Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2024.01.09 0 0 2096

Jo ambiciozus utiterv.

Tonga/Salamon-szk es Tahiti kozott mivel repultok?

 

Fidzsi (magyarul nem Fiji) Oceania talan legolcsobb orszaga, tehat a region belul nem esszerutlen ott tolteni tobb idot netes munkaval. Es amugy is a regio kozpontja, amin alighanem tobbszor is at kell utaznotok majd.

Hagyomanyos falvak ott nem nagyon vannak (szo szerint csak 1-2) de termeszeti ertekek meg akadnak. 2 het alatt a foszigeten Viti Levun kivul Ovalau es Taveuni ajanlhatok meg leginkabb. A 3hetes melora a fovarosban, Suvaban telepednek le, ha nem tengerpartot valsztotok erre.

 

A sok letoltott utikonyvbol a LP-k ujabb kiadasai joreszt eleg gyengek, sokkal felszinesebbek a korabbi kiadasoknal. A PNG & Solomon konyv Solomon resze kriminalis.

A South Pacific Handbook, noha arak tekinteteben nyilvan mar elavult, szerintem a leginformativabb konyv a gyujtemenyedbol, en onnan meritenek fokent otleteket.

 

Ha a penz nem akadaly, 2 oceaniai orszagot/regiot adnek meg hozza az utvonalhoz: Papua Uj-Guineat es a Husvet-szigetet. Elobbi persze idoigenyes, de utobbi csak parnapos kirandulas lenne Tahitirol.

Előzmény: peteyval (2095)
peteyval Creative Commons License 2024.01.06 0 2 2095

Sziasztok!

 

Közel 4 éves álomból próbálom felébreszteni a topikot. Az utóbbi napokban végigolvastam az összes bejegyzést és kiváncsi vagyok, hogy a néhány aktív tagból ki az aki még itt van. Egy hosszabb óceániai út okán próbálok majd életet lehelni a témába, abban a reményben hogy érdeklődő társakra találok majd itt. Párommal január 10-én repülünk majd az indiai Ahmedabad városából Szingapúron keresztül Nadiba és terveink szerint június elejéig maradunk a Dél-Csendes-óceáni szigeteken. Alább a haladás sorrendje és hogy nagyjából mennyit maradnánk az egyes országokban. A vége az viszonylag fix, jún1-jún5 között valamikor Aircalin-al hagyjuk majd el a térséget és repülünk Tokyo-ba. 

 

Fiji 5 hét

Tonga 3-4 hét

Francia Polinézia 2-3 hét

Salamon-szigetek 3-4 hét

Vanuatu 4 hét

Új-Kaledónia 2 hét

 

Fiji-nél biztos szemet szúr, hogy határozottan többet maradunk mint máshol. Ennek az az oka, hogy ott tervezünk érkezés után egyből három hetet parkolni. Szükségünk van egy kis szusszanásra az állandó utazásból, valamint dolgoznunk is kellene a laptopokon. Ez biztos nagy pazarlásnak tűnhet, hogy nem az ország felfedezésével töltjük az időt, valamint butaságnak is amiatt, hogy ilyen drága helyen ülünk le dolgozni. Ez egy hosszú történet, mindenesetre most így alakult. Igyekszünk majd hamar végezni a kötelezőkkel és akkor annál több idő marad Fiji-n távolabbi szigeteken is szétnézni. Szóval itt lenne is egy első kérdés: ha van jó ötletetek, melyik szigeten, vagy esetleg konkrét szálláson lenne érdemes ezt a hosszabb időszakot eltölteni, akkor szívesen fogadunk ötleteket. Áram és internet kell, hogy legyen, más igény nem igen van. Tudom hogy igazán olcsó szállások nincsenek tulajdonképpen az egész térségben, de mégis jó lenne legalább erre a hosszabb időszakra, valami budget megoldás. 

