Keresés

Részletes keresés

Caran78 Creative Commons License 5 napja 0 0 3980

Egy "kis" fejfájás miatt én nem csináltatnék. Főleg, hogy még te is érzed, hogy ha ideges vagy, akkor rosszabb...

 

A fejfájást és a rossz alvást is okozhatja a szorongás, az az állapotod, amiért a Xanaxot elkezdted szedni. Az a minimális adag nagyrészt "betakarta" ezeket, most meg ugye nincs ami betakarja. Jó eséllyel ez a helyzet.

Előzmény: Ica25 (3978)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 5 napja 0 0 3979

Hát, meggondolandó, tekintve h a CT jó nagy sugárzás adag, de te tudod

Előzmény: Ica25 (3978)
Ica25 Creative Commons License 5 napja 0 0 3978

Igen, korábban ilyen alvás problémám nem volf soha, csak abbahagyás után, egy ct-t elvégeztetnék, de a családom lebeszél róla, az igazság az egyik nap jobb a fejem, másiknap többet fáj, de főleg ha idegeskedem, felhúznak...

Caran78 Creative Commons License 5 napja 0 0 3977

Értem, de ezen túl kell tudni lépni.

 

Ha valaki ilyen 0.25-öket szed, és lerakja, akkor el kell köszönni a gyógyszertől és menni tovább. Teljesen felesleges azon töprengeni, hogy mitől nem stimmel valami, mert ha elvonási tünet, akkor el fog múlni, ha meg nem, akkor idővel meg kell keresni az okát.

 

Abban azért egyetérthetünk, hogy 0.25 5 hónapig szedve nem egy olyan nagy dolog, felesleges túlgondolni, el kell fogadni, hogy így alakult, és azt is, hogy mostmár máshogy van. És akkor lehet, hogy a fejfájás is elmúlik.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3975)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 5 napja 0 0 3976

A doki egyébként jó eséllyel legyint a problémakörre, hiszen két hét alatt kiürül a szervezetből, miért is lenne az elvonás oka bármilyen fejfájásnak v egyébnek...Úgyhogy én csak megemlíteném neki a leszokást, vagy azt sem

Előzmény: Ica25 (3968)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 5 napja 0 0 3975

Az elvonás lényege pont ez sajnos, h az ember(lánya) nemigen tudja eldönteni hogy az aktuális érzete, kínja vajon az elvonástól van, vagy eleve régen is ez volt ..Pláne h hosszú évekig szedte és nehezére esik visszaemlékezni a dolgaira. Jó eseteben egyértelmű, mint nálam a folyamatos izom remegés, rosszabb esetben kétesélyes. Ez jelenti sztem az elvonásban a legnagyobb gyötrelmet, nem a tünetek elviselése.

Előzmény: Caran78 (3972)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 5 napja 0 0 3974

Ha eddig alig fájt a fejed, most meg gyakran v folyamatosan, azért az jó eséllyel a hiányállapot miatt van, ahogy a nem alvás is attól volt, míg volt ( ha előtte ilyen nem fordult elő )

Előzmény: Ica25 (3970)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 5 napja 0 0 3973

Azért ez megdöbbentő....ilyen kis mennyiségtől ilyen rövid idő alatt ilyen elvonási tüneteid vannak. Nem semmi. Engem a sors megkímélt az elvonás során a fájdalmaktól, de azért az elején a deperszonalizációt szívesen becseréltem volna egy derékfájásra :-) A helyedben én elmennék egy neurológushoz, biztos ami biztos alapon, és nem csodálkoznék ill. örülnék ha nem derülne ki semmi.....

Előzmény: Ica25 (3970)
Caran78 Creative Commons License 5 napja 0 0 3972

Van egyéni érzékenység, de a napi 0.25 akkor is gyerekadag. Nagyon elnyújtani sem tudod a leszokást, max. 1-2 hétig megfelezed, de ha ezt egyből lerakod 5 hónap után, akkor sem lehet nagy gond.

