Keresés

Részletes keresés

dobosbal Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4203

Hy Giovanni! Tökéletesen összefoglaltad a lényeget! Az a baj, hogy nincsenek igazán hozzáértő orvosok a témában, így a legtöbb elvonósnak magától kell kinyomozni, hogy mi a baja, és mit tud vele kezdeni. Első döbbenet, amikor rájön, hogy az összes baját az elvonás okozza. A második döbbenet, amikor arra jön rá, hogy semmit nem lehet vele kezdeni.

Abban (is) egyetértek Veled, hogy nem kell mindig a tüneteken kattogni, de kérdem én: Hogyan lehet figyelmen kívül hagyni az elviselhetetlen tüneteket? Például hogyan tudnék lazán bicajozni, amikor a letaglózó fáradtságtól a fürdőszobába eljutás is kihívásnak számít? Vagy súlyos deperszonalizációval+extrém szorongással oldottan társalogni bárkivel is.

 

Ide is kiírhatod a tapasztalataidat, másoknak tanulságul. De privátban is szívesen váltanék pár levelet Veled.

Ha van kedved/időd, kérlek írj már rám! Köszönöm!

 

kovari.balazs1975@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4202

Véleményem szerint a legjobb, ha mindenféle gyógyszeres kiegészítést mellőz az ember, főleg az elvonás alatt, hiszen annak is lesznek tünetei, és arról is le kell szokni. Vannak más alternatívák amivel helyettesíthető. Ami még fontos, hogy nem kell rágódni, agyalni folyamatosan az elvonási tüneteken. Sajnos itt az egyetlen gyógyító erő az az idő múlása. Nekem soha nem volt alapbetegségem, csupán a véletlen folytán kerültem ebbe a mókuskerékbe, mégis a poklok poklát éltem meg az elmúlt 11 hónapban. Családi tragédia történt, befelé fordultam, magamba zártam a fájdalmaimat. Aztán gondoltam elmegyek a háziorvoshoz talán tud adni tanácsot, ötletet mivel lehetne enyhíteni a depressziót, lelki fájdalmat. (Ugye kiben bízik meg a legjobban az ember ha nem a háziorvosában?! Hiszen ő jót akar.) Felírt nekem Frontint, hogy ez majd enyhíteni fogja a fájdalmamat, azt fűzve hozzá, hogy ő maga is szedi 3X1 tablettát. Teljesen veszélytelen, mert sokan mások is szedik, még főorvosok is, és a Xanax-tól azért jóval gyengébb. Nos mint utólag kiderült, szinte egy és ugyanaz a gyógyszer, csak nevében különbözik, és talán kisebb adagban tartalmaz benzoidot. Én akkor semmit sem tudtam ezekről a gyógyszerekről, ha egyáltalán lehet ezeket annak nevezni (kétlem). Először 0,25mg volt a kezdeti adag, amivel kicsit enyhült a depim. Igen ám, de hozzászokik a szervezet, és nem kell hogy nagy adagban szedd. 2 hónap után kezdtem álmatlan lenni, folyton felkeltem az éjszaka, és izzadt a kezem, lábam, a pulzusom az egekben volt, szapora szívverés. Visszamentem a háziorvoshoz elmondtam neki, majd azt mondta kicsi az adag, emeljük meg napi 2x0,25mg-ra. Még 2 hónapig szedtem az elején hatott kb.2-3 hétig, aztán megint visszaestem a depis, szorongós állapotba. A végén még 2 hónapig szedtem 3x1 0,25 mg adagban. Szintén hatott az első 2 hétben, majd megint semmi. Illetve elkezdett a kezem, lábam remegni, éjszakai rángatózás, szapora szívverés, idegesség, úgy éreztem mint ha szívrohamom lett volna. (Mindez 6 hónap minimális Frontin szedés eredménye!) Na ez volt az a pillanat amikor azt mondtam, elég volt ebből a xarból, mert biztos voltam benne hogy a gyógyszer teszi, hiszen előtte soha ilyen problémám nem volt.

Azt hittem ha elhagyom, majd minden rendbe jön. Nos ezután jött még csak a fekete leves!! Nem néztem utána, nem tájékozódtam, és sajnos mint laikus elhagytam a frontint. Hát sokat nem kellett várnom az iszonyatos kínra, már fél nap után olyat éreztem amit itt sokan mások az elvonás alatt. Pl: Izzadás, szapora szívverés, pulzus, álmatlanság, idegesség, depresszió, csont fájdalom, fejfájás, gasztro bajok, szédülés, koordinációs zavar.

