Keresés

Részletes keresés

kopasznyakú Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1038
7200 szerződés volt
Előzmény: Törölt nick (1006)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1037

most módosul a rendelet

nem kell kezességvállalási díjat fizetni még év végéig

Előzmény: superhoops (1007)
blkhfc Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1036

azert mindenfele szubjektivitas nelkul ideznek egy mondatot:

"Az Erste Bank szerint a program nem volt jelentős hatással a lakáshitel piacra, inkább olyan ügyfélkört értek el, akik hagyományos módszerekkel nem tudtak volna lakást venni."

 

Na, ebbol is latszik a cikk hulyesege, mert a cel pont ez volt, nem az, hogy vmelyik milliardos ujabb lakast vegyen...

Kiugroan nem volt sikeres, de ezekszerint vmi kis sikert csak elert, hisz olyanok is lakashoz juthattak, akik amugy nem tudtak volna. Marpedig ezert indult...

Előzmény: Wic (1033)
mamami Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1035

" a végén rohant kihasználni a Fidesz lakásprogram adta lehetőséget, és tavaly beköltözött a szép kis új családi házába."

 

Picinykét nem világos , miért is kellene nekem a rokonod családi házának annyira örülnöm ,  mikor többek között az én adómból is támogatják  a " minőségi  ugrását " . Ugye , " kihasználta  a lehetőséget  ", a más zsebére... Etikus , zigazmagyar  ,zigazkeresztény  , zigazfideszes mentalitás .  Jellemző .

 

Miért kellett annyira támadni a kormánytagok , infókhoz közel állók utolsó pillanatban való  markolását  ???? Semmi különbség . Szerintem . Erről szólt az egész hírös program . Akinek van , még több legyen , a többi még többet fizessen  , ha nem jut , dögöljön meg . Ez is egy filozófia , sajátos megközelítése a " munka böcsülete " szlogennek .  Talán akad , akinek meggyőző is .

 

Részemről sokkal kevésbé  ( sót egyáltalán nem ) irritál , ha egy csóró fiatal pár ( 30 alatt vagy fölött )  " egérlyukhoz " jut  .  Előbb-utóbb tovább léphetnek , de rohadtul kezd elegem lenni abból , hogy minden kis élelmes az államkasszát akarná szopikálni , mintha abban csak úgy teremne , osztódással a pénz .

 

Előzmény: találgató alattvaló (1030)
Lazi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1034

Természetesen itt is elismerik a kormány áldozatos munkáját :-((

 

 

Majd megmodja a Veres.

 

Lazi

Előzmény: Wic (1033)
Wic Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1033
Akkor ennyit a fészekrakóról:

http://index.hu/gazdasag/magyar/feszev060201/
Előzmény: blkhfc (1029)
blkhfc Creative Commons License 2005.11.04 0 0 1032

Jah, annyi a kulonbseg, hogy te frocsogve szidsz mindent amit az mszp csinal, en viszont nem konyveltem el elore a bukasat. Es en ugyanugy nem szidtam mindent amit a fidesz csinalt, csak azt ami szerintem hulyeseg volt.

 

S vegre felebredhetne mar az orszag, hogy nem fidesz van meg mszp van, hanem Magyarorszag van, s egyutt kellene dolgozni, nem egymas ellen. Amig ez nincs, addig felolem mindegyik azt dumal amit akar, elorejutni nem fogunk. Marpedig az orszag ketteszakadasat nem az mszp, hanem a fidesz gerjesztette, s oket pl. ezert (sem) szeretem. De ettol meg az mszp sem lesz jobb semmiben, max ebben.

 

Viszont ha valamelyik kitalal valamit, ami nem egyertelmuen rossz, sot van esely ra, hogy jo, akkor meg adjuk meg neki a lehetoseget, hogy vegigcsinalja. Felolem a fideszked is javithat barmin, akkor nekik gratulalok, ha az mszp javit akkor nekik, de az utobbi tizensok evben sok gratulalnivalo nem volt, ez pedig mindket oldal szegyene.

Előzmény: blkhfc (1031)
blkhfc Creative Commons License 2005.11.04 0 0 1031

Hagyjal mar ezzel a hulyeseggel!

Se bal-, se jobboldali, se kozep, se szelso szimpatizans nem vagyok.

Mindket oldalnak latom a hulyesegeit, egyikre sem szavaznek soha.

A problema az, hogy egyik oldal se ert ahhoz amirol azt hiszik, hogy ok benne az istenek, s ez meg is latszik. Itt egy kalap ala lehet venni majdhogynem az osszes politikust, hogy eppen melyik partban vannak az lenyegtelen... Sztine mindegyiknek, legyen az Gyurcsany, Orban, akarki egy a lenyeg: penz, penz, penz..de nem az allamnak, az orszagnak, a nepnek, hanem a "csaladnak"... S akarhogy is vagysz ra, te nem vagy benne abban a "csaladban"...

