Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.21 -1 0 1865

Az evidens, hogy vizsgálat nélkül nincs készülék, és vásárlás nélkül nincs audiogram. (mint a szemüvegeséknél) Kivéve, ha azt külön ki nem fizetik. (5eFt körül lehet) Az érdekesebb inkább az, hogy vásárlás után az audiogram valahogy nem akaródzik automatikusan kiadódni a készülékkel együtt, pedig annak vastagon ott lenne a helye a számla mellett.

Előzmény: rugo- (1864)
rugo- Creative Commons License 2020.01.21 0 0 1864

Phonak valamelyik CIC vagy IIC készüléke.

Nem nem n(nagyon) mehetsz másik audologiára/boltba az eredménnyel...(a vásárlás reményében csinálják ingyen a vizsgálatot. Az nem is lenne nagyon fer hogy megcsinálják ingyen a vizsgálatot aztán átmész a szomszédba hogy akkor kérek egy ilyen-és-ilyen készüléket. A TB érvényesitéshez egyébként orvosi javallat is kell akihez szintén az audiológiáról irányitanak (van szerződéses dokijuk)

 

A megfelelő teljesítményü CIC vagy IIC ugyan olyan jó (lehet) mint bármelyik fülmögötti vagy "nyitott" etc készülék.

Előzmény: Eipein (1863)
Eipein Creative Commons License 2019.12.16 0 0 1863

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!

 

3 nap múlva megyek audiológiára és biztos, hogy hallókészülékre lesz szükségem. Az utóbbi években megromlott a hallásom. Valószínűleg kis és közepes halláscsökkenésem van. Szemüveges vagyok, legszívesebben mélyhallójárati készüléket választanék, de a fórumon elég sok negatívumot olvastam róla. Szereteném megkérdezni, ha mégis azt választanám (és a család is besegítene), tehát anyagilag lehetne korszerű, jó szívvel melyiket ajánlanátok? Előre is köszönöm.

 

Még azt kérdezném, ha megvan az audiológia eredménye, azzal bármelyik szaküzletbe elmehetek, elfogadják a TB támogatáshoz? Mert itt az audiológián rögtön ajánlgatják a készülékeket, hogy náluk vásárolj... 

HopeFlower Creative Commons License 2019.11.17 0 0 1862

Köszönöm szépen, de azt az audiológiát ismerem, más audiológia érdekelne.

Előzmény: bigi53 (1861)
bigi53 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1861
Előzmény: HopeFlower (1860)
HopeFlower Creative Commons License 2019.10.27 0 0 1860

Sziasztok!

Olyan budapesti audiológiát keresek, ahol türelmesek, megértőek, Phonak készüléket tudnék náluk kipróbálni. Szeretném, ha a beállításokat illetően türelmesek lennének, vásárlás után is visszajárhatnék a beállítás finomhangolása érdekében és profin értsenek minden beállítási lehetőséghez.
Nem tudom: mennyire lehet pontos címet írni, elég ha utcanevet és kerületet írtok, megpróbálom majd megkeresni. Előre is nagyon köszönöm.
Minden jót!

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.09 0 0 1857

Üdv. 

 

Ugyanolyan mélyen és szorosan kell bedugni, de mégis jobb érzés.

Előzmény: pista 60 (1858)
pista 60 Creative Commons License 2019.09.13 0 0 1858

Az előzőkhöz lenne egy alkérdésem: A fül mögötti készülékeknél a fülbe vezetett kis mikrofon mennyire szorosan illeszkedik a fülbe. Eddig mély-hallójáratit használtam, de nem igazán volt jó, dugultság érzés jelentkezett stb..

pista 60 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 1857

Hasonló a problémám. Az egyik fülemet még gyerekkoromban operálták, kb 45 éve. Azzal picivel jobban hallok. A másik fülemet kb 15 éve operálták, de nem lett jobb a hallásom a középfül hibája miatt rosszul hallok. (Szerintem orvosi hiba) A rosszabbik fülembe évek óta mély-hallójárati  picike digitális készülékeket használok, de változó eredménnyel. Többet is próbáltam.  Főleg a saját hangomat hallom rosszul, ki be dugul,a beszéd értés sem mindig tökéletes,  nagy-ritkán viszonylag elfogadható.

