Keresés

Részletes keresés

hunserv Creative Commons License 2006.12.26 0 0 36
Tvedsz. Gazpinyohoz meg betoltott 18 sem kell a kormanyrendelet szerint!!!
Előzmény: colombo45 (34)
colombo45 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 34
Most meg még rosszabb.Mert gázpisztolyt az vehet már aki betöltötte a 18,ik életévét és slussz.Még fegyvervizsgát sem követelnek a fegyver boltban mivel szabadon vásárolható .Akár bünözö is berohanhat és vehet minden zokszó nélül,mert a boltnak az a lényeg hogy minél több vevö legyen,De örzö védöszolgálatot ellátó vizsgázott biztonságszervezők,vagy biztonsági örök sem vehetnek és viselhetnek még gumilövedékes fegyvert sem.Mert a szolgálati szabályzat szerint övédelmi fegyvert szolgálati fegyverként viselni nem szabad.No most ugyebár kész röhej ha belegondolunk abba ,hogy a festötöl mint vállalkozótól eltiltanák a létráját hogy megbizásból vállalkozás szerint nem használhatja a saját létráját,és ha a megbizó nem ad számára létrát akkor ugráljon .-esetleg.Ugye iit egy kicsit kinos az összehasonlitás de direkt irom igy ,mert a biztonsági ört ha esetleg veszélybe kerül agyon is verhetik ,azért a kis pénzéért amit órabérnek csufolnak.De gp-t amugy mindenki vehet, nem kontrasztos? És ez van Magyarországon.Szlovákiában ott már felvilágosult fegyvertörvény van 2005.-től.Nem ilyen sz..r mint itthon.
Előzmény: Toto_HU (32)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 33
Udvozlunk a valo vilagban:-))
Előzmény: Toto_HU (32)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.26 0 0 32
Kedves Fórumlakók!

Kérem a moderátorokat a topik törlésére, legalábbis ha nem lehetséges, mint topiknyitó "hivatalosan" is halottnak, elsüllyedtnek nyilvánítom a fórumot, nem is látogatom többet.
Az elmúlt 2 hónapban szorgalmatosan járogattam lőterekre, ahol új fiúként is nagyon sok nyilvánvaló impulzus ért úgy általában a fegyvertartássel kapcsolatban. És ettől igencsak pesszimista lettem!
Kis hazánkban él és virul a sok évtizedes beidegződés, a hatalom számára minden fegyvertartó és fegyverbarát veszélyforrás, ahogy egy másik fórumon írták potenciális Rambo, akit csak azért nem vágnak fényévekre sittre mert a rendőrség momentán nem ér rá.
Ez a nézőpont szintén kitűnően tenyészik a mindenkori hatalomnak meleg sz.rig nyaló vérben és gennyben tapicskoló sajtóban, ami ezt tölcséren önti a butításra nyitott fogyasztógép polgártársaink nagyon nagy százalékába.
A kérdésért tenni hivatott, és ahhoz megfelelő pozícióban lévő, dinoszaurusz gondolkodású szagértők, szövetségek, érdekképviseleti szervezetek pedig max a rivalizálással és saját belharcaikkal vannak elfoglalva.

Találkozzunk más fegyveres fórumokon, és lőtereken! :))

üdv,

Toto

ui: Míg ezt írtam eszembe jutott Ady, egy kicsit moddingolva. (Az öreg már száz éve megmonta a tutit Magyarisztánról!!)

"Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A magyar Ugar felett."
Toto_HU Creative Commons License 2006.04.18 0 0 31
Uaz mint 04.04-én.
Előzmény: Princ of Carpatia (30)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.04.16 0 0 30
Hi Totó!
Azóta fejlemény?
Üdv!
Előzmény: Toto_HU (29)
Toto_HU Creative Commons License 2006.04.04 0 0 29
Na ja....

Gumisügyben: sajnos a minisztériumi cimborámmal még mindig nem tudtam beszélni, így tolódik az elutasítás, pardon a próbálkozás. :))
Előzmény: lurker1 (28)
lurker1 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 28
Engem is izgat az egybeszerelt gumis. Elmagyarázom, hogy miért: ugyanis ez a szabványos és bevett típus. Ez a szabvány. Szeretnék tudni válogatni az európai ipar termékei közül, nem pedig megelégedni azzal, amit Béla bácsi még nem szégyell.
Toto_HU Creative Commons License 2006.04.04 0 0 27
Jahh a 100J-t en is csak elvi maximumkent gondoltam.
Előzmény: gvass1 (26)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 26

Elvi alapon politikusaink MINDIG a legrosszabb megoldasokat veszik at.