 

Az a helyzet, hogy sokan túldémonizálják a dolgot, és valamiféle lelkiismeret-furdalást éreznek, hogy ilyen "szemetet" szednek. Ezért aztán utálják, és ennek következtében szedés közben minden negatív történést mellékhatásnak titulálnak, lerakás után pedig minden negatív történést elvonási tünetnek gondolnak.

 

Kis mennyiséget szedtél, nem is sokáig, felesleges túlaggódnod.

 

Homeopátiás gyógyszerből válasszál nyugodtan akármit. Teljesen mindegy, hogy mit, mert az összes ugyanannyit ér. Semmit.

Előzmény: Ica25 (3970)
soocoh Creative Commons License 5 napja 0 0 3971

Biztos nem,.  O,25 mg az cukorka, placebo pár nap után

Előzmény: Caran78 (3969)
Ica25 Creative Commons License 5 napja 0 0 3970

A fejfájásom akkor kezdődött, amikor elhagytam az utolsó adagot, lehet kisebb ütemben kellett volna csökkenteni... Előtte jó ha egy évben 2x fájt a fejem (fronttól).  Tudom van aki évekig szedte, és sokkal durvább tünetei vannnak (nekm is volt pár egyéb is, amik múlóban vannak).

De hátha más ia tapasztalt hasonlót, tud ajánlani rá valami homeopáriás cuccot...

Szerintem a szedési időn és mennyiségen túl az egyéni érzékenység is fontos tényező, a tünetek súlyosságára.  

( ami a traumát illeti inkább idegi sok volt, mint fizikális behatás)

Caran78 Creative Commons License 5 napja 0 0 3969

A fejfájásnak nagyon sok oka lehet, a legkevésbé valószínű, hogy napi 0.25 Xanax elhagyása okozza. Persze rá lehet fogni :), de célszerűbb megkeresni a valós okokat (ez a trauma okozta szorongás, idegesség is lehet).

Előzmény: Ica25 (3968)
Ica25 Creative Commons License 5 napja 0 0 3968

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni:

Kb 5 hónapig szedtem 0,25 ös Xanaxot ( a legtöbb napi 2xfél volt) majd januárra fokozatosan elhagytam. Akkor vagy két hétig nem bíztam aludni max 1-2 órát éjjelente, ami már nagyjából rendeződött, de ezóta is reggelenként tompa fejfájásra és idegességre ébredek. A tompa elsősorban bal halántéktáji fejfájás napközben is többször jelentkezik, de fejfájás csillapító (Saridon, Algoflex stb.) nem hatott rá, ha okostelefont nézek, száítógépet, v. tv-t rosszabbodik, erősebb lesz. Nehéz ilyenkor koncentrálnom...

 

Más is tapasztal/tapasztalt hasonló tüneteket? Meddig tarthat még ez kb? 

 

(Ez volt az első ilyen nyugtató/antidepi gyógyszer amit valaha szedtem tartósan, de egy trauma miatt muszáj volt szednem..)

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

God is Creative Commons License 2017.02.18 0 0 3967

Szia.

Szerinted összefüggés lenne a benzo és a fej-fül zúgás között?

Csak mert én 20 éve szedem kis mennyiségben (napi 0.5mg) és kb. 3 éve zúg/sípol a fejem (mint a nyikorgó vonat/autó fékje)

Eközben kb. napi 4-5órákat alszom már nagyon rég.

 

Kérdés,hogy a hosszútávú benzó szedése,vagy a nagyon kevés és rossz "minőségű" alvás miatt lenne memóriaromlás,erős koncenrtáció/figyelem zavar és fejzúgás?!

