Keresés

Részletes keresés

szbsz Creative Commons License 2013.10.28 0 0 129

Kedves Zoli!

Én lányzómon épp azt vettem észre, hogy -bár imádja a táncot, amit versenyszerűen űz, a nyári kihagyás után mintha épp az újbóli táncolás erősítené fel a tüneteket.  Jártunk a Vadaskert Alapítványnál, azt hiszem, itt az ideje, hogy újra időpontot kérjünk.

Próbálom összefüggésbe hozni a tünetek erősödését bizonyos élethelyzetekkel, történésekkel, de konkrét dolgot nem sikerült kikövetkeztetni. Kicsit úgy veszem észre, mintha a fizikai fáradtság Nála iszonyatosan felerősíti. Tegnap már oda jutottunk, hogy nem szimplán rázta a fejét, hanem láncban, egymás után, többször is rázta, és a kezeit maga elé emelte. Nagyon megrémített, bár tudom, ennél vannak jóval erősebb tünetek is :(

Előzmény: ufózolee (127)
mslg Creative Commons License 2013.04.06 0 0 128
ufózolee Creative Commons License 2010.10.30 0 0 127
Sziasztok:)

Én zoli vagyok.Egy ember aki 99%-ban kigyógyult egy nem gyenge tourette szindrómából:)

Itt sokat említve lett a hipnózis mely engem is érdekelt régen,de nem gyógyulásom szempontjából csak úgy.

Én ma már csak nagyon ritkán tikkelek egy kettőt ha magam vagyok ,de ha bárkinek véletlenül megemlítem,hogy ilyen betegségben szenvedtem senki sem hiszi el.

Amúgy elég gáz volt régen sokat szenvedtem miatta(dagadt is voltam) ,de legalább anyit is erősödtem tőle:)))

Nekem az aktív sportolás és a saját magam kis autodidakta meditációja hozta meg a gyógyulást.

Ezt kb úgy kell felfogni ahogy itt a fórumon az önhipnózist írják le.

Bár nem írom alá hogy gyors változást hoz.Nekem lassú kűzdelmes folyamat volt ,de biztos és valahol gyönyörű :)

Lényegében ahogy a hipohonder megbetegití magát a puszta negatív gondolatok ismétlésével úgy,ezt a hatásmehanizmust fel lehet használni a tourette ellen,mivel a fordítottja is igaz ...ha pozitív gondolatokat ismételgetünk akkor pozitív fiziológiai(testi) "tüneteket" fogunk produkálni.
Szakmai nyelven önszugessziókkal .Az az pozitívan irányított gondolatok ismétlésével mint pl: hogy meggyógyulok,irányítoma tikket és hasonlók,csak mindezt át kell tenni egy meditatívabb környezetbe ,fekve nyugalomban a konkrét technika már mindenkinek egyéni fantáziájának a kérdése, lényeg a koncentráció elmélyítése sok pozitív gondolat ismétlése gyakorlása türelmesen ha unjuk ha nem.
És ezt kell élsport szerűen hosszú évekig nagyon aktívan gyakorolni,gyakolrolni,gyakolrolni.

És ha aktívan sportol az ember olyasmit ,ami a legjobban fejleszti a mozgás kontroll elsajátítását mint pl esetemben a tánc és harcművészet vagy hasonlók,akkor biztosra veszem bárki meg tud gyógyulni ahogy én.

Ha a meditáció része nem lenne tiszta bárkinek is vagy bármi kérdés van,kérem nyugodtan keressen meg(subzerocska@gmail.com),ez nem humbug sem hókusz pókusz ,nem kell hinni hozzá semmiben sem istenben sem egyházban sem bálványban sem jelképben igazán még pénz se kell hozzá csak idő és energia akarat ,türelem.Puszta logika az egész ráadásul pofon egyszerű.Én amúgy a meditációmmal már több orvosok által lehetetlennek vélt gyógyulásokon is átmentem egy két balesetem kapcsán.

