Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 5235

Nos mára leülepedett bennem a tegnapi orvoslátogatás. De még így sem tudom mit gondoljak igazán. Nehéz ezt leírni, szavakba önteni másképp hat, mint személyesen megtapasztalni. A doki sajnos öreg, mese nincs. Az asszisztensek is morogtak, hogy beszélni kell vele, ne tötymörögjön ( szó szerint idéztem) Most abba ne is menjünk bele, hogy beteg füle hallatára,...:-(( Akinek nincs konkrét tünete, ami esetleg isiászra vagy sérvre utal szerintem kerülje. Hiába voltam ott hosszabb ideig, érdemi dolog nem történt velem. Megint meghallgattam szerintem jobb híján, hogy instabilitás, bár tény, hogy van nálam, jól megkavarta a tornámat, mert szerinte ezt és ezt ne csináljam, míg más gyógytornász kifejezetten ajánlja. Az új tüneteimet és hogy testszerte komoly izomfájdalmam is van, meg se hallotta. Ami számomra végül döbbenetes volt, hogy elmondtam,adott esetben lépni nem tudok a fájdalomtól, közölte erőltessem. Aztán dr. Rácz Edithez irányított, igaz azt se tudta hol rendel, és egy olyan injekciós kúrát helyezett kilátásba, amit visszereseknek adnak. Nem értem. De mindegy is, mert nem megyek el, utána néztem, magánkórház orvosigazgatója és amúgy fájdalomambulancia vezetője. Ott már voltam, de ha mennék van tb-s beutalóm. Hát ennyi. Rendkívül kilátástalannak érzem a helyzetemet, mert tudom, hogy a torna nekem semmit nem ér, vagyis amit ér, nevezetesen, hogy lazább vagyok a koromnál, azt megjegyezte, hogy nem jó. 

Előzmény: hajnali derengés (5233)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.29 0 0 5234

Örülök hogy eljutottál végül is az ORFI-ba egy szintén jó orvoshoz. Többnyire jó orvosok vannak ott, kivétel az akibe én futottam bele év elején...

Kitartást és jobbulást!

Előzmény: hajnali derengés (5229)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.09.28 0 0 5233

Hallottam olyanról,akinek a Lyrica szorulást okozott,helyette Gabagammát kapott,tehát hasonló a hatás. Ha sem a labor,sem az mr nem mutatott gyulladást,akkor valóban a manuálterápiás doki lehet a megoldás. És igen,fontos,hogy meghallgassák a tüneteidet,az már fél diagnózis. A helyzetedben én is a manuálterápiát választanám,és bizony biztonságosabbnak érezném,ha a kezelést adó orvos,főleg,hogy tapasztalt,gyakorlott.

Sok sikert,szurkolok neked!

Előzmény: gombóc63 (5232)
gombóc63 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 5232

Az, hogy a sacrum MR lelete, mind az a két mondat negatív még számomra nem jelent semmit, de tény, hogy a labor is negatív, tehát nálam nincs gyulladás. Hogy volt-e valami mini azt nem tudom, hogy mert egy hónapja én is kaptam szteroidot ( Kenalog), de sajnos ez a fájdalmamon nem segített. Nagyon összetett problémám lehet, aminek nagy részét izomeredetűnek gondolom, kell valaki aki legalább figyelmesen meghallgatja a tüneteimet. Ebben reménykedek még holnap. Egyébként lumbalis részen nekem is vannak csodák, sérvem nincs, de olyan degeneratív elváltozás igen, ami okozhat lejjebb panaszt. Azért megyek hozzá, mert bár már jártam manuálterápián, de most úgy gondoltam tegye ezt orvos ha jónak látja. Mert nem biztos, hogy most nekem ez az utam. Meglátjuk, beszámolok majd.

Anno 2 éve neurológián kaptam Gabagammát, más hatóanyagú mint a Lyrica, de neuropátiás fájdalomra való. Akkor égett a nyaki gerincemnél, ezért kaptam. Végül két pozitív mellékhatása miatt ( milyen érdekes, de 3 orvos nézett hülyének emiatt) 2 hónap kiesést eltekintve azóta is szedem. 