Előzmény: navigirl (3962)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.18 0 0 3966

jav. : 5-htp

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3964)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.18 0 0 3965

Amúgy az úgy már nem drog, mert a x/fr önmagában az........Hanem nagyfokú hülyeség ( sztem )

Előzmény: CHRISTs (3957)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.18 0 0 3964

E hónap 26-án lesz 3 éve h hirtelen eldobtam a x-ot.........Ma is gyakran volt izomremegésem, ami az elhagyással kezdődött és azóta velem van változó intenzitással. Egy egy nem szubjektív tünet, amit nem lehet mással magyarázni. Néha elgondolkodom h mikor fog ez teljesen elmúlni ( úgy tűnik, sose ) és h mit is jelent tképp. Számomra azt h 3 évvel az utolsó szem x után sincs minden rendbe A GABA receptoraim körül ( sem )....meg egyáltalán.

Elkezdtem %- htp-t szedni, hátha segít ( amúgy is tél vége, fényhiány stb:), de olyan fokon okozott Nálam mindenféle nem kívánt hatásokat ( kívántakat nem igen ), hogy abbahagytam, másoknak általában használ.

Eszembe jutottál, mert olyan fokon szédültem tőle h én is elneveztem ezt az érzést fejszarságnak :-)) Egyébként nem akadályozott semmiben ez a szédülés, csak elég kellemetlen volt :-)

Előzmény: navigirl (3962)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.17 0 0 3963

Annyit még, h a teljes leszokás és a dóziscsökkentés között azért zongorázni lehet a különbséget,az előbbi vmi, az utóbbi szinte semmi egy eltökélt leszokónak....Persze a csökkentés is van akinél és van olyan eset, mikor felér egy hőstettel.

Előzmény: CHRISTs (3956)
navigirl Creative Commons License 2017.02.17 0 0 3962

Szia! Szerintem sem maga a fájdalomcsillapító okozza a tüneteidet, hanem a kialvatlanság, amit a fogászati kezelés generál. Ha csak kicsit is felületesebben alszom pár napig, tutira előjön a szédülés, szívdobogás-érzés, na meg felerősödik a fülzúgás.... Ez még egy utálatos dolog, amit a fejszarság-érzésről a múltkor eszembe jutott....

Én ugyan nemrég leszoktam, de vannak utóhatások :-/

Előzmény: gyurmy40 (3958)
Caran78 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 3961

Értem.

 

Nem szabadna bántaniuk egymást (még a betegtájékoztató -amibe azért mindent beleirnak-  is csak a propoxifen-t emliti, de az más kategória mint az Algo Forte). Nagy rá az esély, hogy magától a fogászati kezeléstől vagy nem jól és/vagy az Algo Forte nem a legjobb fájdalomcsillapitó számodra. Mondom, nekem a Cataflam 100%-ig bevált (fájdalom el, és semmi mellékhatás), ugyanakkor 1 szem Algopyrin már gondokat okozott.

Előzmény: gyurmy40 (3960)
gyurmy40 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 3960

Azóta fáj mióta fogorvoshoz járok:((((( Egy hidat tettek fel ami után 6 napja fájdalomcsillapítón élek. Egy ötös híd nem kicsi de szerintem nem szabadna igy fájnia. Enni nem is tudok rajta.  Elméletileg ezek a fájdalomcsillapitók a agyi ingereket stimulálják tehát nem tudom elképzelni hogy ne lenne hatással vagy ellenhatással a nyugtatókkal. Hisz az is az idekegre hatnak...de nem vagyok orvos. Mióta szedem egyre szarabbul vagyok de lehet tényleg a gyulladás vagy az elrontott híd miatt. Van még alul egy lukas fogam ami érzékeny de az nem fáj csak hidegre ,azt mondja a doki attól fájhat a felső híd....na mondom ez hülye:D. peches egy elbaszott ember vagyok néha. Sima fogászati rutin doloknak indult. Még a szivemre is rámegy,néha úgy nagyon nyom a honom alatt a bordáknál és érzem mintha mellé ütne. Sajnos a vérnyomásom nem az igazi és a fájdalomcsillapitó meg emeli. nem vészes 140/90 de most gyógyszerrel 145 150/ 94-98. Szóval van problémám.

