Keresés

Részletes keresés

PhotoManus Creative Commons License 2015.08.07 0 0 80
TLC 1 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 79

Mezőtúri Lövész Club megkezdi légfegyveres tevékenységét.

 

                    Bővebb infó:-   www.jokerclub.hu

 

                        Várjuk az érdeklődőket.  

Repcés Creative Commons License 2013.02.18 0 0 78

A szoborpark mellett található lőtér a 300-as kalibereknek lett kitalálva. Ha akarod ott egészen 500 méteres távolságig ki tudod próbálni magadat. A 338-as Lapua Magnumot

én is szívesen tesztelném. :)

Előzmény: rem 223 (75)
Precíziós Creative Commons License 2013.01.15 0 0 77

Ha minden igaz akkor nála lehet 300m-re lőni!http://bajailoter.netinfobank.hu/

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 76

Sziasztok!

 

Tudnátok segíteni abban hogy hol van Dél-Dunántúlon - civileknek is hozzáférhető, szóval Siklós és Pécsvárad nem játszik - 300 méteres vagy nagyobb lőtér?

 

Előre is köszönöm!

rem 223 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 75

 

Üdv.Mindenkinek!    Csatlakoznék Wizzard kérdéséhez ,Bp-en ill Pest-megyében tudtok -e olyan lőteret ahol kilehetne próbálni aLapua338 M-et ,nyilván megfelelő ár ellenében.300-as Wm ill 8x68-as vadászpuskás tapasztalatom már van ezekhez tudnám viszonyítani,hogy egyáltalán merjek e vele kezdeni vagy csak egy plátói szerelem marad. előre is köszönöm az építő jellegű kritikákat ill választ .

fotd.m Creative Commons License 2012.02.23 0 0 74

A lőterek többségénél van lehetőség fegyverbérlésre (lég- vagy tűzfegyver érdekel?), akár oktatóval együtt. Hívd fel a lakóhelyed közelében levő lőtereket, hogy van-e erre alkalmas fegyverük és pályájuk. Akinek van saját honlapja, ott általában a fegyverek listáját, pályákat (10-150m) fel is tünteti. Google.

Előzmény: WiZARD (73)
WiZARD Creative Commons License 2012.02.23 0 0 73

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e/van-e olyan lőtér/egyesület, ahova teljesen kezdőként be lehet menni, ki lehet próbálni a precíziós lövészetet?

 

thx

schbéla Creative Commons License 2012.02.12 0 0 72

A versenyek hiánya miatt panaszkodó nyílt irányzékos, csőletörős puskákat használó és a hobbi lövészeket egy két kivételtől eltekintve  nem érdeklik a versenyek. Többen csak irkálnak róla és elméleteket gyártanak. A mi versenyeinken is indulhatnának természetesen egymást közt versenyezve külön kategóriában. Próbáltam már erről a lehetőségről többször írni itt a sárgán de nem érdekelt senkit. Azóta nem próbálkozom itt  csak FT-HFT honlapon ott külön kezelik a versenykiírásokat és van előnevezés is. Azért idén mi is próbálunk majd csinálni egy precízióst, sziluett versennyel együtt.

Előzmény: robertó69 (71)
robertó69 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 71

Valóban, azt gondolná az ember, hogy ha olyan versenykiírást csinálunk, amire tömegével jöhetnének a csőletöréses, nyílt irányzékos fegyverekkel is, akkor arra sok jelentkező lesz az amúgy drága felszereléssel nem rendelkező és versenyre nem járók közül. Még sincs így. Még külön kategóriában, külön célkihívásokkal szembe állítva sem...Azért az idei, április-szeptemberre tervezett két precízióson ismét megpróbálkozom az "elcsábításukkal":-)))

Aki célközönség, az szerintem itt a sárgán, és az ft-hft honlapon biztosan olvas, ezért itt érdemes propagálni a légfegyverest...