11 hónapos tiszta vagyok jelenleg, és kb. a 8. hónaptól kezdtem jobban lenni, de még mindig vannak néha álmatlan éjszakáim. Az izomrángatás még mindig megvan, és ha egy kicsit is felidegesítem magam, akkor előjön a fejfájás, szédülés, és álmatlanság. Ezt a storyt azért írtam le, hogy aki elolvassa lásson mögé, járjon utána milyen gyógyszert szed, és sajnos egyes orvosok sem mindig tudják mennyire veszélyes ez a gyógyszer. Vagy tudják, és szándékosan nem beszélnek erről, de hát ők ebből élnek, érthető ha egyes dolgokról csendben maradnak. Jelenleg rendszeresen sportolok, amitől a depim minimálisra csökkent, mellette Autogén tréningezek, és várom az idő további múlását, ez az ami meggyógyít, és egyre jobban vagyok. Végsőként pedig megemlíteném, hogy mindegy mennyi adagot, és mennyi ideig szedik ezt a xart, kis mennyiség elhagyása után is előfordul elvonási tünet a hozzászokás miatt. Ami még fontos, hogy sosem szabad hirtelen mindent elhagyni, mert akkor tovább tart az elvonási tünet, és erősebb is lehet. Ja és mindenképpen ha teheti az ember, akkor konzultáljon egy hozzáértő szakorvossal hogyan és miképpen hagyja el a gyógyszert. De semmiképpen sem olyat aki azzal áll elő, hogy emelni kell az adagot mert biztosan egy alapbetegség húzódik a háttérben. Ezt a gyógyszert nem szabad 3 hétnél tovább szedni, és csak akkor is a legminimálisabb adagban!! A teljes gyógyulás eltarthat akár évekig is sajnos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dobosbal Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4201

Szeretem példákkal illusztrálni a gondolataimat, hogy laikusok is megértsék. Antidepresszánsokról lesz szó.

Ha egy kézi szivattyút Pista bácsi pumpál, de baromi lusta, akkor nem fog jönni elég víz. Ebben a példában a szivattyú az agy, Pista bá az ingerületfelvevő agysejt, a víz pedig az ingerületközvetítő hormon, pl szerotonin. Ha adunk P.bácsinak egy-két kávét (antidepresszánst), akkor lehet, hogy több vizet fog pumpálni. Ha koffeinérzékeny, akkor rosszul lesz (mellékhatások). Az is lehet, hogy kiköpi a kávét, vagy semmit nem hat rá. Ez esetben próbálkozhatunk pálinkával, vagy szalonnával (másik antidepi gyógyszer). Vagy sikerül, vagy nem. DE!

Ha szétvertük egy kalapáccsal (nyugtatókkal) a szivattyút (az agyat), akkor tök mindegy, hogy mit adunk Pista bának, nem fog tudni több vizet pumpálni. Ezért nem hatnak egy idő után a gyógyszerek. Kinek mi a véleménye?

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4200

... és sajnos ez igaz, nemcsak a gyszerekre, hanem a különböző módszerekre, amik eddig beválltak, nálam pl. a kinezológia lett kudarcos, de nagyon. Kérdés h ez már így is marad? Persze költőinek szántam a kérdést, az idő múlása erre is választ ad majd

Előzmény: dobosbal (4198)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4199

Én is erre gyanakodtam.......De eléggé kétségbeejtő h amikor igazán szükség lenne a hatásukra, és nem a mellékhatásaikra, akkor "cserben hagynak", na mindegy, de eléggé meglepő volt ez számomra...

Előzmény: dobosbal (4198)
dobosbal Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4198

Az a szomorú igazság sajnos, hogy elvonás után az addig bevált gyógyszerek már nem hatnak. És jó eséllyel a hasonlók sem. Ez azért van, mert a nyugtatók tönkreteszik a szerotonin, dopamin, és egyéb rendszereket.

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4197

Próbáltam pl. az orbáncfüvet ( ami két télen , 2-3 hónapos szedéssel átsegített a "sötét" napokon), semmi de semmi hatását nem érzékeltem az elvonásban, és az elvonás okozta depiben, egyébként előtte pedig tökéletesen bevált és hozta azt amit egy szintetikus antidepi tud.

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4196

soha....:-)

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4195)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4195

....Úgy értettem, hogy nem szorongtam ennyire intenzíven életemben......

