Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

G Kriszti 1 napja Creative Commons License 1484

az a gond hogy pánikos lettem . ha valami eltérőt észlelek a megszokottol a testemen akkor jön a pánik roham.nekem ez a legborzasztobb az egészben.

Előzmény: cyanne (1475)
Caran78 1 napja Creative Commons License 1483

Lehet bizony! Nálam is ez a helyzet...

Előzmény: gombóc63 (1466)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1482

Valószinüleg annyira zavart voltam az elvonás elején, h nem láttam az egészet...vagy nem tudom

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1479)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1481

Ráadásul az a 2-3 hetes,nyugodt,szorongás mentes (az első az elhagyás óta!) időszak is a múlté..........

Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1480

Beleolvastam, eléggé elkeserítő.......

Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1479

Nem tudom h miért jutott nekem olyan hiányos?:-) Azt sem tudom,h hogyan jutottam hozzá,de el van mentve a gépemre és hiányos. De köszi! Nagyon gyors vagy!Üdv

Előzmény: Chief Boden (1477)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1478

Létezik itt belinkelve az egész kézikönyv? Érdemes visszakeresnem?

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1476)
Chief Boden 2 napja Creative Commons License 1477

Itt fent van az összes fejezet:

 

http://nyugtato.gportal.hu/

 

Mit nem találtál ezen meg ?

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1476)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1476

Azt nagyon jól teszed,hogy lassan csökkentve hagyod el.........Szerintem nem lehet eléggé felezni,darabolni h az eléggé lassú legyen, ha ujra kezdeném az egész procedurát (isten ments),akkor én is így állnék neki és nyilván valamennyi kellemetlenséget meg lehet így spórolni,de meggyőződésem h az elvonás akkor is elvonás és kikerülni nem lehet a rossz tüneteket.

Más!

Ha nem lett volna Ashton és Chief,aki velem ellentétben hajlandó ide linkelni is,akkor én már rég visszaszedtem volna ezt a vackot, mondván hogy ilyen gyszer nélkül,akkor nekem szükségem van rá......:-((((((((

Igaz nekem az Ashton kézikönyvnek csak 2 fejezete van meg,és szívesen olvasnám a többit is,de ugye abban olvasható h az elvonás és a tünetek 1 ,de akár másfél évig is tarthatnak?Pláne annál aki volt olyan bátor(?) és egyszerre dobta ki a szemétbe az egész dobozzal.

Előzmény: G Kriszti (1474)
cyanne 2 napja Creative Commons License 1475

egyrészt mindenkin nőnek néha pattanások, másrészt ha benne van a kézikönyvben, akkor mi a gond?

Előzmény: G Kriszti (1474)
G Kriszti 2 napja Creative Commons License 1474

Azt szeretném kérdezni volt e valakinek bőrkiütése?ASHTON KÉZIKÖNYVben olvasom lehetséges ilyen is. Nekem  ki jött valami piros pattanásra hasonlito pötty. És jön a pánik. Bár 3 hete egy adagon vagyok kicsit enyhült a pánik 3 napja jobb, enyhébb a roham és ma többet is tudtam dolgozni ami szintén elterelte kicsit a figyelmem mint a bank. :) Szerintem nekem még lassabban és kisebb adagokban kell csökkentenem az adagot.

G Kriszti 2 napja Creative Commons License 1473

Nekem ma egy bank vonta el a figyelmemet.Azt hittem tiz perc alatt elintézem amit kell. Másfél orát tartott a dolog. Az ügyintéző is rám szolt hogy nem kell annyira sietni ne legyek  ideges. Sikerült rámosolyogni . :) Bár láttam ő is elég feszült volt a sok munkátol. 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1471)
G Kriszti 2 napja Creative Commons License 1472

Erről már én is iram.Szerintem is szükség van gyogyszerre pl. cukorbetegek inzulin nélkül nem tudnának meglenni vagy egy féjdalomcsillapito is sokat segithet. Bár én ezek után nagyon elővigyázatos leszek. 

Előzmény: cyanne (1468)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1471

Hát ez inkább elijesztésesre sikerült, de nem annak szántam:-(

 

Azért írtam le a hangtálas esetet,mert soha senki nem tudhatja előre,hogy melyik az az semmitmondónak látszó módszer,ami esetleg átmenetileg vagy tartósan enyhít a kínjain,persze ennek anyagi vonzatai is vannak sajnos....

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1470)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1470

Értem már......És igen, biztos van olyan pillanat, mikor azt mondja az ember, hogy mindegy hogy mi csak segítsen.....Én pl. a leszokás fázisaiban hányszor, de hányszor voltam így!

Érdekes, a legdurvább időszakban (nem tudom pontosan,talán 1 hónap gyszer mentesség után) meginvitált egy volt kolleganőm egy tibeti hangtál meditációra.........Mire odaértem ,már fordultam volna vissza,mert se kedvem, se indíttatásom nem volt, de ha ez nem lett volna elég,olyan köhögési rohamok törtek rám ,h féltem tönkreteszem a többiek relaxációját.

És láss csodát, ahogy beléptem a helyiségbe, átmenetileg elmúlt a köhögésem ( ezt is az elvonás hozta,mármint a köhögést), nem hackeltem meg a relaxot és önmagamhoz képest tök jó lelkiállapotba kerültem.

Sajnos nem tudom pontosan, h melyik fázisban volt ez,de azt tudom h az első három gyszermentes hét nekem az ágyban telt,nagyon durva tünetekkel és nagyon mély (addig soha nem tapasztalt) depresszióval, önellátásra képtelenül.....

