Keresés

Részletes keresés

Laa-Yosh Creative Commons License 2006.05.09 0 0 69
Pontosan így van, Ungert fel lehet ismerni szakadt dizájnban is (bár csak amikor már tudod hogy ő az anya), és a lányát égetik meg.
Előzmény: cerebrum (65)
patrona Creative Commons License 2006.05.09 0 0 68
Hát, ha jó minőség, akkor megköszönném;-)
Előzmény: Juhaay (67)
Juhaay Creative Commons License 2006.05.09 0 0 67
Odadjam a linket (videó letöltés)
Előzmény: patrona (55)
Juhaay Creative Commons License 2006.05.09 0 0 66
Nekem már meg van. Nos...
Nem tehetek róla hogy kalózfilm,
de nagyot néztem amikor egy kicsit megdörzsölte a kamerát
aztán valaki azt mondta: "ez rémisztő",
meg hogy:"ne nézz oda!"
Érdekes volt de legalább a filmet láttam.
Amúgy nekem teljesen összeált a film és közepesen jó volt.
cerebrum Creative Commons License 2006.05.08 0 0 65

Uh, most teljesen belekavarodtam. Tehát a szakadt nő ködvárosban az ugyanaz, mint az a vöröshajú nő, akit Deborah Kara Unger játszik? Aki (mikor mutatják mi történt 40 éve) a mosdóba megy a lánya után? És nem őt, hanem a lányát égetik meg? Tehát magyarán a kislányt égetik meg? Hát nekem teljesen úgy jött le, hogy az anyát égetik meg, mert ő öltözött olyan fura ruhába, és őt kísérték a szekta tagjai, miközben a vezetőnő azt mondta a kislánynak, hogy ő szabadon elmehet (vagy valami ilyesmit).

Előzmény: Laa-Yosh (64)
Laa-Yosh Creative Commons License 2006.05.06 0 0 64
Egy kicsit összekeverted a rokoni viszonyokat :) Adott a lerongyolódott nőszemély, akivel Rose először találkozik a "túlélők" közül. Az ő lányát égetik meg, aki ezt túléli és ő idézi meg a rémálmokat-szörnyeket-poklot a városra. Ennek a lánynak a gyermeke az (apa nélkül...?) akit Rose örökbefogad. Nagyit nem égetnek, az meg teljesen zavaros, hogy ki él és ki hal meg...
Előzmény: cerebrum (57)
Sunderland Creative Commons License 2006.05.06 0 0 63
A filmben végig Cybil harcolt?
patrona Creative Commons License 2006.05.05 0 0 62
Azért a Golfokon kívül szeretek én sokminden mást is:-) Nekem meg inkább a kutyák fosatósabbak, főleg a sötét Silent hillben, amikor hallom a rádió recsegését, de nem lehet tudni pontosan merről jön, aztán egyszercsak hallani, hogy szalad, és már ugrik is:-) Most jutottam el a játékban az első főellenséghez, amit szájba kéne lőni mikor kitátja, de ezt már PSXen sem nagyon tudtam megcsinálni, kiváncsi leszek így PCn billentyűzettel hanyadikra sikerül:-)
Előzmény: Konnektororrú (60)
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.05 0 0 61
A kísértetvárosság inkább azért volt, mert a szénbánya kigyulladt a föld alatt. Ezért ködös a város Beanéknek is. A szén/tőzeg évtizedekig tud égni a föld alatt, a valóságban is több város vált kísértetvárossá emiatt. Szvsz pont ezért pakolták a filmben Silent Hillt West Virginia államba, mert ott rengeteg szénbánya működik/működött.
Előzmény: cerebrum (57)
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.05 0 0 60
Jé, egy Patrona:)) Az SH1 nekem is bejött, szorosan követi a 2-t, bár tényleg befosatóbb valamivel, azok a madárszerű izék a ködből előkúródva...:)))
Előzmény: patrona (55)
patrona Creative Commons License 2006.05.05 0 0 59
A második inkább nyomasztó, az első viszont félelmetes. A szörnyek tényleg jobbak, bár azokat az oszloplábú csimpaszkodó izéket inkább viccesnek nevezném, de a többi tényleg durva lett.
Előzmény: Sunderland (58)
Sunderland Creative Commons License 2006.05.05 0 0 58

Ketessel játszottam először, szerintem az a legjobb, abban vannak legundorítóbb szörnyek, annak vannak legmélyebb lélektani mondandói.

Ahogy elnézem film kissé zavaros katyvasz lett...

