Keresés

Részletes keresés

zsuzsi07 Creative Commons License 2007.08.22 0 0 835
Ez azért érdekes, mert a 4 diagnózis azért egymástól eléggé eltérő. Pl a sarkantyút gondolom, egyértelműen meg lehet állapítani (ezt egyébként a műtéten felül ugyanazzal az ultrahangos zúzógéppel tudják kezelni, amivel a vese- és epeköveket szokták - bár nyilván egyénfüggő).
Egy közeli rokonom azzal ment el orvoshoz, hogy hetek óta fáj a vádlija. Nem sportolt abban az időszakban, nem is erőltette meg - na meg, ha izomláz, annak idővel el kellett volna múlnia - , ezért már a trombózistól kezdve mindenre gondolt.
Megmutatta (nem vizsgáltak semmit) - mit mondott az orvos? Fáj? Itt van fájdalomcsillapító tabletta és kenőcs. Csakhogy nem az a baj, hogy fáj - azt ki lehet bírni - , hanem az okát szerette volna tudni. Egyszóval a maximum, amit az orvos ajánlani tudott (és egyáltalán amennyit foglalkozott vele), a tüneti kezelés volt.
Tudom, hogy ez nem tanács, csak a párhuzam kedvéért írtam. Én - többek között - ezért vagyok nagyon szkeptikus és válogatós az orvosokkal szemben. El kell menni még több orvoshoz - mást nem tudok javasolni. Lehet, hogy egy - nem szélhámos - természetgyógyász is többet fog érni.
Előzmény: nakivanitt (832)
nakivanitt Creative Commons License 2007.08.22 0 0 834

Hello Bear,

 

hónapok óta pihentetem, azt sem tudom hol van a futócipőm. Nike air.

Igen csináltak röntgent, amit a doktorbácsik különbözőképpen értelmeztek, lásd előző mail.

Üdv

Előzmény: Wild_Bear (833)
nakivanitt Creative Commons License 2007.08.22 0 0 832

Helló Bear,

 

mindkét sarkam a talpfelén élesen fáj , ha terhelem mindig. Évek óta rendszeresen futottam tavaszig, amikor elkezdett fájni.

 

Nos az orvosokról csak annyit, hogy már 3 látott ortopédus 1 sebész és mind mást mondott mind az okra mind az alkalmazandó terápiára.

Nr. 1: ínhüvely gyulladás, gyulladáscsökkentők

Nr. 2: csonthártya gyulladás, gyulladáscsökkentők

Nr. 3: nincs semmi elváltozás, fussak tovább Ő is fut neki is fáj!

Nr. 4: sarkantyú azonnali műtét mindkét lábon!

 

Én meg csak nagyon nehezen tudom eldönteni mit kéne tenni, de jó lenne már megint futni. Hozzá kell tennem, hogy nem egyformán fáj, szerintem az orvosságok hatására néha jobb, máskor rosszabb.

Üdv

Előzmény: Wild_Bear (831)
nakivanitt Creative Commons License 2007.08.22 0 0 830

Helló,

talán tud valaki segíteni...

Nem nagyon bízom az alternatív gyógymódokban, de sajnos hónapok óta fáj a lában, és a kedves doktoroknak nem sikerült elérniük semmi a javulást. Gyakorlatilag ott vagyok, ahol elkezdtem csak beszedtem 5 féle gyulladáscsökkentőt (ne tudd meg, miket írtak mellékhatásként), kaptam steroid injekciót, stb

Szóval most már szeretnék valami mást próbálni, de nem nagyon tudom merre, hova.

Szívesen veszek minden tanácsot.

