Keresés

Részletes keresés

pedbritt Creative Commons License 2021.01.11 0 0 572

A leírásod alapján a KCR-ben szereplő 7. szám a helyes cím. Ez viszont valami - valószínűleg adathiba - miatt nem jelenik meg a tulajdoni lapon. Az automatikus adatátvételnél néhány esetben nem kerül át a tulajdoni lapra a cím, ezt a hibát kell javítani és akkor rendben lesz. Addig is érdemes kérni egy címigazolást az önkormányzattól. Melyik településről beszélünk, lehet tudok segíteni.

Előzmény: Akárki_Bárki (569)
einohyl Creative Commons License 2021.01.05 0 0 571

  Az elképzelés valószínűsége csekély !

 

 Értékesíteni kell a felsőpakonyi ingatlant , majd a Wekerlén egy  tetsző ingatlant megvenni.

 

 

 Így lényegesen hamarabb megvalósulhat az elképzelés.

Előzmény: KisCSontos9 (570)
KisCSontos9 Creative Commons License 2021.01.05 0 0 570

Üdvözletem!

Lehet kissé furcsa kérdés, de tud valaki esetleg olyan fórumot/közösségi oldalt vagy akármilyen internetes felületet, ahol házakat lehet cserélni
A családom már jó ideje szeretne Pestre költözni és a Wekerle telepet néztük ki, de nem tudom, hogy hogyan tudnék olyan embereket találni/ keresni, akik szívesen költöznének Felsőpakonyra.
Tud valaki esetleg ebben segíteni?
(Tudom, hogy el is lehetne adni és venni egy másikat, de az 1-1 cserét esetleg ráfizetést preferálnánk!)
Előre is köszönöm!

Akárki_Bárki Creative Commons License 2021.01.05 0 0 569

Sziasztok!

 

Remélem beleillik a topic témájába a problémám, és nem nagyon off.

 

2019-ben egy kisvárosban vásároltam egy házat. Már akkor kiderült, hogy az utca számozása kissé problémás, többek szerint (volt tulaj, szomszédok) korábban át lett számozva az utca, csak az önkormányzat "elfelejtette" tudatni a szolgáltatókkal, illetve mint kiderült a földhivatallal is lenne mit egyeztetniük. Tulajdoni lap szerint az ingatlan címe X utca 5, mellette a kiegészítés, hogy "Felülvizsgálat alatt" immár legalább két éve.  Lényegében erről van szó: link. A korábbi tulajdonosok lakcíme alapján (ami tételezzük fel, hogy az ingatlan címe, és nem a szomszéd házban lakott), valamint mások elmondása szerint korábban 7-es volt. Viszont az utcában erről senki nem vesz tudomást, hiszen nekik kényelmes a régi számozás, tehát most úgy néz ki, hogy 1-5-ig folyamatos a számozás, aztán vagyok én, majd folytatódik 9-től tovább. Tehát logikusan 7-es lennék, viszont a tulajdoni lap szerint 5-ös, így mindig magyarázkodnom kell bárkinek, aki hozzám jön (futár, postás, magánszemély, bárki). A közműszolgáltatóknál is volt belőle probléma, mivel mindenhol 7-es szám alatt szerepelt, de tulajdoni lap alapján mindenki elfogadta. Idáig. A házba még nem költöztem be, most tartok ott, hogy lassan eljutottam odáig a felújítással, hogy ez már belátható távolságra került. Korábban e-mailben egyeztettem erről az önkormányzattal is, ők azt válaszolták, hogy az utca nem lett átszámozva, és a Központi Címregiszter (KCR) szerint továbbra is 7-es vagyok, meg az ígéret, hogy hamarosan rendezve lesz a Földhivatallal is. Ez volt tavaly év elején, természetesen azóta sem történt semmi. Tudomásom szerint nekem a KCR-hez nincs hozzáférésem, illetve tapasztalatom szerint, az, hogy mi van a KCR-ben senkit nem érdekel, még a lakcímkártya címbejegyzésnél is a tulajdoni lap alapján jegyzik be a címet, és a szolgáltatók is azt kérik.