 

Előzmény: hajnali derengés (5231)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.09.28 0 0 5231

Szia Gombóc! Köszönöm kedves soraidat,érdeklődésedet. Igazából meglepett az l4l5 sérv,az mr leletben ugyan megemlítik a protusiót,de utána az OGK-ban l2-s1 bajokat írt dr Huksz. Aki egyébként a drnővel ellentétben meg se vizsgált,csak az mrt böngészte. Nyitott mren voltam,Vereckei drnő a minőségét kifogásolta,dr Huksz viszont mindent jól látott,mégis kipenderített 5 perc alatt úgy,hogy akkor vetett rám pillantást,amikor távozófélben voltam. Ja,a lényeg az volt,hogy hál istennek nem kell műteni. OGK,de Huksz legalábbis soha többé.

2 év alatt az első komoly vizsgálatot a főorvosnő végezte rajtam,gyönyörűen kitapintotta a gyulladt idegpálya lefutását,kételyt sem hagyva,hogy más lehet a gond,bár mr-en s2s3 gyöktasak ciszta is van.

Az injekció már hat,ha eddig kétségem lett volna,hogy a némi túlsúly okozna gondot(sztks neurológus meg se vizsgált emiatt!),hát bebizonyosodott,hogy ugyan biztos nem használ,de a fő gond a gerinc.

Zaldiát és Lyricát írt még fel,eztmég nem mertem bevenni egyelőre,meg Diphlopost. Utóbbi nagyon jó.

Okt.végén,nov.elején a drnő kilátásba helyezett Orfis befekvős kezelést,krónikussá vált ideggyulladás miatt,korábban kellett volna megfelelő kezelést kapnom szerinte. Nagyon alapos,empatikus a főorvosnő,és nem lehúzós,gondolok a befekvésre.😉

Ormosról jókat hallottam,olvastam,én még masszírozásra sem merészeltem elmenni,úgy fáj és ég a keresztcsont-csípő szekció a gyulladás miatt. De sokaknak használ a manuálteràpia,az az én berögzésem,hogy tartok a csontkovácsolástól,lehet,hibásan. 

Az,hogy az mr-ed negatív,szuper,remélem,beválik dr.Ormos kezelése!

Szívesen olvasnék a tapasztalataidról,ha időd engedi.

Sok sikert kívánok,jobbulást és csalódásod után megerősítést a döntésed helyességében!

Hajrá!😊

Előzmény: gombóc63 (5230)
gombóc63 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 5230

Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, vártam a visszajelzésedet és a tapasztalatodat, épp ezért nem kerestem a doktornőt. Eddig egy helyben topogtam egy negatív szakrális MR birtokában és mivel nekem nem sérves tüneteim vannak dr. Ormos Gáborhoz megyek holnap, bár nagyon régről van vele egy negatív tapasztalatom, de akkor még csak hírből ismertem a napi fájdalmakat. Bízom benne, hogy mond valamit az izomproblémáimra is, valamint hátha opció nálam egy csontkovácsolás. Ezért is választottam őt, és nem akartam máshoz menni. Meglátjuk. De ideges vagyok, mert eddig nem jól alakultak a dolgaim. Annyit még jelez vissza, hogy jobban lettél-e. A Diphrophosnak pár napon belül hatnia kell(ene). És milyen gyógyszert kaptál?

Előzmény: hajnali derengés (5229)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.09.27 0 0 5229

Kedves Gombóc!

Ígértem,írok,ha elértem Schmidt doktornőt.

Sajnos nem tudtam meg az elérhetőségét,mást kerestem,s találtam.

Dr. Vereckei Editnél jártam,az Orfiban főorvos,de magánrendelése is van.

Nagyon alaposan vizsgált(megnyomkodta a gerincem végig,a keresztcsontnál bizony sziszegtem rendesen😪), megnézte az mr-t,a vérvétel eredményét,és al4-l5 sérvet diagnosztizált.

Ezután jött a Diphoprost injekció az idegszál közelébe(😱),gyógyszerfelírás,valamint kilátásba helyezett orfis bentfekvős kezelést okt.végefele,régóta erősen gyulladtnak véli a lefutó idegpályát.

Remélem,sikerül elérned Schmidt drnőt,jobbulást kívánok!

Előzmény: gombóc63 (5222)
gombóc63 Creative Commons License 2021.09.01 0 0 5228

Köszönöm, 8 munkanap a lelet, aztán meglátjuk mit írnak benne. Hogy mégis merre vegyem az irányt. Bár vannak sejtéseim.... Jelenleg sehogy sem sikerül jobban lennem. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5227)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.01 0 0 5227

Én is Kenalogot szoktam kapni, de a sarkamba ha nagyon fáj. Nekem használni szokott, és legalább fél évig panaszmentes vagyok. Sajnálom hogy neked most nem segített. Remélem az MR leletet megtudod mutatni valakinek. Esetleg próbálkozz Schmidt doktornőhöz bejutni. Ő tényleg jó orvos.

