Keresés

Részletes keresés

cannio Creative Commons License 2007.02.15 0 0 152
Tisztelt Halleluja, meg akit még érint!

Köszi a sok szépet, és jót. Látom, nagyon csípi a szemét az Eukarisztia.
Nem baj, az a lényeg, hogy foglalkozik vele. Krisztus vére, és teste olyan mély összefüggéseket jelent az ószövetségi kijelentések, és Isten evangéliuma között, amit csak bizonyos tudás birtokában érthet meg, vagy egyszerűen KIJELENTÉS ÁLTAL. A Szentírás azért különleges, mert kell hozzá egy "kód", amit csak Isten képes megjeleníteni. Ennek a fényében, engedje meg hogy Szent Szellemnek nevezzem a kódot, ennek a fényében válik valósággá Isten igéje. Ne aggódjon, a Görög, Római, és egyéb igen tanult, pallérozott elméjű filozófusok sem tudtak mit kezdeni Jézus szavaival. Egyszerűen nem lehet simán, mint egy mittudomén milyen könyvet olvasni. Illetve lehet, csak akkor egy baromságnak tűnhet. A jó az a dologban, hogy a valóban nagy tudósok egyre inkább eljutnak arra a pontra, amikor a tudományos magyarázatok véget érnek, a logika megtörik, és ezzel nem tudnak mit kezdeni. Vajon létrejöhet véletlenül csillagok milliárdja, térben és időben hatalmas eltérésekkel, azért, ha Ön megfelelő tudással a tarsolyában rájuk tekint, bonyolult összefüggéseket, sorsokat, múltat, meg jövendőt értelmezhessen?
Igen, lehet hogy a Biblia egésze már közel sem az, ami, de vannak Istennek evidenciái, amik a lényeget hordozzák. És nem kell aggódni, hogy nem értünk egy csomó mindent, mert ez a kíváncsiság tesz minket emberré. Pál azt mondta: "Mindent megpróbáljatok, ami jó, azt megtartsátok."
Az örök élet pedig csak hit által lehetséges. Igazán nem szeretnék teológiát tartani, de az egész Ószövetség arról szól: TEDD MEG EZT MEG AZT, ÉS ÜDVÖZÜLSZ. Ezzel szemben Jézus azt az Evangéliumot hirdette, hogy ELÉRKEZETT (VELE!) AZ ISTENNEK AZ ORSZÁGA. HIT ÁLTAL, CSAK A HIT ÁLTAL MOTIVÁLT CSELEKEDETEK HOZZÁK LÉTRE AZT A CSODÁT, EUKARISZTIÁT, AMI A NEM HÍVŐK SZÁMÁRA REJTVE MARADT. Nagyon kevés itt az idő, és a hely, hogy ezt kifejtsem, és ha dafke nem is érdekli, akkor meg nincs sok értelme.
És természetesen lehet Istennel ellenkezni, mert szabad akarattal látott el minket, csak nem érdemes, mert a végén úgyis Neki lesz igaza. Mint az atya, meg a gyermekének viszonyában. Mind ezek ellenére száz, meg száz úton lehet eljutni Istenhez, a lényeg a végeredmény.
" HIT NÉLKÜL pedig lehetelen istennek tetszeni.." Egy kis idézettel zárnám, bocsi a sok szóért! Rómaiakhoz írt levél 3. fejezetéből.
"23.

Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.
24.

Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,
25.

Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,
26.

Az Isten hosszútűrésénél fogva, az ő igazságának megbizonyítására, a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt, a ki a Jézus hitéből való.
27.

Hol van tehát a dicsekedés? Kirekesztetett. Mely törvény által? A cselekedeteké által? Nem; hanem a hit törvénye által.
28.

Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül.

Üdv mindenkinek, legyen egy szép napotok!
Előzmény: Helleluja (148)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.14 0 0 151

Kedves Klaus Matefi, s kedves kersztények ténleg be lettek csapva, olvosótársak?

 Mondjuk ha Klaus Matefi meg én, most egy lapra kerülünk, irtózatos erősek lehetünk, ugyhogy megszabtuk rögtön, ha van kereke ennek a szekérnek, világ - szekert, na most göncöl vagy bömböly  szekér, meg szekérce, szekércék, ehez rögtön kedves Klaus barátunk jobban ért? Ha meg én elkezdek kurjangatni, most mindenki meghajja, hajja hajja... az égnek áll?