 

Most viszont az internet bekötésénél (Vodafone =ex UPC) falakba ütköztem. Mivel náluk is a szomszéd az 5-ös, így visszautasították a bekötést. A telefonos ügyfélszolgálat tanácsára küldtem egy tulajdoni lapot, de mintha el sem olvasták volna, amit mellé írtam, szinte szóról-szóra ugyanazzal az indokkal elutasították a bekötést. Jelen állás szerint persze csak magamat szívatom, ha a 7-es számra kérem minden további nélkül bekötnék, de hosszú távon ez a helyzet több szempontból is problémás lehet. Az egyik a már korábban említett, hogy mindenki a szomszédnál keres. Persze itt is egyszerűbb lenne, ha a 7-es címet használnám, de a másik probléma, ha bármilyen hitelt akarok pl. felvenni. A házat is hitelből vettem, ott szintén a tulajdoni lap szerinti 5-ös szám szerepel, majd tavaly a GINOP pályázatból szigeteltem le a házat. Mindkét hitelnél bekérték a tulajdoni lap mellett a közüzemi számlákat is, utóbbinál különösen így is belekötöttek az élő fába is, és még nincs vége. Most ha a tulajdoni lapon 5-ös szám szerepel, a közüzemi számlákon meg 7-es, akkor visszadobják, hogy jó-jó, de mit kezdjünk a szomszéd számláival, hozzon számlát arról, amire a hitelt kéri. Aztán magyarázkodhatnék, amit igazán bizonyítani sem tudok.

 

A Vodafone végső soron azt javasolta, hogy a szomszéd írassa át a címét, ha át lett számozva az utca, utána bekötik nekem az 5-ös címre. Csak a szomszédnak ez nem érdeke, minek futkosna bárhová, neki így teljesen jó. Meg aztán valószínűleg neki megint visszadobnák, mert ha a 3-ason is van előfizető, akkor ott van, ahol én. Az egész utca meg biztos nem fog önszorgalomból futkosni a szolgáltatókhoz. Szóval jó lenne valahogy véget vetni ennek az egésznek, de ha várom a sült galambot, úgy érzem magától az már nem fog repülni sehová se.

 

Volt olyan javaslat is, hogy kérjek egy hivatalos igazolást az önkormányzattól, és azzal menjek a földhivatalhoz, ha ez működne, ezzel pontot tehetnék az ügy végére, viszont kétségeim vannak, hogy így kérésre úgymond előre veszik-e a "felülvizsgálatot". Kíváncsi lennék a témában jártasabbak véleményére, hogy mit lehet ilyen esetben tenni? Egyszerű magánszemélyként van-e lehetőségem "sürgetni (számon kérni?)" a hatóságokat, köti-e őket valamilyen határidő, ami alatt egyezségre kell(ene) jutniuk?

 

Köszönöm, hogy végigolvastad, és az építő jellegű tanácsokat is.

sirThomas1 Creative Commons License 2021.01.04 0 0 568

Nem tudjátok esetleg, hogy a XI.ker Mohai út 24-et ki építi/értékesíti? Szeretem azt a környéket, szívesen vennék ott lakást, de semmi nincs kiírva és a neten sincs semmi róla...pedig látszólag mindjárt kész.

BKlima Creative Commons License 2020.12.17 -1 1 567

Kedves Lakás keresők,

Szeretnék mindenkit óvani hogy lakást vásároljon a 13 kerületben a Klapka utca 7 ben : https://klapkaresidence.hu/

Mi is itt terveztünk lakás venni de ügyvédünk azt javasolta, hogy inkább ne tegyük, miután utánna nézett az épittetőnek. 