 

A csípőm elméletileg rendben van, annak ellenére hogy csípő ficammal születtem, de azt még akkor rendbe hozták.

 

 

Előzmény: gombóc63 (5225)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.31 0 1 5226

Köszönöm szépen!

Előzmény: hajnali derengés (5223)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.31 0 0 5225

Mivel évekig egy nyugdíjas kolléganője adott injekciót ilyen esetekben ezt voltam bátor jelezni. Erre az volt a válasza, hogy az nem megoldás. Mert az Algopyrin az, ugye?! Talán nem kell mondanom, hogy elvergődtem a kocsimig és fél órát bőgtem kínomban. Végül 2 nap múlva ennek az orvosnak egy másik nyugdíjas kollégája adott egy Kenalogot, derekamba ( keresztcsonthoz) még sose kaptam és nem tudom miért de nem használ. Ez 6 napja volt. Ma megyek MR-re. Ami most kicsit segít az a Voltaren, de sajnos csak 150mg, amit viszont nem szabad hosszabb távon, így csak akkor veszem be ha nagyon muszáj. Fekve tünetmentes vagyok.

 

Nekem is hiába nyomkodnak bármit, nem fáj. Azon gondolkodtam, hogy az nem lehet, hogy el van mászva a csípőd? Ezen szoktak segíteni a manuálterapeuták.

Előzmény: Törölt nick (5224)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 5224

Mostanában elég sokat fáj a derekam, és az Aflamin sem igazán segít. Voltam gyógytornásznál, aki végignyomkodta a gerincemet, de pl. ahol a csigolyacsúszásom és a sérvem van nem fájt, csak egyedül a csípőcsont környékén. Ott is megnyomkodott, és érezhetően jobb lett. Holnap megyek fizikoterápiára, aztán jön újra a gyógytorna...

 

Megdöbbenve olvastam hogy Algopirint írt fel az orvos a panaszaidra. Ilyen esetben egy szteroid injekciót kellet volna hogy adjon.

 

Előzmény: gombóc63 (5220)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.08.30 0 0 5223

Persze,hogy megírom,ha sikerül. Amúgy én átellenbeli agglomerációból megyek,nekem sincs közel. 

Előzmény: gombóc63 (5222)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 5222

Kérlek írj majd hol sikerült őt elérned, és mikor fogad, én is néztem a doktornőt, ha a kezemben lesz az MR lelet muszáj leszek orvost keresni. Azt látom, hogy Budán van magánrendelése, naná, hogy Pest másik végén lakom:-((

Előzmény: hajnali derengés (5221)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.08.30 0 0 5221

Kedves Gombóc!

Ugyanez.😥  Most próbálom elérni dr.Schmidtet az ORFI-ban,de a mellék nem veszi fel. A központos meg nem tud semmit. Még nem adom fel,de lehet,tényleg magánba kényszerülök.

Előzmény: gombóc63 (5219)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 5220

Hogy vagy?

Előzmény: Törölt nick (5217)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 5219

Ne is erőltesd a kerületi reumát, szánalmas ellátást kaptam egy hete. Sürgősségivel utalt a háziorvos, görnyedten, totyogva bemásztam és Algopyrint adott?! Az egyetlen jó, hogy elküldött MR-re, de a lelettel már mehetek majd máshova, mert vissza már nem jutok, nincs időpont. Igaz, ezek után nem is mennék.

Előzmény: hajnali derengés (5218)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.08.29 0 0 5218

Köszönöm szépen,fel fogom keresni a főorvosnőt. Sztem magánban,házidokitól már nem szeretnék több beutalót kérni úgy,hogy legutoljára az OGK-ba adott,onnan meg a körzeti reumáshoz irányítottak. De előbb leszünk túl az 5.hullámon,minthogy oda bekerüljek,meg minek is,úgyse érdekli a betege.

Előzmény: Törölt nick (5217)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.29 0 1 5217

Dr. Schmidt Zsuzsannát a bechterew kór, azaz SPA gyanújával kerestem fel, és ő olyannyira alapos és megbízható orvos, hogy miután az MR és CT kizárta az SPA-t nálam, ő mégis tovább vizsgálódik, mert mint mondta a bechterew kór nagyon alattomos betegség. 

 

Az ORFI-ban rendel, de ha hosszúnak találod a várakozási időt hozzá, megkeresheted a magán rendelésén is.