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4194)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4194

Nos, hogy ez mennyire így van arra én vagyok a példa.....11 év után, hirtelen hagytam el a napi kis adagot ( 0,75 mg/nap), azóta nem stresszeltem, ha tetszik szorongtam ennyit és folyamatos izomremegéseim vannak, ami az elvonásnál kezdődött és azóta is tart. Pár napja viszont nem érzékelem........Úgyhogy ezzel a szarral kapcsolatban nem szabad semmin se meglepődni, és az ellenkezőjén sem . Nagyon sok idő és türelem, ez az ami használ. Ja az antidepi, többet is próbáltam, nem alkalmas a z elvonás okozta depire, próbáltam, semmi csak az ismert mellékhatások, amiktől az ember(lánya) falnak megy.....Az a másik gyilkos "gyszer"

 

SZÓVAL : TÜRELEM és fokozatos elhagyás

 

3 év, 3 hónap mentesség ettől a szartól ( xanax )

 

 

Előzmény: Törölt nick (4186)
gombóc63 Creative Commons License 2017.06.12 0 1 4193

Nem vagy egyedül:-)

Előzmény: Caran78 (4192)
Caran78 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 4192

Ehhez meg kellene tanulnom úszni.

Előzmény: [fidelio] Pirandus (4190)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.06.12 0 1 4191

A csúcs azonban egy 22-25-éves fiú volt, ez már sokaknak feltűnt. CSak háton úszott, amatőr úszók, strandosok között feltűnő gyorsasággal, csöppet sem erőlködve, könnyedén. És nem egy órácskát, megállás nélkül, hanem három órácskát. Minden nap. Másfél óra változatlan sebességű könnyed és gyors menet után csak vécére-kényszer szakította meg. Azonnal visszatérve megint másfélóra feltűnően gyors és könnyed hátúszás. Na ezt nemcsak én néztem ámulva, hanem a strand sokat látott néhány törzs-úszója is, meg a veterán úszómester is. ---- Bizony a fiút is megkérdeztem. Kicsit nagyobb faggatásra bevallotta, hogy depresszió ellen úszik, sohasem versenyzett.

Én meg akkor is azóta is, néma bammogással ülök csak, üldögélek a medence mellatt.

Előzmény: [fidelio] Pirandus (4190)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.06.12 0 1 4190

Üdítő emlékek:

Két éve sokat jártam a Csillaghegyi Strandra. Lusta voltam, keveset úsztam. FEltűnt a 33m-es medencében egy 50 körüli átlagos asszonyság, rendületlenül rótta a mellúszó köröket, szép, szabályos mozgással, nem bűnlassan. Úszott mindennap másfél órát. Irigyeltem, és megkérdeztem, mitől van ilyen sportos formában.

"Orvosi tanácsra úszik, mondta. Depresszió elleni kiegészítő kezelés. - És rendületlenül folytatta. 

dobosbal Creative Commons License 2017.06.12 0 0 4189

Én évekkel ezelőtt még a frontin mellett szedtem antidepresszánst. Tán még hatottak is valamit. A nyugtató elvonás után pár hónappal viszont már hiába próbáltam a valdoxant, citagent, cymbaltát, semmi nem csinált semmit. Még dupla adagban sem. Persze a mellékhatásokat az első nap után éreztem. Nem véletlenül írják az igazi szakértők, hogy előbb a nyugtatót kell elhagyni, aztán az antidepit. Persze mindkettőt lassan. Én rögtön eldobtam mindent, amitől sokkot kapott az agyam. Ennek nem örülök, annak viszont igen, hogy feléledt ez a  fórum. Ki hogy van mostanság? 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4188

Egyetértek veled. Mindenki másképpen éli meg. Viszont azt is tudni kell, és most tényleg nem okoskodni akarok, hogy ezek a gyógyszerek nem gyógyítják meg az alap betegséget, inkább elnyomják. Manipulálják az agyat.

Én a rendszeres sportolásban, és Autogén tréningben jobban hiszek, és eredményesebb is. Nálam bevált.

Természetesen ha valaki úgy érzi, és orvosával konzultálva szedi és jobban érzi magát, azt is elfogadom.

Előzmény: Caran78 (4187)
Caran78 Creative Commons License 2017.06.11 0 1 4187

Én tisztelem Leigh kisasszony véleményét, de nála sincs ám ott a bölcsek köve. Mert mások meg mást mondanak.

 

Nem rosszból dobtam fel a problémát. Mert nehogy aztán az legyen, hogy további fél év vagy egy év után sincs jól az ember, betudja ezt még mindig elvonásnak, közben az meg már régen lezajlott, és azért van továbbra is rosszul, mert ott a KEZELETLEN szorongása (amit ő "ráfog" a benzóra).