 

Az épitettő Csicsák Zoltán folyamatosan átveri a vásárlókat, ugy hogy előszerződést irat és az épitkezés közben megemeli az árat, megtámogatva az Felföldi István ügyvédtől.

Az előző projekteinél a cégeket mind bedöntötte, a Klapka residenre is egy teljesen új céget hozott létre Klapka Projekt KFT néven, ahol a lakóknak kellett saját pénzből megoldaniuk a lakás és épület nem kis összegű garanciális problémáit.

Előző projektjei: Fáyköz 8, Forgacs Beruhazo KFT néven, XIII kerület Frangepán utca 69  - Golyó Invest BAU Kft, Golyó Invest BAU Kft  és igy tovább...

 

 

Jelenlegi projekt cime amelyet az Otthon Centrum is hirdet:
Budapest. XIII Kerület, Klapka utca 7

 

Legyen mindenki elővigyázatos és saját ügyvéd ilyen esetekben javasolt!

 

Üdv

NB.

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 566

  A mi ingatlan problémánk viszont a következő :

 Pont egy hónapja eladtunk egy  ingatlant, nem a Mezőföldön  hanem az  Alföldön. Az ingatlan  totál bontásra ítélt, az alatt lévő föld  viszont jelentős  1150 nm ez még az Alföldön is jelentős.

 Megtörtént  az adásvétel, de azért sok apró kavicsszem  csúszott a gépezetbe.  Pl. hogy nekem a lakcímkártyám évek óta lejárt. Volt egy pillanatra nagy dermedtség, de az ügyvéd úr megoldotta. Nos ment  a folyamat   a maga rendje módja szerint, mindenki megkapta a pénzét, aláírogattunk, de  egy porszem mint írtam becsúszott  egyik résztulaj nem írta alá , nem is egyet többet is. pl. az enyémet se .

 De ez az aláírás  csak a vevő érdeke most már. Ő meg szemrehányást tehet az ügyvédjének, hogy miért volt ennyire bal... f.. fék...  mondjuk felületes.

 Mert az az aláírást elfelejtő mondhatja az óta elfelejtett írni, elment világgá, vagy csak úgy egyszerűen, hogy nem.

 A pénzét megkapta , részéről az ügy lezárva.

Természetesen a vevő  igazolhatja, pl. egy banki átutalással, tanúkkal, sok mindennel , hogy az az ingatlanrész is az ő tulajdonuk.

 Mit lehet tenni  ? semmi esetre sem szapulni az aláírást elmulasztót, mer meg makacsolhatja magát.

  Felkeresik,     nagy alázattal megkérik hogy legyen szíves pótólni az aláírást.

 Az alaposság  mindig annak az érdeke aki a továbbiakban is   a megvett portéka  hasznait  élvezi.

 Itt a vevő  akadt el  egy magasságos bank  ilyen olyan  feltételén. 

 Az már kiderült , hogy a vevő pár  banki kölcsönnel kívánja a további problémáit megoldani.

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 565

  

Azért az ügyvédetek   egy nagyon derék... akarom mondani felületes ember lehetett.

 Pedig Ti fizettetek neki.

 

 

  " a vásárlás után derült ki, hogy amit hozzá mondtak kertnek"  mondani sok mindent lehet a lényeg az ami a szerződésben van.

 Ha a kert  külön helyrajzi számon akkor előfordulhat, hogy tényleg nem tartozik az ügyletez, ha azonos akkor nagy valószínűséggel igen. habár lehet olyan is , hogy a telek egy része nem tartozik az ügylethez.

 Amikor vesz valaki valamit, konkrétan egy ingatlant,  alaposan körüljárja a témát. Minimum, hogy a telekkönyvet megnézi. Ha nem ért hozzá, akkor megbízza az ügyvédet, aki amúgy is kell.

 

 

 "Már utána jártunk és azt mondta az ertekbecso, hogy a hátsó kertet nem vette bele."