 

Előzmény: schbéla (70)
schbéla Creative Commons License 2012.02.12 0 0 70

Igazad van tényleg jó lenne egy a hazai lehetőségekhez igazodó légfegyveres és tűzfegyveres precíziós szabályzat. A ketté választás is jó ötlet. A légfegyveres szabadtéri versenyeken a szél nehézséget okozhat de így még érdesebb lehet. A 16J puskákkal és az FT-ben használt távcsövekkel egy jó lövő 50m-ig nagyon kicsi célt eltalál főleg feltámasztva. Az FT versenyeken ha nincs nagy szél az 50m kitett 40mm célok könnyen lőhetők. Én szerintem azért nehéz ilyen versenyeket szervezni mert az infók nem jutnak el a lövészekhez. Ha felteszel a légpuskás oldalakra egy versenykiírást páran látják utána jön sok hsz. és ezzel vége. Én ezért nem hirdetem itt a versenyeinket mert minek jóformán senki sem olvassa és amúgy itt csak nagyon kevesen akarnak bármilyen versenyen részt venni inkább csak írnak róla.

Előzmény: robertó69 (69)
robertó69 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 69

Szerintem ketté kell választani alapból a precíziós versenyek jellegét. A decemberi, zárt pincelőteres helyszín maximálisan alkalmas a hagyományos, "benchrest" jellegű versenyek lebonyolítására. Állandó a szél, a fényviszony, stb.  Amit meg mi csinálunk Miskolcon, a "természet"-ben, az meg inkább játékosabb, és mindíg más versenyszámokat  csempészünk a 10-25-50 m-es számokba, hogy a kihívás mellett jórészt inkább szórakoztató legyen. A gyerekek nagyon élvezik, hogy nem szabad kézből lőlapoznak nyílt irányzékkal, hanem sniperkedhetnek kicsit:-)  Sajnos, a 16 j-ban nagyon kevés a tapasztalat,(visszajelzés szintjén) hogy mi az a táv, ahol már "nehéz" a célok leküzdése....

Remélem, még pár verseny, és lesz annyi tapasztalat, hogy a beteges " hétésfeles törvény"-ünkhöz tudjuk adaptálni a nemzetközi szabályzatot, és akár egységes versenysorozatokat is tudunk majd csinálni...

A .22-es versenyek meg nem véletlenül vannak megbolondítva időnként emberpróbáló csűr-csavarokkal: a célok méretét nem lehet a végtelenségig csökkenteni, a távolság meg kevés helyen növelhető 50 m fölé:-((((

Előzmény: schbéla (68)
schbéla Creative Commons License 2012.02.10 0 0 68

Én légpuskás precíziósról írtam amit mi is csináltunk lőlapokra feltámasztott puskával. Természetesen lehetne szabad kézből lövetni őket de az szerintem már nem precíziós. Amit írtál a versenyzőkről az tényleg így van nem szívesen próbálkoznak ismeretlen versenyszámmal. A mi versenyeinkre FT-HFT-sek járnak őket tudom elérni a versenykiírásokkal. Az FT-HFT-re való puskákkal lehet lőni sziluettet és precízióst is de szabad kézből 50m-re már nehezen menne,  erre tényleg nagyon kevesen jönnének el. Ha van érdeklődő mi bármilyen lépuskás és tűzfegyveres versenyt megcsinálnánk ami belefér a játékszabályokba.  

Előzmény: robertó69 (67)
robertó69 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 67

"a 16J puskával nem gond az 50m kitett cél, épp ezért nem nagy kihívás nekik"

Én azért vitatkoznék ebben Veled! Ha megnézed a tavalyi, az előtti MDLSZ versenynaptárban, hogy az 50 m-en rendezett kispuskás versenyeken pl. mekkora kihívás a hurkapálca, a 2a lőlap, vagy pl. a 25 mm-es korongok szabadkézből, akkor el fogsz csodálkozni;-)