 Igen igen, ha csak még egy lenne, hogy ÉN BEZON, A MAGYARISTEN IGAZÁBUL A MAGYARISTEN IGAZSÁGÁT KERESEM, na azok ugyis találkoznak, ha nem, ennek a wilágnak a végén, ami egy köpet se, s amin tul kellene tudnunk nézni, mert abban a pillanatba ha lenéztünk,  bizon benne vagyunk, igy azért ha már ketten, mondjuk EGY SZEM állandóan az eget tudja pásztázni, paszta?

 De, az első pillanattól kezdve, annak ellenére hogy nem félek a farkastól, félek hozzászólni azokhoz a témákhoz, amiben egy icci picci világosság szikra a vagyon, mert szólni csak ugy érdemes, de érdemes? Mond meg az igazad, betörik a koponyád, de az még hagyám, Zajcsi, zart a machka hajhcs ki? Na kirugnak, vagy kirugatnak, s ezt hogy lehet zsargon nyelven, nem leirni?

 Igen igen, akk E WILÁG URA nem engedheti meg hogy két magyar, egymást megközelóthesse, hess hess hess...

 Milyen érzés, te miattad nem szállnak a darvak, de zarnak?

 Most, itt van a biblia idézet, aztán mindent fejből irok: aikik valóban az igaz Jézus = ember igazságát keresik, azoknak minden a javára vállik, s abszi ulti egy uton vagyunk, mert le is ut, meg felis?

 áldás béka brekeke!

Előzmény: Klaus Matefi (150)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 150
Kedves Helleluja!
Ugyan nem a jószántamból került ide ez a topic a Vallás, Filozófia fórumról, de ha már itt van, örülök, hogy találkoztunk és eszmecserét folytathatunk bizonyos kérdésekről!

http://people.freenet.de/klausmatefi/
Előzmény: Helleluja (147)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 149
Kedves cannio!

Valóban máshogy látjuk a dolgokat. Ön egy hívő ember, aki a hivatalos vallásos tanokban, történetekben véli meglelni az igazságot. Maradjon meg hiténél!

Én közel harminc évig hívő katolikus voltam, de az élet úgy hozta, hogy elkezdtem kutatni a honnan, hova, miért válaszok ismeretéért. Már nem tartom magamat semmilyen vallási irányzathoz tartozónak sem a kutatási eredményeim következményeként. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ateista lettem, hanem egy teozófusok átal alkalmazott mondás motiválja a jövőmet:

"Nincs magasztosabb vallás az igazságnál!"

http://people.freenet.de/klausmatefi/
Előzmény: cannio (146)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.13 0 0 148

Kedves connio olvtársunk, meg olvtársaink!

 Nagyon örülök neki, hogy kezdünk megindultasokodni mint a ficfa! Kétségtelen igen tanult s csiszolt uriember vagy, nos az előbbibe elhibáztam a nevedet, bocs. Ami örvendetes, hogy mégis jókivánsággal vagy a további csillagászati munkálkodáshoz, mig csak egy kérdésem, most ténleg, a valságban meg kell enni Jézus Krisztus puhitott husát, mert legalább Dózsáét megsütötték, ugy etették meg gyerekeivel, nos vérét frissen a sebeiből csapoltan - habosan kell inni, s igy értelmezed, hogy ezáltal örök életed lehetséges?

 Maga Dr. Kalusunkkal se értek mindenbe egyet, mondjuk ha most azért távolitanak el megint, a irástudók meg farizeusok, mert IstenAtya = Tökéltes!!! punktum, mert pont azért lehet vele ellenkezni is? Szabad akarat? S kérdezlek benneteket, akartok e örökké élni,  ha van Isten, most lehetséges, ez az akaratunk, teljesitése?

 Nos a szakmai dolgokba, persze hogy kicsi csomó nagyot kiván, s abszi ulti igaz a csillagok egymásra hatása, s nobody can't denny!  

 sziasztok, áldás béke!