Szerintem a legjobb gyógymód itt van az én példámban(mellékhatásai:általánosan nyugodt harmonikus tudatállapot,fittség,magabiztosság,erős immunrendszer.Az egészséges emberekre is sokszor jellemző kényszermozgások,és a zsírfölösleg telljes elvesztése) ,de előre tudom ez a világ oly gyarló,hogy szinte senki sem fog komolyan venni.Ölelés minden sorstársamnak,s kérlek a magatok és gyermekeitek érdekében gondolkozzatok el ezen kicsit komolyabban.

Üdv

:)

:)Z(:

(:
1895 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 126
Ha bármit  szeretnél kérdezni, az email címem: ilivamos@gmail.com
Előzmény: szabo76 (124)
1895 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 125
Többször jártunk már a Vadaskert Kórházban, szerintem nagyon jó szakemberek dolgoznak ott.
Előzmény: szabo76 (124)
szabo76 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 124
Köszönöm a választ, sajnos nem jó hír de valahol sejtettem. Van valakinek tapasztalata a Vadaskerttel kapcsolatban? Kicsit félünk nekiindulni, mert már annyi orvosnál voltunk és nem sok sikerrel. A gyerek is belefáradt már. Jó volna már olyan helyet találni ahol megfelelően foglalkoznak velünk.

Előzmény: *ridonli* (123)
*ridonli* Creative Commons License 2010.10.09 0 0 123
Sajnos ez erősen Tourette-nek néz ki. Az a két alapvető kritérium, hogy legalább egy éven át tartson, valamint hangos és motorikus tik egyaránt jelen legyen. A leírásod szerint a kisfiadnál mindkettő megvan :(

A Vadaskert gyerekpszichiátrián dr. Tárnok Zsanett nagy szaktekintélye a témának, valószínűleg érdemes lenne megkeresnetek őt.

Itt elég sok infó van.

Előzmény: szabo76 (122)
szabo76 Creative Commons License 2010.10.09 0 0 122
Sziasztok!

11 éves fiammal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni tőletek. Neki visszagondolva 6 éves korában kezdődtek a tünetei, csak akkor még azt hittük, hogy rossz szokásról van szó. Először a szem meresztgetésével indult, majd a szájával kezdett grimaszolni.Később amikor beszélt a szavak utolsó betűjét ismételgette( mássalhangzókat). Ezek a " rossz" szokások mindég váltották egymást. Néha olyan volt, mintha egy kicsit javulna a dolog, de aztán mindég jött valami új. Most több kényszermozgása is van egyszerre: Fejét rángatja(bólogat), Hangokat ad ki( mi csak úgy hívjuk, hogy kummog), Hasát rángatja, szájával "pö"-zik. Elég rendesen el vagyunk miatta keseredve, mert egyébként egy jó tanuló és nagyon nyugodt gyerkőc. Az iskolában sajnos már csúfolták ezek miatt. Jártunk pszihológushoz, de nem sok eredménye volt. Nem tudjuk, hogyan lehetne segíteni neki, hogy ne romoljon tovább ez az állapot. Egyáltalán ezek csak tikkek vagy a Tourette szindróma?

Segítségeteket előre is köszönöm.
registration Creative Commons License 2010.10.05 0 0 121
Gondolat olvasó azért nem vagyok..
Előzmény: esenlia (120)
esenlia Creative Commons License 2010.10.05 0 0 120
.....................
Előzmény: registration (119)
registration Creative Commons License 2010.10.05 0 0 119
Ha publikussá teszed a címedet a beállításoknál, akkor ott megadom én is az enyémet, és utána ismét nem publikussá teheted..
Előzmény: esenlia (118)
esenlia Creative Commons License 2010.10.05 0 0 118
Hogyan tudlak elérni?
Előzmény: registration (115)
registration Creative Commons License 2010.10.05 0 0 117
Szia!
Nem kell minden mögött mindig az okot kutatni, pl. a"HISZTÉRIÁS VAKSÁG" -nak sem ismeri senki sem az "okát", mert talán nincs is, mert "csupán" funkcionális zavar, tehát nem szervi, ezért "oki terápia" sincs, viszont hipnózissal-és csak hipnózissal tökéletesen gyógyítható..

