bünetésre hajtanak erősen.

Előzmény: popek (579)
colymbus 2013. dec. 23. Creative Commons License 600

Nálam az alábbi órát, miután az etalon műszerrel bemérték, eltérést nem találtak,  a számsor  állása nem azonos, szakértői vizsgálatra küldték.

 

Ügyvéddel mentem, biztos ami biztos, szakértő ismét bemérte a műszerével, azt mondta semmi probléma.

 

Így csak 35.000.- Ft-omba került a történet. (ügyvédi megbízás, kiszállás)

 

 

Igen, 1992-es ki tudja hányszor felújított mérő. 

Előzmény: Dj.Josy (593)
nixon70 2013. dec. 18. Creative Commons License 599

Felújított.

Fogaskerékcserék,lenullázás,hitelesítés.

Előzmény: Dj.Josy (597)
RepülőgépÉpítő 2013. dec. 15. Creative Commons License 598

Nyugodtan fordulj a fogyasztóvédelemhez. 

Előzmény: kistari (596)
Dj.Josy 2013. dec. 13. Creative Commons License 597

Azért én készitek képeket mostmár negyedévente és le is mentem őket,nem szeretném ha megvádolnának valamivel....2éve tették fel az órát,de a bk-g4t alatt ez a szám van:2000       13éves lenne az óra?felújitott?

Előzmény: nixon70 (595)
kistari 2013. dec. 13. Creative Commons License 596

Üdv! Olyat tehet a tigáz h kikapcsoltatja a gázt tartozás miatt, de nem szereli le az órát, majd miután kifizettem a tartozást vissza akarja kapcsoltatni úgy hogy én nem is tudok róla, majd küldenek egy csekket visszakapcsolási díjhátralékról? Semmilyen levélbeli vagy telefonos értesítést nem kaptam hogy vissza akarják kapcsolni a gázt, én pedig nem is igényeltem mert áttértem másfajta fűtési módra. Ilyenkor mi a teendő? Van értelme valami fogyasztóvédő szervhez fordulni? Mert a Tigáznál azt mondták hogy a szolgáltató dönthet úgy hogy visszakapcsolja a szolgáltatást tartozás rendezés után még ha a fogyasztó ezt nem is igényli...

nixon70 2013. dec. 13. Creative Commons License 595

Semmi,általános betegségük.

Előzmény: Dj.Josy (593)
Dj.Josy 2013. dec. 13. Creative Commons License 594
Dj.Josy 2013. dec. 13. Creative Commons License 593

Üdv.Lenne egy kérdésem.Mi van akkor ha a gázóráról illetve annak egyik számlapjáról hiányzik a fél szám.2 éve cseréltek nálunk órát,de csak a mostani leolvasáskor vettük észre ezt.Leesett a fele vagy ilyet kaptam?Pontosan ugyanígy van mint a képen.Utolsó számjegy 6-os

Krizantén01 2013. dec. 2. Creative Commons License 592

Szép napot kívánok !

A jelzett szakértővel kapcsolatban engem is érdekelne, mint a panaszlevél, mint a kamara válasza, mivel nekem is ez a "szakértő " készítette a mondhatni förmedvényt, mert szakértői véleménynek, /mint átlag állampolgár állítom/ nem mondható. Ha megkaphatnám ezeket privátba..Nagyon köszönöm előre is.

Előzmény: mr. monoszkóp (582)
Törölt nick 2013. nov. 26. Creative Commons License 591
Én pl. Kerestem egy független szakértőt és kértem, hogy magyarázza el, miként zajlik egy vizsgálat, oktasson ki. Persze fizettem érte és megérte. Pontról-pontra Elmondta, hogy miként kell eljárni és feltárni a gázóra vizsgálatát. Megtanultam az ide vonatkozó paragrafusok használatát, így szó szerint belevöröslött szakértő a saját módszerébe. Ott van még az energiahivatal, ahol lehet panasszal élni és jogorvoslatot keresni.
Törölt nick 2013. nov. 26. Creative Commons License 590
Sajnos nincs felhatalmazásom arra, hogy közzé tegyem az illető adatait. Alapból kell egy ügyvéd, aki képviseli és ha problémát talál, orvosolja azt.
Én úgy álltam hozzá, hogy megtanultam lépésről lépésre milyen a szabályos módszer a vizsgálatra. Nagyon sok lenne ide leírni, ezért érdemes visszaolvasni, így érteni fogja az egész mechanizmust. Ha egyértelmű a lopás ténye, így minden kétséget kizáróan belenyúltak az órába, vagy más módon manipulálták, akkor nincs mese fizetni kell. Korábbi oldalakon vannak sikeres jogászok, akiknek vannak sikeres tapasztalatuk, velük kell beszélni.
Krizantén01 2013. nov. 25. Creative Commons License 589

Azért kérdezem, mert, amikor a szakértői vélemény készült, az "úr" fent volt a szakértői listán, most ránéztem és már nem szerepel.

Kérdésem..

Nyilvános-e, hogy miért vonták vissza az engedélyét? Mi volt konkrétan az a szabálytalanság ami ide vezetett?

Szerintem ha ezt tudnánk, sok még levelezésvben lévő károsult / akiknek mindig csak a szakértői véleményre hivatkozva tartják fenn a követelésüket./ fellélegezhetne és az orruk alá dörgölve ezt a tényt talán néhányukat ismét békén hagynák... 

Előzmény: Törölt nick (583)
Krizantén01 2013. nov. 24. Creative Commons License 588

Annyit szeretnék kérni tőled, hogy a szakértő akit " ki vontak" a forgalomból ki volt? Csak nem a V... László Úr fegyver és újnyom szakértő az illető a Debreceni Szakértői Kamara tagja?? Őrivátba...Köszönöm..

Előzmény: Törölt nick (583)