Keresés

Részletes keresés

Spanci Creative Commons License 2011.02.24 0 0 49

A mélcímed nem látható, így ideírom, bár lentebb is olvasható volt. www.gyaszhuszar.hu

És ez nem reklám, hanem valóban segítség, én már tudom.

Előzmény: Hoofdstad (48)
Hoofdstad Creative Commons License 2011.02.24 0 0 48

Szia!

Megtennéd, hogy tovvábbítod nekem azt a linket? Az imént tudtam meg, hogy elhunyt egy rokonom ma hajnalban és teljesen tájékozatlan vagyok az árakat illetően. A mélcímem átmenetileg láthatóvá tettem és előre is köszönöm a segítséget.

 

Előzmény: Spanci (47)
Spanci Creative Commons License 2011.02.18 0 0 47

Kedves Törökmaca

 

Köszönöm neked a linket, nagyon sokat segítettél, így is hogy nem vagy fórumlakó.

Csak olyan furcsa volt, de a lényeg a lényeg, hogy igaz volt minden. Nagyon szépen köszönöm neked:o))

Előzmény: törökmaca (46)
törökmaca Creative Commons License 2011.02.13 0 0 46

Kedves Spanci!

 

Először is részvétem anyukád miatt.Sajnálom,hogy hiteltelennek tartasz az egy darab hozzászólásom miatt.

Tudod én nem vagyok egy internet rajongó és fórumokon sem vagyok regisztrált tag.Az indexre és a nők lapjára

is csak azért regisztráltam,hogy megköszönjem Verának a segítséget és megosszam másokkal is a jó tapasztalataimat.

Nem volt célom az emberke reklámozása,azért írtam ki az elérhetőségét,hogy mások is igénybe vehessék szükség esetén

a segítséget.A hozzászólásodból kiderül,hogy Te is rátaláltál,nekem ez volt a célom,hogy mindenki megtalálja akinek

szüksége van rá.A Hamvasztás nevű fórumozót nem minősítem,megtette magahelyett.Nagyon átlátszó!

Amit leírt az magáért beszél.A szó szoros és átvitt értelmében is.

Üdvözlettel,Marcsi

Előzmény: Spanci (45)
Spanci Creative Commons License 2011.02.02 0 0 45

Én nem vagyok temetkezés, hanem meghalt az anyám és őt temettettem el, szerencsére azzal, akiről írtam, és már más is írt előtte róla, tulajdonképpen fórumon bukkantam rá.

Én nem ezért regisztráltam egy nicket, 10 éve vagyok a fórumon, elég sokan ismernek, kb. 50.000 hozzászólásom van itt és mindenki tudja rólam, hogy nem temetkezési vállalkozó vagyok, úgyhogy ezen kár rugóznod, az egész tiszta röhej.:o)))))

Éppen a hiénamentes temetkezésről írtam le a tapasztalataimat, mint egy elhunyt egyetlen leánya, tehát tulajdonképpen egy a célunk.

A mai mélt is Te írtad nekem?:o)

Az én temetkezési vállalkozómról meg nyugodtan "kiderülethet az igazság", ami annyit jelent vele kapcsolatban, hogy tisztességes, korrekt, precíz mégis nagyon emberi és nagyon olcsó.

Előzmény: Hamvasztás (44)
Hamvasztás Creative Commons License 2011.02.02 0 0 44

Szerintem meg TE VAGY TEMETKEZÉS!

Tudom sok ilyelyen "Temetkezési Vállalkozónak" nem tetcett amit írtam, mert félnek, hogy kiderül az igazság!

 

Félnek, hogy kiderül, hogy amit kérnek az IRREÁLIS, és BECSAPJÁK AZ EMBEREKET!

Nem az én, és az Ön véleménye lessz itt hamarosan mérvadó, hanem az említett vállakozó által kiadott, és az összes Televíziós Műsorban közzétett riportok hada!

AMI MAJD LERÁNTJA A LEPLET ERRŐL A MAFFIÁRÓL!

