Keresés

Részletes keresés

monkat Creative Commons License 2010.11.09 0 0 107

Na pont ezt akartam írni én is megelőztél;)  C vitamin a Bérescsepp mellé ajánlatos.

Meg nyáron ott van a napocska, sok levegő,sok mozgás stb...

 

 

Ha meg már immunerősítés: nem tudom volt-e már róla szó, de  a probiotikumos készítmények is kifejezetten immunerősítők, erősítve a vastagbelet.

 

Nekünk most a Béta-Glükán készítményeket ajánlották immunrendszer erősítésre, ,gyorsan be is szedettem a gyerekeimmel egy üveggel, hát majd meglátjuk.....

 

Ami még jó az az echinacea és a grapefruit csepp, ez utóbbinál vigyázni kell, mert sok belőle a rossz minőségű, silány termék, ami jó , annak az ára  kb.3000 Ft nál kezdődik.

 

Én még nagyon ajánlom mindenkinek a  Calivita termékekeket.Nagyon jó a folyékony C vitaminjuk, mi már a második üveggel fogyasztjuk, csak természetes összetevőket tartalmaz, pld.paprikakivonat,csipkebogyó stb...Lehet, hogy ezáltal nem olyan magas a C vitamin tartalom, mintha egy 500-as aszkorbinsavat kapna be az ember, de legalább teljesen felszívódik.

Van babák számára  is multivitaminkészítményük. Szerintem inkább ilyet, mint az agyoncukrozott Vitacolan és tsai.

 

Ja és a halolaj, abból is sárga legyen és tisztított.pld.Lisy nekünk bevált.Borzasztó az íze, de a 4 évesem már este kéri az okosítóvitamint:), ez is erősítí az immunrendszert.

 

Hátha tudtam valakinek újat mondani:)

 

Előzmény: barhelg (106)
barhelg Creative Commons License 2010.11.09 0 0 106

Ha már a Béresről volt szó, az épp nyomelem készítmény, vitaminokat nem tartalmaz :)

 

De az biztos, hogy nyáron a gyümölcsszezonban nem nagyon kell 'kívülről' támogatni az immunrendszert, mert a tápanyagbevitel is változatosabb és egészségesebb olyankor, és a betegségek sem olyan gyakoriak a nyári időszakban.

 

Sütőtököt érdemes keverni valamivel, és akkor nem olyan száraz, és az íze sem annyira markáns. Bár én nagyon szeretem, én legszívesebben magában eszem. :D

Előzmény: franatic (105)
franatic Creative Commons License 2010.11.04 0 0 105

Mi az őszi/téli szezonban szedjük a Béres cseppet, és már a nyár végén, szeptember elején elkezdjük, hogy biztosan kikerüljük a betegségeket. Tényleg célszerű szünetet atrtani, mert a vitaminokból is lehet sok a szervezetnek.

Ezt a szünetet célszerű tavasszal és nyáron beiktatni, amikor kezdődik a nagy gyümölcs és zöldség szezon, akkor már tényleg teljesen természetes anyagokkal juttatjuk be szervezetünkbe a nyomelemeket. És ez az étrendüknek is csak jót tesz, változatosabbá teszi, ilyenek :)

Én az elhízástól nem tartok, mert a gyerekek gyorsan fejlődnek, és ha az ilyen készítményektől nem, akkor mástól fognak gyarapodni. Télen meg az iylen nem baj, nyáron úgy is leugrálják :)

A sütőtök is nagyon jó ilyen szempontól, bár elég kényesek az emberek vele kapcsolatban. Még a felnőttek nagy része sem eszi meg.

Köztünk én sem. Valahogy nem tudom lenyelni :)

 

Előzmény: barhelg (104)
barhelg Creative Commons License 2010.11.04 0 0 104
Csipkebogyó szörpöt védőitalként is szokták használni, talán próbálj belőle azt készíteni, bár az úgy elég cukros lesz..