TANÁCSOT KÉRNÉK:1.  Próbálkozzak a rosszabb fülemhez egy külső -fül mögötti- készülékkel, ami nem túl esztétikus?      2. Próbálkozzak a (korábban operált, de kicsivel jobb) másik fülembe egy mély-hallójárati készülékkel? (Így esetleg azon az oldalon  jó  lehetne a hallás és kevésbé látszik.)  SZTK alapon jogosult vagyok támogatott készülékre. Mit tanácsol, lehet ebből 100 %-ot megközelítő eredményt kihozni? Esetleg próbálkozzak egy újabb műtéttel, de HOL?

Előzmény: G___ (1849)
LESI75 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 1856

Tisztelt Megvált-Ő!

 

Érdeklödni szeretnék a

Phonak Sky B90-PR és a Phonak Audéo B90-R készülékek felől!

Szeretnék érdeklődni az árak felől?

Mi a módja annak hogy ezeket a készülékeket beállítsák részemre.

Köszönöm

Lesi Léna

Előzmény: Megvált_Ő (1845)
krisztike087 Creative Commons License 2019.07.03 0 0 1855
Sziasztok! Van itt valaki akinek tympanoplasticá-ja volt?
Nekem februárban volt a műtétem és lenne pár kérdésem akár privátban is!
bkrisztina087@gmail.com
Dávid Bogdán Creative Commons License 2019.06.05 0 0 1854

Sziasztok!

Kb. másfél éve észrevettem, hogy a jobb fülemre kevésbé hallok bizonyos hangokat, voltam több orvosnál is de a teszthangokat gond nélkül meghallottam. Fejhallgatós zenehallgatásnál veszem észre, hogy egyik fülemmel kevésbé hallom leginkább a mély hangoka,t viszont a halláskülönbség mértéke nem állandó, illetve nyitott fejeseknél (hd600) kevésbé van jelen. Valami ötlet, hogy hova mehetnék kivizsgáltatni a panaszom? 

Törölt nick Creative Commons License 2019.05.15 0 2 1853

Szervusztok

Kissé szokatlan dologban kérem segítségeteket.. 

Hallás   sérültség jelzésére keresek megoldást... Jelvény-kitűző viselésére gondoltam 

 Keresgélve a témában nem találtam olyan készítőt aki kicsi tételben /Max 10db/ és megfelelő árban él készítené.

 Nem tudtok -véletlenül- segíteni ebben ???

   Köszönettel 

 Árpád

bimbiske Creative Commons License 2019.05.14 0 0 1852

Van még eladó készülék?

üdv.

Előzmény: Megvált_Ő (1845)
Pötyi71 Creative Commons License 2019.05.01 0 0 1851

Hol lehet ezt a készüléket kipróbálni? Mert nekem is ilyen hallásveszteségem van és a mostani készülékem öt éves, vehetek TB-re újat. 

Előzmény: G___ (1849)
G___ Creative Commons License 2018.10.12 0 0 1850

Szia! Próbáljátok meg a S___gnia Pure 312 Nx sorozatot. Ennek többféle programja is van, és elég jó a saját beszédfeldolgozása, nyilván hangosabban fogja a saját hangját hallani, de ez természetes, csak a környezeti hangokat nem tudja a készülék felerősíteni, úgy hogy a saját hangot ne erősíteni, de ez a készülék szerintem nagyon ott van... (Nekem ez van, ezért is ajánlom. :-))

Előzmény: Bajusz2010 (1846)
G___ Creative Commons License 2018.10.12 0 1 1849

Szia!

Ugyanilyen cipőben jártam, mint te. Az audiogramodtól függ, hogy milyen készülékkel jársz jól. Ha kis, vagy közepes a hallásveszteséged, megpróbálhatod a fülbe helyezhető "diszkrét" készülékeket is, de nagyfokú esetén - csakúgy mint nekem - el kell ezeket felejtened! Nem fogsz olyat találni, ami megfelelő számodra, kivéve, ha a mélyhangokkal is problémád van. Nekem a mélyekkel nem volt gondom, a beszédértés és a magashangfrekvencia-tartomány nagyon rossz. Először én is abban a hitbe ringattam magam, hogy lehet jó fülbe helyezhető készülék, de a próbaidőszak alatt döbbentem rá, hogy képtelen vagyok elfogadni a saját hangomat, ez volt a legrosszabb, mert mihelyt megszólaltam, nagyon zavart! Emellett még a beszédértés sem volt tökéletes, szóval a diszkréció semmit nem ér!