Előzmény: cannio (146)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.13 0 0 147

dr.Klaus Matefi, kedves olvtársak!

 A 143-s válaszoddal cononnak, teljesen veled, nem cononnal, bocs mert csak a lényeget szoktam megjegyezni, ha elirtam a nevedet, nos azokat akik a régi uri - vágán, mert hé paraszt, mellik ösvény vezet a bodira? Ugyi mindenki lát6ja, hogy egy felsőbrendü über - isten testület, ezt ed meg, s nem halsz meg, s amit rögtön, ha János 8:51. verset vesszük biblia kulcsnak, azonnal hellbe vagyunk?

 Tegnap láttam Kopernikusz meg Gallileus barátunk kinlódását, ahol persze hogy a legfőbb testület, nemcsak a föld, meg uninverz, hanem a világmindenség központja, elméletre Gallieli: te is tudod, én is tudom, hogy a föld forog?

 Mellesleg, jó hogy idetettek benneteket, mert igy tudunk gagyorászni?

 pá

Előzmény: Klaus Matefi (143)
cannio Creative Commons License 2007.02.13 0 0 146
Tisztelt Klaus!

Köszönöm, hogy megismerhettem a nézeteit, bár, meg kell valljam, nem osztom azokat. Kérem, engedje meg, hogy elmondjam, én hogyan látom. A keresztényeket valóba be akarják csapni, de nem Isten, hanem Sátán, aki maga is istenné akar válni. Egyszerű, és mégis minden emberi elmét felülmúló ( még mindkettőnkét is ) intelligenciával rendelkezik, amit csak Krisztus, és az Atya múlhat felül. Azon mesterkedik, hogy létrehozzon egy majdnem ugyanolyan rendszert, amilyen az Atya Igazsága, az Igazság kivételével. Miért? Azért, hogy azok, akik nem keresik az Istent, könnyen eltévedhessenek. Miért? Mert tudja, hogy elítéltetett, Jézus áldozata álltal legyőzetett, és ez nem visszavonható. Ergo: azt akarja, ha "megdöglött a disznóm, dögöljön meg a szomszédé is!" Isten létező SZEMÉLY, aki a fián, Jézus Krisztuson keresztül kijelentette magát.
" Aki engem lát, látta az atyát" Ezek az Úr szavai. Nem szeretnék hittan órát tartani, csak... csak egy rövid ideig szeretném feltartani, de azt hiszem, ezt több okból is muszáj leírnom. Ön miatt, és az én hitvallásom miatt is. Ez pedig a kereszt misztériuma.
Az első embert, Ádámot, isten tökéletesen teremtette. Örök élete volt. Bűnt követett el, ezért kikerült Isten igazságából, és elvesztette az örök életet. de Istennek volt egy tökéletes terve, ami nem ütközött a saját törvényébe. Tudja: szemet szemért, stb. Az örök létet egy tökéletes ember veszetette el, következésképpen, csak egy tökéletes ember szerezheti vissza. Ez pedig nem létezett. Istennek kellett elküldenie a fiát, aki nem teremtmény, azaz egylényegű Vele, és megszületett testben, hogy tökéletes ember is lehessen. Megtartotta Isten minden törvényét az emberi testében, ami akkor a Tóra volt. A zsidók messiásáról pedig annyit: János megkérdezte: " Te vagy a messiás?" Jézus a szent írás szavaival válaszolt, hogy Isten igéje igazság legyen: "nézd, A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangyéliom hirdettetik;"
Ezeket tette, és a bűnöket is megbocsájtotta. Tudja, azt csak az isten bocsájthatja meg. Most jön a kereszt. Jézus mondta:
"Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."
Most csak az írásokat használom.
"
Ésaiás próféta könyve 53. rész

1.

Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2.

Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3.

Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4.

Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5.

És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
6.

Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7.

Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8.

A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9.

És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10.

És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11.

Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
12.

Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!"
Eddíg az idézet. Jézus minden elképzelhető szenvedést elszenvedett azért, hogy Neked, és Nekem NE KELLJEN! Az az igazság, hogy meztelenül függött a fán. Ahogy az anya szülte. Átkozottá vált, mert meg van írva: átkozott, aki fán függ. Az összes betegség megjelent rajta, még a rómaiak sem tudták nézni. Végül elszenvedte azt, amit egy fiu legfájdalmasabban élhet meg: az atyja is elfordult tőle. Teljes elvetettség. ( Éli, éli, ..)
És letette az életét. És harmadnapra felvette. Jézus Krisztus ma is él. Ez külömbözteti meg a kereszténységet (nem a katolikus egyházat) a többi vallástól, többek között. Azért kell Jézust hívni, hogy az életed része lehessen, és utat mutathasson a rengeteg ösvény között. Sajnos mi képtelenek vagyunk hinni benne, az első lépés mindíg az Övé. Előbb, vagy utóbb, viszont lépni fog feléd.
" Aki vallást tesz rólam, én is megvallom azt az én atyám előtt".
Egy kicsit hosszúra sikeredett.
Köszönöm a türelmét. Sok boldogságot, és szerencsét a munkájához.
Előzmény: Klaus Matefi (145)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 145
folytatás:

---
3. Mi az újjá születés?
4. Mi a második eljövetel?
5. Kik vesznek részt az elragadtatásban, és mi az?
6. Mi az utolsó ítélet?
7. Milyen szerepe van hazánknak Isten tervében?---

3 - Nem létezik!
4 - Krisztus-YHVH lehetö legerösebb kozmikus megjelenése (1999.08.11.-e, kozmikus kereszt)
5 - Ez csak a hívöknek szánt soha be nem váltható ígéret...
6 - Az 1999.08.11.-i napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt 1089 év múlva még egyszer és utoljára (legalábbis i.sz. 10000-ig) realizálódik, ami a gonosz utlojára történö szabadonengedését jelenti az újszövetségi legenda (Jelenések könyve) szerint.
7 - "Isten" nem rendelkezik szabad akarattal, igy tervei se lehetnek Magyarországgal, legfeljebb a magyaroknak "Istennel", mint korábban a vallásos zsidóságnak...

http://people.freenet.de/klausmatefi/
Előzmény: Klaus Matefi (143)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.12 0 0 143
Kedves cannio!

---2. Ön szerint kicsoda
- Jézus
- Krisztus
- Isteni Atya
- sátáni atya
- antikrisztus
- szent szellem
---

A Názáreti Jézus az újszövetségi legenda föhöse, amit zsidó írástudók írtak, készítettek.

Jézus születése: i.e. 8. 02.10.
-7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.)
Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntő, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27, 8°/27,4°Vízöntő

Jézus keresztrefeszítése:
25.04.01. 22:13 UT +2.00 Jeruzsálem (3785.Nisan 14/15.- Pessah ünnepe!)
Nap-Mars konjunkció:9,8°/10,8°Kos, -Szaturnusz konjunkció:4°Kos, -Hold oppozíció:9,8°Mérleg,
-Uránusz quadrat:9,7°Rák, (-Neptunusz oppozíció:12,7°Bak)
("Magára vette a Világ összes bűneit". A hagyomány egy "T" alakú keresztet említ.)

A zsidó vallás megalapítói, szerkesztöi két Messiást terveztek be hosszútávra. Egyiket a nem zsidók számára, akit Messiah ben Josef-ként neveztek el és ennek a szerepét kapta meg a Názáreti Jézus, a másikat maguk számára, akit Messiah ben Dávidként jelöltek meg, azaz Immánuelként. Az elsö Messiás csak túlvilági ígéretekkel szolgált a benne hívök számára, a második aki már több mint hét éve megszületett, a Mózesnek tulajdonított vallási ígéreteket fogja realizálni, mely az Ószövetség híveinek földi gazdagságot, hatalmat ígért a népek felett.