 

Fiji utolsó 1-2 hetétől kezdve már folyamatosan mozgásban leszünk. Fő szempont az lenne, hogy külsőbb / érdekesebb / kulturálisan aktív / természetileg izgalmas szigetekre jussunk el. Ezek közül bármelyik teljesülhet külön és kombinációban is:) Lényeg, hogy nem szeretnénk a szokásos turista csapásokon maradni, ellenben jó lenne minél több tradicionális faluba eljutni, helyi érdekes szokásokat látni, autentikus helyi viselettel találkozni, hagyományos rituálék és hasonló érdekes látnivalók után kutatva. Totál aktív utazók vagyunk, tehát nem riasztanak vissza kényelmetlen vagy hosszabb utazások egy érdekes lokációért. Ja és kamera őrültek, szóval az összes helyszín elég alaposan dokumentálva lesz fotók és film formájában. Ezeket majd szívesen hozom ide a fórumba, akár rendszeresen is, ahogy haladunk. Bár kétlem, hogy Fiji után ilyen jól állunk majd internettel, de ebben az esetben majd utólag. Megvannak a kapcsolódó könyvek digitális formában, de csak most kezdjük majd komolyabban beleásni magunkat. Bedobom ide a mini Óceánia könyvtárat, aztán lentebb folytatom:

 

 

 

Szívesen veszünk tippeket az út kapcsán. Egyenlőre elég felkészületlenek vagyunk ahhoz képest, hogy 3 nap múlva repülünk. Azonban ott lesz az a néhány első hét Fiji-n, amikor a munkánk mellett a felkészülés is fontos szerepet kap majd. Később biztos lesznek konkrétabb kérdéseink és persze rengeteg esemény menet közben spontán alakul majd. 

 

Előre is köszi minden jó ötletet és remélem, hogy tudok majd hosszú idő után egy kis életet hozni ebbe az izgalmas topikba.

 

Üdv

 

pedrojunior Creative Commons License 2020.02.01 0 1 2094

Kia Orana TR FX!


hatha meg aktualis:

Raratonga es Aitutaki szigeten a telenor es a telekom nem mukodott.

Tippem szerint a vodafone se.


Mikor es hova utaztok?

 

Előzmény: TR FX (2092)
wanbo Creative Commons License 2019.12.04 0 3 2093

Kicsit felhoznám ezt a topikot, régóta nincs már mozgás. Nekem nagyon régi álmom válik félig-meddig valóra januárban (azért csak félig-meddig, mert elsősorban Polinéziába vágyom), ugyanis jövő januárra megvettem a jegyet Saipanra, Mikronéziába (Észak-Mariana szigetek legnagyobbika, amik az USÁhoz tartoznak). Hongkongból repülve 55 ezer forint volt a retúrjegy, nagyon baráti. Nagy álmom Óceánia és ez lesz az első utam a térségbe. Ahhoz képest, hogy USA, nem egy kimondottan turistás úti cél. Ha valaki járt már, megoszthatná a tapasztalatait, de természetesen én is be fogok majd számolni az útról. Amit már sikerült kiderítenem, hogy a repülés a közeli Tinianra kimondottan olcsó (ez a sziget arról híres, hogy itt rakták a repülőre a Nagaszakit lebombázó atombombát) és egy csomó, világháborús szempontból fontos helyszín található a szigeteken (pl. roncsok is a közeli vizekben), szóval nagyon izgatott vagyok. Guamot is megnézném, ott van a közelben, viszont oda kb. 70 ezer forint a retúrjegy Saipanról, ami nem biztos, hogy bele fog férni, de majd meglátjuk. Ha valaki tud bármi infóval szolgálni, ne tartsa magában! 

TR FX Creative Commons License 2019.07.09 0 0 2092

Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy a Cook-szigeteken a magyar mobilok működnek-e? Az ember nyilván nem azzal a céllal megy nyaralni, hogy éjjel-nappal telefonáljon, de amikor néhány éve Fiji-n olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem volt kompatibilis mobil hálózat akkor hirtelen nagyon nyilvánvaló lett, hogy az ember a mai világban vagy 1000 helyen azonosítja magát a telefonszámával (pl már egy bankkártyás fizetés is gond lehet ha az ember nem kapja meg a bank sms-eit). Hát, nem volt egy élmény....