Ismertem ilyen embert, a technikumban tanított egy nagy tudású tanár (ő írta a labor. gyakorlatok könyvet, amiből tanított), és gyakran nyúlt, a nadrágja egy bizonyos pontjára, mi meg röhögtünk rajta, ill. alig tudtuk visszatartani a röhögésünket..nem hinném, h ő maga is tudta volna, h TIK-es, de akik ismerték, biztosan nem tudták, én is csak azóta tudom, h az volt, mióta ezzel a "betegség"-gel foglalkozom, ill. nagyképűen mondva: "ismerem"..

Persze, volt más ismerősöm is, csak ő volt az, akiről nem is tudtuk/ták, h ez a TIK, és még sokan vannak, akik azok, és még a diagnózisukat sem állapították meg..

Gyógyszeresen biztosan nem gyógyítható, az legfeljebb bizonyos biológiai funkciókat kapcsol ki, és az ember "zombivá" válik, és ez a hatás jellemző általában minden pszichére ható gyógyszerre, és persze az, hogy nagy a "hozzászokás", hasonlóan a kábítószerhez, végül is a "gyógyító" hatás konvergál a 0-hoz, viszont az "elvonási tünetek" éppen olyan erősek, mint a kábítószernél..
A kezelés, mint minden pszichés problémánál, egyéni, én speciel a tüdőgyulladáson kívül nem ismerek már betegséget, amit nem így kell gyógyítani..Gyógyult TIK-esről csak a hipnózist tanító tanárom által tudok..

Több olyan betegségről tudok (aszthma bronchiale, reumatikus bántalmak hajtépés, fóbiák, pikkelysömör, vitiligo, dadogás, a pszichés betegségek nagyobbik része), aminek az okát nem is sejtik, ill. többtényezősek, és hipnózissal ragyogóan gyógyíthatók..
Előzmény: 1895 (116)
1895 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 116
Bár így lenne! Hogyan történik a kezelés? Ismersz gyógyult Tourette szindrómás embert? Kissé szkeptikus vagyok az általad leírtakkal kapcsolatban , mert orvosok ezrei dolgoznak azon, hogy egyáltalán arra rájöjjenek hogy pontosan mi az oka ennek a betegségnek. Ezért érdeklődöm.
Előzmény: registration (109)
registration Creative Commons License 2010.10.04 0 0 115
Szia!
Levélben kellene kicsit beszélgetni, nem ezen a fórumon..
Előzmény: esenlia (114)
esenlia Creative Commons License 2010.10.04 0 0 114
Igen, diagnózis megvolt. 58 vagyok. Megrázom a fejem , hátra nézek időnként és a vállamat tekerem.Jártam pszichológushoz...................nem nagy sikerrel.
Budapesten élek.
Előzmény: registration (113)
registration Creative Commons License 2010.10.04 0 0 113
Szia!
Mielőtt a hipnózissal történő gyógykezeléssel foglalkoznál, tisztázni kellene pár dolgot:

1./ Diagnosztizálták már ezt a szindrómát, vagy a gyógyszereket "csak úgy" kaptad, h megnézzék, h mit változtat a helyzeten?
2./ Hány éves vagy, és milyen tik-jeid vannak?
3./ Kezelt-e már pszichológus, és ha igen, milyen hatásfokkal?
4./ Hol laksz?
Előzmény: esenlia (112)
esenlia Creative Commons License 2010.10.03 0 0 112
nem én vagyok. Őt nem ismerem.
Hol van ilyen hipnotizör?
Előzmény: registration (111)
registration Creative Commons License 2010.10.03 0 0 111
Szia!
Te vagy a "fery02" jelige?
Gyógyszeresen nem gyógyítható, különböző formái, és súlyosságú esetei vannak, a gyógyítás mindig egyéni..Csak hipnózissal lehet feltárni az előzményeket ( a TIK-et feltehetően kiváltó okokat, melyek azóta már rögzültek), és megszüntetni azokat..A gyógyítás speciálisan képzett személyt igényel, aki járatos az "ún. retrográd hipnózisban, és tudja is alkalmazni azt..
Előzmény: esenlia (110)
esenlia Creative Commons License 2010.10.02 0 0 110
Én az vagyok..........sajnos, régóta. Nagyon szeretném, ha végre valaki megtalálná a megoldást erre a betegségre és nem azt hallanám, hogy nem gyógyítható, önfegyelem, szorongásoldó, stb.

