Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.01 0 0 625

Nekem anno fehérre lehetett festeni ,mondták kb 8 éve ezelőtt. Lehet jelenben már sárgára kell, azt nem tudom.

 

Ellenőrzés előtt pedig sok fotót kell készíteni egy jó minőségű digitálissal, mert ha belerondítanak a készülékbe, akkor látható a különbözőség. Plombák a legérdekesebbek, hogy eredetiek legyenek és sértetlenek!!! Karcosság annyira nem gáz, mert az idő vas foga is koptatja, hanem inkább a többi. Számláló sértetlensége, nyomáspróba egyezősége, csőzáró plombák sértetlensége, ólomplombák sértetlensége. Ha itt valamilyen problémát látnak, akkor kötelezően elrendelik a szakértő általi vizsgálatot, amelyet a szolgáltató jelöl ki. Aláírni csak akkor szabad ha egyetért a leírtakkal. Külön jegyzőkönyvek készülnek a cseréről és a mérőműszerről. Ha valamivel nem ért egyet, akkor szigorúan belevetni a megjegyzésekbe, hogy nincs tudomása szabálytalan vételezésről és nem ismer el semmilyen felelősséget emiatt! Fotók készültek az óráról, tanuk is jelen voltak a helyszínen akik szemrevételezték az óra sértetlenségét. Aláírásukkal hitelesítik a jegyzőkönyvet, mert lehet és kell is nekik, mint tanuknak. 

Ha tiszta a lelkiismerete és valóban nem nyúlt az órához és más sem, akkor nem lesz probléma. Ellenkező esetben ők sem hülyék és kiszúrják a bakit, ilyenkor van lehetőség megegyezni velük, alkudni egy készpénzbeli fizetségre ami lehet 50% kedvezmény is. Persze ez csak a bevizsgálás után történhet meg és ha ők felajánlják. Részletfizetést is kérhet. Bevizsgálásnál ha elrendelik a szakértői vizsgálatot, ott kell lenni és érdemes egy ügyvéddel menni, mert ő tudni fogja, h mik az Ön jogai és a szolgáltató kötelezettségei.

nixon70 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 624

Videokamera+tanu(nem Pelikán eftárs)legyen.

Egy milisekundumra se hagyd egyedül őket.

Előzmény: reimre (623)
reimre Creative Commons License 2014.03.01 0 0 623

Na asszem elkezdődött a visszavágó a fogyasztóvédelmi bejelentésért. Mondjuk ezúttal kivételesen nem másztak át a kerítésen és valami arrajárót se próbáltak bepalizni a jegyzőkönyv aláírására, csak egy "zártlakás értesítőt" hagytak (merhogy épp senki se volt otthon), egy telefonszámmal, időpont-egyeztetésre "mérőóra ellenőrzés céljából". Itt az ideje felkészülnöm.

asdf_ Creative Commons License 2014.03.01 0 0 622

Szerintem a gazcsovet gazcsosargara fessuk, ha mar egyszer festesre kerul sor (meg az is lehet, hogy eleve olyanra kotelezo).

Előzmény: Törölt nick (621)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.01 0 0 621

Tudtommal festeni szabad, sőt a korrózió ellen védekezni kell. Bejövő cső a nyomásszabályzóig és onnan tovább az óráig is lehet festeni fehérre.  Órához tilos nyúlni még festése sem megengedett!!! Felújítás esetén ha útban van az óra pl. lakáson belül van akkor engedélyt kell kérni a szolgáltatótól, hogy ideiglenesen szerelje le, majd vissza. (ennek költsége van) gondolok olyanra, hogy áthelyezik máshova, átépítések stb. 

dr.Stefan76 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 620

Irjatok mar meg hogy melyik az 'felhasznaloi' vezetek amihez nem szabad hozzanyulni ? ?  Gondolom az a szakasz cso amelyik megy a foldbol a Gazoraig !?

dr.Stefan76 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 619

Meg aztan az sem biztos hogy le szabad-e fasteni azt a csovet amelyik a gazora dobozatol megy be a Lakas-ba ? ?