 

Amugy ha valaki azt mondja, hogy mindket oldal ilyen, az miert lenne pont a masik oldal szimpatizansa, s nem aze amelyik-e te? Uldozesi maniad van?

Előzmény: találgató alattvaló (1030)
találgató alattvaló Creative Commons License 2005.11.04 0 0 1030

"a fideszked alatt is ugyanez volt.."

Mondjátok ti, baloldali szimpatizánsok.

 

Persze, hiszen a Fidesznek is volt egy lakásprogramja, csak azzal az icipici különbséggel, hogy az valóban segített több tízezer család lakáshoz jutásában,

míg ez a szuper baloldali fészekrakó eddig mindössze hatezer családott juttatott lakáshoz. És garantálom, hogy most a korhatár 35 évre emelésével sem lesz drasztikus növekedés, csak néhány százalék.

 

Egyébként meg úgy látszik, Ti zsigerből ilyenek vagytok: az egyik rokonom is vérvörös komcsi, de azért a végén rohant kihasználni a Fidesz lakásprogram adta lehetőséget, és tavaly beköltözött a szép kis új családi házába.

Természetesen továbbra is fröcsögve szidja a Fideszt, aztán mikor nemrégiben visszakérdeztem tőle, hogy akkor a mostani helyzetben hogyan építene lakást, akkor csak hümmögött, és megsértődött rám.

Előzmény: blkhfc (1029)
blkhfc Creative Commons License 2005.11.03 0 0 1029
hagyd mar abba ezt az allando egyoldalu szidalmazast..
a fideszked alatt is ugyanez volt..
egyik sem jobb a masiknal, tok felesleges itt isteniteni barmelyiket..
nincs jobb dolgod?
legalabb objektiven kopkodnel...
Előzmény: találgató alattvaló (1028)
találgató alattvaló Creative Commons License 2005.11.03 0 0 1028

"A Fészekrakó program lehetőségeivel eddig több mint tízszer annyian éltek, mint az Orbán-kormány adta lehetőségekkel:))))))))))) – mondta Horváth Csaba
http://www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=81299&fnHid=81299"

 

No akkor gondolkodjunk!

 

Ugye a komcsik most azt hazudják, hogy 16 ezer szerződést kötöttek a fészekrakóban.

 

Akkor a fenti hír alapján a Fidesz alatt összesen 1600 db lakástámogatásos szerződés született?????

 

És akkor ez döntötte volna össze az ország költségvetését???

 

Itt valaki vagy hülye, vagy nem tud számolni, vagy szándékosan hazudik, és félrevezeti az embereket! ( amit nem csodálok, hiszen a komcsi elvtársaktól minden kitelik )

 

 


 

Előzmény: Fortissimo (986)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1027
A kamatemelés spekulativ módón valóban javithatja a forint árfolyamát, azonban ha megnézed  Portugália, Görögország, Spanyoloroszág példáját, világosan látszik, hogy a csatlakozás előtt években rohamos romlásnak indultak a valutáik -egészen az előszobába való bejutásig, amikor aztán nagyjából már stagnált az addig elért árfolyamon. Ha a multból prőbáljuk levezetni a jövőt -más megoldás nem nagyon van - akkor ez vár ránk is.
Előzmény: Törölt nick (1025)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1026

Értem.

akkor eélnézést.

MIért jó a fészekrakó? Mert olyanok tudják igénybevenni, akiknek nincs önerejük, nem gyüjtöttek még össze pénz, és nincs olyan családi hátterük, ahonnan még beáldozható plusz ingatlanfedezet készpénz kiváltásként.

Akkor miért csak ennyien vették igénybe? Ennek szvsz két oka van. (lehet több is, nekem ez a kettő jut eszembe):

az egyik: a hülyén alultárazott életkor. a harmincév nagyon-nagyon alacsony limit volt.

a másik: nagyon sokan vesznek fel hitelt biztositással kombináltan - bizonyos szempontból nagyon előnyös - ez voszont nem volt felvehető fészekrakóval.

 

 

Amit irtam nincs benne a garancia költsége, viszont nem irtam azt sem, hogy a CIB-től kap 50.000 ft ajándékot, ami fedezi az előbbi ktg-et.

 

Tehát  szvsz a fészekrakó méreégfogát - az alacsony életkort - most kihuzták és innen sokkal többen fogják igénybe venni.