Kaptam Zoloftot és Rivotrilt,eredmény: Zolofttól pajzsmirigy alulműxi és nyugtalan láb szindróma, Rivotriltól bekóma.................
Szóval?
Előzmény: fery02 (39)
registration Creative Commons License 2010.10.01 0 0 109
Gratulálok a bejátszáshoz..
Megerősítetted bennem azt a hitet, h ez a "betegség" (jobb híján használom ezt a kifejezést) csak hipnózissal gyógyítható..
Előzmény: 1895 (108)
1895 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 108

http://adventvideo.hu/index.php?kat=egyeb&lap=k_a_mintadiak

 

Sziasztok!

 

Ez a link "A mintadiák" című filmet takarja, mely egy Tourette szindrómás tanáremberről szól igaz történet alapján. Érdemes megnézni, könnyebb megérteni ezt a - sokak számára - fura betegséget.

registration Creative Commons License 2010.09.23 0 0 107
Sziasztok!
Ez itt egy érdekes cikk:

http://drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/elme-idegrendszer/10423-onhipnozissal-gyogyithato-a-tourette-szindroma

Önhipnózissal gyógyítható a Tourette-szindróma?

"A Tourette-szindrómában szenvedő gyerekek és felnőttek sokat profitálhatnak az önhipnózisból: egyes kutatók ugyanis azt állítják, hogy a módszer segítségével kontrollálni tudják az akaratlanul jelentkező rángásokat, a ticeket.
A kísérletben 33 kiskorú, 6–19 éves Tourette-szindrómás beteg vett részt, akiknek megtanították az önhipnózis módszerét.

Önhipnózis: megtanították nekik, hogyan juthatnak el egy ellazult tudatállapotba
Megdöbbentő volt, hogy csupán 2–4 foglalkozás után a páciensek 79 százaléka javulásról számolt be – mondta Lazarus. Ennek fényében mindenképen folytatni fogjuk a kísérleteket – tette hozzá."

A tanulmány a Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics című szaklapban jelent meg
1895 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 106
Esetleg lehetne a ezeknek a kis boszorkányoknak a szüleivel is beszélni.  Lehet hogy érdemes másik orvoshoz is elvinni a lányodat. Nagyon nehéz lehet neki, ezzel a betegséggel élni nap mint nap hatalmas küzdelem. Nem mindegy hogyan nő fel a lányod, mert a sorozatos küzdések, rossz érzések  még a jellemformálódását is befolyásolják. Ráadásul az sem mindegy hogy milyen gyógyszert kap és mire. Egyáltalán hogy kell-e szedni.
Előzmény: nelaliz (105)
nelaliz Creative Commons License 2010.05.01 0 0 105

Szia, 1895!

 

Köszi a tanácsot, de sajnos azóta még rosszabb lett a helyzet, kiderült, hogy a lányom osztályában az egyik "fővezér" rábeszélte a többi lányt, addig idegesítsék a lányomat, amíg ő el nem megy az osztályból. Nem tudom mi lehet az oka, akitől titokban ezt az értesítést kaptuk, a tikkelést nem említette, hogy azért nem bírnák a többiek a lányomat, mert nem bírják a rossz szokásait. Persze ő napról napra rosszabb állapotba kerül. Mindenféleképpen beszélünk jövő héten az osztályfőnökével, de azt hiszem, ezekkel a lányokkal a tikkelés problémát képtelenség megbeszélni, ha még jobban felhívnánk rá a figyelmüket, talán csak jobban kiröhögnék a háta mögött. 4 és fél évig nem volt vele semmi bajuk, általában mindig ő védte meg azt, akit kiközösítettek, és most pont ő kerül ilyen helyzetbe. Nagyon szomorú vagyok, de próbálom neki nem mutatni, a helyzethez képest ő még egészen jól viselkedik, csak biztosan belül őrlődik.