Sütőtökből meg rengeteg dolgot lehet készíteni.. krumplipürébe rakni, almával megsütni.. egy kis ízelítőnek: sütőtök receptek



A béresről annyi "rosszat" lehet hallani, hogy ugye, mint minden vitaminpótlás esetén, itt is célszerű szünetet tartani, ami után átmenetileg kicsit gyengébb lesz az illető, de hamar visszaáll a szervezet a saját védekezésre. Előfordulhat tőle minimális hízás, de az egy gyereknél például szerintem nem feltétlenül hátrány (kövér nem lesz tőle, attól nem kell félni!).
Előzmény: hanna85 (103)
hanna85 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 103
Szerintem legjobb immunerősítőnek, ha a gyerekek sok zöldséget, gyümölcsöt esznek. Nálunk ez sajnos nem megy. Jött egy olyan korszakuk, hogy egyáltalán nem akartak enni, csak azt ami a fogukra való. Amikor gyümölcsöt vettem nekik arra azt mondták, hogy fújjjjjj :S Mindig csak édességet ennének... tipikus gyerekek:D De tudom, hogy ez nem egészséges. Látom, hogy itt istenítitek a Béres cseppet. Mi még nem használtuk, de elgondolkodtató...ha valóban beválik érdemes kiadni rá.
Ilyenkor ősszel aktuális a sütőtök, csipkebogyó...stb Van esetleg valami recept, vagy felhasználási tanács? Úgy tudom a csipke bogyó is tele van c-vitaminnal... Házi-bio immunerősítő.
Előzmény: manoka299 (98)
Prikloplik Creative Commons License 2010.11.03 0 0 102
Álmatlanságra tényleg jó, de azt nem tapasztaltam, hogy kevésbé lennék stresszes :D
A gyerek meg még nem igazán ismeri ezt a fogalmat (szerencsére) :)
Abban egyetértek, hogy kötelezővé kéne tenni, nem lenne annyi beteg és ideges ember :))
Előzmény: GaGa in the room (101)
GaGa in the room Creative Commons License 2010.10.29 0 0 101
nos igen a béres az tényleg az egyik leges legjobb immunerősítő....sőt, azt kell hogy mondjam még az álmatlanságra és a stresszre is nagyon jó hatással van!
szóval én simán megcsinálnám azt hogy mindenkinek kötelezővé tenném a bérest :P
manoka299 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 100
Szia almahéj:)
A napokban sokat olvasgattam a témával kapcsolatban és én is a Béres mellett döntöttem. Majd ma fogom megvenni az első adagot de úgy döntöttünk férjemmel,hogy vitaminokkal kiegészítve talán ez a legjobb megoldás az év eme szakaszában.
Előzmény: almahej4 (99)
almahej4 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 99
Zöldségturmix remek ötlet, sőt, a béres cseppet is javaslom! (Homeopátiás szerekről nem nagyon van jó tapasztalatom, ezért nem is említem :))
Béresről mi rosszat hallottál? Nekem jók a tapasztalataim, meg ismerősök, rokonok visszajelzései is pozitívak :)
Előzmény: manoka299 (98)
manoka299 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 98
És ennek így kell lennie? Szóval meg kell történnie vagy azért jó ha adunk a gyerkőcöknek valami immunerősítőt? Gondolok itt bármire akár zöldségturmixok vagy homeopátiás szerek vagy akár Béres csepp. Igazából valamit szeretnék neki adni...csak nem tudom,hogy melyik az ami tényleg hatásos. Annyira megoszlik az emberek véleménye,hogy dönteni lényegében csak szimpátia alapján lehet mert mindegyik oldalról hallok jót és rosszat...hihetetlen mennyi mindenre kell ügyelni!
Előzmény: H_G (97)
H_G Creative Commons License 2010.10.26 0 0 97
" Azért két hónap alatt 'csak' kétszer lett beteg.. ennél csak jobb lehet, remélem."

Nem azért, hogy elkeserítseelek, de bőven lehetne rosszabb. A miénk az egész első évét úgy csinálta végig, hogy másfél hét egészség--másfél hét betegség, tehát két hónapban négyszer volt beteg. És ezzel sem ő volt a legbetegesebb a csoportjában, mert volt egy olyan kislány, akit alig láttunk egész évben...
Előzmény: barhelg (96)
barhelg Creative Commons License 2010.10.26 0 0 96
Mi elkezdtük a bérest a múlt héten, és le is betegedett a kiscsibém. Igaz, hogy korábban is szedtünk vitamint, csak mást, meg az első hónapok kb ezzel fognak telni, hogy hol beteg, hol nem. Azért két hónap alatt 'csak' kétszer lett beteg.. ennél csak jobb lehet, remélem.