Előzmény: patrona (55)
cerebrum Creative Commons License 2006.05.05 0 0 57

No, akkor megpróbálom összefoglalni a dolgokat, hogy hogy látom, remélem jól látom. :-P Szóval a '70-es években a városaiak egy fanatikus csoportja megégette a főszereplő nő (Rose) fogadott gyerekének a nagyiját (akiről azt tartották, hogy boszorkány), aki nem halt meg, mert az utolsó pillanatban kimentették (vagyis az a nyomozó mentette meg, aki akkor megégette a kezeit), viszont a város leégett, és sokan (köztük a fanatikus csoport tagjai is) meghaltak. A nő gyerekében (aki kiskorában pont olyan volt, mint később a lánya, Rose adoptált gyereke) ez olyan félelmetes erejű bosszúvágyat gerjesztett, hogy a várost megszállta a Gonosz. A fanatikusok nem haltak meg teljesen, hanem egy átmeneti síkon léteznek, ez lenne a ködös Silent Hill, ami néha átváltozik a Gonosz uralta Silent Hill-é, aki a kiscsaj alakjában létezik.

 

Na most akkor amiket nem értek:

 

1. Mivel a film végén Rose és a lánya is a ködös világban maradtak, feltételezem, hogy mindketten meghaltak. Végülis Rose-t szívenszúrta a szekta vezetőnője, de a kiscsaj mitől halt meg? És ha már meghaltak miért nem haltak meg rendesen? Miért kell ezen az átmeneti síkon tengődniük? Vagy valójában már a film elején az ütközéskor meghaltak mindketten a rendőrcsajjal együtt???

 

2. Ha a fenti bekezdés utolsó mondata nem igaz, akkor viszont mi dönti el, hogy valaki átkerül a ködös Silent Hill-be (Rose, a lánya, a rendőrcsaj), valaki meg nem (férj, nyomozó)?

 

3. Rose fogadott lányának az igazi anyja az, aki miatt a Gonosz néha rátör a ködös Silent Hill-re, de akkor miért van az, hogy őt simán elkaphatják a fanatikusok, és nem tudja megvédeni magát és a lányát? Meg aztán az sem teljesen világos, hogy ő mikor és hogyan halt meg, és ki volt a férje... Mikor a város leégett, még kislány volt, és nyilván eltelt pár év, mikor megszületett a lánya, akit aztán Rose örökbe fogadott. És aztán hogy került át a ködös Silent Hill-be, miért nem halt meg rendesen ő is?

Prof.William Creative Commons License 2006.05.05 0 0 56

suha nem paráztam játéktól de az 1 től nagyon. Se 2-3-4 től. Pedig az igazán beteg láynek a 2-től jeleentek meg.

De a hangulat...

patrona Creative Commons License 2006.05.04 0 0 55
Végre sikerült megszereznem a SH1 Pc verzióját! Akárki akármit mond, ez a részmég mindig a legjobb! 99ben, mikor kijött PSXre párszor keményen beparáztam rajta, és még most is sikerül néha, pedig már vagy 10szer végigvittem. Zseniális alkotás, már csak a filmet kéne megnéznem, hátha nekem bejön.
Sunderland Creative Commons License 2006.05.02 0 0 54

Akkor lehet, hogy a filmben torzították el így dolgokat...

 

játékban csak ködös kísértetváros, meg Rémálomvilág van.

Előzmény: KuCz (53)
KuCz Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53
"Négy különböző dimenzióban, a létezés négy különböző szintjén létező világ ez: Silent Hill az 1970-es években, amikor valóságos volt és létező, a város ma, a város a köd állapotában és a város a Sötétség állapotában.”

Hát így...
Silenthillfilm.hu-n olvastam.
Előzmény: Sunderland (52)
Sunderland Creative Commons License 2006.05.02 0 0 52

Mármint 4 szálon nem??

 

2 sík (valós világ / rémálomvilág) bőven elég, hogy kb mindent megmagyarázzon.

Előzmény: KuCz (49)
cerebrum Creative Commons License 2006.05.02 0 0 51
Valaki összefoglalná nekem pár szóban a JÁTÉK történetét? Sajnos csak a második résszel játszottam, és mielőtt megnézem a filmet, azért szeretném tudni... Köszi!
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.02 0 0 50
Az SH3-ban is nő a főszereplő, bár ott nem családanya, hanem tini csaj:)
Előzmény: KuCz (47)
KuCz Creative Commons License 2006.05.02 0 0 49
Hivatalos honlapon azt írják, h a történet 4 (!) síkon fut...
Sunderland Creative Commons License 2006.05.02 0 0 48

Szerintem csak két párhuzamos dimenzió van, és nem annyira az dönti el, ki kerül át és ki nem, hogy ki a jó és ki nem...