 

 Előfordulhat. Pl. ha olyan megbízást kap, hogy ne vegye bele-  Hogy érthető legyen :  van egy ingatlan pl. 1800 nm -en ( egy ház  vígan elfér 500 -700 nm -en ) és ennek az ingatlannak olyan a fekvése, hogy  nyugodtan mehet mellé egy másik is.

 Akkor  ugy is feladhatjuk a feladatott az értékbecslőnek, hogy a ház és pl. a hozzátartozó pl. 800 nm telek rész... na erről adjon egy  becsült értéket. Ekkor a Mama  vígan kapálgathat a maradék 1000 nm -en  .. hiszen az nem került  eladásra. 

 Hogy mit mondtak az egy dolog  és más az , hogy mit írt bele a derék ügyvédetek a szerződésbe.

 

 Azt azért ne feled, hogy az elmúlt kettő évben azok az át nem írt órák ha nem is fogyasztottak, de van rajtuk un.  alapdíj. Gázra  1000ft/hó, a villanyra valamivel kevesebb csak úgy 150 ft/hó.

Ezt mindenképpen nektek kell állni.

 Amit viszont a házban hagyott az már a tietek !!

 

 Ha nagyon rugóznak felszámolhatsz nekik tárolási díjat.

Előzmény: Jud18 (561)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 564

 Bizony nem ártott volna egy átadás átvételi jegyzőkönyv.

 De ha nincs azért az átírás lehetséges .

   Elvileg csak az adásvételi szerződés kell. Viszont ha nem rendezte a korábbi tulaj a közmű adósságait, akkor az átírás   macerásabb lehet. Általában un. nullás igazolást szoktak mellékelni a  birtokba adáskor.

 

 Nincs bejelentési kötelezettség csak ajánlás. Azért a kettő nem ugyan az.

Előzmény: Xtrem_Ave (562)
Jud18 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 563

Nem volt semmi irva ora allasokrol sehol. De mar 21. Napja a mienk a haz, szoval nem ertem mire jo huzni ezt a dolgot. Kihez fordulhatnek, mit csinaljak!?

Xtrem_Ave Creative Commons License 2020.09.09 0 0 562

Elvileg adásvételkor kellett írnotok egy birtokba adási jegyzőkönyvet, amin a korábbi tulaj és a ti adataitok, az összes közmű gyári száma és akkori óraállása szerepel. Ezzel a papírral, és persze az adásvételi szerződéssel - online - tudtommal már kezdeményezhető az átíratás, egy nyomtatványt kell kitölteni és visszajuttatni hozzá a megfelelő szolgáltatóhoz.

 

Elvileg erre van is valamiféle bejelentési kötelezettség - talán 15 nap? (bár lehet az csak a gépjárművek esetében), de gondolom a vírushelyzet miatt némi késés most beleférhet. 

Előzmény: Jud18 (561)
Jud18 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 561

Köszönöm a segítséget!  Azóta nem hívott, de én nem fogok semmit oda adni ezek után. A mostani problémánk, hogy át kellene íratni a közüzemi számlákat, és akárhányszor hívjuk őket a feleség veszi fel és azt mondja, hogy alszik a férje(eladó) majd vissza hív ha fel kel. 2 hete zaklatjuk, és sosem hív vissza. Mit tegyek? 

Ofenbau Creative Commons License 2020.09.01 0 0 560

 A mama fürge és átugrik a kerítésen !!

Előzmény: Xtrem_Ave (558)
EggOista Creative Commons License 2020.09.01 0 0 559

Nekem az a véleményem, hogy ha az értékbecslő nem tekintette a ház részének, plusz a szerződés szerint sem a tiétek, akkor elég nehéz az eladót félrevezetéssel vádolni, mert az eladó azt adja el, amit aláír az adásvételi szerződésben.