 

Hamarosan megjelenő "Leleplező témájú" regény címe:

 

                  KEGYELET - PROSTITÚCIÓ - MAFFIA

                                    BALKÁNI MÓDRA

 

Tudják mért hozta össze az író a Kegyeletet és a Prostitúcióval, és a Maffiával?

 

MERT MINDEGYIK UGYANAZON ELVEN, ÉS MÓDSZERRAL MŰKÖDIK 

(mondhatnám "Kísérteties a hasonlóság!!!)

ÉS MINDKETTŐT A MAFFIA ÜZEMELTETI!

Előzmény: Spanci (43)
Spanci Creative Commons License 2011.01.29 0 0 43

Az index fórumára írsz. Nekem már azért is hiteltelen vagy, ahogy ezt a nicket regisztráltad. Ezért volt Törökmaca is hiteltelen az 1 hozzászólásával. Olyan, mintha reklámoznál, akár magadat és nem egy egyszerű ember vagy, akinek jó tapasztalatai vannak, mint nekem.

Na mindegy. Írd ide a jó tapasztalataidat Ceglédről.

Az enyém Budapest és hamvasztás. Ahogy az áraidat írtad, nekünk olcsóbb volt.

Előzmény: Hamvasztás (42)
Hamvasztás Creative Commons License 2011.01.29 0 0 42

Többszáz ilyen, és hasonló válasz érkezett az IWIW közösségi oldalmon is ugyancsak közzétett panaszomre!

 

Kegyelet.

kedves Mancika!
Amit írtál a kegyeletről, azt légyszives küldd el a Ceglédi Kékujságnak!
Érdemes!
Üdv. Sanyi

 

Én is megdöbbenten olvastam az irásod,de azért megirhattad volna hogy melyik cég az emberséges,hogy a többinek még az ajtaját se nyissuk ki.
kösszi,E

 

................. sorolhatnám!

 

Előzmény: Hamvasztás (41)
Hamvasztás Creative Commons License 2011.01.26 0 0 41

Egy felháborító, kegyeletsértő esetet szeretnék veled megosztani! Velem történt meg, és egyben talán az előbbihez is hozzászólhatok!


A minap elveszítettem egy igen közeli hozzám tartozómat, akinek úgy gondoltam „friss ceglédi lakosként” egy helyi temetkezést bízok meg szerettem végső tisztességével.

Nem igazán vagyok kegyeleti területen tapasztalt, bár alig három éve, hogy eltemettem a párom egy Szigetszentmiklósi temetkezéssel, de máris mély megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy itt ebben a kicsinyke városban itt Cegléden mennyi temetkezési vállalkozás él, és virágzik! Még megdöbbentőbb volt számomra eme „kegyelettel” foglalatoskodó szolgáltatók elkápráztatóan megdöbbentő és legfőbbképpen SOKSZÍNŰ ÁRAIK! Kérem szépen ez botrány! Felháborító, hogy egy-egy ajánlat között a DUPLÁJA különbséget is véltem felfedezni! El nem tudom képzelni, hogy hogyan kerülhet egy hamvasztás az egyik vállalkozónál (Temetés nélkül!) 130.000. Ft-ba is! A másiknál meg ugyan ez „csak” alig HETVENEZERBE!? Kicsit utána néztem a dolognak, mert megvallom, bár azt mondják odafönt a nagyokosok, hogy „szabadáras” világban élünk, de csak-csak bosszantott a dolog!

Persze itt csak a két kirívó, legmagasabb, ill. a legalacsonyabb „ajánlatot” jelöltem meg, s persze voltak amolyan, hogy is mondjam „köztes ajánlatok” is alig százezer környékén, de frusztrált a dolog, hogy mit kínál annyiért emez, vagy éppen amaz!

Tudjátok mit? SEMMIT! A drágábbról kiderült, hogy Ő már egy amolyan „törzsgyökeres régi helyi vállalkozó” nagy cég, talán a jó híre megelőzte, vagy felmagasztalta maga magát, hogy Ő bizony megkérje amolyan borsosan az árat! De kíváncsiságom behajtott a legolcsóbb ajánlatot tevő „kisvállalkozóhoz” is, hogy megtudjam, Ő vajon hogyan kalkulál, nincs e valami becsapás e mögött a mondhatnám úgy, „rokonszendvesebb” ajánlat között!

