A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Nem tudok pontos adatokat, de 12 éves LC GS 100e km alatti futással most küszködik éppen a leégett generátorral.
Nem kérdezek utána, mik a pontos paraméterek, mert a cimbora a guta ütés határán van, mivel hetek óta nincs motorja, miközben a szezon dübörög.
Két "szegmens" égett meg azon a részen, ahol a vezetékek csatlakoznak
Egyébként félbe kell szedni hozzá a motort, mert a blokk és a váltó közé tették a generátort, így valóban elég nagy szopás egy ilyen történet - melóban, időben, pénzben...
Állítólag az eredeti alkatrész 400e, a márkaszervíz munkadíja hasonló összeg. A srác nyilván próbált minél jobban kijönni a dologból, de hát Murphy... Az első tekercselés nem sikerült, a második sem...
Egy felmérést szeretnék útjára engedni.Azt szeretném megtudni, hogy mivel számoljak? Mennyire valószínű, hogy a vizes RT generátorja le fog égni.Azt kérem, hogy akinek ez van (RT gyártási év >=2014) az adja meg a gyártási évet, km óra állást és azt, hogy neki leégette-e a generátor vagy sem?
Hátha érdekes lehet valaki számára: lecseréltem hosszú túrákon, sajnos keveset használt Schubert E1 bukóm, amely gyári kommunikációval szerelt, ha valaki ilyenben gondolkodik, ajánlom figyelmébe!
Hát az egy gyenge valami! Nem is értem azt a minőséget egy Adventure motoron. Nekem a sztenderről levételkor ért hozzá valami, és a felfüggesztés alatt rögtön elrepedt a műanyag ház. Láttam a bájkersztori youtube oldalán :https://www.youtube.com/watch?v=gdL-m6KHSf4 1.23-nál látod, hogyan oldotta meg a rögzítést, én is megcsináltam mindkét oldalon és jó lett.
Ha nagyobb törés van rajta akkor cserés, de ha csak elrepedt, akkor küldök képeket az enyémről, nem bonyolult megcsinálni.
Venni nem érdemes, mert horror az ára, és a legolcsóbb kínai led is sokkal jobban világít már, szerintem, ja és a többség alu házas.
12 éve lépett a pályára az LC sorozat, azóta megtelt a piac...
De az 1300 sorozat is fut nagyon állítólag. Csak valahogy azt ki kellene bekkelni, hátha a frissítés, vagy a modellváltás megint a szám íze szerinti lesz - de tartok tőle, nem így lesz.
ez röszkétől, ( jászberényből egyébbként) Riblji restoran "Dunavski cvet" itt akartunk megszállni, de részeg helyi szerb farok , elhajtott bennünket. ( nem sok kellett a tettlegességig. ( soha nem volt meg bajunk a szerbekkel)
itt száltunk meg 1nap remek hely 3an kaja ,sör, nem kevés ,szállás 80eu volt összesen.
Jezerska 1, 115, Bela Crkva 26340, Szerbia Laguna Guesthouse
itt még a 67d jelün mentünk motorozni, és kezdődött a kálvária 1 defekt miatt, Honda africatwin úgyanis belsős. Szóval a lényeg hogy a belső a gumis szerint kuka úgy hogy nem szedte szét. Belefújtuk a defekt javítót, azt mondta szerezzünk belsőt. az meg csak temesváron volt 170km. Végül visszamentünk a vaskapu után kb 20kmt és találtunk elsőbe valót. de ez a túlképzett farok nem volt hajlandó belerakni mondván kicsi. Végül elkezdte ragasztani a régit, persze nem 1 luk volt rajta (drót csinált 3at) persze kb ennyiszer szedte szét mert nem fogta fel hogy tedd már vízbe hiábe mondtuk neki. Azt mondta szar a külső öreg elvan rohadva agumi persze kb 2hónapos volt. na mind1 szóval ez sok idő volt több mint 1 napot voltunk 1 helyben.
Ha légolajos, akkor az adventure plexit javaslom, ami nálam kis toldalékkal zajmentes. Ugyanez már nem igaz a vizes szériáknál. Ja, 183 cm vagyok, plusz 4 cm-rel már zajos lenne, ez a verzió is.
Jut eszembe a Kappa/Givi airflow plexik mennyire jöttek be R1200 GS-en, mert a gyári bár eltereli a turbulens levegőt füldugó nélkül baromi zajos? DL 650-en a Givi nagy túraplexi mögött olyan csend van hogy kb 90-ig felhajtott sisakplexivel lehet motorozni.
Nagyon sokáig gondolkoztam én is azon a motoron, tudtommal a FullGasnál voltak az utolsó mohikánok, a legeslegutolsó 1250 GSA a hetekben kellhetett el.
Az tartott vissza, hogy még mindig soknak gondolom az Adventure-t, valójában csak a tank mérete (és persze a kinzete) vonz.
Miért sajnos? Remélem örülsz neki! Kevés kék színű valami tudja megdobogtatni a szívemet, ez az összeállítás közéjük tartozik, ki tudja talán egyszer...