W.L. Creative Commons License 2018.04.03 -2 0 2091
Előzmény: wanbo (2090)
wanbo Creative Commons License 2018.04.01 -1 1 2090

Igen, így is elég sokat kellett (és majd útközben is kell) szelektálni, hogy mi maradjon ki. Remélem, hogy a jövőben is lesznek majd hasonló árak. Ha nem lenne a vízummizéria, akkor akár Ausztrálián vagy Új-Zélandon keresztül is ki lehetne hozni viszonylag olcsón a jegyet egy kis flexibilitással, de neki vízum "természetesen" azokba az országokba is kell. Na mindegy, egyszer megoldjuk! :) 

Előzmény: W.L. (2089)
W.L. Creative Commons License 2018.04.01 -2 0 2089

Azert linkeltem, mert ugye eddig olcso utvonal oda Azsiabol Hongkongon at volt, amit azert lottel ki, mert neki az is maceras vizumugyileg. Szingapur meg vizummentes.

De persze ez az ut mar igy is nagyon telitett.

Előzmény: wanbo (2088)
wanbo Creative Commons License 2018.04.01 -1 0 2088

Bár ne linkelted volna be! :) Elkezdtem rajta agyalni, ez nagyon jó ár, de akárhogy nézem, nem fog beleférni. Egyrészt azért, mert idén nem terveztünk Szingapúron átrepülni, így ha oda is el kéne menni, az plusz pecsét az útlevelemben, ami így elsőre lehet, hogy hülyén hangzik, de kb. 5 oldalam lesz az egész útra, sok repüléssel. A másik, hogy Hai Yennek még vízum is kell, ami meg nem tudom, hogy egyszerű-e, illetve, hogy hol lehetne intézni. A harmadik aspektus meg a költségek, vagy Indonéziából vagy Indiából lecsípve férhetne be az útba, de elég sokat dobna a költségeken. 

El fogok menni egyszer Óceániába, de tényleg úgy, hogy legyen időm és pénzem is rendesen! :) 

Előzmény: W.L. (2087)
W.L. Creative Commons License 2018.03.30 -1 1 2087
g4bro Creative Commons License 2017.10.08 0 0 2086

Koszi a valaszt! Korbeneztem, valoszinu h indonezia marad iden is :) 

Előzmény: W.L. (2085)
W.L. Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2085

Meg annyit, hogy ne keverd az Indonezia reszet kepezo Papuat (ahol RA van) a fuggetlen Papua Uj-Guineaval (aminek resze Uj-Britannia).

Utobbira teljesen mas utazasi szabalyok vonatkoznak.

Kulon vizum, megkozelitese ddragabb, es minden sokkal dragabb... es itt tema a varosokban a kozbiztonsag is.

Amugy en imadom!

Előzmény: g4bro (2083)
W.L. Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2084

Papua Uj- Guinea kimondottan draga.

Es nekem Uj-Britannia annyira nem is tetszett, RA sokkal szebb.

 

Oceania legolcsobb orszaga Fidzsi.

Ott eleg olcson el lehet lenni, es a repjegyre is oda van a kegtobb verzio.

Előzmény: g4bro (2083)
g4bro Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2083

Sziasztok!

 

W.L. egy korábbi postpdban írtál arról, hogy ha valaki kicsit ügyesebb, egy xtrább Bali út árából eljuthat Óceániára. 2 éve a te tanácsodra indultam el Raja Ampatra és egy Indonéz körűtra, egy éve visszatértünk Indonéziába. Gondolkodunk azon, hogy januarban elinduljunk újra Raja Ampatra. Viszont ha tényleg lehetőség Óceánia hasonló költségekkel, akkor lehet h elgondolkodnánk inkább azon. Elkezdtem nézegetni Papua többi részét is, mint pl a New Britain Islandot, de kicsit nehézkesnek tűnik és nem tudom Papua R.A. n kívűl mennyire biztonságos. 