Kis irodácska, szolid lékkör, alázatos fogadtatás fogadott eme irodácskában. Mindjárt a lényegre tértem, és megkérdeztem, a kis hölgyet, hogy ugyan tessék már nekem elmondani, hogy hogyan lehet az, hogy Önök ennyiért végzik, mások meg a duplájáért, vagy éppen majd csak a duplájáért a végtisztesség eme módját? Bíztam benne, hogy na majd most jön a szokásos „becsalogatósdi” szöveg, hogy „hát, még ezt, meg azt nem számoltuk…”tudják ahogy az lenni szokott! AZONBAN NAGY MEGLEPŐDÉSEMRE, jött a vérlázító válasz!

„Nézze, mi kis cég vagyunk. Ötödikként jöttünk ide ebbe a kis városba, nem tehetjük meg, hogy drágábbak, legyünk, vagy ugyanazon árakon dolgozzunk, mint mások. El kell, hogy fogadtassuk magunkat, bízunk benne, hogy még eme óriási már-már Maffiaszintű harc ellenére is fenn tudjuk tartani magunkat, és kegyelettel, Isten által nyújtott áldással vezérelten tudjuk végezni munkánkat!” Megvallom őszintén, az elmúlás, bár már koromnál fogva engem is fenyeget, hiszen ki az aki örökké fog élni legalábbis itt a földünkön, és nem is szívesen beszélek az elmúlásról, mert ez elszomorít engem is, főleg e gyászom pillanatában, és bizonyára elszomorít másokat is! De annyira megrendített eme hölgy Őszinte, szeretetteljes, és emberi méltósághoz illő, részvétel teli fogadtatása, hogy arra sarkallott, hogy igenis elmondjam nektek, embertársaimnak a szomorú, és egyben a mindenden napunkat, beárnyékoló, a jövőképünket bemocskoló tudatom ráébredése, hogy bizony, már a Kegyeletben is Maffia van! Elpanaszolta a kis hölgy, hogy azért vannak ezek az égbekiáltóan magas árak, országszerte, mert a Temetkezésben óriási „fejpénzeket” fizetgetnek a helyi vállalkozások Kórházaknak, orvosoknak, stb. még sorolhatnám a halott és felháborító információit, azért, hogy úgymond Őket ajánlják! Szabályosan, adnak vesznek bennünket! Amit éltünkben nem fizettünk meg „adót” azt megfizettetik a családunkkal holtunkban, majd a temetésünkön! Szóval valamiből úgymond fizetni kell a „hálapénzt” az „alamizsnát” és mint láthatjuk az árkülönbségeket, bizony van aki szórja bőszen a pénzt! Még annyit elmesélt, eme kishölgy, hogy a férje, egy igen vallásos és egyben tehetséges fiatalember, aki maga is ebben az iparban tevékenykedik, olyannyira felháborította a Kegyelet, az Istentisztelet eme sárba tiporása, hogy egy leleplező témájú könyv megírására ihlette, „Kegyelet P…. Maffia Balkáni Módra” címmel talán már az idén kiadják, bizonyára a Kegyelet eme bűnbandái, de talán megsúgván, még a Vatikán felháborodását keltve is! Én magam beleolvastam eme „remekmű” kéziratába, s bár ez itt nem a reklám helye, de egy frappáns, és talán ideillő végszóval zárnám soraimat e regényből merítve: „ … a gonosz oly hatalmas romlandó világunkban, hogy magát a vallási kultúrát, az egyházi cselekedeteket is megkísértheti! Mert a démonok köztünk járnak!”                 

Szóval sohasem késő nyitott szemmel járni, legyen az én esetem intő példa, és kérem ne szégyelljünk informálódni, több helyről is árajánlatot kérni, mielőtt marékkal szórnánk az amúgy is váltságos világunkban a pénzt! Legyen ez igaz temetésre, vagy ép születésre, de akár csak egy mindennapi használati cikk megvásárlásánál! Ne hagyjuk, hogy becsapjanak bennünket!