Kb mennyi idő kell a béresnek, hogy feltöltse a szervezet raktárait a nyomelemekkel? Remélem hamarosan érezhető lesz a hatása, nem szeretnék már újabb vitaminra váltani, mert lehet hogy az sem olyan jó, ha mindig mást adok, amint elfogy egy doboz.. erről mit gondoltok?
H_G Creative Commons License 2010.10.21 0 0 93
Ezt mi rábízzuk a gyerekorvosra. Tavaly a srácnak még nem ajánlotta, csak nekünk magunknak.



Előzmény: peterfizora (92)
peterfizora Creative Commons License 2010.10.21 0 0 92
Bár nem teljesen tartozik ide, azért megkérdezném tőletek, hogy ti gondolkodtok-e az influenza oltás beadatásán (esetleg h1n1 ellen is)?

Én alapvetően jónak tartom a védőoltásokat, rengeteg korábban halálos gyermekbetegségtől sikerült megszabadulni, de azért vacilálok, hogy minden "apróság" miatt védőoltást adjunk a gyerekeknek. Főleg, hogy azért van valamennyi kockázata a dolognak.

Nem tudom, elég-e vitaminokkal védekezni az influenza ellen, hisz komoly szövődmények alakulhatnak ki, ha elkapjuk..
barhelg Creative Commons License 2010.10.20 0 0 91
Mekkora a babád?
Szerintem ha még kicsi, esetleg szopizik, és úgyis otthon vagytok, akkor nem kell neki külön vitamin, a legjobb immunerősítő az anyatej ;)

Ha közösségbe jár már, akkor szerintem célszerű valami vitaminpótlás a hideg időkben. Ha mindenképp cseppet szeretnél, akkor van a cebionnak sima c-vitaminja, meg a béres csepp, de az csak 10 kg fölött adható. Más cseppenthetősről nem tudok, de esetleg a gyógyszertárban tudnak egyébről is.

Az én lánykám most épp edzi az immunját, ugyanis megbetegedett.. :( Ne vészes szerencsére, ment is oviba, de azért szemmel van tartva, nehogy rosszabbra forduljon..
Előzmény: Kozomago (90)
Kozomago Creative Commons License 2010.10.20 0 0 90
A csepegtetős módszerek közöl melyik a legjobb?Mert én csak a bérescseppet ismerem. Bár lehet vannak jobbak is. Vagy kisgyermekeknek még fölösleges bármi ilyesmit adni?
Vampira99 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 89
A gyerekeknek kell a betegség akármennyire is húzzuk a szánkat, mert ahogy azt előttem is mondják a fejlődés velejárója.De azt mondom hogy azoknak a gyerekeknek akik megisszák a házi praktikás készítményeket inkább azt igyák vagy egyék, akik viszont sehogyan sem tudnák ezt megoldani akkor maradnak a csepegtetős módszerek ugyan úgy mint nálam is :)
Gizi010101 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 88
Én jónak tartom a homeopátiás dolgokat, de ez esetben arról is lehet szó, szerintem, hogy mostanra erősödött vagy edződött meg annyira az immunrendszere, hogy legyőzze a tipikus közösséggel együtt járó betegségeket.

Amúgy az oscillococcinumot az én unokáim is szokták kapni, amikor gyanúsak már, hogy bújkál bennük valami, és legtöbbször sikerül időben elcsípni a betegséget. :)
Előzmény: llb (87)
llb Creative Commons License 2010.10.13 0 0 87

sziasztok, asszem az egyik vagyok aki már szinte mindent kipróbált a gyereken -mondjuk sajnos ő asztmás-immuno kid, broncho waxom, ribomunil kúra, béres csepp, aloe vare gél stb, de igazából nagy változást nem tapasztaltam....ősztől tavaszig 2 hetente betegség...

most augusztus végétől  kezdtem el adni a béres gyerek c vitamint, napi 2x reggel és este plusz hetente egyszer, szerdánként kap egy doboz  Oscillococcinum bogyókat. ennyi. és láss csodát augusztus vége óta 4 napot hiányzott a gyerek az oviból, egy kis megfázás volt, pedig az úszás is elkezdődött.