Előzmény: Törölt nick (4186)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4186

"A gyógyszer elhagyása után hosszú ideig tarthat az agynak, hogy meggyógyuljon a benzo által tett károsodásból; 6-18 hónap az átlagos gyógyulási idő, azonban sok ember, különösen azok akik hosszú ideig szedték a gyógyszert, és azok akik csökkentés nélkül hagyták abba évekig szenvedhetnek elhúzódó tünetektől."

DR. Jennifer Leigh

Caran78 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4185

Benzót szedek évek óta, kis mennyiségben, 0.25-0.5 mg naponta. Sajnos semmi más nem használt a pánikomra, szorongásomra. Az orbáncfű mellette sokat javított, de kell (még) a Xanax. Bár nekem ezzel nincs bajom, én nem méregként, hanem gyógyszerként tekintek rá.

 

Csak azért vetettem fel a problémát, mert Ashton sem beszél arról, hogy az elvonási tüneteknek ilyen sokáig kellene tartania (más meg főleg nem), és általános jelenség, hogy akinek aztán valamilyen módon kezelve lesz az alapbetegsége, az viszonylag könnyen képes lerakni a benzót.

 

Az nem jelent semmit, hogy korábban nem voltak ilyen tüneteid. Nekem az évek alatt megszámlálhatatlan formában jelentkezett a szorongás. Volt olyan időszak, amikor ilyen formában, aztán hetekig olyan formában. Ez "normális", és nem feltétlenül van mögötte akármi is.

Előzmény: dobosbal (4183)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4184

Idézek az ASHTON könyvből, hogy pontos legyek, és ne legyen félreértés.:

 

„Van valamilyen gyógyszer ami segíthet rajtam a megvonás alatt ?” Ezt a kérdést néha felteszik azok az emberek akik benzodiazepin csökkentési programnak kezdenek neki. A válasz az első kérdésre az, hogy nincs olyan gyógyszer ami felválthatna egy benzodiazepint, leszámítva egy másik benzodiazepint, vagy egy olyan gyógyszert aminek benzodiazeinhez hasonló tulajdonságai vannak. Minden ilyen fajta gyógyszert el kell kerülni mivel ezek csak felváltják a függőséget egy másik típusú függőséggel. Azonban vannak bizonyos gyógyszerek amelyek segíthetnek kézben tartani bizonyos tüneteket a megvonás alatt és megérdemlik hogy bizonyos helyzetekben megfontolásra kerüljenek habár mindennapi használatuk nem ajánlott.

Antidepresszánsok.: Az antidepresszánsok a legfontosabb kiegészítő gyógyszerek amit a megvonás alatt figyelembe kell venni. Ahogy már korábban szóba került a depresszió nagy problémát jelenthet a megvonás alatt.

Mint bármilyen más depresszió, a megvonás alatti depresszió is reagál antidepresszáns gyógyszerekre és valószínűleg ugyanazok az a kémiai változások okozzák az agyban.Azonban az antidepresszánsoknak van néhány hátránya. Az egyik az hogy 2-3 hétig vagy még tovább tart mire kifejtik a hatásukat.A másik hátrány
hogy a szorongás átmenetileg rosszabbodhat az antidepresszáns hatására.A szorongás súlyosbodásának elkerülése érdekében fontos a lehető legkisebb antidepresszáns dózissal kezdeni és onnan haladni felfelé két vagy három hét alatt.Az antidepresszánsok nem csak a depressziót enyhítik hanem, 2-3 hét után, szorongáscsökkentő hatásuk is van. Valójában hosszútávon jobban kezelik a szorongást, pánikot és fóbiás zavarokat mint a benzodiazepinek, és néhány esetben aktívan segíthetik a benzodiazepin megvonást.Fontos hogy a benzodiazepin megvonást be kell fejezni mielőtt megkezdődik az antidepresszáns elhagyása. Elég gyakran szednek antidepresszánst is a hosszútávú benzodiazepin használók. Ebben az esetben szedniük kell az antidepresszánst amíg a benzodiazepin megvonás befejeződik.Egy másik hátránya az antidepresszánsoknak, hogy ők is okoznak elvonási tüneteket ha hirtelen hagyják abba, amit az orvosok nem mindig ismernek el. Az antidepresszáns elvonási tünetek közé tartozik a szorongás, alvási nehézségek, influenzaszerű tünetek, gasztrointesztinális problémák, irritábilitás, sírás, - valójában nem sokban különbözik a benzodiazepin megvonási tünetektől.Ezeket a reakciókat meggátolhatja az antidepresszáns dózis lassú csökkentés 1-3 hónap alatt!!