 

Kedves Ceglédi honfitársam, köszönöm, hogy meghallgattad panaszom, véve a fáradságot, elolvasva eme levelem! Legyen ez intő példa mindenkinek!

„Nem mind arany ami fénylik!”

 

Aki tényleg nem akarja becsapatni magát, én is szívesen tudom ajánlani eme temetkezést! Egyébként ŐK IS INGYEN KISZÁLLNAK és csak 69.900-at fizettem...

 

Üdv: Mancika

 

Előzmény: Spanci (40)
Spanci Creative Commons License 2011.01.21 0 0 40

Remélem Törökmacánál hitelesebb leszek az indexen (1 hozzászólása volt), de csak osztani tudom a véleményét és a hozzászólásában lévő linkre figyeljetek, de aki akar keressen meg mélben.

 

Most egy másik topikban írt hozzászólást linkelek ide:

 

Anyám temetésével kapcsolatban elkezdtem először puhatolózni, hogy mi mennyi, mindenki horror árakat mondott, pl. Maraunokanővérem 4 éve szóratta szét Péter unokabátyámat a Kozma utcában 230 ropiért. Csak ilyen összegeket hallottam.

Aztán, ahogy nézelődtem a neten, illetve gugliba írtam, hogy szétszórásos temetés, először kidobott egy nőklapja nescafé fórumot, ahol valaki kiírt egy linket, hogy igen korrekt stb. megnéztem a honlapot, hát olyan árak voltak, hogy szinte gyanús volt, de azért felhívtam az ügyintézőnek kinevezett embert. Nincs iroda, házhoz jön a megrendeléshez és "gyanúsan" olcsó. Eljött, meggyőzött, teljesen profi volt, előre kifizettem mindent neki, bár felajánlotta, ha gondolom elég előleget adni. Teljesen megvoltam zavarodva, végül odaadtam neki 95 ropit.

Mikor mindent elintézett, hozta a számlákat. A búcsúztatós csajnak külön fizetek a templomban, az külön még 15 ropi.

Szóval ennyi pénzből megúsztam az egészet. És minden igaz, nem kamu. Nincsenek temetési hiénák. Látták volna a pofáját a boncmesternek, mikor hálóinget bevívén rám ugrott, tudom-e kivel, aztán mikor mondtam, hogy tudom, lefagyott a pofájáról a vigyor, ami amúgy sem illett a hely hangulatához (ezek százalékot kapnak). Anyámat N. néninek hívta, mintha valami nagy cimbik lettek volna ott a proszektúrán, remélem közelebbről nem ismerkedett meg vele. Annyira leakasztott a lehengerlő dumájával a boncmester, hogy meg sem tudtam nézni magamnak közelebbről, bár előre elterveztem, hogy jól megnézek egy ilyen embert, aki ezzel foglalkozik.

Egyébként a formalinnak tényleg van szaga, már kint a váróban is éreztem. brrrrrrr

A másik ami nálam necces volt, a papi temetés. Anyám katolikusként lett megkeresztelve (mint ahogy én is), első áldozó is volt (papírjaiban találtam ilyet), de aztán én nem emlékeztem arra, hogy hívő életet élt és akár bement volna egy templomba mióta eszemet tudom. Szóval agyaltam, a papi szertartáson, de aztán kiderült, hogy ki kell kérni az egyház kerületétől (éppen a XV. kerületben volt a bejelentett lakása, de volt neki egy valag bejelentett kerülete, állandóan költözködött), és visszamenőleg ki kellett volna fizetni az egyházadót, meg a kiadó papbácsinak is csengetni, plusz még a befogadó papnak is úgy 25-30 ropit), ezért döntöttem a polgári búcsúztató mellett, ahol anyámról beszélnek. Egyébként meg egy plébániában egy osszáriumban fogják szétszórni a hamvait, és mivel katolikus templom, ezt olvastam a honlapjukon (egyébként nagyon modern templom): Az ide eltemetett halottakért minden szentmisében imádkozunk és a hónap első hétfőjén az esti szentmisét értük ajánljuk fel.