 

Köszi előre is!

hunestfin Creative Commons License 2017.09.25 0 1 2082

AitutakiA földi paradicsom.

W.L. Creative Commons License 2017.09.23 0 0 2081

Irtal mar nekik es esetleg kaptal valaszt is?

Vagy meg filozol, hogy mi is legyen az uticel?

Korabban valasztotrad te mar Uj-Kaledoniat, Tongat es Francia Polineziat is.

Mind jo lenne (bar utobbiban az arak...) de az en kedvencem pont Vanuatu.

Előzmény: wanbo (2079)
W.L. Creative Commons License 2017.09.18 0 0 2080

Akkor mar azt is olvastad biztos, hogy Vanuatu meg pont a kedvenc orszagom Oceaniaban.

Es egy honapra is idealis, bar ha belefer es a vizum nem tul maceras, mondjuk 1 het Uj-Kaledoniaval vagy Fidzsivel sem rossz kombinalni.

 

Az o bevandorlasi hivataluk a polineziaiaktol elteroen anno gyorsan valaszot, sot miutan ramutattam nekik, hogy immar EU tagok volnank mi is, hozzaadtak minket a vizummentes listajukhoz (ami anno meg azt irta, hogy az EGK tagorszagok vizummentesek, de az uj EU tagok nem voltak a listan), honapokkal kesobb oda erkezve es vizummeghosszabbitaser felkereseve oket pedig meg emlekeztek is az egeszre. Szoval total ellentete a lehetetlenul lusta tongaiaknak, de ennek mar jopar eve, ugyhogy probalkozz es majd meglatod.

Azt ketlem, hogy barmely azsiai utazasi iroda tudna erdemben segiteni ilyen vizumokkal, hiszen kovetsegeik is alig vannak.

Előzmény: wanbo (2079)
wanbo Creative Commons License 2017.09.17 -1 0 2079

Szamoát maximum valami mással kombinálnám, csak oda semmiképp, ugye már te is többször írtad, hogy nem olyan jó, hiszek neked. Vanuatu nagyon érdekelne, szerintem tartalmasan ki lehetne ott hozni egy bő hónapot. Persze Indonéziával sem járnék rosszul :) Amint aktuális lesz, jelentkezem majd az indonéz topikban, biztos lesz majd néhány kérdésem 1-2 eldugottabb helyről.

Előzmény: W.L. (2078)
W.L. Creative Commons License 2017.09.17 -1 0 2078

Pont Vanuatuval sokkal jobb tapasztalataim voltak, de nem akarak joslatokba bocsajtkozni.

Irj nekik es meglatod, hogy allnak hozza.

A B terv se rossz am, egyaltalan.

De csak Szamoara ne menjetek szerintem semmikepp, nem eri meg.

Előzmény: wanbo (2077)
wanbo Creative Commons License 2017.09.17 -1 0 2077

Köszi szépen, vízum nélkül biztosan nem veszünk repülőjegyet. Esetleg lehet, hogy megpróbálkoznánk pl. utazási irodán keresztül foglalt, lemondható repjeggyel lelevelezni, hátha Vanuatu-n komolyabban állnak a dolgokhoz, a 30 napos tartózkodás követelményei igen egyszerűek, egyedül a repjegy problémás. Bár kérdés persze, hogy meddig húzzák a dolgot. 

 

Még azt megpróbáljuk, hátha találunk olyan utazási irodát, amelyik foglalkozik ilyen vízumokkal (tudtommal pl. ausztrál és új zélandi turista vízum még Vietnamban sem vészes utazási irodán keresztül intézve, ha a kellő papírok megvannak), de erre kicsi esélyt látok. 

 

Fidzsi egyébként kihagyható, ha csak Vanuatu-ra mennénk, Hongkongból Nadi átszállással találtam jegyet, nem kell külön jegyen utazni, tehát ugye nem kell az országba belépni. 