 

A mama pedig nehezen tudta volna 2 év alatt elvinni azt a birsalmát, ami most érik a kertben :-)

 

Naszóval adjátok oda a birsalmát, vigyétek át neki a vackait, de határozottan mondjátok el neki, hogy többet nincs joga bemenni a házba, mert a családja eladta (alóla).

Előzmény: Jud18 (557)
Xtrem_Ave Creative Commons License 2020.09.01 0 0 558

Onnantól kezdve, hogy ki lett fizetve a kölcsönösen kialkudott vételár - és ezt ügyvéd előtt szerződéssel alá is lett írva, a mamának semmi de semmi köze, sem pedig joga, követelése sincsen a házhoz vagy bármihez, ami ahhoz tartozik.

 

Ha még nem tettétek meg - de ilyenkor mindig ez legyen az első, komplett zárcsere a bejárati ajtón ÉS a kapun / kapukon is!!!

Ha pedig belép(ne) a most már ti területekre, ezzel birtokháborítást követ el, és rá lehet hívni a rendőrséget.

Az esetlegesen ott maradt kacatjait pedig rakjátok ki a ház elé, azzal, hogy viheti őket. Ha pedig ezek után telefonon fenyegetőzik, akkor letiltani a telefonszámát. Sajnos az ilyenek csak ebből értenek...

Jud18 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 557

2 éve nem lakják, szóval már lett volna ideje mindent el vinni, szerintem direkt csinálja. Már utána jártunk és azt mondta az ertekbecso, hogy a hátsó kertet nem vette bele. Ami igazából nem is a miénk, de nekünk azt mondták a házhoz tartozik. Kicsit idegesítő a dolog, hogy így be csaptak. És ezek után még ő a terméseket követeli. 

Házas Ember Creative Commons License 2020.08.25 0 0 556

A kerttel kapcsolatban mi van írva az adásvételi szerződésbe? Az adásvételiben fel kell tüntetni mind a ház, mind a telek alapterületét. Ha az adásvételiben szereplő telek alapterület nagyobb, mint a valóságban, akkor bizony azonnal ügyvédhez kell fordulni és a vételár leszállítását kell kérni.

 

Az mit jelent, hogy "2 éve nem kapjak a házat"? 2 éve nem tudjátok birtokba venni, mert a mama nem adja oda a kulcsot? Ez súlyos dolog, ezzel is az ügyvédhez kell fordulni :-(

 

 

Előzmény: Jud18 (554)
Mariusi Creative Commons License 2020.08.25 0 0 555

 Ki kell utasítania mamát.

Először udvariasan, ha nem érti  határozottan !!

Előzmény: Jud18 (554)
Jud18 Creative Commons License 2020.08.23 0 0 554

Sziasztok! Kíváncsi vagyok, ki mit mondd. Vettünk egy ingatlant, a vásárlás után derült ki, hogy amit hozzá mondtak kertnek az nem is a házhoz tartozik. Ezzel nem tudom forduljak e ügyvédhez. Masik dolog, ezek után az eladó édesanyja, nem akarta ide adni a kulcsot miután meg kapták a pénzt, azt mondta neki kellenek onnan dolgok, de már lett volna ideje elvinni, sőt 2 éve nem kapjak a házat.pluszban most még kitalálta, higy neki kellene a fáról a birsalma, mert őt illetik még meg. Azok után, hogy becsaptak, még ő akar ott dirigalni, a mi hazunkban. Legyetek szivesek segitsetek. Mit tehetünk? Előre is köszönöm! 

Arni87 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 553

Sziasztok!

 

Egy ház vásárlással kapcsolatban lenne kérdésem, hátha tudtok rá jó megoldást:

Van egy 2009-es építésű lakóház érvényes engedélyekkel, de néhány éve egy adminisztrációs hiba miatt Falusi lakóövezetről temetőnek nyilvánították a telket, mivel a temetőtől kb 100 méterre van. Ekkor a házon már érvényes lakhatási engedély volt! A másik probléma pedig, hogy a temetőbe vezető út, amin a házhoz is el lehet jutni, mint kiderült sosem volt közútnak nyilvánítva, csak egy önkormányzati telek. A telken a háznak szolgalmi joga van a bejáráshoz.