Mind a két Messiás hús-vér, anyaszülte és földi apa által fogantatott halandó, ugyanúgy mint a többi ember. Az már más kérdés, hogy a vallási legendák miket füznek a személyükhöz.
Semmivel sincsen több közük "Istenhez", mint bármelyikünknek. Az hogy a vallási legendák bizonyos csillagzat alatt született emberkéknek tervezték be korábban a "messiási" címeket, annak kizárólag asztrológiai okai voltak. Messiah ben David széles támogatást fog élvezni az ő útját és fellépését egyengető, előkészítö vallásos zsidó tömegektől, vallási vezetőktől, a Vatikántól és a többi Keresztény Egyházak vezetőitől. Ha ez a támogatás nem lenne, úgy ennek az embernek se lenne semmi hatalma. Erre bizonyíték az őt megelőző messiások fellépései, akiket nem támogattak a vallási vezetők. Tehát teljes biztonsággal állíthatom, hogy egy messiás hatalma kizárólagosan az őt támogató tömegekben rejlik.


Az "Isteni Atya" és a "sátáni atya" fogalmat egy és ugyanazon forrásban kell keresni, azaz "Istenben", hisz ha létezik, akkor Ö mindenható. Tehát az "Isten" nem csak a jót hanem a gonoszat is magában viseli és a közötte található számtalan átmenetet is.


Mivel szerintem a kozmikus Jézus ellentéte a kozmikus Krisztus, így az Antikrisztus csak Jézus lehet, de pozitív szellemi háttérrel.


A "Szentszellem" az "Isten" szellemi hatása, ami folyamatosan változva müködö. Mivel ez a szellemi hatás szerintem a Földünkre ható elektromágneses és egyéb kozmikus sugárzások összesége, így ellentétben az emberrel, "Isten" nem rendelkezik szabad akarattal.

Holnap folytatom.


Előzmény: cannio (134)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.11 0 0 142

Szerencsések, akiket nem lehetett becsapni, meg szerncsétlenek, amikor be hagytad magadat csapni, s átvertek mint szulápot a palánkon?

 Kéremszépen, igy legalább most lent vagyunk, a fenéken, s ha van fent, lenni kell lentnek is? Mint vannak isten kegyelméből gazdagok, meg most kell lenni szegényeknek is, meg most minden két végletes lett, csak hol a végállomás?

 Maga hogy bijja, mindenkinek aki bezüllöt ebbe a hushegybe, meg vértócsákba, ujjá kell születnetek Lélektől, amikor van a mullandó anyag meg a fényanyag, vagy Lélekanyag, ami szellem anyag, amikor ez is az, s mikor a napra vetteik, megvilágosodik, s mi az hogy setétség?

 Amit furcsának találtam, hogy M.Klausunk az ufókra kirohant, mikor valóság, tehát szabad szemmel, e - wilágban lehet őket látni, s aztán persze hogy a nagytömeg allá van rendelve a kistömeg, de a Lélek - ember, mégi s Jézusa közelsége, s mozgatja egeket - földeket -csillagokat?

 Mellesleg, igen nagyra értékelem M. Klausunk csillagászati tudományát, amikor vita nincs, ebbe ő verhetetlen, mig én valóban egy ufós is, meg repcsés is vagyok!

 viszlát

cannio Creative Commons License 2007.02.11 0 0 141
Köszönöm.
Sajnos semmi ismeretem nincs az asztrologiával kapcsolatban, abszolute laikus vagyok, de rengeteg kérdés van bennem is, meg szívesen olvasok minden témáról.
A hitével kapcsolatban nem akartam meg sérteni, valószínűleg rosszul fogalmaztam.

További szép napot!
Előzmény: Klaus Matefi (138)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 140
off
bocs kicsit berágtam a modikra azért rohantam, ki...közben kiderült hogy valószínűleg félreértés volt, mindenestre régebben nekem is átrakták egy topikomat máshová, ahová én nem szántam, és mellesleg azóta is ott van pedig többször kértem, hogy tegyék vissza, de hát a FATVA nem ismer irgalmat...
Előzmény: Törölt nick (135)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.11 0 0 139
Sajnos ez erre a fórumra jellemző!

http://freenet-homepage.de/klausmatefi/
Előzmény: Törölt nick (135)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.11 0 0 138
Kedves cannio!

A weblapomon található cikkeim a vallások misztériumainak tényleges asztrológiai kapcsolatait tárják fel. Ha valaki nem rendelkezik bizonyos fokú asztrológiai ismeretekkel, úgy tényleg érthetetlen lehet az általam közölt adathalmaz.

