Keresés

Részletes keresés

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3664

Hát igen ........Azt mondják h akiknek van hajlamuk az "alkeszságra", azok rögtön mikor első alkalommal kóstolják, tudják h még dolguk lesz vele........Felőlem azt is nyugodtan levehetik a boltok polcairól, bár a jó minőségű bort nem vetem meg alkalmanként, néha- néha. Meg hát az egy egyéni döntés, orvosi "segítség" nélkül.......

Előzmény: Caran78 (3663)
Caran78 Creative Commons License 2 napja 0 0 3663

Ööö...

 

Miközben sört, bort, pálinkát gyakorlatilag korlátlanul vehetsz akármelyik sarki kisboltban, és annyit fogyaszthatsz belőle, amennyit csak akarsz...

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3652)
DAttis Creative Commons License 2 napja 0 0 3662

Mivel mozgássérült (is) vagyok (ez is frusztráló pld) a felsorolt sportok nem jöhetnek szóba. Futni nem bírok, súlyemelés dettó, box nem a műfajom.
Nem megyek oda nőhöz? Én odamegyek de elhajtanak (nagyobb arányú ez a tapasztalat) nem igazán növeli ez az önbizalmam, de biztos most az jön válaszként, nem jó nőhöz mentem oda. Ez is lehet...

Előzmény: Lauraxanax (3660)
DAttis Creative Commons License 2 napja 0 0 3661

Azt hiszem akkor tisztázni kell 1-2 dolgot

Frontint "rendszeresen" 2013 óta szedek vagy is 2013 májusában kezdtem, akkor jópár hónapig (meséltem a földrengés sztorit korábban). Akkoriban úgy hittem másképp nem is tudok elaludni esténként ha nem szedem be az akkor "felírt" 0,25 mg-ot minden este. Aztán valahogy mégis elhagytam esténként kb 3-4 hónap után, meg felcseréltem a természetes alapú szereket...

De másféle stressz azóta is ér (írtam ezekről) szóval a maradék Frontin mint biztonsági tartalék meg van de nem minden nap nyúlok hozzá. Akkor ez függőség vagy mint mankó (ha kell segítségül hívom) dolog??? Mindegy nem vitatkozom az ellenzőkkel, de a délelőtt írt kielégületlenségről írtam, na az hazavág mindent a lelkemben...nyilván nem megoldás a gyógyszer de ha folyamatos kudarc ér, hogy is enyhítsem a kielégületlenséget...igen rájöttem ez a fő alapprobléma amit nem tudok kezelni. De hogy is kezelném. Ennyi.... 

Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3660

Az anyagi részét teljesen megértem, de semmilyen más sport nem jöhet szóba? Futás, box, súlyzós edzés otthon, bicikli...?

Más ötletem nincs sajnos. A másik dologra edig csak annyit, ha nem mész oda a nőkhöz, nem is lesz semmi. Minél tovább vársz, annál rosszabb lesz.

Előzmény: DAttis (3656)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3659

Igazad van, szedd a Xanaxot, mert az jó, hatásos, nem okoz függőséget, nem szenvedünk sokan a következményeitől. A gyógyszergyáraknak és az orvosoknak az ebből befolyt éves milliárdos bevételek nem számítanak. Csak segíteni akarnak azoknak is, akik egy kicsit feszültek, vagy egy kis stressz érte őket.

Előzmény: DAttis (3658)
DAttis Creative Commons License 2 napja 0 0 3658

" ...saját magától is, meg a gyszerlobbitól is..."

Valakineknek tényleg agyára ment ez a gyógyszerlobbi összeesküvés elmélet a mai Magyarországon nyomatják ezt a hülye dumát... mármint hogy a gyógyszergyártók rosszat akarnak. Tényleg mi a francnak a civilizált emberiségnek gyógyszeripar, gyógyszertudomány, gyógyszertárak stb...

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3652)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3657

Ez egy érdekes cikk, most találtam:

 

A „Heroint” kezdetben olyan köhögéscsillapítóként forgalmazták, aminek nincs más problémás mellékhatása, mint a függőség (!). A „Heroin” akkori piaci versenytársainál (morfium, kodein) azok súlyos függőséget okozó hatása addigra már ismert volt, tehát ezzel a tulajdonságával nem rítt ki az alternatívái közül.