 

Gyakorlatban sajnos a gumilovedekesek egyelore meg Europaban is tobb orszagban tilosak, mint szabadok. De minden trend effele mutat, hogy az ezskoz, jo, hatekony, es nem jelent kozbiztonsagi kockazatot.

 

(Illetve sok helyen ertelmetlenek, lasd: szomszedos Ausztria, ha vehetsz szabadon shotgunt home defencere, akkor mi a raknak neked gumis?)

 

100J-os gumist maroklofegyver-kaliberben SEHOL nem enegdenek civil onvedelemre. Azok ugyanis nem-halalos helyett kisebb tavoslagon halalos fegyver, peldaul biztonsagi szervezetek reszere (repterek, metrok stb forgalma helyek orezesere9.

 

A cicil vuvvok 20-40J maroklo-kaliberben!

Előzmény: Toto_HU (25)
Toto_HU Creative Commons License 2006.04.04 0 0 25
Egyrészt elvi alapon: ha Európában lehet, akkor itt is lehessen.
Másrészt: az egybeszerelt gumilövedékesek miért is lennének gyengébbek? A mostani IWA-n bemutatott Röhm gumis fegyverek felső határa 100J-volt.
Előzmény: researcher (24)
researcher Creative Commons License 2006.04.04 0 0 24

Kedves totó,

 

nem tudom, miért izgat téged ennyire ez az egybeszerelt töltényű gumis fegyver kérdés, de én biztos hogy nem fogom lecserélni a defendert egy egybeszerelt gyengébbre... Inkább tegyük legálissá az elöltöltős defender viselését. Legalábbis próbáljuk meg.

Toto_HU Creative Commons License 2006.03.16 0 0 23
Na ja. Ezért vagyok olyan naiv, hogy azért még bízom benne: ha az asztalnál ülő seggvakarók rájönnek hogy azokért vannak akik fizetik őket, a szavazólapon ikszelgetők meg ezt gondolják végig és nem ostoba módon bedőlnek 4 évente a legtöbbet beígérő hazug propagandának, akkor nem kevéssé előrébb lennénk.
Előzmény: cindercone (22)
cindercone Creative Commons License 2006.03.16 0 0 22
Itt érdekekről van szó,nem arról hogy kik vannak többen jók vs. rosszak..... Zsiványok mindig vontak és lesznek, de nem őket kell meggyőzni hogy:-Igen nekünk fegyver kell! hanem azt a pár száz fasszopót akik a MI pénzünkből, a MI akaratunkból és elméletileg a MI életünk jobbá tételéért ül fent Pesten egy íróasztal mögött, és seggét vakarva gyárt olyan törvényeket ami éppen érdekében áll!EU egész területén rajtunk röhögnek, és még szinoníma szavuk sincs a regisztrációs adóra.Itt rablóföldön valami f@sz aki ótvar autókkal kereskedik elintézte ezt nekünk,mert neki így nem csappan meg a forgalma.na de ez már megint csak zsörtölődés.......
Előzmény: Thomaster (21)
Thomaster Creative Commons License 2006.03.16 0 0 21

Mert a törvényeknek mindig a többség érdekeit kell szolgálni. Kik vannak többen? A fegyvert tartani kívánók, vagy a bűnözők? :-(((

 

... mehetek politikusnak?

Előzmény: cindercone (20)
cindercone Creative Commons License 2006.03.15 0 0 20
Maximálisan támogatom a kezdeményezést.De ha megmaradunk a realitások talaján nem hiszem hogy a mi kezdeményezésünkre valami is változna ezen a területen.Ha a "fontos" embereknek (akiket MI választunk) pénzt jelentene a dolog (és nem kőbányája,autó kereskedése,építő ipari cége lenne - hanem fegyverboltja lenne, vagy nem hadja tönkremenni mondjuk a FÉG-et és bele feccolja a pénzét) rögtön más lenne a helyzet.De így.....Pár tucat ember, akiknek tele van a f@sza a rossz közbiztonsággal,és biztonságban szeretné tudni a családját,lakását és mindazt amiért élete során megdolgozott NEM fogja tudni befolyásolni a törvényhozókat.
ssszz Creative Commons License 2006.03.15 0 0 19

csatlakozom a kezdeményezéshez.