Szerintem ez hosszabb távon - akár polgári búcsúztatóval - többet ér, mintha annyi pénzért egy pap lóbálná a kigyulladt retiküljét, istenről beszélne, esetleg néha közbeszúrná, hogy Szilvia testvérem.

 

Szóval van még hiénák nélküli temetkezés, végig bizalmatlan voltam a csókával, pedig azt hiszem a szakmában ritka fehér holló, meg is mondta, hogy ő ezt szeretné tisztességesen csinálni. Nagyon sok mindent mesélt a szakmáról. Mondtam neki, hogy ezt a temetkezési bizniszt akár Moldova is megírhatta volna egy szociográfiában, azt mondta a csóka, hogy tuti megölték volna (legalább eltemethették volna a hiénák jó lóvéért, höhö:o)

 

Azt hiszem ezt a sztrorit beteszem a temetkezés topikba is, úgy, hogy akinek tényleg kell egy igazán korrekt temetkezés - Budapest és szórásos - akkor keressen fel, nem reklám céllal, csak hogy a nehéz napokat szemét dolgok nélkül túléljék.

Előzmény: törökmaca (34)
nextdoor Creative Commons License 2010.12.02 0 0 39

Szervusz, őszinte részvétem...

Amennyiben élettársad nyugdíjasként hunyt el, úgy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál nyújthatod be igényedet, amennyiben dolgozóként, úgy a megyei nyugdíjbiztosítónál (ebben az  esetben azt állapítják meg, milyen nyugdíjra lett volna jogosult, ez az alapja az özvegyi nyugdíjnak).

Az élettársi együttélést, amennyiben az élettársaknak nem volt azonos a címe,  hatósági bizonyítvánnyal kell igazolni.

Itt találod a nyomtatványt

http://nyugdij.extra.hu/kerelem-adatlap_ozvegyi_nyugdij_igenylesehez.pdf

 

 

Előzmény: donnaklára (37)
donnaklára Creative Commons License 2010.11.28 0 0 37

Kérlek segítsetek.

 Mindjárt 60 éves leszek, 2 gyermek és 3 unoka boldog "tulajdonosa". 15 év együttélés után idén, a születésnapomon veszítettem el életem társát, akivel nem éltünk egy fedél alatt, de együtt IGEN!!

 Június vége óta 5 hónap telt el és most világosítottak fel, hogy megilletne engem az özvegyi nyugdíj...

 

Mivel mindketten elváltak voltunk saját ingatlannal és gyermekekkel (kiknek védtük az örökséget), ezért nem is laktunk egy cím alatt hivatalosan. Állítólag ez nem lehet akadálya annak, hogy az özvegyi nyugdíjat folyosítsák nekem.

Ezt milyen eljárás alatt kell kérnem, s milyen bizonyítékot kell nyújtanom, hogy jogos legyen részemre ez a járadék.

Aki tud, segítsen, ezt köszönöm előre. Üdv.

törökmaca Creative Commons License 2010.09.21 0 0 34

Egyetértek!Nagyon nem mindegy,hogy hol intézi az ember.Óriási külömbségek vannak.Nem csak az árak terén hanem a viselkedés és hozzáállás terén is.Nekem sajnos rossz tapasztalatból jutott több,főleg a budapesti temetkezési intézettel kapcsolatban.Apósom halála miatt kellet intézkedni és hát budapestiek lévén a Kozma utcába mentünk először.Meg is bántuk.Primitív hozzáállás,közömbösség,gusztustalan viselkedés és szörnyű árak.A temető meg olyan lepusztult mitha egy lezárt temető lenne.Kiábrándító.Több maszek cégnél is voltunk a férjemmel és vegyes tapasztalatokat szereztünk.Mi csak hamvasztást kértünk díszurnával és szemfedővel mert temetni csak később szeretnénk.Az árak nagyon eltérőek,minden irodában más és más.Mi a Vera által ajánlott vállalkozót bíztuk meg és nem is csalódtunk.Őszinte és tisztességes válaszokat kaptunk a kérdéseinkre és egy tisztességes szolgáltatást tisztességes áron.Én kiírom ide a honlap címét ha valakinek szüksége lenne rá. www.gyaszhuszar.hu Ez nem reklám célú inkább csak segítség a tájékozódáshoz.Több címet is írhatnék mivel több helyen is voltunk de róluk nem tudok nyilatkozni mivel nem tudom,hogy dolgoznak.Egy biztos,ha valakinek nem a Kozma utcai temetőben van sírhelye az jobb ha nem megy oda.Ezt tapasztalatból mondom.