Előzmény: hajnali derengés (5216)
hajnali derengés Creative Commons License 2021.08.29 0 0 5216

Üdvözlök mindenkit!

Tapasztalatok megosztását szeretném kérni, jó reumatológust keresek Budapesten. Erős keresztcsonti,csípőbe lesugárzó fájdalmak kínoznak 2 éve,akkor röntgen ls rés beszűkülését meg osteopitákat írt le a peremeken. Iden lumbális gerinc mr volt,nagy gondot nem láttak,viszont gyöktasak cisztám van a szakrális résznél.

Szeretném kizárni az SI izületi gyulladást,ehhez kérnék segítséget.

Sztk-s reumadoki hónapokra ad időpontot,es nem is foglalkozik a betegekkel. Csopis gyógytorna,stb,csak rontott 2 éve. 

Örömmel fogadnék véleményt megbízható orvos ügyében,aki kompetens lehet e témában.

Köszönöm előre is!

 

.ETNA. Creative Commons License 2021.08.04 0 0 5215

Huh, ez egy siker-történet .... legalábbis abból a szempontból, hogy volt energiád és addig mentél, amíg ki nem derült, hogy mi is a bajod.

Tényleg megért volna egy "misét", hogy odalépsz a dokihoz és kedvesen a tudtára adod, hogy hurrá, nem vált be a diagnózisa!

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5209)
gombóc63 Creative Commons License 2021.07.25 0 0 5214

Remélem neked több szerencséd lesz ezekkel a kezelésekkel! Jobbulást!

Előzmény: Törölt nick (5213)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.25 0 0 5213

10 alkalom gyógytorna és szintén 10 alkalom fizikoterápia. Egyébként ha én vigyázok, azaz ha nem emelek nagyot, akkor egész jól elvagyok. Ha meg mégis, akkor segíteni szokott az aflamin.

Előzmény: gombóc63 (5212)
gombóc63 Creative Commons License 2021.07.25 0 0 5212

És neked hogyan tovább? Mit tanácsoltak? Mert ezzel sokat nem lehet kezdeni. Nekem ugyan lejjebb van problémám, de a torna, gyógyszerek nem segítenek.

Előzmény: Törölt nick (5211)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.24 0 0 5211

Spondylosis, k.m.n.

 

Azon belül: Degeneratív lumbális gerinc elváltozások, és LI-II. szegmentum instabilitása okozza a panaszokat.

 

 

Előzmény: gombóc63 (5210)
gombóc63 Creative Commons License 2021.07.24 0 0 5210

És akkor mi a diagnózis?

Előzmény: Törölt nick (5209)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.24 0 0 5209

Végre kimondta az orvos, hogy nem SPA-am van! :)

 

Egyébként szívesen megmondtam volna ezt a hírt annak is, aki év elején diagnosztizált ezzel. Már csak azért is, mert egy ajtóval rendelt csak távolabb az orvosom mellett, és többször is láttam miközben várakoztam...

Azon is elgondolkoztam, ha belenyugszok a diagnózisába, akkor egy olyan betegség tudatában élem le az életem, ami tulajdonképpen nálam nincs?

Előzmény: .ETNA. (5206)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.30 0 0 5208

Három hét múlva megyek vissza az orvosomhoz, remélem akkor megtudom már a végleges diagnózist :)

 

Jó hír hogy te is jól vagy :) A betegséged mellett neked kell valamit tornáznod, vagy tudsz mellette sportolni?

Előzmény: .ETNA. (5206)
gombóc63 Creative Commons License 2021.06.30 0 0 5207

Ugye tudod, hogy a Baker ciszta csak egy jel, hogy nem stimmel valami a térdben?!

Előzmény: .ETNA. (5206)
.ETNA. Creative Commons License 2021.06.30 0 0 5206

Csak most olvastam ... ez, alapvetően akkor egy nagyon jó hír !! :-)

 

Köszönöm szépen, jól, nem akarom elkiabálni, de meglepően jól, igaz, különösebben nem is erőltetem meg magam, szuper, légkondis irodában dolgozom (ilyenkor már a munkába sem lehet "belerokkanni") és persze, a férjem miatt most nem tudunk annyit mászkálni, kirándulni (inkább városlátogatós programjaink szoktak lenni) sem, mint máskor. A térdében lévő ciszta miatt, hosszabb gyaloglás után vannak fájdalmai ... egyszóval, max autózunk és rövid kis programok jöhetnek szóba. A pihenés és a lázas semmittevés jót tesz és így a meleget is el lehet viselni :-D

Előzmény: Törölt nick (5205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!