2 készüléket teszteltem párhuzamosan, az egyik a P___nak Virto V volt, a másik pedig a S__gnia Pure 312 5nX.  Az utóbbi volt a befutó, és NAGYON meg vagyok vele elégedve!

Én 35 éve vagyok nagyothalló, és sajnos nem használtam készüléket, csupán 1 hétig!

Döbbenetes, hogy az utóbbi parányi (!) készülék mire képes! Kezdve azzal, hogy iPhone kompatibilis (bár csak 5S fölött), tehát Bluetooth-technológiája révén nagyon kényelmesen vezérelhető, többféle igen hasznos programmal van ellátva.

Nekem hatalmas élmény volt, amikor meghallottam, hogy a billentyűzetet "verve" azok "klattyognak", meghallottam az egérkattintást, levélsusogást, széknyikorgást, stb. Ezek számomra ismeretlenek voltak 35 évig! Autóban is tökéletes, remekül használható HD zeneprogrammal. Van hozzá egy ún. Streamline TV dobozka (fizetős, 30e Ft), ami azért jó, mert a TV hangját optikai kábelen, RCA-n keresztül a készülékbe vezeti, tehát direktbe a füledben hallod a TV hangját, úgy hogy le is lehet némítani a TV-t, de te hallod. :-)

Ez a készülék parányi, amint írtam, a fülben a mai modern fülhallgatóknak megfelelő gumidugók vezetik a hangszórót, és a kábel is szinte láthatatlan vékony. Maga a készülék 2.5 cm "hosszú", és több színben kapható, szóval a bőr/hajszínnek megfelelőt ki lehet - ingyenesen - választani! 312-es elemmel működik, ami kb. 3-4 napig bírja, és darabja 120-130 Ft-ba kerül, nem sok, bár van akkumulátoros verziója is neki, én mégis az elemeset választottam. Az ára húzós, 167e Ft/db normatív támogatás után, de nekem megért ennyit. 3 év gari van rá, szingapúri (nem kínai!) gyártmány.

Ha van kérdésed, akkor szívesen válaszolok.

Gábor

 

Előzmény: ljrptr (1847)
Bajusz2010 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 1848

Konkrét tanácsot nem tudok neked adni, de miután apunál ugyanez volt a kérdésem, hogy lehet-e neki nem fül mögötti készüléket adni, azt mondta a szakember, ha túl nagy a hallás károsodása, akkor nem jók a fülbe helyezett készülékek.

Másrészt a fülbe helyezett készülékeket csak a te rossz hallásodnak megfelelően gyártják le, ha mégsem sikerül valamiért a pontos elkészítés, újra le  kell gyártani, ennek a költségét ismét ki kell fizetned. A fül mögé helyezettet már könnyebben lehet átprogramozni. cserélni másik típusra.

Remélem tudtam segíteni. 

Előzmény: ljrptr (1847)
ljrptr Creative Commons License 2018.09.14 0 0 1847

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Kiderült hogy ajánlatos lenne hallókészüléket hordanom, mivel leginkább a magasabb hangokat rosszul hallom, és a beszédértésemmel is vannak gondok. :( Én minél inkább láthatatlanabb készüléket szeretnék, ezért is gondoltam a teljesen fülbe, hallójáratba való készülékekre. Érdeklődtem néhány halláscentrumban és legtöbben nem ajánlják az én esetemben, mert a mély hangokat jól hallom, ezeket a típusú készülékeket meg inkább erre használják.

Tudna valaki tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Tényleg el kell felejtenem ezt a fajtát és ha jobban szeretnék hallani muszáj leszek a nagyobb fülmögötti készülékek közül választani?

Bajusz2010 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 1846

Tanácsot szeretnék kéni: 

idős édesapámnak nagyon rossz mindkét fülén a hallása.