1. Mi az oka, hogy meg gyűlölte a vallásokat?

Nem gyűlölök senkit és semmit. Célom a vallások és titkos társaságok misztériumainak valós kozmikus kapcsolatfeltárása és az igazság keresése.

A többi kérdésére a holnapi nap folyamán szívesen választ adok, de ma már idő hiányában ez nem lehetséges.

http://freenet-homepage.de/klausmatefi/
Előzmény: cannio (134)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.11 0 0 137
Előzmény: TomDantes (133)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 136
Valószínűleg ez a hsz-em is eltűnik mindjárt...
Előzmény: Törölt nick (135)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 135
Nagy römmel fogom olvasni! :)

off
Nem tudom, miért pakolgatnak megint a moderátorok, úgy látszik, megint unatkoznak és unaloműzőnek fontoskodnak, buzgón élnek a "hatalmukal" (és nem veszik észre hogy lejáratják a saját munkahelyüket...)...

Itt moderátor-ditatúra van, nem tudsz mit tenni (maximum kiszállsz)... :(
Előzmény: Klaus Matefi (132)
cannio Creative Commons License 2007.02.11 0 0 134
T. Matefi!

Végig olvastam a honlapját, és megvallom, nem sokat értettem belőle. Annyit minden esetre igen, hogy valami miatt komolyan szembe került az egyház intézményével. Minden esetre, úgy gondolom, mégis megmaradt hívőnek, csak a Teremtő Valósága ma olyan, mint tű a szénakazalban. Bele kotort a homokba, és megérintett valamit, ami sokkal nagyobb annál. mintsem fel tudnánk ésszel érni. A világban szemtelen kettősség uralkodik, de attól még Isten valósága ugyanaz marad. Csak mi nem ismerjük igaz valójában. Szeretnék néhány kérdést feltenni, amire, kérem, őszintén válaszoljon. Nem muszáj itt, ha gondolja, emailben is lehet. Igazán érdekel a téma, mert az, aki a világegyetemet megalkotta, nos, az nem szokott tévedni. Az sok száz tizedes pontossággal, végtelen tér, és idő összefüggésében dolgozik. Szóval Isten igazságának működnie kell, vagy nevezzük annak, aminek akarja.

1. Mi az oka, hogy meg gyűlölte a vallásokat?
2. Ön szerint kicsoda
- Jézus
- Krisztus
- Isteni Atya
- sátáni atya
- antikrisztus
- szent szellem

3. Mi az újjá születés?
4. Mi a második eljövetel?
5. Kik vesznek részt az elragadtatásban, és mi az?
6. Mi az utolsó ítélet?
7. Milyen szerepe van hazánknak Isten tervében?

Köszönettel, várom mielőbbi válaszát!
Előzmény: Klaus Matefi (128)
TomDantes Creative Commons License 2007.02.11 0 0 133
Be lettek-e csapva?
A válasz igen.
Mert ez egy vallás. Ami azért létezett/létezik hoygaz embereket kordában tartsta.
Mint a legtöbb vallás úgy általában.
És ügye miről is szól a kereszténység: legyél szegény, élj rosszul, aztán majd a menybe jutsz,
hirdeték a középkorban, naná örölj neki hogy szarul élsz, ezt kel be adni a népnek és akkor majd nem lázadozik hanem birkanként fogadja el a sorsát.
A Biblia meg, egy cenuűúrázott könyv ,amit az emberk cenzúráztak meg, szóval nem Isten könyve, legalábbis amit mi ismerünk , ez a Biblia távolról sem Isten könyve.
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.11 0 0 132
Tegnap adtam már választ, de a rövid bejegyzésem is eltünt, na meg áthelyezték ide ezt a topicot a a Vallás-Filozófia fórumról. Mondhatom, hogy az index az ország leggyengébb fóruma minden szempontból!

Tehát megpróbálok egy rövidebb, mindenki számára érthető változatott összehozni.

http://freenet-homepage.de/klausmatefi/
Előzmény: Törölt nick (129)
Helleluja Creative Commons License 2007.02.11 0 0 131

keresztények, mindnyájan?

 nemcsak a keresztények, hanem mindenki, aki beleszületett, ebbe, s kérdés mi ez?

 valahol máshol láttam ezt a tópikot, ugyhogy minden lefele?

 fel fel fel...csillag ösvényeken...

 ha ha ha ... szabad hahaházni? hahaha....