 

Na ebben az állapotban egyetlen bank sem ad rá lakásvásárlási hitelt :(

 

A harmadik probléma, hogy van rajta egy hitel, ami a végrehajtónál van jelenleg. A végrehajtótól halasztást kértek az ingatlan értékesítése miatt, amivel kapott kb 60 nap türelmi időt. Először is ezt kellene kifizetnem, ami kb. az ház kialkudott árának a 40%-a minden költségével együtt. Ez nem gond van ennyi öneröm! Viszont a település rendezési terv min. 6-8 hónap múlva készül el, aminek még van néhány hónap átfutási ideje is. Így lehet kalkulálni kb 1 évvel, mire a bank hitelt is hajlandó adni. De, az építészeti hivatal semmilyen garanciát nem tudott adni arra, hogy a megigényelt módosítást ténylegesen el is fogadják, és kivitelezik! Bár valószínűleg elfogadják.

 

Mivel elég sok pénzről van szó, és bizonytalan a helyzet, így a 40%-ot nem szeretném kifizetni foglalónak. Ezért arra gondoltam, hátha megoldható lenne az, hogy a 40%-ért az ingatlan 100%-ban a nevemre kerülne, de a jelenlegi tulajdonos kapna haszonélvezeti jogot 1 éves időtartamra, ami a fennmaradó 60% kifizetése után megszűnne. Ekkor lenne egy illetékem 4%+1% ügyvédi költség. Majd az 1 év után indítanám meg a hiteligénylést ami kb 30-60 nap lenne pluszba. Tehát így legkésőbb 2021 januárjában kellene kikötözniük, de ekkor már nem lenne türelmi idő. Ha pedig tovább tart a folyamat, mint 1 év akkor a utána ködbért számolnák fel "albérlet" címen, ami a fennmaradó tartozást csökkentené. A maradék 60%-ból pedig ismét befizetném a 4+1%-ot. Ezt a járulékot és ügyvédi költséget minden képpen nekem kellene fizetnem!

 

Vélemény? Ez így jogilag kivitelezhető lehet? 

mikivarga Creative Commons License 2019.11.13 0 0 552

Én a mai nap találtam egy befektető cégről Ludmanház  Kft-ről egy Opten bejegyzést ahol pirossal jelzi a céget, ami azt jelenti az alsó sor értelmezése szerint hogy valami nem stimmel  de nagyon, holott nagyon fényezik magukat. Mindenkire rábízom az Opten értelmezését. 

 

Előzmény: tibi8078 (551)
tibi8078 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 551

Jobb ha nem foglalkoztok az FH ingatlan irodával.

Csak negatív tapasztalatom van velük. Soha többet.

 

zöldeskékek Creative Commons License 2019.03.22 0 0 548

  "hogy a budapesti bérlakások csaknem 10 százaléka nincs kiadva különböző indokok, főként azok lakhatatlansága miatt."

 

 

 Bérlakás ??

Az lehet  önkormányzati  és lehet  jogiszemély  és lehet természetes személy tulajdonában.

 

 Az önkormányzati tulajdonban lévők egy része un. szociális bérlakás jellemzője a nagyon gyatra műszaki állapot a leromlottság, a másik részük amit kiadnak az viszonylag jó állapotban van , de azokhoz csak szerencsés kiváltságosok juthatnak.

A jogiszemélyek tulajdonában általában  az un. szolgálati lakások állnak. Számuk nem jelentős.

 A magánszemélyek tulajdonában csak simán lakások állnak. Ha kiadják, őket akkor válnak bérlakássá. Addig amig bérlő használja.