 Ha nem, akkor tévedtem:-)

 

(Én személy szerint két párnak intéztem, akiknek normál hitellel esélyük nem lett volna saját lakásra, lévén nem volt készpénzük. Azért csak kettőnek,mert én az előbb emlitett biztosításos hitellel foglalkozom leginkább, amely mint irtam nem köthető össze a fészekrakóval. )

Előzmény: Willie (1024)
Willie Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1024
Kicsit elbeszelunk egymas mellett. En ugyanis eloszor arra a hozzaszolasra reagaltam, ami arrol szolt, hogy2.5%-os kamatra 64000 Ft-os trolesztoreszlettel fel lehet venni 12 millat. Megneztem a feszekrako hitel felteteleit (ott van a link amit adtam), ami alapjan azt mondtam, hogy szerintem inkabb 100 folottire saccolnam a feszekrakos hitelt. Csak a forintalaput neztem meg, mert szerintem aki most devizaalapu hitelt vesz fel arra nehez idok fognak varni.
Szoval a 89000-et mar hihetonek tartom a 64-et nem tartottam annak. Egyebkent a 89-ben mar benne van az, amit a kezessegvallalasert fizetniuk kell?

Az is igaz, hogy nem kell felvenni 12 milliot. Bar mondjuk Pesten nem tudom, hogyan uszod meg alatta. videken kapsz 6-7-ert mondjuk egy kis panellakst.

A vita lenyege viszont az, hogy a feszekrako mennyire konyitette meg a lakashozjutast az elozo rendszerhez kepest. Nekem ugy tunik, hogy nem nagyon, hiszen igazabol a rendszer egyetlen elonyet csak nagyon kevesen tudjak kihasznalni. Ez latszik a szamokon is.

Willie
Előzmény: Törölt nick (1021)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1023

további jó beszélgetést, mentem:-)

Előzmény: Törölt nick (1022)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1022
Van egy olyan alternatíva, ami még válszható.

Költözni falura....:))

Olcsó kégli, kert, jó levegő és ha jut egy öregebb verdára, akkor még a gyereket is be tudják vinni a dokihoz a közeli városba....

P.S.
Meg ne kérdezd, hogy én hol....??? :DD
Előzmény: Törölt nick (1018)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1021

:-DD

 

Mr ne is haragudj, de a 89.000  az 89.000 és nem több miint száz.

De nem ez a lényeg. Lényeg, hogy te irtál valamit, amit én konkrét példával megcáfoltam, amira aztán te irtál egy" igen, de..." tipusu viszontválaszt:-D 

Miért baj az, hhogy kell hozzá kekttőjüknek 200 e ft nettó bér?

Persze, hogy kell, hogy ki tudják fizetni.

Az vegyen fel 12 m ft hitelt, aki tudja vállalni a törlesztőrészleteket. Ha nem tudja, vagy nem meri vállalni, akkor vegyen fel 5-6 millió hitelt, és vegyen belőle az ifju pár egy kicsi használt lakást. aztán később már kp megléte mellett lehet költözni nagyobb, szebbe...

 

 

Előzmény: Willie (1019)
Willie Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1020
"Bár azt mondják, hogy a fiúgyereket az apjának negyven éves koráig kötelessége eltartani, hogy élhessen...:))"

Banyek, ezt apamnak senki nem nmondta. Bar meg nem keso...

Willie
Előzmény: Törölt nick (1017)
Willie Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1019
azert a 89000 kozelebb van a 100000-hez mint a 64000-hez. Es ehhez meg mindig kell 2000 netto hogy fel tudd venni. Ez pedig akarhogy is nezem ket egyetemi tanarseged fizetese.

Willie
Előzmény: Törölt nick (1009)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1018

még ezzel sem tudok egyetérteni teljesen. (nem azt jelenti, hogy feltétlen nekem van igazam)

 

Ha valakinek nincs pénze lakásra, akkor neki marad a bérelt lakás megoldása.

Ami nálunkazért nem igazán működik még, mert nicsenek kialakult bérházak, csak olyanok, amiket időlegesen ad ki a tulajdonosuk. Ez meg nem az igazi megoldás,de ennek ellenére egyre többen bérelt házban-lakásban laknak.

 

Egy kezdő házaspárnak ott van a bérelt lakáson tul egy másik alternativa: kis garzon lakást venni., ha nincs elég pénze. Nem kell feltétlenül azonnal háromszobás lakásban kezdenii az életet. aztán, majd ha már dolgoztak jó pár évet közössen, akkor lehet nagyobba költözni.

Sajnos azonban sok mai fiatal azonnal jóminőségű és nagy lakást szeretne magának venni. A baj akkor van, ha ennek nincsenek meg az anyagi feltételei, hanem bevállalnak a cél érdekében pl 15 milliós hitelbe...

Itt Pécsett másfészobás panellakás 5 millió körül van...