P.Pistiék,vagy pl. M.Paliék Békéscsabán nagy mesterei annak, hogy ne legyen az sima sétagalopp:-DD

Egy "mezei"hétésfeles versenyt is meg lehet csinálni élvezetesre, azt már én és Exi is bizonyítottuk a közelmúltban. Ha ezekre a versenyekre össze jön 25-30 fő úgy,(ahogy a legutóbbi 3 versenyen összejött) hogy igazán se hagyománya, se egységes szabályrendszere nincs, akkor szerintem nem reménytelen a dolog. A "profi" versenyzőkkel inkább az a gond, hogy egy versenyszámban nyomulnak, és nem igazán kapnak bele ismeretlen versenyszámokba....

Pedig élvezetes dolog az, amikor az ember néha olyan számban is kipróbálja magát, amit nem sűrűn gyakorolhat.:-))))

 

Előzmény: schbéla (66)
schbéla Creative Commons License 2012.02.10 0 0 66

Verseny biztosan lesz.

 

Amit az FT és a HFT versenyzőkről írtam szerintem fennáll. Jó FT felszereléssel főleg a 16J puskával nem gond az 50m kitett cél, épp ezért nem nagy kihívás nekik. A 7.5J puskával lövőknek is kicsit nehezebb a 40m feletti. Precíziós versenynél nincs akkora jelentősége a mérésnek és látja hová megy a lövedék tud helyesbíteni. Valószínűleg az FT-sek jobb eredményt érnének el mint a HFT-sek. Itt jön az, hogy milyen kategóriák legyenek mert ha kevés induló van akkor csak egy két kategóriát csinálnak a rendezők.

Előzmény: Ordinis esse! (65)
Ordinis esse! Creative Commons License 2012.02.10 0 0 65

Az jó enne, ha szervezve lenne!

 

Érdekes, de pont fordítva gondoltam volna, bár belegondolva lehet logikus. Ha jól látom a verseny-eredményeken az FT versenyzők jobb technikával rendelkeznek, mint a HFT-sek, tehát eredményesebbek lehetnének egy ilyen versenyeken.

Előzmény: schbéla (64)
schbéla Creative Commons License 2012.02.10 0 0 64

Nyáron megpróbálok szervezni egy precízióst. FT+HFT versennyel együtt nem megy a hely miatt de sziluettel igen. Nálunk 50m légpuskás precíziós verseny mehetne, kispuskás már nem a max 50m céltávok miatt. Sajnos az FT lövőket nem nagyon érdekli a precíziós a HFT lövőket talán.

Előzmény: Ordinis esse! (63)
Ordinis esse! Creative Commons License 2012.02.09 0 0 63

Béla!

Szerintem lenne rá érdeklődő!

Versenyeitek népszerűek, jó ötlet volt pl. a FT-HFT versenyeken gyorspont és sziluett versenyek egyidejü szervezése!

Talán próba képpen egy FT-HFT versenyen lehetne precízióst is hirdetni. Egy precíziós nagyon izgalmas, pláne, ha még nincs mindenki tisztába puskája  tudásával! Többet harcol ilyenkor az ember saját magával és technikájával (fegyver-távcső-lövedék+beállítások), mint a többiekkel.

Külföldön, pl. többet áldoznak 1-1 jó légpuskára, mint egyébb erősebb precíziós puskákra.

Érdekes példa itt. (100 méteres légfegyver lövészet)

 

De mindenképpen ildomosnak tartom a szervezőktől (ha rendeznek ilyen légfegyveres precízióst), hogy a kategóriák külön meglegyenek!

Itt is (és talán itt mégjobban) a technika nagyot dob az eredményen.

 

Előzmény: schbéla (62)
schbéla Creative Commons License 2012.02.09 0 0 62

Azért nem veszik komolyan mert nagyon kevés az érdeklődő és induló. Mi eddig egy légpuskás precíziós versenyt tartottunk 2008-ban. Ha lenne érdeklődő csinálnánk akár idén is ilyen versenyt.