Előzmény: Caran78 (3959)
Caran78 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 3959

Elvileg nem szabadna, legalábbis nem látok interakciót (semmilyet) az ibuprofen és az alprazolam között, de ugye minden lehet.

 

Én pl. alapból nem bírom az algopyrint (folyik az orrom tőle, és szarul leszek).

 

Szedtem már együtt Cataflamot és Xanaxot, ott semmi nem volt. Eleve a fog miatt is lehetsz rosszabbul, próbálj valami megoldást találni rá, egyszer-egyszer a fájdalomcsillapító elmegy, de irány a fogorvos!!!

Előzmény: gyurmy40 (3958)
gyurmy40 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 3958

Sziasztok evek ota eros frontinos vagyok 3X1 es 5 napja a fogam miatt algo forte fajdalomcsillapitot szedek. Kb 2 napja erosebb szedules es ingerlekenyseg faradtsag nyugtalansag magasabb pulzus van rajtam.frontin hatasat nem is erzem. Lehet a fajdaloncsillapito bezavar? 

CHRISTs Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3957

Na az ugy mar drog...

tapasztalatbol tanacsolhatom,hogy nyilvan ha mukodik tegyuk le teljesen,de ha sokaig nehez,akkor csokkentsuk csak le ovatosan a meg "jol" elheto szintre legalabb napi 2mg ala...ennyi.szerintem

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3955)
CHRISTs Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3956

Nem,nem,en nem modtam,h hulyek csak erthetetlen miert szenvednek sokan mikor "keves segito" gyogyszerrel jobb lenne az eletuk.

veges ez az elet am!..

edekes,hova-hosszu evekre elore terveznek sokan meg 50-60 evesen is...

mondjuk 30-40 evesen,nagyon jo esetben lehet meg hatra 20-30aktiv evunk,de lehet csak 10-20..nem tudhatjuk?!

megeri vegigszenvedni pl. a felet makacs probalgatasokkal,nehez elvonasokkal?dehogy,dehogy

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3954)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3955

Sőt, van aki iszik is rá , ja nem vizet, az is tök trendi, nem?

Előzmény: CHRISTs (3952)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3954

Igen, itt a forumon csupa debil hülye van, és csak megjátszák h szenvednek az elvonás tüneteitől........

Előzmény: CHRISTs (3952)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3953

Ami azt illeti néhány "közszereplőn" durván látszik is:-))))) De ha vki szedi és szedni akarja, rengeteg mentséget talál ám rá, ahogy te is

Előzmény: CHRISTs (3952)
CHRISTs Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3952

Boccs! napi 1-2szem a 0,5-bol,szoval 1mg.

Tobb szazezeren,hogy szedik a vilagon az biztos,TOBBEK KOZOTT jo par ismeros is!

 


pl a korzeti orvosunk is,uygvedek,kozszereplok,stb es senki nem foglalkozik azzal,hogy mik lennenek az elvonasi tunetei,mivel eszuk agaban sincs abbahagyni.Ugyanis sokuk szerint mar millio bizonyitek es tapasztalat van ra,h ilyen mennyisegben 30eve szedik problemak nelkul szazezrek a vilagon.

 

csak azert mert itt a forumon visszaolvasva ,nagyreszt nulla tapasztal vannak durvan -"felreirva" ezek a gyogyszerek.

 

hangsulyoznam,hogy konkretan a 0.5-osrol beszelek es abbol a napi 1-2szemrol..nem a napi 6szem 2mg-os,csak mert olyat is ismerek,,,na az szegeny total ki van utve.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3951)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.02.14 0 0 3951

Több százezer ember, napi 1- 2 mg!!.........Elég széles a baráti- ismerősi köröd, az is biztos. Én azt vettem észre azokon akikről tudom h szedik, h gondolkodásbeli deficitek azért vannak, és a legtöbbnek a szemén is látszik ( tekintetén), sőt a megnyilvánulásain is. Furán feldobottak v nem is tudom.

 

 

Előzmény: CHRISTs (3949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!