 

1899-ben a Bayer már több mint egy tonna heroint állított elő és exportált 23 országba. Az Egyesült Államokban 1907-ben került piacra (gyógyszertárakba) recept nélkül kapható szerként a „Heroin”, miután az Amerikai Orvosi Szövetség (American Medical Association) rábólintott a szer forgalmazására.

 

 

Így lesz ez a Xanaxal is idővel...

 

http://www.stresszdoktor.hu/blog/Benzodiazepinek-ujabb-gyogyszeripari-drogok-a-lathataron.html

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3652)
DAttis Creative Commons License 2 napja 0 0 3656

A sportot aláírom jót tenne (nálam egyetlen szóba jöhető sport az úszás). Évekig rendszeresen jártam is, de pld ez is egy lelki törés, megszűnt a közel 30 éves "ingyen járok usziba" dolog és sajnos mai anyagi helyzetem nem mindig engedi meg a közel kétezres belépőt heti 2szer (10 alkalmas bérletet közel 20 ezerért) Ezért is marad ki gyakran az úszás. tudom egyéni szoc probléma.

A fűről amúgy meg szájhősködtem csak, jártam Amszterdamban (kb 12 éve volt ez) pld vettem "füves nyalókát" heccből de nem mertem elfogyasztani 3-4 nyalás után a kukában landolt mert féltem mi lesz ha valóban betépek, hogy megyek haza Brüsszelbe a szülőkhöz és az ottani magyar munkatársakhoz majd mit szólnak :) 

Szóval... meg még 15-20 éve barátokkal negyedévente egyszer ha szívtunk ilyen "mókás cigit" nekem nem jött be mert míg mások felpörögtek én speciel magamba roskadtam, szóval úgy látszik az se lenne megoldás.

Feljebb írtam a ki nem elégített vágyakról, na a sport egy darabig valóban megoldás volt úszással levezetni az ilyen feszültséget is de egy idő után már ez se volt megoldás...na akkor  mit tudok tenni, semmit sőt egész sokáig évekig türtőztettem magamat ki se beszéltem szóval egy idő után elszakadt a cérna... ennek levét iszom most az utóbbi 3-4 évben amire más félelmek rátettek egy lapáttal

Előzmény: Lauraxanax (3641)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2 napja 0 0 3655

Sehol a világon nincs betiltva, az egész világon a legtöbbet felírt nyugtató.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3652)
Caran78 Creative Commons License 2 napja 0 0 3654

A biztonságosságot arra értettem, hogy olyanról nemigen hallani, hogy valaki rosszul lesz az első Xanaxtól, vagy nagyon durva mellékhatások jelentkeznének. Ezért is "adja könnyen" az ilyen-olyan stresszes betegének a háziorvos, hiszen ezektől a 2-3X0.25 adagoktól valóban jobban lesz, legfeljebb álmos, nyomott, de rosszul nem lesz, az szinte biztos.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3650)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3653

Nem tudom, de nekem akkor és ott csak a "sohatöbbet ha lehet egyet sem" lebegett a szemem előtt és igen, bevallom másképp nem is tudtam volna elképzelni a leszokást, csak ilyen drasztikusan........De azóta kínjaim közepette azért többször megfordult a fejemben h mi lett volna ha lassan , fokozatosan hagyom el :-)

Előzmény: Lauraxanax (3646)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3652

Remélem h egy szép napon és a közeljövőben lehetőleg, betíltják a használatát v annyira megszigorítják a hozzájutást, h csak a valóban indokolt esetekben lehessen szedni. Én kitöröltem az önsegítő módszerek közül egy életre, de olvasva itt- ott- amott erről mindenféle hozzászólásokat, néhány szerencsétlent meg kellene menteni saját magától is, meg a gyszerlobbitól is.

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3651

Az viszont szuper hír h nem lehet vele öngyilkolni :-)

 

Viccet félretéve talán nem halálos, de igen kellemetlen gondokat okoz a szedése, Nem érdemes valóban napi stresszekre szedni, mostmár tudom h hülye munkatársak, mhelyi mobbing ellen a felmondás az igazán hatékony lépés.