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 129
Kár...

Akkor lehetne egy közérthető, egyszerű, összefoglaló (light) szöveg hivatkozásokkal... és akinek van kedve/ideje/türelme, az azokat is megnézné.
Előzmény: Klaus Matefi (128)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.10 0 0 128
Nem egyszerű egy olyan rövidített kivonatot készíteni, amire Te utalsz. Hogy miért? A téma bonyolultsága és kényes mivolta miatt ezt néhány mondatban elintézni, minden nemű asztrológiai és más pl. bibliai adatok, idézetek nélkül igen meddő válalkozás lenne, mert azonnal támadhatóvá és megkérdőjelezhetőve válna. Náhány cikkről van szó, melyeknek a tartalma szerintem egyedi és megold sok olyan kérdést, amiről eddig fogalma se volt a nyilvánosságnak.

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 127
Mint már írtam, én üdvözlöm tevékenységed, csak azt javaslom, hogy készíts egy tömör, áttekinthető, kivonatot, mely átlagembrek, laikusok számára is érthető, könnyen elsajátítható és legfőképp, érdekes és nem unalmas, nem tűnik zagyvaságnak, nincs tele kilóméteres, zavaros szövegekkel, idézetekkel, melyeket egy átlagember kb fél percig bír olvasni, aztán legyint és feladja...

Előzmény: Klaus Matefi (118)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 126
Látom, nincs értelme veled vitatkozni. Nem is teszem tovább...
Előzmény: Klaus Matefi (125)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.10 0 0 125
Kedves sasa777!

"Csak azt nem értem, hogy miért fontos ez..."

Azért érdeklődtem ez iránt, mert Te a 84. és 86. bejegyzésedben úgy nyilatkoztál a cikkeimről, mint aki ténylegesen bírálatot tudna mondani felettük:

---(86)
A nézetedet egy új - számomra még bizonyságot nem nyert - elméletnek fogom fel. Beteszem a többi "lehetséges" dolog közé.

(84)
Te az elméletedre bizonyítékot látsz. Más a földönkívüliekre/ősi civilizációra lát bizonyítékot. Megint más Allah/Buddha/Siva/akárki létezésére lát bizonyítékot.
A Tied is csak egy hipotézis, nem más. Még ha valószínűb is, mint egy másik, mégsem bizonyított. Legalábis Rajtad kívül még senkitől sem hallottam, hogy magyarázat lenne a keresztény vallás kialakulására (ilyen formában).
Egy olyan, aki nem hiszi el, amit írsz, annak nem túl meggyőző, hogy néhány szerencsétlen hold, bolygó meg csillag épp onnan nézve egy kereszthez/csillaghoz/akármihez hasonló formát vett fel, és azért történt kivégzés/születés/akármi. Kicsit hihetetlen ez is. Semmivel sem megalapozottabb, mint mondjuk Daniken írása a földönkívüliekről, amit bizony jónéhány dolog alátámaszt.---

Szerintem viszont nem Te vagy az az ember, aki erre a bírálatra alkalmas lenne. Aki képes az UFO-meséket egy általam, planétakonstellációk (asztromómia!) által levezetett, alátámasztott, bizonyított és eddig még mások által meg nem oldott Jézus születésével, a "betlehemi csillaggal", ill. Jézus keresztrefeszítésével kapcsolatos cikkekkel párhuzamba állítani, az a szememben vagy egy komolytalan személy lehet, vagy szándékosan, céltudatosan teszi ezt... Tisztában vagyok azzal, hogy cikkeim milyen jelentőséggel bírnak és azzal is tisztában vagyok, hogy rengetegen nem szakadnak meg a nevetéstől e miatt...
De mint már írtam, hogy a jó munkához idő kell!

"És Nemere? Ő mást mond erről. Az ő írásait mennyire ismered? (Nem a sci-fire gondolok.)"