 

ismerek hasonlóan gondolkodó fegyvermestert / ig. ügy. szakértőt, akinek még neve is van és jó kapcsolatai (volt rendőrtiszt), de szerintem érdemben nem fog segíteni (lásd: B9R). Vagy valahogy nagyon ügyesen kellene motiválni, ami nekem sajna nem jött össze... :(((

 

 

gvass1 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 18

"nyleg, ha egyszer engedélyezik a hátultöltőst, megjelennek a hátultöltős gumis Kesernyék is. Keserű GumDefender, Gázdefi módosított akasztóval. :DDD"

 

Egen, es valszeg - mint gazrevolverbol - abbol is az lesz a legolcsobb, es videken csak azt lehet kapni:-)))

Előzmény: Toto_HU (17)
Toto_HU Creative Commons License 2006.03.15 0 0 17
Ha annak viselése elérhető lesz/lenne, akkor a hátultöltős gumisoké is. A problem forrása egy, ld. Gvass lenti hozzászólását - lőfegyver jogszabályi definíciója. Az elöltöltős gumis a jelenlegi jsz egy hézagjára épült.
Téényleg, ha egyszer engedélyezik a hátultöltőst, megjelennek a hátultöltős gumis Kesernyék is. Keserű GumDefender, Gázdefi módosított akasztóval. :DDD
Előzmény: nim08 (15)
erandrew Creative Commons License 2006.03.15 0 0 16

Hali!

 

Elöltöltős gumisból választhatsz Keserű, Keserűt, ja meg még Keserű is... :/

Kb sztem az egész világon elöltöltő gumis mint fogalom kb csak nálunk létezik- asszem múltkot Gvass idézett vmi német fegyveres lapból, ahol jókat derültek a hazai szabályozáson. Bélabá pont azért csinálta, hogy legalább valamilyen legyen itthon, ha már rendes nem lehet. Aztán nehogy már ekkora boltot csináljunk neki :) No meg, ha már lúd, legyen kövér- ha úgy van,akkor kompomisszumként még mindig lehet engedni belőle az általad említett irányba....

Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag azért vannak ezek a fegyverek tiltva, mert egybeszerelt lőszert használnak, míg veszélyességük olyan szintű, vagy még el sem éri az elöltöltősét. Épp ezt a jogszabályi ellentmondást kéne feloldani.

Előzmény: nim08 (15)
nim08 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 15
Támogatom az ötletet, de nem lenne egyszerűbb az elöltöltős gumisok (utcai)viselési engedélyéért harcolni, az talán könnyebb út lenne?
Georg Wolf Creative Commons License 2006.03.15 0 0 14
Hi Topiklakók!

TÁMOGATOM a kezdeményezést! Talán az EU-trend emlegetése mellett nem vón hiábavaló azzal érvelni, hogy:

...Bár a Magyar állam igyekszik megtenni a magántulajdon védelmére állampolgárai számára mindent a bűnözés visszaszorítására, de látható, hogy ebben a munkában a lehetőségek tekintetében, már nem tud többet tenni. Biztosítani kell állampolgári jogon a magántulajdon védelmének segítésére a felnőt lakosság részére, az emberi élet kioltására nem alkalmas, de kellő visszatartó erővel bíró (lő)fegyver(ek) tarthatóságát....

Na, valami iljesmire gondoltam. Persze lehet egyszerübben is fogalmazni.

Üdv Néktek: Öreg Csóka
Toto_HU Creative Commons License 2006.03.15 0 0 13
Olvtársak,

Gvass: Kesernye-féle gumis vs hátultöltős gumis kérdésben igazad van, felesleges százezreket kidobni hátultöltősök bevizsgáltatásáért.

Körkérdés:
1. Jogforrások: ki mindenki tud bármilyen információt azoknak az országoknak a jogszabályainak hozzáférhetőségéről, ahol a hátultöltős gumis engedélyezett. Lehetőleg angolul. Vajon csak az EU-s joganyag van kötelezően lefordítva több nyelvre, vagy minen EU tagország teljes joganyaga?
2. Igazságügyi fegyverszagértőkeg ismeri-é valaki, tudtok-e egy kicsit liberálisabb hozzáállású valakit? Esetleg olyasvalakit akinek a neve ismerősen cseng szakmai körökben. Az MKH-t lehet ilyen szagértői vizsgálatra felkérni (nyilván pénzért), vagy ők csak a jsz-ban rájuk kiosztott feladatokkal foglalkoz(hat)nak?