Korábban is WIDEX készüléke volt, nem sokat használta. Most már elengedhetetlen mindkét fülén.

Kapott próbára WIDEX DREAM D100-as készüléket.

Elég nehezen hallotta az emberi beszédet.

Visszavittem és Cserélték WIDEX MENU ME5-19-re.

A csere után még rosszabbul hallja az emberi beszédet. Legyen az élőszó személyesen, vagy telefonhívás kihangosítva, TV rádió stb.

Még próbahordáson van. Elvileg akár vissza is adhatom.. 

Kérdésem: milyen más típust keressek?

Van valakinek valami jó ötlete?

Előre is köszi.

Megvált_Ő Creative Commons License 2018.09.08 -2 0 1845

Szép napot Kedves fórum társak!

 

Van néhány Phonak készülékem eladó! Ár megegyezés kérdése!

Minden készülék új, Svájcból származik, dobozban, tartóval!

Ha érdekel valamelyik készülék keress nyugodtan!

 

Vásárlás menete:

 

Kiválasztod a készüléket, árát kialkudjuk, majd egy előre egyeztetett időpontban a Te általad kiválasztott audiólógusnál, hallásközpontnál találkozunk, a szükséges beállításokat a készüléken elvégezteted, majd kifizeted nekem a vételárat!

Garanciát a készülék(ek)re nem tudok adni ezért is a támogatott ár alatt megkapod őket! (Nagyon kicsi az esélye egy Phonak készülék garanciális meghibásodásának)!

Megpróbáljuk a pénztárcádhoz igazítani az árat!

 

(Nem csak) Gyermekeknek, fiataloknak:

 

Phonak Sky B90-PR

                   V70-P

                   V70-M

                   B50-M

                   B50-PR

Felnőtteknek:

 

Phonak Audéo B90-R akkus "a hallókészülékek Rolls Royce-a"

 

Phonak Bolero B70-PR szintén akkus

 

Továbbá:

 

Nathos Auto

 

Nathos Auto M

 

Nathos Auto Micro

 

Phonak Vitus+ BTE-micro

 

Lappere Pro R54R

 

Illetve ezüst-cink 312-es méretű tölthető akku gombelemek!

 

Kérlek, csak vásárlási szándékkal keress!

 

 

 

kristof-25 Creative Commons License 2018.08.28 0 0 1844

Szia! Lehet nekem is ez lesz, így gyógyulást és minél előbbi felépülést kívánok. Később érdeklődöm, ha nem zavar.

Előzmény: krisztike087 (1843)
krisztike087 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1843

Sziasztok!

2 hét múlva dobhártya helyreállító műtétem lesz. Van vkinek esetleg tapasztalata? 

kislapát Creative Commons License 2018.08.12 0 0 1842

Nekem is Phonak extra 311 volt, vettem Bolero B70-et. Jó eddig.

 

szeder15 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 1841

Sajnos az én időm véges, nem a szalonban akarják lerövidíteni az időt.

Köszönöm amiket írtál!

Előzmény: totya4 (1840)
totya4 Creative Commons License 2018.08.11 0 1 1840

Szia! Úgy látom feleslegesen írtam annyit, mi az hogy pár óra lesz kipróbálni? Nem véletlenül van kötelező, törvényileg előírt próbahordási idő is! Aki ezt lerövidíti, az szerintem törvénysértést követ el. Szerintem 1-2 hét minimum kell hogy el tudd dönteni, hogy minden helyzetben megfelelően produkál-e a készülék. Hiszen aztán hosszú éveken keresztül ezzel a készülékkel fogsz együtt élni. Ráadásul a beállítások változtatása után megint csak meg kell fülelni mi a helyzet. Ahol "nincs idő kipróbálni" a készüléket, azt a helyet ott kell hagyni, van épp elég hallássérülttel foglalkozó üzlet... Egy nem megfelelő készülék vásárlása esetén, arra rámegy a 70% körüli állami támogatás, 7 éven belül már csak teljes áron tudsz új készüléket vásárolni több százezer forintért, tehát nagyon meg kell gondolni mit választasz.

 

Nekem pl egy Siemens-et nem is tudtak úgy beállítani hogy jó legyen, több készüléket próbáltam ki, különböző beállításokkal és programokkal.