 

Nem szívesen halasztanám még tovább az utat, már régóta szeretnék ide eljutni, télen úgy néz ki lenne is rá keret...

 

Egyébként a B terv egyelőre úgy néz ki, hogy Raja Ampat és környéke akár Észak-Malukuval kombinálva.  

Előzmény: W.L. (2074)
W.L. Creative Commons License 2017.09.17 0 0 2076

Ott pedig ezt irjak:

 

 

Visitor visa

  • This visa is introduce to facilitate the movement of people who wish to come to Vanuatu for visit purposes for a period of 30 days only while for European countries a Citizen can stay in Vanuatu for up to 90 Days.
  • This visa can be obtain upon arrival in Vanuatu for exempt Countries.
  • Non-exempt countries are require to apply prior to entry using Vanuatu Immigration Services prescribed application form 1-0 and this application form is available in this website.

Requirement

  • Application Form
  • Return Ticket
  • 2 Photo
  • Fee (3,600 Vt)
  • Copy of first page of passport

Application Form

Application for Visitor Visa

Visitor Visa Extended

For visitors who wishes to stay longer than 30 days in Vanuatu, must call in to the nearest Immigration office to apply for extension using Vanuatu Immigration Services prescribed application form 1-1 and this application form is available in this website.

  • Application Form
  • Return Ticket
  • Statement from the bank
  • Immigration bond
  • Approval Duration
  • 2 Photo
  • Fee (6,000 Vt for Four Months and 12,000 Vt for Over 4 months)
  • Copy of first page of passport

 

Előzmény: W.L. (2075)
W.L. Creative Commons License 2017.09.17 0 0 2075

A legitarsasag honlapja ide iranyit at vizumugyekben:

 

https://immigration.gov.vu/index.php/visitors-visa/

Előzmény: wanbo (2073)
W.L. Creative Commons License 2017.09.17 0 0 2074

Sajnos nem sok jot tudok mondani.

Anno elso oceaniai korutamon Tonga meg vizumkoteles volt nekunk.

9 honap, 2 kovetseg es a tongai hatosagok tobbszori felhivasa nem volt eleg, hogy jovahagyjak vizumkerelmem, bar mindig kedvesen megigertek "holnapra".

Igy lett helyette anno Niue, Tongara pedig kesobbi utamon, mar vizummentesen jutottam el.

Amerikai Szamoa es Tokelau sem siettek a jovahagyassal.

Nekem ugy tunik, a legtobb kis szigetorszag nem akar vizumkoteles turistakkal bibelodni.

En a vizumok nelkul mem mernek repjegyeket megvenni elore.

Fidzsire szallj ra eloszor, mert az szinte megkerulhetetlen csomopont.

Szamoa pedig pont a legrosszabb uticel szerintem, csak a vizummentesseg miatt kar ra fokuszalni.

 

Megfontolando: Hagyjatok a regiot akkora, mikor a vietnami baratno magyar felesegkent mar vizummentesen tarthat veled. :-)

Előzmény: wanbo (2073)
wanbo Creative Commons License 2017.09.17 -1 0 2073

Sziasztok! 

 

Óceániai vízumokkal kapcsolatban valakinek van tapasztalata? Tudom, hogy nekünk a legtöbb országba nem kell, barátnőmnek (vietnami állampolgár) viszont igen és nem sok infót találok arról, hogy hogyan lehetne a szükséges vízumokhoz hozzájutni. 