Mivel ő is a mesés UFO-történetei által vált híressé és az UFO-król írt könyveivel nagyban hozzájárult a magyarországi UFO-mozgalom kialakulásához, így nem is nagyon érdekelt a munkássága, bevallom az igazat. Komolytalad dolgokkal foglalkozókra soha nem fecséreltem sokat a drága időmből, mivel számtalan szakirányú (az én szempontomból) irodalom is létezik. Egy könyvlistát (ami természetesen nem teljes) találsz a fórumomon, amelyekkel én eddig behatóbban foglalkoztam.

"Tehát a válasz: aláírás?"

Így van.

http://freenet-homepage.de/klausmatefi/
Előzmény: Törölt nick (123)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.10 0 0 124
Keresztények annyira nem lettek becsapva...., hisz azt kapták, amit elébük adtak, no meg a lelkükbe ültettek és a szívükbe munkáltak.... a számukra.....
Az emberek lettek becsapva a kereszténységgel, hogy az valami, holott csupán egy vallásideológiai pótcselekvés stimuláns.....
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 123

Tisztelt Klaus Matefi!

 

"Ismered az asztológiai szabályzókat, alapelveket?"

Kis részben igen. Bár számomra az asztrológia nem feltétlen olyan, mint Neked. Erre értettem a "nem általánosan elfgadott" dolgot. Mert nem tudom, hogy Neked mit jelent az "alapelvek" szó. Én saját nézőpontból értelmezem a saját részemre.

Csak azt nem értem, hogy miért fontos ez...

 

Amit Danikenről írsz, lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem. De a kérdés az volt, hogy mennyire mélyedtél bele, nem pedig az, hogy mi a véleményed róla.

És Nemere? Ő mást mond erről. Az ő írásait mennyire ismered? (Nem a sci-fire gondolok.)

 

"Minden normális fórumon van lehetőség ezt "aláírásként" alkalmazni."

Tehát a válasz: aláírás? (Nem kritikaként, hanem kíváncsiságból kérdeztem. Nem kell magyarázkodnod...)

 

Tiszelettel: sasa777

Előzmény: Klaus Matefi (122)
Klaus Matefi Creative Commons License 2007.02.10 0 0 122
Kedves sasa777!

"Amatőr szinten foglalkoztam vele egy időben, de nem mélyedtem bele igazán; leginkább idő hiányában. És azt is sajátos - nem az "általánosan elfogadott" - nézőpont szerint szemléltem. Persze ettől függetlenül érdekel."

Ismered az asztológiai szabályzókat, alapelveket? Mit értesz a "nem az általánosan elfogadott nézőponton"?

"Te mennyire mélyedtél bele Daniken és Nemere írásaiba?"

Akik UFO (Unidentified Flying Object, pl. "repülő császealjak...) és egyéb ehhez hasonló komolytalanság emlegetésével akar magának hírnevet és bevételt szerezni, az a szememben semmivel se különbözik a vallások soha be nem váltható túlvilági ígéreteinek a hírdetőitől, haszonélvezőitől! Ezek egytől-egyig az emberi hiszékenységre bazíroznak. Foglalkoztam eleget ezekkel az emberkékkel. Daniken szerintem egy beavatott szabadkőműves (különben nem élvezne ekkora támogatottságot...), aki természetesen rengeteg dologgal tisztában van, csak az előadásai "exotérikus mesedélutánok", tehát a nem beavatottaknak szóló "nesze semmi, fogd meg jól" információk...

"Miért rakod be majd' minden hozzászólásodba az oldalad linkjét? Ez reklám?"

Minden normális fórumon van lehetőség ezt "aláírásként" alkalmazni.

http://freenet-homepage.de/klausmatefi/
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.10 0 0 121

Tisztelt Klaus Matefi!

 

Amatőr szinten foglalkoztam vele egy időben, de nem mélyedtem bele igazán; leginkább idő hiányában. És azt is sajátos - nem az "általánosan elfogadott" - nézőpont szerint szemléltem. Persze ettől függetlenül érdekel.

 

Nekem is lenne kérdésem (kettő is):

 

- Te mennyire mélyedtél bele Daniken és Nemere írásaiba?

- Miért rakod be majd' minden hozzászólásodba az oldalad linkjét? Ez reklám?

 

Tisztelettel: sasa777

Előzmény: Klaus Matefi (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!