Előzmény: Caran78 (3647)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3650

Hatásosnak is csak egy ideig mondanám, de h biztonságos lenne huzamosabb ideig szedve ........Hát nem tudom, a legtöbb gyszernek van egy vese- és májkárosító hatása, arról nem is beszélve h a benzók tartós szedése depressziót okoz v erősíti azt, a leszokás is ugyanezt produkálja sok minden más tünet mellett

 

Előzmény: Caran78 (3647)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3649

Igen, igazad van ............Ezt mindenki a saját kárán tapasztalja meg, ahogy én is. Katát is csak annak könnyű táncba vinni........ :-)

Előzmény: Caran78 (3647)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3648

Igazából semmit nem használok, próbáltam pár módszert, kapszulát, ezt- azt, de az elvonás alatt semmi sem működött és örülhettem h nem lett tőle rosszabb a helyzetem. Igaza van Ashton profnak, csak az idő múlása egyedül, ami segít....Kár a pénzért, energiáért.

 

"Amúgy én a xanax szedési karrierem felénél olvastam már arról, hogy nem ajánlott hosszú ideig szedni, el is mentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy ez a mennyiség nem árt stb... később is le akartam állni vele, de megint azzal a szöv"

 

Aha........Ebből is látszik, h gőzük sincs a benzókról úgy általában . Ez tényleg dühítő......A dózisemelés luxusát meg nem engedve , végig a legkisebb!!! terápiás adagon maradva ( 3* 0,25 mg/ nap ) kínszenvedés volt a leszokás máig ható következményekkel.

 

A másik megjegyzése, h végig lehet élni vele egy életet.......No comment!

Előzmény: Lauraxanax (3645)
Caran78 Creative Commons License 2 napja 0 1 3647

"Persze létezik olyan betegség, ahol ez a szer életmentő v életminőség javító, de a laza receptfelírási szokásoknak köszönhetően a fél ország szedi a benzokat"

 

Ugye az a nagy helyzet, hogy a háziorvos szinte nem is tud mellényúlni a Frontinnal, amikor stresszre panaszkodva megjelenik nála a betege. Az alprazolam viszonylag biztonságos szer, és nagyon hatásos szer, ritka a komolyabb mellékhatás, öngyilokhoz is kevés önmagában. Aztán sajnos sok esetben a páciens teljesen indokolatlanul rajta marad a szeren, pedig valójában neki soha nem is volt olyan gondja, amiért szednie kellett volna.

 

Csak ismételni tudom önmagam. Súlyos esetekben ez a szer valóságos áldás, és nagybetűs gyógyszer. Rengeteg olyan szenvedő van, akinek semmi más nem segített, és az igen komoly pánikkal, szorongással benzó mellett tud normális életet élni.

 

De a hétköznapi stressz, kimerültség, vizsgadrukk, szerelmi csalódás, anyagiakon rágódás nem ez az eset.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3640)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3646

Én rendesen csökkentettem, gyógyszert is kaptam, hogy könnyebb legyen az elhagyás, azóta nem vettem be egy tablettát sem, mégsem jobb a helyzet, mint nálad, szóval nem biztos, hogy a te módszered rosszabb volt. :-)

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3644)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3645

Bocs, összekevertelek mással. Te most mivel vezeted le a feszültséged?

Létezik egyáltalán olyan ember, aki nem iszik, drogozik, gyógyszerezik, cigizik? Szóval, aki semmilyen kémiai szert nem használ? Hogy lehet úgy élni? Xanax előtt semmit nem használtam, de most ez nagyon nehéz így.

Amúgy én a xanax szedési karrierem felénél olvastam már arról, hogy nem ajánlott hosszú ideig szedni, el is mentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy ez a mennyiség nem árt stb... később is le akartam állni vele, de megint azzal a szöveggel jött, hogy ezzel végig lehet élni egy életet. Mióta leszoktam, sokat emlegetem, biztos csuklik rendesen.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3644)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3644

11 évig....:-( Mentségemre legyem mondva, 2002-ben még nem volt net annyira, mint most, ha hozzájutok infókhoz, dehogy hagyom magam függővé tenni :-)

Ezenkivűl mindent rosszul csináltam a leszokás során, hírtelen dobtam el, ezzel annyira ártottam h mentőtablettákat kellett bevennem.....Na ezt a ketőtt semmiképp ne csinálja utánnam senki ! :-)

Előzmény: Lauraxanax (3643)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3643

És pedig te nem is szedted sokáig.