Előzmény: dobosbal (4177)
dobosbal Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4183

Kedves Caran! Tudom, hogy hetekbe telhet, mire az orbáncfű kifejti a hatását. Sajnos biztos vagyok benne, hogy nem az alap problémámtól szenvedek, hanem az elvonástól. Volt olyan pánikom, hogy mentő vitt el, de ez nem az.

Az elvonás előtt sose volt deperszonalizációm, fóbiáim, és hasonlók. Te csak természetes dolgokat fogyasztasz, nem szedsz benzót?

dobosbal Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4182

Viharsziget! Nem csak nem gond, hanem kérlek, hogy írjál! Köszi!

Caran78 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4181

Jó, de azt remélem tudod, hogy ezeknél a szereknél hetek, esetleg hónapok kellenek a hatás kialakulásához. Az orbáncfűnél is, én a 27-ik!!! napon éreztem, hogy igazán "beütött".

 

Főleg azért érdemes ezen elgondolkodni, mert több mint valószínű, hogy 7 hónap után te sem a benzó elvonástól szenvedsz már, hanem megmaradt kezeletlenül az a bajod, amire elkezdted anno szedni a benzót...

Előzmény: dobosbal (4179)
Viharsziget Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4180

Dobosbal! 

Irok En is e-mailt, ha nem gond!

Előzmény: dobosbal (4172)
dobosbal Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4179

Köszi Caran! Teát ittam literszámra, de a legcsekélyebb hatást sem éreztem. Sőt erős antidepiket is szedtem, dupla adagban, szintén semmi hatással. De azért tényleg köszi!

Caran78 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4178

Orbáncfüvet megpróbálhatod mint természetes antidepresszánst. Remotiv Extra néven találod a patikában.

Előzmény: dobosbal (4177)
dobosbal Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4177

Helló Giovanni! És minden elvonós sorstárs! Biztatásul: Idővel minden tünet elmúlik. A fizikaiak hamarabb, mint a mentálisak. Nekem már nem fájnak az izmaim, csontjaim, nem fáj a fejem, nem zúg a fülem, nem remegek. Viszont letaglózó depresszió jött ki rajtam. 7 hónapja tiszta vagyok, nem tudom, miért most. Kérdésem: Elvonási depresszióra érdemes antidepresszánst elkezdeni szedni, vagy hagyjam a csudába? Van egyáltalán hatása, miután a benzók szétrombolták a receptorokat? Vagy elégedjek meg a frontin/xanax pusztításával? Kinek mi a tapasztalata?

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4176

Hello Dobosbal! Hello mindenki!

 

Látom te is az elvonási tünetektől szenvedsz, mint sokan mások akik itt vannak és átélik, vagy átélték már ill. nincsenek reg.ide de kívülállóként szemlélik ezt a fórumot szintén elvonási tünetekkel küszködve. Én is átestem az elvonási tüneteken, 11 hónapos vagyok jelenleg. Nekem rendkívül sokat jelentett ez a fórum is, és minden másik is (beleértve a külföldi benzos oldalakat is) ahol okos, hasznos, infókat tudtam gyűjteni segítőkész embertársaimtól. Sokaknak sikerült letenni rendkívül nagy akaraterővel,kitartással és nem lehetetlen másnak sem bármennyire is annak tűnik! Amit ajánlani tudok mindenképpen neked és másnak is az ASHTON kézikönyv amiből megérted hogy mi miért van. Illetve van egy külföldi pszichológus Dr. aki ugyancsak átesett az elvonásokon mielőtt Dr. lett, az ő története is megtalálható a neten. Ha van kérdésed bátran tedd fel, és bátorítsuk egymást, mert még a mai napig tévhitben élnek egyes orvosok is, saját tapasztalatból beszélek.

Előzmény: dobosbal (4172)
Viharsziget Creative Commons License 2017.06.10 0 0 4175

Arc zsibbadas volt nekem is!!! Elég sokáig tartott, állandóan grimaszoltam mert azt hittem lebénult az arcom! Csúnyán rá is szoktam.. de lassan elmúlt magától!

Nagyon ritkán jön vissza és mar nem nagy mértékben!!

Előzmény: navigirl (4171)
Viharsziget Creative Commons License 2017.06.10 0 0 4174

2 év 2 hónap... és még mindig f*stalicska minden!! 😔

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!