 Lakhatatlan lakást érdemes e venni ??? Igen ha egyébként a ház amiben van  elfogadható állapotú.

 ha  rossz az egész ház állaoota  nem érdemes megvenni, mert a lakást még megfelelő akartattál, energiával és pénzzel rendbe lehet tenni, …. na de  egy romos házat ?? Reménytene.

 

 Így   vigyázni kell arra is ,hogy mennyire mutatja bé az ingatlanos a portékát.

 Volt olyan ,hogy  a lépcsőházból visszafordultunk… mondtam az ingatlanosnak ne fáradjon tovább.

 Így az az ingatlanos aki a házat nem nevezi meg a hirdetésében kitol az érdeklődőkkel, de kitol magával is.

Előzmény: zöldeskékek (547)
zöldeskékek Creative Commons License 2019.03.22 0 0 547

 Akkor elemezzük csak ez  az állítást  !

 

 "Ez azt jelenti, hogy a budapesti bérlakások csaknem 10 százaléka nincs kiadva különböző indokok, főként azok lakhatatlansága miatt. A mai trend, sőt mondhatjuk azt, hogy a tapasztalat is azt mutatja, igazán jó befektetésnek számít az ilyen elhanyagolt ingatlanok felvásárlása, "

 úgy általában  nem csak a budapesti bérlakásokra hanem az összes magyarországi lakásra meg lehet állapítani, hogy a  10  … sőt talán 15   % -uk nincs használva.

 Na vajon miért ?

 van Mo.-on 4,2 millió lakás... az egész országban, ennek legyen mondjuk,... nos átlagoljunk   12 ,5 % -a éppen nem használt nem lakik benne senki. Hirtelen a 'jólelkek'  feljajonganak , hogy micsoda skandallum, adjuk oda az épen  lakással nem rendelkezőknek (könnyű a másét  valakinek oda adni )

  T ehát   van  4,2    millió x  0,125  = 520 ezer éppen nem használt  / nem lakott lakás. nagyon nagy szám, főleg a demagógoknak.

 Az 520 ezerből  : 

 vagy  50 ezer ami állami tulajdonban van  országszerte … tartalékolva katasztrófákra  átmeneti segítség nyújtásra ( tűzeset  , földrengés , árvíz stb ) ezeknek tehát eleve üresen kell állni.

 Van  Mo.-on 3200 település  10 db ilyen lakással számolva az már 32 ezer... nyilván nagy településen több is van.

 A másik szám   az éppen felújításra váró de már nem lakott lakás.. az is  olyan 50 -60 ezer, aztán van ami már nem felújítható , de még nincs lebontva  . van vagy 35 ezer.

 Van vagy  60 -70 ezer ami papíron üres a valóságban bérlő használja.

Ez eddig :  50 + 55  + 65  = 170  ezer  , aztán van vagy  70 -80 ezer ami üres, de kiadni nem lehet, mert olyan helyen van ahol a bérlő még   2 -3 ezer ft -ot se adna  a bérleményre... új - és ó - migráns persze ingyen nagyon szívesen használná. Van biztos  50 - 60 ezer  másodlakás, ami találka helyre szolgál, vidéki pihenő célra vagy fordítva vidéki nagy házzal rendelkező fenntart  nagyvárosban egy kisebbet sok féle célra … kiadni nyilván nem akarják. Mennyi eddig ?    Úgy 300 ezer.

 És mi van a maradék 220 ezer üressel ami jó, jó helyen van mégis üres  ??

 Pl. a tulaj nem akarja kiadni, mert fél hogy a lakó, lelakja  nem tudja kirakni meg ezer más ok. Tehát fél a bérbeadói szituációtól.

 És miért fél ??  Hát  Mo.-on olyan a jogrend idestova 100 éve , hogy a bérlő felé húz... nem kicsit, hanem nagyon.