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 829
A legkevesebb lehet, h csak azt jelenti, h nics felszínen, mert el van fojtva, stb.
Előzmény: zsuzsi07 (825)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 828
Itt mi már többen kijöttünk ebből a kinez-homeo-Bach-kombináció segítségével/hatására :-)
Előzmény: zsuzsi07 (822)
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 827
Nos, ha érdekel a dolog, a mill - em publikus. Az illető akiről beszéltem az iskolánk vezetője. Igen sok szakembert ismer minden területről. Leht, hogy csak abban tud segíteni, hogy a megfelelő emberhez irányít. Az is valami.
Éppen ma számolt be az egyik csoporttársam egy esetről. Az illető élettársa évek óta szenved allergiás tünetektől. A csoporttársam bioenergiával kezeli a lányt három hete. A javulás állítólag igen látványos.
Persze az allergiákat sok féle módon lehet kezelni, csak nehéz megtalálni az adott személynek legmegfelelőbbet. Ami jó az egyiknek az nem biztos, hogy jó a másiknak. Pedig a tünetek azonosak.
Előzmény: zsuzsi07 (825)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 826
Köszi!
Előzmény: Törölt nick (819)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 825
Köszi, ha kell mindenképpen szólok, de először szeretném körbejárni a témát. Meg, ha rászánjuk magunkat, nem ártana gyűjteni is rá, mert már maga a diagnosztika sem túl olcsó.
A pszichoszomatikus eredettel én nem értek száz százalékig egyet. Lehet, hogy lelki oka IS van egy ilyen reakciónak, de szerintem nem csak az. Már csak azért sem hiszem, mert össze tudom hasonlítani a gyerekeimet, és épp nála lenne erre a legkevesebb ok. Inkább több tényező egyszerre.
Előzmény: robby0312 (824)
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 824
Mint mondtam, nem szeretnék (nem tudok) konkrét megoldást javasolni.(még)
Azonban az allergiákat alapvetően a pszichoszomatikus betegségek közé sorolják, tehát előfordulhat, hogy valami belső lelki probléma van a háttérben. Lehet, hogy egy egészen aprónak tűnő probléma, amire nem is gondolunk.Ilyenről már hallottam. Tudom, hogy nem egyszerű a végére járni, de amikor megvan a megoldás, akkor úgy érzi az ember, hogy megérte.
Tudomásom szerint kineziológusok igen jó eredménnyel tudják kezelni az ilyen jellegű problémát. Persze ott is a megfelelő személy kiválasztása az első feledet. A korrektebbje az első alkalommal megmondja, ha nem tud mit kezdeni, és még pénzt sem fogad el. Én voltam ilyennél. Mindenképp érdemes megpróbálni. Az első alkalommal illik kiderülnie, hogy tudnak e kezelni. Ha igen, akkor valószínüleg több kezelés szükséges, de megéri. Ha érdekel, akkor tudok ajánlani egy remek szakembert. Nagyon korrekt, minden ember problémáját a szívügyének tekint, de nem akar minden áron segíteni. Ezt úgy értem, hogy Ő megmondja ha nem tud segíteni.
Előzmény: zsuzsi07 (823)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 823
Ilyesmiből láttál már pozitív változást a tgy hatására?
Előzmény: zsuzsi07 (822)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 822
Nem, nem indiszkrét. 12 éves fiú, pollenallergia. Pázsitfüvek, nyír, nyár. Kb két éve tart, illetve valószínűleg már előbb is, csak nem vettük észre. Tavaly kivizsgálták, akkor bizonyosodott be. A tünetek nem vészesek, de nem szeretném, ha rosszabbodnának. Használjuk a Medinose-t, étrendi változtatásokkal is próbálunk segíteni. És ha nagyon kell, ott van az Aerius. De én hosszú távú megoldást szeretnék, nem tüneti kezelést.
Előzmény: robby0312 (821)
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 821
Ha nem túl indiszkrét kérdés, mi a probléma, és milyen stádiumban van? Nem akarok megoldást keresni rá, a jelenlegi felkészültségemmel ez még felelőtlenség lenne, de ismerek néhány remek szakembert. Orvos - természetgyógyászokat, akik esetleg mindkét módszer alkalmazásával tudják kezelni a betegséget.
Előzmény: zsuzsi07 (818)
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 820
Hogyne lennének. Én arra céloztam, hogy ezzel a módszerrel még a kóros elváltozások megjelenése előtt lehet következtetni a kialakulóban lévő betegségekre. Ezt a klinikai módszerekkel még nem igazán tudják megoldani, hiszen ott a már megjelent, kimutatható elváltozások alapján állítják össze a terápiákat, kezeléseket, amelyek sajnos leginkább ezeket a tüneteket próbálják elnyomni ill. megszüntetni.
Semmiképp nem akarom lehúzni a modern orvostudományt!!! Igenis szükség van rá. Sajnos. Sőt, súlyos esetben, amikor sürgős beavatkozásra van szükség, csak azt tudom ajánlani (a mostani tudásommal). A természetgyógyászat azonban remek kiegészítője lehet. erre igen sok példa van a közvetlen környezetemben. ezért is kezdett érdekelni.
Más: NEM kéne mindenkinek szabad utat engedni! Pont az a baj, hogy a rengeteg kókler közt nehéz megbízható, felkészült embert találni. Ezek miatt aztán sokan általánosítanak, és azt gondolják, hogy a természetgyógyászat amolyan hókuszpókusz. Pedig nem. Csak más oldalról közelíti a problémát. Komplexebben nézi a dolgokat, nem általánosít, test-lélek-szellem szinten keresi a probléma okát és a megoldást is. "Ép testben ép lélek."
A törvényi szabályozás azonban soxor túllő a célon. Nem tudom, hogyan lenne jó, de ez nem is az én dolgom.
Azonban az orvosok is elismerhetnék, hogy egy felkészült természetgyógyász sokat segíthet a munkájában. Inkább meg kellene próbálniuk együtt dolgozni, mint egymás lehúzni. Ezt mindkét félre értettem.
Előzmény: Wormie (817)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 819
A Voll az jó, ha jó helyre mész. Írj emilt, ha kell segítség!
Előzmény: zsuzsi07 (818)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 818
Köszi, a klinikai diagnózison már túl vagyunk, tehát ez lenne a kiegészítő. Sajnos viszont, a tünetek már megvannak. A hagyományos orvostudomány pedig nem tud rá mást, mint tüneti kezelést. Ezért gondoltam, hogy meg lehetne vizsgáltatni más módszerrel is, olyannal, amelyik esetleg nem csak a tünetekre koncentrál. A módszerről viszont nem tudok semmit, tehát kíváncsi vagyok, másoknak mi a véleménye, mielőtt pénzt adok rá ki.
Előzmény: robby0312 (816)
Wormie Creative Commons License 2007.06.05 0 0 817