 

DE az kétségételen, hogy a gazdaságnak még sokat kell erősődnie, és ez valóban lehet kormányfüggő.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1015)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1017
Pontosan erről beszéltem az előbb.
Nem az egyén felelőtlensége, ha a teherbírása határáig eladósodik, ha nincsen más választása!

Illetve van, hogy nem lakik sehol, vagy élete végéig másoknál.

P.S.
Bár azt mondják, hogy a fiúgyereket az apjának negyven éves koráig kötelessége eltartani, hogy élhessen...:))
Előzmény: Törölt nick (1016)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1016

Abban egyébként egyetértek, hogy pár év múlva -mondjuk három. négy év múlva, mikor a ft a romlás csúcsáűn lesz és folyamamtosan - sokan nem fogják birni a megnövekedett részletetket. (devizahitelről beszélek, és nem csak fészekrakórol)

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy most akkora hitelt vesznek fel, ami ki van centizve a jövedelmükhöz képest és nem fogják birni  az árfolyamesésből adódó törlesztőrészelt emelkedéseket...sajnos...

De ez az illető egyéni felelőtlenségének a következménye.

Előzmény: Törölt nick (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1015
Természetesen nem a kormányon múlik, hogy ki, mennyire adósítja el magát. Úgy általában, ha az eladósodás döntés függvénye.
A lakás azonban nem egy tartós fogyasztási cikk, hanem egy életet megalapozó beruházás, ami feltétlenül az egyik legalapvetőbb szükséglet.

Nem döntés kérdése, hogy valaki lemond róla vagy sem, nincsen alternatívája és nem nélkülözhető.

Mindenki belevág a megszerzésébe, ha a legkisebb esélyét látja annak, hogy a lakástörlesztés mellett a létszükségleteit is ki tudja elégíteni.

Először is az nem mindegy, hogy ezt a legalapvetőbb küszöböt hányan ütik meg?
Aztán az sem mindegy, hogy a küszöb fölöttiek a lakás megszerzése után milyen helyzetbe kerülnek? Hosszútávon.

Ez pedig kormányfüggő.
Előzmény: Törölt nick (1012)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1014

Azért ez elég rendesen beleszólás lenne a bankok belső kamatpolitikájába. azt hiszem.

Ráadásul most már vannak olyan hitelek is, ahol nem anuitással számolják ki a kamatokat, hanem a delikvens fizeti egy biztosítónak a tőketörlesztést+a biztositás diját, a bankfelé fizeti a kamatot és kezelési költsget (ami a fentálló tőketartozás függvényében van kiszámolva) és a futamidő végén egyösszegben fizeti ki a biztositó a tartozást abból az összegből, ami az ügyfél számláján addig felhalmozódott.

Előzmény: Törölt nick (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1012

HIgy ki mekkora hitelt vesz fel, az teljesen kormányfüggetlen. szvsz.

Mindenki maga dönti el, hogy mit vállal be.

Régéebben is lehetett fel venni ugy hitelet, hogy akár egy fillér önerő nélkül meg tudja venni magának a lakás, csak kellett rendelkeznie plusz ingatlannal.

Vagy hogy gondolod azt, hogy a kormánytól függ az, hogy ki mennyire adósitja el magát?

Előzmény: Törölt nick (1011)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1011
De az nem mindegy, hogy mekkora az a hitel?

Az pedig nem kormányfüggetlen, ha jó látom.
Előzmény: Törölt nick (1010)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1010

HItelt felvenni indig is rizikós dolog volt "van" ls lesz,

Ez független attól, hogy ki van kormányon.

 

Előzmény: nagyész (1008)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1009

CIb CHF Fészekrakó:62.624 + 26.400 kez. ktg. kb. 89.000 ft.

azonban nagy eséllyel ez a ft leértékelésekkel nőni fog.

Előzmény: Willie (1005)
nagyész Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1008
Nem az a gond, hogy kinek mennyi a fizetése, hanem az, hogy a tömegnek nincs olyan állása, melyet biztosnak tekinthet! Normális ember azért nem veszi fel a kölcsönt, ha nincs megfelelő háttere, mert számítania kell arra, hogy akár már másnap elveszítí az állását és akkor mindenét elveszítheti, hiszen nagy valószínűséggel nem fog újabbat találni egyhamar! A háttér persze lehet az is, hogy valaki tudja, számára mindig ott van az elvtársi segítség, őt soha nem rughatják ki vagy ha véletlenül mégis, akkor már másnap elfoglalhatja az előbbinél jobban fizető munkahelyét. Kérdés az, hogy van-e az országban 6000 ilyen, akinek nincs már szuperjó lakása?
Előzmény: Törölt nick (1006)
superhoops Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1007

Valaki tudja-e ha ez ember idén alá irja a szerzödést a bankkal akkor egyátalan nem kell kezességvállalási díjaj fizetni?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!