Tetszik az utolsó mondatod, teljesen egyetértek, a jellemzéssel is. :-)

Előzmény: Ezelvoltam:-) (3640)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3642

Igen, ezt nem tudom én sem, hogy mi legyen... Nyugodtabb élet, de elhomályosult tudat, memóriaromlás, függőség stb, vagy együtt élni a feszültséggel és a hosszú távú már visszafordíthatatlan xanax szedés következményeivel. Egyik sem jó.

Előzmény: dynaudio (3638)
Lauraxanax Creative Commons License 2 napja 0 0 3641

A pszichológus/pszichiáterhez járás nem elég, ha TE magad nem változtatsz. Ha tudod, hogy mit kéne tenned, de nem csinálod, akkor a feszültség csak nő benned. És te tudod mit kéne tenne, tudod, hogy már lépni kellene.

 

A xanax éppolyan agyra ható pszichoaktív szer, mint a fű. Azt írod, ha a fű legális lenne, szednéd. Szóval, amíg a xanaxot be nem tiltják a mi országunkban is, addig az jó és helyes, amikor már illegális lesz 10-20 év múlva, akkor mész majd tovább az aktuális legális szerhez. Ez nem jó így.

 

Amúgy aktív sportolás lehet segítene az állandó feszültségen, vagy naplóírás. Ha kiírod magadból, az sokat segít. Ezeket próbáltad már?

Előzmény: DAttis (3636)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2 napja 0 0 3640

Ami zavar téged, az zavar engem is ...............Én is úgy éreztem és néha még mindig, hogy a megelőző problémám ( én napi stresszekre szedtem ) semmi ahhoz képest, ami az elhagyás után rámszabadult és néha még mindig, a stresszesebb szituk előhozzák még a tüneteket, kettő és fél év után izomremegések hada pl, fokozott szorongás bizonyos helyzetekben. Persze létezik olyan betegség, ahol ez a szer életmentő v életminőség javító, de a laza receptfelírási szokásoknak köszönhetően a fél ország szedi a benzokat :-( Persze a világ legjobb üzlete olyan gyszereket létrehozni, amitől kínkeservvel v sehogy nem szadadul a szerencsétlen és gyanútlan "beteg" és még betegebb lesz tőle.

 

Egy biztos, ideje lenne a receptfelírási szokásokon szigorítani. és nem cukorkaként osztogatni, amúgy is debil pszichiáterek, háziorvosok által........

Előzmény: Lauraxanax (3626)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 3 napja 0 0 3639

örülök olasz hírednek. Látogass el a "C'e chi parla /in/ italiano" topikba.

Előzmény: Caran78 (3627)
dynaudio Creative Commons License 3 napja 0 0 3638

En 40vagyok,20eve szedem a rivot.Eleinte alkohollal-droggal vagy 4-5-6evig.

Alkohol-fu-ritkan extasit leraktam total kb 15 eve,,Szep lassan levettem magamnak az egyebkent sem nagy rivo adagot(napi1 max 2szem 2mg) minimalis napi 2-szer fel szem

0.5-osre,amivel elvoltam hosszu evekig kisebb duhrohamokkal es ellensegesseggel negativsaggal.

Mig most kb 2eve eszrevettem h rovidtavon nagyon felejtek illetve delutanra total kimerulok /letompulok es nem tudok koncentralni,de ami a legrosszabb jott az erzes amit senkinek nem tudok elmagyarazni mert nem szedules nem emelyges,leginkabb ahhoz tudom hasonlitani mikor leggombot fujsz erosen vagy lenezel a melybe es van az a hulye erzes par masodpercig,,na nekem ez a legelviselhetetlenebb mert olyankor zavartsagot bizonytalansagot is erzek,,,ezek miatt levettem szuk ket honapja szinte nullara,napi negyedre a 0.5-osbol.

a "szedules-emelyges-kabultsag" csak rosszabb azota,kedvem es a memoriam erezhetoen jobb a nagyon keves rivoval.