C20NE Creative Commons License 2014.02.25 0 0 618

Nem igaz! Bár a mérő és a nyomásszabályzó a tulajdonuk de magánterületen van. Csak előzetes egyeztetés után jöhetnek. Akkor sem kell beengedned ha otthon vagy, de nincs veled pl. tanú és egyedül lennél a vizsgálatkor.

Előzmény: dr.Stefan76 (617)
dr.Stefan76 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 617

Mondjatok mar meg legyszi, hogy igaz lehet az hogy ezek a Tigaz -tol kuldott ellenorzo alakok barmikor bejohetnek a Tulajdonos teruletere es lakasaba, akar ejszaka is barmikor anelkul hogy kuldenenek elotte egy ertesitest idopont egyeztetese celjabol ? ? ?  Mert akkor ezek szerint tilos elutasni otthonrol, soha sem lehet tudni mikor jut eszukbe jonni, es ha nincs otthol senki a ki beengedje oket hogy kedvukre osszejarkaljak az egesz lakast akkor allitolag kihivjak a kommandos osztagot es eroszakosan behatolnak ? ? ?  Mert az o (sajat) szabajzatukban allitolag ez all !?!

Vadkeleti Creative Commons License 2014.01.25 0 0 616

A saját birtokodon belül te felelsz érte. Ha nem nyúltál hozzá, semmi gond. Ha te, vagy más buherálta, az bukta, mindenképpen.  Az, hogy ki vizsgálja, teljesen mindegy, az eltérést a vak is látja a plombán. Amikor az enyém mellé tették a referenciát, egyértelműen látszott, hogy az enyém nem eredeti. Sőt, a plomba hátsó részén sem olyan volt a nyomat. Kár lett volna vitatkoznom. Azzal a barom szerelővel viszont szívesen elbeszélgetnék egy kietlen helyen, szemtanúk nélkül, aki 5 éve, házvásárlás után nem vette észre az eltérést.

Előzmény: andrascellspan (615)
andrascellspan Creative Commons License 2014.01.15 0 0 615

Üdv mindenkinek.

Mi is belekeveredtünk ebbe a szabálytalan vételezés ügybe a Tigáznál.

Kicsit már olvasgattam a neten és kettő kérdésem lenne:

-Omh plomba sérülésre hivatkoztak a szolgáltatónál (amivel megtörtént a szabálytalan vételezés)

  Hogy és milyen mértékben felelek az Omh plomba épségéért

- valamint egy Fegyver és nyomszakértő vizsgálta a készüléket ez szabályos-e (ki végezheti?)

 

Köszönöm a válaszokat!

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 614

Régebben írtam, hogy nálam tavaly volt óra csere, sajnos nem voltam itthon de "3 tagú bizottság" várta a szerelőt, a fiam mindent videózott. Nem is volt gond. Mondjuk nem is szarakodom az órával , megy a vegyes kazán a pincében.

 

Abban teljes mértékben egyetértek, hogy aki csal azt ki kell rúgni, aki tényleg órát buherál (mert ne tagadjuk van ilyen is) azt meg meg kell büntizni, de nem a szolgáltató jogkörében, hanem egyből rendőrségre adni.

Előzmény: Törölt nick (613)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 613
Az ilyen csaló szerelőnek a börtönben a helye, akkor meggondolná a többi, hogy csaljon vagy sem. Egyik szomszédnál aki a főgázhoz tartozik, nála a fazon a csőzáró plombát roncsolta meg. Szerencséje, hogy felvette mobillal, persze nem vette észre, amikor tudtára adta és beleírta a kegyzőkönyvbe, hogy felvétel van a műveletről, rögvest visszakozott. Folytatás majd később, mert varja a határozatot, utána lép a sajtó felé.
Előzmény: Blue_Sky_007 (612)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 612

Persze hogy valtozik. Mivel az orak nagy reszet lecsereltek nem magnesezhetore igy mar nincs ertelme azzal vadolni az illetot. Nem vedem a tigazt  mert raadasul utalom is oket de ne kepzeljuk hogy nem probalkozik a lelemenyes magyar. Sajos a baj az hogy a szereloiket anyagilag erdekeltte tettek de erkolcsileg nem. Az rendben van ha keres es talal machinalt orat es bejelenti. De ha teved a szerelo es artatlanul vadol akkor bizonyos mennyisegu hamis gyanusitas utan ket labbal kellene kirugni oket. Szerintem

Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.14 0 0 611
Érdekes, hogy módszertan változás történt Tigáznál, mert nem a mágnesezésen van hangsúly, hanem a plombák kinézetén. Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb mivel rukkolnak ki.
Vadkeleti Creative Commons License 2014.01.14 0 0 610

Nyugodtan várd a postást, hamarosan fogsz kapni egy ajánlott levelet, benne a szakértői vizsgálat időpontjáról. 

Előzmény: Supair (608)
sjohn Creative Commons License 2014.01.14 0 0 609

Miért nem kérdezed meg tőlük?

Előzmény: Supair (608)
Supair Creative Commons License 2014.01.14 0 0 608

Sziasztok.

november közepén cseréltek gazórat nálam és a cserét végző szakember úgy ítélte , hogy a plomba színe mintha elutne a szokásostól így a protokoll szerint bedobozolta és vizsgálatra küldte .

az órát én is le fotóztam nem nyúltam hozzá és várom a fejleményeket .

Kérdésem az lenne így közel két hónap múltán , hogy mennyi idő egy ilyen bevizsgálás vagy , ha minden rendben volt akkor nem is jelentkezik a szolgáltató ?

Köszi : Zsolt 

Kiss Béláné 1960 Creative Commons License 2014.01.05 0 0 607

Az én esetem úgylátom egyedi,mert nem elég hogy rám fogták az idegen vételelezést,vagyis a lopást,de  még a leszerelt órában levő 620m3 vagyis 92 000ft értékű gázt is kiakarják velem mégegyszer fizettetni.Ugyan is a 620m3 jóváírása helyett kiküldtek nekem egy 0-ás csekket.Pedig bizonyítékaim is megvannak(a leszerelt óra állása,az addig kifizetett óra állás,és persze az erről szóló csekk.Lényegében ezért is kapcsoltak ki minket.Arra hivatkoznak hogy az új órában használtuk el,és ez ott hiányként mutatkozik.De mivel a régit elvitték,így csak az új órában tudtuk elhasználni a kifizetett gázt Ráadásul karácsony előtt mi is kaptunk egy szép kis levelet,amiben az 540000ft-os kötbért felére csökkentik,de ehhez alá kellene írni egy papírt amiben elismerem az idegen vételezést.

Valaki járt már így?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 606

Szia!!!

 

Irj email-t üzenetem van a számodra !!!

Előzmény: Vadkeleti (604)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 605

Lefényképezték az órát mikor ellenőrizték tulajdonos váltáskor ?

Mutattak olyan órát amivel őssze tudtad hasonlítani hogyaz általad aláírt óra megfelelő igen vagy nem?

Másiki a lenyomatok közötti kűlőnbség adodhat abból is hogy 1 dolgozó 2 szer sem tud úgyan úgy úgyan oda ütni egy bélyegre ,vagy pontosan  úgyan úgy alátartani 1 présnek ami üti a lenyomatott a plombára, ez hogy elvan csúszva kifogás nem lehett.

 

Előzmény: Vadkeleti (604)
Vadkeleti Creative Commons License 2014.01.03 0 0 604

Mifelénk az óraolvasók nem szakemberek (nálunk egy középkorú nő szokott jönni). Nem vizsgálgatja, nem fogdossa az órát, hogy nehogy az a vád érje, hogy manipulálja, karcolja, mágnesezi, akármi. A szerelő (aki az óra cserét végezte) kérés nélkül mutatott egy aznapi, előző fogyasztónál lecserélt órát, sajnos látható volt a különbség a lenyomatok között.

Előzmény: Törölt nick (603)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 603

Szia !!!

 

5 ével ezelőtt lefényképezték az órát vagy a jegyzőkőnyvben szerepel hogy milyennek kell lenni az OMH plombámnak , Pl. sorozat száma lenyomata színe mérete a leolvasónak nem tünt fel az évek során hogy valami nem megfelelő? 