üdv,

llb

 

peterfizora Creative Commons License 2010.10.12 0 0 86
Mi próbáltuk az Omega-3 Kids-et, a Broncho Vaxomot, de sajnos nem váltak be. Az omegát egyszerűen nem bírtam megetetni a fiaimmal, a bronchot meg én nem bírtam. Nagyon bonyolult a szedése, mindig más adagokban, ráadásul, amikor megbetegedtek - a vitamin ellenére-, abba kellett hagynunk, majd újra elkezdeni... Na ott mondtam azt, hogy elég. Muszáj valami mást keresnünk.
Ekkor ajánlotta a védőnő a berest. Tavaly télen próbáltuk ki először. Betegek végül nem lettek, úgyhogy idén marad ez.
Sőt, most láttam éppen az újságban, hogy van valami új c-vitamin, állítólag kimondottan gyerekeknek.
Mindezek mellett én azt mondom, hogy rostban gazdag ételeket kell enni, sok teát inni, és könnyebb a harc az influenza ellen!
barhelg Creative Commons License 2010.10.12 0 0 85
Ezzel az Omega-3 Kids-zel én is próbálkoztam a lányomnál, de egyszerűen utálta. Ezt a külső burkot csak nagy kínkeservvel rágta szét, közben fintorgott, mert egyáltalán nem ízlett neki az állítólag tutti-fruttis íz. Próbáltuk kinyomni belőle a cuccot is, de folyadékban nem oldódott föl.. szóval nem vált be, pedig nagyon drága volt :(

Most az Actival Kids van terítéken, ez olyasmi mint a pez-cukor, mégsem nagyon smakkol a kiscsajnak :S

Ahogy megsejti hogy vitamin vagy gyógyszer beindul a tiltakozás.

Eddig a cebion c-vitamincseppek váltak be, mert azt beleraktam a gyümölcslébe és észre se vette, bár a sima c-vitamin szerintem már kevés egy frissovodás gyereknek, főleg így ősz-tél idején.

Sajnos a szirupokat is utálja, úgyhogy eléggé meg vagyok lőve..
Előzmény: H_G (84)
H_G Creative Commons License 2010.10.11 0 0 84
Ez nem az a fajta, hanem a használatija szerint szopogatókapszula, már a szájban ki lehet üríteni és akár kiköphető a héja. (De egészben lenyelni is szabad; orrba/tüdőbe viszont nem jó, így L.-re egyelőre nem bízom rá a választást.) Egyébként, ha az egészben nyelendő fajta lenne, nem is lenne értelme a gondos gyümölcsös ízesítésnek, meghagyhatták volna a halzsírt a saját eredeti förtelmességében :) (A saját halolaj-kapszulám ilyen.)

Az Omega-3 zsírsavakat nem teszi tönkre a gyomorsav, ahogy a sütés-főzés sem, mindennap egy szelet lazacot ebédelni ugyanolyan hatásos lenne, csak még drágább és finoman szólva is unalmas.

Előzmény: Mikolt (83)
Mikolt Creative Commons License 2010.10.11 0 0 83
azok nem veletlenul vannak kapszulaban. a kulso burok vedi a beltartalmat a gyomortol. ha kiszurod, az kb mintha nem is adnal semmit.
Előzmény: H_G (78)
H_G Creative Commons License 2010.10.11 0 0 80
Pont az Immuno-Kid mellett szokott lenni. Finom feketeribizli ízű kapszulák, de nem olcsó, 3000/hónap.

Előzmény: Törölt nick (79)
H_G Creative Commons License 2010.10.11 0 0 78
De a rágótabletta, mint olyan, még veszélyes egy 3 évesnek, nem? Letüdőzhető méret. A B-V. feloldható por volt zacskókban (de asszem, létezik másféle változatban is), a mostani cuccunk kanalas szirup.

Ezekből a DM-esekből a halolajat szedi Lőrincke nyár eleje óta, úgy látszik, mintha használna is, mert mostanában sokkal kiegyensúlyozottabb idegileg, mint akkor volt -- de azt a kapszulát se merem odaadni neki, kiszúrom és annak a (kenőcsszerű) tartalmát is belenyomom a vitacolanos kanálba.