Persze, hiszen olyat is kimutat, amit a laboratóriumokban még nem tudnak.

 

Engedd meg, hogy :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

MegaLOL.

 

Itt esetleg nincsenek negatív ionok, meg levegő vitaminjai? :-D

 

Jó duma ez a kőkemény törvényi szabályozás.... Szerinted minden sarlatánnak szabad utat kéne adni?

 

Hat hét hit, és hat. :-)

Előzmény: robby0312 (816)
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 816
A Voll készülék kb. 2000 akupunktúrás ponton végez tesztelést. Ennél fogva igen pontos eredményeket ad. (hozzáértő kézben)
A kökemény törvényi szabályozás miatt azonban azt kell mondani, hogy

"Semmilyen klinikai/ laboratóriumi vizsgálati eredményt nem képes helyettesíteni. Szakmailag hibás, és visszaélést jelent, ha a Voll - készülékkel mintegy klinikai diagnózisokat adnak a beteg kezébe, hiszen a műszer mérési módszere, eredményei természettudományosan nem állnak szilárd alapokon, és a módszer korrekt klinikai diagnózis felállítására alkalmatlan."

Mégis azt gondolom a az eljárás alapját jelentő, több ezer éves kínai tudomány bizalomra ad okot. Nekem legalábbis. Klinikai eredményt nem képes helyettesíteni:) Persze, hiszen olyat is kimutat, amit a laboratóriumokban még nem tudnak. Szerintem ez lenne a betegség legjobb kezelése, azaz a megelőzés. Vagyis akkor elkapni amikor a fizikai tünetek még nem jelentkeztek, de az energiaháztartásban már kimutatható az elváltozás.
Tény, hogy a mérés pontosságát sok tényező befolyásolja, de egy szekember ezekkel tisztában kell, hogy legyen.
Azt gondolom, hogy mindenképp érdemes elvégeztetni ezt a vizsgálatot, különösen ha felmerül a gyanú, hogy valami gond van. Aztán, hogy tiszta legyen a lelkiismeret, a klinikait is.
Előzmény: zsuzsi07 (815)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 815
Engem érdekelne, hogy mi a véleményetek erről:

http://www.medic-poliklinika.hu/main/szolgaltatasaink.php
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 814
Örülök, hogy már ketten vagyunk. Feldobom az ötletet az osztálytársaimnak, hátha ellepik a topicot és sikerül egy jó kis pörgös, ÉRTELMES fórumot faragni.
Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 813

Isten hozott!