 

U.I. Mivel úgy látom Vera törölte magát a fórumból(az email sem megy át)itt szeretném megköszönni a levelet és a segítséget.(remélem még jársz itt)

 

Üdv.mindenkinek:Törökné Marcsi

Előzmény: Törölt nick (32)
dawies Creative Commons License 2010.07.16 0 0 33
Én már voltam hajós temetésen és nagyon szép volt! Annyira megható, mikor az urnát behelyezik a vízbe...
Előzmény: zoltnka (31)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.24 0 0 32
Sziasztok.Hát igen elég dúrva árakat kérnek mindenhol.A nagypapám nemrég halt meg mi hamvasztást kértünk és szórásos temetést,az egyik irodában 183 ezret a másikban 217 ezret kértek még jó,hogy nem volt nálunk enyi igy nem tudtuk kifizetni.a szomszéd néni férje is nemrég halt meg ő mondta az anyunak hogy neki ki segített,megnéztük az interneten és fel anyu fel is hívta.nagyon korekt ember elmondta hogy mit kell csinálni és hová kell menni a végén az egész csak 108 ezerbe került templommal együtt és 5 nap alatt a másik két helyen 2-3 hetet mondtak.ha valakinek szüksége van segítségre írjon egy emailt nekem és elküldöm a netcímet meg a tel számot. somvera@freemail.hu
zoltnka Creative Commons License 2010.03.12 0 0 31

Sziasztok!

 

Sztetek egy hajós temetés szép v tul ujmodi?ilyen pl http://www.europahajo.hu/temetes/bucsuztatas.html

man tg Creative Commons License 2009.09.28 0 0 30

Egy kis frissítés:

 

2009 09 28-án Budapesten az árak.

Szerény, "olcsó" koporsós temetés, meglévő dupla sírba.

 

Lakásról a temetőbe szállítás:16501.-

Átfektetés:2771.-

Hűtőbe helyezés, kivétel:930.-

koporsó:30400.-

Szemfedő:6238.-

Fejfa:5875.-

Fejtábla:475.-

Kézi feliratozás:310.-

Koporsó felirat:5344.-

Koporsó bélés:6413.-

Párna:513.-

Szállító lepedő:4156.-

Sírkő tárolás:11563.-

Műkő bontás:23961.-

Sírkő szállítás:8261.-

Sírásás:36843.-

Ravatali terem díj:36410.-

Hűtés naponta:2200.-

Temetőn belüli szállítás:7961.-

Harangozás:838.-

Szakszemélyzet igénybevétele:7500.-

Teljeskörű ügyintézés:10823.-

 

Ezekhez jön még a sírhely megváltási díj. (25 évre meg kell venni)

Az intézet szerzi be a halotti bizonyítvány.

 

 

 

 

vélemény Creative Commons License 2008.03.18 0 0 29
A születési és a házassági anyakönyvi kivonatra is szükség van.
Budapesten minden legalább 100 ezerrel többe kerül.
picipc Creative Commons License 2008.03.18 0 0 28
A közeli haláleset kellemetlen velejárója az elhunyttal kapcsolatos ügyintézés.
A temetéssel kapcsolatban keresve meglepett, mennyire kevés segítséget és ár-információt találok az interneten ezért elhatároztam, hogy közzéteszem a saját tapasztalataimat és a temetéskor szerzett tapasztalataimat és a költségeket.