A jövő héten (ma elpályázom RO-ba)
- beszélek egy PM-es jogász cimbimmel, hogy mi a jogszabály-módosítás kezdeményezésének pontos menete
- Beszélek egy teve utcai tiszt ismerősömmel EU-s bűnügyi statisztikák hozzáférhetőségéről. Ami eszembe jutott: megkeresni a hátultöltős gumis bevezetésének időpontját a megfelelő országokban, és megvizsgálni előtte ill. utána a fegyverrel elkövetett bcs-k számát, arányát. Esetleg célzottan a gumis hátultöltőssel elkövetett bcs-k számát. Ugyanígy megnézhetjük a GP liberalizálása előtti és utáni, fegyverrel és/vagy GP-vel elkövetett bcs-k számát.

Egyenlőre ennyi, kinek van még bármi ötlete, információja, amivel előmozdíthatjuk az "ügyünket"?
Messer22 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 12

HI

És most csodálkozni kéne? :)

A mindentbetiltó hatóságoknak köszönhetően :((

Előzmény: gvass1 (11)
gvass1 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 11

Kevesebb, mint 5000 sportlovo van.

 

Lofutyi:-((((

 

 

Előzmény: Messer22 (10)
Messer22 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 10

HI

Nono,gyarapodik a számunk új sportágak bevezetésével,amik fegyvertartásit is igényelnek.pl. FT

Úgyhogy,ne adjuk fel!

Előzmény: Toto_HU (9)
Toto_HU Creative Commons License 2006.03.15 0 0 9
"Már én is agyaltam a kérdésen elég sokat. És arra jutottam, hogy ha nem csak a gumisat vennénk bele, hanem más f*szságkat is- pl, hogy sport célra könyebb legyen .22est szerezni, meg még jónéhány mást, akkor valószínűleg össze tudnánk hozni azt az 50.000, hiszen elég sok lövészklub van az országban,"

Amennyire a Kaliber különszámból emléxem, nincs 10 ezernyi igazolt sportlövő sem. :((
A gondolatmenet abból a szempontból logikus, hogy a bürokraták ha már hozzányúlnak valamihez akkor szeretik úgy tenni, hogy azzal jó sokáig ne kelljen foglalkozniuk, vagyis több legyet üssenek egy csapásra. A gyakorlatban viszon tartok attól, hogy ezzel a húzással pár lelkes civil csak egy dologra koncentráló kezdeményezése átkerül a sok kis lövészegyesület és a minisztérium közti huzavona színterére, ahol vagy elsikkad a "gumis ügy" vagy kompromisszumok, alkuk áldozatává esik.
Előzmény: erandrew (4)
gvass1 Creative Commons License 2006.03.15 0 0 8

Miert kene fegyo? (egyebkent 1-2 darab behozatala egy vagyon)

 

Ottan a Mag Def-2. Azzal azonos, vagy GYENGEBB ballisztikai tulajdonsagokkal lehet nyugodtan szamolni.

 

Raadasul vhol meg is van nekem fenymasolatban az iu. fszakertoi velemeny. Vegkicsengese, hogy a gumilovedekes lofegyver a "klasszikus femlovedekes legfegyvereknel kisebb veselyesseggel bir".

 

Osztan....

 

Sztem egyebkent HA mar itten a hatultoltos gumit akarjuk nyomni, akkor igencsak nagy huyleseg szetforgacsolni az eroket.

Előzmény: Toto_HU (7)
Toto_HU Creative Commons License 2006.03.15 0 0 7
Gvass, köszi a tippet, ez már önmagában sok segítség.
Részemről most aktív információgyűjtés következik.
Lenne kérdésem ezzel kapcsolatban:
Megoldható-e, hogy az igazságügyi szagértői vizsgálatra rendelek egy egybeszerelt töltényes gumis fegyót, természetesen úgy, hogy bár kifizetem a fegyvert de praktikusan azt soha nem fogom birtokolni. Így a szagértő elméleti számítások mellett a vizsgálatot egy konkrét fegyverrel végezheti el. Persze a későbbi tárolása az kérdés, de tán akadna vkinek ismerőse egy lőtéren aki átvenné a vizsgálat után, és elporosodna egy páncélban a majdani legalizálásig.
killert Creative Commons License 2006.03.15 0 0 6

100%-ig támogatom! Újra javasolni kéne a fegyver, illetve lőszergyűjtést is.

 

A személyes véleményem az, hogy az amerikai C&R engedélyhez hasonló feltételekre lenne szükség, esetleg azzal a kivétellel, hogy lőszer csak a lőtereken lenne kapható. Megszakad a szívem amikor a hatástalanított fegyvereken végrehajtott állatkodásokat látom :(.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!