Bár itt kevesen járnak. De hirtelen nem is tudok neked olyan topikot mondani, ahol igazán, mert azokat gyakran ellepik a tudósok és a tgy helyett más lezs a téma :-)

Előzmény: robby0312 (812)
robby0312 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 812
Sziasztok!

Robby312 néven fórumozgatok, főleg fotós témában. Ezt a topicot most találtam, és nagyon örülök neki. Bár még gyerek cipőben jár, remélem egyre több hasonló érdeklődésű ember talál ide, és sokat tanulhatunk egymástól.
Jelenleg természetgyógyászatot tanulok. (kb. 1 éve) Azért kerestem egy ilyen jellegű fórumot, mert szeretnék mások véleményéből, tapasztalataiból, még többet megtudni erről a hatalmas és rendkívül összetett tudományról. Természetesen ha tudok, én is szívesen segítek egy egy gondolattal.
Előzmény: líí (535)
Prucika Creative Commons License 2007.02.05 0 0 811
Jó!Igérem, ha megkaptam, és nem csak rajzokból áll, közkinccsé teszem!:)
Előzmény: líí (810)
líí Creative Commons License 2007.02.05 0 0 810

Köszi, én örülnék neki.

 

Előzmény: Prucika (802)
líí Creative Commons License 2007.02.05 0 0 809

Aha.

 

Előzmény: orlanda (808)
orlanda Creative Commons License 2007.02.05 0 0 808
Az is. Ezért szoktak utána pótolni, hogy ami a frissből be tud épülni, az be tudjon, meg külön a lerakódásoknak kedvező feltételeket megszüntetni.
Előzmény: líí (807)
líí Creative Commons License 2007.02.05 0 0 807

Próbálom:- )

Tehát a csontokból kioldódó mész rakódik le a csontokra, ill. érfalakra?

Előzmény: orlanda (806)
orlanda Creative Commons License 2007.02.05 0 0 806
El tudsz képzelni olyan motort, aminek egyrészt kopik a belső alkatrésze mert sokat forog, másrészt pedig a kopás forgácsa oda tapad le ahová nem kéne?
Előzmény: líí (801)
Prucika Creative Commons License 2007.02.05 0 0 805
Vagy leépülési.Bocs,csak játszottam az igekötőkkel:)
Előzmény: Wild_Bear (803)
Prucika Creative Commons License 2007.02.05 0 0 802

Szia!

A helyzet nem ennyire tragikus.Csak épp a barátnőm lánya,aki idén végez Pécsett és gyógytornász lesz,véletlenségből épp a Szívgyógyászati Centrumban tölti a gyakorlatát.És volt olyan kedves,rákérdezett a dologra.Kiderült,h. engem Füreden el kellett volna lássanak pontos  gyakorlati tanácsokkal, a végezhető tornával kapcsolatban,ami persze nem történt meg.

Hamarosan elküldi a gyakorlatokat nekem postán, majd megosztom Veletek,ha kéred:)!

Az én csontritkulásom afféle városi legenda lehet,mert én nem tudok róla,h. lenne:)A műtét előtti góckutatás során csináltak vizsgálatot,és minimális D vitamin pótlást meg Ca pezsgőtablettát javasoltak,de ezeket kihagyom. Nem szeretem a pezsgőtablettákat...

Ma kb. 2 km-t kutyagoltam, és délután egy kis pihenő után még fogok.

Séta-séta-SÉTA, CSAK ILYEN IDŐ KELL HOZZÁ,MINT MOST VAN! Bocs,nem akartam kiabálni,de beragadt a caps-lock és nincs kedvem átírni,nézzétek el nekem!

Előzmény: líí (800)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!