 

Találtam jegyet pl. Vanuatu-ra a téli időszakra kb 900 USD-ért, viszont barátnőmnek vízum kell. Az Air Vanuatu honlapján azt találtam, hogy a jelentkezési lapot el kell faxolni, egyéb követelményekről nem írnak - ennyire egyszerű lenne? A linkben szereplő másik link - a bevándorlási hivatalé nekem nem működik, nem tudom megnyitni, de lehet, hogy csak a kínai net miatt, hálás lennék, ha valaki meg tudná nekem nézni.         https://www.airvanuatu.com/home/plan-book/entry-requirements/

 

Mindenképpen úgy szeretnénk menni, hogy ne kelljen 3-4 vízumot intézni (bár ha egyszerűek...), ezért valószínűleg kiesik az az opció, hogy pl Ausztrálián vagy Új-Zélandon keresztül komnibáljunk különböző repjegyeket, valószínúleg marad az Air Fiji. Ami az Air Fiji-vel repülhető relatíve olcsó desztinációkat illeti, Vanuatu számomra az 1., utána jön Tonga (ide is kell neki vízum), majd Fiji (ide is kell), majd Szamoa (ide nem kell.....). 

 

Ezekben az országokban mennyire veszik komolyan a vízumkérdést, azaz mennyire komoly követelményrendszernek kell megfelelni egy szimpla turistavízumhoz? 

 

Pl a Tongai vízummal kapcsolatban is ezt találtam: 

If a non-Tongan passport holder is a citizen from a country NOT listed below, s/he requires a letter of authority allowing him/her to travel to Tonga and apply on arrival in the Kingdom for a visitor’s visa. - Mi az a letter of authority? 

 

Előre is köszönöm, ha valaki hozzá tud szólni! 

 

pannn Creative Commons License 2017.09.12 0 0 2072

Meg nagyon nincsenek konkrétumok ezért nem is mentem a konkrét topikokba, de igen ezekben az országokban töltjük az idő nagyobb részét. Kezdve a sztánokkal (Kazah kivételével) meg azok az országok ahol még nem voltunk és azok az országok ahol már voltunk (kiv. Malájzia és Sri Lanka). Indiában az északi rész, a törzsi területek, meg a középső rész, Kínában Xinjiang, a középső rész (Gansu) illetve Yunnan és Sichuan, Indonéziában meg bármi akár azok a területek is (Sulawesi mindenképp) ahol már voltunk. 

Előzmény: W.L. (2071)
W.L. Creative Commons License 2017.09.11 -1 0 2071

Mint mar irtam, szerintem is jobb Oceaniat kulon utra hagyni.

Mondjuk PNG-t persze tenyleg logikus Papuaval osszekapcsolni, bar a vizum beszerzese Jayapuraban eleg kiszamithatatlan.

Az ut tobbi azsiai reszerol irj az Indonezia vagy Kina topikokba, gondolom ezekben (es Indiaban) toltitek legnagyobb reszet.

Előzmény: pannn (2070)
pannn Creative Commons License 2017.09.11 0 0 2070

Észben tartom, bár inkább a "szárazföldi" Ázsiára és Indonézia, Fülöp szigetekre fókuszálunk. 

Előzmény: W.L. (2069)
W.L. Creative Commons License 2017.09.11 0 0 2069

Ezt arrafele (is) elore kell megtervezni, mert minden szigetorszag megkoveteli, hogy mar a belepesnel meglegyen a tovabbutazasra szolo jegyetek. Erdemes modosithato idopontut venni.

Előzmény: pannn (2068)
pannn Creative Commons License 2017.09.11 0 0 2068

Pont az a gond Óceániával hogy költséges egyik helyről a másikra eljutni. És ez a része valószínűleg majd helyben fog kialakulni.

Előzmény: W.L. (2067)
W.L. Creative Commons License 2017.09.11 0 0 2067

PNG-vel nyilvan a Salamon-szk kothetok ossze legkonnyebben, bar onnan mehetnetek tovabb Vanuatun at Fidzsiig, aztan onnan esetleg repules Hongkongba, megsporolva a viszzautat ugyanarra vagy Ausztralian at. Vagy forditva.

Mondjuk ez azert dobna a koltsegeken, Oceaniaban nem az Air Asia arain lehet repkedni az orszagok kozt.

Nekem a 2 nagy kedvencem PNG es Vanuatu, a Salamon-szk nem jott be, es Fidzsi sem foghato az elozo kettohoz.

Előzmény: pannn (2065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!