 

Sok sikert :)

Előzmény: szeder15 (1839)
szeder15 Creative Commons License 2018.08.10 0 0 1839

Hello

közben beszéltem az audiológussal, és igen, zárt jó csak nekem is. Választottam egy Phonak Bolero B70-et, sajnos csak pár órám lesz kipróbálni, remélem beválik.

Fultisztitas mindenképp lesz előtte, elég sükebóka vagyok, de észreveszem, ha nem hallok annyira sem.

totya4 Creative Commons License 2018.08.10 0 1 1838

Helló, én pont fordítva tapasztaltam, tehát nem kell elmennem kiszedetni a fülzsírt időnként, mivel az illeszték valahogy éppenhogy kihozza :p Ezen én is meglepődtem. Persze minden reggel illeszték berakás előtt egy kis parafinolajjal megkenem a hallójárat bemenetét, így az illeszték is könnyebben csúszik be.

 

Nagyfokú hallásvesztésre mindenképpen zárt illeszték kell, nekem a mélyben fülbe nyúlós van, és teljesen jól elvagyok vele. Eleinte nyitott illesztéket akartak adni, az egyrészt sípolt értelemszerűen, másrészt irritálta a halójáratom. Ha jól rémlik van olyan illeszték is amit te mondasz, de az kevésbé esztétikus mivel kívülről tart, azaz több látszik belőle.

 

Hallókészüléknél nagyon fontos a megfelelő (számodra megfelelő) beállítás, a jó szakembert elég nehéz kifogni, mindenhol arra törekednek, hogy 1-2 próba után távozz otthagyva a sok pénzt :) Én szerencsére kifogtam egyet, mázli volt hogy a helyi kolleganő elment szülni, és addig beugrott helyette a műszaki igazgató. Pontosan azt csinálta amit mondtam neki, felfogta amit mondok neki, így aztán az együttműködésünk sikerre vezetett.

Lehet a "régi" készüléked is jó lenne, megfelelően beállítva.

 

A technika nem nagyon tud hova fejlődni, mivel alapvetően van egy mikrofon és egy erősítő, és hát ügye a zajszűrés, ami a legkritikusabb pont. Ha erős a zajszűrés akkor csend van, viszont megy vele a beszéd is, főleg ha halk. Ki kell fogni egy hozzáértő szakembert, addig járni hozzá, amíg nem kapsz egy elfogadható javulást, mindig kommunikálni kell vele mikor mit hallsz, mit nem hallasz, milyen környezetben stb. Ha nem foglalkozik veled megfelelően akkor meg el kell menni egy másik helyre. Persze mindezek előtt egy alapos fültisztítás nem árt, csak persze ha valaki nem hall jól, nem tudhatja tiszta-e a füle, mert a víz pl. átlátszó. Mióta egy kontár fülész főorvos elcseszte a fülem, már nem tudom megállapítani hogy el van-e dugulva vagy sem, annyira nem hallok rá.

Előzmény: szeder15 (1837)
szeder15 Creative Commons License 2018.08.09 0 1 1837

Sziasztok!
hallókészülék váltás előtt állok, korábban egy Phonak extra 311-em volt, nagyfokú hallásvesztésre, szerencsére az egyik fülem érintett. A beszédértésem sajnos nem lett jobb, így nem is nagyon hordtam, de most bízom benne, hogy az elmúlt 8 évben sokat fejlődött a technika. Egy Phonak Audéo V50-el szimpatizálok, használ ilyet valaki? Vagy valamilyen más Phonak Audéo-t? 
Ha jól látom a képeken, már nem az a mélyen fülben nyúló illeszték van használatban? Ennek nagyon örülnék, kényelmetlen volt, én úgy éreztem, mintha több fülzsír termelődött volna ettől, és kb 2 hónap használat után hallottam, hogy még annyit sem hallok, mint előtte.
Köszönöm, ha válaszoltok.:)

falum Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1836

Érdemes lenne elmenni a fülészetre.Lehet,hogy nincs nagy baj,de ha nem nézeted meg, akkor később komoly problémád is lehet belőle.Jobb a megelőzés.A klíma amúgy is "csodákra" képes sajnos...

Előzmény: Kisfiatal (1835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!