Inkább az kit akarnak átszippantani, mert valahogy kapcsolatba került természetfelettivel, vagy ha Rémálom világ elárasztja valóságot, nincs mese...

 

(SH2ben van olyan, hogy város vonzani kezdi rosszakat, hogy bűnük és félelmük a démonokat táplálja)

Előzmény: Konnektororrú (45)
KuCz Creative Commons License 2006.05.02 0 0 47
Na akkor:
Személy szerint nekem nagyon bejött a film, és a játék is egyaránt.
Azon én is csodálkoztam, h nme férfi a főszereplő, de igazából sztem ez egy jó ötlet volt, h megcserélték a szerepet (először arra gondoltam, h azért, mert így nme oylan egyértelmű az egész. Gondoljatok bele: mért nagy élvezet ugyanazt látni moziban, mint a játékban? Be kell látni, úgy semmi pluszt nme ad...
Aztán olvastam, h a rendező szándékosan pakolta tele nőkkel a filmet :] )

A történet: nekem az is bejött. Szeretem az ilyen nme szájbarágós dolgokat. Erről ennyit :)

Azzal sem értek egyet, h lehúzzák a színészeket, h milyen szarok, noname-k. ez sem igaz. Sean Bean mögött is szép karrier áll, és hát azért a többiek is voltak már pár filmben (fő)szereplők. Persze, attól még lehetne gáz, de sztem jól játszottak.

A szörnyek véleményem szerint iszonyat jók voltak (ez asszem egy olyan pont, amiben mindenki véleménye egyezik :D ), és az, h a Piramisfejű mért van benne.... hát, sztem ezen nme kellene ennyit agyalni. Végülis a játék összes része SILENT HILL, szal a kapocs megvan, és a készítők akár az első részbe is beletehették volna ezt a szörnyet.
Jah, és kedvenc szörnyünkek igenis van tekintélye a filmben!!! Nme is kicsi.... ;D
*tsigabige* Creative Commons License 2006.05.02 0 0 46
Háááát ami igaz az igaz, nem játszottam még a játékkal, de a film alapján nem is fogok... Szerintem ez egy sokadik megfilmesített játék, amit talán inkább nem kellett volna... Nem szoktak komolyabb gondjaim lenni a filmek megértésével, de ez valahogy nehezen megy...
Konnektororrú Creative Commons License 2006.05.02 0 0 45
OK, ez tiszta, csak egyrészt az eredeti játékban mintha nem ez lett volna a helyzet, másrészt meg mi alapján döntődik el, hogy ki kerül a "másik" Silent Hillbe, és ki marad a közönséges elhagyott városkában. Bár az is igaz, hogy monnyuk Christabelle figurája, illetve a "jó" Dahlia már eleve keresztbeveri a játék történetét...
Előzmény: Prof.William (44)
Prof.William Creative Commons License 2006.05.01 0 0 44

"Hogyhogy Sean Beanék be tudnak menni a városba, amikor szakadékok veszik körül?. "

 

Ezt a legegyszerűbb megmagyarázni.  Egyszerűen volt a sima elhagyatott város+a ködös, ami egy másik dimenzióban létezett. Volt amikor Rose meg a férje 1 helyen voltak mégsem látták egymást ,mert a férfi a valóságban volt. a nő meg a ködösnél is durvább Dark SH-ban.

 

 

Borosi Creative Commons License 2006.05.01 0 0 43

Felirat már van a Reteksubon!

 

www.hosszupuska.freeweb.hu

 

sz_re_hard Creative Commons License 2006.04.29 0 0 42
Végülis mindegy, én csak a csalódott nézőket sajnálom...ahogy lentebb olvasgattam, sajnos van egy pár. Pedig tényleg jó kis film (lehet...)!
Előzmény: Sunderland (41)
Sunderland Creative Commons License 2006.04.29 0 0 41

?? ezt kinek címezted?

 

PHt imádom a játékban, durván nyomja, de filmben ahogy elnézem csak egy ostoba főgonosz...

Előzmény: sz_re_hard (40)
sz_re_hard Creative Commons License 2006.04.29 0 0 40
...Enyyi erővel a készítők a hasukra is csaphattak volna, és kitalálhattak volna egy idegen sztorit. Egy kérdés: mit ártott Nektek szegény Piramisfej? Bár igencsak korlátolt (mondjuk a játékban) , eléggé jó-fej :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!