---

Néhány tudnivaló - a teljességtol abszolút távol
Személyi igazolványt a rendorségen, TB-kártyát a kórházban bevonják. Utolsó nyugdíjszelvényt érdemes lemásolni és jól eltenni, mert még többször szükség lesz.
Temetoben általában elkérik a halotti anyakönyvi kivonatot, úgyhogy ezt mielobb érdemes beszerezni, a temetési vállalkozás minden hasonlót elintéz ha megbízzuk oket vele.

A temetési költségeket azért gépeltem be, hogy legalább némi fogódzót adjak vele, ha lehetnek is országrészenként és még megyén belül is lehetnek igen nagy eltérések. A következo árak két különbözo (Békés és Csongrád megyei) temetés költségeit mutatják be.

Költségek 2006. január (ÁFÁval)
- Áldozati láng, gyertya 2300ft
- Ügyintézés 4600ft
- Kellékhasználat 2875ft
- Zeneszolgáltatás, hangosítás 2300ft
- Ravatalozó 5750ft
- Halottszállítás (lakásból hutoházba) 9200ft
- Halottszállítás (krematóriumba) 22770ft
- Huto (pl. 3 nap) 2760ft
- Sírásás 5000ft
- Hamvasztó-koporsó (legolcsóbb) 11270ft
- Tok, kolombárium 6325ft
- Olajpapír 1093ft
- Mua. betét 2990ft
- Leereszto 1265ft
- Urna (olcsó) 10235ft
- Urnatakaró 3335ft
- Gyászlap: pl. 50ft/db
- Szertartás 12000ft
Összesen 130-150eft volt, de jónéhány tétel nincs benne.

Költségek 2007. december (ÁFÁval)
- Halottszállítás (krematóriumba) 17712ft
- Hamvasztás 21600ft
- Ügyintézés 4800ft
- Hamvasztás 21600ft
- Hamvak kiadása* 6000ft
- Eü kellékek 7800ft
- Hutohasználat 2400ft
- Hamvasztókoporsó 12000ft
- Belso urna 5400ft
- Elhunyt öltöztetése 4800ft
- Sírásás 6000ft
- Harangozás 1200ft
- Koszorú elhordás 2160ft
- Urna (legolcsóbb) 7560ft
- Urnatakaró 3480ft
- Gyászzene (temetésnél) 1800ft
- Áldozati láng 4800ft
- Hamvátvétel* 6600ft
- Ravatalozás 22800ft
- Fakereszt + vésés 6240ft
- Koszorú 23000ft
- Egyházi szertartás énekkel 15000ft
Összesen 140eft+egyéb költségek, nagyjából 150-200eft volt:(

* Ha a hamvasztás és temetés helye különbözik, a hamvak kiadásáért-átvételéért külön kell fizetni!
A sírhely megváltásáért 25 évre 40-200eft a díj - ez a temetotol, a sírhely nagyságától és a temeton belüli helytol függ.

Várható árak 2008:
Temetés 180-300eft
Halotti tor 100-250eft
Örökösödési illeték: adott százalék, ingóságot ingatlanból becslik (hagyatéki tárgyalás illetéke szintén adott százalék)

Bízom abban, hogy még jó pár hasonló tapasztalat és költségvetés felkerül az oldalra és ez nyújt majd némi támpontot, hogy ne a temetési vállalkozók - tisztelet a kivételnek - profitját növeljük.

picipc

P.s. Remélem, a google hamarosan listázza a keresőgépében az oldalt, mert most elég nehéz megtalálni (célzott site:index.hu kereséssel megy csak)
aropet Creative Commons License 2007.05.09 0 0 27