A neurológusunknál már régen nem jártunk, mert általában mindig csak annyi volt, hogy felírta a gyógyszert, megjegyezte milyen szép, jó mozgású kislány, tourette szindrómáról akkor nem volt szó. Azt hiszem ideje új orvost keresni, illetve már hamarabb is meg kellett volna tennünk. Egy kicsit reménykedtem, hátha elmúlik, de sokaknál olvasom, hogy ez a legrosszab korszak, amiben most a lányom van.

1895 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 104

Szia nelaliz! A mi családtagunk is kapott kis ideig tiapridalt, de csak csökkentette a tüneteket, teljesen nem múltak el. A neurológusotok mit mondott a lányod tüneteire?

 

Nagyon sajnálom a kislányodat, nehéz lehet neki hogy az osztálytársai kiközösítik. A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni. Nekem a megoldásról van véleményem , bár ezzel kevesen értenek egyet a környezetemben. Szerintem az osztályfőnöki órán a szülőnek és a tanárnak együtt kellene elmagyarázni a tikkek, "neadjisten" a TS tüneteit, okait, hogy a gyerekek megértsék hogy ez mitől van. Talán elfogadnák a kislányodat ezután.

Előzmény: nelaliz (103)
nelaliz Creative Commons License 2010.04.29 0 0 103
Sziasztok, 11 és fél éves lányom kb. 4 éves kora óta tikkel, pislogással kezdődött, akkor neurológustól pár hónapig Tiapridalt kapott, ettől tünetmentes lett, de persze a gyógyszer abbahagyása után folytatódott szemforgatással, vállhuzogatássa, grimaszolással, ritkán előfordul köhögés és krákogás is. Ez már Tourette szindrómának minősül? Egyébként nagyon okos, értelmes kislány, túlságosan is teljesíteni akar, ha egy 4-es osztályzatot kap, képes tőle kiborulni. Táncol, versenyszeren is, ilyenkor soha nem tikkel. Sajnos most az osztálytársai teljesen kiközösítették, megszakad érte a szívem. Nem tudom, hogy vajon a "furcsa szokásai" miatt, vagy egyszerűen csak a lányok kegyetlensége miatt. Jártunk pszichológushoz kb. 2 évig, szerette a lányom, habár nem tudom, használt-e a heti 1 alkalom. Régóta valami csodábban reménykedem, hogy hallok valami olyan módszerről, ami segítene, de néha nagyon kétsége esem, mi lesz így vele. Az iskolájából nem merem elvinni, egy új közösségben ki tudja, hogy fogadnák el őt, de így is nap mint nap szendved, hogy eltűntek a barátai. Van még két kisebb testvére , ezáltal sajnos itthon sem kapja meg azt a figyelmet, amire szüksége lenne, habár igyekszünk, de ő mindenkinél nagyobb elismerést, dicséretet szeretne magának folyamatosan elérni. Ha van valamilyen ötletetek, nagyon örülnék neki. Pl. mit is jelent a B vitamin kúra pontosan? Előre is köszönöm!
egyanya Creative Commons License 2010.04.07 0 0 99
Szia!
Én úgy tudom, hogy a tourette szindróma nincs azok között a betegségek között felsorolva, ami az emelt családi pótlékra jogosítana. Talán egy éve, hogy ezt itt a neten néztem, nem tudom azóta változhatott-e.
Előzmény: Börzike (98)
Börzike Creative Commons License 2010.04.01 0 0 98

Sziasztok!

 

Tud nekem valaki arról infót adni, hogy igaz-e, hogy akinek Tourette-szindómás a gyermeke, az jogosult az emelt összegű családi pótlékra és a gyermek 10 éves koráig a gyes is?

 

Előre is köszi, ha valaki tud valamit erről és megosztaná velem.

 

 

 

 

Izo5 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 97
Sziasztok!

Tanácsot ill. segítséget kérnék!
Jómagam már 31 vagyok de van 1-2 hülye szokásom, melyek sajnálatos módon mostanra eléggé felerősödtek,állandósultak..
A kisebbik probléma hogy pislogok, olykor igen csúnyán kacsintgatok, főleg estefelé amikor fáradtabb vagyok..
A másik hobbim hogy ropogtatom a mellkasom.Mostanra ez már se az ízületeknek, sem a vérkeringésemnek nem tett jót..
Ha valakinek van a fenntiekben tapasztalata kérem segítsen..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!