 Van  vagy  5 -6 ezer renítens bérlő aki ha neki felmondanak, már csak azért se megy ki.... majd esetleg   egy  2-3  éves bírósági procedura után.

 Addig is ingyen lakik,  tönkre vághatja a kéglit, tetemes adóságot halmozhat fel.

 És mindez miért ? Rossz jogrend , töketlen bírói gyakorlat  és  220 ezer üres lakás.

 Pedig milyen egyszerű lenne. Ha lejár a felmondás a felszólítás ellenére maradót a végrehajtó egy nap alatt kirakja... minden hercehurca nélkül.

 Természetesen a bérlő ha úgy véli perelhet, semmi akadálya. 

 De a lakásba , ha nincs joga ott lenni, akkor nem maradhat. Már pedig akinek felmondanak, annak nincs joga ott lenni.

 Úgy hogy lehet ábrándozni a bérlakásokról, de azok  nem lesznek, sőt a már meglévő 220 ezer  továbbra is így  üresen marad. Miért ?

 Mint írtam rossz a jogrend és ezt tetézi a  mai bírói gyakorlat.

 

Előzmény: casa.del.mundo (545)
zöldeskékek Creative Commons License 2019.03.22 0 0 546

Azért nem minden így van ahogy állítjátok !

Előzmény: casa.del.mundo (545)
Denzer Creative Commons License 2019.03.20 0 0 544

2014-ben egy Csepeli ( 21. ker) 54 négyzetméteres panel lakás árát mennyire tippelnétek?

Reális lehet 7,5 millió?

 

Mi az átlag? Mi az alja és mi a max?

2kedő Creative Commons License 2019.01.20 0 0 542

Ha lenne annyi pénzem, én se tenném :) Másrészt most elég alacsonyak a kamatok, 10 éves futamidőben gondolkodva, kis túlzással többet romlik a pénz addig, mint ami kamat rámegy.

Előzmény: Émile (541)
Émile Creative Commons License 2019.01.20 0 0 541

 Nem mennék bele !  Nem jó ötlet.

 

 Egy ingatlannál az a jó, ha  a vásárlási ár nagyobb részét önrészből fedezzük.

 Az ilyen konstrukcói csak a bankoknak   kedvező !

Előzmény: 2kedő (540)
2kedő Creative Commons License 2019.01.19 0 0 540

Sziasztok!

 

Családi ház vásárlás előtt állok, melynek nagy részét hitelből fizetném.

 

A házat ingatlanos hirdeti, személyesen is megnéztem, látszólag jó állapotú, nem hibátlan, de nekem így megfelelne kb. ezért az árért, viszont nem vagyok jártas ingatlanügyekben. Azon gondolkodok, hogy mennyire érdemes külön statikussal megnézetni a házat? Az ingatlanosban nem bíznék meg feltétel nélkül, neki az az érdeke, hogy eladja, viszont a banki hitel feltétele az értékbecslés, tehát ők mindenképp fognak végeztetni. Úgy vélem nekik meg épp az az érdekük, hogy inkább alacsonyabb összegre értékeljék, ha esetleg nem fizetném a hitelt, a pénzüket mindenképp viszontlássák a ház elárverezéséből. Innen nézve felesleges külön statikus, de kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére is.

 

Másrészt olvastam valahol, hogy lehetséges úgy megkötni a szerződést, ha nem kapnám meg a hitelt, elállhatok a vásárlástól. Ez esetben a foglaló visszajár ugye? Mi van abban az esetben, ha adnak ugyan hitelt, csak kevesebbet, mert a ház értékét alacsonyabbra értékelik? Ilyen esetben is költségek nélkül elállhatok a vásárlástól?

 

Köszönöm a válaszokat.

Alapi42 Creative Commons License 2018.12.14 0 0 539

 Van amikor  3 évig hirdetik , majd  3 hét alatt el kel.

 Jó nagy molinó és türelmesen várni !!

Előzmény: Pötyi678 (534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!