Keresés

Részletes keresés

bogel Creative Commons License 2006.01.04 0 0 11
(3szor)
Előzmény: kiwiki (10)
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 10
(csak 2-szer,de nem baj, szerintem lezárhatjuk ezt a témát :)

Előzmény: Törölt nick (5)
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 9

Neked is nagyon köszönöm a tanácsokat! :)

A szemüveghez is hasonló volt a vizsgálat,akkor nem kell túl sok különbségre számítanom ettől. Én is a havonta cserélhető lencsékre gondoltam,de persze majd többet tudok a vizsgálat után, egyenlőre elég sokfélét mutattak nekem ( 2 hetes,1 napos,havonta cserélendők..) .

Mégegyszer nagyon köszönöm Mindenkinek!

Sziasztok!

Előzmény: Cida_509 (7)
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 8

Köszönöm Neked is a válaszokat!

A HIBÁKÉRT PEDIG TÉNYLEG ELNÉZÉST ha valakit ennyire zavart!!! Nem értem miért akkor probléma ez,de most nem akarok ebbe belemenni! Bocsánat!

Nekem az optikusom azt mondta,hogy állandóan hordjam a szemüvegemet, még olvasáshoz is, pedig olvasni tökéletesen tudok mindkét szememmel! Én is sokszor hallottam már,hogy ilyen kis dioptriánál nem kell,de nekem az optikus ezt mondta és így hordom. Köszönöm a választ!

 

 

Előzmény: Spinderella (6)
Cida_509 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 7

Szia! Én 10 éve hordok kontaktlencsét, és csak ajánlani tudom. A mai kontaktlencséket nem kell megszokni, nem érzed viselés közben, és kellemetlenségek is csak akkor adódnak, ha túl sokáig hordod (napi 10-12 óránál tovább). A használatát viszonylag hamar meg lehet tanulni, de amíg kontaktlencsét hordasz, le kell szoknod a szemdörzsölésről (még automatikusan sem szabad, úgy hogy észre se veszed), mert a kontaktlencse kiesik és dobhatod el! Olyan kontaktlencsét válasszál lehetőleg, amit havonta kell cserélni, mert egy hónap alatt annyira elpiszkolódik, hogy úgyis el kell dobni, és semmi varázsfolyadékkal nem lehet igazán megtisztítani. Az egyetlen hátránya az egésznek, hogy elég drága, maga a lencse is, meg az ápolószerek is.

 

A vizsgálat általában egy szemfenékvizsgálatból és egy látásélesség-vizsgálatból áll. A szemfenékvizsgálat során erős fénnyel a szemedbe világítanak, ami picit kellemetlen, de nem fáj. A látásélesség-vizsgálat történhet számítógéppel, de hagyományos módon is (elolvasandó tábla, nagy fémkeretes szemüveg cserélhető lencsékkel). Ha kontaktlencsét hordasz, negyedévenként meg kell csinálnod ezt a vizsgálatot, hogy ellenőrizzék, mennyit javult vagy romlott a látásod.

Spinderella Creative Commons License 2006.01.04 0 0 6
A kontaktlencse szerintem tipikusan az a dolog, amit ha meg tudsz szokni akkor jó, ha nem, akkor az életben nem fogod.
Sokan idegenkednek attól, hogy úgymond bele kell nyúlni a szembe, pedig ez marhaság, a szemgolyódhoz hozzá se érsz, vagy max. egy nagyon picit.
Ha használod, a higiéniára nagyon-nagyon figyelj, mert egy koszos, vagy nem megfelelően megmosott kézzel, nem elég tiszta törülközővel simán bevihetsz valami fertőzést a szemedbe. De a megfelelő tisztaság egy idő után rutinná válik.
Arra készülj fel, hogy állandó kiadást jelent, a lemosó és tároló folyadékot minden hónapban meg kell venni, ami több ezer forint. Kivéve persze, ha olyan lencsét veszel, amit minden nap el lehet dobni, és másnap újat elővenni. Plusz még nem árt 1-2 havonta cserélni a tárolótokot, mondjuk ez nem kerül sokba, és időnként nem árt egy fehérjeoldó tabletta használata.
Azt a kontaktlencsét készítő, vagy készíttető dönti el, hogy teljesen lágy, vagy ún. félkemény lencsét kell viselned, ez ha jól emlékszem, a szemgolyód domborulatától függ, mert nem mindegy, hogy a lencse hol tapad meg. A különbség a kettő között csak az oxigénáteresztő képességük, ami meghatározza, hogy mennyi ideig viselheted egy nap a lencséket. (Minél lágyabb a lencse, annál inkább oxigén áteresztő.) Egyébként tapintásra és kinézetre ugyanolyanok.

De ha csak az egyik szemed rossz, és csak -1 a dioptriád, azzal még a szemüveget se muszáj mindig hordani, nemhogy kontaktlencsét. Szerintem. Legalábbis ez nagyon kismértékű látáscsökkenés.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 5
A helyzet az, hogy vagy háromszor-négyszer leírtad egymás után rosszul, úgyhogy messze nem a véletlen volt, kár szépítgetni, nem fog sikerülni. :-)
Előzmény: kiwiki (4)
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 4

Neked köszönöm a válaszokat, a helyesírási hibáimat kijavítóknak pedig a kioktatást (sajnos siettem egy kicsit,és a topik címét is észrevettem,hogy rossz,bocsánat) .

A boltokban már beszéltem az eladókkal,ők nagyon kedvesen tényleg elmondtak mindent,hoztak árlistákat,ajánlottak is lencséket és körvonalakban elmondtak mindent, hamarosan a kontaktológushoz is bejelentkezem. Egyenlőre nem merült fel más kérdésem,de ha még valami eszembe jut írok. Akkor mégegyszer köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 3
Ja, ha a vizsgálat idegesít, az semmi másból nem áll, minthogy ülsz egy géppel szemben, amelyik belevilágít a szemedbe... Abszolút veszélytelen és fájdalommentes... Utána a hagyományos módon is ellenőrizni szokták az eredményt, táblával. Mindenképpen szakember végzi, nemcsak egy odaültetett eladó.
Előzmény: Törölt nick (1)
bogel Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2
Vedd fel a szemüveged, mert neked k0ntaktlencse kell.
Előzmény: kiwiki (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 1
Kontaktlencse.

A maiakkal elég kevés a gond, kicsi az esély, hogy kellemetlenséged lesz, bár van, aki nem bírja - de ha elmégy egy üzletbe, igazán alaposan felvilágosítanak, csak kérdezni kell, és nem kerül semmibe.
Előzmény: kiwiki (-)
bindera Creative Commons License 2006.01.04 0 0 0
nagy O
kiwiki Creative Commons License 2006.01.04 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Kb. 1 éve hordok szemüveget, már eléggé zavar és elhatároztam,hogy kontaklencsére váltanék. Az egyik szemem -1 ,a másik teljesen jó. Elég vegyes véleményeket hallottam eddig a kontaklencsékről. Van aki azt mondta,hogy csak a probléma van vele, van aki dícséri. Ha esteleg valaki megosztaná velem a tapasztalatát a lecséjéről azt nagyon megköszönném. És ha valaki leírná,hogy nagyjából hogyan zajlik a vizsgálat,azt is megköszönném. Már több optikusnál is jártam és a betanítást nagyjból elmondták hogyan zajlik,de a vizsgálatról nem sokat mondtak eddig. Előre is köszi!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!