 

most ott allok,nem tudom h rivotril csokkentese miatt van ,vagy "uj" panikrohamok ezek.

az a fura h minden nap 11-delig nem veszelyes abszolut elviselheto,delutanra meg jobb lehajtott fejjel lenni vagy fekve (sullyedeserzes,kabultsag maskepp nem tudom leirni)

 

ha nem mullik unnepekig,beprobalom napi 2szem 0.5-ossel hogy bebizonyosodjak mi van.

 

meggondolando hogy feldobjam a jo kedvemet-jobb memoriamat a rivora visszaallassal a "tisztabb-kellemesebb kozerzetert"

 

DAttis Creative Commons License 3 napja 0 0 3637

Csak hogy tisztába tegyük az alapokat

45 éves vagyok, az egy dolog egyedül (társkapcsolat nélkül) vagyok, de hogy az alapvető (igen nem vagyunk állatok de azért csak szükséglet ez is) szexuális szükségletet közel 30 éve nem tudom kielégíteni (önmagamat "kisegítem" ugyan de szerintetek közel 30 év után nem fásul bele ebbe is az ember?) azaz tkp fogalmam sincs mi az (nyilván olvastam, láttam filmet) amit az ágyban tenni kell... és ennek közel 30 éves elmaradása már félelmeket ébreszt hogy ez nekem úgy se megy... na ettől vagyok lelkileg olyan amilyen és erre pakolgat az élet más félelmeket, amit úgy érzem nem vagyok képes megoldani, feldolgozni

Sorolhatnák, hogy ennek mi az oka, nyilván én is hibás vagyok, hogy így alakult az elmúlt 25 egynéhány év ami a társkapcsolat, illetve a semmilyen társkapcsolathoz vezetett de akkor sz...r ezt megélni ebben a tudatban járni-kelni az utcán, munkába járni ( a tudattal kis pöcs vagyok a kortársaim, sőt a fiatalabbak közt ami a társkapcsolatokat illeti)

Na mindegy nem fárasztalak benneteket de leírtam az alapállást... bár lehet már ezt megosztottam akkor bocs

Előzmény: DAttis (3636)
DAttis Creative Commons License 3 napja 0 0 3636

Én csak azért vagyok kiakadva, hogy itt sokan ördögöt kiáltotok a benzókra (bár már az is vicces becenevet adtok ennek a hatóanyagnak), sőt talán a benzókat felíró orvosokra.

Azért mégis jobb ezeket beszedni mint a piához, vagy kokainhoz, vagy fűhöz nyúljon az ember. De ha fű illegális lenne (mint pld Hollandiában) akkor valószínűleg azt használnám és bizonyára mértékkel mint a sörivást....

Na mindegy a lényeg én jártam (járok) rendszeresen terápiára (pszichomókushoz) immár lassan 20 éve. Persze nem folyamatosan megszakításokkal általában sose kértem gyógyszereket tőle, de az utóbbi 3-4 évben úgy feltornyosultak a lelki bajaim úgy éreztem nem elég csak beszélek a pszichómókussal (olyan gondjaim is vannak amit családdal szülőkkel, tesókkal nem tudok megbeszélni)

Jó mondjam konkrétan, 40+ éves vagyok és még nem volt testi kapcsolatom (elutasítást kaptam a nőktől. vagy el se jutottam odáig akikkel ismerkedni próbáltam, szerettem volna). Szóval ha azt vesszük kb 30 éve csak saját magam segítem ki (értsétek ahogy akarjátok) hogy ebben kielégüljek, (közben a korosztályom, sőt a nálam fiatalabbaknak már ez nem téma) el lehet képzelni milyen testi-lelki állapotban vagyok. És akkor erre rájönnek más "fasságok" (ijesztő természeti jelenségek amit irányítani nem lehet stb...) persze, hogy tetőzik az agyamban (lelkemben) a probléma.

Előzmény: Lauraxanax (3632)
Caran78 Creative Commons License 3 napja 0 0 3635

Ez pontosan így van. Az élet nem arra való, hogy szenvedjünk. Ha a szorongás olyan mértékű, hogy az ember a mindennapos alap teendőket sem képes elvégezni, akkor nem kérdés, hogy melyik a kisebb rossz.

Előzmény: gombóc63 (3634)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!