Kedves igazságkereső

Nem köteles az örökös síremléket állíttani, de a temetkezési törvény pontosan leírja, hogy mi a temettető kötelessége. Ezt a jogszabályt megtalálhatod a http://www.kegyelettel.hu oldal jogszabályok menügombja alatt.
Viszont az elhunyt végakarata majdhogy nem törvény, ezért ha ezt külön kérte és megnevezte az illető örököst akkor igen.
Előzmény: igazságkereso (22)
aropet Creative Commons License 2007.05.09 0 0 26
Elég szomorú vagyok, hogy az elöttem beírt emberke a fórumot használja ki azért, hogy a saját cégét előbbre segítse a Google rendszerében. Ismerem a céget is a vezetőjével már többször is tárgyaltam. Nem tudom, hogy az illetékes tud-e arról amit a webmestere művel.
Az én munkám teljes mértékben megfelel az elvárásoknak és ha valaki valóban kiváncsi a mai világban a temetkezésel kapcsolatos anomáliákra akkor keresse fel oldalamat, mely valóban segít eligazodni ebben az útvesztőben.
Elég ha csak beírja a google keresősébe, hogy Temetkezés Magyarországon.

Pirimidin76 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 24
nem köteles.
Előzmény: igazságkereso (22)
igazságkereso Creative Commons License 2007.01.09 0 0 22

 Kedves fórumosok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy az örökösnek mi a kötelessége, azon tul hogy eltemeti az elhunytat.?

Köteles-e síremléket állítani, terészetesen akkor, ha belefér az örökségbe?

 

A választ előre is köszönöm.

I.K.

eref Creative Commons License 2007.01.05 0 0 21
eref Creative Commons License 2007.01.04 0 0 20

Kanadában élő nagybátyám meghalt. Az volt a kívánsága, hogy hamvasztás után, Magyarországon eltemetett szülei sírjában temessék el. Az urnát kint élő fia hozná a temetésre. A http://www.kegyelettel.hu/jogszabalyok.html oldalon azt olvasom, hogy:

 

36. §
(1) Holttest, urna külföldre történő szállításához - ha nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - a rendeltetési hely szerinti ország hatóságának, valamint az elhalálozás helye szerint illetékes közegészségügyi hatóságnak az engedélye szükséges.
(2) Holttest külföldről Magyarországra való szállításához be kell szerezni a magyar külképviselet hatósági engedélyét, valamint az indító ország közegészségügyi hatóságának szállítási engedélyét, továbbá a befogadó temető, illetve temetkezési hely nyilatkozatát.
(3) A nemzetközi halottszállítás egyéb feltételeit külön jogszabály tartalmazza.

Számomra ebből nem világos, hogy mi a teendő (holttestről, nem urnáról szól az idézett jogszabály!). Tudna segíteni valaki.

 

(A korábban itt hivatkozott http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/halal oldal megszűnt!)

 

Köszönöm előre is.

 

 

debrjudit Creative Commons License 2006.11.18 0 0 19
Meghalt tegnap az édesanyám,eltemethetem e urnában,az üzemeltető bevonása nélkül a saját kezemmel egy kiváltott sírhelyre két urna s egy koporsó mellé?
debrjudit Creative Commons License 2006.11.18 0 0 18

Meghalt az édesanyám,eltemethetem e én urnásan az üzemeltető bevonása nélkül saját kezemmel egy kiváltott sírhelyben,melyben már van egy koporsó s két urna?

Szeleburdi Csalán Creative Commons License 2006.10.08 0 0 17

hátha valaki figyel még!

 

A magam sorsát akarom elrendezni.

Ötletem: hamvasztás, majd a hamvak elszórása a közeli hegység fölött kisrepülőről, vagy a mini urna bedobása Nagymaros-Visegrád között a Dunába.

Megy ez szertartással, vagy csak "maszekban", az urna kikérése után?

kegyelettel Creative Commons License 2005.09.09 0 0 16

 

 

  Neked  is csak azt tudom javasolni, hogy az általam említett oldalt figyelni kell.

Szerintem fél év és minden rajta lesz amire szükségünk lehet.

Előzmény: Törölt nick (-)
erkai Creative Commons License 2005.09.09 0 0 15
Én is intéztem már temetést vállalkozónál, ahol tényleg azzal jönnek, hogy hatósági áras, és mégis drágább, mint ha elmegy az ember a temetőhöz, és ott rendel meg mindent. Azért ez érdekes.
Előzmény: Törölt nick (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!