Előzmény: Ordinis esse! (61)
Ordinis esse! Creative Commons License 2012.02.04 0 0 61

"igérd meg előre, hogy nem folytatódik az az időkényszeres tendencia"

 

Nem rossz az, csak legyen elég idő!! :) Egyébbként időre lőnek mindenhol! Az idő itt (gondolom) mint egy sztesszfokozó lenne jelen.

Aki ezen tud uralkodni, az félsiker! Ja meg kell jó puska, meg TCS...meg mi is?? :)) Ja a lőszer sem lehet MHSZ-s fekete.

Az időről meg ne is beszéljünk! Bár sajnos a múlt évben csak egy maréknyi (kispuskás) precíziós volt.

Az MDLSZ naptárban még mindig nincs 1 db sem precíziós kiírás. :(

CSak Békéscsaba megtartsa a 150 méteresét! :)

 

(Igazából a kispuskás (hát még a légfegyveres) precízióst nem nagyon veszik komolyan a "nagytestvérek" !?!? Remélem nem így van!?!? :))

 

 

 

Előzmény: robertó69 (55)
errorista Creative Commons License 2012.02.04 0 0 60

Gondoltam vannak itt páran akik tényleg járnak lőni, és hátha tudnak valakit aki egy Glockot szeretne. Elnézést hogy ekkora problémát okoztam hogy nem tudtál elmenni mellette szó nélül.

Mégegyszer ne haragudj....megyek is és berakom az általad említett topikba....hátha oda is járnak fegyverbarátok....:) Szép napot....:)

Előzmény: r1 (59)
r1 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 59

Ilyen erovel a "szaj-es koromfajas" topikba is berakhattad volna a hirdetesed.

Előzmény: errorista (58)
errorista Creative Commons License 2012.02.03 0 0 58

Csak érvényes megszerzési engedéllyel rendelkezőnek !!!!

 

ELADÓ !

Glock 17-es önvédelmi marokfegyverem 9X19-es. I.generációs.
Zöld trícium irányzékokkal, könnyített elsütéssel, 4 db gyári tárral.
Műszaki 2015.január-ig.
A fegyvert én is használtan vettem, semmi bajom nem volt vele, a hordástól a szán kissé ki van fényesedve, sokat volt rajtam. 19-re való átállás miatt válnék meg tőle.
Kérésre küldök képet.
A fegyver megtekinthető Budapesten, Dunaújvárosban, vagy megbeszéljük.
Érd: frisz@citromail.hu
06-30-59-79-439 ORFK flottás

ÁR: 80.000 Ft

fotd.m Creative Commons License 2012.02.02 0 0 57

ha sor kerülne rá, jelezd lécci. Ha a pálya széléről is, de érdekelne :)

Előzmény: Törölt nick (53)
fotd.m Creative Commons License 2012.02.02 0 0 56
robertó69 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 55

Érdeklődés?ÁÁÁ,dehogy :-DDD Azért jó volna idén már nem kölcsön cuccal indulni.. ha máshogy nem, rábiggyesztek a ZKM-re egy piacos kukkert;-)

Csak ígérd meg előre, hogy nem folytatódik az az időkényszeres tendencia, mert végül nem sok köze lesz lassan a precíziós lövészethez:-(((

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 54

...szervezünk...

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 53

Üdv!

 

Ha van érdeklődés, akkor valami hasonló megmérettetést:http://www.accurateshooter.com/shooting-skills/rimfire-tactical-precision-match/

 

Elérhetőségeim nyilvánosak.

 

P I

 

Előzmény: fotd.m (50)
fotd.m Creative Commons License 2012.01.19 0 0 52

Köszönöm.

Előzmény: .Guriga. (51)
.Guriga. Creative Commons License 2012.01.19 0 0 51

Még nem kerültek ki a versenyek. Itt kell majd nézni:

http://mdlsz.sport.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=137&Itemid=89

Előzmény: fotd.m (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!