Előzmény: Törölt nick (77)
H_G Creative Commons License 2010.10.10 0 0 76
A Broncho-Vaxomot nekünk is felírták (szükségünk is lenne vmire, ami valóban működik, mert az első évet teljesen szabályos másfél hétig jár -- másfél hét betegség ciklusokban teljesítette a kölök). De azt egy állati bonyolult ciklusban kellett volna adagolni, először 30 napig szedni, 1 hónap szünet, utána 10 egymást követő nap havonta 3 hónapon át, vagy valahogy így, hozzátéve, hogy akut betegségek idején a folyamat megszakad, utána újra kellene kezdeni. Na most, ilyen gyakran megbetedő gyerekkel sohasem jutottunk túl az első cikluson. És más immunerősítőket is bonyolult ciklusban kell szedni, a Ribomunylét írta itt valaki nemrég, kicsivel még rosszabb.

Ezek után legutóbb már direkt azt kérdeztem egy orvostól (pulmonológus volt), hogy olyan van-e, amit egyszerűen csak be kell venni mindennap; az Immunotrofina nevű cuccot ajánlotta, de ezt nem volt könnyű megtalálni a patikákban, nem is olcsó, és ezek után még nem is szedi a kiskorú olyan régóta, hogy igazi tapasztalatunk legyen... Ugyanő szerinte a Béres-csepp sem rossz e célra, csak azt, a vastartalma miatt, lázas állapotban abba kell hagyni.

Röviden, nem tudom :/
Előzmény: Mikolt (75)
Mikolt Creative Commons License 2010.10.10 0 0 75
en mind a negynek Broncho-Vaxom-ot adok.
bubireni Creative Commons License 2010.10.08 0 0 74
Szia Anett!

Nekem is ovis a gyerkőcöm, bár mi már a 2. évet kezdtük idén szeptemberben.
Szerencsés vagyok, mert egyrészt sokféle zöldséget és gyümölcsöt szeret a kisfiam, másrészt nem túlzottan betegeskedő.
Az első ovis év tapasztalatából kiindulva, maradok is ennél. Tehát próbálom egészséges ételekkel etetni.
Egyszer beleesett tavaly télen az influenza-járványba, de hála az égnek, gyors lefolyású volt. C vitamint adtam neki, rengeteg teát citrommal és mézzel, és nem vittem oviba 3-4 napig.
Szerintem ez nagyon fontos!! Kevesebbet lennének betegek a gyerekek, ha a szülők az első olyan naptól, amikor valami tünet jelentkezik, nem vinnék oviba a gyermekeiket. De tudom, a legtöbb családban nagyon nehezen oldható meg, hogy valaki vigyázzon rájuk otthon.
Szóval Anett, én az egészséges táplálkozást tanácsolom, illetve a téli időszakban sok teát, mert az tisztít.
Olyan vitamint pedig, amit lehet adni egészen kicsi gyermekeknek is, nem ismerek.
Előzmény: varsanyianett (73)
varsanyianett Creative Commons License 2010.10.08 0 0 73
Sziasztok!

Sok topikot nézegettem már, erre-arra, de talán ez az a kérdés ami konkrétan foglalkoztat...
Sajnos nem túl aktív, de hátha kapok választ, a nem túl hosszú kérdésemre.

Viszonylag jó ízű, nem túl drága kategóriájú immunerősítőt keresek a kislányomnak, aki mostanában fog óvodába menni.
Zsanett1 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 72
Sziasztok!

Én a kisfiamnak aloe vera gélt és kids multivitamint adok.
21 hónapos és csak 1x volt beteg 3 hónapos korában. A környezetünkben lévő gyerekek szintén ezt szedik és nagyon szeretik. A gél ásványi anyagokat, vitaminokat, a kids brokkolit, paradicsomot, spenotot, almát, sárgarépát stb. tartalmaz. Nem tartalmaz cukrot, mesterséges szinezéket,tartositószert. A termékek forgalmazóknál ill.nálam is beszerezheteők. ( l.zsani@freemail.hu )
Zsani

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!