Csak azt lehett követelni amiről tájékoztattak .

Az óra leolvasó szakember aki fek ismeri milyenek a tiltott vételezésre utaló nyomok.

A szakértő vizsgálta -e hogy a OMH plomba mennyire van el oxidálódva (mattulva ,szürkülve , mert 1 új blomba fényes ezűst szinü .

Kérni kell őssze hasonítást egy úgyan olyan órát úgyan anyi időst (évjáratút megnézni hogy azon a kérdéses blomba hogy néz ki. Biztos hogy van mert a szolgáltató nem 1 db.szokot ezekből vásárolni, és lehet hogy pont változtattak esetleg a blómbán  gyártáskor.

Én azt gondolom hogy ha ezekről nincs szakértői vélemélny akkor nem bizonyitható a tiltott vételezés .

Előzmény: Vadkeleti (602)
Vadkeleti Creative Commons License 2014.01.03 0 0 602

Van fejlemény. Meg volt a vizsgálat, a referenciamérés jó volt, mágnezettséget nem néztek, a számláló ólom plombáját nem eredetinek ítélték. Mivel 5 éve, amikor a házat vettem, aláírtam a jegyzőkönyvet, hogy minden szép és jó, valamint a fogyasztásunk kevesebb volt mint az előző tulajé, ezért 540000-20%=432000Ft -ba került a mutatvány. Kértem, hogy nézzük meg évekre visszamenőleg a fényképeket az óraállásról, sajnos csak a számlálórész,és az óra sorozatszáma látszanak. Azt mondták, amúgy sem lenne perdöntő, mert az 5 évvel ezelőtti jegyzőkönyv számít, amit aláírtam.

Előzmény: kojakhu (587)
ikarus255 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 601

Az EON sokkal normálisabban viselkedett, mint a TIGÁZ, volt szerencsém mindkettőhöz.

A TIGÁZ nál, a bünetésre hajtanak erősen.

Előzmény: popek (579)
colymbus Creative Commons License 2013.12.23 0 0 600

Nálam az alábbi órát, miután az etalon műszerrel bemérték, eltérést nem találtak,  a számsor  állása nem azonos, szakértői vizsgálatra küldték.

 

Ügyvéddel mentem, biztos ami biztos, szakértő ismét bemérte a műszerével, azt mondta semmi probléma.

 

Így csak 35.000.- Ft-omba került a történet. (ügyvédi megbízás, kiszállás)

 

 

Igen, 1992-es ki tudja hányszor felújított mérő. 

Előzmény: Dj.Josy (593)
nixon70 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 599

Felújított.

Fogaskerékcserék,lenullázás,hitelesítés.

Előzmény: Dj.Josy (597)
RepülőgépÉpítő Creative Commons License 2013.12.15 0 0 598

Nyugodtan fordulj a fogyasztóvédelemhez. 

Előzmény: kistari (596)
Dj.Josy Creative Commons License 2013.12.13 0 0 597

Azért én készitek képeket mostmár negyedévente és le is mentem őket,nem szeretném ha megvádolnának valamivel....2éve tették fel az órát,de a bk-g4t alatt ez a szám van:2000       13éves lenne az óra?felújitott?

Előzmény: nixon70 (595)
kistari Creative Commons License 2013.12.13 0 0 596

Üdv! Olyat tehet a tigáz h kikapcsoltatja a gázt tartozás miatt, de nem szereli le az órát, majd miután kifizettem a tartozást vissza akarja kapcsoltatni úgy hogy én nem is tudok róla, majd küldenek egy csekket visszakapcsolási díjhátralékról? Semmilyen levélbeli vagy telefonos értesítést nem kaptam hogy vissza akarják kapcsolni a gázt, én pedig nem is igényeltem mert áttértem másfajta fűtési módra. Ilyenkor mi a teendő? Van értelme valami fogyasztóvédő szervhez fordulni? Mert a Tigáznál azt mondták hogy a szolgáltató dönthet úgy hogy visszakapcsolja a szolgáltatást tartozás rendezés után még ha a fogyasztó ezt nem is igényli...