Az első 2,de inkább 2.5 hónap a durva tüneteké volt,de abból a szempontból jobb volt, h az egyértelműen a z elvonás számlájára volt írható.......

Előzmény: cyanne (1468)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1469

Apumra volt (sajnos csak volt ) jellemző,persze az is enyhe fokú volt és én az ő lelki alkatát örököltem

Előzmény: gombóc63 (1466)
cyanne 2 napja Creative Commons License 1468

azért nem igazán tetszik a radikális gyógyszerellenesség (nem a benzóra gondolok), mert nagyon-nagyon sok évig küzdöttem gyógyszer nélkül, majd több évig a gyógyszerekkel is (h melyik), és ha úgy marad, ahogy másfél éve van, amióta rendesen és folyamatosan szedek egy (végre megfelelő) cuccot, akkor hálás leszek. persze csak örülni tudok, ha vki meg tudja máshogyan is oldani a baját. de tudomásul kell venni, h van olyan, amikor csak a gyógyszer segít. többször leírtuk, h aki ezt nem hiszi el, az még nem volt olyan rosszul.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1467)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1467

Akkor neked is kijutott,mint itt valamennyiünknek..

Előzmény: cyanne (1465)
gombóc63 2 napja Creative Commons License 1466

Azt nem tudtam, hogy a szorongás is lehet genetikai eredetű. Ki állapította meg? Vagy tudtad apukádról, hogy ő az volt? És ebből ered, hogy genetikai eredetű?

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1464)
cyanne 2 napja Creative Commons License 1465

bipoláris depresszió

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1464)
Ezelvoltam:-) 2 napja Creative Commons License 1464

Ööö... nem értem. Egyébként a szorongás (az enyhe,nem a mostani) nálam is genetikai eredetű..apai:-(((((

Előzmény: cyanne (1463)
cyanne 3 napja Creative Commons License 1463

(hozzátenném, h ehhez folyamatos gyógyszerszedésre van szükségem, nade nekem van egy rendes komoly pszichiátriai betegségem, ami nem a pszichiátria aljas mesterkedése, hanem a genetikáé.)

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1462)
Ezelvoltam:-) 3 napja Creative Commons License 1462

Úgy legyen

Előzmény: cyanne (1461)
cyanne 3 napja Creative Commons License 1461

hát akkor érthető, miért nem hatott nálam, nekem uis súlyos van. vagyis remélhetőleg csak volt.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1459)
Ezelvoltam:-) 3 napja Creative Commons License 1460

.....és még sorolhatnám napestig, hogy az elvonás zaklatottságát mi nem enyhítette egyáltalán,ami különben nálam, hangsúlyozom: nálam csodálatosan működik......Sajnos

Ezelvoltam:-) 3 napja Creative Commons License 1459

Az én régi remotivom használati utasításában még az áll ( most járt le a szavatossága,de még nem dobtam ki),hogy ENYHE és KÖZEPESEN SÚLYOS depresszió esetén alkalmazható.........De mivel van egy nyugtató ,lazító hatása is ezért javasoltam Krisztának, h próbálja meg.....

 

Az én elvonási zaklatottságomra sz.rt sem ért, szedtem két hétig,de nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Caran78 (1458)
Caran78 4 napja Creative Commons License 1458

Egyébként még a remotiv.hu-n is ezt írják saját maguk a gyógyszerükről (ami orbáncfű hatóanyagot tartalmaz):

 

"A Remotiv extra az egyetlen orbáncfű kivonatot tartalmazó készítmény, melynek hatásosságát és biztonságosságát az enyhe depresszió kezelésében több mint 1100 beteg bevonásával folytatott klinikai vizsgálatok igazolják. Bebizonyosodott, hogy a Remotiv extra a legkorszerűbb szintetikus antidepresszívumokhoz hasonló eredménnyel alkalmazható enyhe depresszióban, s mivel szinte alig van mellékhatása, ezért a páciensek a hosszabb távú terápiát is jól tolerálják. Súlyosabb lelki panaszok esetében azonban feltétlenül igénybe kell venni szakorvos segítségét. Lelki állapotának megitéléséhez töltse ki a tesztet!"

Előzmény: Caran78 (1457)
Caran78 4 napja Creative Commons License 1457

Félreértettél.

 

Azt én is látom, hogy az orbáncfű antidepresszáns, hangulatjavító hatású. Olyan kellene nekem, ami az orbáncfű terápiát hatásosnak mondja pánikbetegség, illetve komoly szorongásos betegség esetén (ami nem vizsgadrukk, meg izgulok az új munkahelyem miatt, jaj elhagyott a szerelmem, most mi lesz).

 

Na ilyet nem találtam. Olyat viszont igen, hogy egy orvos ezt válaszolta az "antidepresszáns elhagyása, orbáncfűvel való helyettesítése pánikbetegség esetén" kérdésre:

 

"Természetes szerekkel a valódi depresszió és pánikbetegség ilyen értelemben nem kezelhető, a gyógyszerek mellett egyéb terápiák (pszichoterápia, munka, zene, szocioterápia, párterápia stb.) is természetesen alkalmazható - ez mind a szakember kompetenciája és egyben felelőssége is."

 

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1453)
gombóc63 4 napja Creative Commons License 1456

Így igaz. Épp tegnap volt erről szó a híradóban. A fórum áldás és átok.

Előzmény: cyanne (1455)
cyanne 4 napja Creative Commons License 1455

ez igaz, amúgyis a személyes felelősségről volt szó nemrég. azaz nem kell mindent elhinni, amit mondanak/írnak, utána kell nézni, szakemberrel kell konzultálni stb. aki pusztán egy internetes fórumból szerzi be az információit, az meg is érdemli.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (1453)